Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Τις ηλιόλουστες μέρες κάνουμε πιο πολύ σεξ

Τις ηλιόλουστες μέρες κάνουμε πιο πολύ σεξ


Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και οι ηλιόλουστες μέρες μας φτιάχνουν τη διάθεση… και όχι μόνο! Σύμφωνα με νέα έρευνα τα ζευγάρια κάνουν πιο συχνά σεξ όταν έχει ήλιο!

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 2.000 εθελοντές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο πιο «ερωτιάρης» μήνας του χρόνου είναι ο Αύγουστος.

Ο Αύγουστος πήρε τα σκήπτρα ακόμη κι από τον μήνα των ερωτευμένων, το Φεβρουάριο (βλ. γιορτή Αγίου Βαλεντίνου) με ποσοστό 18% έναντι 2% που συγκέντρωσε ο δεύτερος μήνας του χρόνου.

Εκτός από τον μήνα των διακοπών, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ακόμη ότι το κρεβάτι τους παίρνει φωτιά και τον Ιούλιο και Ιούνιο με ποσοστό 14 και 10% αντίστοιχα.

Ακολουθεί ο Μάιος με 6%, ενώ αμέσως μετά έρχεται ο… παγερός Δεκέμβρης με 5%, κάτι που δείχνει μάλλον ότι το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων κάνει καλό και στην κρεβατοκάμαρα!

Οι ερευνητές αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στα αυξημένα επίπεδα μελατονίνης κατά τους χειμερινούς μήνες, που μπορεί να επηρεάσει την όρεξη για σεξ και να μας κάνει να νιώθουμε πεσμένοι και καταθλιπτικοί.

Η μελατονίνη είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού του οργανισμού. Παράγεται από την επίφυση στον εγκέφαλο και ρυθμίζει τον ύπνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επίφυση παράγει σεροτονίνη και τη νύχτα παράγεται μελατονίνη.

Ακόμη, σύμφωνα με τους ειδικούς γράφει η Daily Mail, οι άντρες έχουν κατά 33% αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης τον Ιούνιο σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Σήμερα έχει πανσέληνο και την πρώτη έκλειψη του 2013 !

eclipse


Σήμερα έχει πανσέληνο, που θα συνοδευτεί από μια μερική έκλειψη σελήνης η οποία θα είναι ορατή  και στην Ελλάδα!
Η έκλειψη σελήνης σήμερα είναι η πρώτη για το 2013, θα συμβεί με μερική κάλυψη του σεληνιακού δίσκου από τη Γη και είναι μικρής διάρκειας καθώς θα διαρκέσει μόνο 27 λεπτά.
Η μερική έκλειψη θα είναι ορατή σε περιοχές της  Ευρώπης όπως και στην Ελλάδα, της Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας και της Δυτικής Αυστραλίας, αλλά με τη βοήθεια τηλεσκόπιου.
Από τη χώρα μας η έναρξη έκλειψης παρασκιάς θα γίνει στις 21.03 και η έναρξη μερικής έκλειψης  στις 22.54 με αποκορύφωμα στις 23.07. Το τέλος της έκλειψης θα γίνει στις 23.21.
Αν και η μερική έκλειψη δεν είναι τόσο εντυπωσιακή και αντιληπτή όσο η ολική, είναι ένα φυσικό φαινόμενο με την ευθυγράμμιση τριών ουράνιων σωμάτων ήλιου,γης, σελήνης που  αξίζει να παρακολουθήσουμε αν έχουμε τη δυνατότητα.
Πηγή:rodosreport.gr


Πηγή: Σήμερα έχει πανσέληνο και την πρώτη έκλειψη του 2013 ! | rodosreport.gr - Ενημέρωση για την Ρόδο και όχι μόνο. Θα παραμείνεις απλός αναγνώστης; 
Follow us: Rodosreport on Facebook