Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Η κατανάλωση φαστ φουντ από παιδιά κι εφήβους αυξάνει τις κρίσεις άσθματος


Η κατανάλωση φαστ φουντ από παιδιά κι εφήβους αυξάνει τις κρίσεις άσθματος
Κρίσεις άσθματος, έκζεμα και αλλεργική ρινοεπιπεφυκίτιδα σε παιδιά και εφήβους, μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση πρόχειρων φαγητών τρεις φορές την εβδομάδα...

λένε ερευνητές, που ανέλυσαν την παγκόσμια συχνότητα των αλλεργιών και τις διατροφικές συνήθειες. Στοιχεία από περισσότερα από 500.000 παιδιά από 50 χώρες του κόσμου έδειξαν ότι η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να ευθύνεται για την αυξανόμενη συχνότητα αυτών των αλλεργικών καταστάσεων.
Όπως αναφέρουν τα "Νέα" τα στοιχεία αφορούν παιδιά ηλικίας 6-7 ετών και 13-14 ετών και προέρχονται από ερωτηματολόγια διατροφής και αλλεργιών που συμπλήρωσαν οι γονείς τους και οι ίδιοι οι έφηβοι αντιστοίχως.
Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν τις διατροφικές συνήθειες και τις αλλεργικές κρίσεις κατά το τελευταίο 12μηνο.
Η κατανάλωση φαστ φουντ, τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρού άσθματος κατά 39% στους εφήβους και κατά 27% στα παιδιά.

Τα πρόχειρα φαγητά, όπως τα χάμπουργκερ και οι τηγανητές πατάτες, συνήθως περιέχουν υψηλά επίπεδα κορεσμένων και τρανς λιπαρών οξέων, τα οποία είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το ανοσοποιητικό, ενώ τα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και άλλα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, λένε οι ερευνητές.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ που τρέλανε 700.000 Έλληνες χρήστες του FacebookΔείτε το μήνυμα που "τρέλανε" το Facebook και τους Έλληνες χρήστες του!

«Όπλο» για τους χρηματιστές οι αναζητήσεις στο Google

«Όπλο» για τους χρηματιστές οι αναζητήσεις στο Google


Λέξεις-κλειδιά αποτελούν δείκτη για την πορεία των αγορών

Ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των χρηματιστών μπορεί να αποδειχθεί η υπηρεσία Google Trends που καταγράφει τάσεις στο χώρο του διαδικτύου. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί να λειτουργήσει σαν δείκτης για τις μελλοντικές κινήσεις των αγορών.

Για την πραγματοποίηση της σχετικής έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν ένα μεγάλο όγκο δεδομένων από το Google Trends, αναζητώντας τη συχνότητα αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών όπως «χρέος», «χαρτοφυλάκιο», «μετοχές» και «κρίση». Στη συνέχεια, δημιούργησαν και διαχειρίστηκαν ένα εικονικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, με βάση τις μεταβολές στις αναζητήσεις των λέξεων. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασαν, αν κανείς ακολουθούσε μια έξυπνη επενδυτική στρατηγική περιοδικών αγοραπωλησιών με βάση τις μεταβολές στις αναζητήσεις των λέξεων, θα μπορούσε να προβλέψει τη γενική τάση κίνησης των χρηματιστηριακών δεικτών και τελικά θα είχε εντυπωσιακή απόδοση 326% μεταξύ των ετών 2004 - 2011. Αν όμως ο επενδυτής απλώς είχε αγοράσει μετοχές το 2004 και τις είχε πωλήσει το 2011, το κέρδος του θα ήταν μόλις 16%.

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι αναζητήσεις για χρηματιστηριακές και γενικότερα για οικονομικές λέξεις στη Google έπεφταν πριν αρχίσει να ανεβαίνει το χρηματιστήριο, ενώ όταν οι ίδιες αναζητήσεις αύξαναν, ο δείκτης του χρηματιστηρίου έπεφτε συνεχόμενα τις επόμενες εβδομάδες. Η λέξη στις αναζητήσεις που αποδείχτηκε ότι έχει την μεγαλύτερη προβλεπτική αξία από όλες τις άλλες, είναι το «χρέος».

Η νέα μελέτη, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνει ότι οι άνθρωποι τείνουν να αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες για τις μετοχές τους, όταν «οσμίζονται» ότι κάτι δεν πάει καλά στην αγορά και άρα προετοιμάζονται να τις πουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή, ώστε να προλάβουν τα χειρότερα. Η συλλογική αυτή τάση, που καταγράφει η Google, όχι απλώς αντανακλά, αλλά στην ουσία προβλέπει την πτωτική πορεία του χρηματιστηρίου και άλλων αγορών στο μέλλον.

Δεν είναι παράξενο που ήδη χρηματοοικονομικοί και επενδυτικοί οργανισμοί προσέγγισαν τους ερευνητές για να βάλουν σε πρακτική εφαρμογή τα ευρήματά τους μέσω της ανάπτυξης του κατάλληλου λογισμικού. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα καθιστούσε ακόμα περισσότερο εφικτή την αυτοματοποίηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών απευθείας από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, ιδίως στην αγορά των παραγώγων.

Από την άλλη, όμως, όπως προειδοποίησαν οι ερευνητές, η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι οι αγορές τείνουν να προσαρμόζονται, συνεπώς αν όλο και περισσότεροι «παίκτες» χρησιμοποιούν ως επενδυτικό οδηγό τις αναζητήσεις της Google μελλοντικά, τότε αυτή η στρατηγική σταδιακά θα γίνεται όλο και λιγότερο αποδοτική. Όσοι όμως προλάβουν να την αξιοποιήσουν πρώτοι, προτού γίνει πολύ δημοφιλής, μάλλον θα επωφεληθούν.

Μέλη αίρεσης θυσίασαν νεογέννητο

Μέλη αίρεσης θυσίασαν νεογέννητο


Ο αρχηγός τους και πατέρας του τούς έπεισε ότι «θα σωθεί ο κόσμος»

Οι αρχές της Χιλής συνέλαβαν τα μέλη μιας αίρεσης με την κατηγορία ότι εκτέλεσαν ένα νεογέννητο κατά τη διάρκεια μιας τελετής τους στην κοινότητα Κιλπουέ, στα δυτικά του Σαντιάγο.

«Στο σημείο όπου τελέστηκε η ανθρωποθυσία βρήκαμε οστά από μια σπονδυλική στήλη υπό ανάπτυξη, που σημαίνει ότι το θύμα δεν ήταν ενήλικο» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Κοοπερατίβα ο αξιωματούχος της χιλιανής υπηρεσίας ερευνών PDI, Μιγκέλ Αμπουέρο.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η μητέρα του νεογέννητου, το οποίο φέρεται ότι κάηκε ζωντανό στις 23 Νοεμβρίου 2012, δύο μόλις ημέρες μετά τη γέννησή του, σε μια φάρμα του Κιλαγκουάι, της κοινότητας Κιλπουέ, που απέχει 110 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

Ο Ραμόν Γουστάβο Καστίγιο Γκαέτε, 36 ετών, ο ηγέτης της αίρεσης, ήταν ο πατέρας του παιδιού. Ο Γκαέτε ή «Αντάρης του Φωτός», όπως τον αποκαλούσαν, καταζητείται από την αστυνομία καθώς φέρεται να διέφυγε στο Περού στις 19 Φεβρουαρίου. Άλλα τέσσερα μέλη της αίρεσης, που έχει ελάχιστους πιστούς, έχουν διαφύγει και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

«Όλη η κοινότητα ήξερε ότι ο γιος μου έπρεπε να σκοτωθεί μετά τη γέννησή του και ότι έπρεπε να υπακούσουμε στον Αντάρη του Φωτός», δήλωσε η μητέρα του παιδιού στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Οι αρχές ερευνούσαν επί τέσσερις μήνες την αίρεση αυτή, τα μέλη της οποίας φέρονται να κατανάλωναν συχνά «αγιαουάσκα», ένα παραισθησιογόνο ποτό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Γκαέτε επιβαλλόταν πλήρως στους οπαδούς του και διατηρούσε ερωτικές σχέσεις και με τις πέντε γυναίκες της ομάδας.

Όταν πληροφορήθηκε ότι μία από αυτές έμεινε έγκυος, την κράτησε υπό περιορισμό επί πολλούς μήνες και κατόπιν της ανακοίνωσε ότι το παιδί της θα θυσιαζόταν «για να σωθεί ο κόσμος», το τέλος του οποίου επρόκειτο να έρθει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, σύμφωνα με μια ερμηνεία των προφητειών των Μάγια.

«Η Ευρώπη καταπολεμά την κρίση με την πιο κακή στρατηγική»

«Η Ευρώπη καταπολεμά την κρίση με την πιο κακή στρατηγική»


El Pais: Έχουν πέραση οι αντιευρωπαϊκές θέσεις

Στη συζήτηση για το κατά πόσο είναι αποτελεσματική η λιτότητα στις υπερχρεωμένες χώρες για την αναθέρμανση της οικονομίας επικεντρώνονται οι ευρωπαϊκές εφημερίδες, κάνοντας λόγο για ορατό κίνδυνο διάσπασης. 

«Όλοι γνωρίζουν ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ, καμιά φορά μπορεί να αποβεί και αντιπαραγωγικό» σημειώνει η Handelsblatt, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. 

«Μετά από δύο χρόνια αυστηρής πολιτικής λιτότητας η Ευρώπη έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Η πολιτική αυτή ως τρόπος μείωσης του τεράστιου χρέους ήταν και παραμένει σωστή. Αλλά έχει έρθει η στιγμή που θα πρέπει να μετακινηθεί η ισορροπία προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος η απόλυτη λιτότητα να καταστρέψει αυτό που οι κυβερνήσεις θέλουν να διασώσουν, την ευρωπαϊκή ενότητα με το ευρώ ως σύμβολο», υπογραμμίζει.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais διαπιστώνει όλο και μεγαλύτερη απομάκρυνση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης από ό,τι συνθέτει την ΕΕ.

«Αντιευρωπαϊκές θέσεις έχουν πλέον πέραση, ακόμη και σε χώρες όπως η Ισπανία, όπου οι κάτοικοι είναι παραδοσιακά οπαδοί της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η άπωσή τους έχει αγγίξει το βρετανικό επίπεδο, ενώ στις νέες χώρες-μέλη, όπως στην Πολωνία, η πλειοψηφία είναι κατά της ΕΕ», επισημαίνει ο ισπανός αρθρογράφος.

Και συμπληρώνει: «Το φαινόμενο έχει τις αιτίες του στο ότι η Ευρώπη καταπολεμά την χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της με την πιο κακή στρατηγική. Οι αξίες που τόσο εκτιμούν οι Ευρωπαίοι, όπως αλληλεγγύη, συνοχή και ευημερία, υποχωρούν. Οι πολιτικοί ηγέτες θα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα σε αυτήν την εξέλιξη, γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά». καταλήγει.

Επέστρεψαν στην κερδοφορία οι σερβικές τράπεζες το 2012

Επέστρεψαν στην κερδοφορία οι σερβικές τράπεζες το 2012


Η πιστωτική δραστηριότητα σημείωσε αύξηση 9,8%

Στην κερδοφορία επέστρεψαν οι εμπορικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη σερβική αγορά το 2012, ανακοινώνοντας συνολικά κέρδη 8,4 δισεκατομμυρίων δηναρίων δήλωσε η εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας της βαλκανικής αυτής χώρας (APR),Ρούζισα Σταμένκοβιτς.

Πέντε τράπεζες κατέχουν το 75,5% των συνολικών κερδών του τραπεζικού τομέα, σημείωσε και τόνισε πως πρόκειται για τις Banca Intesa, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, Komercijalna Banka και AIK Banka.

Αντίθετα, το 75% του συνόλου των απωλειών του τραπεζικού τομέα, για το προηγούμενο έτος κατέχουν τρεις τράπεζες, οι Razvoijna Banka Vojvodine, η NLB και η Alpha Bank, πρόσθεσε η κ. Σταμένκοβιτς.

Το 2012 η πιστωτική δραστηριότητα σημείωσε αύξηση 9,8% και ο αριθμός των εργαζομένων στις τράπεζες μειώθηκε κατά 1.905 υπαλλήλους.
(1 ευρώ=110,873 δηνάρια)

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...

E NAI...

Τα 7 θαύματα του κόσμου

Τα 7 θαύματα του κόσμου
Μετά το τέλος του μαθήματος ο δάσκαλος ζήτησε από τους μαθητές του να κάνουν μια εργασία: Έπρεπε να γράψουν σε μια λίστα αυτά που κατά τη γνώμη τους ήταν τα σημερινά "επτά θαύματα του κόσμου".Όσα, δηλαδή, πίστευαν ότι υπερτερούν σε μέγεθος και αξία για τον άνθρωπο στη σύγχρονη εποχή. Το μυαλό όλων, βέβαια, -χωρίς να πολυσκεφτούν- πήγε αμέσως σε κτίρια και μνημεία που κατασκεύασαν σπουδαίοι άνθρωποι ανά τον κόσμο.
Έτσι ο κάθε μαθητής ξεχωριστά ξεκίνησε την απαρίθμηση. Παρότι υπήρξαν κάποιες διαφωνίες μεταξύ των μαθητών, οι περισσότερες γνώμες των παιδιών έδειχναν να συγκλίνουν σε συγκεκριμένα "θαύματα" τα οποία αφορούσαν στα παρακάτω:
1. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου
2. Το Τaj Mahal
3. To Grand Canyon
4. Το κανάλι του Παναμά
5. To Εmpire State Building
6. Η βασιλική του Αγίου Πέτρου
7. Το Σινικό Τείχος…
Αρκετά ικανοποιημένος ο δάσκαλος από τις γνώσεις των μαθητών του άρχισε να μαζεύει τα γραπτά τους. Τότε μόνο πρόσεξε -προς μεγάλη έκπληξη όλων- ότι μια μαθήτρια δεν είχε τελειώσει ακόμη το γράψιμο. Τη ρώτησε, λοιπόν, αν είχε κάποιο πρόβλημα με τη λίστα της.
Το κορίτσι απάντησε: "Nαι, έχω ένα μικρό πρόβλημα. Δεν μπορώ να αποφασίσω, γιατί είναι τόσα πολλά..."
Ο δάσκαλος απορώντας με την απάντησή της είπε: "Πες μας, λοιπόν, τι έχεις γράψει, για να δούμε αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε»
Το κορίτσι στην αρχή δίστασε, μα μετά διάβασε με θάρρος:
"Πιστεύω τα επτά θαύματα του κόσμου είναι...
1. Να βλέπεις
2. Να ακούς
3. Να αγγίζεις
4. Να γεύεσαι
5. Να αισθάνεσαι
6. Να γελάς
και
7. Να αγαπάς"

Πηγή: perierga.gr

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται


Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται
Δύο άγγελοι που ταξίδευαν σταμάτησαν να περάσουν την νύχτα σε ένα σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας. Η οικογένεια ήταν αγενής και αρνήθηκε στους αγγέλους να μείνουν στο δωμάτιο των ξένων της βίλας.
Αντιθέτως, έδωσαν στους αγγέλους ένα μικρό μέρος σε ένα κρύο υπόγειο. Καθώς εκέινοι έφτιαχναν τα κρεβάτια τους στο σκληρό πάτωμα, ο μεγαλύτερος άγγελος είδε μια τρύπα στον τοίχο και την επισκεύασε. Όταν ο μικρότερος άγγελος τον ρώτησε γιατί, ο μεγαλύτερος απάντησε: "Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται".
Την επόμενη νύχτα οι δύο άγγελοι ήρθαν να ξεκουραστούν σε ένα πολύ φτωχικό σπίτι αλλά ο αγρότης και η γυναίκα του ήταν πολύ φιλόξενοι. Αφού μοιράστηκαν τη λίγη τροφή που είχαν, οι δύο άγγελοι κοιμήθηκαν στο κρεβάτι τους όπου μπορούσαν να έχουν μια ξεκούραστη νύχτα. Όταν βγήκε ο ήλιος, το επόμενο πρωί οι άγγελοι βρήκαν τον αγρότη και τη γυναίκα του να κλαίνε. Η μοναδική τους αγελάδα της οποίας το γάλα ήταν το μόνο τους εισόδημα ήταν νεκρή στο λιβάδι.
Ο μικρότερος άγγελος ήταν αναστατωμένος και ρώτησε το μεγαλύτερο πως ήταν δυνατόν και άφησε να γίνει κάτι τέτοιο.
Ο πρώτος άντρας είχε τα πάντα και παρόλα αυτά τον βοήθησες, τον κατηγόρησε εκείνoς. Η δεύτερη οικογένεια είχε ελάχιστα και όμως ήταν πρόθυμη να μοιραστεί τα πάντα και εσύ άφησες την αγελάδα να πεθάνει… "Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται", απάντησε ο μεγαλύτερος άγγελος.
"Όταν μείναμε στο υπόγειο της βίλας, πρόσεξα πως υπήρχε χρυσός αποθηκευμένος σε εκείνη την τρύπα στον τοίχο. Μιας και ο ιδιοκτήτης ήταν τόσο άπληστος και δεν είχε τη διάθεση να μοιραστεί την καλή του τύχη, σφράγισα τον τοίχο ώστε να μη μπορεί να βρει το χρυσό. Εχθές τη νύχτα καθώς κοιμόμασταν στο κρεβάτι του αγρότη ήρθε ο άγγελος του Θανάτου για τη γυναίκα του, κι εγώ έδωσα στη θέση της την αγελάδα. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται".
Μερικές φορές αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν τα πράγματα δεν έχουν το αποτέλεσμα που πρέπει. Αν έχεις πίστη, θα πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι και να πιστεύεις ότι το κάθε αποτέλεσμα είναι πάντα προς όφελός σου. Μπορεί να μην το ξέρεις παρά μονάχα πολύ αργότερα.

Tο παράθυρο του νοσοκομείου


Tο παράθυρο του νοσοκομείου
Δύο άντρες πολύ σοβαρά άρρωστοι, ήταν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.
Στον έναν επιτρέπονταν να μένει καθιστός μία ώρα το απόγευμα γιατί τον βοηθούσε να φύγουν τα υγρά από τους πνεύμονες. Το κρεβάτι του βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο παράθυρο του δωματίου.
Ο άλλος άντρας έπρεπε να βρίσκεται συνέχεια ξαπλωμένος σε ακινησία και ένας μεσότοιχος που βρισκόταν μεταξύ των κρεβατιών δεν του επέτρεπε να κοιτάει έξω από το παράθυρο.
Οι άντρες κατέληξαν να μιλούν ατελείωτα. Μιλούσαν για τις συζύγους τους, τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τη θητεία τους στον στρατό, ακόμα και για το που είχαν πάει διακοπές. Κάθε απόγευμα, ο άντρας που του επιτρεπόταν να μένει καθιστός περιέγραφε στον συγκάτοικό του όλα όσα έβλεπε από το παράθυρο του δωματίου.
Ο άντρας που βρισκόταν σε αναγκαστική ακινησία άρχιζε να καταλαβαίνει πως ζει γι' αυτές τις μοναδικές απογευματινές ώρες που η άποψη του μεγάλωνε και ζωντάνευε από όλη την δραστηριότητα και τα χρώματα του έξω κόσμου.
Το παράθυρο έβλεπε σε ένα πάρκο με μια θαυμάσια λίμνη. Πάπιες και κύκνοι κολυμπούσαν εκεί, και τα παιδιά έπαιζαν με μικρά μοντέλα σκαφών στο νερό. Νεαρά ζευγάρια περπατούσαν πιασμένα χέρι χέρι μέσα στα υπέροχα λουλούδια που είχαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τεράστια παλιά δέντρα στέκονταν με χάρη επάνω στο έδαφος και μια υπέροχη θέα του ουρανοξύστη της πόλης φαινόταν από μακριά.
Καθώς ο άντρας δίπλα στο παράθυρο εξηγούσε όλες αυτές τις όμορφες λεπτομέρειες, ο άντρας στο διπλανό κρεβάτι φαντάζονταν όλα αυτά που άκουγε. Ένα απόγευμα ο άντρας που ήταν δίπλα στο παράθυρο, περίγραφε μια παρέλαση που περνούσε. Παρόλο που ο άντρας στο δίπλα κρεβάτι δεν μπορούσε να ακούσει τον ήχο της μπάντας, μπορούσε και μόνο με τα μάτια του μυαλού του να δει τους κλόουν που χόρευαν, τα πολύχρωμα άρματα και τα όμορφα διακοσμημένα αυτοκίνητα και άλογα.
Οι μέρες πέρασαν. Ο άντρας που δεν μπορούσε να δει από το παράθυρο άρχισε να επιτρέπει σπόρους έχθρας να αναπτύσσονται μέσα του. Όσο και να εκτιμούσε τις περιγραφές του συγκατοίκου του, ευχόταν μέσα του να ήταν αυτός ο οποίος θα μπορούσε να δει την θέα από το παράθυρο. Άρχισε να αποστρέφεται τον συγκάτοικο του και στο τέλος ο πόθος του να είναι δίπλα στο παράθυρο τον έφερε σε απόγνωση.
Ένα πρωινό σε μια επίσκεψη της η νοσοκόμα βρήκε στο δωμάτιο τον άντρα δίπλα στο παράθυρο, νεκρό. Είχε πεθάνει ειρηνικά μέσα στον ύπνο του. Λυπημένα κάλεσε τους νοσοκόμους και απομάκρυνε το πτώμα του.
Μετά από ένα χρονικό διάστημα, ο άλλος άντρας ζήτησε να μετακινηθεί στο κρεβάτι που βρίσκονταν δίπλα στο παράθυρο. Η νοσοκόμα με πολύ προθυμία τον μετακίνησε και φρόντισε να είναι άνετος. Σιγά-σιγά στηρίχθηκε με πόνο στον αγκώνα του για να σηκωθεί και να ρίξει μια ματιά έξω. Επιτέλους θα μπορούσε να δει τον έξω κόσμο και όλες τις δραστηριότητες του.
Αυτό που είδε ήταν ένας κενός τοίχος!
Κάλεσε την νοσοκόμα και την ρώτησε:
"Πως μπορούσε ο συγκάτοικος μου να βλέπει όλα αυτά που μου περίγραφε; Πως μπορούσε να μου μιλάει για τόση ομορφιά και με τόσες λεπτομέρειες, όταν αυτό που φαίνεται από αυτό εδώ το παράθυρο είναι ένας παλιός και βρώμικος τοίχος;"
Και η νοσοκόμα του απάντησε :
"Ω θεέ μου... δεν το ξέρατε πως ο πρώην συγκάτοικος σας ήταν τυφλός; Δεν μπορούσε να δει καν τον τοίχο, ίσως ήθελε να σας ενθαρρύνει."
Εαν ζείτε μια ζωή βασανίζοντας τον εαυτό σας για το τι έχουν οι άλλοι, πιθανότατα θα χάσετε τη χαρά του να γίνετε αποδέκτες αυτών που οι άλλοι θέλουν να σας δώσουν.

Πρόσεχε τα μάτια μου

Πρόσεχε τα μάτια μου
Μερικές φορές διαβάζεις κάτι που σε κάνει να σταματάς κάθε σου σκέψη και τότε θέλεις να το μοιραστείς με όλους αυτούς για τους οποίους ενδιαφέρεσαι.
Υπήρχε ένα τυφλό κορίτσι που μισούσε τον εαυτό του ακριβώς επειδή ήταν τυφλή. Μισούσε τους πάντες, εκτός απ' τον αγαπημένο της φίλο. Αυτός ήταν πάντα εκεί για εκείνη. Είχε πει ότι αν ποτέ μπορούσε να δει τον κόσμο, θα παντρευόταν το φίλο της.
Μια μέρα, κάποιος της χάρισε ένα ζευγάρι μάτια και τότε εκείνη μπορούσε να δει τα πάντα, μαζί και το αγόρι της. Ο φίλος της τότε τη ρώτησε: «Τώρα που μπορείς να δεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς?»
Το κορίτσι σοκαρίστηκε όταν είδε ότι και ο φίλος της ήταν τυφλός και αρνήθηκε να τον παντρευτεί.
Ο φίλος της έφυγε μακρυά δακρυσμένος και αργότερα της έγραψε ένα γράμμα λέγοντάς της:
«ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..»
Μόνο λίγοι θυμούνται πως ήταν η ζωή τους πριν και ποιος ήταν πάντα εκεί για αυτούς στις πιο δύσκολες στιγμές...

Ο πατέρας και ο γιος...ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΝΟΜΙΖΩ...


Ο πατέρας και ο γιος
Ένας πατέρας γυρίζει σπίτι από την δουλειά αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος. Στην πόρτα τον περιμένει ο 5χρονος γιος του.
ΓΙΟΣ : "Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;"
ΠΑΤΕΡΑΣ : "Ναι βεβαίως, τι είναι;"
ΓΙΟΣ : " Μπαμπά, πόσα παίρνεις στη μια μέρα ; "
ΠΑΤΕΡΑΣ : "Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;" ρώτησε θυμωμένα .
ΓΙΟΣ : "Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στην μια μέρα;"
ΠΑΤΕΡΑΣ : "Εάν πρέπει να ξέρεις, παίρνω 50ευρω την μέρα".
ΓΙΟΣ : "Ωχ "..., απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω καί συνέχισε... "Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις €25";
Ο πατέρας εξαγριωμένος του απήντησε
-"εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι , ώστε να δανειστείς κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ' ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεββάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.
Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα. Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού κ νευρίαζε περισσότερο.
Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα; Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται: Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα 25 ευρώ γιατί δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά.
Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.
ΠΑΤΕΡΑΣ : "Κοιμάσαι αγόρι μου;"
ΓΙΟΣ : "Δεν κοιμάμαι"
ΠΑΤΕΡΑΣ : "Σκεφτόμουν, ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα. Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα 25ευρω που μου ζήτησες".
Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας .
"Σε ευχαριστώ μπαμπά !" φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα. Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει. Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του και κοιτάζει τον μπαμπά του.
ΠΑΤΕΡΑΣ : "Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά";
ΓΙΟΣ: "Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω "
"Μπαμπά, έχω 50ευρω τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια μέρα του χρόνου σου; Σε παρακαλώ μείνε αύριο σπίτι. Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί ".
Ο πατέρας λύγισε. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και ικέτευσε να τον συγχωρέσει...

4+1 de-stress ιδέες για single γονείς

SINGLE MΑΜΑ
Πώς μπορούν οι γονείς να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από τη πίεση της καθημερινότητας;
Το βάρος έχει πέσει όλο πάνω τους και ο προσωπικός χρόνος δεν είναι μέσα στα σχέδια τους. Ωστόσο, πολλές φορές τυχαίνει τα παιδικά παιχνίδια ή δραστηριότητες να σας ξεκουράσουν θυμίζοντας σας πως ήταν όταν ήσασταν παιδιά.
Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες:
Παίξτε bowling: Είναι ένας τρόπος να εκτονωθείτε. Μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας βάζοντας στοίχημα ποιος θα κάνει πρώτος strike. Θα έχει γέλιο που θα συναγωνιστείτε.
Πηγαίνετε cinema: Διαλέξτε μια ταινία μαζί, πάρτε pop corn και καθίστε αναπαυτικά στο κάθισμα. Η ταινία θα σας ξεκουράσει και θα σας διασκεδάσει, ενώ μετά έχετε ένα κοινό θέμα για συζήτηση με το παιδί σας.
Παίξτε laser tag: Είναι ένα παιχνίδι που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Είναι κάτι που μοιάζει με ηλεκτρονικό paintball. Μπορείτε λοιπόν να παίξετε με το παιδί σας μπαίνοντας σε διάφορους ρόλους και το παιχνίδι της περιπέτειας ξεκινά.
Βόλτα με ποδήλατα: Πάρτε ποδήλατα και πηγαίνετε μια βόλτα στη παραλία. Το παιδί σας θα ξετρελαθεί αλλά και εσείς το ίδιο.
Κάντε κάτι καινούργιο: Ξεκινήστε ένα νέο hobby κάτι τελείως διαφορετικό. Μια νέα δραστηριότητα παρέα με το παιδί σας. Παρακολουθήστε μαθήματα κεραμικής, θεάτρου, τοξοβολίας. Είναι πολύ όμορφο να δοκιμάζετε νέα πράγματα και να ανακαλύπτετε πτυχές του εαυτού σας. Ωστόσο, προσφέρετε την ευκαιρία στο παιδί σας να βρει δραστηριότητες που το ενδιαφέρουν.

Ρομαντικά νυφικά από δαντέλα


Σε ίσια γραμμή που κολακεύουν το σώμα.
Για τις ρομαντικές και κομψές γυναίκες , το νυφικό από δαντέλα είναι ιδανικό. Συνηθίζεται να είναι σε ίσια γραμμή με ουρά. Αυτή η γραμμή κολακεύει ιδιαίτερα το γυναικείο σώμα και τονίζει τα μέρη που πρέπει.Είναι τέλειο να έχετε διάφανη δαντέλα στην πλάτη ή στους ώμους σας και να φαίνεται η επιδερμίδα σας. Θα είναι τόσο sexy όσο πρέπει. Μπορείτε να βρείτε δαντέλα σε απόχρωση του μπεζ ή στο λευκό του πάγου,επιλέξτε το, ανάλογα με την επιδερμίδα σας. Αν επιλέξετε ένα τέτοιο νυφικό το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό από μόνο του λόγω της δαντέλας. Δε χρειάζεται να ενισχύσετε με άλλα αξεσουάρ την εμφάνισή σας.
Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:


ΩΡΑΙΟ ΣΤΥΛ ΚΟΠΕΛΙΑ

ΩΡΑΙΟ ΣΤΥΛ ΚΟΠΕΛΙΑ

Eίδες που δεν χρειάζονται πολλά για να έχεις ωραίο στυλ. Το κορίτσι της φωτογραφίας με ένα απλό άσπρο t-shirt και μαύρο τζιν κάνει μαθήματα κομψότητας. Τα δύο ιδιαίτερα στοιχεία που κάνουν την εμφάνιση της εξαιρετική είναι ...

... οι κόκκινες γόβες και το κόσμημα στο λαιμό.

012258 style
022258 style

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΟΥ

Οι ευνούχοι αποτελούσαν μέλη των ανωτέρων κοινωνικών τάξεων από τους μέσους χρόνους μέχρι το Μεσαίωνα, από τους οποίους, από το Βυζάντιο και τη Ρώμη, μέχρι τη Μεσοποταμία και τα βασίλεια της Ασίας, αφαιρούνταν οι όρχεις, κληρονομικώ δικαιώματι, και υπηρετούσαν συνηθέστερα ως σύμβουλοι στις βασιλικές αυλές. Οι βασιλείς μπορούσαν να κοιμούνται πλέον ήσυχοι, περί της αξιοπρέπειας ...


... συζύγων, κορών και λοιπών παλλακίδων από κάθε λογής σεξουαλικές επιβουλές. 
Ως θεσμός και ορολογία, ωστόσο, ο ευνουχισμός επιβιώνει και αναφέρεται ακόμη και στις κουβέντες σου με φίλες και γνωστές (έτσι νομίζεις θα σου έκανα κοτζάμ ιστορική αναδρομή;). Ως πρακτική, δε, δεν το συζητώ, τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα, όχι απαραίτητα μόνο σε φιλικό και οικογενειακό κύκλο, αλλά ίσως και στις προσωπικές σου σχέσεις. Γιατί δεν χρειάζεσαι ούτε τα σχετικά μαχαίρια, ούτε καν τα όργανα βασανισμού για να παρέμβεις στα ιδιαίτερα διαμερίσματα και τις προσωπικές σου αυλές: ο ευνουχισμός στα εκάστοτε αγόρια σου επέρχεται με πιο αργές, υποδόριες, και εξίσου αποτελεσματικές διαδικασίες. Και καταλήγει ακριβώς στα ίδια:  την υποτίμηση και τον υποβιβασμό του αγοριού που έχεις δίπλα σου, και στην αφαίρεση κάθε είδους πρωτοβουλίας από δικό του λογαριασμό. Κάτι το οποίο, όπως και να το κάνεις, ούτε εσένα τιμά ιδιαίτερα, ούτε αυτόν, όπως συμβαίνει και με κάθε πρακτική που προσπαθεί να ανατρέψει ρόλους και θέσεις μέσα σε μία σχέση, δε συμφωνείς;
Τι είπες; Δεν το καταλαβαίνεις, αλλά το κάνεις; Χλωμή, χλωμότατη δικαιολογία, αγαπητή μου. Αλλά για την οικονομία της κουβέντας μπορώ και να τη δεχτώ. Και να καταφύγω σε κάθε πιθανή και απίθανη περίπτωση, απαριθμώντας σου όλες τις σχετικές περιπτώσεις, όπου ίσως και άθελα σου, καταλήγεις στο ίδιο αποτέλεσμα, ευνουχίζοντας στην πραγματικότητα το αγόρι σου. Το οποίο, επειδή σε ξέρω, η ίδια κράζεις εκ των υστέρων για έλλειψη δυναμικότητας και αποφασιστικότητας (σχιζοφρένεια, καλώς όρισες!):
  • Η ισχυρογνωμοσύνη σου σπάει κόκκαλα. Το δικό σου είναι αυτό που θα περάσει, ο κόσμος να χαλάσει. Η αντίθετη γνώμη του γίνεται κουρελόχαρτο με συνοπτικές διαδικασίες, απαξιώνεται πλήρως και πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Το πάνω χέρι το έχεις εσύ, εξ ίσου κληρονομικώ δικαιώματι με τους παλιούς ευνούχους.
  • Ο τρόπος που του απευθύνεσαι δεν έχει σε τίποτα να κάνει με αυτόν κοπέλας προς αγόρι, αλλά αρχιτσέλιγκα, που διατάζει τη γυναίκα να φέρει κι άλλο κρασί στο τραπέζι. Ο ιταμός και προσβλητικός τρόπος, δεν κάνει μόνο εσένα να προσιδιάζεις με νταλικέρη. Ρίχνει και τον δικό του ανδρισμό πολλά πατώματα παρακάτω…
  • Υποτιμάς το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Με άσχημο, αγενή και επαναλαμβανόμενο τρόπο. Δεν χάνεις δε ευκαιρία να τον προσβάλλεις και να τονίσεις τη δική σου φυσική ανωτερότητα. Είναι άσχημο, είναι ευθέως δυνάμει ευνουχιστικό και μπορεί να του καταρρακώσει την υπερηφάνεια και το ηθικό για τα καλά. 
  • Το παραπάνω αποτέλεσμα ωστόσο, μία μέθοδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αναπτυχθεί full power: οικτίρεις τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Αν το κάνεις και μπροστά σε κόσμο, τετέλεσται. Τον κατέστρεψες μια για πάντα. Αυτό δεν είναι απλά ευνουχισμός, είναι ακρωτηριασμός με χασαπομάχαιρο. Που χτυπά και κατευθείαν σε όλο το μέσα του. Ένα μόνο έχω να σου πω: Ντροπή…
  • Ναι, βγάζεις περισσότερα από τον ίδιο, το γνωρίζει και αυτός. Το να κάνεις επίδειξη και μπροστά του, αλλά και σε κοινούς φίλους και γνωστούς, περί του ποιος είναι η κολόνα του σπιτιού και ποιος φέρνει τα λεφτά, δεν αναβιβάζει το δικό σου ρόλο. Ρίχνει στα Τάρταρα τη δική του αξιοπρέπεια και του αφαιρεί ένα κομμάτι του ανδρισμού του…
  • Απαξιοίς να ασχοληθείς με οτιδήποτε έχει να κάνει με το σπίτι και τις δουλειές του νοικοκυριού. Τον αναγκάζεις να υποδύεται σε καθημερινή βάση τη νοικοκυρά (κανονικότατα, με φακιόλι και φαράσι!) Είπαμε, δεν είναι κακό να σε βοηθά και να κουνά το δαχτυλάκι του, αλλά πίστεψε με, κανείς άντρας δεν αισθάνεται βολικά με το να εκτελεί αποκλειστικά τα χρέη του νοικοκυριού. Για κανένα λόγο…
  • Του δείχνεις σε κάθε ευκαιρία και στιγμή ότι δεν τον χρειάζεσαι πραγματικά, ότι και να μην ήταν εκεί, θα ήσουν πολύ καλύτερα, και γενικότερα ότι όχι, δεν έχεις ανάγκη οποιαδήποτε σκέπη προστασίας του. Ποιος άντρας και μ@@κίες, εσύ είσαι ο άντρας του εαυτού σου. Αυτός μπορεί να διαδραματίσει σχετικά το ρόλο του κομπάρσου…
Και το βασικότερο – οφθαλμοφανέστερο (όχι ότι τα άλλα είναι λιγότερο χτυπητά): του δείχνεις πόσο πολύ δεν τον θεωρείς τον άντρα σε αυτή τη σχέση. Μία απλή αποστροφή του λόγου σου, ένα βλέμμα περιφρόνησης, μία λάθος λέξη σε μία πρόταση, όλα τα παραπάνω αρκούν για να κάνουν τη ζημιά. Ο ρόλος του κυρίαρχου αρσενικού μπορεί να σε απωθεί, και το σέβομαι απόλυτα. Μπορεί όντως η ίδια να επιθυμείς να έχεις το πάνω χέρι σε αυτή τη σχέση. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι του να απαξιώνεις πλήρως το ρόλο του (γιατί έναν ρόλο οφείλει να διαδραματίσει, είτε το αποδέχεσαι είτε όχι, όπως κι εσύ άλλωστε) και να θεωρείς ότι μπορείς και μόνη σου να περάσεις τέλεια, ερμηνεύοντας δύο μονολόγους σε έναν, η απόσταση είναι χαοτική. Το να ευνουχίζεις το αγόρι σου δεν αποτελεί ούτε μαγκιά ούτε ένδειξη δυναμικότητας. Αντίθετα, συνιστά πλήρη έλλειψη σεβασμού απέναντι του και πραγματική έλλειψη προσωπικής αυτοεκτίμησης, ου μην και υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων σου. Γιατί ναι, εσύ είσαι αυτή που τα κάνεις όλα, εσύ είσαι αυτή που έχει το γενικό πρόσταγμα και εσύ είσαι αυτή που θα πατήσεις κάτω καθένα που θα βρεθεί στο δρόμο του και ας περιορίσει τις ανδρικές του ορμόνες όσο μπορεί, αν του αρέσει. Δεν θα του αρέσει. Και δεν είναι καθόλου θέμα τεστοστερόνης, όσο ζήτημα αξιοπρέπειας. Για αυτό, φρόντισε να μαζέψεις τα χαλινάρια σου και να αντικρίσεις την πραγματική όψη της πλευράς της σελήνης όσον αφορά το ρόλο των δύο φύλων, που είναι ισότιμος και συγκεκριμένος, με μικρές προσθαφαιρέσεις. Και όχι με εσένα όρθια και τον άλλο ταπεινωμένο και ευνουχισμένο. ΑΥΤΟ σίγουρα δεν ισχύει, όσο κι αν το προβάλλεις στο προσωπικό σου σινεμά με ελεύθερη είσοδο για σένα και μόνο. Ε, όσο συντομότερα το καταλάβεις, τόσο γρηγορότερα θα βρεις και αγόρι πραγματικό, και όχι κατά το ήμισυ ή το ένα τρίτο. Γιατί στοιχηματίζω ότι, προς το παρόν απέχεις παρασάγγας από τη συγκεκριμένη κατάσταση…


Πάντα ήμουν αφοσιωμένος σε μια υπέροχη φιλοδοξία: Να ευχαριστήσω τον εαυτό μου.
Naurice Chapelan, 1906-1992

Ιδέες για μικρά δωμάτιαΑν ψάχνετε για έμπνευση για το πώς να διακοσμήσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, ετοιμαστείτε  για κάποιεςφανταστικές ιδέες. Δεν υπάρχουν μόνο  σύγχρονων ιδεών  σχεδιασμού υπνοδωμάτια με απέραντους χώρους και καταπληκτική θεα  ...  είναι καιρός να ρίξουμε μια ματιά σε πρακτικές λύσεις και για τα μικρά σπίτιαΑς δουμε σήμερα  μερικά που έχουμε συγκεντρώσει.

Εκπληκτικό σε σχεδιασμό διαμέρισμα για μια νεαρή οικογένεια


 Πολλές φορές εδώ θα σας παρουσιάζουμε όμορφες δουλειές που έχουν γίνει σε σπίτια, με σκοπό να πάρετε όμορφες ιδέες και για τις δικές σας διακοσμήσεις. Το σημερινό δημιουργήθηκε για μια νεαρή οικογένεια με ένα μικρό παιδίαυτό το συμπαγές διαμέρισμα διαθέτει όλα τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για να ζήσουν πλήρως και άνετα.Σχεδιασμένο από την Ρωσική εταιρεία σχεδιασμούDesign Cafeπου για το έργο έχειαξιοποιήσει κάθε εκατοστό που είναι δυνατόν για ένα ζωτικό χώρο χωρίς να θυσιάζειτίποτα, από την νεανική αισθητικήΔιαθέτει μια μεγάλη πλήρως εξοπλισμένη σύγχρονηκουζίνατραπεζαρία και καθιστικό σε ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο. Η κουζίνα έχει ανοιχτάράφια αντί για βαριά ντουλάπια και το κάτω μέρος αποτελείται από 3D τσιμεντένια panels καιπροστατευτικό γυαλί. Ο καναπές μετατρέπετε σε διπλό κρεβάτι για τους επισκέπτες καιβρίσκετε μπροστά από μια θαυμάσια ταπετσαρία που προορίζεται να επεκτείνει οπτικά το χώρο. Μια κλειστή είσοδος κρατά τα δωμάτια ξεχωριστά για πρόσθετη προστασία της ιδιωτικής ζωήςΤο υπόλοιπο του διαμερίσματος στεγάζει ένα υπνοδωμάτιο με χώρο γραφείου,ένα κοινόχρηστο μπάνιο και το δωμάτιο ενός παιδιού το οποίο έχει δημιουργηθεί για ναφιλοξενήσει ένα δεύτερο παιδί στο μέλλον.Ένα πραγματικά εκπληκτικό σε σχεδιασμό διαμέρισμα.