Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Μπάνια με άρωμα Ανατολής

ΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Προσθέστε  έξυπνα χρυσές πινελιές στο μπάνιο σας.
Οι χρυσές λεπτομέρειες σε ένα μπάνιο προσδίδουν πολυτέλεια και κάνουν ξεχωριστή τη διακόσμηση του χώρου. Μπορούν να ‘ζεστάνουν’ ένα μπάνιο σε μινιμαλιστικό στιλ διακόσμησης, να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ένταση σε μία διακόσμηση με ζωηρά χρώματα ή να εντείνουν το δραματικό ύφος ενός μπάνιου με σκούρες πινελιές. Δείτε πώς θα μπορούσατε να προσθέσετε μερικές χρυσές πινελιές στο μπάνιο σας:


Τα γεωμετρικά σχήματα στη διακόσμηση του χώρου

ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΜΟΤΙΒΑ


Πώς να εντάξετε τα γεωμετρικά μοτίβα στη διακόσμηση του σπιτιού σας.
Τα γεωμετρικά σχήματα στη διακόσμηση μπορούν να σπάσουν τη μονοτονία και να κάνουν τη διακόσμηση του χώρου πιο ζωηρή. Εάν δεν σας αρέσουν τα μεγάλα σχήματα ή οι υπερβολές, υπάρχουν πολλοί τρόποι για  να εντάξετε διακριτικά και στα μέτρα σας τα γεωμετρικά designs στους χώρους του σπιτιού σας. Σε ταπετσαρίες, πλακάκια ή με τη μορφή ζωγραφισμένων παραστάσεων, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά τα μοτίβα, στη μία ή την άλλη μορφή, θα μαγέψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς στην αισθητική της διακόσμησης.

Βερνίκια νυχιών για trendy νύφες

BRIDAL NAILS


Ποια χρώματα και σχέδια μπορείτε να επιλέξετε.
Αν σας αρέσουν οι trendy πινελιές στο στυλ σας, γιατί να μην βάλετε την προσωπική σας πινελιά και στο νυφικό σας look.
Δείτε παρακάτω μερικές trendy προτάσεις για νυφικά βερνίκια νυχιών:
Νύχια
Νύχια
Νύχια
Νύχια
Νύχια
Νύχια

ΕΣΥ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΟΣΟ ΣΕ ΠΑΛΕΨΑ ΤΟΣΟ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ...Μου λες δεν υπάρχει ούτε αύριο ούτε χθες...
Μόνο τώρα είναι όλα και στιγμές...
Κι όταν φύγεις θα περάσει, 
ο καιρός θα μας αλλάξει.
Η αγάπη μας θα γίνει πια καπνός...
Μα εγώ σου λέω μείνε, η απόφαση μου γίνε
γίνε σώμα μου, μην γίνεις χωρισμός.

Εσύ, η Θάλασσα κι ό,τι ονειρεύτηκα
Όσο σε πάλεψα, τόσο ερωτεύτηκα
μια τον βυθό και μια το κάθε σου νησί.

Εσύ, η Θάλασσα και ό,τι αγάπησα
Μέσα στο κύμα σου το σώμα μου άφησα
να πάει εκεί που πια δε θα 'χει επιστροφή.

Μου λες δεν αξίζουν παρά μόνο οι διαδρομές...
Οι σταθμοί είναι για λίγο αν το θες.
Παρακάτω πας και φεύγεις, την αλήθεια αποφεύγεις.
Κάθε δέσιμο κοστίζει λες πολλά...
Μα εγώ φωνάζω όχι, το δικό μου αστέρι το 'χει
Μιας που άναψε κρατάει την φωτιά.

Εσύ, η Θάλασσα κι ό,τι ονειρεύτηκα
Όσο σε πάλεψα, τόσο ερωτεύτηκα
μια τον βυθό και μια το κάθε σου νησί.

Εσύ, η Θάλασσα και ό,τι αγάπησα
Μέσα στο κύμα σου το σώμα μου άφησα
να πάει εκεί που πια δε θα 'χει επιστροφή.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!

. . .

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!

Καινουργια μερααααααα

Ναόμι Κλάιν: Ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος είναι η αντίστασηΝαόμι Κλάιν, ακτιβίστρια και συγγραφέας του διάσημου «Δόγματος του Σοκ» στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αθήνα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου. Η συγγραφέας και δημοσιογράφος ανέφερε ότι υπό την επήρεια του σοκ οι χώρες που το βιώνουν χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, κάτι που όπως σχολιάζει συνέβη και στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι στις μέρες μας οι κυβερνήσεις έχουν γίνει οι λομπίστες των πολυεθνικών, ενώ χαρακτήρισε παράλογη την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει κάθε επικερδή επιχείρηση σε περίοδο ύφεσης, όταν είναι βέβαιο ότι οι συμφωνίες θα είναι οι χειρότερες που θα μπορούσε κάθε χώρα να πετύχει. Υπογράμμισε τέλος ότι ο ευρωπαϊκός νότος θα πρέπει να συγκροτήσει κοινό μέτωπο απέναντι στους δανειστές.


Σ.Κ.: Αν ξαναγράφετε το Δόγμα του Σοκ, θα είχατε ειδικό κεφάλαιο για την ελληνική περίπτωση; 

Ν.Κ.: Θα υπήρχε ένα ειδικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, ίσως όλο για τον ευρωπαϊκό νότο. Αλλά ο στόχος μου δεν ήταν το βιβλίο απλώς να καταγράψει την ιστορία  αλλά να γίνει ένα εργαλείο ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε το επόμενο σοκ. Έτσι άλλωστε τελειώνει και το βιβλίο : «Πότε θα δούμε το επόμενο σοκ;». Έχουμε ένα οικονομικό μοντέλο που δημιουργεί από μόνο του κρίσεις .  Εάν έγραφα λοιπόν ένα βιβλίο τώρα θα ήταν για την Ελλάδα.  Η κρίση εδώ χρησιμοποιήθηκε για να λεηλατήσουν την χώρα και να καταστρέψουν τα κοινωνικά κινήματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Σ.Κ.: Δυο παράγοντες θεωρώ ότι έχουν καθοριστικό ρόλο. Ο ένας είναι ο παράγων του φόβου. Αυτό δεν έγινε και στην Λατινική Αμερική; 

Ν.Κ.: Ακριβώς. Είναι ο φόβος του τι θα γίνει εάν δεν πάρεις το «φάρμακο». Για αυτό χρησιμοποιούνται πάντα μεταφορές από την ιατρική. Λένε ότι διέγνωσαν στην τάδε χώρα καρκίνο. Οπότε δημιουργείται ο φόβος του τι θα γίνει, εάν ο ασθενής δεν πάρει την  χημειοθεραπεία του. Η μεταφορά, ο συμβολισμός που επιλέγεται έχει τεράστια σημασία.

Σημαντικό ρόλο, όμως, έχουν και τα ΜΜΕ. Οι πολιτικοί λένε ότι έχουν να πουν. Τα μίντια όμως διογκώνουν τον φόβο για να σωθεί υποτίθεται αυτό που είπαν ότι είναι «άρρωστο». Αυτή είναι και η μεγάλη ειρωνεία αυτής της κρίσης. Δημιουργήθηκε από τις ελίτ που τζογάραν ανεξέλεγκτα κερδοσκοπώντας, αλλά είμαστε εμείς  που πρέπει να ζήσουμε πιο ανασφαλείς ζωές.

Το βλέπουμε αυτό και στην περίπτωση της Ελλάδας: οι άνθρωποι έχουν χάσει την ασφάλειά τους, είτε είναι η εργασιακή είτε είναι η οικονομική είτε είναι η υγειονομική. Εσείς οι Έλληνες έχετε αναλάβει τις ζημιές για τα ρίσκα που πήραν κάποιοι άλλοι.Εκείνοι είναι υπεύθυνοι αλλά εμείς εμφανιζόμαστε ως ένοχοι. Και τα χειρότερα δεν έχουν περάσει.

Σ.Κ.: Υπήρξε η περίφημη φράση του Θ. Πάγκαλου: «Μαζί τα φάγαμε». Η συλλογική ενοχοποίηση επηρέασε πολύ την ψυχολογία των ανθρώπων.

Ν.Κ.: Αυτή ήταν σίγουρα η πρακτική σε αυτή την κρίση. Γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι για τα όσα συμβαίνουν έφταιγαν οι τραπεζίτες που ζούσαν πλουσιοπάροχες ζωές και συνεχίζουν να ζουν. Αλλαξαν το τροπάριο και είπαν ότι έφταιγαν οι φτωχοί  που ήθελαν να ζήσουν πλουσιοπάροχα. Όχι εκείνοι που κερδοσκοπούσαν στις ΗΠΑ με τα στεγαστικά δάνεια δημιουργώντας φούσκες και έφεραν την καταστροφή.  Αλλά μια οικογένεια Αφροαμερικάνων που ζούσε με 50.000 δολάρια τον χρόνο και τόλμησε να θέλει ένα σπιτάκι.

Είμαστε σε πόλεμο. Και σε κάθε πόλεμο υπάρχει οργή. Δικαιολογημένη οργή αφού ο κόσμος είδε να λεηλατείται ο τόπος του μπροστά στα μάτια του. Το ερώτημα είναι που θα εκφραστεί αυτή η οργή, όχι με εκδικητικό τρόπο ή σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά απέναντι σε εκείνο το σύστημα που καθιέρωσε την απληστία.

Όμως βλέπουμε ότι ακόμη και τώρα προσπαθεί το σύστημα να στρέψει την οργή στους πιο ευάλωτους. Στις ΗΠΑ είναι εκείνος που ήθελε το σπίτι. Εδώ στην Ελλάδα είναι ο μετανάστης που θέλει την δουλειά σου. Να διοχετεύσουν την οργή στους πιο ευάλωτους ώστε να την γλιτώσουν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται. Η κρίση βοηθά τις ελίτ να την αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν από αυτήν.

Σ.Κ.: Λέτε δηλαδή ότι η άνοδος του φασισμού ήταν αναμενόμενη; 

Ν.Κ.: Όχι απλά αναμενόμενη. Την είχαν προβλέψει! Αυτή είναι η ιστορία της Ευρώπης. Είναι το μάθημα που θα έπρεπε να πάρουμε από τον  Α Παγκόσμιο Πόλεμο και την συνθήκη ειρήνης στις Βερσαλλίες. «Η εκδικητικότητα δεν θα κάνει καλό». Η ταπείνωση της Γερμανίας λειτούργησε σαν μπούμεραγκ, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Αυτό με εκνευρίζει περισσότερο: Η σχολή του Σικάγου με τις μειώσεις και τις περικοπές ενισχύει τον φασισμό – κάτι που έγινε ολοφάνερα στην Ελλάδα.

 Η ελεύθερη αγορά είναι από την φύση της υστερική γιατί ξέρει ότι στηρίζεται στην απληστία και στον φόβο. Για αυτό και για να επιβιώσουν προσπαθούν να τιμωρήσουν παραδειγματικά κάποιες χώρες. Το ότι η Ελλάδα είπε κάποια «όχι» δημιουργεί και ένα παράδειγμα ανταρσίας! Το ότι θα αντισταθεί στην λιτότητα η Ελλάδα δεν σημαίνει ότι δεν θα εξαπλωθεί και στην Πορτογαλία – όπως και έγινε. Ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος είναι η επιδημία της αντίστασης.

Σ.Κ.: Εχετε υπ όψιν σας και τα στερεότυπα εναντίον των Ελλήνων, όπως και όλων των ανθρώπων στην Νότια Ευρώπη, ότι είναι τεμπέληδες, έχουν πολλές διακοπές κλπ. Αν και στην πραγματικότητα όλα αυτά έχουν αποδειχθεί εσφαλμένα από στατιστικές μελέτες. 

Ν.Κ.: Τα  ακούσαμε και εμείς αυτά, εναντίον της Ελλάδας. Οι άνθρωποι γενικά είναι θλιμμένοι. Είναι στην κουλτούρα μας να γκρινιάζουμε γιατί δουλεύουμε πολύ χωρίς να παίρνουμε πίσω αυτά που θέλουμε. Ίσως είναι και λίγο σαδιστικό, μας άρεσε λίγο να βλέπουμε να τιμωρούνται οι χώρες της Μεσογείου με τον ήλιο τους, τις φυσικές τους ομορφιές και ένα διαφορετικό τρόπος ζωής!

Αλλά τα στερεότυπα που επικράτησαν στις γερμανικές εφημερίδες για την Ελλάδα και τις χώρες του Νότου ήταν ξεκάθαρα ρατσιστικά. Είναι ταπεινωτικό να μιλάνε για εσένα έτσι.

Σ.Κ.: Μαθαίνω ότι είστε κατά των ορυχείων στις Σκουριές;

Ν.Κ.: Ναι. Γράφω ένα νέο βιβλίο για το περιβάλλον και για την ανάγκη να το σώσουμε. Είναι δύσκολο να σκεφτείς για το περιβάλλον όταν έχεις άλλα οικονομικά προβλήματα τόσο σοβαρά. Στην Ευρώπη η περιβαλλοντική πολιτική δεν ήταν τέλεια αλλά ήταν πρωτοπόρα σε σχέση με την Κίνα ή τις ΗΠΑ μέχρι το 2009, που ξέσπασε η κρίση. Τώρα όμως έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν την οικολογία στο όνομα της οικονομίας. Είναι παθογένεια να ξεχωρίζεις αυτές τις δυο έννοιες. Θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη κρίση ακόμη και οικονομική εάν πάψει να μας ενδιαφέρει το περιβάλλον. Δεν είναι μια πολυτέλεια την οποία μπορούμε να αναβάλλουμε για αργότερα.

Τώρα για τον εθνικό πλούτο της Ελλάδας,  έχουν συνηθίσει στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και βλέπουν εδώ προοπτικές κέδρους. Είναι μια ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό. Πλέον οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν ως λομπίστες τους τις εθνικές κυβερνήσεις.

Σ.Κ.: Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις θα έρθουν νέοι  επενδυτές.

Ν.Κ.: Δεν κάνεις ιδιωτικοποιήσεις σε περίοδο ύφεσης. Είναι κανόνας αυτός. Δεν θα πετύχεις ποτέ την καλύτερη συμφωνία αλλά την χειρότερη. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ελληνική οικονομία.  Θα βγείτε χαμένοι. Όσοι έρθουν θα επιβάλλουν τους όρους τους γιατί απλά δεν έχει η ελληνική κυβέρνηση την δυνατότητα να θέσει τους δικούς της.

Σ.Κ.: Οι λαοί βρίσκονται σε σύγχυση όμως...

Ν.Κ.: Τι συμβαίνει σε ένα σοκ; Χάνεις αυτά που είχες και δεν ξέρεις που βαδίζεις. Σου αλλάζει τον αδόξαστο. Σε βγάζει από την γραμμή πλεύσης και τον προγραμματισμό σου. Όταν δημιουργηθεί αυτό το κενό έρχεται κάποιος και σου λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει. Και το ακούς γιατί δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τι είναι σωστό και τι όχι.

Στις ΗΠΑ για παράδειγμα είχαμε το σοκ με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το βασικότερο πρόβλημα δεν ήταν οι υλικές καταστροφές, αλλά ότι ο κόσμος βρέθηκε σε πλήρη σύγχιση.  Και ήρθε ο Τζωρτζ Μπους και είπε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο με την τρομοκρατία. Σε ένα πόλεμο μεταξύ του καλού και του κακού». Ο κόσμος το αποδέχθηκε γιατί ειχε χάσει τον προσανατολισμό του. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η μεγαλύτερη επίπτωση ενός σοκ είναι η παραχώρηση της κυριαρχίας. Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Παλέψατε για αυτή. Σκοτωθήκατε για αυτή. Και ξαφνικά ξυπνάτε και βλέπετε ότι δεν είστε εσείς αυτοί που έχετε τον έλεγχο αλλά κάποιος άλλος.  Αυτό δίνει τροφή και στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό, στον νεοφασισμό. Παραχωρήσατε  την κυριαρχία σας και τον έλεγχο της εξουσίας. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θες. Είναι επικίνδυνο και σοκαριστικό όταν το συνειδητοποιείς.

Σ.Κ.: Σε έναν συμβατικό πόλεμο υπάρχει πάντα η ελπίδα για το αύριο. Τώρα δεν βλέπει κανείς φως στην άκρη του τούνελ. 

Ν.Κ.: 'Ολοι δουλεύουν και ζουν σε ανασφάλεια. Αυτό δεν σου επιτρέπει να έχεις εξουσία στον εαυτό σου. Έτσι είτε θα οδηγηθούμε στον φασισμό ή θα επιλέξουμε άλλες λύσεις, όπως η αλληλεγγύη ,η οργάνωση των ευάλωτων στρωμάτων του πληθυσμού, των ανέργων, των εγκαταλελειμμένων γειτονιών, της ενέργειας, του νερού, της τροφής. Έτσι θα μπορούμε να ξαναγίνουμε κύριοι των εαυτών μας, να ξεπεράσουμε τον φόβο.

Υπάρχει επίσης στρατηγική για να μείνουν οι χώρες του νότου μακριά η μία από την άλλη. Γιατί, ξέρετε, οι δανειστές είναι ευάλωτοι. Εάν μαζευτούν οι οφειλέτες και παλέψουν μαζί θα κερδίσουν. Εάν οι οφειλέτες πουν ότι «δεν σας πληρώνουμε» εκείνοι έχουν πια την κρίση όχι αυτοί που χρωστάνε. Αυτό λέγεται «το καρτέλ των οφειλετών» και ήταν ο μεγαλύτερος φόβος του ΔΝΤ στην Λατινική Αμερική την δεκαετία του 1980. Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως αυτό δεν έχει γίνει ακόμη στην Ε.Ε. Γιατί  καθίσατε σε ένα τραπέζι μαζί τους και  δεν συνεργάστηκαν οι χώρες του Νότου;

Θα πρέπει να γίνει αυτό και θα πρέπει να το απαιτήσουν και οι κοινωνίες. Ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί να ξεκινήσει και από την βάση – από τα κινήματα και τις συλλογικότητες σε κάθε μια χώρα του νότου.

Σ.Κ.: Γράφατε κατά τις ημέρες του Occupy Wall Street ότι ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβαινε τότε στον κόσμο. 'Ομως σήμερα το Κόμμα του τσαγιού έχει μεγαλύτερη επιρροή στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ από ότι αυτά τα κινήματα. Ποια θα ήταν η σωστή πορεία για το κίνημα ώστε να καταφέρει τους στόχους του;

Ν.Κ.: Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε το Occupy με το Κόμμα του  Τσαγιου, που υποστηρίζεται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Η ελπίδα μου είναι ότι θα υπάρξει ένα κίνημα τόσο μεγάλο που θα χτυπήσει την αρρώστια στην καρδιά του συστήματος των ΗΠΑ το οποίο διάβρωσαν οι εταιρίες.

 Θα πρέπει οι πολίτες να απαιτήσουν διαρθρωτικές αλλαγές ουσίας. Αλλά το σύμπτωμα της εποχής μας είναι ότι είμαστε κλεισμένοι στον εαυτό μας και δεν έχουμε χώρους να βρεθούμε συλλογικά.
Αυτό συνέβη και με το κίνημα occupy, όταν το έδιωξαν από τις πλατείες. Οι ιδέες θέλουν και ένα “σπίτι”, ένα χώρο για να ζήσουν.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ!!!!!!!!!!!

Το δεν ειναι αυτο που νομιζεις!!!

NBA: Το μεγαλύτερο «ξύλο» που έχει πέσει ποτέ στην ιστορία… μέσα στο γήπεδο !!!Μπορεί το ΝΒΑ να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες να έχουν και τις κακές τους στιγμές.


Αν και αυτού του είδους οι στιγμές στον αθλητισμό έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούνται ακόμη και ως θέαμα. Ποιος οπαδός των σπορ δεν έχει την περιέργεια να δει δύο παίκτες να… μαλώνουν μεταξύ τους; Όλοι λίγο πολύ έχουν πιάσει τους εαυτούς τους να ψυχαγωγούνται με… ξύλο!

Μερικοί το ευχαριστιούνται πραγματικά, ενώ κάποιοι άλλοι εκφράζουν την αποστροφή τους για τέτοιου είδους γεγονότα. Όλοι, όμως, τα βλέπουν για να εξακριβώσουν τι συνέβη και δύο ή και περισσότεροι σε αρκετές περιπτώσεις παγκοσμίου φήμης αθλητές πιάνονται στα χέρια. Ακόμη και στο ΝΒΑ…

Δείτε τους μεγαλύτερους καβγάδες όλων των εποχών στο ΝΒΑ:Είσαι έγκυος; Δες ποια συνήθειά σου μπορεί να κάνει το μωρό σου εξυπνότερο και πιο υγιές!Τι υποστηρίζουν οι ερευνητές;

Τα οφέλη της επαφής μας με τη φύση είναι πολλά, αυτό το γνωρίζουμε. Το να περνάμε χρόνο σε πάρκα ή δάση βελτιώνει, όχι μόνο τη σωματική μας υγεία,  (οξυγονώνεται ο εγκέφαλος, μειώνονται τα επίπεδα άγχους κ.α.) αλλά, συμβάλλει και στην ψυχική και πνευματική μας  ισορροπία.

Ήξερες, όμως, πως οι γυναίκες που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση  γεννούν εξυπνότερα και πιο υγιή παιδιά;  Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν Ισπανοί γιατροί.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.400 εγκύους οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, οι γυναίκες που, κατά τη διάρκεια της κύησης,  περνούσαν περισσότερο χρόνο σε δασώδεις περιοχές, γέννησαν μωρά με μεγαλύτερο σωματικό βάρος και περίμετρο κεφαλής.

Τα ευρήματα αυτά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς η μεγάλη περίμετρος κεφαλής συχνά αποτελεί ένδειξη για μεγαλύτερο εγκέφαλο, και κατά συνέπεια υψηλότερο IQ (νοημοσύνη). Το βάρος του νεογνού, είναι, επίσης, πολύ σημαντικό, καθώς, το χαμηλό σωματικό βάρος, συνδέεται με προβλήματα υγείας, όπως αρτηριακή πίεση και καρδιοπάθειες.

Εάν, λοιπόν, είσαι έγκυος, προσπάθησε να περνάς περισσότερο χρόνο στη φύση. Κάνε μια βόλτα στο πάρκο, απόλαυσε ένα πικνίκ στο γκαζόν, χαλάρωσε στη σκιά ενός δέντρου. Το να είσαι περιτριγυρισμένη από δέντρα, φυτά και λουλούδια, θα σε βοηθήσει-όχι μόνο- να βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία και τη διάθεση σου, αλλά …επενδύεις και στο μέλλον του παιδιού σου!
faysbook

Μετά από αυτό δεν θα ξαναφάτε από σουβλατζίδικοΜετά από αυτό δεν θα ξαναφάτε από σουβλατζίδικο
Μετά από έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο βρήκαμε ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο διατηρούνται και τα ψάρια σε διάφορες ιχθυοκαλλιέργειες !!! Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά...
ΞΕΡΕΤΕ λοιπόν τι βάζουν στον γύρο και γενικότερα στα κρέατα για να διατηρηθούν;;; ΦΟΡΜΟΛΗ....Ναι ναι καλά διαβάσατε...Φορμόλη ...Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι η φορμόλη...
Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη(φορμόλη) είναι το πρώτο και απλούστερο μέλος της οικογένειας των αλδεϋδών, με χημικό τύπο CH2O και σύντομο συντακτικό τύπο HCHO ή H2CO. Αποτελεί ακόμη το απλούστερο μέλος των «τυπικών» υδατανθράκων (δηλαδή των ανθρακούχων ενώσεων που έχουν την αναλογία ατόμων υδρογόνου - οξυγόνου 2:1, που έχει και το νερό, αλλά χωρίς να είναι πραγματικοί υδατάνθρακες, με τη βιοχημική σημασία) και είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη χημική ένωση με πολλές χρήσεις πιο γνωστές από τις οποίες είναι ως συντηρητικό, απολυμαντικό και αντισηπτικό με την εμπορική ονομασία «φορμόλη» ή «φορμαλίνη», η οποία είναι υδατικό διάλυμα φορμαλδεΰδης, στο οποίο, όμως, συνυπάρχει σε χημική ισορροπία με την εφυδατωμένη μορφή της, τη μεθανοδιόλη (HOCH2OH).
Στις συνηθισμένες συνθήκες (T = 25°C, P = 1 atm), η μεθανάλη είναι ένα άχρωμο αέριο και έχει μια χαρακτηριστική αποπνικτική και ερεθιστική οσμή. Είναι μια ένωση πρόδρομη πολλών άλλων χημικών ενώσεων. Το 2005 η ετήσια παγκόσμια παραγωγή της εκτιμήθηκε σε 23 εκατομμύρια τόννους.
Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης της, τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011 το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program) περιέγραψε τη μεθανάλη ως ένα «...γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο...» («...known to be a human carcinogen...»
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω τα οποία πήραμε από το ελληνικό wikipedia η φορμόλη ευθύνεται για τις ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ!!!
Η μεθανάλη είναι μία ιδιαίτερα εύφλεκτη ουσία, άχρωμη και με πολύ δυνατή οσμή που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στην κατασκευή πλαστικών και ξύλινων προϊόντων. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για τη συντήρηση νεκρών, αλλά μπορεί να εντοπιστεί και σε προϊόντα ειδικά για ίσιωμα μαλλιών.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΡΩΜΕ...Η ΦΟΡΜΟΛΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΚ ΜΑΛΛΙΩΝ!!!
Επίσης βρήκαμε βίντεο στο youtube που ασχολείται με συντηρήσεις πτωμάτων χρησιμοποιώντας φορμόλη!!! Αλλά δυστυχώς ήταν απόρρητο!!!
Συνεχίζουμε παρακάτω με καταγγελίες από Θεσσαλονίκη το 2010 που βρήκαμε....
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2010) ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΓΥΡΑΔΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ 1 ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ - ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ, 1 ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ - ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ, 1 ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟΥΣ ΣΕ ΦΟΡΜΟΛΗ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΨΑΞΤΕ ΣΤΟ INTERNET ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΛΗΣ. ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 300.000 EURO. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ? ΚΑΝΕ κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ??????????????????
Τέλος θα σας δείξουμε γνωστές ιχθυοκαλλιέργειες με φορμόλη!!!!
Ποιες γνωστές ιχθυοκαλλιέργειες εμπλέκονται στη σκανδαλώδη υπόθεση ότι εμπεριέχουν φορμόλη; Tι ακριβώς είναι η φορμόλη και ποια η δράση της;
Δεν ήταν μόνο η αποκάλυψη της ροζ γλίτσας των McDonald’s που σόκαρε το καταναλωτικό κοινό. Την ώρα που οι ιχθυοκαλλιέργειες αναδεικνύονται σε κορυφαία εξαγωγική δύναμη της χώρας, το «παιχνίδι» χωρίς όρους και κανόνες, με δεκάδες παραβάσεις και τακτικές «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και την εμπλοκή της πολιτικής ζωής του τόπου σε κάθε επίπεδο, έρχονται να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως δέχονται τα πυρά αναίτια, όμως το ρεπορτάζ της «Α» άλλο δείχνει: παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων, χρήση πολλαπλάσιων χώρων από εκείνους που οι άδειες προβλέπουν, και άδειες ακόμα και στις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας όπου η θάλασσα γίνεται βιομηχανία γεμίζοντας με κλουβιά. Και κάπου εκεί ένα διατροφικό σκάνδαλο με ψάρια που ακόμα σέρνεται στα δικαστήρια, ενώ οι εν λόγω ιχθυοκαλλιέργειες –και αφού έχει αποφασιστεί το κλείσιμό τους– λειτουργούν με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.
Τι πραγματικά εστί φορμόλη. Διαβάζουμε : «Η φορμαλδεΰδη εμφανίζει αντισηπτική και απολυμαντική δράση και χρησιμοποιείται, με τη μορφή της φορμόλης, για την απολύμανση χεριών, εργαλείων και χώρων όπως δωμάτια νοσοκομείων και αποθηκευτικοί χώροι.
Έχει εξαιρετική μικροβιοκτόνο, βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο δράση, αλλά όταν χρησιμοποιείται γι’ αυτόν τον λόγο η συγκέντρωσή της δεν πρέπει να ξεπερνά το 0,5% ή το 0,9% σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Επίσης χρησιμοποιείται για τη διατήρηση ιστών βιολογικής προέλευσης, ενώ η πιο γνωστή χρήση της είναι για την αποστείρωση και προσωρινή συντήρηση ανθρώπινων ιστών μέχρι την τελική τοποθέτηση ή χρήση. Εξαιτίας της τοξικότητας της φορμαλδεΰδης και των προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με αυτήν, τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί από άλλα λιγότερο επικίνδυνα συντηρητικά».
Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης της, τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί έναν σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011 το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program) περιέγραψε τη μεθανάλη ως ένα «…γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο…».
Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας η ΔΙΑΣ ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ εναντίον της οποίας – σύμφωνα με έγγραφο της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά κας Γρηγορίας Οικονομάκου και μετά την προκαταρκτική εξέταση από τους Πταισματοδίκες Πειραιά, Αθηνών και Ελευσίνας – έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση των άρθρων 26§1Α, 27§1, 98, 279α του Ποινικού Κώδικα τα οποία αναφέρονται σε «ενέργεια δόλο, έγκλημα κατ’ εξακολούθηση δηλητηριάζοντας πηγές και τρόφιμα»!
Ειδικά ως προς το τελευταίο, ο Ποινικός Κώδικας ορίζει πως «όποιος με πρόθεση δηλητηριάζει πηγές, πηγάδια βρύσες ή άλλες διοχετεύσεις ή δεξαμενές νερού, τρόφιμα ή άλλα τέτοια πράγματα που η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή βάζει μέσα σε κάποιο από αυτά τα αντικείμενα άλλες ύλες που μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο αποτέλεσμα, τιμωρείται με κάθειρξη. Αν από την πράξη επήλθε θάνατος, μπορεί να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη».
Πώς, όμως, μια μεγάλη εταιρεία με διεθνή παρουσία βρίσκεται εμπλεκόμενη σε μια τέτοια υπόθεση; Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται το 2010, οπότε και προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία στις εγκαταστάσεις τωνιχθυοκαλλιεργειών της στον Πόρο χρησιμοποιούσε φορμόλη. Για την απολύμανση του χώρου, όπως επικαλείται η ίδια. Μόνο που η τεράστια ποσότητα των 77 τόνων προκαλεί πολλά ερωτήματα.
Σε επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2011 από επιθεωρητές περιβάλλοντος καταγράφηκαν δύο παραβάσεις: η χρήση φορμόλης και η… ανεξέλεγκτη χρήση φορμόλης! Διαβάζουμε στο έγγραφο των επιθεωρητών: «Η εταιρεία “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” χρησιμοποιεί φορμόλη (διάλυμα φορμαλδεΰδης ~37% κ.β.) στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο ενώ δεν προβλέπεται η χρήση του εν λόγω σκευάσματος στις εγκριθείσες μελέτες και τους εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους.
Επισημαίνεται ότι η φορμαλδεΰδη θεωρείται τοξική και ύποπτη καρκινογένεσης και ότι χρειάζεται ειδική προσοχή στο χειρισμό της.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ :
Στις 04-06-2010 βρέθηκαν δοχεία που περιείχαν περίπου 2 τόνους φορμόλης μπροστά στο Λύκειο του Πόρου τα οποία προορίζονταν για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΔΙΑΣ. Η Υπηρεσία μας με το (17) σχετικό έγγραφό της ζήτησε από την εταιρεία στοιχεία για τις ποσότητες φορμόλης που είχε προμηθευτεί και για τη χρήση του εν λόγω σκευάσματος στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο. Η εταιρεία με το (18) σχετικό δήλωσε ότι η φορμόλη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συντήρηση των νεκρών ψαριών πριν τη μεταφορά τους προς τελική διάθεση από την εταιρεία KAFSIS (σ.σ. Για να μην μυρίσουν;) και τον ψεκασμό των χρησιμοποιημένων διχτύων ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα μεταφοράς ασθένειας από μονάδα σε μονάδα, εφόσον τα δίχτυα χρησιμοποιούνται σε περισσότερες της μίας μονάδες. Όμως η εταιρεία ΔΙΑΣ, σε έγγραφο προς την Υπηρεσία μας (σχετ. 16) μετά από έλεγχο που είχε διενεργηθεί τον Μάρτιο του 2009 είχε δηλώσει ότι μετά τη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία KAFSIS (1-8-2009) “τα νεκρά ψάρια μεταφέρονται καθημερινά στις χερσαίες εγκαταστάσεις στη θέση Μπίστι και τοποθετούνται σε ειδική κατάψυξη…” όπως διαπιστώθηκε και κατά τις αυτοψίες στις 01-03-2011 και 06-04-2011 και όχι ότι γίνεται χρήση φορμόλης για τη συντήρησή τους μέχρι να παραληφθούν από την εταιρεία KAFSIS».
Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς της εταιρείας είναι ξεκάθαρες, ενώ ακόμα και η χρήση της φορμόλης στα δίχτυα και σε μεγάλες ποσότητες γεννά άλλα ερωτήματα. Συνεχίζουν οι επιθεωρητές : «Από τα προσκομισθέντα παραστατικά προέκυψε ότι η εταιρεία ΔΙΑΣ είχε προμηθευτεί περίπου 77 τόνους φορμόληςαπό τον Ιανουάριο του 2008 έως και τον Ιούνιο του 2010 για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο, γεγονός που δείχνει τη συστηματική και εκτεταμένη χρήση του σκευάσματος στις παραπάνω μονάδες. Κατά τις επιθεωρήσεις που πραγματοποίησε η ΕΥΕΠ την 01η-03-2011 και 06-4-2011 στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειαςτης εταιρείας “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” στον Πόρο, ο υπεύθυνος της εταιρείας δήλωσε ότι από τα μέσα Ιουνίου του 2010 δεν χρησιμοποιείται πλέον φορμόλη. Όμως βρέθηκε φορμαλδεΰδη σε δείγματα που ελήφθησαν από ψεκαστήρες και δοχεία άλλων απολυμαντικών (στη χημική σύσταση των οποίων δεν περιέχεται φορμαλδεΰδη), γεγονός που αποδεικνύει ότι η χρήση του εν λόγω σκευάσματος συνεχίζονταν».
Όπως εξήγησαν χημικοί στην «Α», μετά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα υπήρχαν ανιχνεύσιμα ίχνη φορμόλης. Πόσω δε όταν τα δοχεία χρησιμοποιούνταν για άλλες χρήσεις! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως η ίδια η εταιρεία στο απολογητικό της υπόμνημα αναφέρει πως χρησιμοποιούσε τη φορμόλη ως απολυμαντικό μέσο!
Όσον αφορά την ανεξέλεγκτη διάθεση φορμόλης, οι επιθεωρητές σημειώνουν : «Με βάση τα διαπιστωθέντα κατά τις επιθεωρήσεις της ΕΥΕΠ, τα σχετικά παραστατικά και τις δηλώσεις της εταιρείας “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” μεγάλες ποσότητες φορμόλης κατέληξαν στην ατμόσφαιρα, τη θάλασσα και το έδαφος.
»Ζητήθηκε από την εταιρεία ΔΙΑΣ να υποβάλει πλήρη στοιχεία για τη χρήση φορμόλης στις μονάδεςιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο (τρόπος εφαρμογής, απαιτούμενες ποσότητες και συγκεντρώσεις για κάθε χρήση) που να αιτιολογούν επαρκώς την κατανάλωση των 77 τόνων φορμόλης που προμηθεύτηκε κατά τα έτη 2008-2010 καθώς και την τελική άμεση ή έμμεση διάθεση του εν λόγω σκευάσματος στο περιβάλλον. Ζητήθηκε επίσης να αποσταλούν στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση των συσκευασιών της φορμόλης.
»Η εταιρεία “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” στο απολογητικό της υπόμνημα (σχετ. 24) παραπέμπει στην από 09-07-2010 επιστολή της (σχετ. 18) στην οποία δηλώνει ότι η φορμόλη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συντήρηση των νεκρών ψαριών και τον ψεκασμό των χρησιμοποιημένων διχτύων, χωρίς να δώσει επαρκή στοιχεία για τις απαιτούμενες ποσότητες και συγκεντρώσεις στις παραπάνω χρήσεις. Δεν δόθηκαν επίσης στοιχεία για την τελική διάθεση των 77 τόνων φορμόλης στο περιβάλλον. Όσον αφορά στη διαχείριση των συσκευασιών της φορμόλης, στο απολογητικό υπόμνημα αναφέρεται ότι “ένα μέρος των δοχείων αυτών έχει ήδη επιστραφεί στην προμηθεύτρια εταιρεία ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας”.
Από τα διαπιστωθέντα κατά τις επιθεωρήσεις της ΕΥΕΠ, τα λοιπά στοιχεία και παραστατικά που προσκομίστηκαν στην Υπηρεσία μας και τις δηλώσεις της εταιρείας “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” προκύπτει ότι ποσότητες φορμόλης κατέληξαν ενδεχομένως στην ατμόσφαιρα (μέσω αποτέφρωσης των νεκρών ιχθύων), τη θάλασσα (από τον ψεκασμό των διχτύων στην προβλήτα) και το έδαφος (από διάθεση των νεκρών ιχθύων στη χωματερή του Δήμου Πόρου πριν την σύναψη σύμβασης με την εταιρεία KAFSIS), χωρίς να είναι εφικτός ο υπολογισμός των σχετικών ποσοτήτων.
Όσον αφορά στις συσκευασίες της φορμόλης, η εταιρεία “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” απέστειλε παραστατικό επιστροφής στην προμηθεύτρια εταιρεία για ένα μικρό μόνο μέρος των δοχείων συσκευασίας τηςφορμόλης. Επισημαίνεται ότι η φορμαλδεΰδη θεωρείται τοξική και ύποπτη καρκινογένεσης».
Στην υπόθεση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Α», εμπλέκονται κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άσκησε ασφυκτικές πιέσεις να «θαφτεί» το θέμα, αλλά και νυν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος μεταφέρει τις πιέσεις του κλάδου στις αρμόδιες αρχές για να κλείσει η υπόθεση όσο πιο αθόρυβα γίνεται.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρό, η φορμόλη προσβάλλει τόσο το συκώτι όσο και το αμυντικό σύστημα, ενώ δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για απολύμανση. Ο κ. Κατσαρός εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν αποκλείεται η χρήση της και σε ψάρια τα οποία καταλήγουν στην αγορά, καθώς κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί ψάρια με φορμόλη σε ιχθυοπωλεία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως μας εξήγησε, ακόμα και η χρήση που περιγράφει η εταιρεία είναι επικίνδυνη καθώς η ουσία μέσω του νερού περνά στα ψάρια για να καταλήξει στον άνθρωπο.
Η «Α» ως όφειλε και όπως πάντα πράττει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας επικοινώνησε και με την εταιρεία «ΔΙΑΣ», στο τηλέφωνο 210 5517900. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και την διαβεβαίωση ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια στις 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Πρωτοβουλία Πόρου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Πόρου. Πρωταγωνιστές ο κ. Γιάννης Δημητριάδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Πόρο, και ο νομικός κ. Νίκος Αντωνιάδης.
Η Φορμόλη στα ψάρια αφήνει ασυγκίνητο τον ΕΦΕΤ

Η νοσταλγία της ευτυχίας

Η απόλυτη ευτυχία σε δύο τροχούς

Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτήν τη διαρκή μου επιστροφή στο χθες. Με την παραμικρή αφορμή που θα βρεθεί μπροστά μου, θα... φορέσω τη στολή της νοσταλγίας και θα καβαλήσω τη μηχανή του χρόνου, επιδιώκοντας ακόμα ένα ταξίδι σε εποχές άλλες, περασμένες. Και δεν είναι βέβαιο ότι έζησα σ’ αυτές όλες τις εποχές. Συχνά, αρκεί και μόνο να μου τις αφηγηθεί κάποιος, να μου τις περιγράψει και θα ‘ναι σαν να τις έχω ζήσει κι εγώ. Ειδικά αν το κάνει με πάθος, αναφέροντας όλες εκείνες τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, όπως κάνανε κάποτε οι γιαγιάδες, κάθε φορά που διαβάζαν παραμύθια στα εγγόνια τους. Τότε που έβλεπες την απόλαυσή τους σε κάθε συλλαβή, καθώς ξεστόμιζαν τις λέξεις, τόσο που νόμιζες ότι υπήρξαν στ’ αλήθεια όλες εκείνες οι ιστορίες και ότι οι δράκοι ήταν πραγματικοί και εκείνη η πανέμορφη πριγκίπισσα έμενε λίγα στενά παρακάτω από το σπιτάκι σου. Καμιά φορά πάλι, όταν πετυχαίνω κανέναν από εκείνους τους ηθοποιούς του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου να δίνουν κάποια από τις αναλυτικές τους συνεντεύξεις, παρασύρομαι. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάνε για την Ελλάδα τού τότε είναι τόσο ζωηρός που μεταφέρομαι μέσα σε δευτερόλεπτα κι εγώ εκεί, στις αλάνες, στα βράδια με τις κούρσες, τις φωταγωγημένες αφίσες, τα πολυάριθμα, χαμογελαστά πρόσωπα. Ωχού, αυτές οι ρημαδιασμένες διαφημίσεις θα πέσουν πάλι στο καλύτερο σημείο. Ειδικά αυτό το επαναλαμβανόμενο σποτ για το αποψινό δελτίο ειδήσεων, μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι. “Έρχεται φοροκαταιγίδα. Οι περισσότεροι άνεργοι της Ευρώπης. Ηλικιωμένη απανθρακώθηκε. Στα χέρια της βρέθηκαν σελίδες από παραμύθια”. Και τώρα, η συνέχεια.

Ποια συνέχεια τελικά; Γιατί, αναρωτιέσαι αν υπήρξε ποτέ συνέχεια και μήπως στην πορεία χάσαμε το δρόμο και απομακρυνθήκαμε μια για πάντα από τις ημέρες εκείνες και βρεθήκαμε όλοι, σωριασμένοι εδώ, να περιεργαζόμαστε το απανθρακωμένο σήμερα. Όχι, δεν είναι απαισιόδοξες οι σκέψεις, όλο αυτό δεν είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια διαφυγής, ούτε κάποια αχαλίνωτη λαγνεία για το παρελθόν. Αυτό που νιώθω να μου λείπει δεν είναι ούτε οι τόποι, ούτε οι εποχές, ούτε τα δειλινά. Πιο πολύ είναι ότι συνεχώς γυρίζω πίσω, ψάχνοντας παλιά, ξεχασμένα συναισθήματα. Μιας και λέγαμε για ηθοποιούς, με πιάνει, για παράδειγμα, μια περίεργη αναπόληση για τον ενθουσιασμό που είχαμε όταν ερχόταν ο κινηματογράφος στο χωριό μου, τότε που βλέπαμε από μακριά εκείνο το πράσινο, μικρό φορτηγάκι με τα άσπρα, καλλιγραφικά γράμματα, “ΣΙΝΕΜΑ, Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ”, και πανηγυρίζαμε και τρέχαμε όλοι μαζί με τις πλαστικές μας τις καρέκλες για να πάρουμε όσο καλύτερη θέση μπορούσαμε μπροστά στο πανί, καθώς αυτό πηγαινοερχόταν σε κάθε ανάσα του ανέμου. Τότε, που μας έβαζαν στα γόνατά τους οι παπούδες και αν δεν είχαμε το πεντακοσάρικο για το εισιτήριο, μας το χώνανε διπλωμένο κρυφά στην τσέπη, για να να μην απογητευτούμε και χάσουμε αυτόν τον πολύτιμο, πηγαίο ενθουσιασμό μας. Τώρα, βλέπεις τα παιδιά να στραβώνονται μ’ εκείνα τα πολύχρωμα, τρισδιάστατια γυαλιά στα μάτια, που τα κάνουν να φαίνονται λες και είναι πλάσματα εξωγήινα. Και οι παπούδες κρύβονται γιατί δεν έχουν να δώσουν πια χαρτζηλίκι. Κι εκείνος ο κινηματογράφος έπαψε να έρχεται στη γειτονιά. Γιατί και η γειτονιά έπαψε να υπάρχει.

“Έλα, μην αργείς, έχω ετοιμάσει φαγητό έξω, στην αυλή”. Ακόμα έχω τη φωνή της μάνας στα αυτιά μου, τότε που πήγαινε πέρα δώθε διαρκώς, μεταφέροντας σαλάτες και πιάτα και φρούτα κομμένα από τον κήπο μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απίθανη, σχεδόν μαγική αίσθηση που μου άφηνε στο στόμα εκείνη η ντομάτα, λες και ήταν ένα παράξενο, σπάνιο γεύμα της φύσης, έτσι όπως τη σέρβιρε, χαραγμένη στα τέσσερα, με λίγο αλάτι μόνο, χωρίς πολλά-πολλά, όπως δηλαδή οι περισσότερες εμπειρίες της ζωής μας εκείνη την εποχή. Λιτές, ατόφιες και αξέχαστες. Και το απαλό αεράκι του μεσημεριού να μας προσπερνά, λίγο πριν παρασύρει μακριά τις λευκές χαρτοπετσέτες, την ώρα που τα γειτονόπουλα ξεπόρτιζαν για παιχνίδι και κυνηγητό. Τρέχανε τόσο γρήγορα και φωνάζανε τόσο δυνατά, λες και ο καλύτερος θα ήταν αυτός που θα έκανε την περισσότερη φασαρία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που παραλίγο να πέσουν πάνω στο τραπέζι μας, έτσι όπως ερχόντουσαν με φόρα και χωρίς να κοιτάνε μπροστά τους. Ακόμα κι αν έπεφταν και χτύπαγαν όμως, θα συνέχιζαν, με τα γδαρμένα τα γόνατα και τα σκισμένα παντελόνια, λες και δεν πόνεσαν ποτέ τους, κι ας μάτωναν φορές χιλιάδες. Όχι, δεν ήταν γιατί υπήρχε η λεγόμενη “άγνοια κινδύνου”, όπως θα πούνε μερικοί μπουρδολόγοι αναλυτές, ήταν γιατί υπήρχε η ανάγκη της υπέρβασης, ναι, τότε ο κόσμος δεν είχε το νου του στα εμπόδια που μπορεί να μπαίνανε στο διάβα του, τον απασχολούσε κυρίως η διαδρομή, η προσπάθεια, έχοντας την πεποίθηση ότι στο τέλος θα τα καταφέρει και ότι θα στεκόταν στα πόδια του, όσες φορές και αν έπεφτε. Ένας κόσμος που πήγαινε μπροστά, χωρίς να κοιτά μπροστά του.

Με αφορμή τις ντομάτες, να μην ξεχάσω να κατέβω στο super market να πάρω εκείνες τις εισαγόμενες που λύσσαξε να διαφημίζει στο ραδιόφωνο το τελευταίο δεκαήμερο αυτός ο κωλοσταθμός. Που τετραγωνικά πια για κήπους και καλλιέργεια και παιδιά που κυλιούνται πάνω στους κήπους. Δεν ξέρω, σταδιακά συνειδητοποιείς ότι ένα σωρό συνήθειες σταμάτησαν απλά με το πέρασμα του χρόνου να υπάρχουν. Πικ-νικ. Πάει κι αυτό. Θυμάμαι, με το που έμπαινε η Άνοιξη, μόλις ο ήλιος γινόταν λιγάκι πιο θερμός και η υγρασία στέγνωνε στα δέντρα, βρίσκαμε ευκαιρία να φύγουμε από το σπίτι και να πάμε οικογενειακώς στο πρώτο λιβάδι που θα πετύχουμε. Εκεί θα απλώναμε τα τριανταφυλλένια σεντόνια μας, με πολύχρωμα τάπερ και τραγούδια και μετά θα αποκοιμιόμασταν αγκαλιά, την ώρα που το τρανζιστοράκι θα έπαιζε μελωδίες πίσω από τα ελαφρά αλλά τόσο ρομαντικά παράσιτά του. Και από το δρόμο θα μας βλέπανε άλλοι περαστικοί και οδηγοί που θα μας κορνάρανε, δίχως να μας ξέρουν, και εμείς θα χαιρετούσαμε με γέλια και τα χέρια ψηλά, λες και πανηγυρίζαμε όλοι μαζί κάποια εθνική επιτυχία. Ακόμα δεν βρήκα απάντηση στο γιατί τα σκέφτομαι όλα αυτά. Ίσως να μου έχει ανοίξει η όρεξη για ομοψυχία, ίσως πάλι να μου κόβεται τελείως, μ’ αυτούς όλους που νοσταλγούν αλλιώς την Ελλάδα και λένε ότι μόνο μια φορά υπήρξε τάξη και προκοπή και ότι όλο το πολιτικό σύστημα θυμίζει σάπιο ζαρζαβατικό, που τώρα το παίρνουν στα χέρια τους και το πετάνε μαζί με αβγά και φτυσίματα σε όποιον τους αμφισβητίσει. Ελλάς, Ελλήνων, ζαρζαβατικών.

Ας διαβάσω την εφημερίδα μου, μήπως και σταματήσω να θυμάμαι. Την έχω ξεφυλλίσει από την αρχή τόσες φορές, αλλά δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τούτο το άρθρο που μιλάει για ένα πολύ πρωτότυπο ζήτημα. Σε μερικές χώρες, λέει, πρόκειται να εισαχθεί στο πρόγραμμα των σχολικών μαθημάτων ακόμα ένα, το μάθημα της ευτυχίας. Είναι αληθινή είδηση, δεν πρόκειται για φάρσα. Μαζί με τη γεωγραφία, την ιστορία, τα μαθηματικά, ο άνθρωπος θα διδάσκεται την ευτυχία. Αυτό αποφασίστηκε, λέει, γιατί αυξήθηκαν ανησυχητικά τα ποσοστά των αυτοκτονιών στους νέους, με το μέσο όρο ηλικίας όσων αυτοκτονούν να πέφτει στα 14 από τα 30. Δεν μένουν εκεί όμως όλες αυτές οι πρωτοποριακές ιδέες. Στο άμεσο μέλλον θα διαμορφωθεί μαζί με τον δείκτη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ένας άλλος δείκτης, αυτός της Ακαθάριστης Εγχώριας Ευτυχίας. Για να εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το πώς μπορεί ένας λαός να είναι ευτυχισμένος και ποια μέτρα να λαμβάνει, όταν η ευτυχία του ξεφεύγει. Που ‘σαι ρε πατέρα, να ακούσεις. Ακόμα έρχονται οι παλιόφιλοί σου και μου λένε για το πόσο ωραία περνούσατε τότε, ακόμα μου μιλάνε για την “ωραία ζωή” που ζήσατε. Χωρίς σπίτια δανεικά, χωρίς άγχη τοκοχρεωλυτικών δόσεων, χωρίς αναβαθμισμένα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας μιας ζωής που έπαψε προ πολλού να κινείται. Να κάτσουμε παρέα, να τα πούμε, να βάλουμε τα γέλια και τα κλάμματα με τούτο τον κόσμο τον παράξενο. Να με δεις πως ρυτίδιασα και με πιάνουν αναμνήσεις για συναισθήματα. Νοσταλγίες και ερωτήματα. Που ‘ναι τα χρόνια, πατέρα.
Ωραία χρόνια.

Ερρίκος Ντυνάν: Μισθοί 18.000 ευρώ, Cartier, Louis Vuitton και άνθη 200.000 ευρώ

«Τέρατα και σημεία» βρήκαν οι ελεγκτές στο Ερρίκος Ντυνάν


«Γενναιόδωρη» η διοίκηση του θεραπευτηρίου Ερρίκος Ντυνάν. Τσάντες Louis Vuitton, κοσμήματα Cartier, άνθη ετήσιας δαπάνης 200.000 ευρώ δώριζε, μεταξύ άλλων, σε συμβούλους, επώνυμους ασθενείς και κρατικούς αξιωματούχους. Με την ευκαιρία ονομαστικών εορτών σε γραφεία και οικίες προς σύσφιξη των δημόσιων σχέσεων, όπως εξηγήθηκε αρμοδίως...
Τα στοιχεία προκύπτουν από καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και διανθίζουν την έκθεση που συνέταξε ο καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος το 2010 και η οποία έχει διαβιβαστεί ήδη στον Εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση κακοδιαχείρισης στο Ερρίκος Ντυνάν. Ο Λιαρόπουλος είχε οριστεί ελεγκτής με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας , Ανδρέα Λοβέρδου.
Διαπιστώθηκαν, λοιπόν, διπλά βιβλία και επιλεκτικές πληρωμές σε συγκεκριμένους εργαζόμενους και προμηθευτές αλλά και προνομιακή τιμολογιακή μεταχείριση σε μεμονωμένες κατηγορίες ασφαλισμένων. Στην έκθεση υπάρχει αναφορά για νέες κατηγορίες ασφαλισμένων που νοσηλεύονταν στις σουίτες του θεραπευτηρίου –από αστυνομικούς, δημοσιογράφους, διπλωμάτες, δικαστικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, ορκωτούς ελεγκτές αλλά και εκπροσώπους της Δικαιοσύνης.
Εκπληκτοι, εξάλλου, έμειναν οι ελεγκτές από τις υψηλές αποδοχές που απολάμβαναν στελέχη της διοίκησης αλλά και από το πλεονάζον προσωπικό που είχε «χρεωθεί» το νοσοκομείο, προκειμένου να εξυπηρετήσει παράγοντες και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, που ζητούσαν την πρόσληψή τους. Από τους συνολικά 800 εργαζόμενους στο νοσηλευτικό και διοικητικό τομέα, τουλάχιστον 150 πληρώνονταν μεν, αλλά δεν εμφανίζονταν στο νοσοκομείο και δεν παρείχαν καμία υπηρεσία. Τουλάχιστον 50 άτομα δε, λάμβαναν αμοιβές από 5.000 έως και 18.000 ευρώ τον μήνα.
Στην κορυφή της μισθοδοσίας, σύμφωνα με την έκθεση, βρίσκεται πρώην Γενική και Οικονομική Διευθύντρια του Ερρίκος Ντυνάν με μηνιαίες αποδοχές ύψους 18.000 ευρώ.

4 προϊόντα που έχουμε στο σπίτι και προκαλούν καρκίνο

4 προϊόντα που έχουμε στο σπίτι και προκαλούν καρκίνο


Νέα έρευνα από την Αμερικανική εταιρία προστασίας περιβάλλοντος (EPA), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς επισημαίνει ότι επικίνδυνα χημικά εμπεριέχονται σε ορισμένα προϊόντα που ενδέχεται να έχουμε στον οικιακό χώρο.
1. Χρώματα και μπογιές
Επικίνδυνες για την υγεία μας χημικές ουσίες εμπεριέχονται, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το clickatlife.gr, στα χρώματα που χρησιμοποιούμε για τη βαφή των τοίχων καθώς και σε ορισμένα καθαριστικά σπιτιού ή σε κεριά. Όλα αυτά ενδεχομένως έχουν πτητικές οργανικές ενώσεις που σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες προκαλούν καρκίνο. Οι ερευνητές αναφέρουν πως τα προϊόντα αυτά απελευθερώνουν τοξικά συστατικά στον αέρα όταν χρησιμοποιούνται και μέσω της εισπνοής εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό.
Εναλλακτικά: Αρκετές εταιρείες χρωμάτων παράγουν πλέον μπογιές χωρίς πτητικές οργανικές ενώσεις και με ελάχιστα ή καθόλου χημικά. Αν και πωλούνται ακριβότερα από τις συνηθισμένες, καλό θα είναι να τις προτιμήσετε καθώς δεν βλάπτουν τον οργανισμό. Επίσης, προτιμήστε να βάψετε το σπίτι σας ή άλλο χώρο την άνοιξη ή το καλοκαίρι καθώς η ζέστη θα σας επιτρέπει να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα και να αερίζεται ο χώρος.
2. Αντικολλητικά σκεύη μαγειρέματος
Όλα τα μαγειρικά σκεύη (τηγάνια, ταψιά, κατσαρόλες κ.α.) που έχουν κατασκευαστεί με την αντικολλητική επίστρωση Teflon, αντιμετωπίζονται με δισταγμό τα τελευταία χρόνια. Τα βασικότερο συστατικό της επίστρωσης λέγεται PFOA και εδώ και χρόνια έχει κατηγορηθεί ως καρκινογόνο. Το ερώτημα παραμένει για το αν το PFOA, εισχωρεί στον ανθρώπινο οργανισμό με το μαγείρεμα ή αν απελευθερώνεται με τις υψηλές θερμοκρασίες της κουζίνας, οπότε και δεν απειλεί τον οργανισμό. Μια άλλη μερίδα επιστημόνων έχει διατυπώσει έντονες ανησυχίες για το αν η ουσία αυτή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος εισχωρεί μέσα στο φαγητό και κατά συνέπεια μέσα στον οργανισμό. Και παρόλο που διεθνείς οργανισμοί υγείας έχουν καλέσει τις εταιρείες κατασκευής μαγειρικών σκευών να βγάλουν την ουσία PFOA από τα σκεύη, αυτό στην πράξη δεν έχει συμβεί ακόμη από αρκετές.
Εναλλακτικά: Γυάλινα, πορσελάνινα ή κεραμικά σκεύη καθώς και σιδερένια ή χάλκινα είναι εντελώς ασφαλή και καλό θα ήταν να τα προτιμήσετε. Βέβαια, δεν έχουν τις… χάρες των αντικολλητικών σκευών όσον αφορά στο μαγείρεμα και στο πλύσιμο αλλά εξασφαλίζουν την καλή μας υγεία. Τέλος, υπάρχουν και μαγειρικά αντικολλητικά σκεύη με άλλες επιστρώσεις, όπως κεραμικές, από τιτάνιο κ.λπ. που δεν εμπεριέχουν PFOA.
3. Λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα
Τα λιπάσματα και τα ζιζανιοκτόνα που συχνά χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας για τη φροντίδα των φυτών μας, εγκυμονούν κινδύνους που ούτε φανταζόμαστε. Μια έρευνα του 2009, αποκάλυψε πως βρέθηκε μεγάλο ποσοστό παιδιών με καρκίνο στον εγκέφαλο και…όλως τυχαίως, οι γονείς των παιδιών αυτών ασχολούνταν επαγγελματικά με την κηπουρική και έρχονταν καθημερινά σε επαφή με λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα. Πέρα από διάφορες μορφές καρκίνου και το αλτσχάιμερ φαίνεται πως έχει κάποια σύνδεση με την υπερέκθεση σε αυτά τα προϊόντα, όπως αποκάλυψαν αρκετές μελέτες.
Εναλλακτικά: Aσχοληθείτε με το βιολογικό τρόπο καλλιέργειας και αποφύγετε λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα. Επίσης, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εντομοκτόνο για το εσωτερικό του σπιτιού σας, αναζητήστε στο διαδίκτυο φυσικά εκχυλίσματα που είναι εξίσου αποτελεσματικά και διόλου επικίνδυνα.
4. Καθαριστικά σπιτιού
Τα περισσότερα καθαριστικά εμπεριέχουν επικίνδυνα και τοξικά συστατικά που μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Ίσως τα πιο επικίνδυνα όλων είναι ορισμένα αποσμητικά χώρου που περιέχουν παραδιχλωροβενζόλιο, που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο σε πνεύμονες, νεφρούς και συκώτι, σύμφωνα με το Yahoo health. Επικίνδυνα είναι και αρκετά καθαριστικά και ειδικά όσα εμπεριέχουν χλώριο ή αμμωνία.
Εναλλακτικά: Yπάρχουν πλέον πολλά οικολογικά καθαριστικά στο εμπόριο που μπορείτε να προμηθευτείτε. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας οικολογικά και ασφαλή καθαριστικά με νερό, ξύδι, χυμό λεμόνι και μαγειρική σόδα.

Μαγνητική καταιγίδα θα «σαρώσει» τη χώρα στις 28 Μαΐου

Ηλιακή καταιγίδα θα «χτυπήσει» τη Γη

Σε κατάσταση επιφυλακής (έχει σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμός, μια κλίμακα κάτω από τον «κόκκινο») βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι επιστήμονες για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «σαρώσει» την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία αυτή της 28ης του ίδιου μήνα.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ το φαινόμενο, όπως έχουν αποδείξει ανάλογες έρευνες, ενδεχομένως να επηρεάσει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

Σε δηλώσεις του ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός, ανέφερε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα είναι πιθανό να επηρεάσει «τις τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».

Οσον αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το φαινόμενο στην ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά ο κ. Κατσαρός τόνισε πως είναι πιθανό να επηρεάσουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν «από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία, έχει παρατηρηθεί αύξηση κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.«Οι Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλαδή έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζονται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση» προσθέτει ο κ. Κατσαρός.

«Είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων, κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων, εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1.200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φτάνουν στη Γη» εξηγεί ο επιστήμονας. «Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές. Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά, ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα, και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν».

Δείτε γιατί δε πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας

Δείτε γιατί δε πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας


Ο καφές είναι μια απολαυστική συνήθεια για τους περισσότερους ανθρώπους. Σε πολλούς αρέσει να συνοδεύουν τον καφέ τους με γάλα εκτιμώντας ότι θα γίνει πιο ελαφρύς αλλά και πιο γευστικός. Όμως σύμφωνα με μελέτες το «πάντρεμα» αυτό κάθε άλλο παρά καλό κάνει τόσο στο στομάχι, όσο και γενικότερα στην υγεία.
Η προσθήκη γάλακτος στον καφέ έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό μας, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός του καφέμε το γάλα είναι αρκετά βαρύς για το στομάχι.
Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και προκαλείται αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.

Οι αρχαίοι Έλληνες ευφυέστεροι από όλους εμάς!

Εφηβεία: οι μύθοι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Τι έλεγε ο Σωκράτης;


Αν ένας Αθηναίος του 1000 π.Χ. ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς, υποστηρίζει ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πρόσφατη έρευνα του οποίου αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος, με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου, ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας και πολύ λιγότερο ευφυείς από τους προγόνους μας.
 
Ο ίδιος θα πει ότι ο άνθρωπος βρισκόταν στην ακμή του όταν ήταν αναγκασμένος να παλέψει μ' όλες του τις δυνάμεις για να επιβιώσει, δεδομένου ότι τότε ήταν υποχρεωμένος να βασιστεί στο μνημονικό του, στο πρακτικό πνεύμα του και την ψυχολογική ισορροπία που του επέτρεπαν να εμπιστεύεται το ένστικτό του και να προσαρμόζεται στις περιστάσεις γρήγορα.
 
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, υποστηρίζει ο διακεκριμένος επιστήμονας, έχει άλλες απαιτήσεις από το σώμα και το μυαλό μας, η τεχνολογία όμως έχει αντικαταστήσει την ανάγκη να βασιζόμαστε στις φυσικές ικανότητες και τα ένστικτά μας.
Επίσης, οι βιομηχανοποιημένες τροφές, δεν είναι ακριβώς η καλύτερη επιλογή για το σύστημά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα φρουκτόζης ενδέχεται να μειώσουν δραστικά το IQ μας.
 Πηγή Τα Νέα

Τι γράφει ο Ωνάσης στη διαθήκη του για τον Σκορπιό

Τι γράφει ο Ωνάσης στη διαθήκη του για τον Σκορπιό


Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει παραπέμψει το υπουργείο Οικονομικών το θέμα της αγοραπωλησίας του Σκορπιού, «προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον υφίσταται ζήτημα προστασίας δημοσίου συμφέροντος και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προάσπισής του».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Μιχελάκη με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιές ενέργειες θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών για την αποτελεσματική προστασία των οικονομικών συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.
Ο βουλευτής επικαλείται τα όσα αναφέρονται στη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση εκτιμώντας ότι από αυτή προκύπτει με σαφήνεια ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης επιθυμούσε να παραμείνει ο Σκορπιός στους κληρονόμους του, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα συντήρησης του νησιού. Σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης των εξόδων συντηρήσεως από την πλευρά των κληρονόμων του, ορίζει ρητά ως μοναδική εναλλακτική λύση τη δωρεά είτε στην Ολυμπιακή Αεροπορία είτε στο Ελληνικό Δημόσιο, με συγκεκριμένους όρους χρήσης για την κάθε περίπτωση. Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει επίσης ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης έχει περιγράψει στη διαθήκη τον ακριβή τρόπο χρήσης του νησιού στην περίπτωση που το νησί θα έφευγε από τον έλεγχο της οικογένειας (παιδικές κατασκηνώσεις για την περίπτωση της Ολυμπιακής ή θέρετρο του εκάστοτε αρχηγού του ελληνικού κράτους για την περίπτωση του ελληνικού δημοσίου).
Τι γράφει ο Ωνάσης στη διαθήκη του
Στην ερώτηση που απευθύνεται στο υπουργείο Οικονομικών παρατίθεται το άρθρο 9 της διαθήκης Ωνάση στην οποία ορίζεται ότι:
«Ως προς τα νησίδας Σκορπιόν και Σπάρτη και τα επ΄ αυτών κτίσματα εάν η θυγάτηρ μου και η σύζυγός μου το επιθυμούν δύνανται να τας διατηρήσουν προς ιδίαν αυτών χρήσιν εάν και εφόσον θα ηδύναντο να καλύπτουν εξ ιδίων αυτών χρημάτων τα ετήσια έξοδα συντηρήσεως αυτών ανερχόμενα εις το ποσόν των 100.000 δολαρίων περίπου. Άλλως ορίζω όπως δωρηθούν αύται εις την Ολυμπιακήν Αεροπορίαν προς χρήσιν των υπαλλήλων αυτής ως θερέτρου και ιδίως παιδικών κατασκηνώσεων υπό την επωνυμία «Δωρεά Αλέξανδρου Ωνάση». Εξαιρείται της δωρεάς ταύτης περιοχήν 30 στρεμμάτων γύρωθεν του εκεί υπάρχοντος παρεκκλησίου και τύμβου του υιού μου Αλέξανδρου Ωνάση διατηρουμένης ταύτης ως μνημείου. Η προαναφερθείσα δωρεά εις την Ολυμπιακήν Αεροπορίαν υπόκειται στον εξής όρον: θα προσφερθεί η νήσος Σκορπιός πρώτον και κατά προτίμησιν εις το Ελληνικό δημόσιον δια την χρήσιν θερέτρου του εκάστοτε αρχηγού του Ελληνικού Κράτους υπό τον όρο ότι το δημόσιο θα ανελάμβανε την συντήρησιν αυτού. Εάν το δημόσιον αποδεχθεί τη δωρεάν τότε η νησίς Σπάρτη θα δωρηθεί εις την Ολυμπιακή αεροπορίαν δια να χρησιμοποιηθεί ως θέρετρον του προσωπικού και ιδίως ως θερινή παιδική στέγη των τέκνων των. Εάν το δημόσιο αρνηθή την αποδοχή δωρεάς του Σκορπιού τότε αμφότεραι αι νησίδες Σπάρτη και Σκορπιός θα περιέλθουν εις την κυριότητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας».
Ο κ. Μιχελάκης έχει επίσης επισημάνει ότι στη διαθήκη ως μοναδικός τρόπος μεταβίβασης του Σκορπιού ορίζεται ρητά η χαριστική αιτία -δηλαδή η δωρεά ή η κληρονομική διαδοχή- αποκλείοντας κατ΄ αντιδιαστολή την επαχθή αιτία, δηλαδή την πώληση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/311457/ti-grafei-o-onasis-sti-diathiki-toy-gia-ton-skorpio#ixzz2UUq1k3zE

Τα άτιμα μου έχουν πιει το αίμα!!!!!!!

κλαιωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!

Αμέσως πια......!!!ΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!! ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ...ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΜΠΥΛΗ ΠΑΝΩ ΣΑΣ...ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΥΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ!!!!!!ΓΕΛΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΤΥΨΕΙΣ...ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...

Δείτε τον απίστευτο τύπο και το πως κάνει για το φαγητό του… Θα λιώσετε στα γέλια! (βίντεο)diaforetiko.gr : tromaktiko Δείτε τον απίστευτο τύπο και το πως κάνει για το φαγητό του... Θα λιώσετε στα γέλια! (βίντεο)
Ένα “κουφό” βίντεο με έναν άντρα ασιατικής καταγωγής να “λατρεύει” το φαγητό του. Δείτε τον πως κάνει και γελάστε με τη ψυχή σας!