Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Οι 16 στάσεις ύπνου των ζευγαριώνΟι στάσεις ύπνου των ζευγαριών (2)
Δύο χιουμοριστικές (αλλά και γεμάτες αλήθεια) συλλογές σκίτσων του «Chaos Life» μας δείχνουν τι συμβαίνει στο κρεβάτι κάθε ζευγαριού κατά τη διάρκεια του ύπνου…

Οι στάσεις ύπνου των ζευγαριών (1)

Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην ΕυρώπηΑπό ένα τρομακτικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερολίνο, μέχρι τις κατακόμβες των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Ιταλίας, τα παρακάτω αξιοθέατα, δε μοιάζουν με όσα έχετε συνηθίσει και μπορεί και να… στοιχειώσουν τα ταξίδια σας!
Μήπως μόνο και μόνο η σκέψη του να σταθείτε στις μεγάλες ουρές για να δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, σας κάνει να ιδρώνετε;
Τι θα λέγατε για μια επίσκεψη στα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα της Γηραιάς Ηπείρου, εκείνα που λίγοι τολμάνε να επισκεφτούν;
Από ένα τρομακτικό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερολίνο, μέχρι τη συλλογή Kunstkamera στην Αγία Πετρούπολη, που περιλαμβάνει τον σκελετό σιαμαίων διδύμων και τις κατακόμβες των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Ιταλίας, τα παρακάτω αξιοθέατα, δε μοιάζουν με όσα έχετε συνηθίσει και μπορεί και να… στοιχειώσουν τα ταξίδια σας!
  • Gruselkabinett, Βερολίνο, Γερμανία
Το μόνιμα ανοικτό καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερολίνο, είναι αρκετά ανατριχιαστικό από μόνο του. Αλλά το Gruselkabinett ( www.gruselkabinett-berlin.de/eg-en.html ) έχει τριπλασιάσει το… τρομακτικό της υπόθεσης, με τη μετατροπή του καταφύγιου σε ένα αξιοθέατο τρόμου, τριών επιπέδων.
Στον τελευταίο όροφο, θα βρείτε ένα… στοιχειωμένο σπίτι με μια αποθήκη-λαβύρινθο και ηθοποιούς με κοστούμια που ξεπροβάλλουν απροσδόκητα από σκοτεινές γωνίες. Στο ισόγειο θα δείτε μανεκέν που αναπαριστούν ακρωτηριασμούς και βάρβαρες ιατρικές θεραπείες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Παραδόξως, το υπόγειο είναι το λιγότερο τρομακτικό επίπεδο, γεμάτο από ιστορικά εκθέματα που δείχνουν πώς ήταν το καταφύγιο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Στο Gruselkabinett μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση γι να διοργανώσετε το πάρτι των γενεθλίων σας!
Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην Ευρώπη (4)
  • Μουσείο παλαιών χειρουργείων και σοφίτα βοτάνων, Λονδίνο, Αγγλία
Πρόκειται για μια χειρουργική αίθουσα του 1800, που βρίσκεται στη σοφίτα μιας εκκλησίας ( www.thegarret.org.uk ). Η συγκεκριμένη αίθουσα χρησιμοποιήθηκε από τους χειρουργούς της τότε εποχής για να αποδειχθούν κάποιες ιατρικές πρακτικές στους φοιτητές. Το χειρουργείο έχει πλέον αποκατασταθεί, με έπιπλα και ιατρικό εξοπλισμό του 19ου αιώνα. Ανεβείτε τα σκαλιά για να δείτε πώς γίνονταν τα χειρουργεία πριν την εποχή των αναισθητικών και εάν είστε λίγο πιο τολμηροί, παρακολουθήστε μια από τις χειρουργικές αναπαραστάσεις.
  • Μεσαιωνικό Μουσείο Εγκλήματος, Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία
Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην Ευρώπη (10)
Υπάρχει λόγος για τον οποίο συγκεκριμένες, βίαιες συμπεριφορές, συχνά αποκαλούνται «μεσαιωνικές». Στο Μεσαιωνικό Μουσείο Εγκλήματος, θα δείτε «ανατριχιαστικά» εκθέματα όπως όργανα βασανιστηρίων (περιλαμβάνονται και συσκευές που χρησιμοποιούνταν για να τιμωρούνται οι αρτοποιοί που πωλούσαν καρβέλια ψωμί που ήταν πάρα πολύ μικρά), μέσα εκτέλεσης (όπως ο τροχός, που χρησιμοποιούνταν για το θάνατο του καταδικασθέντα), και «κυρώσεις τιμής», όπως η μάσκα της ντροπής.
  • Kunstkamera, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην Ευρώπη (8)
Η παράξενη συλλογή αυτού του μουσείου είχε ξεκινήσει από το Μεγάλο Πέτρο σε μια προσπάθεια παραμορφώσεων της έρευνας και ως εκ τούτου απομυθοποίησης του φόβου του κοινού για τα τέρατα. Και μπορεί η συλλογή εδώ να μην περιλαμβάνει τέρατα, αλλά είναι σίγουρα τρομακτική. Θα δείτε πολλά παράξενα εκθέματα, συμπεριλαμβανομένου ενός σκελετού σιαμαίων διδύμων, το διατηρημένο χέρι ενός παιδιού, και ένα λεπτό έντερο που επιπλέει σε ένα γυάλινο βάζο ( www.kunstkamera.ru/en/museum_exhibitions/2floor/1st_collections/ )!
Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην Ευρώπη (5)
  • Κατακόμβες των Καπουτσίνων, Παλέρμο, Ιταλία
Το να παγιδευτεί κανείς σε αυτές τις κατακόμβες, είναι ο ένας πραγματικός εφιάλτης. Το 1599, μοναχοί στο μοναστήρι των Καπουτσίνων, ανακάλυψαν ότι το σώμα ενός μοναχού που τοποθετήθηκε στις κατακόμβες, μουμιοποιήθηκε με φυσικό τρόπο. Σύντομα οι κατακόμβες έγιναν ο νέος χώρος ενταφιασμού νεκρών. Τα νεκρά σώματα ντύνονταν με τα καλύτερα ρούχα τους και τοποθετούνταν εκεί, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν περίπου 8.000 καλοδιατηρημένες μούμιες, τοποθετημένες στη σειρά με ιδιαίτερο τρόπο. Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί μπροστά από τα σώματα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μη μπορούν να τα αγγίξουν ή να ποζάρουν πολύ κοντά τους.
  • Τα υπόγεια του Εδιμβούργου, Εδιμβούργο, Σκωτία
Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην Ευρώπη (2)
Οι κρύπτες του Εδιμβούργου ( www.undergroundedinburgh.com/underground-vaults.asp ), θεωρούνται «ίσως το πιο στοιχειωμένο μέρος στη Μεγάλη Βρετανία», κάτι το οποίο δεν είναι παράλογο: Φημολογείται ότι οι υπόγειοι θάλαμοι χρησιμοποιούνταν για διάφορους σκοπούς, από οίκους ανοχής, μέχρι «στοιχειωμένα» στέκια για τους serial killers. Μπορείτε να ξεναγηθείτε εκεί, αλλά να είστε προετοιμασμένοι, καθώς πολλοί έχουν αναφέρει ότι είδαν το… φάντασμα ενός ανθρώπου χωρίς πρόσωπο που εκπέμπει μια «κακή παρουσία» (πιθανώς επειδή δεν έχει πρόσωπο και δεν μπορεί να χαμογελάσει στους επισκέπτες).
  • Γκαλερί Παλαιοντολογίας και Συγκριτικής Ανατομίας, Παρίσι
Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην Ευρώπη (6)
Χιλιάδες σκελετοί εκτίθενται σε αυτές τις αίθουσες του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ( www.mnhn.fr/le-museum ). Κι αν δε σας τρομάζουν οι σκελετοί γιγαντιαίων φαλαινών και θηλαστικών, να είστε προετοιμασμένοι να δείτε το μυαλό και άλλα όργανα ζώων που εκτίθενται τέλεια διατηρημένα.
  • Dennis Severs’ House, Λονδίνο
Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην Ευρώπη (1)
Νιώστε σα να εισβάλετε σε ένα ιδιωτικό σπίτι, με μια επίσκεψη στο Dennis Severs’ House ( www.dennissevershouse.co.uk ). Έχει σχεδιαστεί ως ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο οι επισκέπτες αισθάνονται σα να… περιμένουν τους ιδιοκτήτες. Κάθε ένα από τα 10 δωμάτια αυτού του παλιού σπιτιού που χτίστηκε το 1724, αναπαριστά πως ήταν όταν κατοικούσαν εκεί οι ιδιοκτήτες του, σε διαφορετικές εποχές του 18ου, του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Θα δείτε αναμμένα κεριά και μισοτελειωμένα γεύματα και θα ακούσετε ακόμη και φωνές.
  • Electric Ladyland: Το πρώτο μουσείο τέχνης φθορισμού, Άμστερνταμ
Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην Ευρώπη (3)
Κάθε μουσείο που απαιτεί από τους επισκέπτες του να βγάλουν τα παπούτσια τους και να φορέσουν ειδικές παντόφλες πριν το επισκεφτούν, είναι λίγο παράξενο, έτσι δεν είναι; Αλλά τι άλλο θα περίμενε κανείς από ένα μουσείο που ονομάζεται Electric Ladyland, από το τελευταίο άλμπουμ του Jimi Hendrix; Αυτό το μουσείο ( www.electric-lady-land.com ) παρουσιάζει την αγάπη του ιδιοκτήτη του, Nick Padalino, για όλα τα πράγματα φθορισμού, από πέτρες και μέταλλα, μέχρι κοινά έργα τέχνης που «εκρήγνυνται» από τα χρώματα, κάτω από υπεριώδες φως.
  • Μουσείο αποχέτευσης, Παρίσι
Τα 10 πιο παράξενα αξιοθέατα στην Ευρώπη (9)
Περπατήστε σε ένα από τα παλαιότερα αποχετευτικά συστήματα στον κόσμο ( www.parismuseumpass.com/musee-musee-des-egouts-de-paris-23.htm ) και θαυμάστε τα εκθέματα που βρίσκονται στις σηματοδοτημένες διαβάσεις πεζών, μέσω των οποίων μπορείτε να δείτε τη ροή του νερού από κάτω σας. Κάντε μια βόλτα μέσα από την ιστορία των δομών αποχέτευσης, συμπεριλαμβανομένων τεραστίων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνταν για να συντηρήσουν το δίκτυο των σηράγγων. Οι οπαδοί των «Αθλίων» του Ουγκώ, θα ενθουσιαστούν όταν μάθουν πως ο πρώην κατάδικος Γιάννης Αγιάννης, κρύφτηκε σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο, καθώς θα εξερευνούν τα παράξενα, ήρεμα και μεγάλα περάσματα, κατά τη δωρεάν ξενάγηση.
ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

Ο Ελληνας που έφυγε από το Δήμο Αθηναίων, πήγε στην Τσέλσι και της αποφέρει έσοδα 50 εκατ. ευρώ!

Ο Ελληνας που έφυγε από το Δήμο Αθηναίων, πήγε στην Τσέλσι και της αποφέρει έσοδα 50 εκατ. ευρώ!
Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης εργαζόταν στο γραφείο συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Λονδίνο.Εκεί λοιπόν «ντύθηκε» με τα χρώματα της Τσέλσι, ανέλαβε το τμήμα παροχής υπηρεσιών εστίασης στην ομάδα και της αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 50 εκατ. ευρώ!

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή. To τμήμα εστίασης αποφέρει στη δημοφιλή ποδοσφαιρική ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τροπαιούχο, πρόσφατα, του Εuropa League -η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο είχε κατακτήσει και το Champions League- πολλαπλάσια ετήσια έσοδα από τον συνολικό προϋπολογισμό των μεγαλύτερων ελληνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Ο κ. Φραγκιαδάκης μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» επισημαίνει την οικονομική σημασία που έχει για μία ομάδα, αλλά και για την πόλη που τη φιλοξενεί, η ανάπτυξη χώρων εστίασης, ψυχαγωγίας και προσέλκυσης επισκεπτών. Το εν λόγω τμήμα της Τσέλσι:

Παρέχει υπηρεσίες εστίασης στα 18 εστιατόρια που έχει η ομάδα στο γήπεδο και στις 60 σουίτες. Συνολικά κατά τη διάρκεια του κάθε αγώνα μπορούν να εξυπηρετηθούν έως και 4.500 υψηλοί καλεσμένοι και 38.000 θεατές.

Σημαντικά είναι τα έσοδα για την ομάδα και από εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους συνεδριακούς χώρους που διαθέτει, με δυνατότητα εξυπηρέτησης έως 4.500 ατόμων. Για παράδειγμα, ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρει το συνέδριο Leaders Sports Summit, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου στο γήπεδο Στάμφορντ Μπριτζ της Τσέλσι και αναμένεται να φιλοξενήσει περί τους 1.800 συνέδρους από περισσότερες από 45 χώρες, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 40 αθλήματα.

Μέρος των υπηρεσιών που προσφέρει το τμήμα αφορά στην εστίαση του προπονητικού κέντρου της πρώτης ομάδας και των ακαδημιών της το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χλμ. από το Στάμφορντ Μπριτζ. Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες στο κλαμπ που λειτουργεί με μέλη δίπλα, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, γυμναστήριο, spa κ.ά.

Ο ίδιος σημειώνει ότι αν και μία ελληνική ομάδα αντιμετωπίσει μέσα από ψυχαγωγική ματιά τη λειτουργία της, μπορεί να προσελκύσει επενδυτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Πάνω σε αυτό τονίζει ότι το τμήμα εστίασης της Tσέλσι διαθέτει 60 μόνιμους υπαλλήλους, απασχολεί έως 1.000 υπαλλήλους σε κάθε αγώνα ή εκδήλωση και έχει εγγεγραμμένο διαθέσιμο προσωπικό στα βιβλία του 2.000 ατόμων.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δημιουργεί τεράστιο τζίρο για την περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κάθε ομάδας. Γι’ αυτό οι τοπικές αρχές έχουν μεγάλο συμφέρον να κρατήσουν την έδρα μιας ομάδας στην περιοχή τους, αφού αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες που προσφέρουν έσοδα στις επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, μπαρ κ.ά.

Πηγή:iefimerida.gr

Aυτός είναι ο Ελληνας που έχει φτιάξει τα ομορφότερα γκράφιτι της Αθήνας

Aυτός είναι ο Ελληνας που έχει φτιάξει τα ομορφότερα γκράφιτι της Αθήνας
Δεν μιλάμε για απλά γκράφιτι, ούτε για άναρχα σχέδια και μηνύματα:
Οι δημιουργίες του iNO στου αθηναϊκούς και όχι μόνο, έχουν όλα τα στοιχεία της καλλιτεχνικής παρέμβασης και δίνουν στην πόλη όχι απλώς άλλη εικόνα, αλλά ουσιαστικά σχολιάζουν την σύγχρονη πραγματικότητα.

Δεν γνωρίζουμε το όνομά του, ούτε το πρόσωπό του. Είναι απλά ο iNo, o απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών που από το 2000 άρχισε να αυτοπροσδιορίζεται ως graffiti writer και σίγουρα είναι σήμερα κάτι πολύ περισσότερο από street artist. Eίναι ένας γνήσιος δημιουργός murals όπως ονομάζονται οι μεγάλης επιφάνειας παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, με έντονη καλλιτεχνική διάσταση.
«Πράσινη» διαμονή στη Βιέννη

«Πράσινη» διαμονή στη Βιέννη


Συνδυάζει την σύγχρονη αρχιτεκτονική με μια κεντρική φιλοσοφία εξοικονόμησης πόρων, που ξεκινά με τη χαμηλή χρήση ενέργειας και επεκτείνεται στην χρήση τροφίμων τοπικής προέλευσης και την κατασκευή του με πράσινα οικοδομικά υλικά.Περιτριγυρισμένο από τα πιο περιζήτητα αξιοθέατα, όπως περίπου 60 μουσεία, καθεδρικοί ναοί, εκκλησίες, πολυτελή καταστήματα, εστιατόρια και διάσημα καφέ, το ξενοδοχείο αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά της καλλιτεχνικής Βιέννης του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.Το όνομά του, η κυλινδρική του μορφή και τα μεγάλα οβάλ παράθυρα αντλούν επιρροή από ένα ασημένιο αγγείο, σπαρμένο με πολύτιμους λίθους, έργο του βιεννέζου καλλιτέχνη Koloman Moser, που έδωσε έμπνευση στον αρχιτέκτονα Michael Manzenreiter.Η βιεννέζικη Modern Age αναβιώνει σε όλο το ξενοδοχείο και ιδιαίτερα στο Salon του, όπου ο επισκέπτης θα ζήσει μια χαλαρή και πολυτελή εμπειρία, που θυμίζει κάτι από τα παλιά σπίτια της Βιέννης. Με φιλόξενους καναπέδες και πολυθρόνες, ξεχωριστές γωνίες, σνακ και ποτά, οι επισκέπτες καλούνται να χαλαρώσουν, να στοχαστούν ή ακόμα και να εργαστούν.Το Salon Topazz σερβίρει βιολογικά προϊόντα από αυστριακούς παραγωγούς και κρασί βιολογικής καλλιέργειας. Οι επισκέπτες έχουν περισσότερες επιλογές για φαγητό απέναντι, στο θυγατρικό ξενοδοχείο Lamee, όπου το καφέ, μπαρ και μπιστρό Bloom προσφέρει αυστριακές λιχουδιές όλη την ημέρα.Τα 31 δωμάτια, καθώς και η σουίτα του τελευταίου ορόφου, διαθέτουν μαλακά έπιπλα σε γήινες αποχρώσεις, ξύλινη επένδυση και πλούσιες κουρτίνες. Τα εξαιρετικά φωτιστικά, οι πολυθρόνες και τα υφάσματα είναι εμπνευσμένα από την Wiener Werkstätte, μια κοινότητα βιεννέζων καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων του 20ου αιώνα.Κάθε ένα από τα οβάλ παράθυρα περιλαμβάνει ένα κρεβάτι εμπνευσμένο από τα έπιπλα Biedermeier, που έχει ενσωματωθεί στο περβάζι του παραθύρου.Είναι το ιδανικό μέρος για να θαυμάσετε τη θέα στην πόλη.Τα ευρύχωρα μπάνια εμπνευσμένα από το πολυτελές στυλ της δεκαετίας του 1930, είναι κατασκευασμένα από χρώμιο, νικέλιο, μάρμαρο και φίνα πορσελάνη.Τιμή: Από 248 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο

Xαράτσι στους ημιυπαίθριους

Xαράτσι στους ημιυπαίθριους
Φόρο σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Θα είναι μόνιμος από το 2014 και μετά, ενώ οι εξαιρέσεις θα είναι ελάχιστες έως και καθόλου.

Η πρόταση του υπουργείου φέρνει πλήρη ανατροπή στα έως τώρα σενάρια, αφού η φορολογία θα γίνεται με βάση το ακίνητο και το τετραγωνικό στα εντός σχεδίου ακίνητα και όχι με βάση τη συνολική περιουσία των φορολογουμένων. Στα εκτός σχεδίου η φορολόγηση θα γίνεται με το στρέμμα.

Έτσι κάθε ακίνητο θα έχει τη δική του φορολογική ταυτότητα. Με βάση τα χαρακτηριστικά του (είδος, τοποθεσία, εμπορικότητα, οικοδομησιμότητα, παλαιότητα και άλλα) θα προσδιορίζεται το ύψος του φόρου.

Δεν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο, δεν εξαιρούνται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ θα θεσπιστούν μόνο ειδικές εξαιρέσεις ή πολύ χαμηλοί συντελεστές για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άνεργοι, ανάπηροι, πολύτεκνοι και φτωχά νοικοκυριά.

Πώς θα φορολογηθούν τα ακίνητα

- Για τα εντός σχεδίου κτίσματα και οικόπεδα ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το τετραγωνικό μέτρο, θα ξεκινά από 1,8 - 2 ευρώ ανά τ.μ. και με την εφαρμογή κλίμακας με 33 συντελεστές και ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου θα υπερβαίνει τα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και μπορεί να φθάνει τα 35 ευρώ.

- Ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης. Θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα. Θα ξεκινά από 1-2 ευρώ το στρέμμα και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου θα μπορεί να φθάνει ακόμη και τα 70 ευρώ το στρέμμα.

Από την άλλη πλευρά, καταργούνται οι απαλλαγές που ισχύουν σήμερα για μισθωμένα ακίνητα του Δημοσίου, δημοτικές επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα, ακίνητα με γεωργική, κτηνοτροφική, βιοτεχνική και βιομηχανική χρήση κοινωφελή ιδρύματα, αθλητικά σωματεία, ομοσπονδίες.

Ο νέος Ενιαίος Φόρος θα είναι, πρακτικά, κάτι αντίστοιχο του «χαρατσιού»

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Χαράτσι και για όσους τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους
Φόρους και χαράτσια θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι προχώρησαν είτε στην τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, είτε στην τακτοποίηση αυθαιρέτων και νόμιζαν ότι είχαν κλείσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Φέτος θα κληθούν να δηλώσουν υποχρεωτικά τα τετραγωνικά μετρά που «τακτοποίησαν» στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε9.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που νόμιζαν ότι με την πληρωμή του προστίμου εξαντλήθηκε και η φορολογική υποχρέωση για τα ακίνητα που τακτοποίησαν καλούνται τώρα να δηλώσουν στην εφορία ότι έχουν μεγαλύτερο ακίνητο προς φορολόγηση.

Τι παραπάνω θα πληρώσουν όσοι τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους:
- Τον ΦΑΠ του 2012 και του 2013.

- Το τέλος ακίνητης περιουσίας.

- Τον ενιαίο φόρο ακινήτων που έρχεται το 2014.

Επίσης, όσοι τακτοποίησαν κάποιο ακίνητο θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερά δημοτικά τέλη και μεγαλύτερα χαράτσια στην εφορία.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει και πληρέστερα στοιχεία για να επιβάλει το 2014 τον νέο φόρο που σχεδιάζεται για τα ακίνητα.

Οι τακτοποιημένοι χώροι θα ενταχθούν στο έντυπο Ε9 και θα θεωρούνται κύριοι χώροι της κατοικίας και οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντική φορολογική επιβάρυνση.

Η διαφορά στη φορολόγηση θα είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα με κύριο χώρο βάσει συμβολαίου 85 τ.μ. και τακτοποιημένους χώρους 40 τ.μ. θα δηλωθεί στο Ε9 ως κατοικία με κύριους χώρους 125 τ.μ. και όχι ως επιφάνεια 85 τ.μ.

Πηγή:http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1104373/foros-akinhton-poioi-kaigontai-apo-to-neo.html

Βιομηχανικά λύματα καταλήγουν στο Θερμαϊκό

Βιομηχανικά λύματα καταλήγουν στο Θερμαϊκό
Δεκαπέντε χιλιάδες κυβικά μέτρα βιομηχανικών λυμάτων την ημέρα ρίπτονται στο Θερμαϊκό Κόλπο ενώ επί πολλά χρόνια η Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης υπολειτουργεί χωρίς νόμιμες άδειες. Τα παραπάνω ανέφερε σε επερώτησή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ, Αδάμ Δράγας.

Παράλληλα ζήτησε πληροφόρηση για το θέμα από την Περιφέρεια και επισήμανε ότι παρά την 18μηνη παράταση για την ανασυγκρότηση της μονάδας εκ μέρους της ΕΤΒΑ, δεν έγινε μέχρι σήμερα καμία ανασυγκρότηση, με αποτέλεσμα να εκδοθεί νέα απόφαση παύσης λειτουργίας της από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

«Η μονάδα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ποσότητες των υγρών αποβλήτων που παράγονται ενώ είναι άλυτα πολλά προβλήματα λειτουργίας της. Όταν αδειοδοτήθηκε, το 1997, δεν διέθετε άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων και λυματολάσπης ενώ με απόφαση του τότε υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ συνυπεύθυνες για τη λειτουργία τους τέθηκαν η ΕΤΒΑ και η ΕΥΑΘ» τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Φάνης Παπάς που ενημέρωσε για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επιπλέον σχολίασε ότι από τα έργα που υποσχέθηκε η ΕΤΒΑ έγιναν μόνο κάποια ενώ ακολούθησε η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης για την παύση λειτουργίας της μονάδας και η προσφυγή των εταιρειών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σημειώνεται ότι πριν από είκοσι μέρες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης η υπογραφή συμφωνίας αναβάθμισης της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων που ορίζει ότι οι διοικήσεις της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., ΕΥΑΘ Α.Ε. και ΕΥΑΘ Παγίων θα ολοκληρώσουν το έργο μέσα σε 36 μήνες με στόχο να απαλλαγεί ο Θερμαϊκός από μια από τις κυριότερες πηγές ρύπανσής του.

πηγή:newsbeast.gr 

Στο Βέλγιο βάζουν φόρο και στον βασιλιά

Στο Βέλγιο βάζουν φόρο και στον βασιλιά
Η βασιλική οικογένεια στο Βέλγιο θα αρχίσει να πληρώνει για πρώτη φορά φόρους και παράλληλα θα απολέσει ορισμένες κρατικές χρηματοδοτήσεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Έλιο ντι Ρούπο, κάτι που αντιμετώπισαν ήδη και άλλες μοναρχίες στην Ευρώπη εν μέσω της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας.
Η βελγική κυβέρνηση δεχόταν πιέσεις να μεταρρυθμίσει το σύστημα των επιχορηγήσεων προς τον βασιλικό οίκο της χώρας αφότου μέσα ενημέρωσης της χώρας είχαν αποκαλύψει στις αρχές της χρονιάς πως η βασίλισσα Φαμπιόλα, χήρα του τέως μονάρχη Μποντουέν, σχεδίαζε να μεταβιβάσει ένα ακίνητο στην Ισπανία κατά τρόπο ώστε να αποφύγει την καταβολή του αναλογούντος φόρου. Το σχέδιό της προκάλεσε έντονες επικρίσεις από μέρους του πρωθυπουργού Έλιο ντι Ρούπο.
Βάσει του νέου συστήματος, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Βελγίου αργά χθες βράδυ, στο εξής μόνον ο/η μονάρχης, ο/η διάδοχος και ο/η σύζυγος του/της ή ο χήρος ή η χήρα του/της θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν χρήματα από το κράτος. Επίσης, θα λαμβάνει χρήματα ένας ή μία μονάρχης που αποχωρεί από το θρόνο.
Επιπλέον, ο βασικός οίκος θα απολέσει τις φοροαπαλλαγές του—ως σήμερα η βασιλική οικογένεια του Βελγίου δεν όφειλε να καταβάλλει φόρο εισοδήματος ή φόρο προστιθέμενης αξίας.
Στην Ολλανδία, το βόρειο γείτονα του Βελγίου, μόνον ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ, η σύζυγός του βασίλισσα Μάξιμα και η τέως βασίλισσα Βεατρίκη λαμβάνουν κρατική αποζημίωση και απολαμβάνουν φοροαπαλλαγών.
Στη Βρετανία, πολλά μέλη του βασιλικού οίκου λαμβάνουν ετήσια επιδόματα, αλλά από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία με τη σειρά της διαθέτει ένα εισόδημα που εγκρίνει η βουλή. Πληρώνει φόρο.
Με βάσει το νέο σύστημα στο Βέλγιο η αποζημίωση που λαμβάνει η βασίλισσα Φαμπιόλα, 84 ετών, θα μειωθεί σε περίπου 450.000 ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ. Ο σύζυγός του Μποντουέν απεβίωσε το 1993. Ο αδελφός του Αλβέρτος είναι ο σημερινός μονάρχης.
Τα αδέλφια του πρίγκιπα διαδόχου Φιλίππου, ο Λοράν και η Άστριντ, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση αλλά σε επίπεδο υποδιπλάσιο του μεγάλου τους αδελφού.
Στο μέλλον τα αδέλφια του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας διαδόχου δεν θα λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση.
πηγή:koolnews.gr 
diaforetiko.gr : 0f99c5cea93acabf9098f06d14dece7f839fd45c.295.250.96a5d6dd218b0ef33cca5a6b72c5e8b48c35595f Το καλύτερο (αληθινό) γράμμα χωρισμού όλων των εποχών

Έμαθε πως την απατά αλλά το αντιμετώπισε ψύχραιμα και τον υπέβαλε σε ένα «κυνήγι θησαυρού», προσφέροντάς μας πολύ γέλιο. Ζήσατε έναν έρωτα κι όμως έφτασε η ώρα να χωρίσετε και πιστεύετε πως δεν έχετε βρεθεί σε χειρότερη θέση ποτέ στη ζωή σας; Ζείτε έναν έρωτα και μάθατε πώς ο αγαπημένος σας έχει μάτια και για κάποια άλλη εκτός από εσάς; Χωρίστε τον, αλλά κάντε το με αξιοπρέπεια, στυλ, φαντασία και λίγη βοήθεια από μία παθούσα. Το όνομά της δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σίγουρα το γράμμα της θα μείνει στην ιστορία, ως ο καλύτερος τρόπος να τον χωρίσεις και να πάρεις και την πρέπουσα εκδίκηση, γιατί άνθρωπος είσαι και εσύ. Το επί δύο χρόνια αγόρι της δεν ήταν και τόσο τυχερός, καθώς άφησε ανοιχτό το προφίλ του στο Facebook και έλαβε μήνυμα από μία άγνωστη-για τη σύντροφό του-κοπέλα. Το όνομα αυτής Kelsi. Όταν το είδε τα έχασε αλλά το σοκ δεν ήταν αρκετό για να την καθηλώσει και έτσι αποφάσισε να παίξει ένα παιχνίδι που θα έκανε το αγόρι της να μετανιώσει που της συμπεριφέρθηκε με τέτοιο τρόπο. Του έγραψε ένα γράμμα πληροφορώντας τον πως όλα του τα προσωπικά αντικείμενα είχαν ”επιστρατευτεί” για να στήσει ένα κυνήγι θησαυρού. ”Μάντεψε ποιος άφησε το προφίλ του ανοιχτό και είχε ένα μήνυμα από την Kelsi; Ναι, εσύ! Μα, μην ανησυχείς δεν έσπασα τίποτα. Μάλιστα, με μεγάλη μου χαρά πακέταρα τα πράγματα σου και εφηύρα ένα παιχνίδι, μιας και σου αρέσει γενικά να ψάχνεις, όπως για παράδειγμα άλλα κορίτσια”. Με αυτή την εισαγωγή και τη διαβεβαίωση πως δεν κατέστρεψε τίποτα, γιατί είναι και μία κυρία, του παρέθεσε το ”χάρτη”. ”Τα ρούχα σου είναι εκεί που γνωριστήκαμε. Τα ηλεκτρονικά σου παιχνίδια είναι εκεί που δώσαμε το πρώτο μας φιλί. Ο υπολογιστής σου είναι εκεί που αγοράσαμε το πρώτο σου ηλεκτρονικό παιχνίδι μαζί. Και όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών μας, είναι στο σπίτι της Kelsi”. Έτσι απλά και διασκεδαστικά μας επιβεβαίωσε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…

Διαβάστε περισσότερα στο: Το καλύτερο (αληθινό) γράμμα χωρισμού όλων των εποχών | διαφορετικό

Μιλάμε για πολύ extreme καταστάσεις....!!!

Δέκα πράγματα που ένας άντρας δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει! Διαβάστε περισσότερα στο: Δέκα πράγματα που ένας άντρας δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει! | διαφορετικό

diaforetiko.gr : !.!.!.!.!.!.!.!+(4) Δέκα πράγματα που ένας άντρας δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει!

Μην σας παίρνει και από κάτω Με λίγη καλή προσπάθεια όλα γίνονται! 1) Να οδηγεί αργά ενώ είσαι μέσα στο αυτοκίνητο. Προσποιούμενος ότι είναι οδηγός ράλι θα κάνει τα πάντα για να σε εντυπωσιάσει και δε θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει γιατί φοβάσαι όταν παίρνει τις στροφές με 100km/h. 2) Να πάει μαζί σου για ψώνια και να παραμείνει σε ένα κατάστημα ρούχων για περισσότερα από 10 λεπτά. Τα πρώτα συμπτώματα θα είναι να έχει συνεχώς στραμμένο το βλέμμα του προς την έξοδο και μια έκφραση ανυπομονησίας ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του. Η αμέσως επόμενη αντίδραση του θα είναι να επιμένει πως ό,τι δοκιμάζεις σου πάει τέλεια ελπίζοντας ότι έτσι θα φύγετε κάποια στιγμή από εκεί. 3) Να πάει στο γιατρό εκτός κι αν πεθαίνει. Είναι γεγονός ότι οι άντρες μισούν τους γιατρούς και ότι όσο δυνατοί και αν θέλουν να δείχνουν, κατά βάθος τους φοβούνται. Αυτός είναι και ο λόγος που τους αποφεύγουν συστηματικά και μόνο όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο αποφασίζουν να τους επισκεφθούν. 4) Να μην αφήνει μετά το ντους τις βρεγμένες πετσέτες του σε όλο το σπίτι. Αν ζητούσαμε από έναν άντρα να μας πει το ιδανικό μέρος για να παρατήσει κανείς μια βρεγμένη πετσέτα θα έλεγε: «Στο πάτωμα», «Στο κρεβάτι», « Στο ψυγείο», « Πάνω στο σκύλο» και γενικά οπουδήποτε αλλού εκτός απ’το μπάνιο. 5) Να παρακολουθήσει αγώνα χωρίς να βρίσει. Ακόμα κι αν παίζουν ομάδες χωρών που ούτε καν ξέρει που βρίσκονται στον χάρτη, θα πορωθεί τόσο πολύ σα να έπαιζε η ομάδα που υποστηρίζει και μοιραία θα ξεκινήσει το βρίσιμο. 6) Να μη φλερτάρει με την καλύτερη σου φίλη. Αυτό βέβαια το κάνει ασυναίσθητα τις περισσότερες φορές για να κερδίσει τη συμπάθεια τους και για να έχει κι αυτός έναν υποστηρικτή σε περίπτωση τσακωμού. 7) Να έχει ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι. Μπορεί στη δουλειά του να είναι σε θέση να διοικεί μια ολόκληρη εταιρεία, όμως ακόμα δεν έχει μάθει ότι οι βρώμικες κάλτσες μπαίνουν στο καλάθι για τα άπλυτα και ότι άπλυτα πιάτα δε ζουν κάτω απ’τον καναπέ. 8)Να βγει έξω για ένα ποτό. Όταν θα πει ότι θα συναντηθεί με τους φίλους του γιατί κάτι προέκυψε, εννοεί ότι θα γυρίσει στις 6 το πρωί, τύφλα στο μεθύσι και ότι θα κοιμηθεί κάπου στο πάτωμα γιατί δε θα τα καταφέρει να φτάσει μέχρι το κρεβάτι. 9) Να είναι έτοιμος για sex την κατάλληλη στιγμή. Είναι Κυριακή πρωί και εσύ έχεις κάνει το αφρόλουτρο σου, τις μάσκες σου και όλα τα σχετικά και είσαι έτοιμη για όλα. Μόνο που εκείνος θα έχει τρομερό πονοκέφαλο γιατί χθες ήπιε το Βόσπορο ή απλά θα έχει τρομερό πονοκέφαλο χθες ήπιε το Βόσπορο ή θα ‘χει κανονίσει αγώνα σε 5×5 σε 20 λεπτά. 10) Να μαγειρέψει περισσότερα από τρία διαφορετικά γεύματα. Ο μέσος άντρας μπορεί να μαγειρέψει τρία πράγματα : μακαρόνια, αυγά και τηγανητές πατάτες. Άρα αν ποτέ σε καλέσει σε δείπνο και σου προσφέρει φιλέτο με σάλτσα από σπαράγγια, να ‘σαι σίγουρη ότι απλά τα παρήγγειλε με τα χεράκια του! 

Διαβάστε περισσότερα στο: Δέκα πράγματα που ένας άντρας δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει! | διαφορετικό

ΔΕΙΤΕ: Γελοιογραφίες με… νόημα! Διαβάστε περισσότερα στο: ΔΕΙΤΕ: Γελοιογραφίες με… νόημα! | διαφορετικό

diaforetiko.gr : caricatures 1 ΔΕΙΤΕ: Γελοιογραφίες με… νόημα!

Σκίτσα που σατυρίζουν την καθημερινότητά μας και προκαλούν μερικά χαμόγελα… αλλά πολύ περισσότερο προβληματισμό με τις αλήθειες που μας παρουσιάζουν. perierga.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: ΔΕΙΤΕ: Γελοιογραφίες με… νόημα! | διαφορετικό

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!!!!!!

Εσύ θα το πατούσες το κουμπί; (BINTEO)

diaforetiko.gr : koumpi4 275555171 Εσύ θα το πατούσες το κουμπί; (BINTEO)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε μια πλατεία στο Βέλγιο… και έμεινε έντρομο όταν αντίκρισε ένα stand με ένα κόκκινο κουμπί!! Πολλοί από αυτούς ήταν διστακτικοί, αλλά κάποιοι τόλμησαν να το πατήσουν. Τι συμβαίνει μόλις πατάνε το κουμπί;; Δείτε το βίντεο, μια από τις πιο πετυχημένες τηλεοπτικές διαφημίσεις madata.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: Εσύ θα το πατούσες το κουμπί; (BINTEO) | διαφορετικό

Σταμάτα να δικαιολογείς τον εαυτό σου τώρα κουράστηκα να λαχταρώ τα σ΄αγαπώ σου όλα!!!!!!!!Πως μπόρεσες και έσβησες όλα τα όνειρά μου πώς μπόρεσες και έκανες κομμάτια την καρδιά μου...

ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΩΝΕΤΑΙ!!!!!!!!ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΤΕ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ Τ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ!!!!!!!ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ...ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ..ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΤΕ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!


Στάσου
δυο λόγια θέλω να σου πώ
κι ύστερα φεύγεις στάσου
απάντηση ψάχνω να βρω
μη μ΄αποφεύγεις στάσου

Σταμάτα να δικαιολογείς
τον εαυτό σου τώρα
κουράστηκα να λαχταρώ
τα σ΄αγαπώ σου όλα

Πως μπόρεσες και έσβησες
όλα τα όνειρά μου
πώς μπόρεσες και έκανες
κομμάτια την καρδιά μου

Πως μπόρεσες και έσβησες
όλα τα όνειρά μου
πώς μπόρεσες και έκανες
κομμάτια την καρδιά μου

Στάσου
δυο λόγια θέλω να σου πώ
κι ύστερα φεύγεις στάσου
μια χάρη μόνο σου ζητώ
μη μ΄αποφεύγεις στάσου

Με κρίνεις με κατηγορείς
χωρίς εγώ να φταίω
το καθετί το αναιρείς
το καθετί ωραίο

Πως μπόρεσες και έσβησες
όλα τα όνειρά μου
πώς μπόρεσες και έκανες
κομμάτια την καρδιά μου

Πως μπόρεσες και έσβησες
όλα τα όνειρά μου
πώς μπόρεσες και έκανες
κομμάτια την καρδιά μου
Πώς μπόρεσες