Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

ΚΟΙΤΑ...ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ & ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO CLIP... <3Πως αλλάζει η εποχή
αρκεί να βρίσκεσαι εσύ δίπλα μου, 
πιάσε τα χέρια μου λοιπόν 
σήκωσε με απ’ το κενό 
και μίλα μου.

Πως αλλάζει η εποχή με ένα σου φιλί 
με ένα μόνο νεύμα σου 
όπως χτίζεις τη ζωή έτσι απ’ την αρχή 
πάρε με στο ψέμα σου.

Κοίτα πόσες χιλιάδες καλοκαίρια
κοιμώνται μες στα δύο σου χέρια 
και ξυπνά τα όλα με ένα χάδι με ένα άγγιγμα.
Κοίτα πόσες χιλιάδες καλοκαίρια 
ανοίγω με τα δύο σου χέρια 
πόσες χιλιάδες σ’ αγαπώ ερωτευμένα θα σου πω
πόσες χιλιάδες σ’ αγαπώ ερωτευμένα θα σου πω.

Πως φωτίζονται οι σκιές 
όταν ναι μου λες
με όλα σου τα βλέμματα 
έτσι χτίζονται οι χαρές 
πάνω στις πληγές 
τώρα πια το έμαθα.

Κοίτα πόσες χιλιάδες καλοκαίρια 
κοιμώνται μες στα δύο σου χέρια 
και ξυπνά τα όλα με ένα χάδι με ένα άγγιγμα.
Κοίτα πόσες χιλιάδες καλοκαίρια 
ανοίγω με τα δύο σου χέρια 
πόσες χιλιάδες σ’ αγαπώ ερωτευμένα θα σου πω
πόσες χιλιάδες σ’ αγαπώ ερωτευμένα θα σου πω. 

Κάρτα γραφικών για απαιτητικούς gamers

Κάρτα γραφικών για απαιτητικούς gamers

Κορυφαίες επιδόσεις προσφέρει η MSI GTX 780

Η MSI αποκάλυψε τη νέα προσθήκη στις κορυφαίες κάρτες γραφικών της, ικανοποιώντας ακόμη και τα πιο τραβηγμένα όνειρα των gamers.

H GTX 780 Gaming ενσωματώνει τη νέα GeForce GTX 780 GPU της NVIDIA με 3GB GDDR5 μνήμης και PCI Express 3ης γενιάς.

Ξεχωρίζει για το MSI Gaming App, ένα αποκλειστικό εργαλείο που επιτρέπει την εύκολη εναλλαγή μεταξύ των διάφορων λειτουργιών (OC, Gaming και Silent mode) και το ταχύτατο overclocking της κάρτας.Τα «στρατιωτικών προδιαγραφών» υλικά εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και σταθερότητα στο υποσύστημα.

Οι τεχνολογίες Propeller Blade και Airflow Control της MSI και οι μεγάλοι διπλοί ανεμιστήρες αξιοποιούν την Twin Frozr IV Advanced, ώστε να ψύχουν αποτελεσματικά το σύστημα. Σε πλήρη λειτουργία η θερμοκρασία διατηρείται κάτω από 67°C και ο θόρυβος στα 25,7dB.

Η MSI GTX 780 δεν προσφέρει πρωτοφανείς gaming εμπειρίες μόνο σε όσους παίζουν, αλλά και στους φίλους τους, αφού τους επιτρέπει να μοιραστούν highlights από το gameplay μαζί τους μέσω του λογισμικού για capturing, Predator.

Πηγή: thegang.gr

Τα πρώτα benchmark του νέου Mac Pro

Τα πρώτα benchmark του νέου Mac Pro

Έπιασε το ασύλληπτο σκορ 23.901

Τα πρώτα benchmark του νέου πανίσχυρου Mac Pro της Apple έκαναν την εμφάνιση τους στο Geekbench. 

Ένα μοντέλο με την κωδική ονομασία AAPLJ90,1 πέτυχε το ασύλληπτο σκορ του 23.901 ξεπερνώντας το Mac Pro (Mid 2012) το οποίο είχε πιάσει τα 21.980.

Το μηχάνημα αυτό που εμφανίστηκε χθες έτρεχε την έκδοση OS X Mavericks, 13A2054, είχε το ίδιο id μητρικής πλακέτας που περιμένουμε στα νέα Mac Pro, ενώ τροφοδοτούνταν από ένα 12πύρηνο Ivy Bridge-E family τον Xeon E5-2697 v2 στα 2.7 GHz με 64 GB ενσωματωμένης μνήμης.

Δείτε αναλυτικά το παρακάτω συγκριτικό γράφημα...

Πηγή: greekapplenews.gr

Η «Τέχνη της Επιστήμης» σε φωτογραφίες

Η «Τέχνη της Επιστήμης» σε φωτογραφίες

Πανέμορφες εικόνες από το διαγωνισμό του Πανεπιστημίου Πρίνστον στο Νιου Τζέρσεϋ

Για άλλη μια χρονιά, ο διαγωνισμός Art of Science (η τέχνη της επιστήμης) του Πανεπιστημίου Πρίνστον στο Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ, εκπλήσσει με τις πανέμορφες εικόνες που προέρχονται από τον κόσμο γύρω μας. Δείτε τις τρεις εικόνες που επέλεξε η επιτροπή και τις αντίστοιχες που επέλεξε ο κόσμος. 


Πρώτη θέση (Επιτροπή)
Ανατολικά-Δυτικά, Δυτικά-Ανατολικά
Martin Jucker

Πρόγραμμα Ατμοσφαιρικών και Ωκεανικών επιστημώνΟι άνεμοι του πλανήτη μας συνήθως κατευθύνονται είτε από τα δυτικά προς τα ανατολικά είτε από τα ανατολικά προς τα δυτικά και πολύ λιγότερο στις κατευθύνσεις βορρά – νότου. Ως αποτέλεσμα, τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, ανταλλάσσοντας εύκολα πληροφορίες ανάμεσα στα πιο απομακρυσμένα άκρα του πλανήτη. Στην εικόνα βλέπουμε τους μέσους όρους των «επιφανειών» που σχηματίζει ο αέρας στη Γη. Το μπλε αντιπροσωπεύει τους ανέμους που ταξιδεύουν από τα ανατολικά προς τα δυτικά και το κόκκινο αυτούς που κατευθύνονται από τα δυτικά στα ανατολικά. 

Δεύτερη θέση (Επιτροπή)
Συντετριμμένη σημύδα
Michael Kosk 

Σχολείο Woodrow WilsonΗ πυκνή κυτταρική δομή του ξύλου είναι αυτή που εν μέρει το προστατεύει από τα μικρόβια που διασπούν την κυτταρίνη και που προκαλούν τη σήψη. Εδώ διαλύσαμε την κυτταρική δομή της σημύδας καταφεύγοντας στη δύναμη των μηχανών, συντρίβοντάς τη και λυγίζοντας τις διαδρομές της κυτταρίνης, οι οποίες κανονικά θα ήταν υπεύθυνες για τη διανομή του νερού και των θρεπτικών ουσιών στο υπόλοιπο δέντρο. 

Τρίτη θέση (Επιτροπή)
Δίκτυο τέχνης και επιστήμης
Paul Csogi (υπεύθυνος τοποθεσίας) και Chris Cane (υπεύθυνος τοποθεσίας)

Κέντρο Τεχνών Lewis και Εργαστήριο Φυσικής Πλάσματος του Princeton Τοποθετήσαμε τις κεντρικές σελίδες των αντίστοιχων ιστοσελίδων μας σε έναν αναλυτή HTML και σε διασυνδετική διάταξη HTML. Αυτά τα σχήματα που μοιάζουν με κέντημα μας δίνουν μια εικόνα των ομοιοτήτων και των διαφορών ανάμεσα σε μια ιστοσελίδα που ασχολείται με τις επιστήμες και σε μια που ασχολείται με τις τέχνες. Το Εργαστήριο Φυσικής Πλάσματος του Πρίνστον αναπαρίσταται πάν αριστερά. Το Κέντρο Τεχνών Lewis κάτω δεξιά. Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει τα εξής: 

Μπλε: για τα links, πράσινο: για την ετικέτα DIV, μωβ: για τις εικόνες, κίτρινο: για τις φόρμες, πορτοκαλί: οι χαρακτήρες αλλαγής γραμμής και οι παραθέσεις, μαύρο: ο κώδικας HTML, γκρι: όλοι οι άλλοι κώδικες.

Πρώτη θέση (κόσμος)
Δίκτυο γενετικής πληροφορίας
Shawn C. Little, Kristina S. Sinsimer , Elizabeth R. Gavis και Eric F. Wieschaus 

Τμήμα Μοριακής ΒιολογίαςΗ ωοθήκη της μύγας των φρούτων αποτελείται από περίπου 100 θύλακες αυγών. Κάθε θύλακας περιέχει 15 «κύτταρα-τροφούς». Αυτά περιβάλλουν το ωοκύτταρο που τελικά θα γίνει μια μικρή μύγα των φρούτων. Τα κύτταρα-τροφοί συνθέτουν τα μόρια RNA που τοποθετούνται στο ωοκύτταρο. 

Εδώ βλέπουμε τέσσερα κύτταρα-τροφούς. Κάθε κόκκινη ή πράσινη τελεία είναι ένα ξεχωριστό μόριο RNA, το οποίο παράγεται από DNA (εδώ με μπλε χρώμα). Τα μόρια RNA συνενώνονται σε ένα νηματοειδές δίκτυο που τους επιτρέπει να κινούνται από το ένα κύτταρο-τροφό στο άλλο και ύστερα στο αναπτυσσόμενο αυγό (που δε φαίνεται εδώ). 

Δεύτερη θέση (κόσμος)
Γεφυρώνοντας το χάσμα
Jason Wexler και Howard A. Stone 

Τμήμα Μηχανικής και Αεροναυπηγικής ΜηχανικήςΌταν σταγόνες υγρού παγιδεύονται σε ένα στενό κενό ανάμεσα σε δύο στερεά, αναπτύσσεται μέσα στις σταγόνες μια ισχυρή αρνητική πίεση. Αν τα στερεά είναι εύκαμπτα, η διαδικασία αυτή τα παραμορφώνει για να κλείσουν το κενό. Στο πείραμα αυτό τα στερεά είναι διαφανή, πράγμα που μας επιτρέπει να φανταστούμε τις σταγόνες από πάνω. Οι εναλλασσόμενες σκοτεινές και φωτεινές γραμμές προκαλούνται από την παρεμβολή του φωτός, που είναι το ίδιο φαινόμενο με τα ουράνια τόξα που εμφανίζονται πάνω στο πετρέλαιο. Οι μπλε περιοχές αναπαριστούν την έκταση των σταγόνων. Μιας και οι σταγόνες προκαλούν την κάλυψη του κενού, οι περιοχές του μέγιστου ύψους κενού είναι μέσα στις σταγόνες, στο κέντρο των ομόκεντρων κύκλων. 

Τρίτη θέση (κόσμος)
Μέδουσα
Jamie Barr και Cliff Brangwynne 

Τμήματα Χημικής και Βιολογικής Μηχανικής και Μοριακής ΒιολογίαςΑυτός ο φωτεινός όγκος σκουληκιών θυμίζει τα φοβερά φίδια που στεφάνωναν το κεφάλι του μυθολογικού τέρατος Μέδουσα. Αλλά, σε αντίθεση με τα φίδια της Μέδουσας, τα σκουλήκια αυτά κόλλησαν κατά τη διάρκεια ενός πειράματος που αποσκοπούσε στην κατανόηση του πώς τα μόρια καθορίζουν το μέγεθος των κυττάρων και των οργανισμών. 

Τα σκουλήκια καινοραβδίτες είναι διαφανή, πράγμα που τα καθιστά ιδανικά για μικροσκόπηση φθορισμού. Αυτή η εικόνα έχει όλα τα στοιχεία του κεντρικού δόγματος της βιολογίας: DNA (με μπλε χρώμα) και προεπεξεργασμένο ριβοσωμικό RNA (με κόκκινο), ενώ τα σκουλήκια είναι γεμάτα πρωτεΐνη (με πράσινο).

«Να σεβόμαστε την Ελλάδα χωρίς να τη γονατίζουμε ζητώντας το ακατόρθωτο»

«Να σεβόμαστε την Ελλάδα χωρίς να τη γονατίζουμε ζητώντας το ακατόρθωτο»

Ο σύγχρονος φιλόσοφος, Λικ Φερί, μιλάει για την κρίση και τη χώρα μας

Την ανάγκη ύπαρξης μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης τονίζει ο σύγχρονος φιλόσοφος, ακαδημαϊκός, ερευνητής και αρθρογράφος της εφημερίδας «Le Figaro», Λικ Φερί.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» δηλώνει ότι: «Μια Ευρώπη ομοσπονδιακή είναι απαραίτητη γιατί το ουσιώδες δεν ρυθμίζεται πλέον σε επίπεδο εθνικού κράτους. Θα πρέπει να είναι κανείς τρελός για να πιστέψει ότι τα μέτρα της οικονομίας, η έρευνα ή η οικολογία μπορούν να διεκπεραιωθούν σε ένα οριοθετημένο, εθνικό πλαίσιο».

Ο Λικ Φερί μιλάει και για την περίπτωση της Ελλάδας και εκφράζει την άποψή του για το αν μπορεί αυτή να ξεπεράσει την κρίση.

«Επιβάλλεται μια παράλογη λιτότητα στην Ευρώπη. Φυσικά και η Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσει. Δεν έπρεπε να είχαν πειραχτεί τα στοιχεία του προϋπολογισμού της εδώ και χρόνια. Και ο πρωθυπουργός σας ο κ. Σαμαράς, δίκαια επανέρχεται σε περιοριστικά μέτρα. 

Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δε μπορεί να αναπτύξει βαριά βιομηχανία, αλλά είναι ένα έθνος πολιτισμού, παροχής υπηρεσιών και τουρισμού. Το να της ζητάμε απότομα κάτι άλλο είναι παράλογο. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε καλύτερα. Στις ΗΠΑ η Αλαμπάμα είναι πιο φτωχή από την Πορτογαλία και η Καλιφόρνια πιο πλούσια από τη Γερμανία. Παρόλα αυτά, κανείς δεν σκέφτεται την έξοδο της Αλαμπάμα από τις ΗΠΑ» δηλώνει ο Λικ Φερί και προσθέτει ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στα έθνη εξυπακούεται αρκεί να υπάρχει σεβασμός των κοινών κανόνων.

«Αυτό επείγει να γίνει στην Ευρώπη με το να σεβόμαστε κοινούς κανόνες και αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα των χωρών που πρέπει να είναι αλληλέγγυες, όπως είναι τα κράτη στην Αμερική, τα lander στη Γερμανία ή οι περιφέρειες στη Γαλλία. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Γερμανία. Πρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύουμε την Ελλάδα χωρίς να τη “γονατίζουμε” ζητώντας το ακατόρθωτο».

Στην ερώτηση αν η Αριστερά του σήμερα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας, ο Λικ Φερί απαντά: «Εάν είχε το κουράγιο να γίνει πραγματικά σοσιαλδημοκρατική, να ξεφύγει από τις αυταπάτες αυτών των παλιών επαναστατών γιατί όχι; Έχει πολύ δρόμο ακόμη».

Ποδήλατο δημιουργεί ένα υπερθέαμα ενώ κινείται

Ποδήλατο δημιουργεί ένα υπερθέαμα ενώ κινείται

Λειτουργεί προειδοποιητικά για τους απρόσεκτους οδηγούς

Κίνδυνο – θάνατο αποτελούν για τους ποδηλάτες πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων. Όχι όμως για όσους διαθέτουν το συγκεκριμένο ποδήλατο που σίγουρα ξεχωρίζει από χιλιόμετρα μακριά. 

Ο λόγος είναι προφανής... τα φώτα Led που έχουν τοποθετηθεί στις ακτίνες δημιουργούν ένα υπερθέαμα που δε γίνεται με τίποτα να περάσει απαρατήρητο. 

Αρκεί το ποδήλατο να «πιάνει» τα δεκαέξι χιλιόμετρα την ώρα. Όσο για τους περαστικούς θα μπορούν να απολαύσουν εικόνες όπως αυτές μιας γάτας, ενός σκύλου, μιας μπάλας ποδοσφαίρου καθώς και προειδοποιητικών πινακίδων που περνούν στους οδηγούς το μήνυμα ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.Φωτογραφίες: Splash / Smartmagna

Μολύνθηκε από ψευδοπανώλη το 15% της κυπριακής πτηνοτροφίας

Μολύνθηκε από ψευδοπανώλη το 15% της κυπριακής πτηνοτροφίας

Θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να ξαναρχίσει η παραγωγή πουλερικών

Από τον ιό της ψευδοπανώλης μολύνθηκε το 15% της κυπριακής πτηνοτροφίας, με αποτέλεσμα αυτή να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα.

Συγκεκριμένα μολύνθηκαν τρεις πτηνοτροφικές μονάδες στο χωριό Μάμμαρι της Λευκωσίας, που γειτνιάζει με τις κατεχόμενες περιοχές. Οι μονάδες αυτές θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν την παραγωγή πουλερικών. Τα μολυσμένα πουλερικά θανατώθηκαν και θα αποτεφρωθούν.

Ο αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πτηνοτρόφων, Πέτρος Μιντίκκης δήλωσε ότι το οικονομικό κόστος στις τρεις μονάδες αναμένεται, με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, να ξεπεράσει τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει η ανθρώπινη υγεία από την ψευδοπανώλη, συνέστησε, ωστόσο, προσοχή και πιστή τήρηση των οδηγιών των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνονται διαρκώς απολυμάνσεις.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το τελευταίο 48ωρο έχουν διενεργηθεί έλεγχοι και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα ψευδοπανώλης σε άλλες περιοχές. Αυτό όμως, πρόσθεσε, δεν σημαίνει ότι έχει απομακρυνθεί εντελώς ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού και σε άλλες περιοχές πέραν του Μάμμαρι.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο ιός, ίσως να προέρχεται από πτηνοτροφική μονάδα στα κατεχόμενα, ο υπουργός Γεωργίας είπε ότι το ενδεχόμενο διερευνάται μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Πώς να απολυμάνεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Πώς να απολυμάνεις το σφουγγάρι της κουζίνας;
Μια διαδικασία που δεν πρέπει να παραλείπεται...
Τα σφουγγάρια της κουζίνας συγκεντρώνουν αρκετά βακτήρια! Καλό είναι λοιπόν να μην παραλείπουμε να τα απολυμαίνουμε και να τα αλλάζουμε τακτικά με καινούργια.

3 τρόποι να απολυμάνεις τα σφουγγάρια:
1) Ενώ το σφουγγάρι είναι υγρό, βάλε το στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλότερη θερμοκρασία για 1 λεπτό! Η ζέστη εξουδετερώνει αποτελεσματικά τα βακτήρια και τα μικρόβια και το σφουγγάρι σου θα είναι στο λεπτό έτοιμο να το χρησιμοποιήσεις.
2) Η πιο απλή λύση; Βάλε το στο πλυντήριο πιάτων, μαζί με τα σερβίτσια. 
3)Σε ένα μπολ ανέμειξε νερό και χλωρίνη, και τοποθέτησε το σφουγγαράκι σου.  Άφησε το για λίγα λεπτά και ξέπλυνέ το πολύ πολύ καλά κάτω από τη βρύση. Στύψε το πολύ καλά και άφησέ το να στεγνώσει.

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα
Το μυστικό είναι ο λιναρόσπορος!

  Οι σπόροι λιναριούείναιμια εξαιρετικήτροφή γιατην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, επειδή βοηθούν στην ενίσχυσητου κολλαγόνουτο οποίο ενισχύειτο δέρμακαι βοηθά στη μείωσητης εμφάνισηςτης κυτταρίτιδαςΠρόσθεσεμια-δυοκουταλιές της σούπαςλιναρόσπορουςκαθημερινά στο γιαούρτι σου ή στιςσαλάτες για να επωφεληθείς από τις ευργητικές του ιδιότητες καθώς συμβάλει στην ενίσχυσηκαι στη λείανση του δέρματοςαπό μέσα!

Deco DIY: Πώς να κατασκευάσεις ένα παραβάν μόνη σου!

Deco DIY: Πώς να κατασκευάσεις ένα παραβάν μόνη σου!
Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο παραβάν!
Υλικά:
ulika
•6 πηχάκια διαμέτρου 3εκ x 1,50 εκ και μήκους 1,75 μ   
•6 πηχάκια διαμέτρου 3εκ x 1,50 εκ και μήκους 50 εκ  
•32 μικρές βίδες
•6 μεντεσέδες
•Ύφασμα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο
Καταρχάς πρέπει να κατασκευάσουμε 3 τελάρα με τα πηχάκια. Παίρνουμε ένα πηχάκι μήκους 50εκ και το γωνιάζουμε με ένα πηχάκι μήκους 1,75μ.
vima1

Βήμα 2ο
Στη συνέχεια τρυπάμε με ένα μικρό σε διάμετρο τρυπάνι προκειμένου να κάνουμε δύο τρύπες για να βάλουμε τις βίδες.
vima2iti
Έπειτα βιδώνουμε τα δύο πηχάκια μεταξύ τους αφού έχουμε βάλει ξυλόκολλα.
3ipic
Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία και δημιουργούμε τρία τελάρα.
vima23iti
Βήμα 3ο 
Εφόσον έχουμε κατασκευάσει τα 3 τελάρα τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και τα συνδέουμε με τους μεντεσέδες. Βάζουμε 3 σε κάθε πλευρά.
vima30
Βήμα 4ο
Κόβουμε το ύφασμα σε τρία μέρη ώστε καλύπτει το κάθε τελάρο και το συρράπτουμε επάνω στα τελάρα.
vima4
Το παραβάν σας είναι έτοιμο!

end

9 απλές συμβουλές που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι τη γυμναστική

 9 απλές συμβουλές που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι τη γυμναστική
9 τρόποι που σε παροτρύνουν να αφήσεις τον καναπέ.
1. Περπάτα ξυπόλυτη
Κι όμως, με το να περπατάς ξυπόλητη αποκτάς καλύτερη στάση του σώματος, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και νιώθεις πιο ελεύθερη και χαρούμενη. Επίσης, μειώνεται η πιθανότητα να αποκτήσεις κάλους ή μύκητες στα νύχια !

2. Μην «ιδρώνεις»
Αν θες να κάψεις λίπος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ιδρώνεις πολύ όταν γυμνάζεσαι. Ο ιδρώτας σηματοδοτεί μόνο την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, όχι απαραίτητα την καύση θερμίδων. Ένας καλός τρόπος για να καταλάβουμε πότε καίμε θερμίδες είναι να μετράμε τους καρδιακούς παλμούς. Όσο αυξάνονται τόσο το καλύτερο !

3. «Διαλογίσου»
Μπορεί να έχουμε συνδυάσει το διαλογισμό με τη χαλάρωση, αλλά η νέα τάση τον «επιβάλλει» και στη γυμναστική. Λέγεται «Ενεργός διαλογισμός» (IntentSati) και ουσιαστικά είναι ένας τρόπος να συμμετέχει και το μυαλό σου όταν γυμνάζεσαι δίνοντάς σου περισσότερο κίνητρο π.χ. φώναξε «Είμαι δυνατή! Τώρα!» την ώρα που ρίχνεις μια μπουνιά ή μια αντίστοιχη φράση αν κάνεις άλλες ασκήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις πως θα νιώθεις καλύτερα και θα κουράζεσαι λιγότερο.

4. Πες «όχι» στη μονοτονία
Αλλάζοντας το ρυθμό και το είδος των ασκήσεων είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να κάνουμε για πολλή ώρα την ίδια άσκηση. Ειδικά αν θέλεις να κάψεις λίπος, δοκίμασε: ένα λεπτό σπριντ και μετά τρέξιμο σε πιο χαλαρό ρυθμό για 5 λεπτά. Συνέχισε, κάνοντας πολλές επαναλήψεις, αλλάζοντας τακτικά το ρυθμό άσκησης.

5. Γυμνάσου με παρέα
Έχει αποδειχτεί ότι το να γυμναζόμαστε με παρέα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να γυμναζόμαστε μόνοι. Ο λόγος είναι απλός, έχουμε περισσότερο κίνητρο και αισθανόμαστε καλύτερα! Πάρε, λοιπόν, τις φίλες σου και ξεκινήστε για πεζοπορία. Θα δεις πως -όχι μόνο- θα γυμναστείτε, αλλά θα δεθείτε και περισσότερο.

6. Μην απογοητεύεσαι
Μην παρασύρεσαι από όσα διαβάζεις στα περιοδικά για τους διάσημους αστέρες του Χόλυγουντ που, όπως ισχυρίζονται, με 1 φορά γιόγκα τη βδομάδα έχουν κορμάρες. Οι αστέρες του Χόλυγουντ έχουν τον προσωπικό τους γυμναστή, γυμνάζονται τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον δύο ώρες και είναι συνεχώς σε δίαιτα. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά τους. Εσύ μην κάνεις υπερβολές, βρες το δικό σου ρυθμό και μην απογοητεύεσαι.

7. Η ποιότητα μετράει
Δεν έχει τόση σημασία πόσο χρόνο περνάς στο γυμναστήριο, αλλά το πόσο τελικά γυμνάζεσαι. Όσο πιο πολύ χρόνο έχουμε, τόσο πιο πολύ χρονοτριβούμε και στο τέλος μπορεί να μη γυμναζόμαστε καν σωστά. Βάλε ένα χρονικό όριο στον εαυτό σου για το πόση ώρα θα γυμναστείς και θα δεις ότι, στο μισό χρόνο από ό,τι συνήθως, μπορείς να έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Αρκεί να είσαι συγκεντρωμένη στο στόχο σου.

8. Μόνο η γυμναστική δεν αρκεί
Όταν θέλεις να αλλάξεις το σώμα σου, δηλαδή θέλεις λιγότερα κιλά, λιγότερη κυτταρίτιδα, καλύτερο «σχήμα» κ.α. η γυμναστική δεν αρκεί. Η γυμναστική θα βελτιώσει το σώμα σου μόνο κατά 30%. Η συνολική σου εικόνα θα αλλάξει αν συνδυάσεις το γυμναστήριο με σωστή διατροφή. Δηλαδή, δεν έχει νόημα να λιώνεις στο γυμναστήριο και μετά να τρως μια ολόκληρη πίτσα.

9. To “timing”

Η καλύτερη ώρα για να κάνεις καρδιαγγειακές ασκήσεις και να χάσεις λίπος είναι νωρίς το πρωί. Κι αυτό, γιατί, ουσιαστικά το τελευταίο σου γεύμα θα είναι το βραδινό, έτσι το σώμα σου θα χρειαστεί να κάψει το «αποθηκευμένο» λίπος και θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Βέβαια, πρέπει να έχεις πάρει ένα ελαφρύ πρωινό πριν ξεκινήσεις π.χ. ένα φρούτο ή μια φρυγανιά με τυρί, αλλιώς κινδυνεύεις να χάσεις και μυϊκή μάζα.

XXL κολιέ για glamorous εμφανίσεις!

XXL κολιέ για glamorous εμφανίσεις!
Ένα oversized αξεσουάρ αρκεί για να απογειώσει την κάθε σου εμφάνιση…
Κολιέ που μαγνητίζουν τα βλέμματα με πολύχρωμες μεγάλες πέτρες και λαμπερά διαμάντια είναι τα must have αξεσουάρ της άνοιξης, και ίσως τα μοναδικά που αξίζει να επενδύσεις αυτή τη σεζόν.
la tendencia de los collares grandes en el street style 36289042 800x1200
ok2
okkk
Το XXL κολιέ σου θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το πρωί μέχρι το βράδυ σε κάθε περίσταση.
la tendencia de los collares grandes en el street style 945162741 800x1200
la tendencia de los collares grandes en el street style 472215871 800x1200
la tendencia de los collares grandes en el street style 628811181 800x1200
Δώσε μια πινελιά glam σε ένα total σύνολο, φόρεσέ το πάνω από το super trendy denim πουκάμισό σου ή τόλμησε να το συνδυάσεις ακόμα και με το πιο εκκεντρικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου για να κάνεις υπέρλαμπρες επίσημες εμφανίσεις της άνοιξη.
la tendencia de los collares grandes en el street style 590787417 1200x800
Extra tip: Επένδυσε σε ένα oversized κολιέ με διαμαντάκια, χωρίς περίτεχνα σχέδια και εξεζητημένα χρώματα. Είναι το ιδανικό για κάθε σεζόν, ώρα και περίσταση.


Ένας γρήγορος τρόπος να φρεσκάρεις το πρόσωπό σου

Ένας γρήγορος τρόπος να φρεσκάρεις το πρόσωπό σου

Αν θέλεις φροντίσεις το δέρμα του προσώπου σου στη στιγμή και να το αναζωογονήσεις δες τι μπορείς να κάνεις...
Το πιο απλό μυστικό ομορφιάς, ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, κρύβεται στα ντουλάπια της κουζίνας σου!

Αν θέλεις να φροντίσεις απαλά το πρόσωπό σου χρησιμοποίησε λίγη βρώμη! Με ποιο τρόπο...;
Ανάμειξε μια μικρή χούφτα βρώμη με λίγο ζεστό νερό και κάνε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σου.
Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά.

Μπορείνα είναι λίγοδύσκολοστη χρήση, αλλάη βρώμηέχειθαυμάσια οφέληγια το δέρμαόπως η μείωση τηςερυθρότητας, προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV ενώ μπορεί να ηρεμήσει ενάξηρό δέρμα ή τα συμπτώματα φαγούρας. 17 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία

17 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία
Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μερικές σύντομες στιγμές ευχαρίστησης, αφού όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία.
Ανακαλύψτε 17 (επιπλέον) λόγους για να επισκέπτεστε πιο συχνά την κρεβατοκάμαρά σας.
1. Καλή ψυχική υγεία
Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.
2. Θεραπεία ομορφιάς
Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός σώμα διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.
3. Μακροζωία
Δεκαετής έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 εθελοντών μέσης ηλικίας από το Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ.
4. Θεραπεία δέρματος
Ο ιδρώτας που εκκρίνουμε κατά το σεξ, καθαρίζει τους δερματικούς πόρους, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή και μειώνοντας τον κίνδυνο δερματίτιδας.
5. Απώλεια βάρους
Το σεξ μπορεί να μας κάνει να χάσουμε κιλά – ή τουλάχιστον να κάψουμε τις θερμίδες από το ρομαντικό δείπνο που προηγήθηκε. Κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής... συνεδρίας καίμε περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με ένα τέταρτο γυμναστικής στον διάδρομο!
6. Ενδυνάμωση μυών
Είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, αφού οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.
7. Αύξηση ελκυστικότητας
Όσο περισσότερο ενεργή είναι η σεξουαλική ζωή μας, τόσο πιο θελκτικοί γινόμαστε για το αντίθετο φύλο. Το συχνό σεξ οδηγεί στην απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών, των χημικών ουσιών που προσελκύουν τους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου.
8. Όξυνση της όσφρησης
Μετά τον οργασμό, η άνοδος των επιπέδων της προλακτίνης ευνοεί τον σχηματισμό νέων νευρώνων στον οσφρητικό βολβό, οξύνοντας την αίσθηση της όσφρησης.
9. Παυσίπονη δράση
Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το...
10. Καλή στοματική υγιεινή
Οι ανταλλαγές φιλιών με τον σύντροφό μας σημαίνουν λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Τα φιλιά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα τροφών και μειώνει την οξύτητα μέσα στο στόμα, τον κυριότερο παράγοντα της οδοντικής φθοράς.
11. Καλό αναπνευστικό σύστημα
Το σεξ είναι σαν ένα φυσικό αντιισταμινικό που βοηθά από το συνάχι έως την καταπολέμηση του άσθματος και του υψηλού πυρετού.
12. Αντιμετώπιση χοληστερόλης
Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, εξισορροπώντας την κακή με την καλή χοληστερόλη.
13. Ορμονική προστασία
Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ευεργετικές και για τα δύο φύλα. Στις γυναίκες, τα οιστρογόνα ενισχύουν την καρδιά, ενώ στις μακροχρόνιες επιδράσεις ανήκει η προστασία από το Αλτσχάιμερ και την οστεοπόρωση. Στους άντρες, η τεστοστερόνη ενδυναμώνει κόκαλα και μυς.
14. Καλό κυκλοφορικό σύστημα
Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο.
15. Κατά της ακράτειας
Το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης, ενδυναμώνοντας τους πυελικούς μυς.
16. Καλή ποιότητα ύπνου
Μετά τον οργασμό, το σώμα χαλαρώνει τελείως, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε βαθύτερα και να ξεκουραζόμαστε περισσότερο.
17. Αντικαρκινική δράση
Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι άντρες που εκσπερματίζουν 13-20 φορές τον μήνα, εμφανίζουν 14% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη συγκριτικά με όσους δεν ξεπερνούσαν τις 7 φορές μηνιαίως.

πηγή: Parapolitika.gr

Τρισδιάστατος χάρτης του ανθρώπινου εγκεφάλου

Τρισδιάστατος χάρτης του ανθρώπινου εγκεφάλου
Η τρισδιάστατη χαρτογράφηση υψηλής ανάλυσης του εγκεφάλου είναι πλέον γεγονός, χάρη στο «BigBrain». Πρόκειται για έναν ανατομικό χάρτη εξαιρετικής λεπτομέρειας, που δημιούργησαν ερευνητές από τον Καναδά και τη Γερμανία.

Ο χάρτης που είναι διαθέσιμος για τους επιστήμονες σε κάθε μέρος της Γης, είναι 50 φορές πιο λεπτομερής από ανάλογες προηγούμενες προσπάθειες. Δίνει έτσι στους νευροεπιστήμονες καλύτερη πρόσβαση στις δομές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη νόηση, τα συναισθήματα, την ομιλία, τη γήρανση και τις διάφορες νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως είναι το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον κ.α.

Το νέο ψηφιακό μοντέλο του εγκεφάλου απεικονίζει χαρακτηριστικά διαστάσεων έως 20 μικρομέτρων, δηλαδή σχεδόν όσο οι διαστάσεις των περίπου 80 δισεκατομμυρίων εγκεφαλικών κυττάρων.

Η δημιουργία του «χάρτη» χρειάστηκε δέκα χρόνια και έγινε με πρότυπο το διατηρημένο σε παραφίνη εγκέφαλο μιας γυναίκας που είχε πεθάνει σε ηλικία 65 ετών. Ο εγκέφαλός της τεμαχίστηκε σε πάνω από 7.400 τμήματα, το καθένα πάχους το πολύ 20 μικρομέτρων. Τα τμήματα αυτά, αφού χρωματίστηκαν με τις κατάλληλες ουσίες, «σκαναρίστηκαν» σε υπερυπολογιστές και μετά έγινε η ψηφιακή ανακατασκευή του εγκεφάλου.

Τα πλήρη δεδομένα του «BigBrain», που αποτελεί μέρος του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανθρωπίνου Εγκεφάλου, θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα από κάθε επιστήμονα στη διαδικτυακή πύλη CBRAIN. Οι ερευνητές που θα επισκέπτονται την πύλη, θα μπορούν να εστιάσουν σε όποια περιοχή του εγκεφάλου θέλουν να μελετήσουν.

«Είναι σαν να χρησιμοποιεί κανείς το Google Earth. Μπορεί πλέον κανείς να δει λεπτομέρειες, που έως τώρα δεν ήσαν ορατές», δήλωσε η Κάτριν Άμουντς, επικεφαλής της ομάδας χαρτογράφησης.