Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Με τη δύναμη ενός αγγίγματος

Με τη δύναμη ενός αγγίγματος
Υπάρχουν ωστόσο τρικς που αν τα δοκιμάσετε, υπόσχονται να τον σκανδαλίσουν και να τον ικανοποιήσουν, ακόμα και αν διαθέτετε μόνο 30 δευτερόλεπτα. Λοιπόν, τί περιμένετε; Ο χρόνος σας μετράει από τώρα!
• Σε 30 δευτερόλεπτα: Στοχεύστε στο «γλυκό και τρυφερό». Χαιδέψτε τους ώμους του και κάντε του ένα ελαφρύ μασάζ στους τετρακέφαλους. Έτσι, απλά θα τον χαλαρώσετε και δεν θα του δημιουργήσετε εκνευρισμό, αφού δεν έχετε χρόνο να κάνετε περισσότερα. Εναλλακτικά, χάιδεψε τον κυκλικά στη μέση. Με αυτό τον τρόπο ελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη, που είναι υπεύθυνη για το «δέσιμο» μεταξύ των ανθρώπων.
• Σε 1 λεπτό: Ακουμπήστε και φιλήστε τα χείλη του. Αν και πρόκειται για ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος, συνήθως έρχονται σε δεύτερη μοίρα όταν φιλιόμαστε, εξαιτίας της γλώσσας. Δώστε τους την αρμόζουσα προσοχή. Κοιτάξτε τον στα μάτια, ακούμπησε τον δείκτη σας στο στόμα του και χαιδέψτε το απαλά. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακουμπήστε τα χείλη σας στα δικά του και ολοκληρώστε με ένα καυτό φιλί (χωρίς φραγμούς). Σας εγγυόμαστε πως θα σκέφτεται αυτά τα 60 δευτερόλεπτα για το υπόλοιπο της μέρας.
•  Σε 5 λεπτά: Δώστε του…μια χείρα βοηθείας. Είναι απλό αλλά οι άντρες το λατρεύουν. Να θυμάσε πως για να ολοκληρώσουν οι άντρες χρειάζονται ταχύτητα κινήσεων και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε και τα δυο σας χέρια (tip: φροντίστε να είναι πάντα καλά...ενυδατωμένα. Διαφορετικά το αποτέλεσμα αντί για ηδονικό μπορεί να είναι επώδυνο).

πηγή:myself.gr 

Έξι τρόποι να βελτιώσετε τη σχέση σας με το σύντροφό σας

Έξι τρόποι να βελτιώσετε τη σχέση σας με το σύντροφό σας
Καλή, κακή, αδιάφορη, αγαπησιάρικη, επικριτική, στενή, απόμακρη. Τι έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε τη σχέση που έχετε με το/τη σύζυγό σας;

Σκεφτείτε ότι συνήθως στις γιορτές, στα γενέθλια και στις επετείους ψάχνετε στιχάκια, αρκουδάκια ή γλυκά για να δωρίσετε στον ή στην αγαπημένη σας, εκφράζοντας έτσι τι σημαίνει ο άνθρωπος αυτός για εσάς. Κι όμως το μόνο που θα χρειαζόταν για να δηλώσετε τα συναισθήματα σας απέναντί του θα ήταν να νοιάζεστε και να αφήνετε το στίγμα σας στο καθετί στη ζωή του. Αν η σχέση σας δεν είναι η καλύτερη, αν έχετε πια απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο, ίσως θα ήταν καλό να σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε για να αλλάξετε την κατάσταση μεταξύ σας, να αναθερμάνετε τη σχέση σας και να γίνετε ξανά ευτυχισμένοι.

Για αρχή, ξεγυμνωθείτε! Ναι καλά ακούσατε. Αν θέλετε να αλλάξετε τη σχέση που υπάρχει μεταξύ σας προς το καλύτερο, οφείλετε να είστε ο πραγματικός σας εαυτός απέναντι στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, ακόμα κι αν αυτό πονάει, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεγυμνώσετε βαθιά συναισθήματα και ολόκληρη την καρδιά σας ακόμα, μπροστά στον άνθρωπο που αγαπάτε. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Μερικοί τρόποι είναι:

Να είστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε την κατάσταση πρόσωπο με πρόσωπο

Σε κανένα φυσιολογικό άνθρωπο δεν αρέσουν οι διαμάχες, ειδικά στους άνδρες, ωστόσο, η αντιπαράθεση δεν συνεπάγεται αυτόματα τσακωμό και δεν είναι απαραίτητο ότι θα καταλήξει άσχημα. Αρκεί κι εσείς από τη μεριά σας να μάθετε να βλέπετε τα πράγματα από διαφορετικό πρίσμα, υπό το πρίσμα της ευκαιρίας. Η αντιπαράθεση που θα έχετε ίσως ανοίξει ένα παράθυρο στη σχέση σας και μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να δείτε και να καταλάβετε τους φόβους, τον πόνο και την αγωνία του ανθρώπου με τον οποίο μοιράζεστε τη ζωή σας. Παραδεχτείτε ότι κανένας δεν είναι τέλειος κι αν μπαίνετε σε μια συζήτηση με αυτή τη σκέψη στο μυαλό ίσως μπορέσετε να ακούσετε και να κατανοήσετε πράγματα για το ταίρι σας, κάτι που ίσως και να αλλάξει τη σχέση και το γάμο σας.

Να είστε πρόθυμοι να γίνετε ευάλωτοι
Όταν πληγωνόμαστε, υψώνουμε πολύ εύκολα τείχη και κλείνουμε τους διαύλους επικοινωνίας με τους ανθρώπους γύρω μας. Δυστυχώς όμως αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνεις κάποιος σε μια σχέση. Προσπαθήστε να μιλάτε στον/στην αγαπημένο/η σας χρησιμοποιώντας το πρώτο πρόσωπο λέγοντας για παράδειγμα «Αισθάνομαι αναστατωμένος/η και υποτιμημένος/η σήμερα» ή «Νιώθω ότι δεν αποτελώ προτεραιότητα για σένα». Αυτές οι δηλώσεις είναι καλύτερες από φράσεις όπως «Μου φέρεσαι πάντα άσχημα», ή «Δεν με πηγαίνεις ποτέ μια βόλτα».

Να είστε πρόθυμοι να συγχωρείτε 
Η συγχώρεση είναι δύσκολη, ειδικά αν κάποιος έχει πληγωθεί και στο παρελθόν, ωστόσο είναι ένας τρόπος απελευθέρωσης για εκείνον που κρατάει μέσα του όλα αυτά τα συναισθήματα. Κάντε το για το δικό σας καλό, πάρτε την απόφαση να συγχωρέσετε και έπειτα εξασκηθείτε με τις αρετές της συμπάθειας, της αγάπης, της συμπόνοιας και της καλοσύνης απέναντι στο σύντροφό της ζωής σας.

Να είστε πρόθυμοι να αγαπάτε παρά τον πόνο σας
Είναι εύκολο να αγαπάμε τους ανθρώπους όταν μας φέρονται καλά, γιατί εκεί δεν υπάρχει κάτι δύσκολο από μεριάς μας. Η αληθινή πρόκληση είναι να μπορούμε να αγαπάμε τον άλλον ακόμα κι όταν είναι κακόκεφος, ξινός ή απλώς γκρινιάρης και μπορεί να μην επιδεικνύει και την καλύτερη συμπεριφορά. Προσπαθήστε να διατηρήσετε έναν ήρεμο, ευγενικό τόνο, να μιλήσετε στο ταίρι σας ψύχραιμα και με τρόπο, γιατί πάνω από όλα θα αισθανθείτε εσείς καλύτερα και ίσως δείτε να αλλάζει και η δική του/της συμπεριφορά.

Να είστε πρόθυμοι να ορίσετε τα απαραίτητα όρια
Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν θα πρέπει να υπόκειται σε κανενός είδους βία, ψυχολογική, λεκτική, σωματική. Τα όρια είναι απαραίτητα, ειδικά αν ο/η σύντροφός σας παρουσιάζει κάποια τέτοια συμπεριφορά. Αν παρατηρήσετε τέτοια συμπτώματα, ζητήστε άμεσα βοήθεια, δεν είστε υποχρεωμένοι να υπομένετε τίποτα από αυτά και για κανένα λόγο.

Να είστε πρόθυμοι να παραδεχτείτε τα λάθη σας
Φανείτε ανώτεροι και γενναίοι στη ζωή σας και, αν έχετε κάπου κάνει λάθος, ζητήστε συγγνώμη, δεν είναι ντροπή. Ίσα ίσα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που έχετε φταίξει. Μην αφήσετε τον εγωισμό να μπει μπροστά και αρχίσετε να φωνάζετε φράσεις όπως «Γι’ αυτό το έκανα αυτό, γιατί εσύ έκανες το άλλο».

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες, όμως κάθε τι καλό που αξίζει έχει και το τίμημά του. Αν έχετε βαρεθεί και νιώθετε ότι η σχέση σας έχει βαλτώσει, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και αλλάξτε όλα εκείνα που δεν σας αρέσουν. Μην περιμένετε από τον άλλον να κάνει την πρώτη κίνηση, γιατί κι εκείνος από τη μεριά του μπορεί να περιμένει το ίδιο από εσάς, κι έτσι δεν θα έρθει ποτέ η λύση του προβλήματος. Μπορεί να περιμένετε το πρώτο βήμα από τον άλλον γιατί νιώθετε ότι αυτό δείχνει την αγάπη του προς το πρόσωπό σας, όμως μπορεί να διστάζει ή να φοβάται να το πράξει. Διευκολύνετε τον άνθρωπο σας και δεν θα χάσετε.

Τέλος, αν η σχέση σας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ίσως πρέπει να σκεφτείτε την πιθανότητα να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό σύμβουλο σχέσεων ή γάμου.

πηγή: newsbeast.gr 

Μάθε αν ενδιαφέρεται για κάτι σοβαρό από το πρώτο και όλας ραντεβού!

Μάθε αν ενδιαφέρεται για κάτι σοβαρό από το πρώτο και όλας ραντεβού!
Το πρώτο ραντεβού λέγεται ότι είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές που έχει να θυμάται ένα ζευγάρι. Στην ουσία όμως θα σε διαβεβαιώσω ότι γίνεται πολύς χαμός για το τίποτα, αφού έχω να σου διηγηθώ άπειρες  περιπτώσεις που παρ’ότι η πρώτη συνάντηση τετ- α- τετ ήταν μια σκέτη αποτυχία, το γλυκό έδεσε για τα καλά!
Anyway, για να σου φύγει κάθε ανασφάλεια και άγχος για το πρώτο σας ραντεβού υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις και να παρατηρήσεις για να καταλάβεις ότι ενδιαφέρεται:
#1 Αν σε διακόπτει όταν μιλάς…
Εσύ διηγείσαι την ιστορία της ζωής σου και εκείνος σε διακόπτει για να ρωτήσει περισσότερες λεπτομέρειες. Είσαι σε πολύ καλό δρόμο, αφού φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά για τη ζωή σου και για όσα του αραδιάζεις με τις ώρες λόγω αμηχανίας. Αν πάλι σε διακόψει για να σου πει ότι έχει ένα «έκτακτο» ραντεβού, και ότι ο φίλος του αρρώστησε ξαφνικά, τα πράγματα είναι σκούρα…
#2 Πρόσεξε τις αντιδράσεις του:
Αν του είπες ότι μόλις πήρες προαγωγή και εκείνος ενθουσιαστεί και σε συγχαρεί θερμά είμαστε σε καλό δρόμο! Παρομοίως αν του πεις ότι το κατοικίδιο σου είναι άρρωστο καιδείξεισυμπάθεια και τρυφερότητα... Αν πάλι τον δεις να μην έχει οποιαδήποτε αντίδραση για ένα θετικό ή αρνητικό γεγονός που έχει συμβεί στη ζωή σου, το πιο πιθανό είναι να μην το κάνει ποτέ!
#3 Eye contact:
Κλασσική και δοκιμασμένη συνταγή! Αν όλο το βράδυ δεν πάρει τα μάτια του από πάνω σου, τότε τον έχεις κερδίσει 100%.Τώρα αν ψάχνει επί 3 ώρες γύρω-γύρω να βρει τη σερβιτόρα, μάλλον το επόμενο ραντεβού θα είναι με εκείνη…
#4 Οι κινήσεις των χεριών:
Ψάχνει αφορμή για να σε ακουμπήσει, σε πειράζει και μετά σε χαϊδεύει στον ώμοαπαλά,γελάει με κάτι που είπες και έρχεται προς το μέρος σου διακριτικά: το δεύτερο ραντεβού είναι δεδομένο!  Αν πάλι όλο το βράδυ μείνει με σταυρωμένα χέρια στην καλύτερη των περιπτώσεων δείχνει επιφυλακτικότητα, ενώ στη χειρότερη δημιουργεί εμμέσως ένα «τείχος» ανάμεσα σας από τις πρώτες και όλας ώρες που είσαστε μαζί.
#5 Η στάση του σώματος:
Όσο περνάει η ώρα τόσο πιο κοντά σου γέρνει το σώμα του; Καλώς! Μάλιστα λέγεται ότι όταν οι ώμοι κλείνουν ελαφρά προς τα μέσα είναι η θετικότερη ένδειξη όλων, αφού είναι η κίνηση που υποδηλώνει ότι θέλουμε, υποσυνείδητα, να αγκαλιάσουμε τον άλλο. Το χειρότερο σενάριο απ’ την άλλη είναι να μείνει ακίνητος στη θέση του για όλο το βράδυ.


 πηγή:faysbook.gr 

Ταξίδι στο κέντρο της Γης: Αυτό είναι το βαθύτερο σπήλαιο του πλανήτη

Ταξίδι στο κέντρο της Γης: Αυτό είναι το βαθύτερο σπήλαιο του πλανήτη
Το Κρουμπέρα, είναι το βαθύτερο σπήλαιο στον κόσμο και αποτελεί ερευνητικό θησαυρό για τους γεωλόγους σε όλο τον κόσμο.
Βρίσκεται στην οροσειρά Αραμπικα Μασιφ του δυτικού Καυκάσου, κοντά στην πόλη Γκάγκρα της Αμπχαζίας και φτάνει σε βάθος τα 2.191. μέτρα
Ωστόσο το ιλιγγιώδες βάθος του το καθιστά πρόκληση για τους εξερευνητές, αφού ομάδες σπηλαιολόγων από όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στο βυθό του.
Το 2001 ήταν η πρώτη φορά που μια ουκρανική αποστολή σπηλαιολόγων κατέβηκε μέχρι τα 1.710 μέτρα βάθος, τραβώντας τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του, ενώ στο τέλος κατάφερε να φτάσει αρκετά χρόνια αργότερα ο ορειβάτης Τζεναντίλι Σαμοκχιν ο οποίος φωτογράφισε την διιαδρομή.
Πως καταλαβαίνουμε ότι μυρίζει άσχημα το στόμα μας;

Πως καταλαβαίνουμε ότι μυρίζει άσχημα το στόμα μας;
Η κακοσμία είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, το σίγουρο είναι πάντως ότι ο άνθρωπος που το στόμα του μυρίζει, νιώθει άβολα, δεν πλησιάζει να μιλήσει από κοντά και στα βλέμματα των συνομιλητών του πάντα τριγυρίζει το ερώτημα στο μυαλό του: “μήπως τους μύρισε το στόμα μου;” Τι είναι η κακοσμία; που οφείλεται, και πως μπορεί να καταπολεμηθεί. Στο επιστημονικό άρθρο θα βρείτε απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες και το σημαντικότερο θα μάθετε πως μπορείτε να καταλάβετε ότι έχετε κακοσμία;

Της Ελένης Γκίζα,

Χειρουργού Οδοντίατρου.

Με τον ορισμό χαλίτωση (halitosis) εκφράζουμε την απόπνοια δυσάρεστης οσμής κατά την αναπνοή. Η δυσοσμία του στόματος δεν αποτελεί απλά πρόβλημα από μόνη της, αλλά δημιουργεί πρόσθετα κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό και ψυχολογικό αντίκτυπο. Πολλές φορές ο εντοπισμός της κακοσμίας μπορεί να γίνει από το ίδιο το άτομο, από τον περίγυρο ή από κάποιο γιατρό. Η λέξη χαλίτωση είναι λατινογενούς προέλευσης από το hallitus = αναπνοή, πνοή και το halare = να αναπνέεις + osis.

Είναι ένα πρόβλημα που απασχολούσε τους ανθρώπους από την αρχαιότητα και βρίσκουμε αναφορές και στον Ιπποκράτη που συσχετίζει την κακοσμία του στόματος με την περιοδοντική νόσο και προτείνει σαν θεραπεία την άρση του αιτίου, δηλαδή την αποκατάσταση των ουλικών βλαβών. Στο Ταλμούδ βρέθηκε εβραϊκό έγγραφο, γραμμένο 2000 χρόνια πριν ,που αναφέρει ότι ο γάμος μπορεί να λυθεί αν κάποιος σύζυγος εμφανίσει κακοσμία στόματος. Στα ρωμαϊκά έγγραφα αναφέρεται επίσης η κακοσμία και συστήνεται η λεβάντα ( λατινικά levade= πλένω ) για την αντιμετώπιση του ουλικού πόνου και της κακοσμίας. Οι Κινέζοι στην ιατρική τους χιλιάδες χρόνια πριν δίνουν την εξής συνταγή: 5 σταγόνες ελαίου τσαγιόδεντρου μαζί με πέντε σταγόνες μύρου. Ανάλογες αναφορές απαντώνται και στην ισλαμική θεολογία.

Άλυτο πρόβλημα στο βάθος του χρόνου. Όλο και περισσότερες έρευνες ασχολούνται με το θέμα, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή που η τεχνολογία και τα φάρμακα αναπτύσσονται και εξελίσσονται. Η αιτιολογία της είναι πολυπαραγοντική και μπορεί να οφείλεται σε τοπικά (90% περίπου των περιπτώσεων) ή σε γενικά αίτια 10%. H κακοσμία μπορεί να μετρηθεί με διάφορα όργανα με διαβάθμιση από το 0 έως το 5. Το πρώτο οσμόμετρο περιγράφεται το 1953. Σήμερα η απλούστερη μέθοδος μέτρησης της κακοσμίας γίνεται με το halimeter , το οποίο αδυνατεί όμως να διαχωρίσει την πηγή προέλευσης ,δηλαδή αν η κακοσμία είναι στοματικής ή εξωστοματικής προέλευσης.

Πως μπορείτε να καταλάβετε ότι έχετε κακοσμία


Κατά καιρούς οι περισσότεροι από μας υποφέρουμε από κακοσμία του στόματος. Η συνηθέστερη αιτία για αυτό είναι τα δόντια μας την περιποίηση και τον έλεγχο των οποίων συχνά παραμελούμε.
Έτσι λοιπόν πριν κάποιος έχει την ευγένεια να σας το πει, βεβαιωθείτε ότι το στόμα σας μοσχομυρίζει ακολουθώντας τις κάτωθι οδηγίες για δροσερή αναπνοή.
Αν και δυσάρεστη αναπνοή κατά καιρούς μπορεί να έχουμε όλοι μας εν τούτοις να ξέρετε ότι θα είστε ο τελευταίος που θα το μάθετε εκτός αν κάποιο κοντινό κι αγαπημένο σας πρόσωπο σας βοηθήσει να το προσέξετε.

Η μέθοδος της αναπνοής μέσα στις κλειστές σας χούφτες και η προσπάθεια μετά να τις μυρίσετε ίσως να μην είναι η πιο καλή και ασφαλής καθώς μπορεί να έχετε φάει μεγάλες ποσότητες σκόρδου και να μην το μυρίσετε. Γι' αυτό αποφύγετε αυτήν την μέθοδο ελέγχου της αναπνοής σας πριν πάτε σε κάποια συνέντευξη για να σας προσλάβουν σε δουλειά ή πριν το πρώτο σας ραντεβού.
Ο μόνος σίγουρος τρόπος να γνωρίζετε είναι να ρωτήσετε κάποιο δικό σας πρόσωπο «Μήπως μυρίζει η αναπνοή μου;
Ένας κοντινός συνομιλητής με βαριά κακοσμία δεν είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα και ίσως έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας να οπισθοχωρεί σε μία αναπόφευκτη συνομιλία με ένα τέτοιο πρόσωπο.

Υπάρχει φυσιολογική και παθολογική κακοσμία;

Φυσιολογική χαρακτηρίζεται η παροδική κακοσμία απο το λιμνάζον σάλιο κατά το πρωινό ξύπνημα. Επίσης φυσιολογική χαρακτηρίζεται η κακοσμία που παρατηρείται μετά τη βρώση συγκεκριμένων τροφών όπως είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι, καρυκεύματα, πρωτεΐνες, αλκοόλ, μετά από νηστεία, μετά από στέρηση νερού, το κάπνισμα και μερικά φάρμακα που προκαλούν τις περισσότερες φορές ξηροστομία.

Η παθολογική κακοσμία ανάλογα με την προέλευση του αιτιολογικού παράγοντα χαρακτηρίζεται ως στοματικής ή εξωστοματικής προέλευσης. Στο στόμα υπάρχει μεγάλη βιοποικιλότητα σε μικροοργανισμούς και επιπλέον το στόμα αποτελεί ιδανικό οικοσύστημα για τα μικρόβια γιατί τους παρέχει κρύπτες (γλώσσα, παρειές, ούλα, δόντια, χείλη, σάλιο,) υγρασία και θερμοκρασία ιδανική για να αναπτυχθούν. Τα χαρακτηριστικά του στόματος μεταβάλλονται καθημερινά, σε βάθος χρόνου, με την πάροδο της ηλικίας, και την οδοντιατρική παρέμβαση. Δηλαδή η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων, η στοματική υγιεινή, η σιελόρροια, οι γέφυρες, οι ολικές οδοντοστοιχίες, η τερηδόνα, η ουλίτιδα, η περιοδοντίτιδα, τα οδοντικά αποστήματα, οι εξελκώσεις του βλεννογόνου, ο καρκίνος στόματος, η ακτινοθεραπεία και ορισμένα φάρμακα είναι μερικές από τις καταστάσεις που μπορεί να διαταράξουν τη δυναμική ισορροπία στο στόμα αλλάζοντας τις συνθήκες.

Όταν η κακοσμία είναι εξωστοματικής προέλευσης, τότε σε διάφορα άλλα συστήματα που νοσούν μπορεί να παράγονται οσμηγόνες ουσίες οι οποίες τελικώς να εκπνέονται από το στόμα. Ένα τέτοιο σύστημα είναι το γαστρεντερικό όπου σε γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, καρκίνο στομάχου, αμυγδαλίτιδα (οξεία ή χρονία ), κ.ά. μπορούν να διαφεύγουν οσμές προς το στόμα. Πηγή κακοσμίας μπορεί να αποτελεί το αναπνευστικό σύστημα σε περίπτωση χρόνιας ιγμορίτιδας, ατροφικής ρινίτιδας, κυστικής ίνωσης, αποστήματος πνεύμονα, φυματίωσης.

Μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης) ή νοσήματα από ανεπάρκεια οργάνων ( νεφρά, ήπαρ), όπου παράγονται οσμηρές ουσίες μεταφέρονται αιματογενώς στον κυψελιδικό αέρα του πνεύμονα. Οι ουραιμικοί ασθενείς έχουν χαρακτηριστική οσμή αμμωνίας (μπαγιάτικου ψαριού), ενώ οι ασθενείς με αρρύθμιστο διαβήτη εμφανίζουν διαβητική κετοξέωση και έχουν χαρακτηριστική φρουτώδη μυρωδιά κετόνης (μυρωδιά σάπιου μήλου). Περισσότερο δυσάρεστη είναι η οσμή αμμωνίας ή φωλιάς ποντικού που έχουν τα άτομα με ηπατική ανεπάρκεια.

Τέλος κακοσμία μπορεί να προκαλέσουν μερικά φάρμακα, κυρίως ηρεμιστικά που περιέχουν ένυδρο χλωράλη ή που προκαλούν ξηροστομία. Πρέπει να αναφερθούν οι κακοσμιοφοβικοί που ακόμα και μετά τη θεραπεία της κακοσμίας ή της ψευδοκακοσμίας πιστεύουν πως το πρόβλημα παραμένει. Σ’ αυτή την περίπτωση η κακοσμιοφοβία οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια. Ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής της, η κακοσμία οφείλεται στην παρουσία δύσοσμων αερίων στον εκπνεόμενο αέρα από τη στοματική κοιλότητα.

Τα αέρια αυτά είναι συνήθως θειούχες πτητικές ενώσεις όπως το υδρόθειο και οι μερκαπτάνες. Όπως αναφέρθηκε η συχνότερη αιτία κακοσμίας είναι στοματικής προέλευσης και γι αυτό θα επιχειρηθεί η ανάλυση του μηχανισμού πρόκλησης. Τα μικρόβια του στόματος παίζουν σημαντικό ρόλο στην κακοσμία του στόματος και σε απουσία τους δεν παράγονται οσμηγόνα συστατικά. Το στόμα είναι από τις λίγες περιοχές που φιλοξενεί πάνω από 700 είδη μικροβίων, τα οποία συμβιώνουν αρμονικά με τον ξενιστή (ξενιστής = ο οργανισμός που φιλοξενεί κάποιους μικροοργανισμούς).

iatropedia.gr

Έρευνα: Το χρώμα και το βάρος των μαχαιροπίρουνων επηρεάζουν τη γεύση του φαγητού

Έρευνα: Το χρώμα και το βάρος των μαχαιροπίρουνων επηρεάζουν τη γεύση του φαγητού
Το χρώμα και το βάρος των μαχαιροπίρουνων ασκούν μεγάλη επίδραση στην γεύση του φαγητού, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι το τυρί μοιάζει πιο αλμυρό όταν κάποιος το τρώει με μαχαίρι αντί με πιρούνι, ενώ το γιαούρτι μοιάζει πιο πυκνό και καλύτερης ποιότητας όταν καταναλώνεται με ελαφρύ, πλαστικό κουτάλι.

Όσον αφορά τα χρώματα των μαχαιροπίρουνων, οι εθελοντές που συμμετείχαν στη σχετική μελέτη βαθμολόγησαν το απλό γιαούρτι ως πιο γλυκό και καλύτερης ποιότητας από τα γιαούρτια φρούτων όταν το έτρωγαν με λευκό κουτάλι.

Αντιθέτως, όταν έτρωγαν γιαούρτι με μαύρο κουτάλι, τα γιαούρτια φρούτων είχαν καλύτερη γεύση, ενώ όταν έτρωγαν με μπλε κουτάλι, το γιαούρτι φρούτων έμοιαζε πιο αλμυρό.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Flavour», υποδηλώνει ότι έχουμε «συναισθηματική αντίδραση στο χρώμα» και ότι μεγαλώνοντας μαθαίνουμε υποσυνείδητα να συσχετίζουμε τις διάφορες γεύσεις με συγκεκριμένα χρώματα.

«Τα ευρήματά τους υποδηλώνουν ότι φαινομενικά ασήμαντες αλλαγές στο σερβίρισμα του φαγητού μπορούν να επηρεάσουν την απόλαυση που αποκομίζουμε από αυτό», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Βανέσα Χαράρ, από το Τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας της Οξφόρδης.

«Ως φαίνεται, το χρώμα του φαγητού μάς φαίνεται διαφορετικό αναλόγως με το φόντο – και επειδή στην απόλαυση του φαγητού συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, αλλάζει και η γεύση του», πρόσθεσε.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι το χρώμα των μαχαιροπίρουνων επηρεάζει και το αίσθημα της πείνας - με το κόκκινο να είναι το χρώμα που κόβει την όρεξη.

Προγενέστερη μελέτη της ίδιας ερευνητικής ομάδας είχε δείξει ότι πιο δροσιστικά βρίσκουμε τα ροφήματα που σερβίρονται σε ποτήρια με ψυχρά χρώματα, όπως το μπλε και το πράσινο.

iefimerida.gr

Γιατί μας τσιμπούν τα κουνούπια;

Γιατί μας τσιμπούν τα κουνούπια;
Αν θεωρείτε ότι είστε «γλυκοαίματοι» ή το μεθυστικό σας άρωμα είναι οι λόγοι που προσελκύετε τα κουνούπια, μάλλον πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο κείμενο που ακολουθεί.

Πού συχνάζουν τα κουνούπια και ποιους «αγαπούν» να τσιμπούν; Σύμφωνα πάντως με το reader's digest, το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε (και όχι το άρωμα του σώματος) είναι ο λόγος, που κάνει τα κουνούπια να επιτίθενται. Όσο πιο «βαριά» αναπνέτε, τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπετε και τόσο πιο ελκυστικοί γίνεστε για τα ενοχλητικά αυτά έντομα. Βέβαια, υπάρχουν 7 ακόμη περίεργοι λόγοι που κάνουν το δέρμα σας πόλο έλξης για τα κουνούπια.

Οι κυρίες πρώτα
Φαίνεται πως στα κουνούπια υπάρχουν διακρίσεις και ο κλήρος πέφτει στα θηλυκά. Η αλήθεια είναι, ότι τα αρσενικά δεν «τρώνε» ανθρώπινο αίμα, αντίθετα τρέφονται με το νέκταρ των φυτών. Τα θηλυκά ωστόσο, χρειάζονται αίμα. Ο λόγος είναι ότι το αίμα περιέχει μια πρωτεΐνη, που βοηθά στην ανάπτυξη των αυγών. Μάλιστα, μετά από την κάθε αφαίμαξη, το θηλυκό κουνούπι μπορεί να αφήσει οπουδήποτε 100 έως 400 αβγά.

Μπύρα κανείς;
Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά τα κουνούπια θέλουν τη μπύρα τους ή καλύτερα τη δική σας. Τα κουνούπια μπορούν να καταλάβουν, ότι έχετε καταναλώσει μπύρα, καθώς αλλάζει η χημεία του δέρματός σας. Η διαδικασία αυτή αποτελεί πόλο έλξης για εκείνα.

Μμμμμ, πόδια
Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι τα κουνούπια βρίσκουν ιδιαίτερα «γευστικά» τα πόδια και μάλιστα, 10 φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Εκτός φυσικά από τα χέρια αυτά είναι τα αγαπημένα τους.

Πάρτι; Ιδανική συγκυρία
Όταν τα κουνούπια μυρίζουν μια τεράστια μάζα διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή τους φίλους σας σε ένα πάρτι, για παράδειγμα, θα σας επισκεφτούν έστω και ακάλεστα. Όταν μάλιστα φτάσουν στο πάρτι, μάλλον θα προτιμήσουν όσους στέκονται στην περίμετρο της ομάδας, παρά εκείνους που βρίσκονται στο κέντρο.

Πού μένετε είπαμε;
Αν έχετε την ευτυχία να ζείτε σε ένα σπίτι, που περιβάλλεται από κήπο ή διαθέτει παχιά και κατάφυτη βλάστηση, έχετε τη δυστυχία να αποτελείτε ιδανικό σκηνικό για να εγκατασταθούν τα κουνούπια. Μάλιστα, όσο πιο σκοτεινό και υγρό το μέρος, τόσο το καλύτερο για εκείνα.
Εάν βέβαια, φροντίσετε να έχετε κουρεμένο το γκαζόν και τα δέντρα ή τους θάμνους σας, περιορίζετε λίγο το πρόβλημα. Προσέξτε βέβαια και τα λιμνάζοντα νερά, γιατί είναι οι περιοχές, όπου τα κουνούπια γεννούν τα αβγά τους.

Με έναν πόνο
Η εγκυμοσύνη, λένε ότι είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Το ίδιο θεωρούν και τα κουνούπια, για αυτό και έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε όσες εγκυμονούν.
Όταν μία γυναίκα εγκυμονεί, εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, ενώ το γεγονός ότι η κοιλιά της έχει υψηλότερη θερμοκρασία, αποτελούν βασικούς λόγους, που τα κουνούπια τη βλέπουν σα λιχουδιά.

Προσοχή στο τέλος του καλοκαιριού
Μπορεί να είναι ακόμα αρχές καλοκαιριού αλλά καλό θα είναι να έχετε κατά νου, ότι όσο τελειώνει το καλοκαίρι, τα κουνούπια γίνονται πιο επικίνδυνα. Είναι απλή λογική: Μέχρι το τέλος του καλοκαιρού ενδέχεται ένα κουνούπι να έχει τσιμπήσει κάποιο μολυσμένο ζώο, πτηνό κ.λπ. Η μόλυνση αυτή θα μεταφερθεί στον άνθρωπο με το επόμενο τσίμπημα.

Το ελληνικό κρασί κατακτά την αγορά της Βόρειας Αμερικής

Το ελληνικό κρασί κατακτά την αγορά της Βόρειας Αμερικής
Πριν λίγες ημέρες η σημαντικότερη εφημερίδα των ΗΠΑ, οι New York Times παρότρυναν τους αναγνώστες τους να αφήσουν το Pinot Grigio που αποτελεί τη Νο 2 πιο δημοφιλή λευκή ποικιλία στις ΗΠΑ για ένα Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο ή Ροδίτη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, «όσο απίστευτη και αν φαντάζει η δήλωση αυτή, έχει να κάνει με το στοχευμένο πρόγραμμα που υλοποιούν εδώ και χρόνια ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και οι Έλληνες οινοπαραγωγοί.» Το 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat οι εξαγωγές του ελληνικού κρασιού αυξήθηκαν περισσότερο από 37% στις ΗΠΑ ενώ σημαντικές Αμερικανικές και Καναδικές εταιρείες εισαγωγής συμπεριλαμβάνουν πλέον ελληνικά κρασιά στα χαρτοφυλάκιά τους. Τέλος, λόγω της αναμφισβήτητης υποστήριξης του ελληνικού κρασιού από την κοινότητα των οινοχόων της Βορείου Αμερικής η παρουσία του ελληνικού κρασιού στην mainstream εστίαση έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον η Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά παρουσιάζεται ως ξεχωριστή οντότητα στην ετήσια δημοσκόπηση που πραγματοποιεί το οινικό περιοδικό Wine ΝΑΔ Spirits. 

Στο πλαίσιο του generic προγράμματος προβολής των New Wines of Greece που υλοποιούν από κοινού η ΕΔΟΑΟ και ο ΟΠΕ και που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και την Ελλάδα στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς Οίνου, μια σειρά σημαντικότατων εκδηλώσεων ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν γευστικές δοκιμές, VIP οινικά δείπνα, σεμινάρια, in store promotions, συμμετοχή σε εκθέσεις, συνέδρια και φεστιβάλ. 

Επιπλέον, οι δράσεις αυτές ενισχύθηκαν μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαφημιστικών καταχωρήσεων σε αμερικανικά και καναδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, όπως τα Food & Wine, Wine & Spirits, Food & Drink, Wine Spectator, Wine Enthusiast, Bon Appetit, Snooth, Eater, Urbandaddy αλλά και μέσα από την επίσκεψη ομάδας 21 Masters of Wine στη χώρα μας κατά το μήνα Απρίλιο. Ειδικότερα, από 13 έως 23 Μαϊου υλοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ετήσιου Road Show με την παρουσία Ελλήνων οινοπαραγωγών και των αντιπροσώπων τους. Ο ΟΠΕ και η ΕΔΟΑΟ για την αποτελεσματική και βέλτιστη υλοποίηση αυτών των δράσεων έχουν επιστρατεύσει ομάδα ελλήνων sommeliers, τον μοναδικό Έλληνα Master of Wine, κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, αλλά και την κα Σοφία Πέρπερα, Διευθύντρια του Γραφείου Οίνου της Βορείου Αμερικής, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του generic προγράμματος της ΚΟΑ που υλοποιεί η ΕΔΟΑΟ και ο ΟΠΕ, η οποία, μαζί με τους συνεργάτες της, ανέλαβε το συντονισμό και υποστήριξη των δράσεων. Οι εκδηλώσεις του Road Show ξεκίνησαν με γευστική δοκιμή και γεύμα σε δημοσιογράφους και επαγγελματίες της αγοράς του Τορόντο. Ακολούθησε ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο και γευστική δοκιμή για διευθυντές καταστημάτων του μονοπωλείου της πολιτείας του Quebec, SAQ, με ομιλήτρια διάσημη δημοσιογράφο και οινοχόο και τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων οινοπαραγωγών και γευστική δοκιμή προς δημοσιογράφους και εκπροσώπους της οινικής αγοράς στο Μόντρεαλ. 

Η εκδήλωση των New Wines of Greece στο Μόντρεαλ αποτέλεσε το αποκορύφωμα ενός μήνα εκδηλώσεων αφιερωμένες στο ελληνικό κρασί, που διοργανώθηκαν από κοινού από το κυβερνητικό μονοπώλειο SAQ, την ΕΔΟΑΟ και τον ΟΠΕ και περιελάμβανε in store promotions σε περισσότερα από 90 καταστήματα, γευστικές δοκιμές στα καταστήματα αυτά, καταχωρήσεις στον εξειδικευμένο Τύπο, επίσκεψη των αγοραστών κρασιού στους ελληνικούς αμπελώνες κ.α. Επόμενος σταθμός η Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή και τελικός προορισμός η Ουάσινγκτον, όπου πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή και γεύμα προς δημοσιογράφους και επαγγελματίες . Η προσέλευση σε όλες τις εκδηλώσεις του Road Show ήταν ιδιαίτερα υψηλή, και αξίζει να σημειωθεί η παρουσία κορυφαίων εντύπων του οινικού και γαστρονομικού Τύπου όπως τα Wine Spectator, Wine and Spirits, Food and Wine και Wine Enthusiast. Την εβδομάδα από 30 Μαϊου έως 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 15 Αμερικανών και Καναδών αγοραστών οίνου στους ελληνικούς αμπελώνες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κορυφαίους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ από περίπου 100 οινοποιεία της χώρας μας ενώ ταξίδεψαν στην Σαντορίνη, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία. Οι 15 επαγγελματίες επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την οινική τους εμπειρία δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να προσθέσουν ελληνικά κρασιά στις λίστες τους. 

Από 6 έως 8 Ιουνίου τα New Wines of Greece συμμετείχαν ενεργά στο 6ο συνέδριο των Wine Bloggers που έλαβε χώρα στο Penticton British Columbia και στο οποίο παρευρέθησαν περίπου 250 bloggers από τη Βόρειο Αμερική. Η ελληνική συμμετοχή περιελάμβανε μεταξύ άλλων, την αποκλειστική διάθεση ελληνικών οίνων κατά τη διάρκεια δεξίωσης που προηγήθηκε του gala βράβευσης των καλύτερων οινικών blogs της χρονιάς. Από 10 έως 12 Ιουνίου τα New Wines of Greece πρωταγωνίστησαν στην ιδρυτική πρωτοβουλία και 1ο ετήσιο συνέδριο Menus of Change που διοργανώθηκε από κοινού από το Culinary Institute of America και το Harvard School of Public Health. Ο τίτλος του συνεδρίου είχε τίτλο : The Business of Healthy, Sustainable and Delicious Food Choices. 

Τέλος από 13 έως 16 Ιουνίου τα New Wines of Greece συμμετείχαν όπως κάθε χρόνο στην έκθεση γαστρονομίας και ποτών Food and Wine Classic που έλαβε χώρα στο Άσπεν στο Κολοράντο. Η έκθεση αυτή συγκεντρώνει κάποιους από τους σημαντικότερους trend setters του χώρου της γαστρονομίας και του κρασιού στις ΗΠΑ, όπως αγοραστές αλυσίδων εστιατορίων ή σημείων λιανικής, δημοσιογράφους, celebrity chefs, tv personalities καθώς και 5000 καταναλωτές υψηλών εισοδημάτων οι οποίοι δεν διστάζουν να καταβάλουν το ασυνήθιστα υψηλό εισιτήριο εισόδου στην έκθεση, που ξεπερνά τα 1200 δολλάρια. Τα New Wines of Greece συμμετέχουν επίσης στο ετήσιο συνέδριο της Society of Wine Educators και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ένωσης Guild of Sommeliers. Έχουν αναλάβει επίσης τη διοργάνωση 5 εκπαιδευτικών σεμιναρίων προς τους διευθυντές των καταστημάτων του μονοπωλείου LCBO στο Οντάριο. Ο ΟΠΕ και η ΕΔΟΑΟ προσβλέπουν στη συνέχιση της εντατικής προσπάθειας προβολής του Ελληνικού Κρασιού στην αγορά των Η.Π.Α. και τον επόμενο χρόνο, με συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις.

kala-nea.gr

Το περισσότερο σεξ φέρνει την ευτυχία

Το περισσότερο σεξ φέρνει την ευτυχία
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι εάν γνωρίζουν ότι κάνουν σεξ πιο συχνά από τους φίλους τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης.

Προηγούμενες μελέτες είχαν αναδείξει ότι τα άτομα είναι πιο χαρούμενα εάν γνωρίζουν ότι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους οικείους τους. Αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες που εξετάζει τη σχετική επίδραση που έχει η σεξουαλική δραστηριότητα ενός ατόμου στην ευτυχία του, όταν συγκρίνεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα των άλλων.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν μόνο ότι τα υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας συνδέονταν με υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας. Διαπίστωσαν επίσης, ότι τα άτομα που πίστευαν ότι έκαναν περισσότερο συχνά σεξ, σε σύγκριση με τους οικείους τους, ήταν σε γενικές γραμμές πιο ευτυχισμένοι

Τονίζεται λοιπόν, ότι πέρα από το γενικό αίσθημα ευεξίας που συνδέεται με τη συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, υπάρχει και η διάσταση της σύγκρισης με τους άλλους. Με λίγα λόγια το συχνό σεξ μπορεί να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους, αλλά ακόμα περισσότερη ευτυχία τους δίνει το να έχουν σεξουαλικές επαφές πιο συχνά από τους άλλους.

Συνολικά 15.386 άτομα συμμετείχαν στη μελέτη. Όσοι από αυτούς απάντησαν ότι έκαναν σεξ τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα βρέθηκε να είναι περισσότερο ευτυχισμένοι, σε σύγκριση με αυτούς που δεν έκαναν καθόλου σεξ μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Η ευτυχία βρέθηκε επίσης να συνδέεται με τη συχνότητα με την οποία τα άτομα κάνουν σεξ. Τα άτομα που είχαν σεξουαλική επαφή μια φορά την εβδομάδα ήταν κατά 44% πιο πιθανό να είναι πιο χαρούμενοι, σε σύγκριση με αυτά που δεν ήταν σεξουαλικά δραστήρια, ενώ το ποσοστό ανέβαινε στο 55% για τα άτομα που είχαν σεξουαλική επαφή 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πως όμως τα άτομα πληροφορούνται σχετικά με τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας των οικείων τους; Οι ερευνητές απαντούν πως πολλές σχετικές πληροφορίες αντλούνται μέσω των φιλικών συζητήσεων και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι στο βαθμό που τα άτομα που έχουν σεξουαλικές επαφές 2-3 φορές το μήνα πιστεύουν ότι οι οικείοι τους έχουν επαφές κάθε εβδομάδα, είναι κατά 14% λιγότερο πιθανό να δηλώσουν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας.

Ο συγγραφέας της μελέτης εξηγεί το αποτέλεσμα της μελέτης ως συνέπεια μιας συχνής τάσης των ατόμων να διαμορφώνουν τη σύγκριση με τους οικείους τους με τρόπο τέτοιο, ώστε να αισθάνονται ανεπαρκείς.

Προηγούμενη μελέτη έχει δείξει ότι όσο πιο συχνά τα μεγαλύτερης ηλικίας παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ, τόσο πιο χαρούμενα είναι με τη ζωή τους και με το γάμο τους.

Η υγιής σεξουαλική ζωή από την οποία το άτομο αντλεί ικανοποίηση και χαρά είναι λοιπόν βασικό συστατικό της ευτυχίας του.

Πηγή : medicalnewstoday

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας,
Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος,
Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,
www.andrologia.gr

Zougla.gr

5 πράγματα που ξενερώνουν έναν άντρα σε μία γυναίκα!


5 πράγματα που ξενερώνουν έναν άντρα σε μία γυναίκα!

Αν τα έχετε... την πατήσατε!
Τα top θέματα στην καθημερινότητα μιας γυναίκας, εκτός φυσικά από τη δουλειά και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, αυτά τελοσπάντων που τα συζητάει με ευχαρίστηση και την απασχολούν τόσο όσο, είναι η δίαιτα, τα ρούχα και τα παπούτσια και φυσικά οι άντρες! Όχι ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις που τις ενδιαφέρει ο εθελοντισμός, η λογοτεχνία και η κοινωνική δράση, αλλά βρε κορίτσια ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε ότι έπειτα από μία κουραστική μέρα προτιμάμε να συζητήσουμε με τις φίλες μας για άντρες παρά για την οικονομική κρίση, θέμα που σίγουρα θα μας ρίξει σε... κατάθλιψη! Αν νομίζατε όμως ότι μόνο εμείς έχουμε παράπονα από τα αγαπημένα μας αρσενικά, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Γιατί μπορεί να κάνουμε τα πάντα σωστά, να είμαστε γλυκύτατες και μονίμως στην τρίχα, αλλά είναι και κάποια πράγματα, τα οποία χωρίς να το καταλαβαίνουμε, είναι ικανά να ξενερώσουν έναν άντρα τόσο πολύ, που τελικά να γίνει άφαντος! Και μπορεί με την πρώτη εσείς να μη φταίτε σε τίποτα, αλλά έπειτα από σκέψη και ανάλυση θα καταλάβετε ότι και αυτοί δεν είναι εντελώς παράλογοι! Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε τα top πράγματα που μπορούν να ξενερώσουν έναν άντρα στη συμπεριφορά μιας γυναίκας, ακόμα κι αν το sex είναι υπέροχο και η έλξη αναμφισβήτητη!
1. To κυνήγι της δέσμευσης: Το καταλαβαίνουμε ότι από τότε που ήσασταν πιτσιρίκες το μεγαλύτερο όνειρό σας ήταν να βρείτε το αγόρι των ονείρων σας και να κάνετε μία όμορφη και ευτυχισμένη οικογένεια, αλλά κορίτσια βάλτε το καλά στο μυαλό σας ότι δεν χρειάζεται πανικός και κυρίως σπασμωδικές κινήσεις. Μπορεί να έχετε περάσει τα 30 και μπορεί η μαμά σας, να σας ζαλίζει καθημερινά για το πότε θα την κάνετε γιαγιά, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να γίνεστε στενός κορσές σε έναν ανυποψίαστο χριστιανό που απλά ήθελε να πιει ένα ποτό μαζί σας και να σας γνωρίσει λίγο καλύτερα. Με λίγα λόγια ενννοούμε, ότι το ότι βγήκατε 3 ραντεβού δεν σημαίνει ότι έχετε και σχέση γιατί πολύ απλά η δεκαετία του '60 έχει περάσει προ πολλού. Το θέμα θέλει ηρεμία και κυρίως όχι άγχος και πίεση. Ο άντρας άλλωστε μόλις μυριστεί την πίεση πανικοβάλλεται και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Όλα στην ώρα τους...
2. Το δίωρο της προετοιμασίας: Αν κάτι εκνευρίζει ακόμα περισσότερο έναν άντρα από τις απελπισμένες, είναι οι... αργοπορημένες! Αφού ξέρετε καλά, ότι για να ετοιμαστείτε για ένα  απλό ποτό, και όχι για δεξίωση γιατί εκεί πάμε σε άλλα επίπεδα, θέλετε τουλάχιστον ένα δίωρο, γιατί λοιπόν δεν αρχίζετε το ρεκτιφιέ σας λίγο νωρίτερα; Είναι απολύτως ανθρώπινο και κατανοητό, ειδικά όταν εμπλέκονται συγκοινωνίες και κίνηση στους δρόμους, κάποιος να καθυστερεί, αλλά όταν εκείνος είναι κάτω από το σπίτι σας ένα μισάωρο κι εσείς απλά χαζεύετε, έχει άδικο αν μετά σας βρίσει; Μπορεί αρχικά, να είναι χαριτωμένο και ζουζουνιάρικο να καθυστερείτε αλλά έπειτα από λίγο καιρό απλά θα του σπάτε τα νεύρα, γιατί πιστέψτε μας, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να περιμένεις!
3. Η γκρίνια (φυσικά): Οι άντρες από τη φύση τους δεν είναι γκρινιάρηδες, εκτός φυσικά από εξαιρέσεις. Είναι γενικότερα πιο χαλαροί και ήρεμοι, κάτι που αν μας ρωτάτε είναι απλά υπέροχο! Όταν λοιπόν σε έναν ήρεμο άνθρωπο, μία γυναίκα ξεκινάει τη γνωστή ακατάπαυστη γκρίνια για τα πάντα, εκτός του ότι δεν έχουν χειρότερο, είναι ικανοί να βγουν εκτός εαυτού με αποτέλεσμα φυσικά ομηρικούς καυγάδες! Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που εμείς οι γυναίκες τσακωνόμαστε μόνες μας και τελικά καταλήγουμε να εκνευριζόμαστε περισσότερο με τους εαυτούς μας ενώ εκείνος δεν έχει χαλάσει τη ζαχαρένια του ούτε στο ελάχιστο! Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος!
4. Η γυναίκα-ζήτουλας: Ο άντρας είναι άντρας και η γυναίκα γυναίκα, τέλος! Είμαστε διαφορετικοί και σίγουρα έχουμε διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Ναι πιθανότατα στο πρώτο ραντεβού, εκείνος ίσως και να πληρώσει, αν και οι μέρες που διάγουμε είναι δύσκολες, αλλά το να φέρεστε λες και είναι πολυεκατομμυριούχος και έχει λεφτά με το τσουβάλι, τότε λυπούμεθα αλλά είστε λάθος. Το να σας κάνει ένα δώρο και να του κάνετε κι εσείς, είναι όμορφο και γλυκό, αλλά το να του ζητάτε μονίμως το οτιδήποτε και να τον χρησιμοποιείτε σαν αποκλειστικό χορηγό για τα έξοδά σας και φυσικά τα ψώνια σας, πάντα για πράγματα τα οποία με δικά σας χρήματα δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αγοράσετε, τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αν του κόβει έστω και λίγο αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι αυτά που του παίρνετε είναι περισσότερα από αυτά που του δίνετε και τότε θα σας αφήσει για μία γυναίκα που δεν τα περιμένει όλα στο χέρι!
5. To άστατο το παρελθόν: Καλά προφανώς και δεν σας βρήκε παρθένα και το ξέρει, αλλά όσο να πεις ο άντρας έχει ένα θέμα με τους ερωτικούς συντρόφους της καλής του. Μπορεί το γεγονός ότι έχετε αρκετές εμπειρίες, να λειτουργεί υπέρ του, γιατί το sex σας είναι για Oscar αλλά στο πίσως μέρος του μυαλού του πάντα θα υπάρχει η αμφιβολία και ο προβληματισμός, όσο κι αν σας θέλει και όσο πιστή κι αν του είστε! Αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να αποφύγετε συζητήσεις τέτοιου περιεχομένου γιατί αν ο αριθμός είναι διψήφιος, τότε αυτό σίγουρα δεν θα λειτουργήσει υπέρ σας! Να πείτε ψέματα; Ναι ίσως στην προκειμένη ένα μικρό ψεματάκι να χρειάζεται ή ακόμα καλύτερα μην κάνετε εσείς την ερώτηση αυτή για να μην τη δεχτείτε κιόλας. Καλώς ή κακώς, ο άντρας κρύβει μέσα του έναν μικρό πουριτανό!


Πηγή: http://www.queen.gr/SEX-SChESEIS/SEX-KAI-SChESEIS/item/77337-5-pragmata-poy-xeneronoyn-enan-antra-se-mia-gynaika#ixzz2XPuuQKwS

Ποιό ανεξήγητο μυστήριο κρύβουν οι LCD οθόνες μας

H LCD τηλεόραση που κοσμεί το καθιστικό σου φέρει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαλευκάνει.


Η ίδια η κατασκευή της παραμένει ένα μυστήριο για τη νεότερη φυσική επιστήμη, εξαιτίας μιας ανωμαλίας στο σχεδιασμό της.

Το μυστικό, στο οποίο κανείς δεν έχει μπορέσει να ρίξει φως, έγκειται στους υγρούς κρυστάλλους που έχουν δανείσει το όνομά τους στις LCD οθόνες (Liquid Crystal Display), κοινώς γνωστές ως οθόνες υγρών κρυστάλλων. Η μέθοδος με την οποία τοποθετούνται και ευθυγραμμίζονται οι κρύσταλλοι παραμένει ένα μυστήριο και συνάμα μέγα θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Δρ. Χάρι Ουόλτον, διευθυντής του τμήματος Optical Imaging and Display Systems των εργαστηρίων της Sharp στην Ευρώπη, περιγράφει την κατασκευή μιας LCD οθόνης σαν ένα σάντουιτς αποτελούμενο από δύο στρώματα γυαλιού.

«Αυτές είναι οι φέτες ψωμιού», εξηγεί, «και στη μέση υπάρχει η γέμιση, η οποία συνίσταται σε μία επίστρωση υγρού κρυστάλλου».

Αυτή η επίστρωση υγρού κρυστάλλου είναι που προκαλεί τόση έκπληξη και η οποία θα μπορούσε να περιγραφεί ως μία μάζα μικροσκοπικών σπίρτων. Αυτά είναι που πρέπει να ευθυγραμμιστούν και να τοποθετηθούν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το πώς όμως επιτυγχάνεται αυτό είναι κάτι που εξακολουθεί να «πονοκεφαλιάζει» τους επιστήμονες σήμερα.

Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που εγγυώνται καλό αποτέλεσμα και οι οποίες κάνουν τις τηλεοράσεις μας να λειτουργούν μια χαρά, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς το γιατί.

Πολλοί κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Sharp, χρησιμοποιούν μια μέθοδο βουρτσίσματος-τριβής σε ένα λεπτό στρώμα πολυμερούς χημικού υλικού το οποίο αλείφεται στην επιφάνεια του γυαλιού. Το ελάχιστα παχύ πολυμερές τρίβεται κατόπιν με ένα ταχέως κινούμενο βελούδινο ύφασμα προτού τοποθετηθεί πάνω του ο υγρός κρύσταλλος.

Οι κρύσταλλοι που περιέχονται στο υγρό ευθυγραμμίζονται από μόνοι τους, επιτρέποντας στην οθόνη να λειτουργήσει.

Στατικός ηλεκτρισμός; Μικροσκοπικές αυλακώσεις στο πολυμερές; Μόνο υποθέσεις μπορούν να κάνουν προς στιγμή οι επιστήμονες, χωρίς να μπορούν να παράσχουν μία τελική εξήγηση.

Στο μεταξύ, η Sharp φέρεται να έχει αποδείξει πως η κατεύθυνση των υγρών κρυστάλλων δεν οφείλεται σε κάποιου είδους υλική επαφή. Η ίδια μάλιστα έχει αναπτύξει μία διαδικασία κατά την οποία η τριβή επιτυγχάνεται με τη χρήση δεσμών φωτός επιτυγχάνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα ευκρίνειας στις οθόνες της.

ilikedeals.gr

Παρουσιάστηκε ο υπολογιστής που «τρέχει» δύο λογισμικάΗ κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung ανακοίνωσε...
την κυκλοφορία ενός νέου υπολογιστή- ταμπλέτα, ο οποίος «τρέχει» τόσο λογισμικό Android όσο και Windows.


Ο λόγος για τον υπολογιστή- ταμπλέτα Ativ Q, ο οποίος παρουσιάστηκε επίσημα στο Λονδίνο. Η νέα συσκευή διαθέτει οθόνη 13,3 ιντσών.

Παράλληλα, έχει ενσωματωμένο «αναδιπλούμενο» πληκτρολόγιο, το οποίο λειτουργεί και ως στήριγμα. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το ειδικό ηλεκτρονικό «στιλό» προκειμένου να πλοηγηθεί στον υπολογιστή- ταμπλέτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Samsung, ο νέος υπολογιστής- ταμπλέτα έχει αυτονομία μπαταρίας έως και εννέα ώρες. Επιπλέον, η οθόνη έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να είναι επαρκώς «φωτισμένη» ακόμη και όταν αντανακλάται επάνω της το φως του ήλιου.

Πρωτοποριακή μπαταρία από ξύλο!Μια μικροσκοπική μπαταρία μεγάλης διάρκειας κατασκεύασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.
Πέρα από το μικρό της μέγεθος, αυτό που κάνει την μπαταρία να ξεχωρίζει είναι ότι φτιάχνεται από ένα λεπτό φύλλο ξύλου, επικαλυμμένο με κασσίτερο, ενώ χρησιμοποιεί νάτριο αντί για λίθιο, κάτι που την καθιστά περιβαλλοντικά φιλική. Το νάτριο δεν αποθηκεύει την ενέργεια το ίδιο αποδοτικά με το λίθιο, οπότε η μπαταρία δύσκολα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα κινητά τηλέφωνα, ωστόσο το χαμηλό της κόστος και τα κοινά της υλικά την καθιστούν ιδανική για τη στιγμιαία αποθήκευση τεραστίων ποσοτήτων ενέργειας (π.χ. αποθήκευση ηλιακής ενέργειας σε μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής).

Άλλο ένα πλεονέκτημα της πρωτοποριακής μπαταρίας είναι ότι φτιάχνεται από εύκαμπτες ίνες ξύλου, οι οποίες εξασφαλίζουν περισσότερους από 400 κύκλους φόρτισης και μεγάλη διάρκεια. Σημειώνεται ότι οι υφιστάμενες μπαταρίες στην πλειοψηφία τους κατασκευάζονται πάνω σε άκαμπτες βάσεις, αρκετά εύθραυστες για να αντέξουν τη διαστολή και συστολή που προκαλείται από την αποθήκευση και τη χρήση των ηλεκτρονίων στη μπαταρία. «Οι ίνες του ξύλου που φτιάχνουν το δέντρο κάποτε είχαν νερό, το οποίο είναι πλούσιο σε μέταλλα, οπότε θεωρούνται ιδανικές για την αποθήκευση υγρών ηλεκτρολυτών και μπορούν να αποτελέσουν όχι μόνο τη βάση αλλά ενεργό μέρος της μπαταρίας», δήλωσε ο Liangbing Hu, που συμμετέχει στην έρευνα.

Μετά από εκατοντάδες κύκλους φόρτισης και αποφόρτισης της μπαταρίας στο εργαστήριο, το ξύλο «τσαλακώθηκε», ωστόσο παρέμεινε ανέπαφο. Υπολογιστικά μοντέλα έδειξαν ότι οι ρωγμές που σχηματίστηκαν χαλαρώνουν με αποτελεσματικότητα την πίεση στη μπαταρία κατά τη διαδικασία φόρτισης και αποφόρτισης, κάτι που επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της.

Ουσία σε ποντίκια τα κάνει άτρωτα στον καρκίνοΕλπίδες για νέες αντιακαρκινικές θεραπείες για τον άνθρωπο


Τη χημική ουσία υαλουρονάνη ανακάλυψαν σε ένα είδος άτριχων τυφλοπόντικων αμερικανοί επιστήμονες, η οποία επιτρέπει στα τρωκτικά να έχουν ανοσία στον καρκίνο. Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει σε νέες αντικαρκινικές θεραπείες για τους ανθρώπους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους βιολόγους Αντρέι Σελουάνοφ και Βέρα Γκορμπούνοβα του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Ν.Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC, το «Science» και το «New Scientist», διαπίστωσαν ότι η υαλουρονάνη υψηλού μοριακού βάρους (HMW-HA), που βρίσκεται στους δερματικούς ιστούς αυτών των ζώων σε μεγάλες ποσότητες, έχει αντικαρκινική δράση. Όταν η ουσία αφαιρείται από τα κύτταρα των τρωκτικών, αυτά παθαίνουν καρκίνο.

Οι άτριχοι ή γυμνοί τυφλοπόντικες (Heterocephalus glaber) είναι μικρά ζώα που ζουν κάτω από την επιφάνεια του εδάφους επί περίπου 30 χρόνια, ασυνήθιστα πολλά για τρωκτικό (αντίθετα, τα ποντίκια ζουν το πολύ τέσσερα χρόνια και παθαίνουν συχνά καρκίνο). Η υαλουρονάνη, ένα εξωκυτταρικό σακχαρώδες και κολλώδες συστατικό των ιστών τους, βοηθάει το δέρμα τους να είναι εύπλαστο και να αποκαθίστανται γρήγορα οι ζημιές σε αυτό, καθώς δεν έχουν τρίχωμα.

Οι επιστήμονες εντόπισαν και το γονίδιο (HAS2), που ευθύνεται για την παραγωγή της εν λόγω προστατευτικής ουσίας στον οργανισμό των τρωκτικών και το οποίο διαφέρει από το αντίστοιχο γονίδιο σε όλα τα άλλα ζώα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι τυφλοπόντικες ανακυκλώνουν πολύ αργά την ουσία υαλουρονάνη, με αποτέλεσμα αυτή να συγκεντρώνεται σταδιακά στους ιστούς του σώματός τους.

Το επόμενο βήμα θα είναι να δοκιμαστεί η αντικαρκινική αποτελεσματικότητα της ουσίας σε ποντίκια. Αν αυτό το τεστ πάει καλά, το επόμενο στάδιο θα είναι η δοκιμή σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων, με την ελπίδα ότι θα ανακαλυφθεί ένα νέο όπλο κατά του καρκίνου.

Οι άνθρωποι παράγουν επίσης στον οργανισμό τους υαλουρονάνη, αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες και οι φυσικές ιδιότητές της είναι διαφορετικές. Η ουσία αυτή ήδη χρησιμοποιείται στη δερματολογία ως αντιρυτιδικό και για την ανακούφιση ασθενών με αρθρίτιδα, χωρίς έως τώρα να έχουν αναφερθεί κάποιες σημαντικές παρενέργειες.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι κατά πόσο η υαλουρονάνη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κλινικά κατά του καρκίνου. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι ο αντικαρκινικός μηχανισμός που ανακαλύψαμε στον γυμνό τυφλοπόντικα, μπορεί να αξιοποιηθεί και στους ανθρώπους» δήλωσε η καθηγήτρια Βέρα Γκορμπούνοβα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η τυχόν αξιοποίηση της ουσίας με την ανάπτυξη των κατάλληλων φαρμάκων θα πάρει αρκετά χρόνια.

Η ασφάλεια του αεροδρομίου έκανε ρεζίλι 12χρονο κορίτσι με ατελή οστεογένεση....Η δωδεκάχρονη Shelbi Wasler που πάσχει από ατελή οστεογένεση, έπεσε την περασμένη εβδομάδα θύμα απάνθρωπης μεταχείρισης από τους...

υπευθύνους ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου Dallas-Fort Worth στο Τέξας, όταν τα χέρια της βρέθηκαν θετικά σε εκρηκτικές ουσίες.

Όπως αναφέρει το Medicalnewstoday, η τρομοκρατημένη Shelbi αναγκάστηκε να περιμένει μία ώρα πριν φτάσει στο σημείο η ομάδα ελέγχου εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού, που εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων ταξιδιωτών, δεν επιτρεπόταν στη μητέρα της να την πλησιάσει ώστε να την παρηγορήσει.

Το κορίτσι που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, έλεγε συνεχώς στη μητέρα του ότι ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι, ενώ ρωτούσε με απορία το λόγο για τον οποίο οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν εξέταζαν τις ρόδες.

Η Shelbi Daniels, μητέρα του κοριτσιού υποστήριξε ότι η υποτιθέμενη εκρηκτική ουσία ήταν στην πραγματικότητα κάποια λιπαντική ουσία που μεταφέρθηκε στο χέρια της Shelbi, από τις ρόδες του αναπηρικού της καροτσιού.

Τελικά, μάνα και κόρη αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς όμως να τους δοθεί κάποια εξήγηση για την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι εξοργισμένοι μάρτυρες πήραν το μέρος του κοριτσιού και έλεγαν στους υπεύθυνους να μεταφέρουν τη Shelbi σε ένα μέρος όπου δεν θα μπορεί να τη βλέπει όλος ο κόσμος.

Σοκ – Αφαίρεσαν με ολονύκτια εγχείρηση χέλι 51 εκατοστών που έβαλε άντρας στον πρωκτό τουΗ πιο αηδιαστική είδηση του μήνα έρχεται από την Κίνα και αφορά την «περιπέτεια» ενός «άντρα» με ένα χέλι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, με το που βγει από το νοσοκομείο, κινδυνεύει με πρόστιμο για κακοποίηση ζώου.

Ολα ξεκίνησαν -σύμφωνα με την εφημερίδα Sun και τη Huffington Post- όταν ο «άντρας» από την επαρχία Guangdong αποφάσισε να πάρει ένα χέλι μήκους 51 εκατοστών και να το εισάγει στον πρωκτό του. Οπως ακριβώς είχε δει να γίνεται σε μια ερωτική ταινία.

Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το χέλι να εισχωρήσει στο έντερό του, να το μασήσει, να το τρυπήσει και μετά να βρεθεί σφηνωμένο στο στομάχι του.

Ο άτυχος «άντρας» μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ολονύκτια εγχείρηση, με τους γιατρούς να δηλώνουν πως «το χέλι έψαχνε απλά ένα τρόπο να ξεφύγει».
Αυτή τη στιγμή ο «άντρας» αναρρώνει στο νοσοκομείο. Ενώ είναι πολύ πιθανόν με το που πάρει εξιτήριο να βρεθεί κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε με τι ζούσε μεσα στο μάτι της για 23 χρόνια!Άφωνους έχει αφήσει τους γιατρούς η περίπτωση μιας  Ινδής γυναίκας, η οποία επεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από το αριστερό της μάτι.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι χειρουργοί αντίκρισαν έκπληκτοι δύο πλήρως διαμορφωμένα δόντια μέσα στο όγκο που αφαίρεσαν από το μάτι της γυναίκας!

“Γεννήθηκα με ένα μη φυσιολογικό μάτι και η κατάσταση επιδεινωνόταν με το πέρασμα τον χρόνων”, δήλωσε η ασθενής, Nagabhushanam Siva, τονίζοντας ότι οι γονείς της φοβόντουσαν να την στείλουν σε γιατρό με αποτέλεσμα να φτάσει σε σημείο να μην βλέπει καλά. Τότε μόνο αποφάσισε να συμβουλευτεί γιατρό.

Όπως αναφέρει η Mirror, η ζημιά που είχε γίνει πριν το χειρουργείο ήταν ήδη μεγάλη με αποτέλεσμα η 23χρονη Ινδή να μείνει τυφλή από το ένα μάτι μετά την αφαίρεση του τερατώματος.
“Το τεράτωμα είναι μία μάζα ιστών που περιέχει κύστες και κάποιες φορές σκληρούς ιστούς. Ωστόσο, η πλήρης ανάπτυξη δοντιού μέσα σε ένα τεράτωμα είναι εξαιρετικά σπάνια”,δήλωσε ένας εκ των θεράποντων ιατρών στο νοσοκομείο του Chennai στη Νότια Ινδία.ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΡΕ...

Ε ΝΑΙ ΓΑΜΩΤΟ...

....

ΧΑΜΟΣ ΡΕ!!!!!!!!!!

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...

ΕΤΣΙ ΡΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΤΕ ΤΟ...ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΤΕ ΤΟ...ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕΤΟ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ...ΠΙΣΩ ΔΛΔ..ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΓΥΡΝΑ...ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ...ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΙΡΝΑΜΕ...ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ..ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΤΕ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ & ΠΛΗΓΩΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ...ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...ΝΑ ΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!!

ΟΛΑ ΟΜΩΣ...

ΘΕΛΩ...

ΓΙΑ ΣΕΝΑ...