Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

«Για να μάθεις…»


ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ
Η σωματική βία στα παιδιά προκαλεί προβληματικούς ενήλικες.
«Θα φας ξύλο μέχρι να γίνεις άνθρωπος», «άρπα την για να μάθεις..», «θα σου βγάλω το αυτί αν δεν ακούς αυτό που σου λέω εγώ»…Με πόσες τέτοιες φράσεις έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά καθημερινά;  Τελικά, μήπως οι γονείς στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν την άποψη τους, αντιμετωπίζουν τα παιδιά σαν μικρογραφίες ανθρώπων με λιγότερα δικαιώματα; Η σωματική βία έχει απαγορευτεί Συνταγματικά σε πάρα πολλές χώρες. Δυστυχώς, παρά την νομοθετική απαγόρευση, η σωματική τιμωρία αποτελεί συνηθισμένη και αποδεκτή τακτική για πειθαρχία των παιδιών σε αρκετές χώρες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό αποδεκτή και στην Ελλάδα. Η εφαρμογή και αποδοχή της σωματικής τιμωρίας σχετίζεται άμεσα με τη στάση και τις αντιλήψεις των γονέων και της κοινωνίας γενικότερα ως προς τους τρόπους ανατροφής των παιδιών.
Αρχικά, τι σημαίνει σωματική τιμωρία;
Ως σωματική τιμωρία νοείται κάθε πράξη που προκαλεί πόνο ή σωματική δυσφορία σε ανήλικο με απώτερο στόχο το σωφρονισμό, την πειθαρχία ή τον έλεγχο της συμπεριφοράς του. Οι σωματική τιμωρία μπορεί να προκληθεί με το χτύπημα στο χέρι ή με αντικείμενο σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, το τράβηγμα (του αυτιού, των μαλλιών), το δάγκωμα ,το σπρώξιμο, το ταρακούνημα, αλλά να πάρει και πιο ακραίες μορφές.
Οι συνέπειες της σωματικής βίας:• Έντονη δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις: Αυτό εκφράζεται είτε με απόσυρση ή με επιθετικότητα, χρήσης βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς με παραβίαση των ηθικών κανόνων και του νομικού πλαισίου, συναισθηματικών προβλημάτων (με μειωμένη αυτοεκτίμηση, θλίψη, απάθεια, αυτοκτονικές τάσεις, χρήση ουσιών), χαμηλής σχολικής επίδοσης (με πιθανή εμφάνιση μαθησιακών δυσκολιών).
• Θυμός: Δυσκολία ώστε να καταφέρνουν να ελέγχουν επιθετικά τις εκρήξεις θυμού τους.
• Μίμηση της μεθόδου: Το ξύλο εκλαμβάνεται ως μορφή επιβολής των απόψεων και των επιθυμιών του θύτη προς το θύμα του. Όταν χτυπάμε μας φοβούνται και έτσι δημιουργείται ένα αίσθημα απόλυτης κυριαρχίας και εξουσίας σ’ αυτόν που χτυπά. Πιθανότητα να γίνουν και οι ίδιοι βίαιοι γονείς.
• Το ψέμα: Τα παιδιά που δέχονται σωματική βία συχνά λένε ψέματα προκείμενου να αποφύγουν την κατάσταση αυτή. Αρχίζουν να μαθαίνουν να δρουν παρασκηνιακά.
• Εγκληματική Συμπεριφορά: Έχουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν εγκληματική συμπεριφορά ως ενήλικες.
 Στοιχεία ψευδοωριμότητας: Το παιδί δείχνει σοβαρό, λιγότερο αυθόρμητο και πιο προβληματισμένο από τους συνομήλικους του. Μπορεί ακόμα να καταβάλλει υπερβολική προσπάθεια να γίνει αγαπητό εκδηλώνοντας υποδειγματική συμπεριφορά, άριστη σχολική επίδοση ή τελειομανία. Η ψευδής αυτή ωριμότητα συνδέεται με την χαμηλή αυτοεκτίμηση του παιδιού, το φόβο απόρριψης ή την επανάληψη της κακοποίησης.
 Ψυχωσικές αντιδράσεις: σε περιπτώσεις σοβαρής κακοποίησης έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις ψυχωσικών αντιδράσεων, όπου χάνεται προσωρινά ή περιορίζεται προσωρινά η επαφή του παιδιού με την πραγματικότητα.
Προσπαθήστε να βγάλετε το ξύλο από την ζωή σας. Μιλήστε με τα παιδιά σας και ενισχύστε την ιδέα του διαλόγου στη ζωή σας. Ακούστε τις ανάγκες των παιδιών σας και μιλήστε για τις δικές σας. Αν ο σύντροφος σας δεν συμφωνεί μαζί σας δεν θα ασκήσετε σωματική βία πάνω του αλλά θα προσπαθήσετε με το διάλογο να λύσετε τα προβλήματα σας. Γιατί αυτό να διαφέρει για τα παιδιά σας;

Νυχτερινές επισκέψεις στο κρεβάτι των γονιών


ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
Πολλά παιδιά την διάρκεια της νύχτας και όχι μόνο εγκαταλείπουν το κρεβάτι τους και πηγαίνουν στο δωμάτιο των γονιών τους. Το πρόβλημα ξεκινά στο σημείο αυτό. Από την μια πλευρά οι γονείς δεν μπορούν να ξεκουραστούν και από την άλλη αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην προσωπικότητα του παιδιού.
Πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;
• Ακούστε προσεκτικά το παιδί: Προσπαθήστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που τρομάζει το παιδί και θέλει να έρχεται στο κρεβάτι σας το βράδυ. Μιλήστε μαζί του και ακούστε προσεκτικά τι έχει να σας πει. Οι τιμωρίες και οι απειλές δεν βοηθάνε στην περίπτωση αυτή, καθώς εντείνεται το αίσθημα της ανασφάλειας που νιώθει.
• Μιλήστε του για τα συναισθήματά σας: Εξηγείστε του πως νιώθετε όταν έρχεται το βράδυ στο κρεβάτι σας. Πείτε του πως δεν μπορείτε να ξεκουραστείτε και πως το πρωί νιώθετε κούραση και αυτό σας δημιουργεί πρόβλημα στην δουλειά σας. Για το λόγο αυτό ζητάτε την βοήθεια του και θέλετε μαζί να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί τις ανάγκες και των δύο σας.
 Η λύση στο πρόβλημα: Μόλις βρείτε την πραγματική αιτία για τις νυχτερινές επισκέψεις, τότε ρωτήστε το παιδί τι ιδέες έχει για να το αντιμετωπίσετε. Αν για παράδειγμα, φοβάται το σκοτάδι, μπορείτε να πάρετε μαζί ένα φως για το δωμάτιο του. Αφήστε το παιδί να το διαλέξει μόνο του, μ΄ αυτό τον τρόπο νιώθει πιο δυνατό και σίγουρο ότι βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει την φοβία του. Μπορεί, μετά από λίγο καιρό οι νυχτερινές επισκέψεις να αρχίσουν πάλι. Η λύση που δώσατε μπορεί να μην το βοήθησε ή μια νέα φοβία να έκανε την εμφάνισή της. Συζητήστε μαζί με το παιδί σας πάλι, με ειλικρινή αποδοχή και κατανόηση.
Να θυμάστε πως σε καμία περίπτωση η τιμωρία ή απειλές δεν βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων. Αντιθέτως, δημιουργούν επιπρόσθετα. Κάντε το παιδί σας να νιώσει ασφάλεια και πως ότι και αν συμβεί θα είστε εκεί.

Η Ιαπωνία στέλνει ρομπότ στο Διάστημα

Η Ιαπωνία στέλνει ρομπότ στο Διάστημα

Θα κρατάει συντροφιά σε αστροναύτη

Στην αποστολή του πρώτου ρομπότ- αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα προχωρήσει η Ιαπωνία.

Το όνομα του ρομπότ είναι Κιρόμπο και έχει ύψος μόλις 33 εκατοστά. 

Η ενσωματωμένη κάμερα που διαθέτει του επιτρέπει να αναγνωρίσει πρόσωπα, ενώ παράλληλα, χάρη στο λογισμικό του, μπορεί να συνδιαλέγεται με ανθρώπους.

«Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε άνθρωπο στο διάστημα, οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε άνθρωπο στο φεγγάρι και η Ιαπωνία θα είναι η πρώτη χώρα που θα στείλει στο διάστημα ένα ρομπότ- αστροναύτη που μπορεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους», ανακοίνωσε ο Γιοριτσίκα Νισιγιάμα, επικεφαλής του προγράμματος Kibo Robot Project.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το ρομπότ- αστροναύτης θα σταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκειμένου να κρατάει συντροφιά στον Κοΐτσι Ουακάτα, τον πρώτο Ιάπωνα που θα τεθεί επικεφαλής του Σταθμού.

Η εκτόξευση του Κιρόμπο στο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου από το διαστημικό κέντρο Τανεγκασίμα.

Χρυσή έκδοση του HTC One

Χρυσή έκδοση του HTC One

Το κόστος του ξεπερνά τα 2.000 ευρώ

Μετά τις αντίστοιχες εκδόσεις του iPhone 5S και άλλων συσκευών, έρχεται να προστεθεί η χρυσή version του HTC One. 

Υπογράφεται από τους συνήθεις υπόπτους της βρετανικής φίρμας κοσμημάτων Goldgenie και απευθύνεται κυρίως σε ρώσους μεγιστάνες και άραβες «σουλτάνους» του πετρελαίου.

Το υπέροχο αλουμινένιο σασί του HTC One, αντικαθίσταται από χρυσάφι 24 καρατίων, με αποτέλεσμα το κόστος να απογειώνεται στα 2.235 ευρώ. 

Αν το επιθυμείτε σε rose gold το ποσό ανεβαίνει στα 2.352 ευρώ, ενώ το HTC One με επικάλυψη πλατίνας θα σας κοστίσει «μόλις» 2.470 ευρώ.

Πηγή: thegang.gr

Έρευνα για τα προβλήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Έρευνα για τα προβλήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Ανικανοποίητο εμφανίζεται το 30% των χρηστών smartphone

Από τη νέα έρευνα της Ericsson για την απόδοση των δικτύων και τις απαιτήσεις των συνδρομητών, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, με βασικότερο το γεγονός ότι τα τρέχοντα δίκτυα κινητής δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των χρηστών.

Η έκθεση του Ericsson ConsumerLab, αναφέρει ότι έως και 60% των χρηστών smartphone δηλώνουν ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ πάνω από το 30% των χρηστών αντιμετωπίζουν προβλήματα σε καθημερινή βάση.

Για να εξασφαλιστεί μια καλή εμπειρία για τους χρήστες, το περιεχόμενο θα πρέπει να εμφανίζεται στην οθόνη γρήγορα, ενώ η αναμονή τους κουράζει. Ωστόσο, δεν είναι αρκετό για τους παρόχους να βελτιωθεί απλώς η επίδοση του δικτύων με την ελπίδα ότι αυτό θα παρατηρηθεί από τους πελάτες.

Η επικοινωνία της σταθερής απόδοσης των δικτύων είναι απαραίτητη για να αλλάξει η αντίληψη των πελατών. Οι χρήστες πρέπει να είναι γνώστες των αλλαγών για να υπάρχει και αντίκτυπος στα επίπεδα ικανοποίησης και στην πιστότητά τους προς τον πάροχο.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ένας ικανοποιημένος χρήστης είναι γενικά λιγότερο πιθανό να αλλάξει πάροχο, το οποίο οδηγεί μακροπρόθεσμα σε αύξηση των εσόδων του παρόχου.

Συμπερασματικά, η βελτιωμένη και σταθερή απόδοση των δικτύων είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της πιστότητας των συνδρομητών που χρησιμοποιούν smartphones, δίνοντας στους παρόχους ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η έρευνα του Ericsson ConsumerLab έγινε με online συνεντεύξεις σε 1.000 ιδιοκτήτες smartphone από 18 έως 64 ετών, σε 12 χώρες.

Πηγή: thegang.gr

4 «αντιγηραντικά» πρωινά για νεανικό πρόσωπο

4 «αντιγηραντικά» πρωινά για νεανικό πρόσωπο

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όσο concealer και να βάλουμε γύρω από τα μάτια, η ηλικία δεν κρύβεται. Η ομορφιά συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη σωστή διατροφή. Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν!

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Πρέπει να είναι πλούσιο, θρεπτικό, ισορροπημένο και να δίνει βιταμίνες, ενέργεια και απαραίτητα συστατικά, για το υπόλοιπο της ημέρας. Έτσι, μπορείτε να συνδυάσετε ένα πρωινό με διαιτητικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία που θα βοηθήσει όχι μόνο το σώμα σας, αλλά και το πρόσωπο.
√ Ομελέτα με ντομάτα και λαχανικά. Η ντομάτα εκτός του ότι δίνει ωραία γεύση στην ομελέτα, είναι και σύμμαχος της καλής υγείας της επιδερμίδας. Απομακρύνει σημάδια, κοκκινίλες, ενώ αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στο πρόσωπο.
√ Smoothie με φράουλες και ακτινίδια. Γρήγορη πρόταση πρωινού αφού χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να ετοιμαστεί. Γευστικό smoothie πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, ενώ η βιταμίνη C που περιέχουν, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων.
√ Μαύρο ψωμί με σολωμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους λόγους που εμφανίζεις σακούλες και ρυτίδες στο πρόσωπο, είναι η μειωμένη παραγωγή λιπαρότητας με το πέρασμα του χρόνου. Ο σολωμός είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας. Συνδυάστε το με μαύρο ψωμί για λιγότερες θερμίδες.
√ Δημητριακά ολικής άλεσης με μπανάνα. Τα αντιοξειδωτικά από τις μπανάνες και τα δημητριακά βελτιώνουν το πρόσωπο, ενώ ο ψευδάργυρος από την ολική άλεση έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Πώς να ενισχύσεις τη σεξουαλική σου ζωή

Πώς να ενισχύσεις τη σεξουαλική σου ζωή

Οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται το σεξ σε κάθε ηλικία, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην απόδοση ή στην επιθυμία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Σικάγο, στην οποία ρωτήθηκαν συνολικά 1.550 γυναίκες, το 43% ανέφεραν χαμηλή επιθυμία για σεξ,  το 39%  ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα  κολπικής ξηρότητας  και το 34%  ότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε οργασμό.
Στο άλλο άκρο του φάσματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, ενώ η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνεται κάπως με το πέρασμα των χρόνων, πολλές γυναίκες (και άνδρες) απολαμβάνουν το σεξ και στα  60, 70 και 80 τους. 
Αρχικά θα πρέπει να αποκλείσεις τα προβλήματα υγείας. «Η υποτονική σεξουαλική ζωή μπορεί να έχει να κάνει περισσότερο με σωματικά ή συναισθηματικά προβλήματα παρά με την ηλικία» εξηγεί ο Stacy Lindau, MD, επίκουρος καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. Ο διαβήτης, ο θυροειδής, η αναιμία, ο τοκετός, η εμμηνόπαυση, η υστερεκτομή και οποιαδήποτε ιατρικά προβλήματα που επηρεάζουν τα οιστρογόνα ή την τεστοστερόνη,  μπορούν  να οδηγήσουν σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Έτσι, μπορεί να οδηγήσει σε  κατάθλιψη, άγχος και άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Ποιε είναι όμως οι πιο κοινές αιτίες και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις;
Έλλειψη επιθυμίας
Σε ορισμένα ζευγάρια η καθημερινότητα και οι δουλειές παίρνουν τον πρώτο ρόλο, με αποτέλεσμα να μειώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα και πριν καλά καλά το καταλάβουν να έχουν περάσει μήνες. Ευτυχώς όμως, το να αναθερμάνετε τις σεξουαλικές σας σχέσεις είναι μια εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία.

Κάντε περισσότερο σεξ: αν ο σύντροφός σου είναι ενεργός, ο πιο απλός τρόπος για να μπεις και πάλι στο παιχνίδι, είναι να αρχίσετε να κάνετε σεξ. Στην αρχή μπορείς να ορίσεις και ημερομηνία, αν χρειάζεται. Μπορεί να μοιάζει με καταναγκαστικά έργα, αλλά μόλις σπάσει ο πάγος θα το αναζητάς.

Δημιούργησε ατμόσφαιρα: Μπορεί να νιώθεις άνετα μέσα στις φόρμες σου και χωμένη στις κουβέρτες, αλλά καιρός να βγάλεις στην  επιφάνεια εκείνα τα πρόστυχα, μαύρα εσώρουχα και να οργανώσεις ένα ρομαντικό δείπνο υπό των φως των κεριών.

Αισθάνεσαι βαριά και βραδυκίνητη
Το παραπανίσιο λίπος μπορεί να παράγει περίσσεια ποσότητα οιστρογόνων, τα οποία προκαλούν εναλλαγές της διάθεσης και μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία» επισημαίνει η Susan Lark, MD, συγγραφέας του  Dr. Susan Lark's Hormone Revolution. Η αλλαγή των συνηθειών όσον αφορά τη διατροφή  και την  άσκηση, μπορεί να διορθώσει και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ερωτικής  επιθυμίας.

Ξεκίνα να ασκείσαι: Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία επειδή βοηθά στην ανύψωση και τη διατήρηση των επιπέδων ενέργεια.  Αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, αυξάνοντας έτσι την ικανότητά σου  για  σεξουαλική διέγερση.
Άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες: «Εστίασε σε άπαχες πηγές πρωτεϊνών, όπως θαλασσινά, πουλερικά, ρύζι και υποκατάστατα σόγιας αντί για κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων στο αίμα» προτείνει η Lark, προσθέτοντας ότι τα τρόφιμα σόγιας και οι λιναρόσποροι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της παραγωγής των οιστρογόνων, ενώ μια πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή βοηθά στην εξάλειψη τους, ώστε να μην ανακυκλώνονται πίσω στην κυκλοφορία του αίματος.  «Απόφυγε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή σε φυτικές ίνες, αφού θα μπλοκάρουν την αποβολή των οιστρογόνων από το σώμα» συμπληρώνει η Lark.
Έλλειψη της αίσθησης
Αν το σεξ δεν έχει την ίδια σωματική επιβάρυνση που είχε κάποτε, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι σχετικό με τους πυελικούς μυς σας, οι οποίοι τείνουν να χάνουν τον τόνο τους μετά την εγκυμοσύνη και με τη γήρανση, οδηγώντας έτσι σε μειωμένη σεξουαλική ευχαρίστηση. Οι πυελικές ασκήσεις μπορεί να διευκολύνουν το πρόβλημα.
Κάνε ασκήσεις Kegels: Θυμάσαι τη Σαμάνθα από το Sex and the city, που έκανε τις συγκεκριμένες ασκήσεις ακόμα και την ώρα που έπινε καφέ με τις φίλες της; Οι ασκήσεις Kegels δεν είναι παρά επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των μυών του κόλπου, σαν να κρατάς τα ούρα πριν φτάσεις στην τουαλέτα. Για να τις κάνεις, επικεντρώσου στους μύες  του κόλπου, χωρίς να σφίξεις  τους γλουτούς σου ή τους μύεςς των μηρών  και να είσαι σίγουρη ότι η κύστη σου είναι άδεια. Οι ειδικοί συστήνουν 10 σετ των Kegels τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.
Η σεξουαλική επαφή είναι δυσάρεστη
H κολπική ξηρότητα αποτελεί κοινό πρόβλημα μεταξύ των γυναικών όλων των ηλικιών, αν και μπορεί να επιδεινωθεί με το πέρασμα των χρόνων. «Το πρώτο βήμα είναι να μάθεις τι είναι αυτό που την προκαλεί» εξηγεί η Donnica Moore, MD, ειδικός για την υγεία των γυναικών και πρόεδρος της DrDonnica.com. «Μπορεί να αποτελεί  πρόβλημα εάν έχεις υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή λαμβάνεις  αντισυλληπτικά χάπια ή μια σειρά από άλλα φάρμακα» προσθέτει. «Η κολπική ξηρότητα είναι πιο συχνή σε περιόδους ορμονικών ανισορροπιών, οι οποίες μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, μετά τον τοκετό ή να οφείλεται σε στρες και κάπνισμα» συμπληρώνει. «Εάν παρατηρήσεις  ξηρότητα μόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής,  το πρόβλημα είναι πιο πιθανό σχετίζεται με τη σεξουαλική σου  ζωή. Αν απέχεις από το σεξ για πολύ καιρό, το σώμα σου μπορεί να σταματήσει να παράγει τη δική του φυσική υγρασία» εξηγεί η ειδικός. 


Χρησιμοποίησε λιπαντικό: Ένα λιπαντικό καλής ποιότητας μπορεί να κάνει θαύματα και να σου χαρίσει πάλι την χαμένη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση.

Ένα μικρό tip για να διαρκεί περισσότερο το άρωμα σου

Ένα μικρό tip για να διαρκεί περισσότερο το άρωμα σου

Ανακάλυψε ένα μικρό μυστικό που θα κάνει το άρωμα ασου να διαρκεί περισσότερες ώρες...
Αν μετά από ελάχιστες ώρες το άρωμα σου είναι παρελθόν να τι μπορείς να κάνεις...

Καταρχάς πάντα είναι καλό να ξεκάζεις το άρωμα σου εκεί που χτυπά ο σφυγμός σου, στους καρπούς, στο λαιμό και πίσω από τα γόνατα!
Το μυστικό όμως για να κρατά περσσότερο η μυρωδιά του αρωματός σου είναι τα σημεία αυτά να τα έχεις ενυδατώσει καλά λίγο πριν. Έτσι το άρωμα θα "κλειδώνει" σε αυτά τα σημεία.

Αν η κρέμα ενυδάτωσης που θα χρησιμοποιήσεις είναι της ίδιας σειράς με το άρωμα η μεγάλη διάρκεια είναι εγγυημένη!


Επαναφορά σώματος μετά την εγκυμοσύνη; Πιο εύκολο από ποτέ

Επαναφορά σώματος μετά την εγκυμοσύνη; Πιο εύκολο από ποτέ

Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε δει κάποιες διάσημες μαμάδες μετά από πρόσφατη εγκυμοσύνη, να δείχνουν πιο αδύνατες και πιο ανανεωμένες από ποτέ! Πώς το πετυχαίνουν;
Σίγουρα η διατροφή δεν είναι αρκετή, καθώς το σώμα μετά από μία εγκυμοσύνη έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές, καθιστώντας δύσκολη την επαναφορά του στην προηγούμενη κατάσταση. Τι κάνουν λοιπόν οι διάσημες μαμάδες και πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν τα επιτεύγματα της Κοσμητικής Ιατρικής, ώστε να δούμε άμεσο αποτέλεσμα;

Το τοπικό πάχος
Λίγο στην κοιλιά, λίγο στους γλουτούς… το σωρευμένο λίπος που αποθηκεύθηκε εκεί κατά τη διάρκεια των 9 μηνών, δεν λέει να φύγει. Η καλύτερη και πλέον δοκιμασμένη λύση είναι η Σονόλυση. Πρόκειται για μία μέθοδο με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενάντια στο τοπικό, αλλά και ολικό λίπος. Με τη Σονόλυση, δημιουργούνται ισχυρά μηχανικά κύματα που προκαλούν τη διάλυση του λιπώδους ιστού, ώστε να επιτρέψουν στο εγκλωβισμένο λίπος να αποβληθεί από τον οργανισμό. Είναι τέτοια η δραστικότητα της μεθόδου, όπου από την πρώτη κιόλας συνεδρία, μπορείτε να φορέσετε το παντελόνι που δεν σας κουμπώνει!

Οι λευκές ραγάδες
Στην εγκυμοσύνη, το δέρμα “τεντώνεται” τόσο πολύ με αποτέλεσμα να “σπάει” και να δημιουργεί τις γνωστές αντιαισθητικές λευκές ραγάδες. Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε ουσιαστικός τρόπος αντιμετώπισης, μέχρι που εμφανίστηκε το Scarlet! Με το Scarlet «σπάμε» τον ουλώδη ιστό, δηλαδή τα σημεία του δέρματος όπου υπάρχουν ραγάδες, με αποτέλεσμα να έρχονται τα υγιή κύτταρα από τις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος στην επιφάνεια. Έτσι λοιπόν ο ίδιος ο οργανισμός πραγματοποιεί μία άμεση ανάπλαση του «κενού» που αφήνουν οι ραγάδες, χρησιμοποιώντας τα υγιή κύτταρα. Όλη η διαδικασία φυσικά είναι αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη, ενώ τα αποτελέσματα βελτιώνονται μέρα με την ημέρα, ανάμεσα στις συνεδρίες.

H σύσφιξη
Το πλεονάζον δέρμα στην κοιλιά, μετά την εγκυμοσύνη, είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αναφέρουν οι νέες μαμάδες. Η σύγχρονη Ιατρική Κοσμετολογία έχει να παρουσιάσει μία πρωτοποριακή τεχνολογία, τη Ραδιοανάπλαση! Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, πραγματοποιούμε ένα μη χειρουργικό lifting σώματος. Με τη δύναμη των ραδιοσυχνοτήτων, προκαλούμε σύσφιξη και πλήρη αναδόμηση του δέρματος, ενώ ενισχύουμε την παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού. Έτσι, μέσα σε ελάχιστες συνεδρίες, έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς ουλές, χωρίς πόνο και χωρίς καμία παρενέργεια!

Η γεννητική περιοχή
Είναι γεγονός, ότι μετά από 1ή 2 φυσιολογικούς τοκετούς, ο κόλπος της γυναίκας διευρύνεται και είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση. Αν σκεφτούμε ότι ο μέσος κόλπος της γυναίκας έχει διάμετρο 2 cm και το κεφάλι του παιδιού 10 cm, καταλαβαίνουμε ότι ναι μεν ο κόλπος μπορεί να επανέλθει στα 4-6 cm, αλλά ποτέ στα 2 cm! Εδώ, η κολποπλαστική επιτελεί το «θαύμα» της! Με τη συγκεκριμένη επέμβαση, που πραγματοποιείται μέσα σε 1-1,5 ώρα, χωρίς να χρειαστεί να παραμείνετε καθόλου στην κλινική, μπορούμε όχι μόνο να επαναφέρουμε τον κόλπο στην κατάλληλη διάμετρο, αλλά και να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες των μικρών χειλέων του αιδοίου (χαλαρά, υπερμεγέθη κ.α.). Η κολποπλαστική πραγματοποιείται με laser, ώστε να υπάρχει μεγάλη ακρίβεια και να αποφύγουμε τις τομές, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός. Έτσι, μπορούμε με μία επέμβαση, να βοηθήσουμε τη σεξουαλική και ψυχολογική υγεία της γυναίκας, ενώ μπορούμε να διορθώσουμε και προβλήματα που προκύπτουν μετά τον τοκετό, όπως ακράτεια ούρων.

Ευχαριστούμε τον Δρ. Νικόλαο Ναούμ, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, για τις πληροφορίες σχετικά με την Κοσμητική Γυναικολογία (www.ananeosi.gr) και τη Μαρία Χατζηαναστασίου, Διευθύνουσα Σύμβουλο των Medi Cosmetic για τις πληροφορίες Ιατρικής Κοσμετολογίας (www.medicosmetic.gr)

Αλλάζει άρδην το τοπίο στο Star

Αλλάζει άρδην το τοπίο στο Star
Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο Star, με το κανάλι να κάνει στροφή στην ενημέρωση.

Από 1η Ιουλίου Διευθυντής Ειδήσεων του καναλιού αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιακανίκας.

Ο Σταμάτης Μαλέλης, μετακινείται στη θέση του Συμβούλου του Προέδρου για θέματα ενημέρωσης και παραμένει επικεφαλής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Από τη νέα σεζόν η Μάρα Ζαχαρέα αναλαμβάνει παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, ενώ στην «οικογένεια» του Star έρχεται η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα παρουσιάζει νέα, τρίωρη, ενημερωτική εκπομπή.

Ο Παναγιώτης Στάθης θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα.

newsbeast.gr

Οι συνήθειες που «χτυπούν» τις αρθρώσεις

Οι συνήθειες που «χτυπούν» τις αρθρώσεις
Ο ρευματολόγος Περικλής Βουνοτρυπίδης, ρευματολόγος στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, εξηγεί τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τις αρθρώσεις μας.
Τι εννοούμε όταν λέμε αρθρίτιδα;
Η κατάληξη -ίτιδα στην ιατρική ορολογία σημαίνει φλεγμονή (πόνος, ερυθρότητα, θερμότητα). Ετσι, με τον όρο αρθρίτιδα εννοούμε την φλεγμονή σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις.

Πρόκειται για έναν γενικό όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει περίπου 200 διαφορετικά νοσήματα των αρθρώσεων.

Οταν ο κόσμος λέει «έχω αρθριτικά» εννοεί τη συχνότερη μορφή αρθρίτιδας που είναι η οστεοαρθρίτιδα, ενώ με τον όρο «ρευματικά» εννοεί την ρευματοειδή αρθρίτιδα που είναι ο κύριος εκπρόσωπος των φλεγμονωδών αρθροπαθειών.
Πού οφείλεται η αρθρίτιδα;
Η αιτιολογία των ρευματικών νοσημάτων, όπως αποκαλούνται επιστημονικά οι αρθρίτιδες, είναι στις περισσότερες μορφές άγνωστη.

Ωστόσο, το γενετικό υπόστρωμα, περιβαλλοντικοί και επίκτητοι παράγοντες όπως το σωματικό βάρος και το κάπνισμα παίζουν ρόλο στην εμφάνιση πολλών από αυτά.
Σε ποια ηλικία παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα;
Συνήθως στην ηλικία 20-50 ετών εμφανίζονται οι φλεγμονώδεις αρθροπάθειες (λ.χ. ρευματοειδής, ψωριασική αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα) και μετά τα 50 έτη οι εκφυλιστικές αρθροπάθειες (λ.χ. οστεοαρθρίτιδα και κρυσταλλογενείς αρθρίτιδες, όπως η ουρική αρθρίτιδα), που οφείλονται σε φθορά των αρθρώσεων με το πέρασμα του χρόνου.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα προβλήματα στις αρθρώσεις αρχίζουν από την παιδική ηλικία (νεανική αρθρίτιδα).
Ποιες είναι οι συνήθειες που «χαλάνε» τις αρθρώσεις;
Οι κυριότερες συνήθειες που συσχετίζονται με τα προβλήματα των αρθρώσεων είναι το υπερβολικό σωματικό βάρος, η έλλειψη άσκησης και το κάπνισμα.

Καθένας από αυτούς τους παράγοντες συσχετίζεται με διάφορες αρθροπάθειες (λ.χ. η παχυσαρκία με την οστεοαρθρίτιδα και την ουρική αρθρίτιδα, το κάπνισμα με την ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.ά.).
Ποιος ο ρόλος της κληρονομικότητας;
Οι αρθροπάθειες δεν θεωρούνται κληρονομικές, διότι εκτός από την κληρονομική προδιάθεση πρέπει να μεσολαβήσουν και πολλοί άλλοι παράγοντες, εξωγενείς και ενδογενείς, για να εκδηλωθούν.
Σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίζει η πρόληψη;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για να αρχίσει κάποιος να προσέχει τις αρθρώσεις του. Η διατήρηση σωστού σωματικού βάρους και η συστηματική γυμναστική συντελούν στην πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας και είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Αντίστοιχα, για την προστασία από την ουρική αρθρίτιδα πρέπει κάποιος να υιοθετεί όλες τις συμβουλές που συνιστώνται για γερή καρδιά και προστασία από τον διαβήτη, δεδομένου ότι προβλήματα όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση, ο διαβήτης, η κακή διατροφή, η υπερκατανάλωση αλκοόλ κ.ά. αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισή της.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν τρόποι πρόληψης άλλων μορφών αρθρίτιδας, όπως η ρευματοειδής ή η αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα, διότι αυτά είναι αυτοάνοσα νοσήματα, δηλαδή προκαλούνται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα.
Πότε πρέπει να πηγαίνει ένας πάσχων στον γιατρό;
Η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη αγωγή ισοδυναμούν με ίαση για τις περισσότερες μορφές αρθρίτιδας. Συνεπώς, άτομα που παρουσιάζουν επί μέρες πόνο και διόγκωση σε κάποια άρθρωση ή πρωινή δυσκαμψία των αρθρώσεών τους πρέπει να απευθύνονται αμέσως σε έναν ρευματολόγο.
Γιατί η αρθρίτιδα είναι πιο συχνή στις γυναίκες;
Στις γυναίκες είναι πιο συχνές οι αυτοάνοσες αρθρίτιδες, όπως η ρευματοειδής, διότι απ’ ότι φαίνεται το ορμονικό περιβάλλον δρα ως προδιαθεσικός παράγοντας. Μελέτες λ.χ. έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης που εκ φύσεως διαθέτουν οι γυναίκες σχετίζονται με την ανάπτυξη αρθρίτιδας.
Τι είναι η άρθρωση
Η άρθρωση είναι τμήμα του σκελετού, στο οποίο έρχονται σε επαφή και συνδέονται δύο ή περισσότερα οστά. Με τον τρόπο που είναι κατασκευασμένες οι αρθρώσεις παρέχουν στήριξη και ευκαμψία στον υπόλοιπο σκελετό, επιτρέποντας και καθορίζοντας έτσι τις κινήσεις.
Τύποι αρθρώσεων
Ανάλογα με την κινητικότητα και το είδος του ιστού που παρεμβάλλεται, οι αρθρώσεις διακρίνονται σε:
1. Διαρθρώσεις. Ο συχνότερος τύπος άρθρωσης. Επιτρέπουν ελεύθερη κίνηση. Στις διαρθρώσεις ανήκουν σχεδόν όλες οι αρθρώσεις των άκρων (γόνατο, ώμος, αγκώνας, αστράγαλος, ισχίο κ.ά.)
2. Συναρθρώσεις (ή συνδεσμώσεις). Δεν επιτρέπουν την κίνηση. Σε αυτές ανήκουν λ.χ. οι ραφές του κρανίου
3. Αμφιαρθρώσεις. Επιτρέπουν συγκεκριμένη, ελάχιστη κίνηση. Σε αυτές ανήκουν λ.χ. η ηβική σύμφυση και οι αρθρώσεις ανάμεσα στους σπονδύλους.
Αριθμοί
200 τα είδη της αρθρίτιδας
120 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πάσχουν από αρθρίτιδα
2,5 εκατομμύρια Έλληνες έχουν αρθρίτιδα
      * 2 εκατομμύριο έχουν οστεοαρθρίτιδα
      * 70.000-100.000 έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα
      * 25.000 έχουν αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα
Που πονάνε οι πάσχοντες από αρθρίτιδα
50% πλάτη
30% γόνατα
30% ισχίο
15% ώμοι
10% χέρια και πόδια

Προβλήματα ανά τμήμα του σώματος
Καρπός. 
Το συνηθέστερο πρόβλημα στην άρθρωση του καρπού είναι το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, το οποίο όμως είναι νευρολογικής αιτιολογίας και όχι μορφή αρθρίτιδας. Οφείλεται στην πίεση του μέσου νεύρου, που διέρχεται κατά μήκος του καρπού.
Δάκτυλα. Οι αρθρώσεις της άκρας χείρας πέφτουν θύματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, η οποία τις παραμορφώνει και δυσκολεύει την κίνηση των δακτύλων.
Γόνατο. Είναι η άρθρωση που υπόκειται στη μεγαλύτερη φθορά, επειδή σηκώνει το βάρος του κορμού. Στα γόνατα εκδηλώνεται κυρίως οστεοαρθρίτιδα, η οποία είναι μία εκφυλιστική αρθρίτιδα και οφείλεται σε φθορά του αρθρικού χόνδρου.
Ώμος. Στην άρθρωση του ώμου μπορεί να εμφανιστεί φλεγμονή μετά από τραυματισμό, αλλά συχνά και δίχως εμφανή αιτία. Ο πόνος στον ώμο συνήθως επιδεινώνεται τη νύχτα.
Σπονδυλική στήλη. Είναι η πιο συχνή θέση εμφάνισης πόνου - ιδίως στην αυχενική (αυχένας) και στην οσφυϊκή (μέση) μοίρα της - που συχνά οφείλεται σε εκφυλιστικές ή μετατραυματιμές αρθρίτιδες.
Αγκώνας. Συνηθέστερο πρόβλημα είναι η φλεγμονή στους τένονές του που συχνά προκαλείται από τις μονότονες κινήσεις του στη διάρκεια της γυμναστικής ή της εργασίας
Ισχίο. Στα ισχία εκδηλώνεται συνήθως εκφυλιστική αρθροπάθεια (οστεοαρθρίτιδα), κατά την οποία φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου ο χόνδρος που επιστρώνει την άρθρωση, με συνέπεια να εμποδίζεται η κινητικότητά της.
Ποδοκνημική άρθρωση. Η φλεγμονή στην ποδοκνημική άρθρωση σημαίνει πρόβλημα στην άρθρωση που δημιουργούν η κνήμη και η περόνη με το οστούν του ταρσού.

Συμπτώματα
* Φλεγμονή γύρω από τις αρθρώσεις
* Πόνος και πρήξιμο των αρθρώσεων
* Δυσκαμψία
* Μυϊκή ατροφία
* Δυσμορφίες των τενόντων
Για να είναι υγιείς οι αρθρώσεις
* Αποκτήστε και διατηρήστε εφ όρου ζωής υγιές σωματικό βάρος
* Να γυμνάζεστε συστηματικά. Η πιο φιλική για τις αρθρώσεις άσκηση είναι το κολύμπι
* Να κάνετε ασκήσεις με βάρη/αντίστασης για να δυναμώνουν οι μύες σας και να στηρίζουν καλύτερα τις αρθρώσεις σας
* Προσέξτε τη στάση του σώματός σας όταν κάθεστε και όταν σηκώνετε βάρος
* Να τρώτε υγιεινά
* Να αποφεύγετε την πολύωρη ακινησία
* Να αποφεύγετε το κάπνισμα


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Καλιφόρνια: Επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων

Καλιφόρνια: Επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων
Δύο από τους ενάγοντες που αμφισβήτησαν την απαγόρευση στην Καλιφόρνια του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο Λος Άντζελες, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους, καθώς το δικαστήριο ήρε την απαγόρευση.

Ο Πολ Κατάμι και το Τζεφ Ζαρίλο, από το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, ήταν μεταξύ των εναγόντων στην υπόθεση Χόλινγκσγουορθ εναντίον Πέρι, η οποία φέτος έφτασε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Το Δικαστήριο έστειλε την υπόθεση πίσω στο Εφετείο, το οποίο την Παρασκευή αποφάσισε να άρει την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια.

Εξάλου, δύο ημέρες μετά τις ιστορικές αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, η δικαιοσύνη επέτρεψε την ένωση ατόμων του ίδιου φύλου στην Καλιφόρνια, όπου οι πρώτοι γάμοι τελέστηκαν τη νύχτα.
"Σας ονομάζω συζύγους", δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνιας Καμάλα Χάρις παντρεύοντας την Κρις Πέρι και την Σάντι Στίερ στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, υπό τις επευφημίες φίλων και συγγενών.

Η επίσημη ένωση του ζεύγους αυτού ήταν η πρώτη μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Καλιφόρνια τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η δυτική πολιτεία των ΗΠΑ ήταν από τις πρώτες που νομιμοποίησαν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου τον Ιούνιο του 2008. Περί τα 14.000 ζευγάρια ομοφυλοφίλων είχαν τότε ενωθεί με τα δεσμά του γάμου. Ωστόσο έξι μήνες αργότερα η "Πρόταση 8" που ορίζει ως γάμο, την ένωση μόνο μεταξύ των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών υιοθετήθηκε με δημοψήφισμα.

Για τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, τότε άρχισε μια μακρά δικαστική διαμάχη κατά της Πρότασης 8 που κρίθηκε αντισυνταγματική το 2010 από ομοσπονδιακό δικαστήριο, μια απόφαση που επικυρώθηκε δύο χρόνια αργότερα σε έφεση.

Την Παρασκευή το εφετείο ήρε την απαγόρευση, επιτρέποντας τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Μετά την απόφαση αυτή, τελέστηκε ο γάμος της Κρις Πέρι και της Σάντι Στίερ στο Σαν Φρανσίσκο και του Πολ Κατάμι και Τζεφ Ζαρίλο στο Λος Αντζελες, όλοι τους ενάγοντες στον δικαστικό αγώνα κατά της Πρότασης 8.

"Ερωτευτήκαμε πριν από 14 χρόνια και ξέραμε ότι η σχέση μας, η οικογένειά μας και η αγάπη μας θα διαρκούσαν και ότι θα εξιδανικευόταν με τον θεσμό του γάμου", δήλωσε η Σάντι Στίερ μετά την τελετή.

"Αυτό που θέλαμε πράγματι, απεγνωσμένα, είναι οι γιοί μας να ξέρουν ότι αγαπιόμαστε σε σημείο που να θέλουμε να παντρευτούμε, και αυτό έγινε. Και λέω στις άλλες οικογένειες που ζουν σε παρόμοιες συνθήκες ότι πρέπει να αγωνιστείτε για να μπορέσετε να παντρευτείτε. Γιατί αξίζετε αυτό που η Σάντι και εγώ έχουμε. Θα αγωνιστούμε μαζί σας γιατί αγαπάμε τα παιδιά σας, αγαπάμε τις οικογένειές σας", είπε η σύζυγός της Κρις Πέρι.

Στο Λος Αντζελες ο δήμαρχος Αντόνιο Βιγιαραϊγκόσα πάντρεψε τον Πολ Κατάμι και τον Τζεφ Ζαρίλο. "Δεν ξέρω αν εσείς, αλλά εγώ έχω ανατριχιάσει", είπε στο ζευγάρι κατά την ανάγνωση των δικαιωμάτων και των καθηκόντων τους.

Στο Σαν Φρανσίσκο δεκάδες ζευγάρια σχημάτιζαν ουρές την Παρασκευή για την τέλεση του γάμου τους.

Σε ανακοίνωσή της η Καμάλα Χάρις, υπέρμαχος επί μακρόν του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, όπως και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν, δήλωσε: "τα ζευγάρια των γκέι και των λεσβιών περίμεναν πολύ καιρό την ημέρα αυτή και το θεμελιώδες δικαίωμά τους να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Οι ενώσεις τους είναι το ίδιο δίκαιες και νόμιμες όσο οτιδήποτε άλλο".

Ο πρόεδρος της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποστηρικτής των γάμων των γκέι, δήλωσε ότι "στην Καλιφόρνια παρήλθε η εποχή της διαμάχης και της ευτέλειας και επέστρεψε η αγάπη, η δικαιοσύνη και η ελευθερία".

Οι υποστηρικτές της Πρότασης 8 αντίθετα μίλησαν για μια "κακή" ημέρα για την πολιτεία.

Εκτός από την αμερικανική πρωτεύουσα, Ουάσινγκτον, 13 πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φίλου: Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Αϊόβα, Μέιν, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Μινεσότα, Νιου Χάμσαϊρ, Νέα Υόρκη, Ροντ Αϊλαντ, Βερμόντ και Ουάσινγκτον.

Φωτογραφία: Στον καθεδρικό ναό της Ουάσιγκτον, περιμένοντας να αρχίσει η προσευχή των οικογενειών των ομοφυλόφιλων, μετά την απόφαση άρσης της απαγόρευσης του γάμου, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια. Φωτογραφία: BRENDAN HOFFMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP 

enet.gr

Έρευνα: Αυξημένα καρδιαγγειακά νοσήματα προβλέπονται για τους έφηβους της Ελλάδας

Έρευνα: Αυξημένα καρδιαγγειακά νοσήματα προβλέπονται για τους έφηβους της Ελλάδας
Αντιμέτωπα με καρδιαγγειακά νοσήματα θα βρεθούν στην ενήλικη ζωή τους τα Ελληνόπουλα λόγω των υψηλών ποσοστών παχυσαρκίας, των υψηλών τιμών χοληστερίνης και της υπερλιπιδιαμαίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του έργου CHILDRENHEALTH.

Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ είναι πολύ υψηλά, δηλαδή τα ποσοστά των υπέρβαρων παιδιών στις δύο χώρες ήταν 29,9% και 24,9%, αντίστοιχα, ενώ των παχύσαρκων ήταν 16,7% και 18%, αντίστοιχα. Στην Ελλάδα τα ποσοστά αυτά θεωρούνται σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με εκείνα προηγούμενης μελέτης του INTERREG III που διεξήχθη το 2006-2008 σε άλλες διασυνοριακές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που ήταν υπέρβαρα 27,1% και παχύσαρκα 8,2%.

Εξάλλου τα παιδιά στην Ελλάδα έχουν επιπλέον επιβαρυντικούς παράγοντες το θετικό οικογενειακό ιστορικό για καρδιαγγειακά νοσήματα ή υπερλιπιδαιμία σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό (70,1%) από εκείνα της ΠΓΔΜ (28,5%).

Επιπλέον, στην Ελλάδα, το 49,8% των παιδιών είχαν τιμές χοληστερόλης πάνω από τα ανώτερα φυσιολογικά όρια, ενώ στην ΠΓΔΜ μόλις το 33,5%, με σημαντική διαφορά. Επίσης, το 40,6% των παιδιών στην ΠΓΔΜ είχε χαμηλά επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης (HDL) και άρα χαμηλότερη καρδιοπροστασία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου τα περισσότερα παιδιά (85,8%) είχαν φυσιολογικά επίπεδα HDL.

Αναφορικά με τη λιποπρωτεϊνη Lp(α), που είναι γενετικά καθοριζόμενη και αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το 1/4 περίπου των παιδιών (26%) των ελληνικών περιοχών και το 1/5 (20%) των παιδιών των περιοχών της ΠΓΔΜ είχαν επίπεδα υψηλότερα από τα επιθυμητά.

Επίσης, στα παχύσαρκα παιδιά της Ελλάδας η λιπιδαιμική ταυτότητα και οι παράγοντες οξείδωσης και φλεγμονής παρουσίαζαν σημαντική επιδείνωση. Στα παχύσαρκα παιδιά της ΠΓΔΜ διέφεραν σημαντικά μόνο οι τιμές των τριγλυκεριδίων, της HDL και των παραγόντων οξείδωσης και φλεγμονής.

Και στις δύο χώρες η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία επιδεινώνει τα λιπίδια και τους παράγοντες οξείδωσης και φλεγμονής, που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων στην ενήλικη ζωή. Τέλος, η γενετική ανάλυση στο δείγμα δεν έδωσε στατιστική διαφορά στα υπό-διερεύνηση γονίδια ως προς την επικινδυνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων μεταξύ των δυο πληθυσμών.

Στο πλαίσιο των δράσεων του έργου, CHILDRENHEALTH με βάση τις νέες τεχνολογίες διαδικτύου αναπτύχθηκαν εργαλεία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας αλλά και αναπαραγωγής, μέσω αυτού, δυναμικών χαρτών με τα επιδημιολογικά προφίλ υγείας των παιδιών της περιοχής, καθώς επίσης και πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στα παραπάνω θέματα.

Το έργο CHILDRENHEALTH ξεκίνησε στο 2011 και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου του 2013 για την καταγραφή της παιδικής παχυσαρκίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - ΠΓΔΜ και τη διερεύνηση παραγόντων κινδύνου για την παχυσαρκία και τα καρδιαγγειακά νοσήματα με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Το δείγμα της έρευνας ήταν συνολικά 800 παιδιά και από τις δύο χώρες (400 και 400) ηλικίας ηλικίας 10-12 ετών. Στο έργο συνεργάστηκαν πέντε φορείς της διασυνοριακής ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα: το ΑΠΘ, το νοσοκομείο “Dr. Trifun Panovski” Bitola, το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (ΓΝ Γιαννιτσών, ΓΝ Έδεσσας), το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» και το Κέντρο Υγείας Health Home Gevgelija.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των δράσεων του έργου θα πραγματοποιηθεί αύριο (12.30-15.30) ημερίδα στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Πηγή: AMΠE

Πιείτε νερό με λεμόνι

Πιείτε νερό με λεμόνι
Μάθετε τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό.

Το νερό με λεμόνι είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία του οργανισμού αλλά και για την νεανική εξωτερική εμφάνιση. Δεν έχει θερμίδες, είναι εύγευστο και αναζωογονητικό, γιατί λοιπόν να μην το εντάξετε στη καθημερινότητα σας;

Δείτε παρακάτω τις βασικές ιδιότητες που προσφέρει το νερό με λεμόνι:

1. Καθαρίζει το δέρμα. Το νερό από μόνο του βοηθάει στην αποβολή τοξινών όμως σε συνδυασμό με το λεμόνι γίνεται καλύτερη δουλειά και έτσι το δέρμα διατηρείται υγιές και νεανικό.

2. Εξισορροπεί το pH του σώματος
 προλαμβάνοντας έτσι διάφορες παθήσεις του οργανισμού.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 
Η βιταμίνη C καταπολεμάει και προλαμβάνει τα κρυολογήματα και τις ιώσεις.

4. Το κάλιο που περιέχει το λεμόνι
 ρυθμίζει την πίεση του αίματος, τονώνει τον εγκέφαλο, βελτιώνει την μνήμη και το νευρικό σύστημα καθώς και μειώνει το άγχος και το στρες.

5. Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, μειώνει την κατακράτηση υγρών και την αίσθηση πείνας.

6. Μετά από ένα έντονο ξενύχτι 
το νερό με λεμόνι επαναφέρει τον οργανισμό, τον τονώνει και μειώνει την δυσάρεστη αίσθηση στο στομάχι. Σε αυτή την περίπτωση πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι για καλύτερα αποτελέσματα.

7. Φρεσκάρει την αναπνοή
 μετά από καφέ, φαγητό, κάπνισμα ή ποτό.

jenny.gr

ΗΠΑ: Ισόβια σε 50χρονη που έκοψε το πέος του άντρα της

ΗΠΑ: Ισόβια σε 50χρονη που έκοψε το πέος του άντρα της
Ένα δικαστήριο της Νότιας Καλιφόρνια καταδίκασε μία γυναίκα σε ισόβια κάθειρξη με τη δυνατότητα αναστολής, η οποία κατηγορείται ότι αφού έκοψε το πέος του εν διαστάσει συζύγου της, το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.

Η Κάθριν Κιου, 50 ετών, καταδικάστηκε για βασανισμό και επίθεση στον πρώην σύζυγό της. Η Κιου νάρκωσε τον άνδρα, τον έδεσε και αφαίρεσε το πέος του με ένα μαχαίρι. Ύστερα το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.

Ο δικηγόρος της 50χρονης υποστήριξε ότι η Κιου είχε πέσει θύμα κακοποίησης σε νεαρή ηλικία, κάτι που της προκάλεσε μετα-τραυματικό στρες. Δήλωσε, επίσης, ότι η γυναίκα έχει μετανιώσει για τις πράξεις της.

«Βαθιά μέσα μου ήλπιζα για μια πιο παραδειγματική καταδίκη», δήλωσε το θύμα.

«Ίσως κάποια στιγμή καταφέρω να βρω ένα τρόπο να είμαι ευτυχισμένος, αλλά ποτέ πια δεν θα αισθάνομαι ολοκληρωμένος».

Πηγή: ΑΠΕ