Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

H θυσία μιας μάνας έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να δακρύσει!

Ανεξίτηλο στη μνήμη μας θα μείνει… το φονικό τσουνάμι που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία πριν από σχεδόν 2 χρόνια.

Πόλεις κατεστραμμένες, 20.000 νεκροί και ένα έθνος σε βαθύ πένθος το οποίο εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.Κι όμως, ευρήματα, ιστορίες και φωτογραφίες που έρχονται στο φως ακόμα και σήμερα, αποδεικνύουν ότι παρά το γεγονός της τόσο μεγάλης καταστροφής, η αγάπη και κυρίως της μάνας προς το παιδί, είναι αυτή που νικάει τα πάντα. Μία εικόνα, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, έχει συγκλονίσει τους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Τις πρώτες ώρες, μετά την μεγάλη καταστροφή, τα σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να εντοπίσουν το σώμα μιας άτυχης γυναίκας, το οποίο βρισκόταν θαμμένο στα συντρίμμια του σπιτιού της.

Η στάση του σώματoς, ήταν κουλουριασμένη και έδωσε μία μικρή ελπίδα στους διασώστες ότι η γυναίκα μπορεί να είναι ζωντανή, κάτι που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε μιας και το σώμα της ήταν παγωμένο και δύσκαμπτο.

Απογοητευμένοι οι άνδρες διάσωσης συνέχισαν την πορεία τους, ωστόσο μία… …εσωτερική δύναμη έσπρωξε τον αρχηγό του συνεργείου να επιστρέψει και να εξετάσει και πάλι το νεκρό σώμα της γυναίκας. Ψάχνοντας λοιπόν ανάμεσα στα χέρια της, ανακάλυψε ως διά μαγείας ότι υπήρχε ένα μωρό τυλιγμένο σε μία κουβέρτα, το οποίο κοιμόταν γαλήνια, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τι είχε συμβεί.

Ο μικρούλης σώθηκε χάρη στην θυσία της μητέρας του, ενώ αμέσως τα σωστικά συνεργεία τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιέστατος. Ανάμεσα στην κουβερτούλα του, βρέθηκε ένα κινητό το οποίο έγραφε το εξής μήνυμα από την μητέρα του: «Αν καταφέρεις να επιζήσεις να θυμάσαι μόνο ότι σ’ αγαπώ».

Κάποιοι το χαρακτήρισαν θαύμα κάποιοι απλά συγκινητική θυσία μίας μάνας. Πάντως το σίγουρο είναι, ότι η αγάπη της μητέρας για το παιδί της, μπορεί να κάνει ακόμα και θαύματα…

kataskopoi.com

Γνωρίστε τους 10 καρχαριες "ΦΟΝΙΑΔΕΣ" που προκαλούν τρόμοΠρωταγωνιστές σε ανατριχιαστικά θρίλερ και εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ, οι αιμοβόροι κυνηγοί της θάλασσας είναι το φόβητρο των θαλασσών με δεκάδες επιθέσεις να καταγράφονται ετησίως. Ποιά είναι όμως αυτά τα θαλάσσια τέρατα με τα εφιαλτικά σαγόνια και πόσο θανατηφόρα είναι τελικά; 
Ας γνωρίσουμε λοιπόν εκ του ασφαλούς, τα δέκα πιο θανατηφόρα είδη καρχαριών, ξεκινώντας απο το λιγότερο επικίνδυνο και σπάνιο είδος και φτάνοντας στον αιμοβόρο «βασιλιά των καρχαριών». 

  
10. Γαλάζιος Καρχαρίας
- 13 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 4 θανατηφόρες-
Επιστημονική ονομασία: Prionace glauca, κατοικεί σε βαθιά νερά στους εύκρατους και τροπικούς ωκεανούς του κόσμου. Προτιμώντας τα πιο ψυχρά νερά, οι γαλάζιοι καρχαρίες μεταναστεύουν σε μεγάλες αποστάσεις, για παράδειγμα από τη Νέα Αγγλία στη Νότια Αμερική.Τρέφονται κυρίως με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά δε θα πει όχι και σε ένα μεγαλύτερο θήραμα.


9.Καρχαρίας Αλωνιστής
-16 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 0 θανατηφόρες-
Επιστημονική ονομασία: Carcharhinus brevipinna. Ονομάζεται αλωνιστής γιατί κάνει κύκλους γύρω απο το θύμα πριν επιτεθεί. Εμφανίζεται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές με ζεστά νεράσε όλο τον κόσμο, εκτός από το ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Κινείται σε βάθος 100 μέτρων  αν καιγενικά προτιμά τα ρηχά νερά.


8.Σφυροκέφαλος Καρχαρίας
-
 16 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 0 θανατηφόρες-
Ονομάστηκε έτσι για την ασυνήθιστη και ξεχωριστή δομή του κεφαλιού του, που είναι ισοπεδωμένο σε σχήμα σφυριού. Σφυροκέφαλοι έχουν βρεθεί σε θερμότερα νερά κατά μήκος των ακτών και τις υφαλοκρηπίδες και γενικά κινούνται σε κοπάδια. Συνήθως εντοπίζονται κοντάστα νησιά Cocos, στην Κόστα Ρίκα.


7.Μπρούτζινος Καρχαρίας
- 17 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 0 θανατηφόρες-
Εμφανίζονται κυρίως σε εύκρατα γεωγραφικά πλάτη. Έχουν εντοπιστεί ξεχωριστοί πληθυσμοί τους στον Ατλαντικό, στα ανοικτά της νότιας Αφρικής, στο βορειοδυτικό και ανατολικό Ειρηνικό, και σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενω έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα κοπάδια και σε περιοχές του ισημερινού. Αυτό το είδος μπορεί να βρεθεί σχεδόν παντού. Από υφάλμυρα ποτάμια και εκβολές ποταμών, σε αβαθείς κόλπους και λιμάνια και σε παράκτια νερά 100 μέτρων βαθους.


6.Μαυροπτέρυγος καρχαρίας
- 28 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 1 θανατηφόρα-
Εμφανίζεται συνήθως στα παράκτια τροπικών θαλασσών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των υφάλμηρων οικοτόπων. Έχει ένα συμπαγές, ατρακτοειδές σώμα με ένα μυτερό ρύγχος, μεγάλες σχισμές βραγχίων, ενω δε διαθέτει κορυφογραμμή μεταξύ των ραχιαίων πτερύγιων. Τα περισσότερα άτομα του είδους έχουν μαύρες άκρες στα θωρακικά, ραχιαία, πλαϊνά και ουραία πτερύγια. Φτάνει συνήθως σε μήκος το 1,5 μέτρο.


5. Γκρίζος Καρχαρίας
- 32 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 3 θανατηφόρες-
Γνωστός και ως καρχαρίας-Τίγρης της άμμου, συναντάται στα παράκτια ύδατα σε όλο τον κόσμο. Παρά την τρομακτική εμφάνιση, τα εντυπωσιακά στραβά δόντια και τις ισχυρές ικανότητές του στην κολύμβηση, είναι ένα σχετικά ήρεμο και βραδυκίνητο ζώο, ενω δεν επιτίθεται, παρα μόνο αν προκληθεί. Είναι το πιο συνηθισμένο είδος καρχαρία σε δημόσια ενυδρεία σε όλο τον κόσμο, λόγω του αρκετά μεγάλου μεγέθους του και της μεγάλης προσαρμοστικότητας του στις συνθήκες αιχμαλωσίας σε σχέση με άλλους μεγάλους καρχαρίες.


4. Καρχαρίας των Γκαλαπάγκος
- 39 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 7 θανατηφόρες-
Το είδος αυτό προτιμά καθαρά περιβάλλοντα κοντά σε υφάλους γύρω από ωκεάνια νησιά. Είναι ενα μεγάλο είδος που φτάνει συχνά σε μήκος τα 3,7 μέτρα και βάρος τα 85 κιλά. Ο καρχαρίας των Γκαλάπαγκος έχει το χαρακτηριστικό ατρακτοειδές σχήμα του «υφαλοκαρχαρία»: ψηλό πρώτο ραχιαίο πτερύγιο, το οποίο έχει μια ελαφρώς στρογγυλεμένη άκρη και εξέχει πάνω από το τις πίσω άκρες των θωρακικών πτερυγίων. Οι καρχαρίες των Γκαλαπάγκος είναι αρκετά επιθετικοί, ενω η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) έχει αξιολογήσει αυτό το είδος ως σχεδόν απειλούμενο, καθώς έχει ένα αργό ρυθμό αναπαραγωγής (τα θηλυκά γεννούν 4 με 16 μικρά κάθε 2 με 3 χρόνια)


3.Καρχαρίας Ταύρος
- 39 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 7 θανατηφόρες-
Το όνομα τα λέει όλα, πόσο μάλλον ο αριθμός επιθέσεων. Απο τους πιο επιθετικούς και απρόβλεπτους καρχαρίες της λίστας, ο καρχαρίας Ταύρος είθισται να επιτίθεται σε ανθρώπους, απρόκλητα και χωρίς να έχει την ανάγκη να τραφεί. Απαντάται συνήθως στα νερά της Νικαράγουα


2. Καρχαρίας Τίγρης
- 88 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 27 θανατηφόρες-
Ο καρχαρίας τίγρης είναι ένα αρπακτικό, γνωστό για τις περίεργες διατροφικές του συνήθειες. Γνωστός και ως «σκουπιδιάρης», τρέφεται όχι μόνο με ψάρια, φώκιες, πουλιά, μικρότερους καρχαρίες, καλαμάρια, χελώνες και δελφίνια, αλλά πολλοί καρχαρίες του είδους έχουν βρεθεί με πινακίδες, απόβλητα ή κομμάτια παλιών ελαστικών στο πεπτικό τους σύστημα.


1.Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας
- 244 καταγεγραμμένες επιθέσεις, 65 θανατηφόρες-
Ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών, βασιλιάς των θαλάσσιων σαρκοφάγων. Ο μεγάλος λευκός κολυμπάει συνήθως στις παράκτιες περιοχές όλων σχεδόν των θαλασσών, όπου μπορεί να βρει την λεία του, ενω είναι ίσως ο μεγαλύτερος καρχαρίας της λίστας, αφού φτάνει σε μέγεθος τα 6 μέτρα.
iefimerida.gr
--

...

H αγάπη δεν είναι «εμπόριο»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Έχετε συλλογιστεί για πιο λόγο αγαπάμε; Τι είναι αυτό που μας ωθεί να δεθούμε μ΄ένα άλλο άτομο;
Ένας φιλόσοφος, ο Τζίντου Κρισναμούρτι έλεγε κάποτε για την αγάπη τα εξής:«Ελευθερία και αγάπη πάνε μαζί. Η αγάπη δεν είναι αντίδραση, αν σ΄αγαπώ επειδή μ’ αγαπάς, πρόκειται για καθαρό εμπόριο, για κάτι που μπορεί να το αγοράσει κανείς στην αγορά. «Αγαπώ» δε σημαίνει να ζητώ κάτι ως αντάλλαγμα, ούτε καν να νιώθω πως δίνω κάτι, και μόνο μια τέτοια αγάπη μπορεί να γνωρίσει την ελευθερία…Όταν βλέπεις μια πέτρα ακονισμένη σε έναν δρόμο γεμάτο από ξυπόλυτους διαβάτες, την απομακρύνεις όχι επειδή σου το ζητούν αλλά επειδή λυπάσαι τον άλλον , δε σε νοιάζει ποιος είναι και ποτέ δε τον γνωρίσεις. Το να φυτέψεις ένα δέντρο και να το φροντίζεις, το να κοιτάζεις το ποτάμι και να χαίρεσαι την πληρότητα της γης… όλα αυτά απαιτείται ελευθερία και για να είσαι ελεύθερος πρέπει να αγαπάς».
Η ελευθερία είναι αυτή που επιτρέπει νa αγαπήσουμε αυτούς που θέλουμε, χωρίς πρέπει και πειθαναγκασμούς. Η δύναμη που κρύβουν μέσα τους πολλοί άνθρωποι να αγαπήσουν και να προσφέρουν χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Το συναίσθημα της ηρεμίας και της ευχαρίστησης που νιώθουν, τους αρκεί.

5 άτακες που δεν πρέπει να ακουστούν την ώρα του σεξ


ΣΕΞ
Και η φαντασία έχει τα όρια της.
Τη στιγμή εκείνη μια λάθος κίνηση ή φράση αρκούν για να σας την χαλάσουν. Μπορεί λοιπόν ο ερωτικός σας σύντροφος να είναι πολύ καλός στα προκαταρτικά και να έχει δημιουργήσει μια ερωτική ατμόσφαιρα. Όλα καλά μέχρι εκεί. Δυστυχώς όμως μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των άντρων που δεν ξέρουν να κρατούν «κλειστό το στόμα τους» τη σωστή στιγμή.
Ιδού λοιπόν οι 5 απαγορευτικές ατάκες:
«Σ’αρέσει»: «Κουβέντα θα πιάσουμε γλυκέ μου;» Αν δεν της αρέσει θα αντιδράσει με κάποιο τρόπο ή θα στο δείξει. Το να ρωτάς συνέχεια αν σ’ αρέσει αυτό ή εκείνο, λες και έχετε βγει για shopping δεν βοηθά.
«Τι σου κάνω…;»: Ανήκει στην ίδια κατηγορία με την παραπάνω φράση. Κι εδώ γνωρίζετε πολύ καλά τι κάνετε τι δεδομένη στιγμή. Η ερώτηση λοιπόν αυτή γεννά εύλογα την εξής απορία: «Συγνώμη, είσαι διχασμένη προσωπικότητα;» ή τελικά νιώθει ανασφάλεια και έχει ανάγκη από επιβεβαίωση.
«Μου θυμίζεις την πρώην μου»: Στο άκουσμα της ατάκας αυτής, καλό είναι να αποχωρήσετε και να τον αφήσετε να θυμάται δύο πρώην ολόιδιες.
«Είμαι ο πρώτος σου;»: Πιάσε μολύβι και χαρτί να ξεκινήσουμε τις προσθαφαιρέσεις. Δεν είναι δυνατόν να ρώτα τη στιγμή εκείνη για το παρελθόν, ενώ έπρεπε να επικεντρωθεί στο παρόν. Το να μπει στη διαδικασία αυτή πάει να πει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ανασφάλεια, ζήλια, ποιος ξέρει τι σκέφτεται; Καλό πάντως θα ήταν να κάνατε μερικές δεύτερες σκέψεις.
«Μέγεθος»: Υπάρχει πιθανότητα να σας ρωτήσει αν η φύση του έχει φερθεί γενναιόδωρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως απαντήστε του διπλωματικά, καθώς ότι και αν πείτε μπορεί να στραφεί εναντίον σας.

Το μαύρο χρώμα στο design του μπάνιου

ΜΑΥΡΟ-ΜΠΑΝΙΟ

Smart tips για την εφαρμογή του.
Το μαύρο χρώμα στο μπάνιο είναι μία επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει όμορφα, με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται σωστά και με μέτρο. Δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα δραματικό, αλλά ταυτόχρονα κομψό αποτέλεσμα, ενώ αποτελεί μία σχετικά ασυνήθιστη επιλογή που εντυπωσιάζει.
Ταιριάζει περισσότερο σε μεγάλους και φωτεινούς χώρους. Στους μικρούς χώρους ή σε αυτούς που δεν υπάρχει αρκετό φως το μαύρο χρώμα θα τους κάνει να φαίνονται ακόμη πιο μικροί.

Ο μπαμπάς έχει νέα σχέση...


Τι συμβαίνει όταν μετά το διαζύγιο ένας από τους γονείς αποφασίζει να προχωρήσει σε νέα σχέση; Πώς νιώθει το παιδί, τι πρέπει να του πεις και πότε;

Η Ψυχολόγος, Νατάσσα Πατεράκη απαντά:

Μετά από ένα χωρισμό ή διαζύγιο, οι γονείς γίνονται πρώην σύζυγοι αλλά ποτέ πρώην μπαμπάδες ή πρώην μαμάδες. Όταν η ζωή ξαναμπεί στην κανονική της πορεία, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα και με το γεγονός ότι οι γονείς τους έχουν σεξουαλική ζωή και αρχίζουν να βγαίνουν με άλλους.

 
Για τους ενηλίκους, η νέα γνωριμία στη ζωή τους αποτελεί μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία προσπαθούν να βγουν από τη, συνήθως δύσκολη, φάση ενός χωρισμού ή διαζυγίου και να ξαναθυμηθούν τα όμορφα και αμήχανα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η προοπτική της νέας σχέσης.

 
Όταν μάλιστα είναι και γονείς, τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο, καθώς προκύπτει το άγχος της αποκάλυψης της νέας σχέσης στο παιδί τους και κυρίως οι αντιδράσεις του. Όμως τα παιδιά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τη λέξη μετάβαση, πολύ απλά γιατί δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν και να δεχτούν το “μετά”. Τα παιδιά θέλουν οι γονείς τους να είναι ευτυχισμένοι ακόμα και όταν δεν είναι μαζί, αλλά τους είναι δύσκολο να δεχτούν ότι έχουν κάποιο άλλο σύντροφο εκτός της μητέρας ή του πατέρα τους, και αυτό τα κάνει να νιώθουν μπερδεμένα και υποχρεωμένα να υπερασπιστούν τον γονιό που λείπει αλλά και να συγκρίνουν, συχνά με τρόπο άκαμπτο, το νέο πρόσωπο στη ζωή του. Συνήθως, τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν προσπάθειες από την πλευρά του παιδιού να διατηρηθεί η δομή της οικογένειας με τη μορφή που γνώριζε όλα τα χρόνια.

 
Τι να προσέξω;
Οι γονείς δεν θα πρέπει να υποχωρήσουν και να παραβλέψουν την ανάγκη και την επιθυμία τους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Κάθε χωρισμένος γονιός έχει το δικαίωμα να συνεχίσει τη ζωή του και να αναζητήσει έναν νέο σύντροφο, χωρίς να είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των παιδιών του. Στις περιπτώσεις αυτές η διακριτικότητα αλλά και η σταθερότητα είναι σημαντικά στοιχεία στη συμπεριφορά του γονιού προς το παιδί.Είναι λογικό ο γονιός που προσπαθεί να μπει σε μία νέα σχέση αναπόφευκτα να αφιερώνει λιγότερο χρόνο στα παιδιά του, με συνέπεια αυτά να σκεφτούν ότι έχουν ολοένα και μικρότερη σημασία στη ζωή των γονιών τους. Καλό θα είναι λοιπόν ο γονιός να προσπαθεί να προσαρμόζει το πρόγραμμά του με μοιρασμένες τις προσωπικές του ανάγκες και αυτές του παιδιού του, χωρίς να σταματά την προσπάθεια του να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Σε γενικές γραμμές πάντως, το ζητούμενο είναι το παιδί να προσαρμοστεί στη νέα συνθήκη και ο γονιός με κατανόηση, διακριτικότητα, υπομονή και χρόνο, να διευθετήσει με τον καλύτερο τρόπο τέτοιου είδους προβλήματα.

 
Πότε και τι να του πω;

Η εξοικείωση του παιδιού με τον/την καινούργιο σύντροφο πρέπει να γίνει σταδιακά και προσεκτικά και να του επισημανθεί πως δεν πρόκειται για καινούργιο μπαμπά ή μαμά αλλά για τον νέο σύντροφο του μπαμπά ή της μαμάς. Οι γονεϊκοί ρόλοι δεν υποκαθίστανται και αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζουν και να το έχουν στο νου τους τα παιδιά. Εκ των πραγμάτων, η αναγγελία ενός καινούργιου προσώπου στη ζωή του παιδιού έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που θα του προκαλέσει αναστάτωση, αμηχανία, ενθουσιασμό, περιέργεια και θα δημιουργήσει ένα εύρος αλλαγών στη συμπεριφορά του.

 
Οι γονείς συχνά αναρωτιούνται ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή. Αρχικά, μπορεί να ειπωθεί πως υπάρχει κάποιος πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή του γονιού, χωρίς να δοθούν ιδιαίτερες λεπτομέρειες, και αυτό γιατί δεν υπάρχει λόγος τα παιδιά να έχουν πλήρη πρόσβαση στην ιδιωτική ζωή των γονιών τους, αλλά μόνο στα κομμάτια που τα περιλαμβάνουν και τα αφορούν. Μια καλή χρονικά στιγμή να γίνει αυτό είναι όταν ο γονιός είναι σίγουρος ότι η νέα σχέση τον καλύπτει από όλες τις απόψεις και την αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα ώστε να ενημερώσει το παιδί του για αυτή. Όταν ο ίδιος νιώσει έτοιμος για τα συναισθήματα αλλά και τις προθέσεις του νέου του συντρόφου, μπορεί να εξηγήσει στο παιδί πως έχει ανάγκη από κάποιο πρόσωπο στη ζωή του. Το σίγουρο είναι πως κάθε αλλαγή που προκύπτει στη ζωή των γονιών πρέπει να συζητιέται, να προετοιμάζεται και να είναι σταδιακή.

 
Όσον αφορά στον τρόπο που προτείνεται να ειπωθεί, σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο επιλογές.

 
Ο πρώτος τρόπος είναι ο επίσημος, ο οποίος είναι πιο αγωνιώδης και σχετικά δραματικός, και ο δεύτερος είναι ο πιο αυθόρμητος και αφελής, αλλά εκεί υπάρχει το ρίσκο το παιδί να μην πάρει στα σοβαρά το γεγονός και να μην το αντιμετωπίσει με τον απαιτούμενο σεβασμό, γι’ αυτό και το καινούργιο πρόσωπο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση και λεπτότητα.

 
Κι αν αντιδράσει άσχημα; Τι σημαίνει αυτό;

 
Όσες λιγότερες και σταδιακές πληροφορίες δίνονται στο παιδί, τόσο διευκολύνεται να κατανοήσει και να δεχθεί τη νέα τάξη πραγμάτων. Στην αρχή, είναι πιθανό να αντιδράσει, αφού πάντα τρέφει κάποια κρυφή ελπίδα επανασύνδεσης των γονιών του. Αυτό λοιπόν που οφείλει να κάνει η μητέρα ή ο πατέρας, είναι να του δώσει την ευκαιρία να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του χωρίς να το πιέσει να δεχτεί τον νέο σύντροφο αμέσως.

 
Αρνούμενα να δουν και να γνωρίσουν τον καινούργιο ή την καινούργια σύντροφο, τα παιδιά έχουν πολλές φορές μια συμπεριφορά επιθετική ή καταθλιπτική. Συνήθως οι αρνητικές συμπεριφορές είναι μέσο για να δείξουν πως έχουν θέση στην οικογένεια και πως δεν θα αφήσουν κανέναν να τους πάρει αυτό το ρόλο. Όταν νιώθουν ασφαλή, σίγουρα για την αγάπη των γονιών, οι οποίοι απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις τους με ειλικρίνεια και δεν κρύβονται από αυτά, ενισχύονται οι ισχυροί δεσμοί της σχέσης τους.

 
Η αντίδραση του παιδιού εξαρτάται από την ηλικία του;
 
Η ηλικία του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς θα αντιμετωπίσει τη νέα σχέση του γονιού. Τα μικρά παιδιά είναι πολύ πιο δεκτικά, αντίθετα με τους εφήβους, που μέσα από τη θέση της παντοδυναμίας τους νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και αντιδρούν πολύ πιο απόλυτα και επιθετικά.
 
Γενικότερα, τα παιδιά των χωρισμένων έχουν την τάση να προστατεύουν τους γονείς τους και αντίστοιχα οι γονείς που βγαίνουν από χωρισμό ή διαζύγιο να υπερπροστατεύουν τα παιδιά τους.

Πώς να το πω στο παιδί;


Η ανακοίνωση καλό είναι να γίνει στο σπίτι των παιδιών, ώστε να βρίσκονται στο δικό τους ασφαλή και οικείο χώρο. Καλύτερα να προηγηθεί της αναχώρησης του γονιού κατά 1-2 εβδομάδες για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και μεγαλύτερο διάστημα για τα πιο μεγάλα παιδιά, ώστε αυτά να προλάβουν κάπως να προσαρμοστούν. Eίναι σκόπιμο να γίνει από κοινού και ήρεμα, δηλαδή και από τους δύο γονείς, ώστε


• Να έχουν την άνεση να εκφράσουν τα συναισθήματά τους
• Να σας θέσουν όλες τις απορίες τους
• Να δεσμευτείτε εξίσου σε όσα υπόσχεστε στο καθένα τους
• Να τους διαβεβαιώσετε πως σε ό,τι αφορά εκείνα είστε ενωμένοι οι δυο γονείς


Αν ο ένας από τους δυο  γονείς  δεν είναι σε θέση να ελέγξει τον εαυτό του και αναμένονται από πλευράς του δραματικές εντάσεις, τότε καλύτερα ο χωρισμός να ανακοινωθεί από τον ένα –τον πιο σταθερό και ήρεμο στην προκειμένη φάση. Σε γενικές γραμμές, πάντως,  οι γονείς θα πρέπει να καταφέρετε να συνεννοηθείτε για κοινή προσέγγιση του θέματος ακόμα κι αν ανακοινώσετε χωριστά τις αποφάσεις σας.  Σε περίπτωση που κυριολεκτικά «δεν μιλιέστε», μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός κοινού φίλου, ώστε τα παιδιά να μη βιώσουν σύγχυση και ανασφάλεια ακούγοντας άλλα από τον ένα και άλλα από τον άλλο.
Αν τα παιδιά σας ανήκουν σε πολύ διαφορετικές ηλικιακές  ομάδες, πρέπει να ανακοινώσετε το διαζύγιο συγχρόνως και στα δυο, αλλά μπορείτε μετά να πείτε ιδιαιτέρως λίγο περισσότερες λεπτομέρειες στο μεγαλύτερο παιδί Η παρουσία του αδελφού ή της αδελφής λειτουργεί σαν στήριγμα για τα παιδιά.
Τι να πείτε
Καλό είναι να μην πείτε στα παιδιά ότι χωρίζετε επειδή δεν αγαπιέστε πια. Στα μάτια του παιδιού η οικογενειακή αγάπη είναι δεδομένη και ιερή. Αν ακούσει ότι ο ένας γονιός  έπαψε να αγαπά τον άλλον, θα σκεφτεί ότι  ίσως αύριο ή σε λίγους μήνες θα πάψει να αγαπά και εκείνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε –ανάλογα με την ηλικία του παιδιού- φράσεις όπως
  • «Η μητέρα και ο πατέρας θα ζουν σε διαφορετικά σπίτια στο εξής για να αισθάνονται καλύτερα.»
  • «Αποφασίσαμε με τον πατέρα σας/ τη μητέρα σας να χωρίσουμε επειδή  πάψαμε να επικοινωνούμε σωστά.»
  • «Αποφασίσαμε να μη ζούμε πια μαζί επειδή μας αρέσουν διαφορετικά πράγματα»
  • «Δεν νιώθουμε ευτυχισμένοι όταν είμαστε μαζί οι δυο μας»
  • «Επιδιώκουμε πολύ διαφορετικούς στόχους και αυτοί δεν μπορούν να υλοποιηθούν όσο μένουμε μαζί»
  • «Θα ζούμε χωριστά για να μην έχουμε συνέχεια καβγάδες ή ψυχρότητα»
Όποιος αναλάβει να ανακοινώσει το διαζύγιο, θα πρέπει να εμφυσήσει στα παιδιά σιγουριά για το μέλλον, με φράσεις όπως
- «Θα δείτε ότι αυτό θα είναι καλύτερο και για εσάς»
- «Ανεξάρτητα από το πώς νιώθουμε μεταξύ μας ο πατέρας /η μητέρα σας κι εγώ, εσάς θα συνεχίσουμε και οι δύο να σας αγαπάμε και να σας φροντίζουμε όπως πάντα»,
- «Δεν θα στερηθείτε τίποτε από όσα επιθυμείτε»
- «Ο μπαμπάς (ή η μαμά, αντίστοιχα) θα σας βλέπει πολύ συχνά»
- «Θα είναι απλώς σαν να έχετε δύο σπίτια, αλλά δεν θα αλλάξει τίποτε άλλο σημαντικό» 
- «Για εσάς θα είναι σαν ο ένας από τους δυο μας να λείπει σε δουλειά πιο πολλές ώρες» κ.λπ.
Μπορούν να τονιστούν οι θετικές πλευρές, με φράσεις όπως
- «Στο εξής δεν θα έχουμε πια διαφωνίες και στενοχώριες» ή
- «Θα είμαστε όλοι πιο ήρεμοι και χαρούμενοι» και
- «Θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσουμε στη νέα κατάσταση, όμως μετά θα είναι όλα πιο ισορροπημένα από τώρα» κ.λπ.
Όσο μικρό κι αν είναι τα παιδί σας, πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε εξηγήσεις για τη μεγάλη απόφαση που πήρατε.
- Ξεκαθαρίστε του ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για το χωρισμό. Μερικά παιδιά –ειδικά τα πολύ μικρά- νιώθουν ένοχα επειδή «τους συμβαίνει κάτι πολύ κακό» και θεωρούν ότι «για να πάθουν κάτι τέτοιο», πρέπει να έκαναν κάτι εξίσου κακό και τα ίδια. Πείτε στα παιδιά ότι για τα διαζύγια φταίνε πάντα οι ενήλικες.
- Αν ο άλλος γονέας έχει αποχωρήσει ή αρνείται να συνεργαστεί  και να μιλήσει στο παιδί, τότε εκείνος που ανακοινώνει και τυπικά το διαζύγιο πρέπει να εμπνεύσει στα παιδιά τρυφερότητα και σιγουριά. Όσο ανίσχυρος και αν αισθάνεται, καλό είναι να αποπνέει  δύναμη, γιατί το παιδί διαισθάνεται πως μόνον αυτός του «απομένει» για όλες τις ανάγκες του. Δεν πρέπει λοιπόν να νιώσει ότι αυτό το στήριγμα παραπαίει.
- Μην αφήσετε στο παιδί αναπάντητα τα βασικά ερωτήματά του  –π.χ. «εγώ με ποιον θα μείνω;»- ή όσα σας φαίνονται ασήμαντα όπως  «ποια κουκλάκια θα μπορώ να παίρνω στο σπίτι του μπαμπά;» Κάθε απάντηση που δίνετε, παρέχει στο παιδί μεγαλύτερη σιγουριά για το μέλλον του. Αν δεν  μπορείτε να απαντήσετε σε όλα επειδή πολλά παραμένουν ρευστά, απαντήστε με ειλικρίνεια «δεν ξέρουμε, παιδί μου, ακόμα, αλλά θα προσπαθήσουμε και οι δυο να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για εσένα».
Οι ερωτήσεις των παιδιών
Πριν από την ανακοίνωση του χωρισμού συζητήστε με τον άλλο γονέα τις απαντήσεις που πρέπει να έχετε έτοιμες ή αν πρέπει να τα αντιμετωπίσετε όλα μόνη/μόνος προετοιμαστείτε ανάλογα.  Μερικές από τις συνηθισμένες ερωτήσεις των παιδιών κατά την ανακοίνωση του διαζυγίου είναι οι εξής:
-Γιατί χωρίζετε;
-Ποιος φταίει;
-Εγώ τι φταίω;
-Πού θα μένει ο μπαμπάς; Πότε θα τον βλέπω;
-Εμένα ποιο θα είναι το σπίτι μου;
-Θα με χωρίσετε κι από τα αδέλφια μου;
-Θα πρέπει να αλλάξουμε σπίτι;
-Θα αλλάξω σχολείο;
-Θα κοπεί το χαρτζιλίκι μου;
-Θα βλέπω την άλλη γιαγιά;
-Αν έχω δύο δωμάτια από ένα σε κάθε σπίτι, τα πράγματά μου πού θα τα έχω;
-Θα το πείτε σε όλους;
-Τι να πω στους φίλους μου;
-Αν μείνω με το μπαμπά σε άλλη γειτονιά, θα μπορώ να φέρνω του φίλους μου στο σπίτι του;
-Θα με πηγαίνει ο μπαμπάς στο μπαλέτο ή θα με πηγαίνει η μαμά στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ;
-Θα με αγαπάει πάντα ο μπαμπάς;
-Θα με αγαπάει πάντα η μαμά;
-Αφού φεύγει ο μπαμπάς (ή η μαμά), θα φύγεις κι εσύ;

Πώς να εξαφανίσετε τις ραγάδες

Έξυπνη και οικονομική λύση

Οι ραγάδες είναι γραμμές που σχηματίζονται όταν το δέρμα μας απλώνει γρήγορα, είτε είναι από την εγκυμοσύνη, είτε από απότομη απώλεια ή αύξηση βάρους, έντονη σωματική δραστηριότητα, ή ταχεία ανάπτυξη.

Οι ραγάδες είναι στην πραγματικότητα τα δάκρυα που σχηματίζονται στον ιστό που υποστηρίζει το δέρμα και το βοηθά να τεντώσει. Είναι μια μορφή ουλών στο δέρμα. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος που μπορείτε να ακολουθήσετε και να μην μείνει ούτε μία από αυτές τις γραμμές στο σώμα σας.

Τι θα χρειαστείτε:

Βούτυρο Κακάο

Το βούτυρο κακάο είναι η πιο γνωστή κρέμα θεραπείας για τις ραγάδες.

Η εφαρμογή του παρόντος συσφίγγει και τονώνει το δέρμα, διατηρώντας το παράλληλα επαρκώς ενυδατωμένο. Τα ένζυμα στο βούτυρο κακάο επίσης βοηθούν στη μείωση βλάβης στον ιστό του δέρματος. Ενυδατώνει το δέρμα και κάνει το ξηρό δέρμα, λείο και απαλό με μια ελαφριά φυσική λάμψη, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα αρωματοθεραπείας.


Έλαιο φύτρου σίτου

Το έλαιο φύτρου σιταριού πιστώνεται ως η πλουσιότερη πηγή της φύσης σε βιταμίνης Ε. Τα οφέλη της βιταμίνης Ε είναι ευρεία, αλλά μία από τις πιο καλά τεκμηριωμένες χρήσεις του είναι στην φροντίδα του δέρματος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε βιταμίνη Ε. Το έλαιο φύτρου σιταριού προάγει το σχηματισμό των κυττάρων του δέρματος, είναι ευεργετικό για την πρόληψη και μείωση της εμφάνισης των ραγάδων και άλλα είδη ουλών, καθώς ανανεώνει την υγρασία στο δέρμα, καθιστώντας το ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό και ενυδατικό. Ως μαλακτικό τρέφει και μαλακώνει το δέρμα βοηθώντας να το κρατήσει λείο στην αφή. Η σύνθεση αυτή είναι ευεργετική για την προστασία και τον κλιματισμό του δέρματος, βοηθώντας το δέρμα να παραμείνει υγιές. 

Τρόπος παρασκευής

Η αναλογία που θα χρησιμοποιήσετε είναι 1/2 βούτυρο κακάο, 1/4 αμυγδαλέλαιο, και 1/4 έλαιο φύτρου σιταριού.

1. Πρώτα βάζουμε το βούτυρο κακάο μέσα στο μπουκάλι γιατί αναμιγνύεται καλύτερα με τα λάδια αν μπει πρώτο.

2. Στη συνέχεια, βάζουμε το έλαιο φύτρου αμυγδάλου και το σιτάρι...

3. Και τέλος, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κάποια αιθέρια έλαια για να ενισχύσετε την επίδραση (και οσμή) ακόμη περισσότερο. Η γαλλική λεβάντα, είναι ιδανική αφού η μυρωδιά της δεν είναι μόνο ευχάριστη, αλλά είναι χαλαρωτικό. 

Ανακινήστε καλά και είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε την κρέμα δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση μετά το ντους, όταν το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό και θα το απολαύσετε καλύτερα. Εφαρμόστε στο στήθος, το στομάχι, χαμηλά στην πλάτη, και τους μηρούς. 


Πηγή: neadiatrofis.gr

Το «φάρμακο» της φύσης

Το «φάρμακο» της φύσης

Πάνω από εξήντα διαφορετικές παθήσεις μπορεί να αντιμετωπίσει η αλόη

Γνωστή από τα αρχαία χρόνια, η αλόη υπήρξε γνωστή ως το φυτό της αθανασίας, αγαπημένο της ιατρικής και της κοσμετολογίας. Υπάρχουν πάνω από 200 είδη του φυτού, αλλά μόνο η αλόη η γνήσια ή Aloe Vera και η aloe ferrox miller μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς.

Η αλόη η γνήσια, η οποία ευδοκιμεί στην Ελλάδα χάρη στο ζεστό της κλίμα, είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ώστε δικαίως στις μέρες μας ονομάζεται και «φαρμακείο» της φύσης. 

Περιέχει 75 θρεπτικά συστατικά τα οποία συνεργάζονται για ένα θεαματικό αποτέλεσμα: βιταμίνες, με κυριότερες τις C, Ε και του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα (βοηθούν στην διάσπαση των τροφών) μόνο- και πολύ-σακχαρίτες, στερόλες και β-καροτένιο.

Είναι γνωστό πως η αλόη μπορεί να αντιμετωπίσει πάνω από εξήντα διαφορετικές παθήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι δερματικές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το θαυμαστό αυτό φυτό. 

Η ικανότητά της να διεισδύει βαθιά στο δέρμα, την καθιστά ιδανική αντιμετώπιση για δερματικούς ερεθισμούς με αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Ακόμα με την ικανότητά της να ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αποτελεί εξαιρετικό καλλυντικό.

Οι δράσεις της αλόης όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς έχει τη δυνατότητα να μειώνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών προβλημάτων, τους πόνους στους μύες και στην κοιλιά και τις κρίσεις άσθματος. Βοηθά στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τονώνει το ανοσοποιητικό, ευεργετώντας ασθενείς με καρκίνο και AIDS. 

Στις μέρες μας, εκτός από το πλήθος των καλλυντικών προϊόντων της αλόης, που προορίζονται για εξωτερική χρήση (κρέμα, γέλη-gel κ.λπ.), μπορείτε να την προμηθευτείτε και σε μορφή σκόνης, κάψουλες και χυμό σε φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων. 

Με την πλούσια διατροφική της σύσταση και τις ευεργετικές της ιδιότητες στον άνθρωπο, η αλόη έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα θαυματουργά φυτά της φύσης.

Πηγή: mednutrition.gr

Η πρώτη video on demand υπηρεσία σε smart tv

Η πρώτη video on demand υπηρεσία σε smart tv

Ολοκληρωμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας

Τη συνεργασία τους για τη διάθεση από σήμερα της υπηρεσίας Vod (Video on Demand) PameOdeon στις Samsung Smart TV ανακοίνωσαν η Samsung Electronics Hellas και η Odeon. 

Η PameOdeon αποτελεί την πρώτη Video on Demand υπηρεσία ελληνικής εταιρίας σε Smart TV και έρχεται να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας, παρέχοντας στους τηλεθεατές μεγάλες επιτυχίες του Hollywood και αγαπημένες ταινίες του ελληνικού ασπρόμαυρου κινηματογράφου. Ο κατάλογος αποτελείται από εκατοντάδες ταινίες studios του Hollywood, καθώς και αγαπημένες ταινίες της Φίνος Φιλμς, νέες ελληνικές παραγωγές και ντοκιμαντέρ.

Ο κ. Γιώργος Τσαούσης, Διευθυντής Audio Visual της Samsung Electronics Hellas, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Odeon για το λανσάρισμα της υπηρεσίας PameOdeon στη Samsung Smart TV θέτει ακόμα πιο υψηλά standards στην οικιακή ψυχαγωγία. Είναι πραγματικά μια ανατρεπτική υπηρεσία, που σε συνδυασμό με την εικόνα, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της Samsung Smart TV, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία θέασης και ψυχαγωγίας».«Η διασκέδαση στο σπίτι αποτελεί για εμάς σημαντικότατο γνώμονα, ο οποίος ανέκαθεν επηρέαζε τις πιο βασικές μας στρατηγικές κινήσεις, και επιτέλους μας δίνεται η ευκαιρία να μοιραστούμε την ανεξάντλητη πηγή οπτικής πληροφορίας που διαθέτουμε, με έναν εξίσου ισχυρό σύμμαχο του home entertainment, τη Samsung Smart TV», δήλωσε ο κ. Μάνος Κρεζίας, Πρόεδρος της Odeon. Η εγγραφή στην υπηρεσία PameOdeon για τη Samsung Smart TV, γίνεται μέσα από το διαδικτυακό τόπο της υπηρεσίας, στο www.pameodeon.gr . Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να εισαγάγουν τα στοιχεία τους στη Smart TV και να απολαύσουν την ταινία της επιλογής τους. Από τη στιγμή της ενοικίασης, κάθε τίτλος είναι διαθέσιμος για προβολή για 24 ώρες. 

Η υπηρεσία PameOdeon, είναι διαθέσιμη στην κατηγορία Video του Samsung Apps, του καταστήματος εφαρμογών για τα μοντέλα Samsung Smart TV και Smart Blu ray 2013, 2012 & 2011.

Η Euroleague στο NBA 2K14

Η Euroleague στο NBA 2K14

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και άλλες 12 ευρωπαϊκές ομάδες εμφανίζονται στο παιχνίδι

Η Euroleague και η 2K Sports ανακοίνωσαν μόλις ότι υπέγραψαν πολυετή συμφωνία, ώστε ο κορυφαίος ευρωπαϊκός θεσμός του μπάσκετ, να εμφανίζεται στη σειρά NBA 2K, κι αυτή με τη σειρά της, κορυφαία στο είδος της.

Πιο συγκεκριμένα, στο NBA 2K14, το οποίο θα κυκλοφορήσει για PS3, Xbox 360 και PC, αλλά και για τις next-gen κονσόλες, PS4 και Xbox One, θα εμφανιστούν 14 ομάδες, ανάμεσά τους και οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ακολουθεί η πλήρης λίστα των 14 ομάδων, όπως αναγράφονται στο δελτίου τύπου.

- Alba Berlin
- FC Barcelona
- Real Madrid
- CSKA Moscow
- EA7 Emporio Armani Milano
- Montepaschi Siena
- Fenerbahçe Ülker Istanbul
- Anadolu Efes Istanbul
- Olympiacos Piraeus
- Panathinaikos Athens
- Maccabi Electra Tel Aviv
- Zalgiris Kaunas
- Unicaja Málaga
- Laboral Kutxa Vitoria

Πηγή: thegang.gr

Media player υπερυψηλής ανάλυσης από τη Sony

Media player υπερυψηλής ανάλυσης από τη Sony

Έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής 4K περιεχομένου

Η επέλαση των 4K τηλεοράσεων έχει ήδη ξεκινήσει και παρόλο που οι τιμές παραμένουν σε απαγορευτικά επίπεδα, τα πρώτα δείγματα είναι άκρως εντυπωσιακά.

Τι συμβαίνει όμως με τις πηγές; Τα players και media PC με δυνατότητα απεικόνισης 4K περιεχομένου είναι ακόμη λιγοστά και πανάκριβα.

Από την άλλη το 4K playback από αμφότερες τις νέες κονσόλες (PS4 & Xbox One) είναι πολλά υποσχόμενο, αλλά αργεί ακόμη.

Γι' αυτό και η επίσημη παρουσίαση του 4K media player της Sony, που είχε προαναγγελθεί στη φετινή CES, είναι μια αναμφίβολα θετική είδηση για όλους τους early-adopters.

To FMP-X1 είναι το πρώτο αμιγώς Ultra HD Media Player της Sony με δυνατότητα αναπαραγωγής native 4K περιεχομένου και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 15 Ιουλίου στην τιμή των 699 δολαρίων (περίπου 536 ευρώ).To νέο media player θα παίζει περιεχόμενο σε ανάλυση 3840 x 2160/30p & 24p από το σκληρό δίσκο των 2TB που ενσωματώνει, αλλά και από εξωτερικές συσκευές. Από άποψη συνδεσιμότητας το FMP-X1 διαθέτει θύρα Ethernet, 2 HDMI, θύρα για κάρτες SD, 1ΧUSB 2.0 και 1ΧUSB 3.0.

Φυσικά, το ερώτημα που τριβελίζει στα μυαλά ειδικών και μη, δεν είναι άλλο από το περιεχόμενο. Και οι εταιρείες έχοντας δει τα λάθη με το 3D, δεν θα ρισκάρουν με το νέο trend της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Sony θα προσφέρει εντελώς δωρεάν 10 ταινίες σε 4K ανάλυση, ανάμεσα τους τα: Amazing Spider-Man, Bad Teacher, Battle: Los Angeles, Total Recall 2012, Taxi Driver κ.α..

Το φθινόπωρο αναμένεται και το λανσάρισμα της υπηρεσίας Video Unlimited 4K με δυνατότητα ενοικίασης ταινιών, σειρών και κλιπ σε Ultra HD ανάλυση.

Στην Ευρώπη, βέβαια, θα πρέπει να κάνουμε λίγη παραπάνω υπομονή.

Πηγή: thegang.gr

Το φάρμακο εναντίον του καρκίνου βρέθηκε αλλά είναι φτηνό και δεν το χορηγούν – Ποια είναι τα συμφέροντα που κρύβονταιΟ γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης καρδιολόγος στην Αλμπέρτα του Καναδά ανακάλυψε ότι η χορήγηση της ουσίας DCA σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο βοηθά δραστικά στην υποχώρηση της ασθένειας!
Μάλιστα σε ορισμένες μορφές καρκίνου όπως του πνεύμονα, του στήθους και του εγκεφάλου επιτεύχθηκε συρρίκνωση των καρκινικών όγκων πάνω από 70%!!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ;;;

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ

ΚΑΝΤΕ INVITE ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!

ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! 
tromaktiko

Αποβολή: Πότε υπάρχει πιθανότητα να χαθεί ένα παιδί;

Αποβολή: Πότε υπάρχει πιθανότητα να χαθεί ένα παιδί;

Τι γίνεται όταν η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μιας γυναίκας γίνει στενοχώρια; Για ποιο λόγο δεν κατάφερε ένα έμβρυο να επιβιώσει και οδηγήθηκε στην αποβολή; 
Τι είναι αποβολή;
Με τον όρο αποβολή εννοούμε την απώλεια του εμβρύου, όταν γίνει χωρίς την θέληση των γονέων ή τον τερματισμό μιας εγκυμοσύνης στους πρώτους μήνες της, πριν ακόμη το έμβρυο αναπτυχθεί αρκετά για να είναι βιώσιμο. Πολύ συχνά παρατηρείται ότι πολλές γυναίκες να αποβάλουν, πριν καν διαπιστώσουν ότι είναι έγκυες.

Ποια είναι τα αίτια;
Στις περισσότερες αποβολές δεν μπορούμε να πούμε και να δούμε με ακρίβεια τον λόγο που προκάλεσε την αποβολή, γι’ αυτό και δεν παρουσιάζεται συγκεκριμένη αιτία. Παρόλα αυτά, τα συνήθη αίτια των αυτομάτων αποβολών διακρίνονται:

• Από το έμβρυο λόγω τις χρωμοσωμικής ανωμαλίας. Η ίδια η φύση προνοεί, έτσι ώστε να αποφευχθεί η γέννηση ενός εμβρύου με σοβαρά προβλήματα.
• Από τη μητέρα, όπου πολλές παθολογικές καταστάσεις της μητέρας μπορούν να ευθύνονται για την πρόκληση αυτομάτων αποβολών.

Οι κυριότερες από αυτές είναι:
Ηλικία, άνω των 35 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποβάλλουν
Μικροβιακοί παράγοντες όπως
το Μυκόπλασμα
το Ουρεόπλασμα,
το Τοξόπλασμα,
τα Χλαμύδια,
ο Έρπης Γεννητικών Οργάνων.
η νεφρική ανεπάρκεια, η υψηλή πίεση 
Ενδοκρινολογικές παθήσεις, ο υποθυρεοειδισμός, ο σακχαρώδης διαβήτης και
η ανεπάρκεια έκκρισης προγεστερόνης
Το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ 
Η λήψη φαρμάκων ή ναρκωτικών ουσιών,
Η κακή διατροφή
Οι παθήσεις της μήτρας, τα ινομυώματα, οι πολύποδες κ.α.

Ποια είναι τα Συμπτώματα; 
Τα πιο γνωστά συμπτώματα μιας επικείμενης αποβολής είναι:
• Αιμορραγία από τον κόλπο,
• Απώλεια ιστών από τον κόλπο,
• Απώλεια υγρών από τον κόλπο,
• Πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς

Πόσα είδη Αποβολών υπάρχουν;
Με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων και ανάλογα με την εξέλιξη είναι δυνατόν να διακριθούν και να αναγνωρισθούν τα εξής είδη εκτρώσεων:

Απειλούμενη αποβολή
Είναι το μόνο είδος αποβολής, που η κύηση μπορεί να φθάσει στο τέρμα της σε ποσοστό περίπου 50%, ανεξάρτητα από τον τρόπο θεραπευτικής αντιμετώπισης της.

Αναπόφευκτη αποβολή
Με τον όρο αναπόφευκτη αποβολή εννοούμε ότι οι μεταβολές του τραχήλου είναι μη αναστρέψιμες και οποιαδήποτε προσπάθεια διατήρησης της κύησης είναι ανώφελη.

Ατελής αποβολή
Κύριο σύμπτωμα της μορφής αυτής είναι η έντονη αιμορραγία λόγω παραμονής, στην κοιλότητα της μήτρας εμβρυϊκών στοιχείων.

Τέλεια αποβολή
Χαρακτηρίζεται από έντονα συμπτώματα πόνου και αιμορραγίας με αποτέλεσμα την πλήρη έξοδο του εμβρύου και του πλακούντα.

Παλίνδρομη αποβολή
Ορίζεται ως η κατακράτηση του νεκρού εμβρύου εντός της κοιλότητας της μήτρας. Κλινικά τα συμπτώματα της κύησης εξαφανίζονται, ενώ το μέγεθος της μήτρας δεν αντιστοιχεί στην ηλικία της κύησης.

Καθ’ έξιν αποβολές
Ο όρος χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν διαδοχικές αποβολές. 

Τι να κάνω στο μέλλον;
Δεν υπάρχει μία και μόνο σαφής απάντηση. Το ιστορικό σας, σε συνδυασμό με τις απαραίτητες εξετάσεις, θα μας καθοδηγήσει για το τι πρέπει ακριβώς να κάνουμε. Άρα, σε περίπτωση που μείνετε έγκυος ξανά μετά από μία αποβολή, θα πρέπει να πραγματοποιείται συχνά ο γυναικολογικός έλεγχος, υπερηχογραφήματα, αλλαγή του τρόπου ζωής και ξεκούραση ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο δεύτερης αποβολής.


Ευχαριστούμε τον Dr. Νικόλαο Ναούμ, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία 210 8835100 / 200 www.ananeosi.gr

Σε θέλει η απλά περνάει την ώρα του μαζί σου?

Σε θέλει η απλά περνάει την ώρα του μαζί σου?
 Advertisement
 

Σίγουρα όλες οι σχέσεις δεν είναι ίδιες και σίγουρα δεν έχουν όλες την ίδια κατάληξη.
Με λίγα λόγια, άλλες φορές ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος, άλλες έρχεται με το χρόνο και άλλες δεν έρχεται ποτέ! Κι αν στις δύο πρώτες περιπτώσεις, τα πράγματα είναι θετικά γιατί έρωτας θα υπάρξει έτσι κι αλλιώς, στην τελευταία το θέμα σηκώνει συζήτηση διότι κακά τα ψέματα το να ασχολείσαι με έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να σου προσφέρει τίποτα παραπάνω παρά ευκαιριακό sex, ενώ εσύ αποζητάς μια κάποια εξέλιξη, τότε η αλήθεια είναι ότι ούτε αυτό που έχετε μπορείτε να απολαύσετε, ούτε και φυσικά να ελπίζετε θα υπάρξει... συνέχεια. Αν φυσικά η σχέση βρίσκεται στη αρχή της, τότε μπορείτε να κάνετε λίγη υπομονή, ωστόσο υπάρχουν κάποια αλάνθαστα σημάδια για να καταλάβετε από τον πρώτο κιόλας καιρό ότι με το αγόρι αυτό, μέλλον δεν έχετε...
1. Είναι βραδινός... τύπος: Το που γνωριστήκατε δεν έχει μεγάλη σημασία αλλά πολύ πιθανό να ήταν βράδυ σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί με αρκετό αλκοόλ στο αίμα σας. Από τότε, ενώ μιλάτε αρκετά συχνά, δεν τον έχετε δει ποτέ στο φως της μέρας, να δείτε και την ποιότητα του δερματός του βρε αδερφέ, ενώ ότι πρόταση έχετε κάνει για ποτό, έχει μάλλον αγνοηθεί. Η μόνη σας επικοινωνία, είναι κατά τις 10 το βράδυ, όταν πια δεν έχει κανονίσει κάτι άλλο και μπορεί να σας χώσει στο πρόγραμμά του! Μάλλον δεν σας θέλει για κάτι παραπάνω... Τι λέτε κι εσείς;
2. Σας θυμάται όταν είναι... μεθυσμένος: Το γεγονός ότι σας πήρε τηλέφωνο, γιατί μάλλον μήνυμα δεν θα μπορούσε να συνθέσει, ή ήρθε κάτω από το σπίτι σας έπειτα από μία νύχτα μέθης, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως! 'Ή μάλλον σημαίνει ότι έχει οικειότητα μαζί σας και επειδή ήθελε σώνει και ντε να έρθει σε επαφή με μία γυναίκα επέλεξε εσάς και όχι αυτή που πραγματικά θα ήθελε, η οποία πιθανόν να τον έδιωχνε με τις κλωτσιές! Από κει και πέρα, ότι και να σας πει, μην πιστέψετε λέξη, γιατί μπορεί να λένε ότι το ποτό λέει αλήθειες, αλλλα λέει και πολλές βλακείες επίσης!
3. Αν δεν κάνετε εσείς κίνηση αυτός τίποτα: Καθίστε και σκεφτείτε πόσες από τις φορές που έχετε τελικά βρεθεί, πήρε εκείνος την πρωτοβουλία. Καμία; Μία; Γενικότερα πάντα είστε εσείς αυτή που επικοινωνείτε, και φυσικά συμβιβάζεστε με τη βολή εκείνου. Μέρα, ώρα και χρονικό διάστημα που θέλει εκείνος λες και είστε αυτόματο! Δεν σας προτείνουμε ένα βράδυ απλώς να τον αγνοήσετε και να μην απαντήσετε στα μηνύματά του, γιατί αφενός δεν θα το κάνετε, και αφετέρου και να το κάνετε δεν θα τον νοιάξει και πολύ!
4. Δεν σε προσέχει: Όταν είστε έξω με παρέα, ποτέ οι δυο σας φυσικά, σας έχει κάπως... γραμμένη; Μην αγχώνεστε, δεν είναι κακός άνθρωπος, απλά δεν δίνει δεκάρα για το γεγονός ότι εσάς το μαγαζί αυτό δεν σας αρέσει, ότι κρυώνετε και ότι πρέπει επιτέλους να φύγετε γιατί την επόμενη μέρα δουλεύετε. Το ακόμα πιο τραγικό βέβαια, θα είναι να σας αφήσει να πάρετε ταξί και χωρίς να σας δώσει έστω τα χρήματα, γιατί είπαμε, και απογοητευμένη και μπατιράκι πάει πολύ! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απλά να μην ακολουθείτε αυτές τις εξόδους, γιατί εσείς το κάνετε για να μπορέσετε να τον δείτε και αυτός το κάνει για τον ακριβώς αντίθετο λόγο!
5. Τον κυνηγάει ο χρόνος: Δεν είναι ποτέ χαλαρός και πάντα έχει κάτι να κάνει γι' αυτό και όποτε είστε μαζί σηκώνεται και φεύγει σαν τον κυνηγημένο. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί όντως να έχει φορτωμένο πρόηγραμμα αλλά πόσο φορτωμένο να είναι όταν όποτε του μιλάτε στο facebook ή στο τηλέφωνο και τον ρωτάτε τι κάνει εκείνος απλά... αράζει; Χρόνο έχει, όρεξη να σας βλέπει δεν έχει! Ή μάλλον καλύτερα, έχει χρόνο για να σας βλέπει όποτε θέλει εκείνος. Πολύ απλό...


Πηγή: http://www.to-mati.gr/53332/se-thelei-i-apla-pernaei-tin-ora-tou-mazi-sou#ixzz2XyKFIP6g