Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ...

ΘΑ ΘΕΛΑ...

...

Κάστρα στην άμμο...


sand
Αδελφούλα, έλα να παίξουμε, μην αργείς. Να μείνουμε εδώ, κοντά στο κύμα, με τα ποδαράκια μας να βρέχονται συνέχεια. Πολύ μου αρέσει όταν καθόμαστε μαζί και φτιάχνουμε με προσοχή τα όμορφά μας κάστρα. Να, δες, θα κάνει ο καθένας μας και από μια σημαντική δουλειά. Εγώ θα κουβαλάω σιγά-σιγά την άμμο στα κουβαδάκια μέσα κι εσύ θα φέρνεις νεράκι για να κάνουμε λάσπη και να γίνει το παλάτι μας γερό. Σήμερα θα σου δείξω μερικά νέα κολπάκια που έμαθα και που θα κάνουν το παιχνίδι μας ακόμα πιο ωραίο. Θα βάλουμε μικρά ανεμιστηράκια πάνω στα φρούρια που θα χτίσουμε και κορδέλες με χρώματα πολλά και πλαστικές πορτούλες για να φαίνεται το κάστρο μας όμορφο και να μοιάζει με το καλύτερο που υπάρχει στη γη. Αν θέλεις, φέρε και τις κούκλες σου να τις βάλουμε να μένουν μέσα κι αυτές, ναι, μπορούμε να πούμε ότι είναι βασίλισσες που περιμένουν τους αγαπημένους τους πρίγκιπες, όσο εκείνοι λείπουν σε μάχες, με τα ωραία άλογά τους. Έφερα και μερικά από τα μικρά μου στρατιωτάκια για να φαίνονται ότι είναι οι φρουροί που θα σημαδεύουν όποιον έρθει από μακριά και θέλει να πειράξει τις όμορφές μας κούκλες. Είδες; Είναι τέλεια, σου λέω. Και θα παίξουμε για πολλή ώρα, μακάρι να μη νυχτώσει σήμερα καθόλου, να φτιάξουμε κι άλλα, πολλά, μεγαλύτερα κάστρα μέχρι την άλλη μέρα. Κι αν κουραστείς, θα μείνω ξύπνιος εγώ, να σε προσέχω και να διώχνω τη θάλασσα πέρα, ναι, κοιμήσου εσύ, θα είναι ο εδώ ο καλός σου, ο μεγάλος αδελφούλης. Κι ας ξεχαστούμε λιγάκι. Δεν είναι αμαρτία να ξεχνιέσαι.
Έτσι δεν μας έχουν πει και στο σχολείο; Ότι δεν πειράζει άμα καμιά φορά κάνεις και κανένα λαθάκι και ότι μαθαίνεις από τα λάθη σου και γίνεσαι άνθρωπος καλύτερος, πιο σωστός; Α, τώρα που είπα σχολείο, τι μου ήρθε! Θυμάσαι, πέρυσι, εκείνη την ημέρα, λίγο πριν πάμε για διακοπές το καλοκαίρι, όταν μπήκαν εκείνοι οι κύριοι με τα μεγάλα μικρόφωνα και με τις μαύρες κάμερες μέσα στην τάξη και μας είπαν ότι θα παίξουμε στην τηλεόραση και μας έδωσαν ρόλους και λόγια να πούμε; Ναι, τότε, που μας είπαν ότι θα γίνει κάποια μικρή ταινία, σαν διαφήμιση, που θα τη δείξουν πολλές φορές όλα τα κανάλια και ότι έπρεπε να βάλουμε τα δυνατά μας σαν να είμαστε οι καλύτεροι ηθοποιοί. Τότε που θέλανε να σκεφτούμε πράγματα άσχημα, λυπητερά, όπως όταν κάνουμε λίγο πριν βάλουμε τα κλάματα, δεν ξέρω γιατί μας το ζήτησαν αυτό, ήταν δύσκολο να κάνουμε σκέψεις κακές, αλλά έπρεπε, μας είπαν, γιατί η τηλεόραση θα μας έδειχνε να μη χαμογελάμε καθόλου και να βγαίνουν δάκρυα από τα μάτια μας στ’ αλήθεια! Το ίδιο θα έκανε και ο καλός μας ο κύριος που θα μας μιλούσε σαν να είναι στενοχωρημένος και θα μας κοιτούσε στα μάτια σαν να είχε συμβεί κάποιο μεγάλο κακό και εμείς θα τον ρωτούσαμε συνέχεια “γιατί, κύριε;”, “και η Ελλάδα, κύριε;” “δεν είναι, κύριε; δεν είναι;”. Και εγώ ξεχνιόμουν συνέχεια, ρε γαμώτο, μου ‘ρχόταν να γελάσω, δεν ήθελα να κλαίω, ούτε στα ψέμματα, δεν ήθελα να βλέπω τον κύριό μας έτσι, να μη μας μιλάει. Τότε κατάλαβα ότι να ξεχνάς καμιά φορά δεν είναι και τόσο λάθος.
Βέβαια, τελικά βρήκα το κόλπο για να κλάψω αληθινά και όχι στα ψέμματα. Έκανα αυτό που με έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό και δεν μπορώ να το σταματήσω με τίποτα. Ναι, εκείνο που σου έχω πει ότι παθαίνω με το που σκεφτώ τους μεγάλους τη στιγμή που πεθαίνουνε. Δεν ξέρω τι έγινε μέσα μου από την ώρα που μπήκε αυτή η ιδέα για πρώτη φορά πριν καιρό στο μυαλό μου, τότε που κατάλαβα ότι δεν ζούμε για πάντα και ότι η ζωή τελειώνει και κάποια στιγμή θα χωριστούμε και δεν θα παίζουμε μαζί όπως σήμερα εδώ. Και, ένα περίεργο πράγμα, όλα αυτά τα σκεφτόμουνα και προσπαθούσα να κάνω ότι δεν τα σκέφτηκα και προσπάθησα καλύτερα να θυμηθώ εσένα, να μετρήσω πάλι από την αρχή τα όμορφα κουβαδάκια και όλα τα άλλα παιχνίδια μας αλλά εκείνη ακριβώς τη στιγμή που κατάλαβα το θάνατο, άκουσα από το δωμάτιο μέσα να παίζει εκείνο το τραγούδι το μελαγχολικό που κάθε φορά που το ακούω κλαίω χωρίς να μπορώ να σταματήσω, τόσο πολύ που κρύβομαι κάτω από το πάπλωμα και αρπάζω την πετσέτα για να σκουπίσω τα μάγουλά μου αλλά δεν γίνεται τίποτα και ντρέπομαι και δεν βγαίνω έξω να παίξω με τα άλλα παιδιά γιατί τα μάτια μου είναι κατακόκκινα και με ρωτάνε τι έπαθα και με πειράζουν και με λένε κλαψιάρη και ότι κάποια αταξία μάλλον έκανα και τις έφαγα. Αυτό λοιπόν έκανα και τότε όταν μας είπαν ότι πρέπει να κλάψουμε αληθινά. Όμως έκλαψα πολύ, πάρα πολύ, έκλαιγα συνέχεια, πολλή ώρα, μέχρι που μου είπαν να σταματήσω λίγο και να ξεχαστώ πάλι για να ηρεμήσω. Αμάν!
Μετά, θυμάσαι που μαζευτήκαμε όλοι μαζί, με τον μπαμπά και τη μαμά, τους θείους και τις θείες, τα ξαδελφάκια μας τα γλυκά, για να δούμε τη διαφήμιση όταν θα την έδειχνε η τηλεόραση για πρώτη φορά; Είχαμε χαρεί πάρα πολύ γιατί θα βλέπαμε τις φάτσες μας μέσα στην οθόνη και θα είχε πολλή πλάκα και θα γελούσαμε αλλά μας είπαν οι μεγάλοι να μη γελάμε καθόλου πάλι και να μείνουμε ήσυχοι και σοβαροί γιατί η διαφήμιση αυτή δεν ήταν για γέλια και ότι μίλαγε για κάποιο θέμα πολύ σοβαρό και ότι έγινε για να μην πεθάνει η χώρα μας, κάτι τέτοιο, να μην τελειώσει η Ελλάδα, γιατί είχε πολλά προβλήματα και ότι έπρεπε να προσέξουν οι μεγάλοι πολύ για να μην κάνουν κάποιο λάθος και χαθούμε όλοι, δεν θυμάμαι ακριβώς τι, κάτι τέτοιο πάντως. Ότι πολλά παιδάκια δεν έχουνε φαγητό να φάνε και ότι ακόμα και εμείς στο σπίτι μας δεν ζούμε όπως παλιά και ότι φοβόντουσαν οι μεγάλοι ότι δεν θα έχουν πια δουλειά. Και με το που τέλειωσε η διαφήμιση, ο μπαμπάς μάλωσε με τον θείο και ο ένας έλεγε τον άλλο φοβητσιάρη και φωνάζανε δυνατά με βρισιές και λέγανε για τα κόμματα και ότι έπρεπε να σκεφτούνε εμάς, τα μικρά παιδιά, ότι σε λίγο δεν θα είχαν να μας δώσουν για χαρτζιλίκι για να έχουμε μαζί μας στο σχολείο όταν πεινάμε και έπρεπε να φάμε κάτι. Και από τις πολλές φωνές τρομάξαμε και βάλαμε τα κλάματα πάλι και κλαίγαμε τόσο δυνατά, όλο και πιο δυνατά, τόσο δυνατά για να ακουγόμαστε εμείς πιο πολύ από αυτούς. Και τότε μόνο σταμάτησαν γιατί κατάλαβαν ότι στ΄αλήθεια κλαίγαμε δυνατά.
Τι σου λέω τόση ώρα, ε; Έφερες το νεράκι που είπαμε; Μπράβο! Να δεις τώρα τι ωραίο που θα γίνει το κάστρο μας, όπως σου υποσχέθηκα. Θα είναι τόσο όμορφο, σαν να το έχουμε βγάλει από ένα όνειρο. Από ένα υπέροχο όνειρο. Όπως αυτό που βλέπω συνέχεια αυτές τις ημέρες. Βλέπω το σπίτι μας, μεγάλο, σαν ένα κάστρο και εμείς μέσα να τρέχουμε και να παίζουμε. Γύρω γύρω έχει φυτά και λουλούδια και χρώματα και από πάνω έναν μεγάλο ήλιο, φωτεινό. Και βλέπω τη μαμά σαν μια κουκλίτσα μικρή να μαγειρεύει και να περιμένει τον μπαμπά που έρχεται σαν πρίγκηπας από μακριά και όπως φτάνει την πιάνει αγκαλιά και τη φιλάει απαλά και τρέχουμε κι εμείς κοντά και μένουμε όλην την ώρα έτσι με τα χεράκια μας ζεστά. Και είναι τόσο ωραία που δεν θέλω να σταματήσει αυτό το όνειρο, δεν θέλω να ξυπνήσω. Γιατί μόλις ανοίξω τα μάτια, το στομάχι με πονά και η καρδιά μου χτυπάει δυνατά και θέλω να κοιμηθώ πάλι αλλά δεν γίνεται και δεν μπορώ με τίποτα να σταματήσω εκείνες τις περίεργες σκέψεις και όλο πάω μέχρι το δωμάτιο του μπαμπά και της μαμάς και βλέπω μία-μία τις φωτογραφίες και ανοίγω το συρτάρι και διαβάζω ξανά και ξανά εκείνο το γράμμα που έγραψε ο μπαμπάς πριν πετάξει με τη μαμά στον ουρανό ψηλά και προσπαθώ να καταλάβω τι δεν κάναμε σωστά και βάζω εκείνο το τραγουδάκι το λυπητερό που με κάνει να κλαίω και τρέχω να κρυφτώ από τον παππού και τη γιαγιά. Συγγνώμη, αδελφούλα μου, έλα, μην κλαις, δεν το ήθελα, ξέρω, ξεχάστηκα ξανά.
Και πήρε η θάλασσα το κάστρο μας βαθιά.

Οι μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής με Γαλάζιες Σημαίες

Οι μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής με Γαλάζιες Σημαίες

Μάθετε πού θα κολυμπήσετε φέτος

Με 393 βραβευμένες με Γαλάζια σημαία ακτές η Ελλάδα κατέλαβε φέτος τη 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 49 χώρες, για τις καθαρές και άριστα οργανωμένες ακτές της.

Αποτελώντας ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας η Γαλάζια Σημαία θεωρείται το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 στις ακτές και τις μαρίνες, που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις και 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική και όλο και περισσότεροι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, ξενοδοχεία και camping, ενισχύουν το θεσμό.

Χαλκιδική

Δήμος Αριστοτέλη


Ιερισσός/Δημοτική 1, 2, 3, μεγάλη παραλία, στα σημεία που έχουν γαλάζια σημαία είναι οργανωμένη με πλήρεις υποδομές

Καμπούδι 1, 2, 3, διαδοχικές παραλίες, στα σημεία που έχουν γαλάζια σημαία είναι πλήρως οργανωμένες


Ουρανούπολη 1, 2, 3, διαδοχικές, οργανωμένες παραλίες με ρηχά νερά

Αμμουλιανή - Πόρτο Άγιο, αμμώδης, οργανωμένη παραλία


Νέα Ρόδα 2, υπέροχη παραλία με μοναδική ατμόσφαιρα και κρυστάλλινα νερά


Στρατώνι, οργανωμένη και εύκολα προσβάσιμη παραλία, μήκους 800 μέτρων


Κάμπος, Με μήκος που φτάνει το 1 χλμ. είναι η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής δίπλα στα Πυργαδίκια και είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία της

Δήμος Σιθωνίας

Σάρτη 1, παραλία μέσα στον οικισμό, με αμμουδιά, οργανωμένη και έχει καθαρά νερά


Συκιά, μεγάλη αμμουδερή παραλία με θέα στον επιβλητικό Άθω. Λειτουργούν κάμπινγκ.


Τορώνη, εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ., αμμουδερή με ψιλό χαλικάκι, ιδανική για οικογένειες. Σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ενοικιάζονται κανό και θαλάσσια ποδήλατα

Πλατανίτσι, μια μαγευτική τοποθεσία μέσα στα πεύκα, με κρυστάλλινα νερά. Λειτουργεί δημοτικό κάμπινγκ, καφέ μπαρ, μίνι μάρκετ, θαλάσσια σπορ

Πόρτο Καρράς 1, 2, οι παραλίες είναι αμμώδεις, με χαλικάκι και τα νερά γαλαζοπράσινα και σχετικά βαθιά. Πλήρως οργανωμένες διαθέτουν θαλάσσια σπορ, beach bars και εστιατόρια

Ελιά 2, μεγάλη παραλία, πήρε το όνομά της από τους απέραντους ελαιώνες που υπάρχουν στην περιοχή

Μακριά Λαγγάδα, οργανωμένη παραλία με καθαρά νερά


Λαγoμάνδρα, παραλία με άμμο, οργανωμένη η οποία διαθέτει ξενοδοχειακό συγκρότημα, εστιατόρια, μπαρ, θαλάσσια σπορ

Μαρμαράς Β, C, αμμώδης παραλία, αριστερά του οικισμού, με μπαράκια και ταβέρνες και θέα τη νήσο Κέλυφο

Λιβροχιό 1, ασυνήθιστα μεγάλη παραλία για τα δεδομένα της Σιθωνίας, αμμώδης, η θάλασσα έχει ένα μοναδικό γαλαζοπράσινο χρώμα

Δήμος ΚασσάνδραςΣάνη 2, μεγάλη και αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα γαλάζια νερά

Φούρκα, όμορφη παραλία με καθαρά νερά και πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι την άμμοΠολύχρονο 3, οργανωμένη, αμμώδης παραλία

Χανιώτη 1, 3, μεγάλη παραλία, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο

Δήμος Νέας Προποντίδας

Ελαιώνας, οργανωμένη παραλία, κατάλληλη για οικογένειες

Νέα Ποτίδαια, οργανωμένη παραλία με καθαρά νερά, πολλές επιλογές διασκέδασης

Έρευνα της Apple μετά το θάνατο γυναίκας από ηλεκτροπληξία

Έρευνα της Apple μετά το θάνατο γυναίκας από ηλεκτροπληξία

Επιχείρησε να πάρει τηλέφωνο την ώρα που φόρτιζε το iPhone

Τη διεξαγωγή έρευνας μετά το θάνατο μιας νεαρής γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με την αδελφή της, υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ φόρτιζε το iPhone της, ανακοίνωσε σήμερα η Apple.

Η 23χρονη Μα Αϊλούν, κάτοικος της επαρχίας Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, πέθανε όταν επιχείρησε να τηλεφωνήσει ενώ φόρτιζε το κινητό της.

«Θα ερευνήσουμε σε βάθος και θα συνεργαστούμε με τις αρχές στην υπόθεση αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Μα Αϊλούν πέθανε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο τόνισε ότι «δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν για το θάνατό της ευθύνεται το κινητό τηλέφωνο».

Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ίχνη από κάψιμο εντοπίστηκαν στις δυο πλευρές του τηλεφώνου και ότι ο ηλεκτρικός φορτιστής που χρησιμοποίησε το θύμα δεν ήταν ο φορτιστής που δίνει η Apple μαζί με τα τηλέφωνά της αυτά τα οποία πωλούνται στην Κίνα.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την Apple και τα προϊόντα της-πολλά από τα οποία συναρμολογούνται στην Κίνα- είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα, τονίζει το ΑΜΠΕ.

Ωστόσο η εταιρεία επικρίθηκε έντονα τον Απρίλιο από την εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, η οποία κατήγγειλε την «άνευ προηγουμένου αλαζονεία» της αμερικανικής εταιρείας την οποία κατηγόρησε ότι δεν μεταχειρίζεται τους Κινέζους πελάτες της το ίδιο καλά με τους ξένους όσον αφορά το σέρβις μετά την πώληση των προϊόντων της.

Λεπτομέρειες για τις ομάδες της Euroleague στο NBA 2K14

Λεπτομέρειες για τις ομάδες της Euroleague στο NBA 2K14

Το ρόστερ της κάθε ομάδας θα διαθέτει 10 παίκτες

Δεν έχουν περάσει ούτε 10 μέρες από την επίσημη ανακοίνωση για την είσοδο ομάδων της Euroleague στο κορυφαίο basketball sim ΝΒΑ 2Κ14, κι έχουμε κάποια νεότερα επί του θέματος. Καταρχάς, οι γνώστες θα έχουν αναρωτηθεί ήδη γιατί περιλαμβάνονται μόνο οι 14 από τις 24 ομάδες του θεσμού, αν και για να πούμε του μπασκετμπολίστα το δίκιο, οι καλύτερες είναι εδώ. Για να γίνουμε και κακοί ως Έλληνες, εφόσον υπάρχουν ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός εντός, είμαστε καλυμμένοι...

Όπως και να 'χει, η απάντηση είναι απλή, σύμφωνα με την 2Κ Sports. Στην παρούσα φάση, το team έχει επικεντρωθεί στην, όσο το δυνατόν, πιο πιστή μεταφορά των κορυφαίων συλλόγων και των παικτών που τους απαρτίζουν. Αυτό δεν αποκλείει ότι στο μέλλον μπορεί να προστεθούν και περισσότερες ομάδες στο γκρουπ των εκλεκτών.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, το ρόστερ της κάθε ομάδας θα διαθέτει 10 παίκτες, όχι περισσότερους, ώστε η γραφική απεικόνιση αλλά και οι δυνατότητές τους, να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στο πρωτότυπο. Σύμφωνα με την 2Κ Sports, κάτι τέτοιο συνάδει με την αυθεντικότητα που προσπαθεί να μεταφέρει ο εκάστοτε τίτλος NBA 2K.

Τέλος, οι 14 ομάδες της Euroleague αλλά και οι παίκτες τους, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Exhibition (θα υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ομάδες από το NBA) και στα οnline modes του παιχνιδιού. Επίσης, η Euroleague Arena, η έδρα δηλαδή, θα είναι κοινή και για τους 14, απλώς θα αλλάζει το σήμα ανάλογα με το ποιος θα είναι ο γηπεδούχος.

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά μοιάζουν ολίγον πετσοκομμένα, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη στην 2Κ Sports. Δηλαδή, αν είναι ο Διαμαντίδης να παίζει σαν τον Διαμαντίδη και όχι σαν τον Σκροπολίθα (τυχαίο παράδειγμα), τότε αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε καλό και όντως σε μια κατεύθυνση αυθεντικότητας. Ούτως ή άλλως, αρχή είναι ακόμα, από του χρόνου προσμένουμε σε ακόμα περισσότερα.

Πηγή: thegang.gr

Η Apple ανακοίνωσε το νέο Logic Pro Χ

Η Apple ανακοίνωσε το νέο Logic Pro Χ

Νέο περιβάλλον με δημιουργικά εργαλεία για τους μουσικούς

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα το Logic Pro X, την πιο προηγμένη έκδοση του Logic Pro μέχρι σήμερα, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα νέο περιβάλλον, νέα δημιουργικά εργαλεία για τους μουσικούς, και μια διευρυμένη συλλογή μέσων. Logic Pro X εισάγει επίσης νέα χαρακτηριστικά, όπως τα Drummer και Flex Pitch, καθώς επίσης και το Logic Remote,το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε editing και να ελέγχετε το Logic Pro X από το iPad σας.

«Το Logic Pro X είναι η πιο ισχυρή μας έκδοση μέχρί σήμερα, με προηγμένα εργαλεία και ένα νέο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας σχεδιασμένα για να διευκολύνουν τη διαδικασία της δημιουργίας επαγγελματικής και ποιοτικής μουσική», είπε ο Philip Schiller, αντιπρόεδρος της Apple του Worldwide Marketing.

«Οι μουσικοί πρόκειται να λατρέψουν τα δημιουργικά αυτά νέα χαρακτηριστικά, όπως το Drummer, Flex Pitch και το Arpeggiator.” αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Apple.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης μια σημαντική ενημέρωση για το MainStage, η συνοδευτική εφαρμογή για Logic Pro X, το οποίο μετατρέπει το Mac σας σε μια ζωντανή εξέδρα που φέρνει τους ήχους από το στούντιο στον χώρο της συναυλίας.

Τα Logic Pro X και MainStage 3 κοστολογούνται στα 199.99 δολάρια και 29.99 δολάρια αντίστοιχα, και είναι και τα δύο διαθέσιμα για λήψη από το Mac App Store ενώ το Logic Remote για το iOS είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Πηγή: greekapplenews.gr

Τα νέα ηχεία Logitech Bluetooth Z600

Τα νέα ηχεία Logitech Bluetooth Z600

Συνδυάζουν κορυφαία σχεδίαση με υψηλή ηχητική απόδοση

Ένα νέο ζευγάρι ασύρματα στερεοφωνικά ηχεία, ταLogitech® Bluetooth® Speakers Z600παρουσίασε σήμερα η Logitech, σχεδιασμένα για να ταιριάξουν με τη κομψή αισθητική των υπολογιστών Mac® και Ultrabook™ της Apple. 

Με τα νέα ηχεία ο χρήστης μπορεί πανεύκολα να ακούει ασύρματα μουσική και άλλα αρχεία ήχου από τον υπολογιστή του, το smartphone ή την ταμπλέτα του. Μάλιστα τα ηχεία μπορεί να είναι συνδεδεμένα με 3 συσκευές ταυτόχρονα, ενώ η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται τόσο απλά, όσο το να πατήσεις παύση στη μια και έναρξη στην άλλη.«Τα ηχεία Logitech Bluetooth Z600 έχουν σχεδιαστεί ώστε να μοιάζουν με ένα αντικείμενο τέχνης, με τη χρήση υλικών, χρωμάτων και σχεδίων που ταιριάζουν σε ένα μοντέρνο χώρο διαβίωσης, συμπληρώνοντας παράλληλα την ιδιαίτερη όψη των μοντέρνων υπέρλεπτων φορητών υπολογιστών». 

Έτσι σχολίασε το νέο προϊόν η Charlotte Johs, αντιπρόεδρος της Logitech στον τομέα brand development και περιφερειακών για PC, για να συνεχίσει: «Τα νέα ηχεία μας με την ενσωματωμένη τεχνολογία Bluetooth –μια πρωτιά για τα ηχεία πολυμέσων της εταιρίας- είναι ιδανικά για το μοντέρνο lifestyle που περιστρέφεται γύρω από την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ πολλών συσκευών». Έτσι, είτε ακούμε μουσική, παρακολουθούμε μια ταινία, παίζουμε ένα παιχνίδι ή κάνουμε μια βιντεοσυνομιλία, τα Logitech Bluetooth Z600 μας προσφέρουν καθαρό ήχο, ενώ με 3 μεγάφωνα σε κάθε ηχείο διασφαλίζουν ένα κορυφαίο ακουστικό αποτέλεσμα σε κάθε χώρο. 

Τα χειριστήρια των ηχείων είναι λειτουργικά ταιριασμένα με την κομψή αισθητική τους. Έτσι όλη η πάνω επιφάνεια του δεξιού ηχείου είναι ένας δίσκος αφής και για να ρυθμίσουμε την ένταση αρκεί να γλιστρήσουμε το δάχτυλο μας στην περιφέρεια του. Τα άλλα χειριστήρια (διακόπτης, επιλογή σύνδεσης Bluetooth και είσοδος βύσματος 3,5 χιλιοστών), είναι διακριτικά κρυμμένα στο πίσω μέρος. Φυσικά, επειδή σε έναν τέτοιο σχεδιασμό κάθε λεπτομέρεια μετράει, ακόμη και το καλώδιο τροφοδοσίας έχει ιδιαίτερη όψη: ειδικά διαμορφωμένα επίπεδα καλώδια συνδέουν τα ηχεία με το τροφοδοτικό, ώστε να μην υπάρχει η γνωστή αντιαισθητική εικόνα των μπλεγμένων καλωδίων στο γραφείο ή στο τραπέζι μας. Μαζί με τα Logitech Bluetooth Z600 περιλαμβάνεται και ένας USB πομποδέκτης Bluetooth ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη ασύρματη επικοινωνία με τον υπολογιστή μας. Αν και υπάρχουν υπολογιστές με ενσωματωμένο πομποδέκτη Bluetooth, υπάρχουν περιπτώσεις που αυτός δεν επιτρέπει την ροή αρχείων ήχου, ή την ομαλή εναλλαγή μεταξύ συσκευών, ζητήματα που εξαλείφονται με τον πομποδέκτη των ηχείων, ο οποίος φυσικά επιτρέπει την επικοινωνία και με υπολογιστές που δεν υποστηρίζουν Bluetooth. 

Τέλος, μπορούμε να συνδέσουμε τα ηχεία και ενσύρματα, με οποιαδήποτε συσκευή έχει έξοδο ήχου, με το τυπικό βύσμα 3,5 χιλιοστών. 

Τιμή και διαθεσιμότητα

Τα ηχεία Logitech Bluetooth Z600 αναμένεται να είναι διαθέσιμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ από τον Αύγουστο, με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €149. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το εταιρικό sitewww.logitech.com και το αντίστοιχο blog.

Σχετικά με την Logitech


Η Logitech είναι σήμερα η κορυφαία εταιρία στον κόσμο σε παραγωγή προϊόντων που συνδέουν τον άνθρωπο με κάθε σημαντική για εκείνον ψηφιακή εμπειρία. Συνδυάζοντας λογισμικό και εξελιγμένες τεχνολογίες, τα προϊόντα της Logitech βρίσκουν εφαρμογή στον χώρο των προσωπικών υπολογιστών, στις τηλεπικοινωνίες και στην ψυχαγωγία και επιτρέπουν – αλλά και βελτιώνουν – την ψηφιακή πλοήγηση, την οπτικοακουστική ψυχαγωγία, την κοινωνική δικτύωση, το παιχνίδι, την οπτικοακουστική επικοινωνία μέσω Διαδικτύου, την ασφάλεια με χρήση βίντεο και τον έλεγχο των οικιακών συσκευών ψυχαγωγίας. 

Η Logitech International ιδρύθηκε το 1981, είναι ελβετική εταιρία, εισηγμένη στο Ελβετικό Χρηματιστήριο (κωδικός μετοχής LOGN) και στο NASDAQ στις ΗΠΑ (κωδικός μετοχής LOGI). 

ΧΑΜΟΣ ΡΕ ΛΕΜΕ!!!!!!! :)

Αγόρι ή κορίτσι; Μαντέψτε το φύλο του μωρού όπως οι «παλιές»

Αγόρι ή κορίτσι; Μαντέψτε το φύλο του μωρού όπως οι «παλιές»
Πολύ πριν η τεχνολογία του υπερήχου κάνει την πρόβλεψη του φύλου επιστήμη, οι γιαγιάδες μας είχαν βρει ουκ ολίγους τρόπους για να μαντεύουν αν το νέο μέλος της οικογένειας θα είναι αγόρι ή κορίτσι.
Από το σχήμα της κοιλιάς μέχρι το χρώμα των ούρων (!) και από το τεστ της βέρας μέχρι το μήκος των τριχών, ανατρέχουμε σε 14 παλιές όσο και περίεργες μεθόδους για να αποφασίσουμε αν θα αγοράσουμε ροζ ή μπλε φορμάκια.
Αν είστε έγκυος, σας καλούμε να τις δοκιμάσετε -είναι ασφαλείς- και να μας πείτε ποιες από αυτές έπεσαν μέσα!

Mαντεία 1η: Το τεστ της βέρας
Ένα από τα πιο διαδεδομένα τεστ παγκοσμίως. Πώς γίνεται: Βγάζετε τη βέρα σας και την δένετε σε μία κλωστή. Στη συνέχεια κρατάτε τη μία άκρη της κλωστής με τη βέρα να κρέμεται πάνω από την κοιλιά σας. Ο θρύλος λέει πως αν η βέρα αρχίσει να κινείται κυκλικά, θα κάνετε αγόρι. Αν αρχίσει να κινείται από τη μία πλευρά στην άλλη, θα αποκτήσετε κορίτσι.

Μαντεία 2η: Μέτρημα παλμών
Οι παλμοί της καρδιάς του μωρού μπορούν να αποκαλύψουν το φύλο του. Αν οι παλμοί είναι υποτονικοί και μένουν κάτω από τους 140 χτύπους ανά λεπτό, το μωρό είναι αγόρι. Αν οι παλμοί είναι γρήγοροι, ξεπερνώντας τους 140 χτύπους ανά λεπτό, τότε είναι κορίτσι.

Mαντεία 3η: Τι τραβάει η όρεξή σας;
Σύμφωνα με την παράδοση, οι γυναίκες που κυοφορούν αγόρι, θέλουν να τρώνε γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το κρέας. Αντίθετα, οι γυναίκες που θα γεννήσουν κορίτσι, θέλουν να τρώνε γλυκά, π.χ. κουλουράκια ή φρούτα.

Μαντεία 4η: Το σχήμα της κοιλιάς
Ένας από τους πλέον διαδεδομένους τρόπους για να μάθετε εκ των προτέρων το φύλο. Αν η κοιλιά της εγκύου είναι στρογγυλή (σαν να έχει βάλει μία μπάλα του μπάσκετ μέσα από τη μπλούζα της), τότε κουβαλά αγόρι. Αν, όμως, είναι μυτερή και μοιάζει σαν να έχει καταπιεί καρπούζι, τότε κυοφορεί κορίτσι. Επίσης, ένα άλλος μύθος λέει πως η κοιλιά της γυναίκας που περιμένει αγόρι είναι χαμηλά προς τη μήτρα, ενώ αν περιμένει κορίτσι, είναι ψηλά, κοντά στα πλευρά.

Μαντεία 5η: Κοιτάξτε τα «τσίσα» σας
Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, δεν έχετε παρά να παρατηρήσετε τι είδος... κίτρινου είναι τα ούρα σας! Αν έχουν λαμπερό κίτρινο χρώμα, τότε θα γεννήσετε αγόρι. Αν είναι θολό, τότε να περιμένετε κορίτσι.

Μαντεία 6η: Η σιλουέτα του συζύγου σας
Αν εκτός από εσάς, αρχίζει να παίρνει επιπλέον κιλά και ο άντρας σας, τότε θα υποδεχθείτε αγοράκι. Αν διατηρήσει το βάρος του, θα αποκτήσετε κορίτσι.

Μαντεία 7η: Πόσο συχνά ξυρίζετε τα πόδια σας;
Ο θρύλος θέλει στις γυναίκες που περιμένουν αγόρι, οι τρίχες των ποδιών να μακραίνουν πολύ γρηγορότερα από ό,τι σε αυτές που περιμένουν κορίτσι.

Μαντεία 8η: Τρώτε την κόρα του ψωμιού;
Κάποιες «παλιές» λένε πως οι μαμάδες που περιμένουν κορίτσια, αρνούνται να φάνε την κόρα του ψωμιού, ενώ οι αγορομάνες είναι λιγότερο εκλεκτικές στο φαγητό.

Μαντεία 9η: Οι 3 πρώτοι μήνες
Αν το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ήρθε και έφυγε χωρίς να αισθανθείτε την παραμικρή ενόχληση, τότε κυοφορείτε αγόρι. Αν κάθε πρωί ήταν σαν να είχατε ξυπνήσει ύστερα από το πιο ξέφρενο πάρτι, τότε είναι κορίτσι.

Μαντεία 10η: Πού έχετε "βάλει" κιλά;
Αν έχετε παχύνει στη μέση και τη λεκάνη, θα κάνετε αγόρι. Αν ήταν κορίτσι, θα είχατε παχύνει στην κοιλιά και το στήθος.

Μαντεία 11η: Ουπς, ένα σπυράκι
Αν η εγκυμοσύνη έφερε μαζί της και σπυράκια, τότε έχετε κορίτσι, αφού η παράδοση λέει ότι τα κορίτσια «κλέβουν» την ομορφιά της μητέρας.

Μαντεία 12η: Κάντε το όπως οι Μάγια
Η αρχαία φυλή διέθετε ένα νουμερικό σύστημα με το οποίο προσδιόριζε το φύλο του παιδιού. Αν η ηλικία σας και η χρονιά στην οποία μείνατε έγκυος λήγουν σε μονό αριθμό, τότε θα κάνετε κορίτσι. Αν το ένα από τα δύο (ή και τα δύο) λήγει σε ζυγό αριθμό, θα κάνετε αγόρι.

Μαντεία 13η: Παρατηρήστε τις θηλές σας
Οι «παλιές» έλεγαν πως όταν οι θηλές σκουραίνουν κατά την εγκυμοσύνη, η μέλλουσα μαμά θα αποκτήσει αγόρι, διαφορετικά θα είναι κορίτσι.

Μαντεία 14η: Το «ψαλίδι ή μαχαίρι»
Εξίσου αναξιόπιστη είναι και η τελευταία μαντική μέθοδος. Παλιά οι γυναίκες έκρυβαν ένα ψαλίδι κάτω από ένα κάθισμα και ένα μαχαίρι κάτω από ένα άλλο και καλούσαν την έγκυο να καθίσει σε ένα από τα δύο καθίσματα (χωρίς να την έχουν ενημερώσει). Αν η έγκυος καθόταν στο κάθισμα με το μαχαίρι, τότε θα είχε γιο, αλλά αν καθόταν στο κάθισμα με το ψαλίδι, τότε θα αποκτούσε κόρη.

Πηγή: Modernmom 

Coffee Break: Μπορεί ο καφές να μας...αδυνατίσει;

Coffee Break: Μπορεί ο καφές να μας...αδυνατίσει;
Στη συγκεκριμένη μελέτη παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση ροφήματος καφέ πλούσιου σε μαννοολιγοσακχαρίτες οδήγησε σε μείωση του σωματικού βάρους σε υπέρβαρους άνδρες, σε σύγκριση με την κατανάλωση ροφήματος καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.
Μία νέα κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Institute of Human Nutrition του Πανεπιστημίου της Columbia, φέρνει νέα δεδομένα για ένα από τα συστατικά του καφέ, τους λεγόμενους μαννοολιγοσακχαρίτες και τη σχέση τους με τη ρύθμιση του σωματικού βάρους!

Οι μαννοολιγοσακχαρίτες είναι σύνθετοι υδατάνθρακες σαν τις φυτικές ίνες που περιέχονται στους κόκκους του καφέ και εμφανίζουν πρεβιοτική δράση στον οργανισμό μας! Πιο συγκεκριμένα, περνούν ανέπαφοι από το στομάχι και το λεπτό μας έντερο, και μόλις φτάσουν στο παχύ έντερο διασπώνται από ωφέλιμα βακτήρια που ‘‘κατοικούν’’ εκεί, επιφέροντας ευεργετικές δράσεις για την υγεία μας, μία εκ των οποίων φαίνεται να είναι η ρύθμιση του σωματικού βάρους!
Οι πιθανοί μηχανισμοί που έχουν προταθεί είναι η επίδραση των μαννοολιγοσακχαριτών στο ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή στην πρόσληψη και κατανάλωση ενέργειας -θερμίδων, στην απέκκριση λίπους, από τον οργανισμό, στη μείωση της λιπογένεσης, δηλαδή στη μείωση της δημιουργίας λίπους στο σώμα και στην αύξηση της οξείδωσης λίπους δηλαδή στην αύξηση της καύσης του.

Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, μελέτη παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση ροφήματος καφέ πλούσιου σε μαννοολιγοσακχαρίτες οδήγησε σε μείωση του σωματικού βάρους σε υπέρβαρους άνδρες, σε σύγκριση με την κατανάλωση ροφήματος καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.
Στη μελέτη συμμετείχαν 54 υπέρβαροι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 19-65 ετών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και παρακολουθήθηκαν για διάστημα 12 εβδομάδων. Οι ερευνητές απομόνωσαν μαννοολιγοσακχαρίτες από κόκκους του καφέ και τους προσέθεσαν σε ρόφημα καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες. Η πρώτη ομάδα, κατανάλωνε 2 φορές την ημέρα το ρόφημα καφέ πλούσιο σε μαννοολιγοσακχαρίτες, ενώ η δεύτερη ομάδα κατανάλωνε 2 φορές την ημέρα ρόφημα καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.
Το διάστημα αυτό κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ακολουθούσε δίαιτα απώλειας βάρους, ούτε αύξησε τα επίπεδα σωματικής του δραστηριότητας. Στο τέλος της μελέτης, αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν ότι οι άντρες που κατανάλωναν το ρόφημα καφέ πλούσιο σε μαννοολιγοσακχαρίτες είχαν μεγαλύτερη μείωση στο σωματικό τους βάρος, σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν ρόφημα καφέ χωρίς μαννοολιγοσακχαρίτες. Παράλληλα παρατηρήθηκε μία μικρή μείωση στο σωματικό τους λίπος, χωρίς όμως να είναι στατιστικά σημαντική.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, αυτής, έχουν επιβεβαιωθεί κι από άλλες μελέτες, οι οποίες έχουν αναδείξει την ευεργετική δράση των μαννοολιγοσακχαριτών του καφέ στο σωματικό βάρος και στη σύσταση σώματος. Σύμφωνα με τους ερευνητές πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω οι μηχανισμοί με τους οποίους τα συγκεκριμένα συστατικά του καφέ δρουν στον οργανισμό μας και να αποσαφηνιστεί αν τελικά υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, καθώς δεν είναι ακόμη πολύ ξεκάθαρο.


Πηγή: iatronet

Circle Skirts: Οι μίνι φούστες που κολακεύουν κάθε σωματότυπο!

Circle Skirts: Οι μίνι φούστες που κολακεύουν κάθε σωματότυπο!
Ανάδειξε τις μεσσογειακές σου καμπύλες με τον πιο κομψό και safe τρόπο…
Circle Skirt:Ο «μάγος» της γυναικείας γκαρνταρόμπας!
Η ψηλόμεση μίνι φουστίτσα με λάστιχο στη μέση, σίγουρα θα απογειώσει κάθε σου εμφάνιση από το πρωί μέχρι το βράδυ ενώ θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τη σιλουέτα σου!
 blk
3 λόγοι να την αποκτήσεις:
#1 Η μέση τονίζεται
#2 Ηπεριφέρεια «καμουφλάρεται» έξυπνα χάρη στην ανοιχτή-χαλαρή γραμμή της φούστας
#3 Τοσωστό μήκος καλύπτει κάθε σου ατέλεια από τα γόνατα και πάνω.

56
Σίγουρα θα βρεις εκείνη τη circle skirt που θα ταιριάζει απόλυτα με το στυλ σου αφού οι επιλογές είναι άπειρες: με δαντέλα για τις ρομαντικές, δερμάτινες για το τέλειο rock outfit, με prints, πλισέ ή denim ύφασμα, ή ακόμα και μεταξωτή για πιο formal εμφανίσεις.

Δες πως φοράνε οι fashionistas τη Circle mini skirt και βιάσου να την κάνεις δικιά σου!
000
02
22
85
777
885
diane

main.original.466x530

"ST.EL.LA": πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κινείται με ηλιακή ενέργεια

ST.EL.LA: πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κινείται με ηλιακή ενέργεια
Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των φοιτητών του Πανεπιστημίου υψηλής τεχνολογίας του Αιντχόφεν στην Ολλανδία.

Διαθέτει θέσεις για τέσσερις επιβάτες και έχει αυτονομία 600 χιλιομέτρων χάρις στα πάνελ που βρίσκονται στην οροφή και «αιχμαλωτίζουν» την ηλιακή ενέργεια.
Το "ST.EL.LA" παρουσιάζεται ως το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο που κινείται με ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αντλούν ενέργεια από τον ήλιο.Το "ST.EL.LA" είναι ένα όχημα «θετικής ενέργειας» προσφέρει χώρο για τέσσερα άτομα, ένα πλήρως προσβάσιμο χώρο αποσκευών, ένα έξυπνο σύστημα διεύθυνσης, και έχει μια αυτονομία 600 χιλιομέτρων.Είναι εξοπλισμένο με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες, στην οροφή, που μπορούν να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια κατά μέσο όρο από ό, τι καταναλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι  έχει συνεχώς πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ξεχωριστό είδος ήταν ο Homo floresiensis

Ξεχωριστό είδος ήταν ο Homo floresiensis
Τα συμπεράσματα ερευνητών τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση PLoS One.

Πέρασαν ήδη δέκα χρόνια από την ανακάλυψη των απολιθωμάτων των «Χόμπιτ» στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για αυτά τα αφανισμένα, πλέον, όντα. Η πιο πρόσφατη έρευνα, πάντως, καταλήγει στην αρχική επιστημονική υπόθεση για τα βραχύσωμα αυτά όντα της Ινδονησίας: ότι πρόκειται για τα απομεινάρια ενός ξεχωριστού είδους του γένους Homo, που έζησε πριν από 17.000 χρόνια.

Υστερα από λεπτομερή μελέτη, οι ερευνητές κατέληξαν ότι το μοναδικό κρανίο που είχε βρεθεί στο νησί Φλόρες είναι διαφορετικό από τα κρανία των υγιών σύγχρονων ανθρώπων. Ετσι, λένε οι επιστήμονες, το απολίθωμα πρέπει να ανήκει σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος και καλώς οι ερευνητές έδωσαν στο «Χόμπιτ» το όνομα «Homo floresiensis». Στο παρελθόν, πολλοί ειδικοί διατύπωσαν την άποψη ότι τα βραχύσωμα όντα ήταν μέλη της οικογένειας του Homo sapiens, τα οποία, ωστόσο, παρουσίαζαν αναπτυξιακά προβλήματα, όπως π.χ. υποθυρεοειδισμό, και το μικρό τους μέγεθος οφειλόταν ακριβώς σε αυτές τις διαταραχές.

Η προσέγγιση αυτή δεν ευσταθεί, λένε τώρα οι ερευνητές, στην πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS One. Ειδικότερα, η δρ Κάρεν Μπάαμπ, ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Στόνι Μπρουκ του Λονγκ Αϊλαντ, επισημαίνει ότι τα νέα συμπεράσματα βασίστηκαν στην ακριβέστερη και πληρέστερη μελέτη του κρανίου του «Χόμπιτ». Στη συνέχεια, το κρανίο συγκρίθηκε με αυτό άλλων ανθρωπιδών, όπως ο Homo erectus αλλά και ο άνθρωπος του Νεάντερταλ, καθώς και με κρανία σύγχρονων ανθρώπων που έπασχαν από διάφορα νοσήματα.

Οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων η Κατερίνα Χαρβάτη του Πανεπιστημίου Τούμπινγκεν της Γερμανίας και ο Kιέραν Μακνάλτι του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το απολίθωμα που βρέθηκε στην Ινδονησία είχε μεγαλύτερες ομοιότητες με τα κρανία των ανθρωπιδών παρά με αυτά των σύγχρονων ανθρώπων που έπασχαν από διάφορα νοσήματα. Η δρ Μπάαμπ, μάλιστα, λέει ότι η ομάδα της κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να δώσει μια πολύ πληρέστερη εικόνα του σχήματος του κρανίου που βρέθηκε στη Φλόρες και ότι τα συμπεράσματα της ομάδας συμπληρώνουν παλαιότερες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες ο Homo floresiensis ανήκει σε ξεχωριστό είδος.

Του JOHN NOBLE WILFORD/THE NEW YORK TIMES

Οι Ρώσοι απαγόρευσαν τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων

Οι Ρώσοι απαγόρευσαν τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων
Στην απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων από τη χώρα μας προχώρησε η Ρωσία, διαπιστώνοντας παραβάσεις των κανόνων κτηνιατρικής αλλά και προσπάθεια να τους πουλήσουμε προϊόντα που δεν είναι ελληνικά.

Σύμφωνα με το Βήμα, την απόφαση πήρε χθες, η υγειονομική υπηρεσία της Ρωσίας Rosselkhoznadzor μετά από επιτόπιους ελέγχους σε ελληνικές μονάδες από Ρώσους ειδικούς;. .Οι εισαγωγές που απαγορεύτηκαν αφορούν σε νωπά ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα .

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rosselkhoznadzor κ. Αλεξέι Αλεξεγένκο, βρέθηκαν κάποιες εταιρείες στην Ελλάδα να πουλάνε προϊόντα σε Ρώσους εισαγωγείς που δεν είχαν καν προέλευση την Ελλάδα, αλλά χώρες που έχουν απαγορευθεί στη Ρωσία. Μάλιστα παρατηρείται και μια σημαντική δυσαρμονία μεταξύ των ελληνικών και των ρωσικών κτηνιατρικών υπηρεσιών, αφού για τα συγκεκριμένα προϊόντα το 90% των προμηθευτών έχει εγκριθεί από τις ελληνικές Αρχές και μόνο το 10% από τις ρωσικές. Το θέμα πάντως είναι αρκετά λεπτό και ήδη έχουν επιληφθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα σε μια προσπάθεια να συμμορφωθούν οι ελληνικές μονάδες και σύντομα να αρθεί η απαγόρευση.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα από την εξέλιξη αυτή το αντιμετωπίζει ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας ενώ αντιθέτως, οι εξαγωγές σε κρέας και γαλακτοκομικά είναι αμελητέες. 

Σοκ: Ανοιξε «παράθυρο» για κατάργηση 8ώρου και πενθήμερης εργασίας

Σοκ: Ανοιξε «παράθυρο» για κατάργηση 8ώρου και πενθήμερης εργασίας
Σάλος προκλήθηκε στη Βουλή αλλά και τεράστια αναστάτωση προκάλεσε η απάλειψη από το πολυνομοσχέδιο διάταξης του υπουργείου Εργασίας που ορίζει ως πλήρη απασχόληση τις 8 ώρες ημερησίως επί 25 ημέρες το μήνα. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε ως ουσιαστική κατάργηση του πενθημέρου αλλά και του 8ώρου με αποτέλεσμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ζητούν εξηγήσεις. Πρόκειται για το άρθρο 103 στο οποίο αναφέρει πως οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αφορούν σε εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για 8ωρη εργασία. Αυτό απαλήφθηκε από το συγκεκριμένο άρθρο και έτσι με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε εργοδότης να μπορεί να δίνει στον εργαζόμενό του 586 ευρώ αλλά να δουλεύει περισσότερες από πέντε ημέρες εβδομαδιαίως και περισσότερες από 8 ώρες ημερησίως.

Αργά το βράδυ, σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας έδωσε εξηγήσεις για την απάλειψη του άρθρου. «Η νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο που αφορά στον κατώτατο μισθό σε καμία περίπτωση δεν θίγει το 8ωρο και το 40ωρο και γενικότερα τα νόμιμα χρονικά όρια εργασίας όπως ισχύουν σήμερα», διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, με τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου ( άρθρο 103) θεσπίζεται μηχανισμός για τον καθορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους υπάλληλους και εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

Η έννοια της πλήρους απασχόλησης, σημειώνεται, καθορίζεται από άλλες διατάξεις του εργατικού δικαίου, οι οποίες ουδόλως εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 103 του νομοσχεδίου.

Επομένως, καταλήγει το υπουργείο, η νομοτεχνική βελτίωση κρίθηκε απολύτως απαραίτητη ώστε να μην υπάρξει σύγχυση ή αμφισβήτηση ή ακόμα και νομοθετικός πλεονασμός ως προς την έννοια και το περιεχόμενο της πλήρους απασχόλησης.

Πηγή: imerisia.gr 

Το στιλ στη διακόσμηση πάει... Βραζιλία! Δες αυτό το σπίτι!Ένα ψηλοτάβανο και εντυπωσιακό σπίτι "κλέβει" τις εντυπώσεις με το στιλ του και τη διαρρύθμιση των χώρων του. Δες τις φωτογραφίες!


/
Παρά τους τερατώδεις σε ύψος τοίχους το σπίτι καταφέρνει να μη δείχνει τρομακτικό χάρη στην επιλογή των χρωμάτων και των σχεδίων στα έπιπλα.

/
Τα φυτά δίνουν πνοή και ζωντάνια στο χώρο!


/
Η κομψή τραπεζαρία "δένει" αρμονικά με το γυαλιστερό ξύλο που λειτουργεί ως νοητό διαχωριστικό από το υπόλοιπό σαλόνι.

/
Art deco πολυθρόνες έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά δίπλα σε ένα εξοπλισμένο μπαράκι.

/
Σαλόνι πίσω από το σαλόνι; Και όμως, κάθε γωνιά αυτού του χώρου είναι εκμεταλλεύσιμη για χαλάρωση.

/
Οι πιο ιδιαίτεροι χώροι οριοθετούνται από ανοίγματα στον τοίχο και δείχνουν λίγο πιο ατμοσφαιρικοί καθώς το φυσικό φως δεν είνα τόσο έντονο. 

/
Σε ουδέτερους τόνους η κρεβατοκάμαρα όπου κυριαρχεί το γκρι, το μαύρο και το λευκό.


/
Και εδώ, μια ξεχωριστή γωνιά χαλάρωσης έχει δημιουργηθεί για διάβασμα και ξεκούραση πριν τον ύπνο.