Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

...

"Κάθε δευτερόλεπτο ζούμε μια καινούργια και μοναδική στιγμή του σύμπαντος, μια στιγμή που δεν θα υπάρξει ξανά… Και τι διδάσκουμε στα παιδιά μας; Τα διδάσκουμε πως δύο και δύο κάνουν τέσσερα και ότι το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας. Πότε θα τα διδάξουμε και ποια είναι; Πρέπει να πούμε στο καθένα: Ξέρεις τι είσαι; Ένα θαύμα. Είσαι μοναδικός (ή μοναδική). Στους αιώνες που πέρασαν δεν υπήρξε άλλο παιδί σαν εσένα. Κανένα δεν είχε τα πόδια σου, τα χέρια σου, τα επιδέξια δάχτυλά σου, τον τρόπο που κινείσαι. Μπορείς να γίνεις ένας Σαίξπηρ, ένας Μιχαήλ Άγγελος. Ένας Μπετόβεν. Έχεις την ικανότητα να γίνεις τα πάντα. Ναι, αποτελείς θαύμα. Κι όταν μεγαλώσεις, είναι ποτέ δυνατό να βλάψεις κάποιον που αποτελεί, όπως και εσύ, ένα θαύμα; Όλοι πρέπει να εργαστούμε για να κάνουμε τον κόσμο αντάξιο των παιδιών του." (Πάμπλο Καζάλς)

ΤΟ ΞΕΡΕΣ;;; Ποια πράξη ανεβάζει την ερωτική διάθεση στα ύψη;

ΤΟ ΞΕΡΕΣ;;; Ποια πράξη ανεβάζει την ερωτική διάθεση στα ύψη;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια συγκεκριμένη πράξη, όπως για παράδειγμα ένα χάδι, ή μια αγκαλιά, μπορεί να εκτοξεύσει την ερωτική διάθεση στα ύψη;Για να σας διευκολύνουμε σας λέμε ότι η «προκαταρκτική» αυτή πράξη δεν είναι ένα πονηρό χάδι, ούτε μια αγκαλιά, ούτε καν η θέα μιας εpωτικής σκηνής.
Διαβάστε να δείτε τι μπορεί να τρελάνει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.
Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε από το τμήμα ψυχολογίας του κολεγίου Λαφαγιέτ στις ΗΠΑ, η προκαταρκτική πράξη που μπορεί να απογειώσει εpωτικά τόσο τον άνδρα όσο και την γυναίκα, είναι ένα βαθύ φιλί στο στόμα.
Για την ακρίβεια το φιλί μπορεί να δημιουργήσει στον εγκέφαλο μια έκρηξη θετικών συναισθημάτων (άρα και ερωτικών) και να απελευθερώσει έναν ποταμό από χημικές ουσίες που θα δημιουργήσουν ερωτική διάθεση, αλλά και πληρότητα.
Η επιστημονική ομάδα της ψυχολόγου Γουέντι Χιλ διαπίστωσε ότι κατά την διάρκεια ενός εpωτικού φιλιού στο στόμα, η ανταλλαγή σάλιου από τον άνδρα στην γυναίκα, μεταφέρει φερομόνες οι οποίες ανεβάζουν την λίμπιντο. Ταυτόχρονα ο εγκέφαλος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο και απελευθερώνει 2 ορμόνες. Την ωκυτοκίνη που είναι γνωστή και σαν ορμόνη της αγάπης και την κορτιζόλη, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό.
Η ίδια η καθηγήτρια τόνισε πως: «Όταν ακουμπάμε τα χείλη μας σε εκείνα ενός αγαπημένου προσώπου, διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό μας. Συνειδητοποιούμε τι αισθανόμαστε για εκείνο, πώς μας συμπεριφέρεται, πόσο θα κρατήσει ο έρωτάς μας και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα όμως, αγνοούμε πως έτσι πατάμε το κουμπί για να ξεκινήσει μια σειρά αλυσιδωτών χημικών αντιδράσεων μέσα μας αρχέγονων αντιδράσεων που σκοπό έχουν τελικά την ερωτική και σεxουαλική ευχαρίστηση»


Πηγή: http://www.to-mati.net/22675/to-xeres-poia-praxi-anevazei-tin-erotiki-diathesi-sta-ipsi-2#ixzz2caoUSK6q

ΜΠΛΕΞΑΜΕ... :)))

ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ... ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!!



Πάντα ονειρευόμουνα ένα ανοιχτό τζιπάκι
μόνο αυτό μας έλειπε τώρα τι να σου πω
πάντα γκρινιάρα ήσουνα κι αγύριστο κεφάλι
κι εσύ είχες την απαίτηση να σε υπηρετώ

Ήθελα στην ντουλάπα μου να υπάρχει μια τάξη
ήθελα στην ντουλάπα μου να γίνεται χαμός
παλιές φωτογραφίες μου θα `θελα να `χες κάψει
μπροστά στους ξένους θα `θελα να `σαι πιο σοβαρός

Πόσο άλλαξες πόσο άλλαξα
τα όνειρά μου κόκκινα
τα όνειρά μου άσπρα
ρούχα μαζί που πλύθηκαν
κι έχουνε γίνει ροζ

Ήθελα στα γενέθλια να μου `φερνες λουλούδια
ήθελα στα γενέθλια μόνος μου να τα πιω
να με γλυκονανούριζες τα βράδια με τραγούδια
άσε με πήγε τέσσερις θέλω να κοιμηθώ

Κοίτα καλέ που έμπλεξα θα σκάσω απ’ το κακό μου
πάνω που ετοιμαζόμουνα το ίδιο να σου πω
βρε αν δε σ’ ερωτευόμουνα θα `κανα το δικό μου
εγώ να δεις τι θα `κανα μα έλα που σ’ αγαπώ

Πόσο άλλαξες πόσο άλλαξα
τα όνειρά μου κόκκινα
τα όνειρά μου άσπρα
ρούχα μαζί που πλύθηκαν
κι έχουνε γίνει ροζ

Πανσέληνος Αυγούστου 2013 - Τι θα φέρει στα 12 ζώδια...



Πανσέληνος Αυγούστου 2013 στον Υδροχόο...

Το μήνυμα αυτής της Πανσελήνου είναι να εκφράσουμε ανοικτά τις σκέψεις μας.

Άλλη μία Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου πραγματοποιείται τον ίδιο μήνα, στις 21/8 στις 4.45 το πρωί ώρα Ελλάδας και συγκεκριμένα στις 28 μοίρες του Υδροχόου.

Αυτή η υμνημένη Αυγουστιάτικη Πανσέληνος που κανείς δεν αντιστέκεται στη...
λάγνα επιρροή της, παρακινεί για συζητήσεις και ξεκαθαρίσματα μέσα από την αντίθεση με τον Ερμή, διογκώνοντας τις απαιτήσεις και βάζοντας ψηλότερα τον πήχη των επιθυμιών μας.
Επηρεάζει περισσότερο Λέοντες, Υδροχόους, Σκορπιούς και Ταύρους του τρίτου δεκαήμερου, οι οποίοι διχάζονται ανάμεσα σε συγκεκριμένες σκέψεις και επιλογές.

Το μήνυμα αυτής της Πανσελήνου με ωροσκόπο στο Λέοντα, δεν είναι να συμβιβαστούμε με υποσχέσεις και επιβεβαιώσεις, αλλά να εκφράσουμε ανοικτά τις σκέψεις μας, οι οποίες δεν είναι διατεθειμένες να υποκύψουν σε άλλοθι και δικαιολογίες.
Ας δούμε πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ
Αισθάνεστε πώς ήρθε η στιγμή να ξαμολήσετε όλα εκείνα τα συναισθήματα που σας εξάπτουν, ζητώντας εξηγήσεις από τον φιλικό σας περίγυρο. Λέτε πολλά και κάνετε ακόμα περισσότερα προκειμένου να δρομολογήσετε τη συναισθηματική σας κατάσταση. Το ίδιο όμως μπορεί να καλεστείτε να κάνετε και εσείς, απαντώντας με τη σειρά σας σε αυτούς. Η κοινωνική σας ζωή μοιάζει με πλανόδιους μουσικούς σε πανηγύρια, που αποθεώνονται. Διασκεδάστε όσο μπορείτε αλλά μη δώσετε περισσότερα από όσα επιθυμείτε να λάβετε.

ΤΑΥΡΟΣ
Το καλοκαίρι προχωρά προς το τέλος του και η ανασφάλεια χτυπάει το τζάμι του μυαλού σας σαν τις πρώτες ψιχάλες της βροχής. Κοιτάτε τη λάμψη του φεγγαριού και σχηματίζετε εικόνες για την πορεία των επαγγελματικών σας, η οποία σας διασφαλίζει και τον οικονομικό σας καθησυχασμό. Σε αυτή την Πανσέληνο οργανώνετε τη σκέψη σας ή κάνετε συζητήσεις για το επαγγελματικό σας μέλλον, προκειμένου να κατοχυρωθείτε όσο το δυνατόν πιο πολύ. Προσοχή στα μεγάλα λόγια που εντυπωσιάζουν, αλλά δεν εγγυώνται το ποθητό αποτέλεσμα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Κοιτώντας αυτή την Πανσέληνο, υπόσχεστε στον εαυτό σας πως δεν θα επιτρέψετε να γυρίσετε στην καθημερινότητα, αν πρώτα δεν εξαντληθείτε από την καλοκαιρινή έκσταση. Σκέφτεστε πως οι διακοπές σας δεν έχουν τελειώσει, ξεφυλλίζετε ακόμα βιβλία με μακρινούς προορισμούς και δεν υποφέρετε τη ρουτίνα. Πολλοί σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα καινούργιο μεταφορικό μέσο, ακόμα και ένα κανό, προκειμένου να δώσετε παράταση στην περιπετειώδη σας τάση. Η επικοινωνιακή σας διάθεση δεν σταματά πουθενά, ακόμα και αν γίνετε ναυαγοί των ονείρων σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Όταν οι άλλοι γύρω σας αιφνιδιάζονται με ένα αστέρι που πέφτει για να σκεφτούν μια ευχή, εσείς την έχετε έτοιμη και δεν είναι άλλη, από την αύξηση των οικονομικών σας. Όλη σας η έγνοια είναι οι οικονομικές σας εκκρεμότητες, καθώς και οι φορολογικές. Συζητάτε εναγωνίως και ανταλλάσσετε απόψεις γύρω από επενδύσεις, δάνεια και ρυθμίσεις, ενώ αν βρείτε έναν λογιστή στην παρέα, είστε έτοιμοι να πανσεληνιαστείτε από χαρά. Ωστόσο επιζητάτε και συναισθηματική ασφάλεια καθώς και επιβεβαιώσεις, που θα σας κάνουν να μην αισθάνεστε μετέωροι.

ΛΕΩΝ
Με την Πανσέληνο απέναντί σας και τον Ερμή στο ζώδιό σας, αντιλαμβάνεστε πως πρέπει να κινητοποιήσετε τη σκέψη σας, ώστε να ξεκαθαρίσετε πολλά με συντρόφους και συνεργάτες. Αρχίζετε να κάνετε προτάσεις γεμάτοι ενθουσιασμό, κρύβοντας καλά την αγωνία σας και προβάλλοντάς την ως χαρά σας. Οι σκοπιμότητές σας αποσκοπούν στο να διερευνήσετε τις προθέσεις των άλλων και να τις κατευθύνετε στις δικές σας επιθυμίες. Κάνετε μεγάλες προσφορές και γενναιόδωρες εκπτώσεις, ευχόμενοι να πετύχετε αυτά που θέλετε. Αν η τακτική αυτή σας απογοητεύσει, προχωρήστε μόνοι χωρίς αφορισμούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Μέσα στο φως της Πανσελήνου ρίχνετε μια ματιά στη σιλουέτα σας που διαγράφει η φωτεινή σκιά σας, σκεφτόμενοι πως θα πρέπει ασχοληθείτε με την εικόνα αλλά και με την υγεία σας γενικότερα. Αν είστε ικανοποιημένοι διατηρείτε ότι έχετε, αν όχι επιστρατεύετε τη σκέψη σας για να αποβάλλετε κακές καλοκαιρινές συνήθειες. Εργασιακά θέματα σας αγχώνουν σκεφτόμενοι πώς θα επιστρέψετε στο γραφείο, ή πώς θα καταφέρετε να πιάσετε δουλειά σε ένα γραφείο. Όπως και να' χει η Πανσέληνος αυτή, σας προσανατολίζει σε οτιδήποτε βοηθά στην καλυτέρευση της υγείας και της ψυχολογίας σας.

ΖΥΓΟΣ
Σας δίνεται η ευκαιρία να βιώσετε συναρπαστικές στιγμές γεμάτες έρωτα και δημιουργικότητα. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας κάνει αυτή την Πανσέληνο να μοιάζει με πασαρέλα των πιο εμπνευσμένων σκέψεών σας.Υπόσχεστε στον εαυτό σας πως ο φετινός χειμώνας δεν θα είναι ίδιος με τον προηγούμενο, βάζοντας στη ζωή σας καινούργια ενδιαφέροντα και ανθρώπους. Ξαναζωντανεύετε τους υπάρχοντες έρωτες και λούζεστε με το αναζωογονητικό φως της Πανσελήνου. Όσο για την κοινωνική σας ζωή, θα τη ζήλευε ακόμα και η ParisHilton!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τα διλλήματα φουντώνουν σαν το θυμωμένο δράκο των παραμυθιών, εκτοξεύοντας φωτιές που καίνε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να συζητήσετε με άτομα της οικογένειάς σας, ώστε να αρχίσει η διαδικασία πυρόσβεσης πριν εξαπλωθεί η φωτιά. Οι ανάγκες σας πολλαπλασιάζονται σε αυτή την Πανσέληνο, που δείχνει να μην λαμβάνετε κατανόηση από τα μέλη της οικογένειάς σας. Το σπίτι και οι ανάγκες του έρχονται σε πρώτο πλάνο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να γίνετε κομπάρσοι της προσωπικής σας ζωής.

TΟΞΟΤΗΣ
Αυτή η Πανσέληνος επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις, ανατροπές και εμπειρίες, που είναι πάντα καλοδεχούμενες για την ευρύχωρη ιδιοσυγκρασία σας. Η επιθυμία σας για κάτι ασυνήθιστο, πρωτότυπο και εκκεντρικό, δεν εστιάζεται μόνο γύρω από τις ημέρες της Πανσελήνου, αλλά έχει μακρύτερες βλέψεις. Είναι πολύ πιθανό να δεχτείτε μια πρόταση που θα σας ενθουσιάσει και θα σχετίζεται με ένα ταξίδι, αλλά και οτιδήποτε αφορά δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία και πνευματική ενασχόληση. Μη διστάσετε να κάνετε οτιδήποτε πρωτοποριακό και να ακολουθήσετε ότι σας εξιτάρει και σας ταξιδεύει σε όλα τα επίπεδα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η σκέψη σας εστιάζεται στα οικονομικά σας, ειδικά τώρα που το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και θα πρέπει να ασχοληθείτε με τις υποχρεώσεις σας. Αν αισθάνεστε πως δεν ξεκουραστήκατε, ή πως οι διακοπές σας ήταν σαν ταξίδι στα Σούρμενα, ξοδέψτε κάτι παραπάνω και αποδράστε λίγες ακόμα μέρες. Η Πανσέληνος σας προτρέπει να σκεφτείτε πως τα χρήματα είναι μεν απαραίτητα για να καλοπερνάτε, αλλά δεν μπορεί να γίνονται εμμονή. Αν δεν έχετε ακούσει αρκετά τον ήχο του τζιτζικιού, δεν θα καταφέρετε να αποκτήσετε την εγκράτεια του μυρμηγκιού.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αισθάνεστε μεγάλη συναισθηματική και διανοητική φόρτιση με αυτή την Πανσέληνο στο ζώδιό σας, που το μυαλό στριφογυρίζει σαν σβούρα που δεν έχει σταματημό. Θέλετε να μιλήσετε, να εκφραστείτε και να περιγράψετε πώς αισθάνεστε ειδικά στους συντρόφους σας, ξεδιπλώνοντας τις προσωπικές σας επιθυμίες. Αυτό δεν θα γίνει χωρίς κόστος, η κίνηση όμως θα σας ανταμείψει γιατί θα δείτε και τις προθέσεις τους. Θα θέλατε πολύ να περάσετε τη νύχτα σε μια παραλία με φωτιά και κιθάρες, αλλά φοβάστε μήπως τα τραγούδια σας θυμίσουν πόσο ανικανοποίητοι είστε με την προσωπική σας ζωή.

ΙΧΘΥΕΣ
Βιώνετε αυτή την Πανσέληνο σαν ένα παραμύθι που η πλοκή του εκτυλίσσεται ψηλά στον ουρανό, έχοντας καρφωμένο το βλέμμα σας εκεί. Βρίσκετε ευκαιρία να απομονωθείτε μπαίνοντας σε μια μαγική γυάλα, στέλνοντας τα μηνύματά σας παρασκηνιακά και αθόρυβα. Κι ενώ σκέφτεστε κάποιες φορές τα εγκόσμια όπως θέματα εργασίας που θέλετε να ρυθμίσετε, παραμένετε απόκοσμοι κατευθύνοντας τηλεπαθητικά τις σκέψεις σας. Κάποιες μυστικές κινήσεις και κρυφοί έρωτες αποκτούν μεγαλύτερο πάθος, αλλά καταλήγουν σε τεράστιο λάθος. Αποκτήστε επίγνωση μεταξύ όσων σκέφτεστε και αυτών που τελικά λέτε.


Πηγή: astrology.gr

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Αλλάζει ο άνθρωπος;

Τι εννοούμε με την έννοια «αλλαγή» ενός ανθρώπου;
  Προφανώς και εννοούμε την αλλαγή της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, δηλαδή των σχετικά σταθερά τρόπων με τους οποίους αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε είναι ότι όταν ο καθημερινός άνθρωπος γνωρίζει στη ζωή του ένα άτομο, έναν φίλο, ένα σύντροφο, ακόμα και για πολύ καιρό, συχνά συμβαίνει να μην βλέπει όλες τις διαστάσεις της προσωπικότητας του ατόμου αυτού, για τους εξής τουλάχιστον λόγους
  Α)Είμαστε επηρεασμένοι από την δική μας οπτική γωνία (προσωπικότητα) στην κρίση του έξω κόσμου. Το μυαλό μας δηλαδή «αναλύει» υποκειμενικά. Μπορεί πχ να έχουμε «μάθει» να θεωρούμε ότι ένας πλούσιος άνθρωπος σημαίνει αυτόματα, ότι αυτός έχει κάποιες ικανότητες, ότι είναι δυναμικός ως χαρακτήρας κλπ. Η αποθηκευμένη αυτή πεποίθησή, επηρεάζει ασυνείδητα το μυαλό μας, στο «φιλτράρισμα» της προσωπικότητας του άλλου και στα συμπεράσματα τα οποία βγάζουμε. Έτσι μπορεί να παραβλέψουμε μία άλλη εκδοχή της προσωπικότητας στο παράδειγμα του πλούσιου ατόμου που γνωρίζουμε, πχ ότι κάποιες φορές οι άνθρωποι επιδιώκουν τον πλούτο ως δύναμη και ως αντιστάθμιση στην προσωπική ανασφάλεια που μπορεί να νιώθουν.
  Β) Οι άνθρωποι κρύβουν συχνά αυτό που είναι και αυτό που νιώθουν, επιδιώκοντας να δείχνουν ένα συγκεκριμένο εαυτό προς τους άλλους.  Πολλοί άνθρωποι ως άμυνα, κρύβουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, ακόμη και από δικούς τους ανθρώπους, καθώς  έχουν μάθει να νομίζουν ότι στους άλλους αρέσει αυτή η «σκληρή» εικόνα που δείχνουν. Αυτή η συμπεριφορά συνήθως μαθαίνεται από επιδράσεις στην παιδική ηλικία. Συνήθως οι άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι υπάρχει ο παντοδύναμος, «σκληρός» άνθρωπος, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Μπορεί να βλέπουν  κάποιους  ανθρώπους από το περιβάλλον τους ως περισσότερο σκληρούς, γιατί βλέπουν με την σειρά τους την εξωτερική συμπεριφορά των γύρω τους, χωρίς να εμβαθύνουν σε αυτήν. Έτσι τελικά πολλοί άνθρωποι «υποδύονται» έναν ρόλο «σκληρού-δυνατού» προς τους άλλους, ακόμη και προς τον εαυτό τους, ρόλος όμως ο οποίος βαθμιαία τους «κουράζει».
  Αυτό που θέλαμε να δείξουμε μέσα από τα παραπάνω παραδείγματα είναι ότι αυτό που βλέπουμε συχνά ως προσωπικότητα των ανθρώπων γύρω μας, δεν είναι συχνά η πραγματική τους προσωπικότητα, αλλά μία της πλευρά, αυτή που δείχνουν προς τα έξω.
  Στην δουλειά με έναν ψυχολόγο όμως, οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές. Πεποιθήσεις, αξίες, νοητικά σχήματα φιλτράρονται ξανά, σαν ο άνθρωπος να μην τις έχει αποθηκεύσει. Οι άνθρωποι πραγματικά λοιπόν αλλάζουν, καθώς μαθαίνουν καταρχήν να εμβαθύνουν σε επιδράσεις που τους έκαναν να δείχνουν μία άλλη προσωπικότητα από αυτό που είναι, προς τα έξω ή και προς τον εαυτό τους. Να μην φοβούνται δηλαδή να «γκρεμίσουν» τις άμυνές τους και να χτίσουν πχ την αυτοεικόνα τους πάνω σε πραγματικές ικανότητες που έχουν, που μπορεί να τις υποτιμούν (πχ την  ευαισθησία τους).
 
 Αλλάζει ο άνθρωπος μέσα από τις εμπειρίες της ενήλικης ζωής;
  Συχνά οι άνθρωποι ως «καθημερινοί ψυχολόγοι» δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην επίδραση της εμπειρίας στην ενήλικη ζωή ενώ οι θεμελιώδεις επιδράσεις της στην διαμόρφωση της προσωπικότητας συμβαίνουν στην παιδική και εφηβική ηλικία κυρίως. Προσπαθώντας να δώσουμε μία απλή και λιγότερο επιστημονική εξήγηση, θα επιστρέψουμε στο παράδειγμα του ατόμου που επιδιώκει την οικονομική δύναμη προκειμένου να νιώσει «δυνατός» ως προσωπικότητα. Το μυαλό μας διαθέτει «άμυνες» που εμποδίζουν το να αναλύσουμε αντικειμενικά τον εαυτό μας, να εμβαθύνουμε σε θεμελιώδεις επιδράσεις της παιδικής ηλικίας που μας έμαθαν τους σημερινούς τρόπους συμπεριφοράς μας. Έτσι ο άνθρωπος που επιδιώκει την οικονομική δύναμη ως προσωπική δύναμη, συνήθως όσες εμπειρίες και να του τύχουν, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τα βαθύτερα κίνητρα της συμπεριφοράς του, πόσο μάλλον να τα αλλάξει. Ο άνθρωπος αυτός θα «φιλτράρει» τις διάφορες εμπειρίες σύμφωνα με ότι «εξυπηρετεί» την αυτοεικόνα που έχει φτιάξει και με σκοπό αυτή να μην «πειραχτεί». Δεν μπορεί δηλαδή το μυαλό μας να είναι αντικειμενικό στο φιλτράρισμα της εμπειρίας. Αντιθέτως, συχνά «απορρίπτει» ασυνείδητα τα ερεθίσματα που έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις του, ιδιαίτερα όταν αυτές οι πεποιθήσεις του είναι θεμελιώδεις για το πώς βλέπει τον εαυτό του και τον κόσμο.

Η αντίσταση μας στην «αλλαγή»
  Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε πει ότι δώσε μία μάσκα σε έναν άνθρωπο και θα σου μιλήσει πιο ειλικρινά για τον εαυτό του. Ισχύει ότι συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να κρύψουν συχνά πλευρές της προσωπικότητάς τους γιατί νομίζουν λανθασμένα ότι αυτές αποτελούν μειονέκτημα. Μάλιστα, πολύ συχνά προσπαθούν να τις ξεπεράσουν, κρύβοντάς τες με διάφορα «υποκατάστατα» προς τον έξω κόσμο. Δεν είναι σπάνιο ένας ευαίσθητος άνθρωπος που νιώθει ευάλωτος για παράδειγμα, να γυμνάζει το σώμα του εντατικά για να αντισταθμίσει την αυτοεικόνα του και να νιώσει «δυνατός» ψυχικά. Όμως δεν μπορεί κάτι «εξωτερικό» να επιδράσει σε αυτό που πιστεύει το μυαλό μας για τον εαυτό μας, όσο και να γυμνάσουμε το σώμα μας. Κάποια δυσφορία με τον εαυτό, κάποιες ανασφάλειες συνεχίζουν να υπάρχουν και να φθείρουν το άτομο, παρότι το περιβάλλον του ατόμου συνήθως δεν τις αντιλαμβάνεται.  Η ανασφάλεια που μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος προέρχεται από παλαιότερες επιδράσεις οι οποίες παύουν όταν «εντοπιστούν» από έναν ειδικό και το μυαλό του τις επανεπεξεργαστεί μέσα από μία εξωτερική, αντικειμενική οπτική γωνία.
  Το μυαλό μας μπορεί να έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει φόβους. ανασφάλειές μας κλπ με διάφορους τρόπους, πχ την αναζήτηση «εξωτερικών» τρόπων, ακόμα και υλικών αγαθών που στην κοινωνία μας δείχνουν επιτυχία και δύναμη. Για να αλλάξει ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι κατ αυτόν τον τρόπο είναι δυνατός, πρέπει κατ αρχήν να το επιθυμεί ο ίδιος να αλλάξει. Πρέπει να παραδεχτεί δηλαδή πρώτα στον εαυτό του ότι κάποιες φορές μπορεί να νιώθει μία έλλειψη ικανοποίησης από τον τρόπο ζωής του, ακόμη και δυσφορία ή άγχος, και ότι αυτό δεν είναι ντροπή, δεν τον μειώνει ως άνθρωπο, και να μην την «κρύβει» από τον εαυτό του, να μη την «αρνείται». Συχνά οι άνθρωποι δεν παραδέχονται αυτά τα συναισθήματα, διότι νομίζουν λανθασμένα ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τον εαυτό τους. Έτσι, μπορεί να ζουν με άγχος πχ για πάρα πολλά χρόνια, μέχρι να απευθυνθούν σε ειδικό. Και όμως, πάντοτε μπορεί να αλλάξει ο εαυτός μας, όμως μέσα από την βαθύτερη γνώση και κατανόηση του  καταρχήν.
  Συχνά, οι άνθρωποι θεωρούν ότι δυνατός είναι ο άνθρωπος που τα ξέρει όλα, ακόμη και για τον εαυτό του, κάτι το οποίο με χιούμορ θα λέγαμε ότι  «κατασκευαστικά» είναι αδύνατον, αφού γνωρίζουμε μόνο το συνειδητό κομμάτι του μυαλού μας. Συχνά όμως οι άνθρωποι θαυμάζουν τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, ξεχνώντας ότι ο δεύτερος έμαθε από τον πρώτο και κατόπιν, εξέλιξε τον τρόπο σκέψης του παραπέρα, και με τη σειρά του δίδαξε τον Αριστοτέλη. Σκοπός της μάθησης όμως, και της ψυχολογίας, δεν είναι να πάρει ο άνθρωπος έτοιμη γνώση και οδηγίες, αλλά να μάθει να σκέφτεται με κριτική σκέψη. Παρότι θα παρομοιάζαμε την ψυχολογία με μαθητεία λοιπόν, συχνά ξεχνάμε ότι όλοι οι σπουδαίοι άνθρωποι υπήρξαν και «μαθητές». Όπως λοιπόν η εκπαίδευση στο σχολείο δεν μειώνει την προσωπική μας «δύναμη» ως άνθρωποι, το ίδιο θα έπρεπε να θεωρούμε και για την ψυχολογία. Η μάθηση ούτως ή άλλως δεν σταματάει στο σχολείο αλλά συνεχίζεται σε όλη την ζωή, αρκεί να θέλουμε να μαθαίνουμε, διατηρώντας «ανοικτό» το μυαλό μας. Η γνώση αποτελεί το πρώτο βήμα για την αλλαγή, ακόμη και όσον αφορά τον εαυτό μας. «Σιγουριά», δείχνει ο άνθρωπος που ρωτάει και θέλει να μάθει, όχι αυτός που δεν ρωτά από φόβο μήπως φανεί «αδύναμος». Το τέλειο εξάλλου δεν υπάρχει, μπορούμε όμως συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι και να το πλησιάζουμε όλο και περισσότερο.
 
πηγή: fe-mail.gr 

Ταξίδια-αστραπή μέσα σε ειδικές κάψουλες από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες

Ταξίδια-αστραπή μέσα σε ειδικές κάψουλες από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες

Ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ιδρυτής της PayPal, του SpaceX και της εταιρείας Tesla, παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του να προσφέρει στο μέλλον τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών μέσα σε κάψουλες, που θα κινούνται σχεδόν με υπερηχητικές ταχύτητες, από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ένας γιγάντιος σε μήκος αγωγός που θα συνδέει τις δύο πόλεις των δυτικών ΗΠΑ θα δημιουργηθεί ώστε να γίνει εφικτή η μεταφορά επιβατών από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες.

Οι δύο πόλεις απέχουν 610 χιλιόμετρα η μια από την άλλη.

Το κόστος κατασκευής του όλου εγχειρήματος, υπολογίζεται από τον Μασκ στα 6 δισ. δολάρια.

Ο χρόνος που θα απαιτείται για τις κάψουλες προκειμένου να φτάσουν από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες θα είναι 30 λεπτά.

Οι κάψουλες θα μπορούν να «εκτοξεύονται» μέσα στον αγωγό, μεταφέροντας επιβάτες, αποσκευές αλλά και οχήματα, σύμφωνα με τον Μασκ, κάθε 30 δευτερόλεπτα.

Η ταχύτητα με την οποία θα ταξιδεύουν μέσα στον αγωγό θα φτάνει το αστρονομικό νούμερο των 1.220 χιλιομέτρων την ώρα.

Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο Μασκ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το εισιτήριο για το ταξίδι δεν θα ξεπερνά ανά άτομο τα 20 δολάρια.

Εντός της επόμενης τετραετίας, θα είναι δυνατή η κατασκευή ενός πειραματικού αγωγού με κάψουλες, τόνισε ο Μασκ.

2 Sony και Panasonic συνεργάζονται για τη δημιουργία οπτικών δίσκων χωρητικότητας 300GB

2 Sony και Panasonic συνεργάζονται για τη δημιουργία οπτικών δίσκων χωρητικότητας 300GB

Ποιος σας είπε ότι τα οπτικά μέσα έχουν πεθάνει; Η Sony και η Panasonic πιστεύουν ακόμη σε αυτά, ανακοινώνοντας τη συνεργασία τους με στόχο την ανάπτυξη ενός προτύπου επόμενης γενιάς, που θα μπορεί να αποθηκεύσει το λιγότερο 300GB σε ένα και μόνο μέσο (έξι φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτή των σημερινών Blu-ray).
Το νέο format θα απευθύνεται σε επαγγελματίες, θα μπορεί ωστόσο να είναι πρακτικό και για απλούς καταναλωτές. Αυτοί οι δίσκοι υψηλής χωρητικότητας θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να είναι χρήσιμοι για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αρχειοθέτηση υλικού HD videoκαι όχι μόνο.
Οι δύο εταιρείες φιλοδοξούν ότι οι οπτικοί δίσκοι επόμενης γενιάς που αναπτύσσουν θα είναιδιαθέσιμοι έως τα τέλη του 2015.

Δωρεάν δηλώσεις για ηλικιωμένους

Δωρεάν δηλώσεις για ηλικιωμένους

Τέλος στο «μάθε, παππού μου... Internet» βάζει το πρόγραμμα της Γραμμής Ζωής για τους ηλικιωμένους φορολογούμενους με μικρό εισόδημα! Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών καθίζει στα... θρανία τα «περήφανα γηρατειά» για ταχύρρυθμα μαθήματα υπολογιστών ή τους στέλνει «πακέτο» στους λογιστές, η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής τα βοηθάει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά χωρίς κόπο -και κυρίως ανέξοδα- τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Στο πρόγραμμα «Υπολόγισε σε μένα», το οποίο άρχισε την 1η Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου, έχουν απευθυνθεί μέχρι σήμερα περίπου 150 άτομα ηλικίας από 65 έως 92 ετών. Η άγνοια χρήσης του Διαδικτύου και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να διαθέσουν τα σαράντα ευρώ που απαιτούνται για την αμοιβή του λογιστή οδήγησαν τη μη κερδοσκοπική οργάνωση στην απόφαση να στηρίξει την ευπαθή αυτή ομάδα με δωρεάν υπηρεσίες.

«Το πρόγραμμα “Υπολόγισε σε μένα”, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, έχει στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ηλικιωμένων. Ξαφνικά, είπαν σε αυτούς τους ανθρώπους ότι καταργείται ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής των δηλώσεων και πως στο εξής η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά. Τι σημαίνει “ηλεκτρονικά” για τον γέροντα; Εδώ άνθρωποι εξήντα ετών και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Θα ξέρει ένας 80χρονος; Η λύση του λογιστή κοστίζει σαράντα ευρώ και είναι αποτρεπτική για έναν συνταξιούχο με εισόδημα 320 ευρώ» δηλώνει στην «Espresso» ο πρόεδρος της Γραμμής Ζωής, Γεράσιμος Κουρούκλης.

Πανελλαδικά

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί ηλικιωμένους από όλη την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο 2113499750 με έναν από τους δέκα λογιστές της οργάνωσης στον χώρο που έχει διαμορφωθεί ειδικά, στην οδό Κορδάτου 4 στην Αθήνα. Αν δεν μπορούν να μετακινηθούν, μπορούν να στείλουν με κούριερ τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χωρίς καμία επιβάρυνση. «Η κατάθεση της δήλωσης γίνεται αυθημερόν ή την επόμενη μέρα» βεβαιώνει ο πρόεδρος της Γραμμής Ζωής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών με εισόδημα έως 8.500 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες ενός ακινήτου έως 80 τετραγωνικά το ανώτερο ή/και ενός αυτοκινήτου έως 1.400 κυβικά και να μην έχει γίνει αλλαγή στο Ε9 τους τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι τραγικές περιπτώσεις του συστήματος

Τα μέλη της οργάνωσης έρχονται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αλλά καλούνται να εκπληρώσουν τα φορολογικά τους... καθήκοντα μέχρι τελευταίου ευρώ: «Ηρθε μια 87χρονη που θα πληρώσει 650 ευρώ στην Εφορία, χωρίς να έχει καμία περιουσία, παρά μόνο τη σύνταξή της. Κι αυτό γιατί ο αδελφός της, όσο ζούσε, την είχε βάλει σε μία επιχείρηση που σήμερα δεν λειτουργεί! Εχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που είναι άστεγοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος που έχει καταστραφεί να κάνει φορολογική δήλωση...» αναρωτιέται ο κ. Κουρούκλης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι, εκτός από τους πραγματικά αναξιοπαθούντες, υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα.

«Δεν θα εξυπηρετήσουμε κάποιον με σπίτι 260 τετραγωνικών, μετοχές και εισοδήματα που έρχεται με δικαιολογία την ηλικία! Η πλειονότητα των ανθρώπων που εξυπηρετούμε είναι δυστυχισμένοι και θα έπρεπε να απαλλάσσονται από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις» καταλήγει ο πρόεδρος της Γραμμής Ζωής. Τονίζει, μάλιστα, ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν περισσότεροι αν το πρόγραμμα είχε προβληθεί από τα ΜΜΕ.

Espressonews.gr

Η καταπληκτική ΦΩΤΟ από την βροχή των αστεριών στα Μετέωρα μάγεψε την υφήλιο

Η καταπληκτική ΦΩΤΟ από την βροχή των αστεριών στα Μετέωρα μάγεψε την υφήλιο

Μια εξαιρετική φωτογραφία από την φετινή αυγουστιάτικη "βροχή" αστεριών, η οποία έχει "συλλάβει" το φαινόμενο των Περσείδων στα Μετέωρα, δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τη NASA και το National Geographic ενώ έγινε "Αστρονομική Φωτογραφία της Ημέρας", στην ομώνυμη σελίδα στο Facebook.

H "εξωπραγματική" φωτογραφία δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου από τον δημοσιογράφο και φωτογράφο Μπαμπάκ Ταφρεσί, ιρανικής καταγωγής, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Γερμανία και είναι - μεταξύ πολλών άλλων - μέλος των "Αστρονόμων χωρίς Σύνορα".

Πηγή: theinsider.gr

Τo sex στην εγκυμοσύνη κάνει καλό!

Τo sex στην εγκυμοσύνη κάνει καλό!

Η εγκυμοσύνη για την κάθε γυναίκα είναι ο πιο σημαντικός σταθμός στη ζωή της. Μέσα από το δικό της σώμα και τη δική της ψυχή, θα βγει ένας άλλος «μικρός άνθρωπος». Η γέννηση του παιδιού της σηματοδοτεί την ολοκλήρωσή της και την ωριμότητά της ως γυναίκα, σύντροφος και μητέρα. 
Η εγκυμονούσα γυναίκα βιώνει πολλές ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές. Τα συναισθήματά της κυρίως κατά το πρώτο τρίμηνο είναι πολλές φορές αντιφατικά: από τη μία χαίρεται, νιώθει έντονη συγκίνηση που θα γίνει μητέρα και θα ολοκληρώσει τους πολλαπλούς ρόλους της, από την άλλη όμως έχει ανησυχίες και ερωτηματικά, νευρικότητα, φόβο και αμηχανία σχετικά με το πώς θα τα καταφέρει, αν είναι έτοιμη για τον νέο της ρόλο, για την υγεία του παιδιού της…
Πρωταρχικός της στόχος είναι η εγκυμοσύνη, που μέρα με τη μέρα νιώθει να προχωράει μέσα από τις σωματικές αλλαγές, προετοιμάζοντάς την για το βρέφος που θα έχει στην αγκαλιά της μετά από εννέα μήνες. Οι σωματικές αυτές αλλαγές ξεκινούν με την διακοπή του κύκλου της περιόδου. Στην αρχή η γυναίκα βλέπει τη θηλυκότητά της αλλά και την σεξουαλική της επιθυμία λόγω των ορμονικών μεταβολών να αυξάνεται, το στήθος της να αλλάζει, να μεγαλώνει σε μέγεθος, το σώμα της να αποκτά περισσότερες καμπύλες, γεγονός μάλιστα που και ο σύζυγός της προσέχει και συνήθως το βρίσκει πιο θελκτικό και ερωτικό. 
Καθώς η εγκυμοσύνη προχωράει, ξεκινούν οι ζαλάδες και οι εμετοί, οι πόνοι στη μέση, η κοιλιά της αρχίζει και μεγαλώνει σταδιακά. Συμπτώματα που από τη μία την χαροποιούν εφόσον γνωρίζει ότι πρόκειται για τις αλλαγές αυτές που δηλώνουν ότι «όλα πάνε καλά» και που θα φέρουν το πολυπόθητο μωρό της στον κόσμο, από την άλλη όμως μπορεί να της προκαλούν και δυσφορία. Νιώθει το σώμα της να αλλάζει, να μεταμορφώνεται, αισθάνεται λιγότερο ελκυστική και επιθυμητή καθώς η κοιλιά της μεγαλώνει. Σκέφτεται ότι δεν είναι τόσο σεξουαλική πια στα μάτια του ερωτικού της συντρόφου, ενώ η σεξουαλική της επιθυμία διαφοροποιείται βλέποντας ίσως ότι και ο σύντροφός της την αποφεύγει. Σε αυτό το σημείο είναι εύκολο το ζευγάρι να πέσει στην παγίδα της αποφυγής των σεξουαλικών επαφών καθώς εκείνη σταματάει να του εκφράζει τις σεξουαλικές της ανάγκες, αλλά και εκείνος μέσα από τη δική του αμηχανία και το φόβο πρόκλησης βλάβης στο έμβρυο απέχει επίσης. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό γυναικών που αρνείται επίμονα τη σεξουαλική επαφή λόγω αυτού του φόβου, όπου εδώ είναι χρήσιμη μία επίσκεψη στο γυναικολόγο που θα μπορέσει να καθησυχάσει το ζευγάρι εφόσον συντρέχουν όλες οι συνθήκες ασφάλειας και η εγκυμοσύνη διεξάγεται ομαλά.
 Η σεξουαλική επιθυμία στη γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνήθως αυξάνεται λόγω των ορμονών (αν και δεν συμβαίνει πάντα). Οι δύο σύντροφοι και μελλοντικοί γονείς, λοιπόν, μπορούν να συνεχίσουν να βρίσκονται σεξουαλικά και η συνουσία μπορεί να παραμένει ευχάριστη και για τους δύο. Η κολπική εφύγρανση είναι πιο έντονη λόγω των ορμονών, ενώ και ο οργασμός θεωρείται ασφαλής για το έμβρυο, όταν δεν συντρέχουν άλλοι αρνητικοί παράγοντες. Όταν, βέβαια, η κοιλιά της γυναίκας μεγαλώσει αρκετά θα χρειαστεί να επιλέξει στάσεις που θα είναι πιο εύκολες και θα βολεύουν την εγκυμονούσα περισσότερο όπως η επαφή στο πλάι, με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα για να μην πιέζεται. Επίσης, το σεξ τους θα πρέπει να είναι λιγότερο έντονο σωματικά, όμως το ζευγάρι μπορεί να παίζει ελεύθερα και με αισθησιασμό ο ένας με το σώμα του άλλου, καθώς σεξ δεν είναι μόνο η καθεαυτό ερωτική πράξη. 
Σε κάθε περίπτωση, η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού στην εγκυμοσύνη, βοηθάει στο να νιώθουν οι δύο σύντροφοι πιο κοντά ο ένας στον άλλον και να έχουν καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. H σωματική τρυφερότητα και ο αισθησιασμός που αναβλύζει όταν ο άνδρας ξαπλώνει δίπλα στην έγκυο γυναίκα του, χαϊδεύοντας απαλά το μωρό του πάνω από την κοιλιά της, δείχνοντάς της όλη τη συναισθηματικότητά του, δένει το ζευγάρι και τους φέρνει πιο κοντά. Η καλή ψυχική και σωματική επαφή του ζευγαριού δημιουργούν καλή ψυχική και σωματική κατάσταση στην έγκυο, γεγονός που εξασφαλίζει ένα υγιές μωρό.

πηγή: faysbook.gr

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!!




Τι είναι αγάπη τελίκα;;

Δεν είναι συμπόνια μήτε καλοσύνη.
Στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονά κι αυτός που συμπονάει. 
Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που... δίνει κι αυτός που δέχεται.
Μα στην αγάπη είναι ένα.
Σμίγουν οι δύο και γίνονται ένα.
Δεν ξεχωρίζουν.
Το εγώ και εσύ αφανίζονται.
Αγαπώ θα πει ΧΑΝΟΜΑΙ.

Ν. Καζαντζάκης

ελα ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Καλημέρες!!

Η μπαλάντα των αισθήσεων



Σαν παλιό σινεμά και σαν τη Χαλιμά
που μιλάει με τα παιδιά
σου κρύβω την αλήθεια
κι αφήνω από τα στήθια μου να βγουν
παραμύθια για κείνους π’ αγαπούν

Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
γι’ αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές

Σ’ αγκαλιάζω στο σκοτάδι
σε τυλίγω μ’ ένα χάδι
τώρα είμαι γυμνός
μοιάζω σαν Θεός
φωτεινός δυνατός, 
μπορείς να μ’ αγαπήσεις
μπορείς να μου φωτίσεις μια στιγμή
το κορμί μου είναι μόνο η αφορμή

Για στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές
γι’ αγκαλιές ερωτικές για νύχτες φωτεινές

Ερωτική μπαλάντα (ταινία μικρού μήκους) - trailer


Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο μήνας γέννησης του μωρού καθορίζει την υγεία του

Ο μήνας γέννησης του μωρού καθορίζει την υγεία του

Ο μήνας γέννησης μας λένε βρετανοί ερευνητές επηρεάζει τον τρόπο που αναπτύσσεται το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού και το κατά πόσο ευάλωτο είναι στο μέλλον να αναπτύξει αυτοάνοσα νοσήματα.
Οι ερευνητές μελέτησαν 50 βρέφη που γεννήθηκαν στο Λονδίνο τον Μάιο και 50 μωρά που γεννήθηκαν το Νοέμβριο. Μέσω δειγμάτων αίματος και ομφάλιου λώρου κατέγραψαν τα επίπεδα της βιταμίνης D καθώς και ένα συγκεκριμένο τύπο κυττάρων του ανοσοποιητικού γνωστά ως αυτοδραστικά, (Τ-cells). Διαπίστωσαν ότι τα μωρά που γεννήθηκαν τον μήνα Μάιο είχαν επίπεδα βιταμίνης D, που ήταν κατά 20% χαμηλότερα από το εκείνα σε βρέφη που γεννήθηκαν το Νοέμβριο. Η σύνδεση μεταξύ της βιταμίνης D και των διαταραχών του ανοσοποιητικού εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πληθυσμιακές μελέτες που έδειξαν οι άνθρωποι που ζούσαν πιο μακριά από τον ισημερινό, σε χώρους με μικρότερη έκθεση στο φως του ήλιου, είχαν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης σκλήρυνσης κατά πλάκας. 

Μήνας γέννησης και υγεία 

Η αλήθεια είναι πως αν και δύσκολο να πιστοποιηθούν αυτά τα συμπεράσματα, πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως ο μήνας γεννήσεως επηρεάζει τα πάντα – από την ευφυΐα έως το προσδόκιμο επιβίωσης. Οι έως τώρα μελέτες υποδηλώνουν πως οι παρατηρούμενες διαφορές σχετίζονται πρωτίστως με την έκθεση της μητέρας στον ήλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο ήλιος διεγείρει την παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό της μητέρας – και η έλλειψη αυτής της βιταμίνης μπορεί να έχει μόνιμες συνέπειες για το αγέννητο παιδί της. 

Προγενέστερες μελέτες, έχουν συσχετίσει τη γέννηση κατά τους ανοιξιάτικους μήνες με πιο ευπαθή υγεία – 
με νοσήματα όπως το άσθμα, ο αυτισμός, και το Άλτσχαϊμερ. Επιπλέον, τα «παιδιά της άνοιξης» ενδέχεται να έχουν και χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης απ’ ό,τι συνομήλικοί τους που έχουν γεννηθεί άλλες εποχές. Τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδά τους η «κακή» (LDL) χοληστερόλη (χοληστερίνη) και τα τριγλυκερίδιά μας, ενώ στα χαμηλότερά τους βρίσκονται το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Το χειμώνα είναι επίσης πιο έντονη η ουλίτιδα (ίσως λόγω πιο αδύναμου ανοσοποιητικού), ενώ τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο είναι υψηλότερη η συγκέντρωση σπερματοζωαρίων(και χαμηλότερη τον Σεπτέμβριο) σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Fertility and Sterility». Τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και Αύγουστο εμφανίζεται  συχνότερα ο ιός του έρπη, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Journal of Interdisciplinary Cycle Research».

Οι μειωμένοι αμυντικοί μηχανισμοί μπορεί να είναι η αιτία για το εύρημα της άνοιξης,
 ενώ η έκθεση στον ήλιο τον Αύγουστο επίσης μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο Μάρτιος φαίνεται πως είναι ο ασφαλέστερος μήνας για σοβαρή χειρουργική επέμβαση, καθώς μελέτες έδειξαν πως οι πιθανότητες ταχείας ανάρρωσης είναι αυξημένες κατά τους ανοιξιάτικους μήνες. Ανάλογα ευρήματα είχαν και μελέτες με άλλες επεμβάσεις. Οι επιστήμονες από τις Η. Π. Α που τις πραγματοποίησαν αποδίδουν την εποχιακή διακύμανση στην επιτυχία των εγχειρήσεων σε παράγοντες, όπως η κατάθλιψη και ο τρόπος ζωής. 

Η άνοιξη είναι επίσης η εποχή που κορυφώνονται οι αθροιστικές κεφαλαλγίες, με μία ακόμα κορύφωση τον Σεπτέμβριο. Οι πονοκέφαλοι αυτοί είναι πιθανώς οι πιο δυνατοί απ’ όλους, σύμφωνα με νευρολόγους από το Κέντρο Ουώλτον, του Λίβερπουλ, οι οποίοι αποδίδουν την εποχιακή διακύμανση στην εμφάνισή τους στο βιολογικό ρολόι του οργανισμού και τις ορμονικές διακυμάνσεις.

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...