Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

θέλει τρέλα η ζωή μας και νοστιμιά άμα θες να βρεις τις πύλες του παραδείσου...

ΜΑ ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ...ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ,ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ,ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!!!!ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ!!!!Τα λεφτά μου όλα δίνω για ένα tango
κι ένα άγγιγμά σου κάτω από το τραπέζι
Αδιάφορα τριγύρω μου να κοιτώ
Στο γυμνό λαιμό μου το χέρι σου να παίζει


Τα λεφτά μου όλα δίνω για μια βραδιά
για ρομαντικές φιγούρες πάνω στην πίστα
Να παραμερίζουν όλοι από τη φωτιά
που θα στέλνει το κορμί μας στο πρίμα βίστα


Τα λεφτά μου όλα δίνω για μια ζημιά
που θα κάνει άνω κάτω την λογική σου
θέλει τρέλα η ζωή μας και νοστιμιά
άμα θες να βρεις τις πύλες του παραδείσου


Μια γυναίκα ένας άντρας κι ένας θεός
ένας έρωτας θεός να μας σημαδεύει
Να σου δίνω τα φιλιά στων κεριών το φως
και να παίρνω αυτά που ο νους ας απαγορεύει

ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΝΟΙΩΣΕΙΣ!!!!!!!Να `ξερες τα βράδια πως μισώ
που με τιμωρούν που σ’ έχω χάσει
θέλω να σε δω, τ’ ομολογώ
άλλη τέτοια νύχτα ας μην περάσει

Θέλω να με νιώσεις, να μη με προδώσεις
θέλω να σ’ ακούω να μου λες πως μ’ αγαπάς
Θέλω να με νιώσεις, να μη με σκοτώσεις
πες πως δεν τέλειωσαν όσα άρχισαν για μας

Να `ξερες τις ώρες πως μετρώ
σαν πληγές στο σώμα μου επάνω
είναι τόσες που έχω να σε δω
κι αν δεν έρθεις νιώθω θα πεθάνω

Θέλω να με νιώσεις, να μη με προδώσεις
θέλω να σ’ ακούω να μου λες πως μ’ αγαπάς
Θέλω να με νιώσεις, να μη με σκοτώσεις
πες πως δεν τέλειωσαν όσα άρχισαν για μας

Kόλπα για να κρατήσετε το μυαλό σας σε φόρμα!

Kόλπα για να κρατήσετε το μυαλό σας σε φόρμα!
Οι ερευνητές πίστευαν, μέχρι σήμερα, ότι οι άνθρωποι χάνουν 30% των νευρώνων τους μεγαλώνοντας. Τώρα, οι νευροεπιστήμονες λένε ότι, αν είμαστε υγιείς, θα κρατήσουμε τους νευρώνες μας για όλη μας τη ζωή. Ας δούμε κάποιους από τους καλύτερους τρόπους για να κρατάμε τα εγκεφαλικά κύτταρα σε άριστη κατάσταση».
Αναζητείστε διαφορετικές ιδέες Μέχρι τη μέση ηλικία, ο εγκέφαλός μας αναπτύσσει εκατομμύρια δίκτυα και νευρώνες, «μονοπάτια» που ενδυναμώνονται κάθε φορά που ανακαλούμε μια συγκεκριμένη ανάμνηση. Αυτές οι «διαδρομές» του εγκεφάλου μάς βοηθούν να λύσουμε προβλήματα, με τα οποία είμαστε εξοικειωμένοι, πιο εύκολα από ότι οι νεότεροι σε ηλικία. Αν, όμως, χρησιμοποιούμε πάντα την ίδια οδό για την επεξεργασία συγκεκριμένων πληροφοριών, ο εγκέφαλός μας γίνεται όλο και λιγότερο ικανός να δημιουργήσει νέα δίκτυα.
Προκαλέστε τον εαυτό σας Μπορείτε να δώσετε κίνητρα στον εγκέφαλό σας μέσω ενός «αποπροσανατολιστικού διλήμματος», όπως το ονομάζει ο Jack Mezirow, ειδικός στην εκμάθηση ενηλίκων, δηλαδή ακολουθώντας ο,τιδήποτε ανακινεί τη σκέψη μας. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, να διαβάσετε ένα βιβλίο που αμφισβητεί τις μακροχρόνιες αντιλήψεις σας γύρω από ένα θέμα, εντρυφήστε σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις από τις δικές σας ή ξεκινήστε να μαθαίνετε ένα νέο μουσικό όργανο ή μια ξένη γλώσσα. Το κλειδί είναι να βγείτε εκτός των γνωστών σας ορίων στα οποία κινήστε και νιώθετε ασφαλείς.
Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας Αν θέλετε να θυμηθείτε να αγοράσετε γάλα και ψωμί στην επιστροφή από τη δουλειά, φανταστείτε ότι έχετε ήδη κάνει τη διαδικασία που απαιτείται: διαλέξατε το γάλα από το ράφι και το πληρώσατε στο ταμείο. Μελέτες της νευροεπιστήμονα Denise Park, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έδειξαν ότι η οπτικοποίηση των δραστηριοτήτων που πρόκειται να κάνουμε στο μέλλον, στέλνει πληροφορίες σε περισσότερες διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου μας, εξασφαλίζοντάς μας με αυτόν τον τρόπο και περισσότερους τρόπους να θυμηθούμε ο,τι χρειάζεται να φέρουμε σε πέρας.
Δώστε προσοχή από την αρχή Από μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου φαίνεται ότι μέχρι τη μέση ηλικία, ο εγκέφαλος τείνει να έχει μεγαλύτερη δυσκολία να αγνοήσει περισπασμούς και να συγκεντρωθεί στην απορρόφηση νέων πληροφοριών, όπως η πρώτη γνωριμία με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζαμε. Αυτή η αδυναμία του εγκεφάλου μας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το όνομα αυτού του ατόμου να μην αποθηκευθεί καλά στη μνήμη μας. Για να αποφύγετε λοιπόν την αμηχανία την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον, προσπαθήστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από την αρχή.
Ασκηθείτε ξανά και ξανά Όπως και η καρδιά σας, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται καλή ροή αίματος για να παραμένει ζωτικός. Ο καλύτερος τρόπος για να την εξασφαλίσετε είναι η συστηματική άσκηση. Ο νευροβιολόγος Fred Cage, από το Ινστιτούτο Βιολογικών Μελετών Salk, έχει αποδείξει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί ακόμη και να ωθήσει στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Σύμφωνα με τον Cage, τα νέα κύτταρα μάς βοηθούν να απολαύσουμε νέες εμπειρίες.

«Φάρμακο» ο ύπνος για την πίεση

«Φάρμακο» ο ύπνος για την πίεση
Μία ωρίτσα ύπνου περισσότερη κάθε βράδυ μπορεί να βοηθήσει την οριακά αυξημένη αρτηριακή πίεση να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με μία νέα, μικρή μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ομάδα εθελοντών με πρώιμες ενδείξεις υπέρτασης, κατόρθωσαν να επαναφέρουν την πίεσή τους στα φυσιολογικά επίπεδα μέσα σε 6 εβδομάδες, φροντίζοντας να κοιμούνται μία πρόσθετη ώρα κάθε βράδυ.

Οι άντρες και οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη συνήθιζαν να κοιμούνται 7 ή λιγότερες ώρες το βράδυ και κατά την έναρξή της είχαν προϋπέρταση – δηλαδή επίπεδα αρτηριακής πιέσεως υψηλότερα από τα επιθυμητά αλλά όχι αρκετά υψηλά ώστε να θεωρηθούν υπερτασικοί.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το 38% των Ελλήνων και το 24% των Ελληνίδων εμφανίζουν αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης (πάνω από 140/90 mmHg ή πάνω από 14 με 9, όπως την αποκαλεί ο κόσμος) και μπορούν να χαρακτηρισθούν ως υπερτασικοί.

Η συχνότητά της παρουσιάζει διακυμάνσεις αναλόγως με την ηλικία. Έτσι, στις ηλικίες 32-58 ετών πάσχουν από αυτήν το 8% των Ελλήνων και το 10% των Ελληνίδων, ενώ στις ηλικίες άνω των 75 ετών προσβάλλει το 45% των ανδρών και το 57% των γυναικών.

Η νέα μελέτη

Η έλλειψη ύπνου έχει συσχετισθεί εδώ και χρόνια με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, αλλά η νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι η αρτηριακή πίεση μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με την αύξηση της διάρκειας του ύπνου.

Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Έρευνας του Ύπνου» (JSR), συμμετείχαν 22 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι είτε έπασχαν ήδη από προϋπέρταση είτε είχαν πολλούς παράγοντες κινδύνους για να εκδηλώσουν υπέρταση.

Προϋπερτασικός θεωρείται όποιος έχει πίεση από 121/81 έως 139/89 mmHg, δεδομένου ότι η πίεση θεωρείται φυσιολογική όταν είναι μέχρι 120/80 mmHg (ή 12 με 8, όπως είθισται να αποκαλείται).

Επί 6 εβδομάδες, οι 13 από αυτούς έπρεπε να μπαίνουν κάθε βράδυ για ύπνο μία ώρα νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθιζαν, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν να κοιμούνται ως συνήθως.

Όλοι οι εθελοντές έπρεπε να μετρούν τακτικά την αρτηριακή τους πίεση, ενώ υποβάλλονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε εξετάσεις αίματος και ούρων.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στο άρθρο τους, οι 13 που έμπαιναν πιο νωρίς για ύπνο, κατόρθωσαν να κοιμούνται τουλάχιστον 35 λεπτά περισσότερο κάθε βράδυ – και η πίεσή τους μειώθηκε δραστικά, κατά 8 έως 14 mmHg (ή κατά 0,8 έως 1,4 βαθμούς).

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί υπό έλεγχο τα επίπεδα των ορμονών του στρες, που μπορεί να αυξήσουν την πίεση.

Και προσθέτουν πως ο περισσότερος ύπνος θα μπορούσε να αποτελέσει μία αποτελεσματική στρατηγική για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης - αν και αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσα από νέες, μεγαλύτερες μελέτες.

Έως τότε, όμως, δεν βλάπτει να μπαίνουμε πιο νωρίς για ύπνο, καθώς ο επαρκής ύπνος μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στην ψυχή και στο σώμα μας.

tanea.gr

4 βασικοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες τα φτιάχνουν με... παντρεμένους!

4 βασικοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες τα φτιάχνουν με... παντρεμένους!
Δεν θα ήταν πολύ ωραία να υπήρχε μόνο ενός είδους σχέση ανάμεσα σε 2 εραστές, η οποία θα είχε να κάνει με την απόλυτη πίστη και αφοσίωση μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος; Ναι ωραία θα ήταν αλλά δυστυχώς πλέον, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Καλώς ή κακώς υπάρχουν πολλών ειδών σχέσεις οι οποίες περιλαμβάνουν sex και συναισθήματα, τα οποία συνήθως καταλήγουν σε ολική καταστροφή. Το χειρότερο δε, δεν είναι ούτε οι ελεύθερες σχέσεις, ούτε και ένα τσιλιμπούρδισμα όταν κάποιος είναι σε δεσμευμένος, αλλά το κέρατο σε ένα γάμο! Και μη νομίζετε ότι το παίζουμε ηθικολόγοι, αλλά όσο να πεις, όταν έχεις μπει στη διαδικασία να παντρευτείς κάποιον, τότε μάλλον το έχεις δει αλλιώς το θέμα. Και καλά ο παντρεμένος άντρας θα την κάνει την αταξία του, για τους δικούς του λόγους, που οι περισσότεροι, όλοι βασικά είναι λάθος, μία ελεύθερη γυναίκα όμως, για ποιο λόγο μπαίνει στη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο; Παρακάτω λοιπόν σας έχουμε τους βασικότερους από αυτούς αν και... άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!
1. Άγνοια: Όχι ότι θέλουμε να τις δικαιολογήσουμε, αλλά πραγματικά τις περισσότερες φορές η εκάστοτε πέτρα του σκανδάλου δεν έχει ιδέα ότι ο άντρας που έχει απέναντί της είναι παντρεμένος! Αφήστε δε, που οι δεσμευμένοι άντρες τείνουν να είναι πιο δοτικοί, γιατί έτσι ζουν καλύτερα το παραμύθι! Επιπλέον, αν στο γάμο του δεν περνάει καλά, ή ψάχνει για περιπέτειες, θα γίνει πιο επιθετικός και από... ταύρο και πιο ευέλικτος και από... αίλουρο! Μα ένα κοπλιμέντο, μα ένα βλέμμα φλογερό αλά Antonio Banderas και το κάστρο πέφτει! Σίγουρα ο πρώτος μήνας περνάει χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες αποκαλύψεις και δυστυχώς όταν γίνουν είναι πια αργά. Ο έρωτας έχει εμφανιστεί και είναι σχεδόν ακατόρθωτο στην εκάστοτε να το κόψει μαχαίρι. Κάποιες τα καταφέρνουν και μπράβο, αλλά οι περισσότερες όχι!
2. Δεν θέλουν δεσμεύσεις: Ναι υπάρχει κι αυτό το είδος γυναίκας, αν και πιστεύουμε ότι είναι κάτω από ορισμένες συνθήκες. Μπορεί για παράδειγμα να έχει μόλις βγει από μία σχέση και το μόνο που έχει ανάγκη να είναι το sex. Επιπλέον, μπορεί να χρειάζεται έναν άντρα, αλλά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, άντε καμιά έξοδο, στην καλύτερη μια εκδρομή, χωρίς ελέγχους, ζήλειες και περαιτέρω δεσμεύσεις. Τελοσπάντων, για να είμαστε και απολύτως ειλικρινείς και ολίγον κυνικοί, αν ο άλλος έχει χρήματα, τότε αυτό και μόνο αρκεί! Αφήστε δε, που θα την πηγαίνει στα καλύτερα, όπου εκεί θα μπορεί να συναναστρέφεται την... καλή κοινωνία και να κάνει την έρευνά της για τα επόμενα θύματα! Άδικο έχουμε;
3. Επιβεβαίωση: Αν νομίζατε ότι οι γυναίκες αράχνες υπάρχουν μόνο σε αστυνομικά μυθιστορήματα και ταινίες τότε ήρθε η ώρα να αντικρίσετε την αλήθεια! Αναφερόμαστε φυσικά σε όλες αυτές τις σέξι και γεμάτες αυτοπεποίθηση γυναίκες, ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν, που μόνο και μόνο για να... περάσει η ώρα τους, βάζουν σκοπό ζωής να κάνουν έναν παντρεμένο να τρέχει από πίσω τους! Το αστείο βέβαια της υπόθεσης, είναι ότι αυτές δεν είναι ποτέ οι... γυναικάρες, και οι παντρεμένοι είναι συνήθως κάτι κακομοίρηδες οι οποίοι τσιμπάνε με την μία! Πάντως, αν έχετε τέτοια γυναίκα στο περιβάλλον σας, μην αφήνετε τον καλό σας να τη συναναστρέφεται και πολύ γιατί χωρίς υπερβολή είναι... αδίστακτες!
4. Απογοήτευση: Δυστυχώς υπάρχει και η μερίδα των γυναικών που πιστεύουν το κλασικό πια, όλοι οι άντρες είναι γουρούνια! Είναι αυτές που έχουν απογοητευτεί από προηγούμενες σχέσεις και εμπειρίες και έχουν φτάσει πια στο στάδιο της απαξίωσης! Για τις γυναίκες αυτές, ο άντρας, είτε είναι παντρεμένος είτε όχι, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά, γιατί πολύ απλά δεν τις νοιάζει! Αφήστε δε, που πιστεύουν ακράδαντα ότι κάνουν και χάρη στη γυναίκα του που τον απασχολούν κάποιες ώρες την ημέρα και την αφήνει ήσυχη! Ναι κι όμως...

Πηγή:queen.gr

Δέκα νέες στάσεις στο σεξ

Δέκα νέες στάσεις στο σεξ


Με μικρές... μετατροπές στις αγαπημένες σας στάσεις μπορείτε να δείτε το σεξ με άλλο μάτι και να κορυφώσετε την απόλαυση όπως δεν φανταζόσασταν ποτέ. Γιατί δεν δοκιμάζετε, λοιπόν, απόψε κιόλας, κάποια από τις παρακάτω;
Αν είστε λάτρεις του ιεραποστολικού...

Η Χρυσή Θύρα

Σηκώστε τα πόδια σας και κρεμάστε τα πάνω από τους ώμους του, έτσι ώστε τα γόνατα ή οι γάμπες σας να βρίσκονται αριστερά και δεξιά από το κεφάλι του (δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται). Εναλλακτικά, λυγίστε τα γόνατά σας έτσι ώστε οι πατούσες σας να πατούν στο στήθος του. Έτσι η ώθηση από μέρος του θα γίνει πολύ πιο εύκολα και το σεξ πολύ πιο έντονο!

Η Μονή Λωρίδα

Όταν θα είναι μέσα σας πιέστε τα πόδια σας μαζί, έτσι ώστε οι μηροί του να καλύπτουν τους δικούς σας. Το «στρίμωγμα» αυτό θα κάνει τον κόλπο σας πιο σφιχτό, το πέος του να μοιάζει μεγαλύτερο και θα δημιουργήσει μία νέα μορφή τριβής που θα απολαύσετε και οι δύο.

Ο Μονοπόδαρος Πελαργός

Σηκώστε μόνο το ένα πόδι σας τόσο ώστε να ακουμπά στον κορμό του και κρατήστε το άλλο σε ευθεία στο κρεβάτι. Η στάση αυτή έχει δύο πλεονεκτήματα: Προσφέρει εύκολη εισχώρηση, ενώ έτσι έχετε περιθώριο να φτάσετε χαμηλά και να ερεθίσετε είτε εσείς είτε εκείνος την κλειτορίδα σας, για ακόμα περισσότερη διέγερση.

Η Τρελή Γάτα

Είναι γεγονός ότι η ιεραποστολική στάση δεν προσφέρει πάντα στις γυναίκες όση κλειτοριδική διέγερση χρειάζονται για να φτάσουν στην κορύφωση. Αυτό, όμως, είναι στο χέρι σας να το αλλάξετε δοκιμάζοντας μία νέα τεχνική σεξουαλικής επαφής, ως εξής: Πείτε στον σύντροφό σας να ανασηκώσει μερικά εκατοστά τον κορμό του έτσι ώστε να σας κουνάει, όχι να σας ωθεί όταν βρίσκεται μέσα σας, ενώ το ηβικό οστό του θα βρίσκεται διαρκώς συνδεδεμένο με το δικό σας. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχετε τη μέγιστη κλειτοριδική διέγερση ενώ βρίσκεστε στη συμβατική ιεραποστολική στάση.
Αν προτιμάτε να είστε από πάνω...


Η Τρομερή Αψίδα

Ανοίξτε τα πόδια σας έτσι ώστε να αλληλοκαλύπτουν τους μηρούς και όχι τον κορμό του. Σχηματίστε ένα τόξο με την πλάτη σας, έτσι ώστε να είστε σε σχεδόν κάθετη θέση προς το κρεβάτι και στηρίξτε τα χέρια σας προς τα πίσω στο στρώμα, ίσως και πάνω στα δικά του πόδια (στο ύψος των μηρών του). Με το τοξωτό αυτό σχήμα του σώματός σας θα ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στην κλειτορίδα, η οποία μπορεί να σας κάνει να κορυφώσετε πριν ακόμα το καταλάβετε.

Η Ανάποδη Καουμπόισσα

Με την στάση αυτή θα πρέπει να στρίψετε έτσι ώστε να κοιτάζετε τα πόδια του, ενώ ο κορμός σας θα πρέπει να είναι κάθετος στο κρεβάτι (ή μπορείτε να γείρετε την πλάτη σας προς τα πίσω). Με την στάση αυτή όχι μόνο του προσφέρετε εξαιρετική θέα προς τα οπίσθιά σας, αλλά και δοκιμάζετε μία εντελώς νέα γκάμα αισθήσεων, αφού τα σημεία τριβής διαφέρουν από τα συνηθισμένα.
Αν σας αρέσει να βρίσκεται από πίσω...

Η Σκυμμένη Τίγρης

Το να βρίσκεστε στα τέσσερα ενώ ο σύντροφός σας βρίσκεται από πίσω σας προσφέρει έτσι κι αλλιώς την απόλαυση του άγριου, ζωώδους σεξ. Μπορείτε, όμως, να φορτίσετε ερωτικά ακόμα περισσότερο τη στάση αυτή, χαμηλώνοντας το στήθος σας προς το κρεβάτι. Με την στάση αυτή ο κόλπος μακραίνει και σφίγγει, έτσι η αίσθηση της διείσδυσης γίνεται εντονότερη.
Αν σας αρέσουν οι στάσεις στο πλάι...

Ο Αιωρούμενος Επίσκοπος

Όταν βρίσκεστε στην στάση κουτάλι, με την πλάτη σας στο στήθος του, ανασηκώστε το πάνω πόδι έτσι ώστε να σας το κρατά ή αφήστε το να καλύψει το δικό του. Έτσι επιτρέπετε ακόμα πιο βαθιά διείσδυση, ενώ έχετε και οι δύο πρόσβαση στην κλειτορίδα σας, αν χρειάζεστε λίγο παραπάνω «ζέσταμα».

Τα Χρυσόψαρα που Φιλιούνται

Το σεξ στο πλάι μπορεί να πραγματοποιηθεί και ενώ κοιτάζετε ο ένας τον άλλον. Αρκεί να σηκώσετε το πάνω πόδι σας, ώστε να μπορεί να εισχωρήσει μέσα σας. Η κίνηση θα περιοριστεί σε τρίψιμο και όχι έντονο «χτύπημα», αλλά οι περιορισμένες αυτές κινήσεις μπορούν να σας διεγείρουν σημαντικά, καθώς το κάθε κούνημα των ισχύων του θα «βρίσκει» στο μπροστά και κεντρικό μέρος της κλειτορίδας σας. Επιπλέον, για τους πολύ ρομαντικούς, με την στάση αυτή έχετε τη δυνατότητα να κοιτάζεστε βαθιά στα μάτια και να φιλιέστε.
Αν σας αρέσουν οι προκλήσεις...

Ο Κεκλιμένος Πύργος της Πίζας

Η στάση αυτή απευθύνεται στους... προχωρημένους ερωτικούς παρτενέρ που δεν διστάζουν στις προκλήσεις: Ο σύντροφός σας πρέπει να γονατίσει, να πιάσει τα πόδια σας και να τα υψώσει πάνω στους ώμους του. Έπειτα θα εισχωρήσει μέσα σας, ενώ εσείς θα στηρίζεστε στο κεφάλι σας. Μπορεί την επόμενη μέρα να νιώσετε κάποια ενόχληση στον αυχένα, αλλά τη στιγμή εκείνη θα εντυπωσιαστείτε με την αίσθηση, ενώ θα κάνετε τον σύντροφό σας να νιώθει βασιλιάς του κόσμου, κάτι άλλωστε που θα διεγείρει και εσάς.

Πηγή: Redbookmag

Δεσμεύομαι, άρα… υπάρχω;

Δεσμεύομαι, άρα… υπάρχω;
Η έννοια της δέσμευσης είναι ίδια και για τα δύο φύλα. Το πώς, όμως, την αντιμετωπίζουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τον τρόπο που αξιολογούμε τον εαυτό μας, τις προσδοκίες και τα όνειρά μας, καθώς και τις προηγούμενες εμπειρίες μας από τις σχέσεις. Τι ισχύει, λοιπόν, στη πραγματικότητα;

Οι άνδρες αγαπούν την ελευθερία τους και η σκέψη να δεσμευτούν με μια γυναίκα για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι αρκετή για να το βάλουν στα πόδια! Το ισχυρό φύλο σήμερα είναι προβληματισμένο για το γάμο. Τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής τους χαρακτηρίζονται από αστάθεια και ανασφάλεια στην εργασία και την καριέρα. Οι περισσότεροι από τους μισούς τα τελευταία χρόνια άλλαξαν πολλές δουλειές, σχέσεις και σπίτια.

Παλιότερα, οι άνδρες διαχώριζαν τις γυναίκες σε δύο κατηγορίες: σε αυτές που απλά βγάζουν για ποτό και αυτές που παντρεύονται. Οι γνωριμίες τους γίνονται μέσω φίλων, σε clubs-μπαράκια, στη δουλειά, στο γυμναστήριο, στο super market. Τόσο ο χρόνος όσο και ο χώρος που γνωρίζουν κάποια επηρεάζει τις προσδοκίες τους από μια σχέση μαζί της. Π.χ. αυτές που γνωρίζουν σε μπαράκια είναι υποψήφιες για περιστασιακές σχέσεις και όχι για γάμο, υποχρεώσεις, οικογένεια και παιδιά.

Αντίθετα, η συγκατοίκηση (που αφήνει και μια χαραμάδα διαφυγής) φαίνεται να έχει πάρει τα πάνω της. Για τους άντρες η λέξη «δέσμευση» σημαίνει συμβιβασμό και απώλεια της ανεξαρτησίας. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι άντρες δεσμεύονται πολύ συχνά, με την καριέρα τους, τις υποχρεώσεις τους, με τα ενδιαφέροντά τους... Συνεπώς, δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το αν οι άντρες έχουν την ικανότητα να δεσμεύονται ή όχι.

Τι κάνει, τελικά, έναν άντρα να αποχωριστεί την εργένικη ζωή και να δεσμευτεί σε μια σχέση; Είναι θέμα χειρισμού εκ μέρους της γυναίκας ή απλώς θέμα συγκυριών;

Παραδοσιακά, οι άνδρες κατείχαν το μονοπώλιο του φόβου μπροστά στη δέσμευση με την αγαπημένη τους, οι γυναίκες όμως; Μήπως, τελικά, είναι αυτές που σήμερα φοβούνται περισσότερο από ποτέ την πραγματική δέσμευση;

Οι περισσότερες γυναίκες, λοιπόν, αποζητούν μια ιδανική σχέση, παρ' όλα αυτά καταφέρνουν να απορρίπτουν τον ένα τέλειο υποψήφιο μετά τον άλλον. Ίσως οι γυναίκες να είναι αυτές που δυσκολεύονται να αποδεχτούν μια σχέση και μια στενότερη δέσμευση. Δέσμευση ίσον συμβιβασμός, πρέπει δηλαδή να επιβιώσουν με την απώλεια της ελευθερίας τους και να αποδεχτούν την καθημερινότητα με έναν άλλον άνθρωπο, που δεν έχει πάντα τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες, τους φόβους, τα όνειρα, και τη δική τους στάση ζωής.

Οι περισσότερες, μάλιστα, από τις σημερινές γυναίκες, με ακαδημαϊκές σπουδές, συμβουλεύονται τη λογική τους, ενώ αφήνουν ξεχασμένο το μόνο πραγματικό αγαθό, την ποιότητα ζωής και τις σχέσεις με το άλλο φύλο. Αρκετές, μάλιστα, δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν έχουν χρόνο και διάθεση για σχέσεις, αποζητούν την αναγνώριση της δουλειάς τους μέσω της επιτυχίας, ενώ ακολουθούν πιστά τη μόδα.

Συνοψίζοντας, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε «εκπαιδευτεί» να φοβόμαστε τη δέσμευση, να τη συνδέουμε με απώλεια της προσωπικής ελευθερίας και να τη δεχόμαστε μόνο όταν αυτή αφορά τον επαγγελματικό-εργασιακό χώρο. Δέσμευση δε σημαίνει ούτε βέρα, ούτε γάμος, ούτε υπόσχεση. H δέσμευση είναι διαδικασία. Οι έξυπνες γυναίκες ξέρουν ότι η συμμετοχή τους σε μία σοβαρή σχέση δε σημαίνει γάμο και κοσμήματα και δώρα από το σύντροφό τους, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους άνδρες. Δέσμευση σημαίνει συνεργασία, αφοσίωση, φροντίδα και αφορά στον τρόπο που επιλέγει κανείς να συσχετιστεί και να αλληλεπιδράσει με το σύντροφό του.


πηγή: mustmagazine.gr

Ένα φιλί είναι αρκετό για να βρείτε τον Μr. perfect

Ένα φιλί είναι αρκετό για να βρείτε τον Μr. perfect

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Oxford University διαπίστωσε ότι τα φιλιά υποσυνείδητα επιτρέπουν στις γυναίκες να αντιληφθούν αν ο ...κύριος που φιλούν είναι ο κατάλληλος για αυτές. Επιπλέον το φιλί ενισχύει κατά πολύ την αγάπη με τον σύντροφό σας.
Τελικά είχε δίκιο η μανούλα σας που έλεγε ότι μέχρι να βρείτε τον ιδανικό άνδρα θα πρέπει να φιλήσετε πολλούς...βάτραχους. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε η γεύση και οσμή διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επαφή που έχετε με τον σύντροφό σας και είναι σε θέση να υποδηλώνουν πράγματα για εκείνον.
Οι ερευνητές προσπάθησαν να κατανοήσουν τη μοναδικότητα που έχει ένα φιλί. Ο επικεφαλής της έρευνας Rafael Wlodarski , από το πανεπιστήμιο του Τμήματος Πειραματικής Ψυχολογίας , δήλωσε : « Το φιλί στις ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις είναι μια ανθρώπινη συμπεριφορά ερωτισμούς απίστευτα διαδεδομένη και μάλιστα είναι μοναδική, κάθε φορά".
Στην έρευνα , που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Human Nature , συμμετείχαν πάνω από 900 ενήλικες που ρωτήθηκαν « τι σημαίνει ένα φιλί;». Πάνω από το ήμισυ των συμμετεχόντων απάντησαν ότι πρόκειται για την αρχή μιας σοβαρής σχέσης.
Ο κ. Wlodarski είπε : « Ότι υπάρχουν τρεις βασικές θεωρίες σχετικά με το ρόλο που παίζει τι φιλί στις σεξουαλικές σχέσεις. Πρώτον βοηθά με κάποιο τρόπο στο να αντιληφθείς υποσυνείδητα πράγματα για τον πιθανό σου σύντροφο. Δεύτερον, χρησιμοποιείται για την αύξηση της διέγερσης, πχ για το σεξ και τρίτον ότι είναι χρήσιμο για τη διατήρηση της σχέσης".
Τέλος, οι γυναίκες θεωρούν τα φιλιά πιο σημαντικά στις τις σχέσεις από τους άνδρες , σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή:queen.gr

Κανόνες υγιεινής πριν και μετά το σεξ

Κανόνες υγιεινής πριν και μετά το σεξ
Μπορεί  η στύση και η στοματική υγεία να φαίνεται ότι δεν έχουν καμία σχέση αλλά αποδείχθηκε επιστημονικά ότι συνδέονται και μάλιστα στενά.

Όπως προειδοποιεί η  «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM)  η κακή στοματική υγεία αυξάνει έως και τρεις φορές τον κίνδυνο στους άνδρες να μην είναι μάχιμοι στο σεξ.

Στη σχετική μελέτη συγκρίθηκαν 80 άνδρες, ηλικίας 30 έως 40 ετών, που έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία με 82 συνομηλίκους τους δίχως προβλήματα στύσεως.

Όπως διαπιστώθηκε, το 53% των πασχόντων από στυτική δυσλειτουργία είχαν ουλίτιδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους υγιείς εθελοντές ήταν μόλις 23%.

«Τα σχεδόν δύο τρίτα των κρουσμάτων της οφείλονται σε σωματικά αίτια, κυρίως σε προβλήματα των αιμοφόρων αγγείων, ενώ ψυχολογικά προβλήματα όπως το στρες και η κατάθλιψη προκαλούν τα υπόλοιπα», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Φαϊθ Ογκούζ, από το Πανεπιστήμιο Inonu στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η χρόνια περιοδοντική νόσος προκαλείται από βακτήρια του στόματος, τα οποία δημιουργούν φλεγμονές στα ούλα και είναι πιθανό να βρουν το δρόμο τους στην κυκλοφορία του αίματος.

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει την περιοδοντική νόσο με αγγειακά προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια, τα οποία με τη σειρά τους επίσης σχετίζονται με την στυτική δυσλειτουργία.

Πλύσιμο γεννητικών οργάνων

Η σωστή καθαριότητα των γενετικών οργάνων τόσο πριν όσο και μετά το σεξ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή λοιμώξεων. Όπως συνιστούν οι ειδικοί το πλύσιμο του πέους θα πρέπει να γίνεται με άφθονο νερό,ώστε  να απομακρύνεται και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή.

Για την γυναικεία ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να ακολουθείται το ρητό παν μέτρον άριστον αφού η υπερβολική καθαριότητα αλλά και τα αρωματικά σαπούνια  μπορεί να διαταράξουν την φυσική ισορροπία του κόλπου και να καταστρέψει την ισορροπία του pH. Οι ειδικοί συνιστούν  πλύσεις με ήπια σαπούνια ή χαμομήλι  και χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος μόνο κατόπιν συστάσεως γιατρού.

Αλλάξτε πετσέτες

Μη χρησιμοποιείστε  την ίδια πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων  με αυτή που   έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, προκειμένου να απορροφηθεί η υγρασία.

Χρυσός κανόνας πλύσιμο χεριών

Ένας άλλος βασικός κανόνας υγιεινής του σεξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών τα οποία εξάλλου έχουν το πρωταγωνιστικό ρόλο στο σεξ.

Τουαλέτα πριν ή μετά το σεξ;

Η ούρηση πριν και μετά το σεξ κρίνεται απαραίτητη και για τα δύο φύλα, καθώς είναι το φυσικό «καθαριστικό» του οργανισμού  ενώ απομακρύνει και τυχόν βακτήρια, που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά τη σεξουαλική επαφή.

Καθαρά εσώρουχα

Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο αλλά τα εσώρουχα εκτός από σέξι πρέπει να είναι και καθαρά.

Νύχια-αποτρίχωση

Για την αποφυγή τραυματισμού ή μολύνσεων τα νύχια πρέπει να είναι καθαρά και περιποιημένα.

Προφυλακτικό

Η χρήση προφυλακτικού  προστατεύει όχι μόνο από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά και από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
πηγή: boro.gr

Γιατί πρέπει να κάνετε περισσότερο πρωινό σεξ;

Γιατί πρέπει να κάνετε περισσότερο πρωινό σεξ;

Αλλά το να κάνουμε σεξ το πρωί δεν αποτελεί μόνο έναν τρόπο να αλλάξετε ρουτίνα, έχει στην πραγματικότητα πολλά σωματικά και συναισθηματικά οφέλη. 

1. Ειλικρινά υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του;

Αν αυτό που κάνετε το πρωί, δίνει τον ρυθμό για την υπόλοιπη μέρα, ένας οργασμός θα λέγαμε ότι είναι καταπληκτικό ξεκίνημα. Σύμφωνα με μία έρευνα το πρωινό σεξ βοηθάει στο να έχει κανείς μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ενέργεια όλη την υπόλοιπη μέρα. Το πρωινό σεξ επίσης ελευθερώνει οξυτοκίνη, την ορμόνη της αγκαλιάς, η οποία σε κάνει να αισθάνεσαι πιο κοντά με τον σύντροφό σου και ότι σε αγαπάει πιο πολύ. Αυτά τα "ζεστά" συναισθήματα μένουν όλη την υπόλοιπη μέρα ή τουλάχιστον τις πρωινές ώρες.

2. Για να έχεις μια διακιολογία να είσαι τεμπέλα.

Αν το βράδυ δεν έχεις όρεξη να είσαι απο πάνω, θεωρείται νωθρότητα. Το πρωί είναι λογικό καθώς ακόμα κοιμόσαστε λίγο. Επίσης μπορείτε να είστε στα χειρότερά σας, με κόκκινα μάτια και κακή αναπνοή και να μην πειράζει καθώς μόλις ξυπνήσατε. Για να μην αισθάνεστε άβολα βέβαια με αυτές τις λεπτομέρειες σας προτείνουμε στάσεις που δεν θα έχετε οπτική επαφή με τον συντροφό σας.


3. Γιατί είναι μια δικαιολογία να μείνετε λίγο ακόμα στο κρεβάτι.  Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.


4. Γιατί σας δικαιολογεί να μην έχετε όρεξη το βράδυ. 

Γιατί για τις γυναίκες με μακρόχρονες σχέσεις, όσο καλό και να είναι το σεξ κάποιεσ φορές γίνεται ρουτίνα. Το πρωινό σεξ είναι ένας τρόπος να μην αισθάνεστε υποχρεωμένες την υπόλοιπη μέρα ότι πρέπει να κάνετε σέξ το βράδυ. 


5. Γιατί στην πραγματικότητα δεν θα καθυστερείσετε στη δουλειά.

Εσείς και ο σύντροφός σας σίγουρα θα θέλετε να κάνετε ένα ντουζ πρίν φύγετε για τις δουλειές σας, όποτε μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο με το να κάνετε ντούζ και σέξ ταυτόχρονα. 


6. Γιατί το να καταπιείτε θεωρητικά βοηθάει στις πρωινές ζαλάδες μιας εγκύου.

 Μια έρευνα έχει δείξει ότι η γλυκιά γεύση του σπέρματος βοηθάει στην αποφυγή της ζαλάδας αλλά και το εμετού στις εγκύους τις πρωινές ώρες. 


7. Γιατί σας κρατάει υγιής. 
Με βάσει καινούργιες έρευνες έχουν δείξει ότι το πρωινό σέξ βοηθάει στην υγεία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ανεβάζοντας τα επίπεδα ενός αντισώματος που προστατεύει ενάντια στις λοιμώξεις.


8. Γιατί εκείνος θα κρατήσει πιο πολύ. 

H τεστοστερόνη των αντρών είναι σε πιο υψηλά επίπεδα το πρωί που έχουν πρώτα ξεκουραστεί κάποιες ώρες. Το οποίο σημαίνει ότι όχι μόνο ο συντροφός σας θα είναι στα καλυτερά του αλλά δεν υπάρχει και περίπτωση να τελειώσει γρήγορα.
  πηγή:boro.gr

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής «μας γερνάει κατά 15 χρόνια»

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής «μας γερνάει κατά 15 χρόνια»

Οι σημερινοί 30άρηδες έχουν τόσο κακή φυσική κατάσταση ώστε είναι 15 χρόνια «μεγαλύτεροι» απ’ ό,τι οι γονείς και οι παππούδες του όταν βρίσκονταν στην ίδια ηλικία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως γράφουν Ολλανδοί επιστήμονες στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Προληπτικής Καρδιολογίας» (EJPC), οι σημερινοί νεαροί άνδρες και γυναίκες έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες απ’ ό,τι οι παλαιότερες γενιές να πάσχουν από υπέρταση, διαβήτη και παχυσαρκία (σ.σ. η παχυσαρκία ανήκει στις ασθένειες).
Το συμπέρασμά τους βασίζεται στην παρακολούθηση 6.000 εθελοντών, στα 20, στα 30, στα 40 και στα 50 τους. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι νέες γενιές έχουν φτωχότερη «μεταβολική υγεία» απ’ ό,τι οι παλαιότερες, καθώς αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερα μεταβολικά προβλήματα, όπως η υπέρταση και η παχυσαρκία.
Στην πραγματικότητα, οι 30άρηδες έχουν κατά 20% περισσότερες πιθανότητες να διαθέτουν αρκετά περιττά κιλά σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές. Αντίστοιχα, οι σημερινές 20άρες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκες σε σύγκριση με όσες ήταν 20 ετών πριν από 10 χρόνια.
Ανάλογα ήταν τα ευρήματα για άνδρες και γυναίκες όσον αφορά την υπέρταση και τον διαβήτη.
«Οι σημερινοί νέοι είναι γερασμένοι κατά μια 15ετία όσον αφορά την μεταβολική υγεία τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γκέρντεν Χούλσεγκε, από το Ολλανδικό Ίδρυμα Δημοσίας Υγείας & Περιβάλλοντος.
Και συνέχισε: «Οι σύγχρονοι νεαροί ενήλικες τα πηγαίνουν πολύ χειρότερα από τους προγόνους τους. Η συχνότητα λ.χ. της παχυσαρκίας στους σημερινούς 40άρηδες είναι παρόμοια με αυτήν που στην προηγούμενη γενιά βλέπαμε στους 55άρηδες.
»Αυτό σημαίνει ότι οι νεώτεροι είναι 15 χρόνια “μπροστά” από τις παλαιότερες γενιές και θα εκτεθούν στην παχυσαρκία επί περισσότερα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.
»Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα μεταβολικά προβλήματα. Επειδή λοιπόν υπονομεύουν από πολύ νωρίς την υγεία τους, πρέπει να λάβουν τώρα μέτρα, ειδάλλως η ποιότητα της ζωής τους θα πληγεί – και μάλιστα πολύ νωρίς στη ζωή τους».
ΤΑ ΝΕΑ

Η κοιλίτσα εξασθενεί τη μνήμη

Η κοιλίτσα εξασθενεί τη μνήμη
Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι οι άνθρωποι με αυξημένο κοιλιακό λίπος έχουν χαμηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης που ελέγχει, μεταξύ άλλων,  τον τρόπο με τον οποίο μεταβολίζεται το λίπος στο συκώτι.
Η συγκεκριμένη πρωτείνη ονομάζεται PPARalpha, ελέγχει το μεταβολισμό του λίπους στο ήπαρ, βρίσκεται στο κέντρο της μνήμης του εγκεφάλου, τον ιππόκαμπο, και ελέγχει τη μνήμη και τη μάθηση.
Όταν οι άνθρωποι είναι υπέρβαροι, αρχικά εξαντλούν τα επίπεδα της PPARalpha στο συκώτι τους, και στη συνέχεια στο σύνολό του οργανισμού τους, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου τους.
Η κοιλίτσα εξασθενεί τη μνήμη
Οι επιστήμονες στο Rush University Medical Centre, στο Σικάγο, που συνεργάστηκαν με το National Institutes of Health, πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μιας ένεσης για τη βελτίωση της μάθησης και της μνήμης σε άτομα με άνοια.
Ο Δρ Kalipada Pahan από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Rush, δήλωσε: ''Πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο το λίπος συνδέεται με τη μνήμη και τη μάθηση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε μια αποτελεσματική προσέγγιση για την προστασία τόσο της μνήμης, όσο και της μάθησης''.
Ποντίκια με χαμηλά επίπεδα της PPARalpha, φάνηκε να έχουν δυσκολία στην μάθηση και τη μνήμη, ενώ η έγχυση του PPARα στον ιππόκαμπο τους βελτιίωσε και την ικανότητα μάθησης και τη μνήμη τους.
Η κοιλίτσα εξασθενεί τη μνήμη
Ο Δρ Pahan ανέφερε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστώσουν οι ειδικοί πώς θα μπορέσουν να διατηρήσουν φυσιολογικά τα επίπεδα της PPARalpha στον εγκέφαλο, ώστε τα τρωκτικά να γίνουν λιγότερο ευαίσθητα στην απώλεια μνήμης.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  Cell Reports.
Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι το παθητικό κάπνισμα, η άπνοια ύπνου, τo αλκοόλ, η λήψη φαρμάκων, ο διαβήτης τύπου 2 και η καρδιακή νόσος μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ατόμου να εκδηλώσει άνοια.
Η άνοια επηρεάζει σήμερα περίπου 800.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

πηγή:pathfinder.gr 

Πως επηρεάζουν οι τσίχλες την υγεία

Πως επηρεάζουν οι τσίχλες την υγεία

Μπορεί να «φρεσκάρουν» την αναπνοή, να «σβήσουν» τη λαχτάρα για ένα τσιγάρο, να βελτιώσουν τη μνήμη, ακόμα και να μας βοηθήσουν να αδυνατίσουμε.
Οι τσίχλες έως πρότινος εθεωρούντο «μαύρο πανί» για όσους προσέχουν την υγεία τους, αλλά μερικές μελέτες υποδηλώνουν πως όταν καταναλώνονται με μέτρο μπορεί να παράσχουν κάποια οφέλη στην υγεία.
Να τα νεώτερα ευρήματα για τα οφέλη και τις πιθανές συνέπειές τους.
Τόνωση του μυαλού. Ερευνητές από την Ιαπωνία δημοσίευσαν προσφάτως στην επιθεώρηση «Brain and Cognition» μελέτη που έδειξε ότι η μάσηση μιας τσίχλας τονώνει τη σκέψη και την εγρήγορση, ενώ αυξάνει κατά 10% την ταχύτητα αντιδράσεως. Και όλ’ αυτά, επειδή επηρεάζει οκτώ διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου.
Στη σχετική μελέτη συμμετείχε ομάδα εθελοντών, οι οποίοι έκαναν δύο τεστ άλλοτε μασώντας μία τσίχλα και άλλοτε δίχως αυτήν. Καθ’ όλη τη διάρκεια των τεστ, οι ερευνητές κατέγραφαν την λειτουργία του εγκεφάλου τους με λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες (fMRI), για να καταγράφουν την ενεργοποίηση των διαφόρων περιοχών του.
Η καταγραφή έδειξε πως όταν οι εθελοντές μασούσαν τσίχλα, ενεργοποιούνταν περισσότερο οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τις κινήσεις και την ικανότητα προσοχής, εξ ου και η επιτάχυνση των αντιδράσεών τους.
«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η μάσηση προκαλεί αύξηση στο επίπεδα διεγέρσεως και εγρηγόρσεως, ενώ επηρεάζει και τον έλεγχο των κινήσεων, με αποτέλεσμα βελτίωση στις νοητικές επιδόσεις», ήταν το συμπέρασμα των ερευνητών από το Εθνικό Ίδρυμα Ακτινολογικών Επιστημών της Ιαπωνίας και άλλα κέντρα.
Ανάλογα ευρήματα είχε και μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, που έδειξε ότι η μάσηση τσίχλας βελτιώνει τις επιδόσεις σε μονότονα τεστ, που εξ ορισμού απαιτούν τεράστια νοητική προσπάθεια για να μείνει κάποιος συγκεντρωμένος σε αυτά.
Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν γιατί ακριβώς ασκεί η μάσηση μιας τσίχλας τόσο έντονη επίδραση στον εγκέφαλο, αλλά υπάρχουν ορισμένες θεωρίες, όπως ότι αυξάνει τον καρδιακό παλμό ή τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό, ή ότι πάλι η μονότονη κίνηση της μάσησης δρα αγχολυτικά.
Αδυνάτισμα. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Ρόουντ Άιλαντ έδειξε πως όσοι μασάνε τσίχλες καταναλώνουν 68 θερμίδες λιγότερες σε κάθε τους γεύμα, ενώ δεν τις αναπληρώνουν τσιμπολογώντας περισσότερο. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι οι τσίχλες μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να νικήσουμε τη λαχτάρα μας για κάτι νόστιμο (δηλαδή για κάτι πλούσιο σε λίπη, ζάχαρη και αλάτι).
Επιπλέον, η μάσηση της τσίχλας απαιτεί ενέργεια: οι ερευνητές του Ρόουντ Άιλαντ ανέφεραν πως οι εθελοντές τους που λάτρευαν τις τσίχλες είχαν κατά 5% περισσότερες καύσεις.
Μία άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα, έδειξε ότι η μάσηση της τσίχλας μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της όρεξης και να περιορίσει το τσιμπολόγημα.
Αν λοιπόν υπολογίσουμε πως ένας άνθρωπος «γλιτώνει» 50 θερμίδες την ημέρα επειδή μασάει τσίχλες, στον χρόνο πάνω θα έχει χάσει 2,5 κιλά – κι αν αντί λ.χ. για πατατάκια μασουλάει τσίχλες, θα χάσει πολύ περισσότερα.
Καταπράυνση του στρες. Πολλοί είναι εκείνοι που μασάνε μανιωδώς τσίχλες όταν νιώθουν στρεσαρισμένοι – και αυτό είναι πολύ καλό, διότι «οι τσίχλες μπορεί να δράσουν αγχολυτικά σε καταστάσεις σύντομου στρες, όπως μια σημαντική συνάντηση ή οι σχολικές εξετάσεις», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail» ο δρ Κάρι Κούπερ, καθηγητής Οργανωτικής Ψυχολογίας & Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ.
Οι τσίχλες μπορεί να βοηθήσουν και τους πάσχοντες από χρόνιο στρες, διότι «δρουν ως υποκατάστατο της τροφής στο στόμα μας», προσθέτει.
Όπως εξηγεί, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν «παρηγοριά» στο φαγητό – και οι τσίχλες μπορεί επίσης να επιτελούν αυτό τον σκοπό.
Αλλαγή του προσώπου. Όταν μασάμε χρησιμοποιούμε τους μασητήριους μυς, που βρίσκονται σε κάθε πλευρά της γνάθου. Αν κάποιος μασάει τσίχλες από το πρωί ως το βράδυ, μπορεί να κάνει αυτούς τους μυς να «φουσκώσουν», κατά τον δρα Λουκ Κασαρίνι, γναθοπροσωπικό χειρουργό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Δυτικού Μίντλσεξ.
«Όταν συμβαίνει αυτό το πρόσωπο μοιάζει τετραγωνισμένο και, αν κάποιος δεν θέλει να σταματήσει τις τσίχλες αλλά θέλει να αποκτήσει το παλιό του πρόσωπο, θα πρέπει να κάνει ενέσεις μπότοξ», λέει.

Παρεμπόδιση της μνήμης. 
Αν και τα στοιχεία επί του θέματος είναι αντιφατικά, υπάρχει ενδεχόμενο η μάσηση τσίχλας να εμποδίζει τη δημιουργία ορισμένων αναμνήσεων, κατά τον καθηγητή Άντριου Σμιθ, από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, ειδικό σε θέματα σχετιζόμενων με την υγεία συμπεριφορών.
Όπως εξηγεί, πολλές πλευρές της μνήμης σχετίζονται με την νοερή επανάληψη που κάνουμε στις διάφορες πληροφορίες – και είναι καλά τεκμηριωμένο πως η μάσηση αποτελεί ανταγωνιστική δραστηριότητα των νοερών επαναλήψεων. Ωστόσο, «αυτός ο τομέας χρειάζεται περαιτέρω έρευνες», λέει.
Στομαχικά ενοχλήματα. Η μάσηση είναι μία λειτουργία που διεγείρει την παραγωγή γαστρικών οξέων, καθώς το στομάχι προετοιμάζεται να δεχτεί την τροφή. Όταν, όμως, μασάμε τσίχλα, τροφή δεν πέφτει στο στομάχι – και τα γαστρικά οξέα παραμένουν αδρανή μέσα του, όπου μπορεί να προκαλέσουν γαστρίτιδα, έλκος, δυσπεψία και πόνο, κατά τον δρα Νικ Ριντ, ιατρικό υπεύθυνο του βρετανικού οργανισμού για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBSNetwork).
Οι περισσότερες τσίχλες, εξάλλου, περιέχουν σορβιτόλη – ένα τεχνητό γλυκαντικό που σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αέρια και τυμπανισμό.
ΤΑ ΝΕΑ

Νεκρά ψάρια στη Ζάκυνθο από τον ιό της εγκεφαλοπάθειας

Νεκρά ψάρια στη Ζάκυνθο από τον ιό της εγκεφαλοπάθειας

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις ότι τα νεκρά ψάρια που βρέθηκαν πρόσφατα στο Ιόνιο είχαν προσβληθεί από τον ιό της εγκεφαλοπάθειας, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για το θέμα αυτό από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών.

Τις προηγούμενες εβδομάδες εστάλησαν για έλεγχο δείγματα από νεκρή σφυρίδα και από νεκρές στείρες οι οποίες βρέθηκαν σε βραχώδεις ακτές της Ζακύνθου.

Τα αποτελέσματα από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, επιβεβαίωσαν πως τα ψάρια που είχαν βρεθεί νεκρά σε πολλές περιοχές της Ζακύνθου, πέθαναν από τον ιό της νευρικής νέκρωσης.

ΑΜΠΕ

ΟΑΕΔ: Επίδομα ανεργίας 3 μήνες ακόμη στους εποχικούς

ΟΑΕΔ: Επίδομα ανεργίας 3 μήνες ακόμη στους εποχικούς

Για τρεις επιπλέον μήνες θα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας οι εποχικοί υπάλληλοι που μένουν χωρίς δουλειά από την 1η Σεπτεμβρίου 2013.

Προϋπόθεση να έχουν πραγματοποιήσει από 100 έως 179 ημέρες εργασίας κατά το τρέχον έτος.

Την τροπολογία (καθώς το Μνημόνιο προβλέπει κατάργηση του δικαιώματος επιδότησης από φέτος για όσους είχαν επιδοτηθεί για 450 ημέρες την προηγούμενη 4ετία και για 400 ημέρες από την 1/1/2014) κατέθεσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Άλλες Διατάξεις».

8 θρεπτικές τροφές που (μάλλον) δεν τρώτε

8 θρεπτικές τροφές που (μάλλον) δεν τρώτε

Ακόμα και αν τηρείτε όλα αυτά που διαβάζετε και πια τρέφεστε με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η γη και η θάλασσα στον άνθρωπο, σίγουρα υπάρχουν ακόμη, μερικές τροφές που δεν τρώτε.

Καθημερινά, δεχόμαστε καταιγισμό πληροφοριών για τις τροφές που μας κάνουν καλό, για τις ομάδες λαχανικών που θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο και για τις υπερτροφές που θα μας εξασφαλίσουν τα βαθιά γεράματα. Ακόμα και αν τηρείτε όλα αυτά που διαβάζετε και πια τρέφεστε με ό, τι καλύτερο έχει να προσφέρει η γη και η θάλασσα στον άνθρωπο, σίγουρα υπάρχουν ακόμη, μερικές τροφές που δεν τρώτε.

Σίγουρα κάτι σας έχει ξεφύγει, όπως μερικές λιγότερο γνωστές τροφές που δεν γνωρίζατε ότι έχουν τη δυνατότητα και σας χαρίσουν πληθώρα θρεπτικών στοιχείων. Από αυτές που ακολουθούν, κατά πάσα πιθανότητα δεν καταναλώνετε τις περισσότερες, αφού δεν θα τις βρείτε και τόσο εύκολα στο μπακάλικο της γειτονιάς σας.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να επισκεφτείτε εκείνο το έθνικ μαγαζάκι, τις γεύσεις του οποίου διστάζατε μέχρι χθες να δοκιμάσετε και να ανακαλύψετε τα οφέλη τροφών, εκτός από τη ντομάτα και το αβοκάντο.

Φύκια arame

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνες Β, A, C, E και K, ασβέστιο, σίδηρος, φώσφορος, μαγνήσιο, ιώδιο.


Γιατί: Εάν έχετε φάει γιαπωνέζικο πρόσφατα, τότε το πιθανότερο είναι να το έχετε φάει το φύκι σας, αλλά μάλλον δεν έχετε φάει το καλό το φύκι. Το φύκι ποικιλίας nori, που σερβίρεται κατά κύριο λόγο στα γιαπωνέζικα εστιατόρια, είναι αρκετά θρεπτικό, αν όμως θέλετε να εντρυφήσετε και στο σπίτι στη γιαπωνέζικη κουζίνα, προτιμήστε το φύκι ποικιλίας arame, που έχει ηπιότερη γεύση και πολλά θρεπτικά στοιχεία, η δράση των οποίων ρίχνει την αυξημένη πίεση, αποτρέπει την εμφάνιση του καρκίνου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς: 
Το φύκι arame μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα με προϊόντα της ανατολής, σε μορφή αποξηραμένων φύλλων. Μπορείτε είτε να το ψιλοκόψετε και να το προσθέσετε σε σούπες και τηγανιτά ή μπορείτε να το αλέσετε σε σκόνη και να το χρησιμοποιήσετε σαν καρύκευμα.

Χυμός σταφυλιού Concord

Θρεπτικά στοιχεία: Πολυφαινόλες, βιταμίνη C.


Γιατί: Ένα ποτήρι χυμού από τα -αμερικάνικης ποικιλίας- σταφύλια concord, έχει από τις υψηλότερες περιεκτικότητες σε αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) και βιταμίνη C. Ο χυμός αυτός, τονώνει σημαντικά τον ανοσοποιητικό σύστημα ενώ οι πολυφαινόλες για την ακρίβεια φροντίζουν για την καλή κυκλοφορία του αίματος. Με κάθε ποτήρι χυμού από σταφύλια concord, βελτιώνετε τη λειτουργία της καρδιάς και προωθείτε τη συνολικά καλή λειτουργία του οργανισμού σας.

Πώς: Θα τον βρείτε σε εισαγόμενες συσκευασίες σε συγκεκριμένα καταστήματα. Τα σταφύλια concord ευδοκιμούν μονάχα στις λίμνες της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Κιμτσί (Kimchi)

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνες A, C και B, ασβέστιο, φυτικές ίνες.


Γιατί: Όσοι έχουν μια ελάχιστη επαφή με την κορεάτικη κουζίνα, θα έχουν υπόψη τους το παραδοσιακό πιάτο που περιλαμβάνει λαχανικά τουρσί και πιπεριές τσίλι. Για κάποιους το κιμτσί σκέτο είναι αρκετά ξινό, αλλά όταν συνδυαστεί με άγριο ρύζι και άλλα λαχανικά, είναι νοστιμότερο. Πρόσφατη έρευνα από πανεπιστήμιο της Νοτίου Κορέας, κατέληξε στο συμπέρασμα πως, όσοι κατανάλωναν κιμτσί σε τακτική βάση, μείωσαν τα επίπεδα της χοληστερίνης κατά 21%. Τέλος, είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών με λίγα λιπαρά που βοηθά επίσης στη διαδικασία της χώνευσης.

Πώς: Τα βασικά συστατικά του κιμτσί είναι το λάχανο, σάλτσα ψαριού, σκόρδο και κορεάτικο τσίλι. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας, με καυτερά καρυκεύματα, ανάλογα με τις αντοχές του ουρανίσκου σας.

Κόκκινο Γκρέιπφρουτ

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνη C, κάλιο, φολικό οξύ, ασβέστιο, φυτικές ίνες, λυκοπένιο, βιταμίνη B6.


Γιατί: Η θρεπτική αξία όλων των εσπεριδοειδών, είναι γνωστή και αναγνωρισμένη. Το ότι μεγαλύτερη προσοχή λαμβάνουν τα πορτοκάλια και τα ροδάκινα, δε σημαίνει ότι παραγνωρισμένες ποικιλίες όπως το κόκκινο γκρέιπφρουτ δεν προσφέρουν και αυτές σημαντικά στοιχεία στον οργανισμό. Για την ακρίβεια, έρευνες Ισραηλινών έδειξαν πως ασθενείς που κατανάλωναν ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα, παρουσίασαν σημάδια πτώσης της χοληστερίνης ενώ η κόκκινη ποικιλία, που έχει και πιο γλυκιά γεύση, ήταν περισσότερο αποτελεσματική στην πτώση των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Πώς: Την επόμενη φορά που θα καταναλώσετε ένα γκρέιπφρουτ, θυμηθείτε να μην πετάξετε, αλλά να καταναλώσετε το άσπρο κομμάτι μεταξύ της σάρκας και φλούδας, αφού εκεί βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του φρούτου.

Τα πράσινα φύλλα από τα γογγύλια

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνες A, C, E, B6, και K, Κάλιο, θειαμίνη, φολικό οξύ, ψευδάργυρος, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες.


Γιατί: Τα βαθυπράσινα φύλλα των λαχανικών αυτών, μειώνουν την εμφάνιση κάθε είδους φλεγμονής και βελτιώνουν τη γενική λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος. Επίσης, έχουν και φολικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.

Πώς: Όσον αφορά στα πράσινα φύλλα των γογγυλιών, μπορείτε είτε να τα βράσετε είτε να τα μαγειρέψετε στον ατμό και να είναι αυτά η σαλάτα σας για το επόμενο γεύμα.

Αντράκλα

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνη A, C, και B6, Ω-3 λιπαρά οξέα, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο.

Γιατί:
 Το χόρτο που φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν, στην αυλή και ανάμεσα στις πλάκες του πεζοδρομίου, κατά κύριο λόγο είναι η αντράκλα και είναι βρώσιμο. Η αντράκλα, όχι μόνο μπορεί να φαγωθεί αλλά είναι και εξαιρετικά καλή για την υγεία σας. Είναι το φυτό με τη μεγαλύτερη ποσότητα Ω-3 λιπαρών και μια από τις λίγες τροφές που περιέχει μελατονίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στον ύπνο και έχει και αντικαρκινική δράση. Τα επίπεδα μελατονίνης πέφτουν στον οργανισμό όσο μεγαλώνουμε.

Πώς: Σε κάθε είδους σαλάτας. Η γεύση της θυμίζει λεμόνι και δροσίζει ευχάριστα το πιάτο.

Στρείδια

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνες D και B12, σίδηρος, ψευδάργυρος, χαλκός, μαγγάνιο, σελήνιο.


Γιατί: Τα στρείδια είναι το κατεξοχήν αφροδισιακό φαγητό και αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα ψευδαργύρου στη σύστασή τους. Το εν λόγω μέταλλο είναι σημαντικό για την παραγωγή υγιούς σπέρματος, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος και της χώνεψης, διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας στα σωστά μεγέθη, ρυθμίζει το άγχος και φροντίζει για την υγεία του δέρματος.

Πώς: Γύρω στα έξι στρείδια την ημέρα, σας παρέχουν τη διπλάσια προτεινόμενη ποσότητα ψευδαργύρου. Άραγε, μια πιατέλα αναλογεί με ένα μπλε χαπάκι; Ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι!

Ελιές

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνη E, σίδηρος, χαλκός, φυτικές ίνες.


Γιατί: Οι ελιές, που στην Ελλάδα έχουμε πολλές ποικιλίες για όλα τα γούστα, είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, όπως είναι η βιταμίνη Ε, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και μάχονται ενάντια των φλεγμονών του οργανισμού. Επιπλέον, εάν είστε χορτοφάγος, οι ελιές είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου.

Πώς: Κατευθείαν από το βαζάκι χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Τις βρίσκουμε εύκολα στα ελληνικά μαγαζιά και μπακάλικα. Δε συνάδει συνεπώς με το δυσεύρετο των άνωθεν τροφών. Αλλά χρειάζεται πάντα να θυμίζουμε πόσο θρεπτικές είναι για την υγεία μας και πόσο τυχεροί είμαστε που τις έχουμε σε αφθονία.

clickatlife.gr

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Τα νέα κριτήρια

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Τα νέα κριτήρια

Αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2013-2014, με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα:

1. Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να δικαιούνται περισσότεροι συμπολίτες μας το επίδομα, ως εξής:

Εισοδηματικά κριτήρια:

- άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),

- έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,

- μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Περιουσιακά κριτήρια:

- άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),

- έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),

- το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.

2. Την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 €/λίτρο, από 0,28 €/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Από το συνδυασμό της διεύρυνσης των ως άνω κριτηρίων, προκύπτει ότι περίπου 580 χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν το αυξημένο κατά 25% περίπου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Για όσους συμπολίτες μας λάβουν το εν λόγω επίδομα η τελική λιανική τιμή ανά λίτρο θα διαμορφωθεί κάτω του ενός ευρώ (1€/λίτρο) περίπου, δηλαδή σε ύψος συγκρίσιμο με αυτό που ίσχυε πρό της περυσινής εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση προχωρά στην θέσπιση άμεσης προκαταβολής ύψους 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούνται, στους συμπολίτες μας που θα υποβάλλουν με βάση τα κριτήρια αυτά τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

Real.gr