Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

12+1 country υπνοδωμάτια

COUNTRY_BEDROOM

Με βασικό χαρακτηριστικό το ξύλο.
Η country αισθητική είναι μία μορφή παραδοσιακής αισθητικής από cottage παλαιότερων εποχών. Καρώ υφάσματα συνήθως σε κόκκινο χρώμα, παστέλ βεραμάν ή το χρώμα της πούδρας και πολύ ξύλο είναι αυτά που έρχονται πρώτα στο μυαλό μιλώντας για country αισθητική. Αν σας αρέσει μπορείτε πολύ εύκολα να την υιοθετήσετε στο υπνοδωμάτιό σας, αρκεί να υπάρχει το στοιχείο του ξύλου. Επιλέξτε αποχρώσεις του λευκού και του μπεζ ή παστέλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται το χρώμα από τη διακόσμηση. Παρακάτω θα βρείτε εναλλακτικές διακοσμητικές προσεγγίσεις για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σε country εκδοχή.



Σκύλος προσπαθεί να προσεγγίσει αγοράκι με σύνδρομο Ντάουν - ΒΙΝΤΕΟ

O σκύλος είναι τελικά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου
Ένα βίντεο που ραγίζει καρδιές κάνει το γύρο του διαδικτύου και το οποίο αποδεικνύει γιατί ο σκύλος είναι τελικά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.


Στο Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή, το σκυλάκι που ακούει στο όνομα Ιμαλάια, προσπαθεί ξανά και ξανά να καταφέρει ένα αγοράκι με σύνδρομο Ντάουν να παίξουν, εκείνο όμως φοβάται και απορρίπτει τις γλυκές προσπάθειες του σκύλου.


Μάλιστα, σύμφωνα με σχόλιο της μητέρας του, ο μικρός Χέρμαν εξαιτίας της ασθένειάς του αποφεύγει τη σωματική επαφή είτε με ανθρώπους είτε με ζώα.


«Ο Χέρμαν είναι συνήθως απόμακρος και αποφεύγει την ανθρώπινη επαφή. Δεν του αρέσει να τον αγγίζουν αλλά η Ιμαλάια επέμενε με τόση υπομονή και τόση τρυφερότητα που τελικά την αφήνει να κάνει οτιδήποτε», τονίζει η μητέρα του αγοριού.


Όμως η Ιμαλάια δεν το έβαλε κάτω και τελικά κατάφερε να διώξει τους φόβους και τους ενδοιασμούς του παιδιού.


Ο μικρός Χέρμαν την πήρε αγκαλιά (λίγο μετά το τρίτο λεπτό στο βίντεο), προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στη μητέρα του παιδιού και στους περισσότερους από 1,2 εκατ. ανθρώπους που έχουν δει το βίντεο.


Το βίντεο της συνάντησής τους, το ανέβασε η μητέρα του Χέρμαν στο διαδίκτυο και δείχνει τα πρώτα διστακτικά «βήματα» της γνωριμίας τους, την επιφυλακτικότητα του αγοριού και την απίστευτη αντίληψη, υπομονή και τρυφερότητα του σκύλου.


Απίστευτο : Σκύλος βοηθά γάτα να γεννήσει ! - ΒΙΝΤΕΟ

 Ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο...
Ένα συγκλονιστικό βίντεο που μας μαθαίνει την σημασία της φιλίας χωρίς όρια...



Δε φαντάζεστε τί κάνει στο αίμα το δηλητήριο αυτού του φιδιού. Δείτε το video...

 Δείτε αυτό το βίντεο και θα καταλάβετε το γιατί...


πρέπει το δηλητήριο πρέπει να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά από δάγκωμα φιδιού.


Τα τελευταία 20 χρόνια ζει σαν Χόμπιτ στο σπίτι που έχει φτιάξει

 Ο Dan Price ζει πραγματικά σαν Χόμπιτ αφού τα τελευταία 20 χρόνια διαμένει σε μια υπόγεια τρύπα στο Όρεγκον όπου ζει σε πρωτόγονες συνθήκες, τρέφεται με προϊόντα που βρίσκει στη φύση, δεν έχει –εννοείται- νερό και ηλεκτρικό, ενώ η μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο είναι η σκιτσογράφηση ενός on-line περιοδικού.
Η απόφασή του να αφήσει τις ανέσεις της κατοικίας του αλλά και την οικογένειά του γεννήθηκε όταν διάβασε ένα βιβλίο του Harlan Hubbard ο οποίος περιγράφει με λεπτομέρειες μια ζωή στην ύπαιθρο χωρίς τεχνολογία, απλώς με τα απολύτως απαραίτητα.
perierga.gr - Άντρας ζει τα τελευταία 20 χρόνια σαν… Χόμπιτ!
Αμέσως έφτιαξε τις βαλίτσες του και μετακόμισε σε ένα ήσυχο λιβάδι όπου αρχικά δοκίμασε διάφορες επιλογές ‘σπιτιού»: καλύβα, τέντα, σκηνή… Τελικά κατέληξε σε μια υπόγεια σπηλιά όπου ζει με μια σόμπα, τα βιβλία του και μερικά ρούχα. Χωρίς άγχος, με χαλαρή και ανεβασμένη διάθεση, ο Dan περνά τις μέρες του κάνοντας σκίτσα στο περιοδικό, διαβάζοντας για ταξίδια και με τη σκέψη ότι η ζωή στη φύση είναι πολύ ωραία και του έχει προσφέρει πάνω από όλα την… ηρεμία που αποζητούσε.
perierga.gr - Άντρας ζει τα τελευταία 20 χρόνια σαν… Χόμπιτ!
perierga.gr - Άντρας ζει τα τελευταία 20 χρόνια σαν… Χόμπιτ!

Η ιστορία του 100ου πιθήκου



«Ο γιαπωνέζικος πίθηκος «Μακακαφουσκάτη» βρίσκεται υπό παρατήρηση εδώ και 30 χρόνια καθώς ζει στη φυσιολογική του άγρια κατάσταση.
Το 1952 στο νησί Koshima,επιστήμονες προμήθευαν τους πιθήκους με γλυκοπατάτες που τις έριχναν στην άμμο. Η γεύση της ωμής γλυκοπατάτας άρεσε πολύ στους πίθηκους αλλά τους ενοχλούσε η άμμος.
Μια πιθηκίνα 16 μηνών που την έλεγαν Ίμο, έλυσε το πρόβλημα πλένοντας τις πατάτες σ' ένα γειτονικό ρυάκι και έμαθε το κόλπο αυτό και στη μητέρα της. Αυτό τον καινούργιο τρόπο τον έμαθαν και όσα Πιθηκάκια έπαιζαν μαζί της και το έμαθαν και στις μητέρες τους. Αυτή την πολιτιστική καινοτομία, την έμαθαν σταδιακά διάφοροι πίθηκοι, πράγμα που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια οι επιστήμονες. Μέσα σε λίγο χρόνο όλοι οι νεαροί πίθηκοι έμαθαν να πλένουν τις γλυκοπατάτες που ήταν λερωμένες για να τις κάνουν πιο εύγεστες. Οι μόνοι ενήλικοι πίθηκοι που ακολούθησαν αυτή την κοινωνική πρόοδο, ήταν αυτοί που μιμήθηκαν το παιδιά τους. Όλοι οι άλλοι ενήλικες εξακολουθούσαν να τρώνε τις πατάτες λερωμένες.
Και ξαφνικά έγινε κάτι καταπληκτικό. Το φθινόπωρο του 1958 ένας ορισμένος αριθμός πιθήκων του νησιού Koshima έπλεναν τις γλυκοπατάτες τους. Είναι άγνωστος ο ακριβής αριθμός τους, αλλά ας υποθέσουμε ότι όταν ανέτειλε ο ήλιος κάπου πρωί, υπήρχαν 99 πίθηκοι στο νησί Koshima που είχαν μάθει να πλένουν τις γλυκοπατάτες τους. Κι ας υποθέσουμε ότι αργότερα εκείνο το πρωί έμαθε να πλένει τις πατάτες του και ο εκατοστός πίθηκος.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗ. Μέχρι να νυχτώσει εκείνο το βράδυ όλοι οι πίθηκοι της φυλής έπλεναν τις γλυκοπατάτες πριν τις φάνε. Αλλά προσέξτε. Το πιο εκπληκτικό πράγμα που παρατήρησαν οι επιστήμονες ήταν πως η συνήθεια να πλένουν τις πατάτες πήδηξε τη θάλασσα αυτόματα.
Ολόκληρες αποικίες πιθήκων σ' άλλα νησιά και στη στεριά Τακασακιγιάμα άρχισαν να πλένουν τις πατάτες τους!»

Έξι από τα πιο παλιά και ακριβότερα ποτά του κόσμου

Για τους περισσότερους η ανακάλυψη ενός παλιού μπουκαλιού με ποτό μάλλον σημαίνει ότι βρήκαν μια μπίρα στο βάθος του ψυγείου τους, πίσω από τα μαρούλια και τις ντομάτες ή, στην καλύτερη περίπτωση, ένα ξεχασμένο μπουκάλι κρασί στην αποθήκη.

Για μερικούς, ωστόσο, η κατάσταση είναι ελαφρώς διαφορετική, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδαςΑsylum.com.
1. Λίγοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αυθεντική γεύση ενός παλαιωμένου ουίσκι, όπως για παράδειγμα μια ομάδα καταδυτών, με επικεφαλής τον Christian Ekstrom, οι οποίοι ανακάλυψαν 30 μπουκάλια σαμπάνιας ηλικίας εκατοντάδων ετών (χρονολογούνται κοντά στο 1780) σε ένα ναυάγιο μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

2. Ο Sir Ernest Shackleton έκανε το 1909 παγκόσμιο ρεκόρ, ως ο άνθρωπος που έφτασε πιο κοντά στον Νότιο Πόλο και επιπλέον έσωσε τη ζωή της ομάδας του, κάνοντας ένα ταξίδι 800 μιλίων στη θάλασσα, με μια βάρκα που είχε βαφτεί με αίμα φώκιας, προκειμένου να βρει βοήθεια για το πλήρωμά του που είχε ναυαγήσει.
Και δεν έκανε μόνο αυτό... Το Ίδρυμα New Zealand Antarctic Heritage Trust εντόπισε κιβώτια με παγωμένο ουίσκι Whyte and Mackay στο υπόγειο της βάσης όπου κατασκήνωσε η αποστολή του Shackleton στον Νότιο Πόλο.
Η αυθεντική συνταγή για το ουίσκι αυτό είχε χαθεί και η σκοτσέζικη εταιρεία στο άκουσμα της είδησης πέταξε από τη χαρά της, καθώς ήδη είχε αρχίσει να κάνει σχέδια για την ανάλυση και αναπαραγωγή του αρχικού μείγματος.

3. Ο Doctor Cano ανακάλυψε ζύμη 45 εκατομμυρίων ετών, η οποία είχε διατηρηθεί μέσα σε κεχριμπάρι και... τη χρησιμοποίησε για να φτιάξει μια... αρχαία μπίρα!

4. Glenfiddich 64 ετών: «Το καλό πράγμα αργεί να γίνει», λένε, και μάλλον αυτό ισχύει για την Glenfiddich που περίμενε... 64 ολόκληρα χρόνια για να πουλήσει 61 μπουκάλια σκοτσέζικου ουίσκι αξίας 37.000 δολαρίων!

5. Ένας επιχειρηματίας, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, μπήκε τον Μάιο του 2005 στο ξενοδοχείο Pennyhill Park Hotel στο Surrey, που διέθετε ένα μπουκάλι από τα μόλις 12 που φτιάχτηκαν ποτέ από το ουίσκι Dalmore 62 Single Highland Malt Scotch Whisky (και το μοναδικό που δεν βρισκόταν σε κάποια προσωπική συλλογή ή κλειδαμπαρωμένο σε κάποιο υπόγειο), το αγόρασε για 58.000 δολάρια και στη συνέχεια... ανέβηκε σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου με μερικούς του φίλους και... το ήπιαν!
Το ουίσκι αυτό είχε εμφιαλωθεί πριν από 62 χρόνια και αποτελούνταν από τέσσερις διαφορετικές βύνες, μέχρι και 142 ετών! Ακόμη και τα μπουκάλια ήταν φυσητά στο χέρι και είχαν ξεχωριστό όνομα το καθένα.

6. Η πιο ακριβή μπίρα του κόσμου πουλήθηκε έναντι 16.000 δολαρίων. Ήταν 70 ετών και την είχε βρει ένας πυροσβέστης που είχε κληθεί με την υπηρεσία του στη συντριβή του γερμανικού αερόπλοιου Hindenburg, στην περιοχή Lakehurst του New Jersey (6 Μαΐου 1937). Έκρυψε τα έξι μπουκάλια, εκεί όπου τα εντόπισε και γύρισε για να τα πάρει μαζί του.
Έδωσε τα τέσσερα σε φίλους του, ένα στο ζυθοποιείο που τις είχε παράγει και πήρε κι ένα για τον εαυτό του! Όμως δεν το άνοιξε και οι απόγονοί του, αρκετά χρόνια μετά, το έβγαλαν στο σφυρί και πήραν ένα τεράστιο ποσό από τη δημοπρασία.

Έξι από τα πιο παλιά και ακριβότερα ποτά του κόσμου

Για τους περισσότερους η ανακάλυψη ενός παλιού μπουκαλιού με ποτό μάλλον σημαίνει ότι βρήκαν μια μπίρα στο βάθος του ψυγείου τους, πίσω από τα μαρούλια και τις ντομάτες ή, στην καλύτερη περίπτωση, ένα ξεχασμένο μπουκάλι κρασί στην αποθήκη.

Για μερικούς, ωστόσο, η κατάσταση είναι ελαφρώς διαφορετική, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδαςΑsylum.com.
1. Λίγοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αυθεντική γεύση ενός παλαιωμένου ουίσκι, όπως για παράδειγμα μια ομάδα καταδυτών, με επικεφαλής τον Christian Ekstrom, οι οποίοι ανακάλυψαν 30 μπουκάλια σαμπάνιας ηλικίας εκατοντάδων ετών (χρονολογούνται κοντά στο 1780) σε ένα ναυάγιο μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

2. Ο Sir Ernest Shackleton έκανε το 1909 παγκόσμιο ρεκόρ, ως ο άνθρωπος που έφτασε πιο κοντά στον Νότιο Πόλο και επιπλέον έσωσε τη ζωή της ομάδας του, κάνοντας ένα ταξίδι 800 μιλίων στη θάλασσα, με μια βάρκα που είχε βαφτεί με αίμα φώκιας, προκειμένου να βρει βοήθεια για το πλήρωμά του που είχε ναυαγήσει.
Και δεν έκανε μόνο αυτό... Το Ίδρυμα New Zealand Antarctic Heritage Trust εντόπισε κιβώτια με παγωμένο ουίσκι Whyte and Mackay στο υπόγειο της βάσης όπου κατασκήνωσε η αποστολή του Shackleton στον Νότιο Πόλο.
Η αυθεντική συνταγή για το ουίσκι αυτό είχε χαθεί και η σκοτσέζικη εταιρεία στο άκουσμα της είδησης πέταξε από τη χαρά της, καθώς ήδη είχε αρχίσει να κάνει σχέδια για την ανάλυση και αναπαραγωγή του αρχικού μείγματος.

3. Ο Doctor Cano ανακάλυψε ζύμη 45 εκατομμυρίων ετών, η οποία είχε διατηρηθεί μέσα σε κεχριμπάρι και... τη χρησιμοποίησε για να φτιάξει μια... αρχαία μπίρα!

4. Glenfiddich 64 ετών: «Το καλό πράγμα αργεί να γίνει», λένε, και μάλλον αυτό ισχύει για την Glenfiddich που περίμενε... 64 ολόκληρα χρόνια για να πουλήσει 61 μπουκάλια σκοτσέζικου ουίσκι αξίας 37.000 δολαρίων!

5. Ένας επιχειρηματίας, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, μπήκε τον Μάιο του 2005 στο ξενοδοχείο Pennyhill Park Hotel στο Surrey, που διέθετε ένα μπουκάλι από τα μόλις 12 που φτιάχτηκαν ποτέ από το ουίσκι Dalmore 62 Single Highland Malt Scotch Whisky (και το μοναδικό που δεν βρισκόταν σε κάποια προσωπική συλλογή ή κλειδαμπαρωμένο σε κάποιο υπόγειο), το αγόρασε για 58.000 δολάρια και στη συνέχεια... ανέβηκε σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου με μερικούς του φίλους και... το ήπιαν!
Το ουίσκι αυτό είχε εμφιαλωθεί πριν από 62 χρόνια και αποτελούνταν από τέσσερις διαφορετικές βύνες, μέχρι και 142 ετών! Ακόμη και τα μπουκάλια ήταν φυσητά στο χέρι και είχαν ξεχωριστό όνομα το καθένα.

6. Η πιο ακριβή μπίρα του κόσμου πουλήθηκε έναντι 16.000 δολαρίων. Ήταν 70 ετών και την είχε βρει ένας πυροσβέστης που είχε κληθεί με την υπηρεσία του στη συντριβή του γερμανικού αερόπλοιου Hindenburg, στην περιοχή Lakehurst του New Jersey (6 Μαΐου 1937). Έκρυψε τα έξι μπουκάλια, εκεί όπου τα εντόπισε και γύρισε για να τα πάρει μαζί του.
Έδωσε τα τέσσερα σε φίλους του, ένα στο ζυθοποιείο που τις είχε παράγει και πήρε κι ένα για τον εαυτό του! Όμως δεν το άνοιξε και οι απόγονοί του, αρκετά χρόνια μετά, το έβγαλαν στο σφυρί και πήραν ένα τεράστιο ποσό από τη δημοπρασία.

Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που κλέβουμε δίχως ίχνος ντροπής



Η κλοπή είναι φυσικά μια άσχημη πράξη και ως εκ τούτου κάτι που δύσκολα παραδέχεται κάποιος. 
Ωστόσο, σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, υπάρχουν κάποια πράγματα που όχι μόνο παραδεχόμαστε ότι κλέβουμε αλλά μάλιστα το κάνουμε χωρίς ίχνος ντροπής.
Δείτε ποια είναι αυτά:
Σαμπουάν και άλλα προϊόντα από ξενοδοχεία (93%)
«Ξεκλείδωτο» ίντερνετ (93%)
Καρυκεύματα από εστιατόρια (55%)
Ποτήρια μπύρας από παμπ ή μπαρ (37%)
Χαρτικά είδη από το γραφείο (27%)
Τσάι / καφέ συναδέλφου (22%)
Καραμέλες (17%)
Φρούτα από σούπερ μάρκετ (11%)
Στυλό και μολύβια από πολυκαταστήματα (8%)
Λουλούδια από το πάρκο (3%)

http://www.thestival.gr/

Οι μπανάνες “εργοστάσιο” ραδιενέργειας στον οργανισμό μας!



Οι άνθρωποι γινόμαστε καθημερινά δέκτες ακτινοβολίας διαφόρων ειδών: κοσμικές ακτίνες, ακτίνες γάμμα, σωματίδια άλφα, νετρίνα, μιόνια είναι μερικά από αυτά.

Υπολογίζεται πως ένας μέσος άνθρωπος λαμβάνει κάθε χρόνο 360 μιλιρέμ ακτινοβολίας (το μιλιρέμ είναι δείκτης απορρόφησης ακτινοβολίας) κατά μέσο όρο, που ισοδυναμεί με την ακτινοβολία που λαμβάνουμε από 36 ακτινογραφίες.
Το 200 μιλιρέμ προέρχονται από το ουράνιο που υπάρχει σχεδόν παντού στη φύση σε μικρές ποσότητες και που παράγει το άοσμο και άχρωμο αέριο, ραδόνιο.

Στη λίστα των πηγών ακτινοβολίας ακολουθούν οι ιατρικές ακτινογραφίες και στη συνέχεια τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης: ρούχα, αντικείμενο, συσκευές.

Ακτινοβολία από το φαγητό
Ακτινοβολία όμως εκπέμπουν και οι τροφές που καταναλώνουμε με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μπανάνες.

Οι μπανάνες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο. Ένα άτομο καλίου ανά 8.550 είναι το ραδιενεργό στοιχείο κάλιο-40 με περίοδο ημιζωίας (διάσπασης) ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Υπολογισμοί δείχνουν πως μια μέση μπανάνα, παράγει μέσω ραδιενεργών διασπάσεων ένα ποζιτρόνιο (το αντισωματίδιο του ηλεκτρονίου) κάθε 75 λεπτά!

Τα ποζιτρόνια αυτά αλληλεπιδρούν με την ύλη και εξαϋλώνονται, απελευθερώνοντας ακτίνες γάμμα και άλλες ακτινοβολίες.
Έτσι η μπανάνα μπορεί να θεωρείται μια από τις πλέον ραδιενεργές τροφές δίχως επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
Χαρακτηριστικά, η ακτινοβολία μιας ακτινογραφίας ισοδυναμεί με 600 περίπου μπανάνες.

Τη μικρότερη ακτινοβολία δεχόμαστε από το περιβάλλον, την επονομαζόμενη κοσμική ακτινοβολία, η οποία κατά κύριο λόγο αποτελείται από πρωτόνια και σωματίδια άλφα που έρχονται από το διάστημα.

Η κοσμική ακτινοβολία εντείνεται όταν βρισκόμαστε σε μεγάλα υψόμετρα ή όταν πετάμε με αεροπλάνο.

Πολύ μικρή επίπτωση πάνω μας, της τάξης του ενός μιλιρέμ, έχουν οι πυρηνικές δοκιμές σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη, ενώ άλλο ένα μιλιρέμ λαμβάνουμε εάν μοιραζόμαστε το κρεβάτι μας με άλλον άνθρωπο τα βράδια.

http://www.econews.gr/


Έρχονται φόροι σε… σόμπες και τζάκια!

Μετά την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο οι τροϊκανοί ζητούν να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ρεύμα και να επιβληθούν φόροι στα καυσόξυλα και στους ιδιοκτήτες τζακιών! 

Ειδικότερα, οι τροϊκανοί θέλουν να επιβάλουν στους Έλληνες να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Πώς; Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα NEWSBOMB με το να επιβαρύνουν με φόρους και αυξήσεις το κόστος των άλλων εναλλακτικών μορφών θέρμανσης. 

Αντιλαμβανόμενοι ότι αρκετοί αντιμετώπισαν το πρόβλημα της θέρμανσης με κλιματιστικά, τον περασμένο χειμώνα, οι τροϊκανοί ζητούν αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και του ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα στο 23%. 

Αδίστακτοι ζητούν ακόμα και φόρο στα τζάκια και στα ξύλα 

Εκεί όμως που έδωσαν ρεσιτάλ παραλογισμού ήταν με τα καυσόξυλα και τα τζάκια. 

Όπως διαβάσαμε στη NEWSBOMB ελληνική αντιπροσωπεία δεν πίστευε στα αυτιά της ακούγοντας τους Τροϊκανούς να προτείνουν: 

-Ειδικό φόρο περιβάλλοντος σε όσα σπίτια έχουν τζάκι. 

-Επιβολή τέλους στις επιχειρήσεις που πουλάνε καυσόξυλα προκειμένου αυτό να μετακυλιστεί στην τιμή τους και να μειωθεί η κατανάλωση. 

-Έλεγχος με ειδικά συνεργεία για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή στην εμπορία καυσόξυλων, με αυστηρές ποινές και πρόστιμα τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον καταναλωτή που δεν ζητά απόδειξη προκειμένου να επιτύχει καλύτερη τιμή. 

Πληροφορίες: newsbomb.gr

Στρες: Οι 3 βασικές συμβουλές των ψυχολόγων


Το πώς βλέπουμε τα πράγματα είναι προϊόν της σχέσης μας με τις προσδοκίες. Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και το πώς αντιμετωπίζουμε το άγνωστο –ελπίζοντας για το καλύτερο και αναμένοντας το χειρότερο– επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία μας.

Η στάση μας απέναντι στα πράγματα είναι επιλογή. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ισχυρίζονται πως έχουν εκ γενετής το «χάρισμα» να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, κι όμως οι ίδιοι επιλέγουν πώς θα διαχειριστούν την αγωνία της αναμονής και την αντίδρασή τους στα γεγονότα. Αντίστοιχα, και η απαισιόδοξη στάση είναι επιλογή και καθορίζει τις τακτικές αντιμετώπισης του αναπάντεχου.

Διαβάστε τις συμβουλές

 που ακολουθούν ώστε να διαχειρίζεστε πιο αποτελεσματικά τις προσδοκίες σας και να μειώσετε το στρες στη ζωή σας.

- Αναθεωρείστε την έννοια του στρες: Βάζοντας στο στρες την ταμπέλα του «κακού» η κατάσταση αυτόματα επιδεινώνεται κι έτσι οι προσδοκίες μας απέναντι στις στρεσογόνες καταστάσεις μας καταστρέφουν τη μέρα. Αντί να ανησυχούμε ότι το στρες θα καταστρέψει τα πάντα, πρέπει να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε ως σύμμαχο. Η αντίδραση του ίδιου του οργανισμού στο στρες είναι μια προσπάθεια αντιμετώπισης των εξωτερικών κινδύνων. Όταν το βλέπουμε έτσι, μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε το στρες και να το δούμε ως την κινητήρια δύναμη που μας βοηθά να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. 
- Μην περιμένετε όλοι να συμφωνούν μαζί σας: Εάν αναμένουμε μια καθολική αποδοχή και υποστήριξη κάθε σκέψης και κάθε ιδέας που εκφράζουμε, αναμφίβολα πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τεράστια απογοήτευση. Δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των άλλων. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στις επιλογές μας ώστε να μη χρειαζόμαστε επιβεβαίωση από τους γύρω μας.
- Μην περιμένετε κανείς να διαβάσει τη σκέψη σας: Μην πιστεύετε ότι αν κάποιος σας αγαπάει, πρέπει να ξέρει τι σκέφτεστε. Αυτό μπορεί να προκαλέσει περιττό στρες στη ζωή σας και εντάσεις στις σχέσεις σας. Πρέπει να επικοινωνούμε τις ανάγκες μας ώστε να καρπωθούμε τα οφέλη μιας υγιούς σχέσης. 

Κολπική μαρμαρυγή: 8 μύθοι που ακόμη πιστεύουμε

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μία ακανόνιστη ταχυκαρδία και η πιο συχνή μoρφή καρδιακής αρρυθμίας. Στην ουσία, πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας δυσλειτουργίας στο «ηλεκτρικό σύστημα» της καρδιάς. Παρόλο που είναι μια συχνή πάθηση, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις, που ακόμα πιστεύουμε.


Τα επεισόδια της κολπικής μαρμαρυγής μπορεί να έρχονται και να φεύγουν ενώ υπάρχουν και άτομα που παρουσιάζουν χρόνια κολπική μαρμαρυγή. Αν και η ίδια συνήθως δεν είναι απειλητική για τη ζωή, είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που μερικές φορές απαιτεί επείγουσα θεραπεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.
Η κολπική μαρμαρυγή είναι η συχνότερη καρδιακή αρρυθμία, αν σκεφθεί κάνεις ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι πάσχουν από αυτήν στην Ελλάδα. Η συχνότητα δε αυξάνεται στο 4% σε άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών και στο 7% σε ηλικίες άνω των 70. Ποιες είναι οι παρανοήσεις που έχουμε αναφορικά με την καρδιακή αυτή συνθήκη;
1ος μύθος: Μόνο οι ηλικιωμένοι παρουσιάζουν κολπική μαρμαρυγή
Ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός δεν αφορά μόνο στους ηλικιωμένους. Στην πραγματικότητα, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και είναι αλήθεια ότι πιο συχνά το φαινόμενο παρουσιάζεται όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος. Ωστόσο, η ηλικία έρχεται σε δευτερεύοντα ρόλο στην περίπτωση που πάσχετε από άλλες καρδιακές παθήσεις, πνευμονοπάθεια ή υπέρταση, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος της κολπικής μαρμαρυγής.
2ος μύθος: Εάν υποστείτε κολπική μαρμαρυγή, θα το νιώσετε
Η αλήθεια είναι ότι ίσως τη νιώσετε, ίσως πάλι όχι. Πολλοί άνθρωποι με κολπική μαρμαρυγή περιγράφουν συμπτώματα όπως αίσθημα ταχυπαλμίας ή ξαφνικά φτερουγίσματα στο στήθος. Άλλοι αναφέρουν ότι αισθάνονται ζάλη, λιποθυμία, ξαφνική κούραση ή ό,τι τους «κόβετε» η ανάσα. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, όπου δε μπορεί ο ασθενής να γνωρίζει εάν έχει κολπική μαρμαρυγή μέχρι να το καταλάβει ο γιατρός, έπειτα από συγκεκριμένες εξετάσεις.
3ος μύθος: Ένα ή δύο επεισόδια δεν είναι ανησυχητικά
Η υποκείμενη αιτία της κολπικής μαρμαρυγής δεν υποχωρεί χωρίς θεραπεία, η οποία μάλιστα διαρκεί μια ζωή. Όμως, τα συμπτώματά σας μπορεί να έρχονται και να φεύγουν. Αυτά τα επεισόδια ονομάζονται σποραδικές συνθήκες παροξυσμικής κολπικής μαρμαρυγής. Τα συμπτώματα διαφέρουν πάρα πολύ και μπορεί να είναι από ήπια έως πολύ σοβαρά, αλλά σπάνια διαρκούν περισσότερο από μία ημέρα.
Υπάρχουν διάφοροι «τύποι» κολπικής μαρμαρυγής εκτός από την παροξυσμική. Η εμμένουσα κολπική μαρμαρυγή, όπου τα επεισόδια διαρκούν περισσότερο από 7 ημέρες ή σταματά, είτε με φαρμακοθεραπεία ή ηλεκτρική ανάταξη, η χρονία εμμένουσα, όταν δηλαδή διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο με τα χαρακτηριστικά της εμμένουσας μορφής και η μόνιμη ή χρόνια όπου αποτελεί το μόνιμο καρδιακό ρυθμό.
4ος μύθος: Οι άνθρωποι με κολπική μαρμαρυγή δε θα πρέπει να ασκούνται
Οι άνθρωποι με κολπική μαρμαρυγή αποφεύγουν το γυμναστήριο, επειδή φοβούνται ότι η άσκηση θα αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό τους, όχι επειδή δεν πρέπει να γυμνάζονται. Αντίθετα, η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας, καθώς βοηθά να έχετε ποιοτικό ύπνο, να διατηρείτε ένα υγιές βάρος και να διαχειρίζεστε το άγχος. Αλλά φυσικά, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μιλήσετε με τον γιατρό σας για την κατάλληλη θεραπεία και άσκηση που θα ακολουθείτε, ενώ εάν παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα, αποφύγετε τις δραστηριότητες, όπου είναι πιθανότερο να τρυαματιστείτε.
5ος μύθος: Μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε τα φάρμακά εάν δεν έχετε συμπτώματα
Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να σταματήσετε την αγωγή που σας έχει χορηγήσει ο γιατρός σας, στην περίπτωση που θεωρήσετε ότι τα συμπτώματα της κολπικής μαρμαρυγής έχουν υποχωρήσει. Τα φάρμακα αυτά επικεντρώνονται στην πρόληψη και τη θεραπεία θρόμβων στο αίμα, που μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο.
Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας, να μιλήσετε με το γιατρό σας εάν έχετε προβλήματα με τα φάρμακά σας ή αν αναρωτιέστε, εάν χρειάζεται να τα παίρνετε ακόμα και χωρίς συμπτώματα. Σε καμία περίπτωση ωστόσο, μη σταματήσετε μόνοι σας την αγωγή.
6ος μύθος: Η κολπική μαρμαρυγή είναι απειλητική για τη ζωή
Μπορεί να είναι τρομερά τρομακτικό όταν η καρδιά σας χτυπά σε ένα χαοτικό ρυθμό, αλλά τα καλά νέα είναι ότι η κολπική μαρμαρυγή συνήθως δεν είναι μια θανατηφόρα κατάσταση. Εάν βέβαια, αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, καταστάσεις που ενδεχομένως θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες.
Γι 'αυτό θα πρέπει να συνεργαστείτε στενά με το γιατρό σας, ώστε να θέσετε υπό έλεγχο την κολπική μαρμαρυγή, η οποία συνήθως δεν έχει σημαντική επίδραση στην ποιότητα της ζωής σας.
7ος μύθος: Δε χρειάζεται να αλλάξετε συνήθειες
Ένα περιστασιακό αλκοολούχο ποτό πιθανότατα δεν θα επιβαρύνει την κατάστασή σας, αλλά η συχνή κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής. Ακόμη και η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει τον ακανόνιστο αυτό ρυθμό στην καρδιά σας. Συζητήστε με το γιατρό σας για τις υγιεινότερες επιλογές ενός τρόπου ζωής που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο και να αποτρέψει μελλοντικά επεισόδια ταχυκαρδίας.
8ος μύθος: Αν η κατάλυση δεν λειτουργήσει την πρώτη φορά, ποτέ δεν θα λειτουργήσει
Η κατάλυση (ablation) είναι επεμβατική θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο γιατρός εισάγει έναν καθετήρα στο χέρι ή στη βουβωνική χώρα του ασθενούς, προκειμένου να καταστρέψει τον ιστό, που του προκαλεί κολπική μαρμαρυγή, με τη βοήθεια της θερμότητας που δημιουργεί από τον καθετήρα.
Μερικές φορές, μια κατάλυση δε μπορεί να διορθώσει πλήρως το πρόβλημα την πρώτη φορά και ίσως χρειαστεί να το επαναλάβετε. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι αν δεν πετύχει την πρώτη φορά, δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Ρωτήστε το γιατρό σας, για να μάθετε πιο εμπεριστατωμένα τα ποσοστά επιτυχίας της κατάλυσης, αλλά και άλλες θεραπευτικές μεθόδους για την κολπική μαρμαρυγή.

Πιπεριές: καυτερές ή γλυκές και πολύχρωμες με σημαντικά διατροφικά οφέλη

Οι πιπεριές προσθέτουν μια γευστική «πινελιά» στα πιάτα μας, συν του ότι είναι γεμάτες με βιταμίνες και βοηθούν στην καλή μας υγεία. Δείτε τα σημαντικά διατροφικά τους οφέλη.


Οι πιπεριές -καυτερές ή όχι- μπορούν να νοστιμίσουν μια απλή ομελέτα ή σαλάτα, αλλά και να χρησιμοποιηθούν στα γεμιστά, σε σάλτσες και σε πολλά ακόμη πιάτα. Μπορείτε να τις φάτε ψητές στη σχάρα, σε μαγειρευτά στην κατσαρόλα ή στο φούρνο και να αποξηράνετε για να τις χρησιμοποιήσετε ως μπαχαρικό.
Περιέχουν βιταμίνες και συστατικά που έχουν συνδεθεί με την απώλεια βάρους, την μείωση του πόνου και άλλα οφέλη για την υγεία. Αποτελούν δημοφιλή τροφή για πολλούς λαούς, από την εποχή κιόλας των αρχαίων Αζτέκων. Και πλέον, έχουν μπει στο… μικροσκόπιο των ερευνητών, που αποκαλύπτουν τα σημαντικά τους οφέλη.
Τα πολύτιμα και χρωματιστά φυτοχημικά
Όλες οι πιπεριές, περιέχουν πολλά φυτοχημικά, τα οποία είναι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στα φυτά. Πολλά από τα φυτοχημικά στις πιπεριές, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν κυτταρικές βλάβες και έτσι μπορεί να προλάβουν ή να μειώσουν τα συμπτώματα ορισμένων ασθενειών.
Θα βρείτε πιπεριές σε πολλά χρώματα (πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ακόμη και μοβ, καφέ και μαύρο). Κάθε χρώμα συνδέεται με μια διαφορετική οικογένεια φυτοχημικών. Καλό είναι λοιπόν να καταναλώνετε μια ποικιλία από πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, για να λαμβάνετε και τα αντίστοιχα οφέλη.
«Καίνε» το λίπος
Τόσο οι καυτερές, όσο και οι γλυκές πιπεριές, μπορεί να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας για την απώλεια βάρους. Η έρευνα έχει δείξει ότι η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές (τσίλι) την πικάντικη γεύση τους και η οποία τονώνει τον μεταβολισμό μας, εμποδίζει τη δημιουργία λίπους.
Επιπλέον, πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι μια ένωση σε μερικές γλυκές πιπεριές (που ονομάζεται CH-19 Sweet), που μοιάζει με την καψαϊκίνη, παρέχει παρόμοιες θετικές μεταβολικές επιδράσεις, χωρίς μάλιστα να μας «καίει».
Ελέγχουν τη χοληστερόλη
Ένα ακόμη όφελος της καψαϊκίνης: Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition, έδειξε ότι η προσθήκη καυτερής πιπεριάς στην καθημερινή μας διατροφή, μπορεί να προστατεύσει από τη συγκέντρωση της χοληστερόλης στο αίμα, σε σύγκριση με την κατανάλωση μιας πιο ήπιας διατροφής (όσο πιο καυτερή είναι η πιπεριά, τόσο περισσότερη καψαϊκίνη περιέχει).
Καταπολεμούν την αρθρίτιδα
Μισό φλιτζάνι (125 ml) ψιλοκομμένες κόκκινες ή κίτρινες, γλυκές πιπεριές, έχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα από τις καθημερινές σας ανάγκες σε βιταμίνη C (και οι πράσινες πιπεριές περιέχουν επίσης). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2171792 ): Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στην Αγγλία, διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που λάμβαναν λιγότερη βιταμίνη C, είχαν πάνω από τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν φλεγμονώδη αρθρίτιδα, σε σύγκριση με εκείνους που λάμβαναν περισσότερη.
Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Προσθέστε κομμάτια κόκκινης πιπεριάς στη σαλάτα σας και θα εξασφαλίσετε περίπου το 1/3 των αναγκών σας σε καροτενοειδή. Η έρευνα αναφέρει ότι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά δύο ή περισσότερες μερίδες τροφών που είναι πλούσιες σε καροτενοειδή, μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 17%. Γιατί; Η ύπαρξη υψηλότερων επιπέδων καροτενοειδών στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να είναι ενδεχομένως ιδιαίτερα προστατευτική, έναντι του καρκίνου του μαστού που δεν χρειάζεται οιστρογόνα για να αναπτυχθεί.
Κάνουν καλό στην καρδιά και προλαμβάνουν τo εγκεφαλικό επεισόδιο
Είτε σας αρέσουν οι καυτερές, είτε οι γλυκές, οι πιπεριές περιέχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ένα φλιτζάνι (250 ml) ψιλοκομμένες πιπεριές, έχει το 36% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6 και το 10% φυλλικού οξέος (επίσης μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β). Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν 35% και 7%, αντίστοιχα και οι κίτρινες πιπεριές, 20% και 10% αντίστοιχα.
Σε μια ιαπωνική μελέτη, συμμετείχαν περισσότερες από 35.000 γυναίκες, ηλικίας 40 έως 79 ετών, οι οποίες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όσο μεγαλύτερη ήταν η διαιτητική πρόσληψη σε φυλλικό οξύ και Β6, τόσο χαμηλότερος ο κίνδυνος θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο, στεφανιαία νόσο και άλλες καρδιαγγειακές νόσους, για τις γυναίκες.

7 τρόποι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας

Ο οργανισμός του ανθρώπου δουλεύει μια χαρά εάν τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του. Οι σημερινές συνθήκες ζωής όμως, ταλαιπωρούν τον οργανισμό και δεν του αφήνουν το χρόνο και την ενέργεια να κάνει όσα πρέπει να κάνει.


Καλό είναι λοιπόν να φροντίζουμε οι ίδιοι για την ενίσχυση του οργανισμού μας και να αφιερώνουμε χρόνο και προσοχή σε αυτόν. Πρέπει πρώτοι εμείς να βοηθήσουμε το σώμα μας για να μας ανταποδώσει στη συνέχεια το ίδιο την πολλαπλάσια βοήθεια.
Ο μηχανισμός καύσης των θερμίδων, που ουσιαστικά είναι ο μεταβολισμός, είναι σημαντικό να λειτουργεί σωστά όχι μόνο για τη διατήρηση χαμηλού βάρους αλλά και για την καλή κατανομή ενέργειας στο σώμα και την, εν τέλει, συνολικά εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ακολουθούν 7 τρόποι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας, βοηθώντας έτσι τον εαυτό σας να αποκτήσει επιτέλους εκείνο το σώμα που χρόνια ονειρεύεστε. Υπάρχει ελπίδα, και λέγεται «σωστός μεταβολισμός».
Ρίξτε τη θερμοκρασία σας
Η πιο άνετη θερμοκρασία για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι οι 36,6 βαθμοί. Εάν όμως τη ρίξετε λίγο και αναγκάσετε τον οργανισμό σας να κερδίσει αυτή την καλή θερμοκρασία, τότε θα έχετε καταφέρει με ένα πολύ απλό τρόπο να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Για να ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματός σας δε χρειάζονται υπερβολές, γιατί δεν επιθυμούμε και υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Για παράδειγμα και σύμφωνα με σχετικές έρευνες, όσοι κατανάλωναν 2 λίτρα παγωμένο νερό την ημέρα, έριχναν ελαφρώς την θερμοκρασία του σώματος, δίνοντας έτσι την ώθηση στον οργανισμό να καίει γύρω στις 95 επιπλέον θερμίδες την ημέρα.
Ενώ όσοι, κοιμούνταν σε ένα δωμάτιο θερμοκρασίας 18 βαθμών Κελσίου, έκαιγαν 7% περισσότερες θερμίδες από όσους περνούσαν το βράδυ τους σε θερμοκρασία της τάξης των 24 βαθμών. Για να μη μιλήσουμε για τα οικονομικά οφέλη στο λογαριασμό της ΔΕΗ και του πετρελαίου.
Επιλέξτε άπαχο κρέας
Προσπαθήστε κάθε γεύμα σας να περιλαμβάνει άπαχο κρέας, καθώς σε αυτό βρίσκονται τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός για να ενισχύσει τη δόμηση των μυών. Όσο περισσότερο ενισχυμένοι και δυνατοί είναι οι μύες του σώματος, τόσο περισσότερο αυξάνεται το «οπλοστάσιο» του μεταβολισμού, ενώ η λειτουργία του είναι μέχρι και 30% πιο ενδυναμωμένη.
Εάν καταφέρετε κάθε μέρα να τρώτε άπαχο κρέας, σε φυσιολογικές πάντα ποσότητες, τότε ο μεταβολισμός σας θα επιταχύνει σημαντικά τη λειτουργία του. Εάν από την άλλη είστε χορτοφάγος, για εσάς η πηγή των πολύτιμων αμινοξέων είναι οι ξηροί καρποί, τα σπόρια, τα πράσινα λαχανικά και αν τρώτε, τα αυγά και το γιαούρτι. Για ακόμα μια φορά η λύση είναι στη φύση και όχι στα χημικά σκευάσματα.
Πιείτε πράσινο τσάι
Οι έρευνες θέλουν αντιοξειδωτικό ευρισκόμενο στο πράσινο τσάι, εκτός από ενισχυμένο ανοσοποιητικό, να καταφέρνει και μείωση του βάρους. Οι έρευνες έχουν δείξει πως το εν λόγω συστατικό (για την ακρίβεια ένας τύπος επιγαλλοκατεχίνης) στο πράσινο τσάι μπορεί να δυναμώσει τη λειτουργία του μεταβολισμού, αυξάνοντας τα ενεργειακά επίπεδα μέσω της χώνευσης των λιπαρών ουσιών.
Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι πως οι πιο φτηνές ποικιλίες του πράσινου τσαγιού που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν περιέχουν αυτό το μαγικό συστατικό που μας αδυνατίζει και αυξάνει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Όσα δηλαδή εξοικονομήσατε από την παραπάνω πρόταση, κάντε τα πράσινο τσάι… πρώτης ποιότητας.
Ξεκινήστε τα βάρη
Το σώμα που η αναλογία των μυών υπερτερεί εκείνη του λίπους, είναι ένα σώμα που όλοι επιθυμούμε την ίδια στιγμή που κανείς δεν θέλει να περάσει ώρες στο γυμναστήριο για να το αποκτήσει. Η αλήθεια είναι όμως, ότι αρκεί ολιγόλεπτη και έντονη άσκηση με βάρη για να επιτευχθεί η επιτάχυνση του μεταβολισμού για διάστημα 24 ωρών.
Για να μιλήσουμε με αριθμούς, η ολιγόλεπτη έντονη άσκηση με βάρη ενισχύει το μεταβολισμό καίγοντας 452 θερμίδες, ενώ η άσκηση μέτριας έντασης, που είναι πιο «εύκολη», καίει 354 θερμίδες λιγότερες από την πρώτη.
Εν ολίγοις, όσο πιο σκληρά γυμνάζονται οι μύες, τόσο περισσότερη δουλειά πρέπει να κάνουν για την αποθεραπεία τους μετά την προπόνηση, συνεχίζοντας έτσι το κάψιμο των θερμίδων, που ενισχύει εν τέλει περαιτέρω το μεταβολισμό. Το καλό με την ολιγόλεπτη και έντονη άσκηση είναι ότι εντάσσεται ευκολότερα στο καθημερινό πρόγραμμα του καθένα.
Τρώτε πικάντικα
Η καψαϊκίνη, που είναι υπεύθυνη για τον καυτερό χαρακτήρα των πικάντικων καρυκευμάτων και όχι μόνο, είναι δυναμωτικό για τους αδυνατιστικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Η κατανάλωση πικάντικων τροφών ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, που με τη σειρά του ευθύνεται για την παραγωγή του ιδρώτα, οδηγώντας έτσι το σώμα στην καύση 50 επιπλέον θερμίδων την ημέρα.
Εν κατακλείδι, όσο πιο καυτό είναι το φαγητό τόσο καλύτερο για το μεταβολισμό. Εξάλλου, γιατί νομίζετε ότι είναι αδύνατοι όλοι οι Ινδοί. Τα πικάντικα φταίνε.
Κοιμηθείτε περισσότερο
Ο ελλειμματικός ύπνος δεν επηρεάζει μόνο την ενέργεια σας την επόμενη μέρα, αλλά απορυθμίζει τα επίπεδα της λεπτίνης και της γκρελίνης, που είναι οι ορμόνες που οριοθεοτύν την όρεξη και την κατανάλωση της ενέργειας από το σώμα.
Οι έρευνες έχουν δείξει πως ένας πεντάωρος ύπνος ρίχνει τα επίπεδα της λεπτίνης κατά 15,5%, ενώ αυξάνει την γκρελίνη κατά 14,9%. Ένας υγιής μεταβολισμός απαιτεί ξεκούραστο ύπνο των 9 ωρών τη νύχτα ακόμα και αν θα σας κοστίσει το νέο κύκλο του Game Of Thrones.
Τραφείτε βιολογικά
Όπως ήδη γνωρίζουμε οι επεξεργασμένες τροφές του εμπορίου, περιέχουν συστατικά που επηρεάζουν τη μεταβολική λειτουργία του οργανισμού, αν όχι τη γενικότερη λειτουργία του. Από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις τροφές, μέχρι τα συστατικά που βρίσκονται στις συσκευασίες των τροφίμων και όσα ταΐζονται τα πουλερικά και τα ζώα, όλα είναι παράγοντες που οδηγούν –τουλάχιστον- στον κακό μεταβολισμό και την παχυσαρκία.
Καλύτερα λοιπόν, να προτιμάτε τα φρέσκα από τα συσκευασμένα προϊόντα και τα βιολογικά καλλιεργημένα φρούτα και λαχανικά, τα οποία έχουν παραχθεί με τη μικρότερη δυνατή χρήση φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων. Είμαστε ό, τι τρώμε. Μην το ξεχνάτε!

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ποτέ δε σχολιάζουν τους άλλους!!!

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ποτέ δε σχολιάζουν τους άλλους. Αντί να ασχολείστε με την κριτική των άλλων ή τον σχολιασμό των άλλων, αφιερώστε τ...