Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Έρωτας vs Yes, I do

ΣΧΕΣΗ
Τον αγαπάω αλλά ποιος είπε για γάμο;
Ένα υποθετικό σενάριο μπορεί να αγγίξει κάποιες δεύτερες σκέψεις που δύσκολα τολμά κάποιος να βγάλει στην επιφάνεια, εκτός αν οι συνθήκες τον αναγκάσουν στο εδώ και τώρα να τις αντιμετωπίσει. Τι γίνεται τότε;
Είστε πάνω από πέντε χρόνια μαζί και τον τελευταίο χρόνο αποφασίσατε να συζήσετε. Όχι μόνο στα δικά σου μάτια φαντάζει ο Μr Right αλλά αντικειμενικά είναι «Καλό παιδί». Σ’ αγαπάει πραγματικά και δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄ αυτό. Έχετε περάσει διάφορα και ήταν πάντα ο άνθρωπος που σε στήριζε περισσότερο. Ξαφνικά, το καλό παιδί σου κάνει πρόταση γάμου. Ήταν φυσικό να συμβεί αλλά εσύ γιατί έχεις χάσει την γη κάτω από τα πόδια σου;
Μήπως τελικά ο έρωτας είχε τελειώσει; Και τι ήταν αυτό που σας ένωνε; Ίσως αληθινή αγάπη. Γιατί τέτοιο μπέρδεμα τώρα; Μια τέτοια πρόταση θα έπρεπε να σε κάνει χαρούμενη και ήδη να ξεκινήσετε μαζί να σχεδιάζετε τη μέρα εκείνη. Τι γίνεται όμως τώρα που δεν μπορείς να πεις το «Υes, I do»; Τι γίνεται όταν αγαπάς έναν άνθρωπο, περνάς καλά μαζί του, σου συμπεριφέρεται άψογα, σ΄αγαπάει αλλά εσύ δεν θες να παντρευτείς; Τι γίνεται στο «εδώ και τώρα» πρέπει να πάρεις την απόφαση και να δεις την πραγματικότητα;
Πρώτα απ΄ όλα υπάρχει έρωτας; Εκείνο το δυνατό συναίσθημα που σε κάνει να τρελαίνεσαι και η αδρεναλίνη να είναι στα ύψη. Μήπως, στο όνομα της ασφάλειας θυσιάζεται η ζωή. Βαριές υποθέσεις.Όμως, ο μονομερής έρωτας χωρίς πάθος είναι αρκετός να κρατήσει όχι μια σχέση πια αλλά ένα γάμο;
Στην περίπτωση αυτή ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου ήταν μια συνειδητή επιλογή ή η τύχη έπαιξε το δικό της ρόλο; Για να επιλέξεις σωστά τον άνθρωπο που θα γίνει η οικογένειά σου καλό είναι να έχεις συντρόφους που θέλεις πραγματικά, αντί να σκοτώνεις τον χρόνο σου με οποιονδήποτε τυχαίνει να επιλέγει εσένα. Οι επιλογές αυτές καλό να γίνονται μέσα στη δεκαετία των 20 και αυτό γιατί το 80% των πιο σημαντικών στιγμών της ζωής σου συμβαίνουν μέχρι τα 35. Αυτό σημαίνει ότι 8 στις 10 αποφάσεις, εμπειρίες, στιγμές έντονης τρέλας που διαμορφώνουν το χαρακτήρα σου, συμβαίνουν μέχρι αυτή την ηλικία. Εξάλλου, στη δεκαετία των 20 ολοκληρώνεται η δεύτερη και τελευταία ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες αλλά πιο δύσκολη είναι η σχέση με τον εαυτό μας και ειδικά όταν δεν το γνωρίζουμε. Πολλές φορές μια προσωρινή κατάσταση μπορεί να γίνει μόνιμη ξυπνώντας ένα πρωί και ψάχνοντας να δεις τι έγινε; πότε φτάσαμε στο σήμερα; Μπορεί να μοιάζουν φιλοσοφικά και ιδανικά τα λόγια αλλά είναι η αλήθεια. Ζούμε με την ιδέα πως το αύριο θα είναι εκεί να μας περιμένει μέχρι να αποφασίσουμε τι θέλουμε και τι όχι. Οι εμπειρίες, οι επιλογές, τα λάθη, η αναγνώριση του εαυτού μας, το να ζει κανείς συνειδητά και όχι τυχαία σε βοηθούν να αποφασίζεις.
Μπορεί ο άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά σου με το δαχτυλίδι, ζητώντας σου να μοιραστείτε το υπόλοιπο της ζωής σας, να είναι μια απόφαση συνειδητή . Εξάλλου, μια ζωή με αγάπη χωρίς πάθος και έρωτα για ορισμένους είναι αδιανόητη, για άλλους μια ζωή με έντονα πάθη χωρίς βαθιά κατανόηση, οικειότητα και συναισθηματική – πνευματική σύνδεση δεν αξίζει.
Μπορεί να κερδίσεις το πρώτο λαχείο και να τα βρεις όλα σ’ έναν άνθρωπο, μπορεί και όχι. Όμως βασικό κομμάτι της ενηλικίωσης, είναι να συνειδητοποιείς ότι στη ζωή δεν μπορείς να τσεκάρεις το κουτάκι που λέει «όλα τα παραπάνω». Πρέπει να επιλέξεις. Να θυμάσαι πως στο συναισθηματικό κομμάτι ή στα ζητήματα της καρδιάς, δεν υπάρχει γενικευμένο σωστό ή λάθος. Υπάρχει μόνο το δικό σου, προσωπικό και συνειδητό σωστό. Η απόφαση που θα πάρεις εσύ ψάχνοντας καλά μέσα σου. Κοιτά βαθιά και θα βρεις την απάντησή σου.

Τα λάθη της ευτυχίας

happiness
Δεν είναι η μοίρα, δεν είναι η τύχη, δεν φταίνε οι άλλοι, αλλά εμείς. 
Μόνοι μας σαμποτάρουμε την ευτυχία μας και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Απλά, τις περισσότερες φορές αρνούμαστε να το παραδεχτούμε.
Πώς τα καταφέρνουμε «εξαιρετικά»; 
  • Αρχικά, επειδή δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να βρούμε την ευτυχία, χάνουμε το στόχο μας. Η αλήθεια είναι πως όλοι λίγο πολύ ψάχνουμε να βρούμε κάτι ως «ευτυχία» αλλά δεν ξέρουμε τι. Χάνοντας τις μικρές καθημερινές στιγμές και καταλήγοντας να είμαστε πιο δυστυχισμένοι από πριν. Ζήστε την κάθε μέρα ως μοναδική. Γευτείτε τις χαρές της ζωής με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Δεχθείτε τις άσχημες στιγμές ως μαθήματα ζωής και αναζητήστε τα θετικά τους.
  • Μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας.  Το να μην εκφράζετε όλα όσα νιώθετε δεν είναι καθόλου βοηθητικό. Ο θυμός, η πικρία, η δυσαρέσκεια, θα εκραγούν κάποια στιγμή χωρίς να σας εγγυηθεί κανείς τις συνέπειες της έκρηξης.
  • Μοιράζεστε πλέον πάρα πολλά σχετικά με την προσωπική σας ζωή και όχι μόνο. Τα social media απορροφούν όλη σας την προσοχή. Φωτογραφίες, σχόλια, status, όλα αυτά «τρώνε» το χρόνο σας, με αποτέλεσμα να χάνετε το πραγματικό νόημα της στιγμής.
  • Προσπαθείτε να τα καταφέρετε όλα. Δεν γίνεται. Δεν μπορείτε να είστε εκεί σ” όλες τις στιγμές των παιδιών σας γιατί εργάζεστε, των φίλων σας, να έχετε χρόνο με το σύντροφό σας, να έχετε προσωπικό χρόνο κτλ. Είναι αδύνατο. Κάποιον θα αδικήσετε. Γι΄αυτό πρέπει να βάλετε προτεραιότητες τι θέλετε στη ζωή σας.
  • Κολλάτε στο παρελθόν. Ότι έγινε, έγινε. Μην αναλώνεστε στα υποθετικά «Αν». Αν είχα πει τότε, αν δεν είχα πει το άλλο… Αν μπορούσατε να τα διορθώσατε, απλά δεν θα βρισκόσασταν στο παρελθόν. Συνεπώς, αφιερώστε το χρόνο σας στο παρόν και το μέλλον.
  • Επιλέξτε ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Δεν χρειάζεται να περνάτε όλη σας την μέρα στο γυμναστήριο. Επιλέξτε ένα περίπατο, μια κυριακάτικη βόλτα με τα ποδήλατα, τρέξιμο, χορό. Έχετε τόσες εναλλακτικές λύσεις. Η άσκηση είναι γνωστό ότι βοηθά στο νιώσουμε ευεξία και ευχαρίστηση.
  • Μην είστε άκαμπτοι στις απόψεις σας. Επιτρέψτε στους άλλους να σας δείξουν ένα διαφορετικό τρόπο να βλέπετε τη ζωή. Κανένας δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα γύρω του. Αυτό οφείλεται στον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει, στο που, στις απόψεις και τις ιδέες των γονιών μας. Αυτό δεν σημαίνει πως η δική μας άποψη είναι η σωστή, αλλά και ούτε λάθος.

Goce: Ο Ευρωπαϊκός δορυφόρος που "έμεινε από καύσιμα" - Συναγερμός για κίνδυνο πρόσκρουσης στη Γη


Αυτή τη φορά δεν είναι ένας συνηθισμένος αστεροειδής που «απειλεί» να πέσει στον πλανήτη μας, αλλά ο σούπερ δορυφόρος GOCE.

Μια φλεγόμενη μάζα από παλιοσίδερα βάρους 250 κιλών θα συντριβεί τις επόμενες εβδομάδες σε μια άγνωστη προς το παρόν περιοχή του πλανήτη. Θα είναι τα απομεινάρια του Goce, ενός ευρωπαϊκού δορυφόρου που εξάντλησε τα καύσιμά του το πρωί της Δευτέρας, έχοντας ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση του βαρυτικού πεδίου της Γης.

H ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA ανακοίνωσε ότι η αποστολή του Goce τερματίστηκε και επίσημα, και ο δορυφόρος αναμένεται να εισέλθει στην ατμόσφαιρα σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Το σκάφος του ενός τόνου κινείται σε ύψος μόλις 224 χιλιομέτρων, μετρώντας τις απειροελάχιστες διακυμάνσεις της βαρύτητας σε όλη την επιφάνεια της Γης.

Στο χαμηλό αυτό ύψος δέχεται την τριβή των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας, γι΄αυτό και έχει ασυνήθιστο, αεροδυναμικό σχήμα που περιορίζει τις εξωτερικές επιδράσεις.

Η ESA εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος του Goce θα καταστραφεί φλεγόμενο στην ατμόσφαιρα και μόνο 250 κιλά συντριμμιών, συνολικά 40 με 50 κομμάτια, θα φτάσουν μέχρι το έδαφος ή τη θάλασσα.

Τα συντρίμμια θα διασκορπιστούν σε μια έκταση εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, μέχρι στιγμής όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού. «Λίγες ώρες πριν [από την είσοδο στην ατμόσφαιρα] θα είμαστε σε θέση να το υπολογίσουμε [...] με ακρίβεια μερικών χιλιάδων χιλιομέτρων» είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Κρίστιφ Στάιγκερ, υπεύθυνος για τη διαχείριση των διαστημικών σκαφών της ESA.

O δορυφόρος θα παρακολουθείται πάντως στενά όχι μόνο από την ESA αλλά και την Διεθνή Συντονιστική Επιτροπή Διαστημικών Σκουπιδιών.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του, ο Goce δημιούργησε έναν χάρτη του βαρυτικού πεδίου που εμφανίζει τη Γη με ένα ακανόνιστο σχήμα σαν πατάτα.

Αντίθετα από ό,τι θα φανταζόταν κανείς, η δύναμη της βαρύτητας δεν είναι ίδια σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη -το βάρος ενός οποιουδήποτε σώματος αλλάζει απειροελάχιστα από περιοχή σε περιοχή.

Η απόσταση από το κέντρο της Γης είναι ένας μόνο από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δύναμη της βαρύτητας· άλλος βασικός παράγοντας είναι κατανομή της μάζας στον πλανήτη, η οποία δεν είναι καθόλου ομοιόμορφη.

Το εσωτερικό της Γης δεν είναι ομοιογενές, αφού τα υπόγεια πετρώματα ποικίλλουν σημαντικά σε πυκνότητα. Το πάχος του φλοιού επίσης δεν είναι σταθερό, αφού, για παράδειγμα, τα Ιμαλάια συγκεντρώνουν μεγαλύτερη μάζα σε σχέση με το βυθό των ωκεανών.

Ένας άλλος παράγοντας που δημιουργεί απειροελάχιστες διακυμάνσεις της βαρύτητας είναι η κίνηση των ωκεανών, ένα φαινόμενο για το οποίο ο Goceαναμένεται να προσφέρει πολύτιμα νέα δεδομένα.

apocalypsejohn

Το χρυσάφι φυτρώνει στα δέντρα: Μυστικό πολλών καρατίων κρύβεται στα φύλλα των ευκάλυπτων

Συχνά μικροί ακούγαμε την φράση «το χρυσάφι δε φυτρώνει στα δέντρα». Την έκφραση αυτή έρχεται να διαψεύσει περίτρανα μία νέα έρευνα από την Αυστραλία, που αποδεικνύει ότι τα φύλλα των ευκαλύπτων κρύβουν μέσα τους πραγματικό χρυσάφι.

Οπως εξηγούν οι Αυστραλοί επιστήμονες με επικεφαλής τον Μέλβιν Λίντερ από το πρακτορείο Επιστημών της Γης και Αξιολόγησης Πηγών CSIRO, οι ρίζες των ευκάλυπτων μπορεί να ψάχνουν σε βάθος μεγαλύτερο από 40 μέτρα αναζητώντας νερό.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες συνέκριναν τα φύλλα ευκαλύπτου σε περιοχές κοντά σε ορυχεία χρυσού στη Δυτική Αυστραλία με φύλλα από δέντρα 800 μέτρα μακριά. Μεγάλωσαν και ευκαλύπτους σε θερμοκήπια με χώμα δόση με σωματίδια χρυσού , καθώς και σε κανονικό χώμα, χωρίς χρυσό.

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι τα φύλλα των δέντρων αποθηκεύουν σωματίδια χρυσού μεγέθους περίπου οκτώ μικρομέτρων και όπως εικάζουν οι επιστήμονες τα σωματίδια αυτά προέρχονται από μεγάλα βάθη κάτω από το έδαφος, εκεί που βρίσκεται το ριζικό σύστημα των δέντρων.

Ωστόσο, οι ερευνητές εξηγούν ότι ο χρυσός είναι πιθανώς τοξικά για τα φυτά και έτσι τον στέλνουν προς τα άκρα τους (τα φύλλα), ή σε προνομιακές ζώνες εντός των κυττάρων τους, προκειμένου να μειωθεί η δηλητηριώδης βιοχημική αντίδραση του.

Με το χρυσό να κοστίζει περισσότερο από 42.000 δολάρια το κιλό, είναι φυσικό οι χρυσοθήρες να θέλουν να ερευνήσουν αυτά τα ευρήματα στα δέντρα ευκαλύπτου, ειδικά όταν οι ανακαλύψεις χρυσού έχουν μειωθεί περίπου 45% κατά την τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο μην αρχίσετε να γεμίζετε με φύλλα ευκαλύπτου το πορτοφόλι σας, αφού η μέση συγκέντρωση του χρυσού στα φύλλα είναι λιγότερο από 0,000005% του βάρους κάθε φύλλου.

Για επίδοξους χρυσοθήρες, ωστόσο, οι ευκάλυπτοι θα μπορούσαν να προσφέρουν οικονομικές και οικολογικές μεθόδους για τον εντοπισμό κοιτασμάτων χρυσού, ειδικά των μικρών κοιτασμάτων που τα συστήματα ευρείας γεώτρησης μπορεί να παραβλέπουν.

«Η έρευνα επισημαίνει ότι οι ευκάλυπτοι θα μπορούσαν να αποκαλύψουν μυστικά κοιτάσματα που κρύβονται υπόγεια» συμπεραίνουν οι ερευνητές.

http://www.iefimerida.gr/

ΣΟΚ!!! 17χρόνη μαθήτρια είχε στην τσάντα της ένα νεκρό μωράκι!!Μπορεί να ακούγεται απίστευτο και άκρως ανατριχιαστικό, συνέβη όμως σε στη Νέα Υόρκη!

Μια 17χρονη μαθήτρια κουβαλούσε στην τσάντα της ένα νεκρό μωράκι, το οποίο , όπως είπε στους αστυνομικούς είχε γεννήσει μια ημέρα πριν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η έφηβη θεωρήθηκε ύποπτη για κλοπή εσωρούχων, ενώ παράλληλα αναδύονταν και μια περίεργη μυρωδιά από την τσάντα της.

Όταν λοιπόν οι αστυνομικοί άνοιξαν την τσάντα της, αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα! Η ίδια είπε ότι είχε γεννήσει την προηγούμενη ημέρα και δεν ήξερε τι να κάνει το μωρό. Οι αστυνομικοί την οδήγησαν στο νοσοκομείο!

Νύχια: 12 άγνωστες μέχρι σήμερα πληροφορίες

Μερικοί τα περιποιούνται (μανικιούρ) άλλοι πάλι τα «τρώνε» (ονυχοφαγία), όλοι όμως τα θεωρούμε δεδομένα. Ωστόσο, τα νύχια είναι πολύ πιο σημαντικά από όσο νομίζουμε.


Η επιφάνεια του νυχιού (το σκληρό μέρος του νυχιού) αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα (τη ρίζα), σε ένα σχήμα σχεδόν καμπυλωτό. Το λευκό μέρος του νυχιού στη βάση (πιο εύκολα ορατό στους αντίχειρες) ονομάζεται «φεγγαράκι» και υποδεικνύει το τέλος της μήτρας. Τι άλλο δε γνωρίζετε, σύμφωνα με τη huffington post, για τα νύχια;
1. Τα νύχια μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 3,5 χιλιοστά ανά μήνα
Μάλιστα τα νύχια που βρίσκονται στο «καλό» σας χέρι (το δεξί για τους δεξιόχειρες και το αριστερό για τους αριστερόχειρες, αντίστοιχα) μεγαλώνουν γρηγορότερα. Τα νύχια των ποδιών, από την άλλη, μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 1,6 χιλιοστά το μήνα.
2. Οι λευκές κηλίδες δεν υποδεικνύουν ανεπάρκεια ασβεστίου
«Η ανεπάρκεια του ασβεστίου προκαλεί λευκές κηλίδες στα νύχια, μία κατάσταση που ακολουθείται από ανεπάρκεια ψευδαργύρου». Αυτός είναι ένας από τους πιο κοινούς μύθους.
Η αλήθεια είναι ότι τα λευκά σημεία είναι συνηθισμένα, αβλαβή και δεν δείχνουν καμία συγκεκριμένη ανεπάρκεια βιταμίνης. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για σημάδια κάποιου παλαιότερου τραύματος στην επιφάνεια του νυχιού ή της μήτρας του νυχιού, που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και κάτω από το δέρμα.
3. Τα νύχια είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με τα μαλλιά
Και τα νύχια και τα μαλλιά αποτελούνται από κερατίνη. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια τρόφιμα που είναι ευεργετικά για τα μαλλιά, είναι καλά και για τα νύχια σας.
Μια ποικίλη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά, πρωτεΐνες και μέταλλα είναι το κλειδί για υγιή νύχια και μαλλιά. Η κερατίνη είναι μια μόνο από τις ευεργετικές πρωτεΐνες, αλλά για να παραμείνουν τα νύχια και τα μαλλιά υγιή χρειάζονται επίσης υγιεινά έλαια και λίπη, που ενισχύουν την ενυδάτωσή τους.
4. Τα ανδρικά νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα γυναικεία
Η πιθανή εξαίρεση, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
5. Η ονυχοφαγία είναι μία κοινή νευρική συνήθεια
Μάλιστα, η ονυχοφαγία είναι η πιο κοινή «νευρική συνήθεια» σύμφωνα με το WebMD, η οποία ακολουθείται από άλλες συμπεριφορές, όπως το στρίψιμο ή το τράβηγμα των μαλλιών, το τρίξιμο των δοντιών κ.λπ. Περίπου τα μισά από τα παιδιά μεταξύ 10 και 18 ετών δαγκώνουν τα νύχια τους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν μόνοι τους στην ηλικία των 30.
Ενώ το δάγκωμα των νυχιών είναι σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνο (αν και ανθυγιεινό), μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του δέρματος. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρονται στην ονυχοφαγία ως ένα είδος ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.
6. Τα νύχια είναι ένα παράθυρο στη συνολική υγεία
Τα νύχια μπορούν να «πουν» τα προβλήματα υγείας σας. Για παράδειγμα, μία δυσχρωμία (σχεδόν μπλε χρώμα) σημαίνει ασθένεια των πνευμόνων, τα νύχια με τριχοειδή στοιχεία στα πετσάκια υποδεικνύουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, τα κίτρινα, λευκά ή κλιμακωτά νύχια μερικές φορές υποθάλπουν πολύ σοβαρές ή ακόμη και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, που μπορούν να διαγνωστούν με μια απλή εξέταση στις άκρες των δακτύλων σας.
Άρα, αν δείτε κάτι λάθος ή ασυνήθιστο, όπως ένα σκούρο καφέ μπάλωμα στην επιδερμίδα σας, που συνοδεύεται μάλιστα από καφέ ράβδωση σε όλη την επιφάνεια του νυχιού (μελάνωμα), καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο για βοήθεια.
7. Τα νύχια δε μεγαλώνουν το ίδιο όλες τις εποχές
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, οι εποχές του χρόνου μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα ανάπτυξης των νυχιών. Συγκεκριμένα, αναφέρει, ότι τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι από ό, τι το χειμώνα.
8. Περίπου το 10% των δερματοπαθειών σχετίζονται με τα νύχια
Περίπου οι μισές από τις διαταραχές των νυχιών προκαλούνται από μυκητιακές μολύνσεις. Άλλες κοινές συνθήκες, περιλαμβάνουν λευκές κηλίδες, κάθετες γραμμές, βακτηριακές λοιμώξεις και νύχια που αναπτύσσονται προς τα μέσα. Μάλιστα, όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, τόσο αυξάνονται τα προβλήματα με τα νύχια.
9. Το στρες μπορεί να επηρεάσει τα νύχια
Εκτός από το άγχος που σχετίζεται με δάγκωμα των νυχιών, το χρόνιο άγχος μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή τους. Είναι σημαντικό να διαχειριστείτε το άγχος σας και να απολαμβάνετε έναν ποιοτικό 8ωρο ύπνο για τη βέλτιστη υγεία των νυχιών σας και όχι μόνο. Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι το χρόνιο στρες και η κούραση απομακρύνουν τα θρεπτικά συστατικά του σώματος από την καλλιέργεια υγιών νυχιών.
10. Τα πετσάκια έχουν σκοπό ύπαρξης
Και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ειδικοί συνιστούν να μην τα αφαιρείτε για αισθητικούς λόγους. Τα πετσάκια βρίσκονται εκεί για να «σφραγίσουν» την υγρασία και να εμποδίσουν τα μικρόβια να εισέλθουν στο σώμα.
11. Η σκληρότητα των νυχιών είναι θέμα γενετικής
Αν και δε μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για το σχήμα και την ταχύτητα που μεγαλώνουν τα νύχια σας, το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα είναι ενδείξεις αφυδάτωσης και θέμα γενετικής. Το πλύσιμο των χεριών, των πιάτων (χωρίς γάντια), η χρήση καθαριστικών, το συχνό μανικιούρ είναι όλοι «ένοχοι» γα τη σκληρότητα των νυχιών σας. Για να προστατέψετε τα νύχια σας, χρησιμοποιήστε συχνά ενυδατική κρέμα χεριών. Οι ειδικοί συστήνουν περισσότερο από μία φορά την ημέρα.
12.Τα νύχια χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το νύχι σας μερικές φορές «βγαίνει» μετά από έναν τραυματισμό; Η εξήγηση είναι απλή: Δεδομένου ότι η επιφάνεια του νυχιού χρειάζεται τη ροή του αίματος, την οξυγόνωση και θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί το νύχι κανονικά, ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να διαταράξει τις ευαίσθητες μικροσκοπικές συνδέσεις που το τρέφουν.
Στην περίπτωση αυτή, το νύχι μπορεί να «βγει» και μετά από καιρό να αντικατασταθεί από ένα νέο, απόλυτα υγιές νύχι, όταν θα θεραπευτεί η μήτρα του. Αν όμως, η ζημιά συμβεί στη ρίζα του νυχιού, κάτω από την επιδερμίδα, μπορεί να μην αναπτυχθεί ξανά το νύχι ή να εμφανιστεί παραμορφωμένο.

Αιμορροΐδες: 8 απλά βήματα για να απαλλαγείτε

Οι αιμορροΐδες, είναι πρησμένες και με φλεγμονή φλέβες στον πρωκτό και στον κάτω ορθό. Μπορεί να προκύψουν από «στράγγισμα» (αφυδατώσεις) κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του εντέρου ή από την αυξημένη πίεση στις φλέβες αυτές, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή άλλων συνθηκών.


Οι αιμορροΐδες μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό του ορθού (εσωτερικές αιμορροΐδες) ή μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες). Πρόκειται για μία κοινή ασθένεια για τους ενήλικες (πιο συχνά εμφανίζεται γύρω στα 50 χρόνια) και οι μισοί από αυτούς παρουσιάζουν φαγούρα, δυσφορία και αιμορραγία, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.
Ευτυχώς, πολλές αποτελεσματικές επιλογές είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία των αιμορροΐδων. Μερικές περιλαμβάνουν απλά φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ άλλες περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση αλλαγών στη διατροφή και τις συνήθειες άσκησης, διευκολύνοντας τη δυσκοιλιότητα και το τέντωμα κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του εντέρου, μια πρωταρχική αιτία για τις αιμορροΐδες δηλαδή.
1. Θεραπευτικό…νερό
Το νερό μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτικό για τις φλεγμονώδεις και επώδυνες αιμορροΐδες. Μπορείτε να ανακουφιστείτε εφαρμόζοντας κρύες κομπρέσες ή μουλιάζοντας την περιοχή του ορθού σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το σκούπισμα απαλά με υγρά μαντηλάκια, αντί για χαρτί τουαλέτας, είναι ευεργετική και βολική λύση.
2. Μη συνταγογραφούμενα προϊόντα
Διάφοροι τύποι φαρμάκων, που δε χρειάζονται συνταγή γιατρού, προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων. Αυτά περιλαμβάνουν κρέμες, τζελ, αφρούς, υπόθετα και κάποια ειδικά μαξιλάρια που περιέχουν υδροκορτιζόνη κ.λπ. Συνήθως φαρμακευτικές αγωγές για τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου περιλαμβάνουν ακεταμινοφαίνη, ασπιρίνη και ιβουπροφαίνη, αλλά πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε, καλό θα ήταν να ρωτήσετε πρώτα τον γιατρό σας.
3. Καταναλώνετε περισσότερες φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες σας βοηθούν να αποφεύγετε τη δυσκοιλιότητα και το τέντωμα για τη μετακίνηση του εντέρου, δύο από τις βασικές αιτίες κινδύνου για την ανάπτυξη των αιμορροΐδων. Μια υψηλή σε φυτικές ίνες διατροφή μειώνει επίσης τον πόνο των αιμορροΐδων κάνοντας τα κόπρανα μαλακά και την αφόδευση πιο εύκολη.
Μερικές τροφές πλούσιες σε ίνες είναι: τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια (φασόλια), το πίτουρο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα ψωμιά. Ως μπόνους, μια υψηλή σε φυτικές ίνες διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ορισμένες σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας.
4. Συμπληρώματα φυτικών ινών
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι δύσκολο να πάρουν τόσες φυτικές ίνες από τη διατροφή τους, ώστε να παράγουν μαλακά κόπρανα, μειώνοντας τον πόνο αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης αιμορροΐδων. Καταναλώνοντας μια υψηλή σε φυτικές ίνες διατροφή είναι ό,τι καλύτερο, αλλά αν δεν είστε σε θέση να λαμβάνετε σταθερά 20 έως 35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα μέσω των τροφών, υπάρχει ποικιλία φυτικών συμπληρωμάτων, που μπορούν να φανούν εξίσου βοηθητικά στην περίπτωσή σας.
5. Ασκηθείτε
Η άσκηση είναι ένα βασικό στοιχείο για την πρόληψη και τη θεραπεία των αιμορροΐδων. Αν η καθημερινή ζωή ή η δουλειά σας απαιτεί να κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σιγουρευτείτε ότι σηκώνεστε και κινήστε μερικά λεπτά ανά ώρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένες φυσικές δραστηριότητες θα πρέπει να αποφεύγονται βέβαια, μεταξύ αυτών η ανύψωση βαρών και η πρωκτική επαφή.
6. Μείνετε ενυδατωμένοι
Το νερό είναι ένα βασικό στοιχείο για την παραγωγή μαλακών κοπράνων και τη μείωση του πόνου των αιμορροΐδων. Πίνοντας αρκετό νερό μπορείτε επίσης να βοηθήσετε ακόμα και στην πρόληψη των αιμορροΐδων. Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να πίνετε περίπου οκτώ 8 ποτήρια νερό την ημέρα - περισσότερο αν είστε σε ζεστό κλίμα και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγετε ή να περιορίσετε το αλκοόλ και την καφεΐνη. Τόσο το αλκοόλ όσο και η καφεΐνη προωθούν την απώλεια νερού από το σώμα σας, η οποία μπορεί να προκαλέσει σκληρά κόπρανα και να αυξήσει τον πόνο από τις αιμορροΐδες.
7. Σωστή αφόδευση
Η καθυστέρηση της αφόδευσης μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, καθώς και να επιδεινώσει ή ακόμα και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των αιμορροΐδων. Έστω και εάν δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αποκλειστικά το πρωί, είναι σημαντικό να μην αναβάλλετε τη συγκεκριμένη ανάγκη, όταν πρέπει και ειδικά όταν αντιλαμβάνεστε μια έντονη μετακίνηση των εντέρων.
8. Σωστή φροντίδα
Οι αιμορροΐδες είναι πολύ συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αμέσως μετά τη γέννα. Για να κρατήσετε εσάς και το μωρό σας ασφαλείς, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να έχετε, όπως πόνος του ορθού και κνησμός, πριν δοκιμάσετε κάποια αυτοσχέδια θεραπεία ή προϊόν.
Μια απλή θεραπεία όταν είστε έγκυος είναι να παραμένετε ξαπλωμένη στην αριστερή πλευρά σας κατά την ανάπαυση ή τον ύπνο σας, ώστε να περιορίσετε την πίεση σε ορισμένες φλέβες που μπορεί να οδηγήσουν σε διόγκωση άλλων φλεβών και αιμορροΐδων.

8 πράγματα που κάθε γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει για την περίοδό της

Η έμμηνος ρύση είναι ένα μέρος της ζωής των περισσότερων γυναικών για πολλά χρόνια: η περίοδος συνήθως έρχεται στα κορίτσια ηλικίας 12 -13 ετών ενώ η εμμηνόπαυση αρχίζει γύρω στην ηλικία των 50 ετών. Με απλά λόγια, οι γυναίκες ασχολούνται με τις περιόδους τους για περίπου τέσσερις δεκαετίες.Αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζετε για την έμμηνο ρύση (εκτός από αυτά που έχετε μάθει από τη μητέρα σας); Σύμφωνα με τη huffington post, υπάρχουν τουλάχιστον 8 πληροφορίες που όλες οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν, αλλά ενδεχομένως αγνοούν.
1. Αιμορραγία
Πολλές γυναίκες (ειδικά στην εφηβική ηλικία) παρουσιάζουν «εκρήξεις» αιμορραγίας. Αυτό που ενδεχομένως δε γνωρίζουν είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να την ελέγξουν, αν και ο κοινός μύθος που επικρατεί είναι ότι σε όλες το ίδιο συμβαίνει.
Οι έντονες αιμορραγίες είναι σχετικά συχνές (και οι περισσότερες γυναίκες έχουν την τάση να αιμορραγούν περισσότερο κατά τις πρώτες ημέρες), άρα η συνήθης τακτική είναι να αλλάζετε ταμπόν ή σερβιέτα κάθε δύο με τρεις ώρες. Αυτό συμβαίνει ακόμα και σε γυναίκες όπου η περίοδός τους κρατά περισσότερο από 7 ημέρες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ορμονική αντισύλληψη μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα της ροής του αίματος, ενώ και ορισμένα αναλγητικά μπορούν να δράσουν αναλόγως. Υπάρχει επίσης μια μικρή πιθανότητα, η μεγάλη ροή να είναι ένα σημάδι μηνορραγίας. Πρόκειται για έναν όρο, που χρησιμοποιείται για να καθορίσει τις περιόδους που είναι τόσο έντονες, που εμποδίζουν μία γυναίκα ακόμα και από το να κάνει τις καθημερινές της δραστηριότητες.
Καλό θα ήταν να ρωτήσετε το γυναικολόγο σας για την ποσότητα της ροής του αίματος που έχετε, αν παρατηρήσετε ότι είναι αρκετά έντονη.
2. Η απαλλαγή από τον πόνο απαιτεί …διερεύνηση
Για τις γυναίκες που έχουν επώδυνες περιόδους (και τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετές), η ανακούφιση από τις κράμπες και άλλα κοινά φυσικά συμπτώματα συχνά απαιτούν τη λήψη αναλγητικών, πριν ξεκινήσει καν η αιμορραγία.
Αν πάρετε φάρμακα, όταν τα συμπτώματα είναι ήδη σε εξέλιξη, δε θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τους πόνους. Αν η περίοδός σας είναι πολύ τακτική και αν ξέρετε ακριβώς ότι θα ξεκινήσει για παράδειγμα την Τετάρτη, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε τα αναλγητικά φάρμακα από την προηγούμενη μέρα.
Έρευνες, έχουν δείξει επίσης ότι συγκεκριμένες τακτικές, όπως επιπλέον ώρες άσκησης και ύπνου και η κατανάλωση υγιεινών τροφών, μπορούν να βοηθήσουν κάποιες γυναίκες να απαλλαγούν από τις κράμπες περιόδου.
3. Η περίοδός σας δεν πρέπει να χαλάει την καθημερινότητά σας
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η περίοδος δεν επηρεάζει τις συνήθεις δραστηριότητες μιας γυναίκας. Μελέτες μάλιστα, έχουν δείξει ότι το 90% των γυναικών θα βιώσουν κάποια συμπτώματα, αλλά ως επί το πλείστον ήπια.
Ωστόσο, υπάρχει και το ποσοστό του 10% που παρουσιάζουν τόσο έντονα συμπτώματα, τα οποία παρεμβαίνουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Τα συμπτώματα μπορεί να παρουσιαστούν λόγω των ορμονικών αλλαγών την εβδομάδα ή ακόμα και δύο εβδομάδες πριν από την περίοδό σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε κράμπες που σας εμποδίζουν να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας.
4. Μπορείτε να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου
Είναι εξαιρετικά απίθανο, αλλά είναι δυνατό να μείνει μία γυναίκα έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου της. Μάλιστα, μερικές γυναίκες έχουν περιόδους που συμπίπτουν με την έναρξη της ωορρηξίας.
Μια γυναίκα με ένα μικρότερο έμμηνο κύκλο (24 ημέρες, για παράδειγμα), θα μπορούσε να έχει επτά μέρες περίοδο, να έχει σεξουαλική επαφή την τελευταία ημέρα και ωορρηξία τρεις ημέρες αργότερα. Δεδομένου ότι το σπέρμα ζει για τρεις έως πέντε ημέρες, θα μπορούσε κάλλιστα να μείνει έγκυος.
5. Κάθε γυναίκα έχει το δικό της μοτίβο
Όταν πρόκειται για πλήρη κύκλο, κάθε γυναίκα έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό μοτίβο. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες αιμορραγούν, είναι στεγνές για λίγες μέρες και έπειτα έχουν μία ελαφριά βλέννα, η οποία γίνεται πιο θολή και παχιά, σημάδι δηλαδή που υποδεικνύει ότι η ωορρηξία έχει πιθανόν λήξει.
Αυτό που είναι διαφορετικό από τη μία γυναίκα στην άλλη είναι η ποσότητα του αίματος. Είναι ακριβώς όπως το πώς μερικοί άνθρωποι έχουν λιπαρό δέρμα και άλλοι έχουν ξηρό δέρμα. Παρατηρήστε τα στοιχεία στο δικό σας μοτίβο, για να έχετε την αίσθηση του τι συμβαίνει στο σώμα σας και να ενημερώσετε το γυναικολόγο σας για τυχόν αλλαγές.
6. Ακόμα και η τακτική περίοδος, μπορεί να μην είναι εντελώς τακτική
Καταρχήν δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος κύκλος: ο κύκλος μπορεί να κυμαίνεται από 21 έως 35 μέρες. Στις έφηβες μπορεί να κυμαίνεται μάλιστα από 21 ως 45 μέρες. Είναι ωστόσο, απολύτως φυσιολογικό μία γυναίκα να μην έχει ακριβή ημερομηνία, την ίδια ακριβώς δηλαδή ημέρα του μήνα.
Επίσης, δεν είναι κατ 'ανάγκην ασυνήθιστο να έχετε μία ή δύο μη φυσιολογικές περιόδους κάθε χρόνο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας διαφόρων αιτιών, μεταξύ των οποίων κάποια ασθένεια, το άγχος, κάποια σημαντική απώλεια ή αύξηση βάρους ή λόγω εγκυμοσύνης.
Εάν αισθάνεστε εντελώς καλά βέβαια, αλλά η περίοδός σας είναι ακανόνιστη, περιμένετε μέχρι να δείτε πως θα αντιδράσει το σώμα σας στην επόμενη περίοδο. Αλλά αν η παρατυπία αυτή γίνεται επίμονη ή αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας.
7. Η σωστή υγιεινή είναι σημαντική
Μπορεί να φαντάζει «ακαθαρσία» σε αρκετούς αλλά η έμμηνος ρύση είναι μια απολύτως φυσιολογική βιολογική διαδικασία και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να υπερβάλουν στον τομέα της υγιεινής. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε ένα σαπούνι που έχει pH, ανάλογο με το δικό σας σώμα, αλλά προσέξτε σε προϊόντα με αρώματα ή υγρά μαντηλάκια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς μάλιστα, συχνά οι γυναίκες νομίζουν ότι έχουν προβλήματα με κολπίτιδα ή άλλες βακτηριακές λοιμώξεις, αλλά στην πραγματικότητα απλά δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στον καθαρισμό τους με σκληρά σαπούνια.
8. Ο ρόλος της κληρονομικότητας
Σε πολλές περιπτώσεις, η περίοδος της εμμηνόπαυσης της μητέρας σας έχει επιπτώσεις για το πότε μπορεί να σταματήσει η δική σας περίοδος. Στην πραγματικότητα, η ηλικία στην οποία η μητέρα σας πέρασε στην εμμηνόπαυση είναι ένας από τους μεγαλύτερους προγνωστικούς παράγοντες για το πότε θα συμβεί και σε σας. Συνήθως, η ηλικία της εμμηνόπαυσης είναι περίπου στα 51 χρόνια αλλά και μεταξύ 40 και 56 ετών θεωρείται φυσιολογική ηλικία.

Νόστιμο ταξίδι για τους λάτρεις του κρασιού στο Semiramis

Το Semiramis υποδέχεται και πάλι το ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι με το Food and Wine Experience, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, κάθε δεύτερη Πέμπτη, για δύο φορές το μήνα και ξεκινά την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.


Η οινοκεντρική πρόταση εξόδου του Food and Wine Experience αρχίζει την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου με μερικές από τις πιο κλασικές ετικέτες του Κτήματος Παλυβού. Τρεις απ' τις ποικιλίες του θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο οινόφιλο κοινό της Αθήνας και θα συνδυαστούν με το ειδικά επιμελημένο για την συγκεκριμένη βραδιά μενού, που έχει ετοιμάσει ο executive chef του εστιατορίου, Παναγιώτης Τσιριώτης.
Αναλυτικότερα το μενού περιλαμβάνει Amuse Bouche με Φρέσκο μπακαλιάρο tempura & μαγιονέζα με σόγια, λάιμ & κόλιανδρο συνδυασμένο με το λευκό Πέτρινες Πλαγιές 2013, Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια λιαστές τομάτες, ψητό μανούρι & vinaigrette bacon μαζί με τον Ροζέ Βυσσινόκηπο 2013, Σπιτικά ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί, γλυκές πιπεριές & λουκάνικο τσορίζο με το κόκκινο Άμμος 2010, Μοσχαρίσιο entrecote με μικρές πατάτες φούρνου & αρωματικό βούτυρο με το κόκκινο Ίχνος 2012 και για επιδόρπιο Lollipops σοκολάτας με rice crispy & σάλτσα butterscotch, με κόκκινο Ηλίου Τέχνη 1997.
Το πλήρες μενού μαζί με όλα τα κρασιά του Κτήματος Παλυβού κοστίζει 38 ευρώ/άτομο, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να συνδυάσει τις ίδιες ετικέτες των κρασιών με finger food, με 18 ευρώ/άτομο.
Πληροφορίες: Semiramis, Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι – Κηφισιά, 210 6284500, στις 9 μ.μ.

Όταν η σεξουαλική επαφή προκαλεί πόνο!Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες  κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι ο έντονος πόνος με συνέπεια να μειώνεται αισθητά η σεξουαλική της ευχαρίστηση.

Επειδή οι γυναίκες διστάζουν να αναζητήσουν βοήθεια δεν υπάρχουν επαρκή στατιστικά στοιχεία για τη συχνότητα του προβλήματος.

Εκτιμάται πως περίπου το 2% των παντρεμένων ζευγαριών αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα οι γάμοι να είναι «λευκοί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Iatropedia.gr


 

Ιατρικό επίτευγμα! Κοριτσάκι που γεννήθηκε οροθετικό τρία χρόνια μετά δεν δείχνει κανένα ίχνος AIDS! Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε αγωγή με το που γεννήθηκε!
- Είναι η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα περίπτωση "λειτουργικής" θεραπείας βρέφους που μολύνθηκε από την οροθετική μητέρα του
- Τουλάχιστον 260.000 παιδιά μολύνονται με AIDS από την μητέρα τους κάθε χρόνο

Ένα τρίχρονο σήμερα κοριτσάκι που γεννήθηκε οροθετικό και υποβλήθηκε σε αντιρετροϊκή θεραπεία αμέσως μετά τη γέννησή του συνεχίζει να μην δείχνει κανένα ίχνος της νόσου ύστερα από 18 μήνες χωρίς αγωγή, ανακοίνωσαν ερευνητές ενισχύοντας την ελπίδα της θεραπείας νεογέννητων οροθετικών που υποβάλλονται εγκαίρως σε αγωγή.

Είναι η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα περίπτωση "λειτουργικής" θεραπείας βρέφους που μολύνθηκε από την οροθετική μητέρα του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο. Το κοριτσάκι έλαβε αντιρετροϊκή αγωγή σε διάστημα λιγότερο των 30 ωρών από την γέννησή του, πολύ νωρίτερα σε σχέση με την τακτική που ακολουθούν οι γιατροί στα νεογνά, για τα οποία ο κίνδυνος της μόλυνσης είναι υψηλός.
Τουλάχιστον 260.000 παιδιά μολύνονται από την μητέρα τους κάθε χρόνο, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, παρά τη σημαντική πρόοδο που εμποδίζει την μετάδοση του ιού στο 98% των περιπτώσεων, με τη χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής κατά την κύηση.

Η έγκαιρη αγωγή εξηγεί πιθανόν την λειτουργική θεραπεία της μικρούλας. Η αγωγή αυτή μπλόκαρε τον σχηματισμό δεξαμενών του ιού που είναι δύσκολο να θεραπευτούν, σύμφωνα με τους ερευνητές. Τα "εν υπνώσει" μολυσμένα κύτταρα επαναδραστηριοποιούν την λοίμωξη στην πλειοψηφία των οροθετικών ατόμων μερικές εβδομάδες μετά την διακοπή των αντιρετροϊκών φαρμάκων.

"Οι παρατηρήσεις μας υποδηλώνουν ότι η ύφεση αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά πιθανόν το αποτέλεσμα της πολύ έγκαιρης αντιρετροϊκής αγωγής, η οποία εμπόδισε τον ιό HIV να εγκατασταθεί στα ανοσοκύτταρα του παιδιού", υπογραμμίζει η δρ Ντέμπορα Πέρσοντ, ιολόγος στο νοσοκομειακό κέντρο Τζον Χόπκινς, κύρια συντάκτρια της μελέτης αυτής που δημοσιεύεται στην Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας (NEJM) και η οποία συνεχίζει να παρακολουθεί την μικρή.

Τα τεστ είχαν δείξει τη σταδιακή μείωση της παρουσίας του ιού στο αίμα του νεογέννητου, μέχρι που ο ιός δεν ανιχνευόταν 29 ημέρες μετά τη γέννηση.

Το παιδί, που γεννήθηκε στο Μισισίπι, τελούσε υπό αντιρετροϊκή αγωγή έως την ηλικία των 18 μηνών, όταν οι γιατροί έχασαν τα ίχνη του ιού επί δέκα μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα το παιδί δεν είχε λάβει αντιρετροϊκή θεραπεία.

Καμιά από τις εξετάσεις αίματος που έγιναν στη συνέχεια δεν επέτρεψε τον εντοπισμό της παρουσίας του ιού HIV. 

Ιχνη του ιού ήταν εμφανή μόνο σε γενετικές αναλύσεις, αλλά αυτά δεν αρκούσαν για την αναπαραγωγή του.

Η συγκεκριμένη περίπτωση "εμφανούς θεραπείας" θα αποτελέσει βάση στις αρχές του 2014 για μια κλινική μελέτη που χρηματοδοτείται από ομοσπονδιακούς πόρους και έχει στόχο να δοκιμαστεί η χορήγηση έγκαιρης αντιρετροϊκής αγωγής στα οροθετικά νεογνά.

Τουλάχιστον 260.000 παιδιά μολύνονται από την μητέρα τους κάθε χρόνο, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, παρά τη σημαντική πρόοδο που εμποδίζει την μετάδοση του ιού στο 98% των περιπτώσεων, με τη χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής κατά την κύηση.

Ως μόνη πλήρης επίσημη θεραπεία του AIDS στον κόσμο αναγνωρίζεται αυτή του Αμερικανού Τίμοθι Μπράουν, του λεγόμενου "ασθενή του Βερολίνου", που δηλώθηκε η θεραπεία του μετά μια μεταμόσχευση μυελού των οστών από δότη που έφερε σπάνια γενετική μετάλλαξη, η οποία εμποδίζει τον ιό να εισχωρήσει στα ανοσοκύτταρα. Η μεταμόσχευση έγινε για τη θεραπεία λευχαιμίας την οποία είχε εκδηλώσει ο ασθενής.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν οι ιολόγοι, η πολύ βαριά αυτή αγωγή δεν είναι δυνατή για τα 33 εκατομμύρια οροθετικών στον κόσμο.

Η καταστολή του ιικού φορτίου του HIV χωρίς θεραπεία είναι σπάνια. Παρατηρείται σε ποσοστό μικρότερο του 0,5% των προσβεβλημένων από τον ιό ενηλίκων που ονομάζονται "ελεγκτές". Το ανοσοποιητικό τους σύστημα εμποδίζει την αναπαραγωγή του ιού και τον καθιστά κλινικά μη ανιχνεύσιμο.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε το 2012, 4 οροθετικοί ενήλικες στη Γαλλία που υποβλήθηκαν σε αντιρετροϊκή αγωγή λίγο μετά τη μόλυνσή τους (8 έως 10 εβδομάδες) επί σχεδόν τρία χρόνια, συνεχίζουν να "ελέγχουν" την λοίμωξή τους επτά χρόνια αργότερα, χωρίς τη χορήγηση των αγωγών αυτών.

Το "θεραπευμένο" κοριτσάκι του Μισισίπι δεν παρουσιάζει κανένα από τα χαρακτηριστικά που φέρει το ανοσοποιητικό σύστημα των "ελεγκτών" αυτών, υπογραμμίζει η δρ Πέρσοντ επιβεβαιώνοντας την εν δυνάμει δραστικότητα της έγκαιρης αντιρετροϊκής αγωγής.

Ωστόσο οι ιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Στην ερώτηση αν το παιδί έχει θεραπευτεί, η καλύτερη απάντηση σε αυτό το στάδιο είναι οι εξής: 'ίσως", γράφει ο ιολόγος Σκοτ Χάμερ, του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας .

Αυτή η αβεβαιότητα εξηγείται από την ανάγκη της παρακολούθησης μακροπρόθεσμα, χωρίς θεραπεία, και την ανακρίβεια της μέτρησης των δεξαμενών του ιού, διευκρινίζει.

Αρχαία ελληνική κατάρα – Βρέθηκε γραμμένη σε πάπυροΜια αρκετά περίεργη ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι στην Ιερουσαλήμ. Βρήκαν έναν πάπυρο που εντοπίστηκε σε ανασκαφή σε ρωμαϊκής εποχής σπίτι στον οποίο ήταν γραμμένη στα ελληνικά μια κατάρα.

Η κατάρα, σύμφωνα με το DiscoveryNews γράφτηκε για να βοηθήσει τον έναν απ' τους αντιδίκους μιας δίκης.
Η μάγισσα Κυρίλλα, λοιπόν, επικαλείται τους θεούς Ερμή, Περσεφόνη, Πλούτωνα και Εκάτη, αλλά και θεότητες της ανατολής όπως Ερεσιγκαλ και Αρμπαχαλ για να καταραστεί τον άνδρα με το όνομα Λένις.
Για να μπορέσει ο... πελάτης της Κυρίλλας να έχει το πωθιτό αποτέλεσμα στη δίκη η μάγισσα γράφει στην κατάρα:“σφυροκοπώ και χτυπάω δυνατά και καρφώνω τη γλώσσα, τα μάτια, την οργή, το θυμό, την αναβλητικότητα, την αντιπολίτευση του Λένις”.

Αν και ο χριστιανισμός είχε πλέον διαδοθεί ευρύτατα η μεσαία τάξη στις Ρωμαϊκές επαρχίες εξακολουθούσε να πιστεύει στους παλιούς θεούς και φυσικά να κάνει χρήση της μαγείας.
Φαίνεται πως οι αρχαιολόγοι που ερεύνησαν το χώρο όπου κατασκευάζεται ένα πάρκινγκ έκαναν μια ανακάλυψη που ως τώρα δεν είχε εντοπιστεί παρά στην Κύπρο.

Σκληρός δίσκος αποθηκεύει δεδομένα για 1 εκ. χρόνια

Σκληρός δίσκος αποθηκεύει δεδομένα για 1 εκ. χρόνια

Η πρωτοποριακή μονάδα κατασκευάστηκε από ολλανδούς ερευνητές

Η τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων σε μαγνητικούς δίσκους υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 χάρη στην IBM. Από τότε έως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά σε αυτόν τον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών, αλλά η διάρκεια ζωής των δίσκων παραμένει περίπου η ίδια.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Τβέντε της Ολλανδίας, όμως, έρχεται για να αλλάξει αυτήν τη συνισταμένη του χρόνου.

Ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν έναν σκληρό δίσκο, ο οποίος μπορεί να διατηρήσει ανέπαφα τα δεδομένα που αποθηκεύει για 1 εκατομμύριο χρόνια!

Για να το καταφέρουν αυτό, επινόησαν έναν τρόπο ώστε κάθε bit από τις πληροφορίες που υπάρχουν στον δίσκο να μην έρχεται σε επαφή με τα υπόλοιπα bits. Να είναι δηλαδή «συνεργάσιμο» με τα υπόλοιπα bits, αλλά και προστατευμένο ταυτόχρονα.

Οι ολλανδοί επιστήμονες δοκίμασαν σε ακραία υψηλές συνθήκες θερμοκρασίας τον δίσκο τους (φοβούμενοι, προφανώς την υπερθέρμανση του πλανήτη στο μέλλον) και όλα πήγαν μια χαρά. Ο νόμος του Αρρένιους λέει ότι για να επιβιώσει ένα υλικό για 1 εκ. χρόνια, πρέπει να αντέξει μία ώρα στους 171,85 βαθμούς Κελσίου. Ο δίσκος από το Τβέντε πέρασε τη δοκιμασία με ευκολία και μάλιστα στους 575 βαθμούς Κελσίου!

Φυσικά, κανείς δεν ξέρει αν ο εν λόγω σκληρός δίσκος θα επιβιώσει από μια σύγκρουση με μετεωρίτη ή από το ενδεχόμενο «στέγνωμα» των ζωτικών πηγών ενέργειας του πλανήτη...

Πηγή: thegang.gr

Σπάνια και βραβευμένη φωτογραφία: Δείτε τι κατάπιε ζωντανό ένα φίδι! [φωτο]Μια σπάνια λήψη από τον Jukka-Pekka Tikkanen που ήδη έχει κερδίσει σε διεθνείς διαγωνισμούς...

Ένα φίδι καταπίνει ζωντανή μια σαύρα σε ένα μοναδικό στιγμιότυπο!

Δείτε την εικόνα:Όχι πια χάπια, μόνο σεξ: Ποιες ασθένειες καταπολεμά

Όχι πια χάπια, μόνο σεξ: Ποιες ασθένειες καταπολεμά
Νεότητα
Μην περιμένετε τα πάντα από τον πλαστικό. Δραστηριοποιηθείτε. Ο δόκτωρ Ντέβιντ Ούικς, κλινικός νευροψυχολόγος στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Ενδιμβούργου, διεξήγαγε μια μελέτη μεταξύ 3.500 ανθρώπων που έδειχναν νεότεροι από την ηλικία τους. Το μυστικό της νιότης τους ήταν ότι έκαναν 50% περισσότερο σεξ από όσο ο μέσος όρος των συνομηλίκων τους. Οι γυναίκες δε, είχαν και περισσότερους οργασμούς (άρα ρόλο δεν παίζει τόσο η ποσότητα άρα η ποιότητα). Οι επιστήμονες αποδίδουν τα θετικά αποτελέσματα του σεξ στο ότι όταν αισθανόμαστε ικανοποίηση ο οργανισμός μας εκκρίνει χημικές ουσίες της ευεξίας, δηλαδή ενδορφίνες και αυξητική ορμόνη. Οι ουσίες αυτές επιβραδύνουν τη διαδικασία του γήρατος με δύο τρόπους: οι ενδορφίνες μειώνουν το στρες και έτσι το σώμα λειτουργεί καλύτερα και η αυξητική ορμόνη μειώνει το λίπος και αυξάνει το μυϊκό ιστό, χαρίζοντας έτσι σφριγηλότητα  στο σώμα.

Ανοσία

Το σεξ διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα διότι όλες οι ευχάριστες εμπειρίες αυξάνουν την παραγωγή αντισωμάτων στον βλεννογόνο του στόματος, του κόλπου, των πνευμόνων και του γαστρεντερικού συστήματος εμποδίζοντας τη διέλευση των ιών και των βακτηρίων. Κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνεται η παραγωγή της ανοσοσφαιρίνης Α σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα να θωρακίζεται ο οργανισμός απέναντι σε πολλές λοιμώξεις, ακόμη και απέναντι στη γρίπη και στο κρυολόγημα. Πιείτε ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού, επιστρέψτε στο κραβάτι και θωρακίστε τον οργανισμό σας. Δεν παίζουμε με την υγεία μας…

Εκγύμναση

Μπορεί να μην πατάτε στο γυμναστήριο αλλά, αν επιδίδεστε συχνά σε αυτό το...σπορ, μπορείτε να βελτιώσετε την αντοχή σας, τον μυϊκό σας τόνο αλλά και να ενισχύσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Για να αποκομίσετε όμως τα οφέλη του, πρέπει το σεξ να είναι έντονο και να διαρκεί 15 λεπτά τουλάχιστον. Για να ελέγξετε αν γυμναστήκατε με τον σωστό τρόπο, στρέψτε την προσοχή σας στον καρδιακό παλμό και στην αναπνοή σας. Αν η καρδιά σας χτυπάει γρήγορα και η ανάσα σας είναι κοφτή, τότε τα πήγατε καλά. Αν η καλή φυσική κατάσταση σας αφήνει αδιάφορους, μπορείτε να σκεφτείτε την κορμοστασιά σας. Αν κάνετε σεξ τρεις φορές την εβδομάδα (επί 15 λεπτά) για έναν χρόνο μπορείτε να κάψετε περίπου 30.000 θερμίδες . Θα χάσετε δηλαδή περίπου 8,5 κιλά σωματικό λίπος μέσα σε έναν χρόνο.

Αναλγησία

Ποιο σεξ; Μια ασπιρίνη θέλετε και ένα κρεβάτι για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο. Δεν είναι δικαιολογία για να αποφύγετε το σεξ.  Οι επιστήμονες όμως πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη κατηγορία πονοκεφάλων είναι οι κεφαλαλγίες τάσεις οι οποίες αποδίδονται στη μυϊκή ένταση. Μετά το σεξ οι μύες χαλαρώνουν και συγχρόνως απελευθερώνονται ενδορφίνες οι οποίες είναι οι χημικές ουσίες της ευεξίας αλλά και τα φυσικά αναλγητικά του σώματος, που δρουν όπως ένα ήπιο αναλγητικό. Εκτός από του πονοκεφάλους το σεξ συνιστάται σε όλες τις μορφές ήπιων μυϊκών πόνων, αφού η χαλάρωση που επιφέρει δρα καταπραϋντικά στους τεντωμένους μυς.

Αυτοπεποίθηση

Το σεξ όταν ακολουθείται από μια αγκαλιά δίνει ένα έντονο συναίσθημα σιγουριάς και ικανοποίησεις, πράγμα που βελτιώνει την εικόνα που έχει κάποιος για τον εαυτό του. Συνήθως αυτό γίνεται σε μια σχέση αγάπης και όχι περιστασιακού σεξ. Επίσης το αίσθημα ευεξίας το οποίο αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, συμβάλλει στο να αντιμετωπίζει θετικά κάποιος τη ζωή του  και τον εαυτό του. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερο σεξ κάνει ένα ζευγάρι, τόσο πιο αγαπημένο είναι διότι κατά τη διάρκεια της ερωτικής κορύφωσης εκκρίνονται ορμόνες όπως η οξυτοκίνη, οι οποίες ενισχύουν τα συναισθήματα της αγάπης και της τρυφερότητας.
πηγή:boro.gr

4 «θανατηφόρες» ατάκες για να του πείτε αμέσως μετά το sex!

4 «θανατηφόρες» ατάκες για να του πείτε αμέσως μετά το sex!
Σίγουρα κατά τη διάρκεια του sex τα λόγια είναι περιττά, γιατί μιλούν τα... κορμιά και το πάθος! Είτε σου αρέσει, είτε όχι, είτε νιώθεις άνετα είτε θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, είτε αν είναι οι πρώτες φορές, συνειδητοποιείς ότι φοράς το εσώρουχο της γιαγιάς σου και ότι η κοιλιά του κρέμεται μέχρι το γόνατο, το sex θα γίνει γιατί ξεκίνησε και θα πρέπει να ολοκληρωθεί! Είναι άλλωστε και νόμος της φυσικής ότι ό, τι μπαίνει μοιραία... βγαίνει! Το θέμα λοιπόν κορίτσια, είναι το μετά την πολυπόθητη ολοκλήρωση και προφανώς δεν αναφερόμαστε στο πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας, αλλά το τι θα πείτε αφού ξαπλώσετε ανάσκελα στο κρεβάτι και κοιτάτε το ταβάνι! Αν είστε από τα κορίτσια τα έμπειρα και τα... περπατημένα, υποθέτουμε γνωρίζετε πολύ καλά τι θα πρέπει να πείτε και τι όχι. Αν όμως είστε από τις πιο συνεσταλμένες και ντροπαλές και πραγματικά θέλετε να πείτε κάτι έξυπνο γιατί ο τύπος σας αρέσει, σας έχουμε ενδεικτικά κάποιες ατάκες, έτσι για να τον στείλετε αδιάβαστο!
1. Ουάου: Απλό, λιτό και για την ακρίβεια δεν είναι καν λέξη! Είναι ένα επιφώνημα το οποίο μπορεί να πει πολλά περισσότερα από οποιαδήποτε πρόταση και ανάλυση! Με την προυπόθεση βέβαια ότι το sex σας άρεσε, που υποθέτουμε πως ναι αν τον τύπο τον γουστάρετε! Εκτός του ότι θα τον επιβραβεύσετε για την προσπάθεια και το ζήλο που επέδειξε, φανερώνετε ότι δε φοβάστε να κρύψετε τα συναισθήματα και την ευχαρίστηση που νιώσατε, μπας και το επαναλάβει! Ουάου λοιπόν και τα μυαλά στα κάγκελα.
2. Με... τσουρούφλισες: Σας ακούγεται αστείο; Σας ακούγεται απελπισμένο; Σας ακούγεται γενικότερα κάπως; Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι στο sex όλα επιτρέπονται; Καλά στην προκειμένη δεν μιλάμε για την πράξη αυτή καθεαυτή, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Από τη στιγμή που τον άνθρωπο δεν τον προσβάλετε, που είμαστε πολύ κατά σε αυτό γιατί όσο κακός κι αν ήταν δεν είναι ευγενικό, για ποιο λόγο να μην πείτε την πάσα αλήθεια; Ε ναι λοιπόν σας έβαλε φωτιά και θέλετε να το δηλώσετε. Τόσο κακό είναι;
3. Πώς ήξερες τι ακριβώς ήθελα;: Καλά αυτό αν το πείτε θα τον στείλετε κατευθείαν στα... ουράνια! Θα τον κάνετε το λιγότερο να νιώσει σαν θεός του έρωτα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας παντρευτεί κιόλας! Αν ο άντρας είναι περήφανος για κάτι, μετά από το... μέγεθός σου και τις ικανότητές του στο pro, αυτό είναι το ένστικτο και το πόσο καλός εραστής είναι! Τουτέστιν, να προσφέρει σε κάθε γυναίκα με την οποία καταπιάνεται... πολλαπλούς οργασμούς! Το καλό με το συγκεκριμένο είναι ότι δεν είναι εγωιστής. Είναι βέβαια ψωνάρα! Αλλά δε βαριέσαι;
4. Η σιωπή είναι... χρυσός: Καμιά φορά ξέρετε, βασικά πάντα αλλά έλα που και η επικοινωνία είναι απαραίτητη, η σιωπή είναι το πιο σωστό πράγμα που μπορείς να πεις! Αποφεύγεις παρεξηγήσεις, σίγουρα δεν κάνεις κάποια γκάφα και σίγουρα δεν παίρνεις θέση για τίποτα! Οπότε λοιπόν, αν τα παραπάνω δεν σας κάνουν, μπορείτε απλά να μην πείτε τίποτα! Δεν εννοούμε, να τον κοιτάζετε σα χάνος και ένα δάκρυ να κυλά από τη συγκίνηση, αλλά μπορείτε να τον αγκαλιάσετε, να του σκάσετε ένα σβουριχτό φιλάκι και μετά να επικρατήσει η σιωπή! Μέχρι να ακούσετε το... ροχαλητό του!


Πηγή:queen.gr