Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Μερικά tips για να σας συμπαθήσει η μητέρα του

ΠΕΘΕΡΑ
Χριστούγεννα έχουμε και  η πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι στο πατρικό του έχει ήδη γίνει. Μην πανικοβάλλεστε, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για να είστε προετοιμασμένες, ώστε να κάνετε την καλύτερη εντύπωση στην μητέρα του.
• Χρειάζεστε βοήθεια; Μπορεί να έχουν ξεπεραστεί πολλά κοινωνικά ταμπού αλλά μερικά παραμένουν σταθερές αξίες. Τι και αν έχετε μια πετυχημένη καριέρα και μια δυναμική προσωπικότητα ή να μοιάζετε στην Andriana Lima παρόλα αυτά η μητέρα του θα θέλει πάντα να δει στο πρόσωπό σας μια καλή νοικοκυρά.  Για το λόγο αυτό μην ξεχάσετε να προθυμοποιηθείτε να βοηθήσετε στο στρώσιμο του τραπεζιού αλλά και στο μάζεμα φυσικά.
• Πάρτε ένα δώρο: Είναι πολύ ευγενικό να της προσφέρετε ένα δώρο. Κάτι απλό και οικονομικό ώστε να μην την φέρετε σε δύσκολη θέση και από την άλλη να εκτιμήσει την κίνησή σας.
 Πληθυντικός: Για λόγους ευγένειας αλλά και για να θέσετε τα όρια σας από την αρχή, χρησιμοποιείστε πληθυντικό κάθε φορά που της απευθύνετε το λόγο.
• Θαυμασμός: Θα πρέπει να δείξετε την τέλεια εικόνα του ερωτευμένου ζευγαριού, ξεχάστε ότι σας είχε εκνευρίσει πριν από λίγο στο αμάξι. Γελάτε με τα αστεία του και συμφωνείτε μ’ αυτά που λέει. Με μέτρο όμως μην σας καταλάβει ο σύντροφος σας και αναρωτηθεί τι σας συνέβη.
 Προσοχή με τα πράγματα σας: Αν δεν είναι ένα απλό γιορτινό τραπέζι αλλά πρόσκληση για διήμερο στο πατρικό του, τότε προσέχετε τα πράγματά σας, πρέπει να δείχνετε την εικόνα της σωστής νοικοκυράς.

Οι 5 φίλες που θα πρέπει να έχεις στη ζωή σου για πάντα

ΦΙΛΕΣ
Ποιες είναι εκείνες οι φίλες που θα πρέπει να έχεις στη ζωή σου ακόμα και αν είστε παντρεμένες;
Σαφώς, όταν παντρεύεται κανείς οι προτεραιότητες αλλάζουν και πλέον ο άντρας σας είναι ο άνθρωπός σας, με πολλαπλούς ρόλους. Σε εκείνον θα κάνετε τα παράπονά σας, θα αναζητήσετε την αγκαλιά, το χάδι την παρηγοριά. Παρόλα αυτά στην ζωή σας θα πρέπει να μείνουν και οι φίλες σας. Μην ξεχάσετε πόσο σημαντικές είναι στην ζωή σας, πόσες φορές ήταν εκεί να μοιραστείτε τις αγωνίες σας, να σας παρηγορήσουν, να διασκεδάσετε, να τους πείτε τις πιο κρυφές σκέψεις και επιθυμίες.
Ποιες είναι όμως εκείνες οι φιλές που πρέπει να μείνουν για πάντα στην ζωή σας;
 Η περιπετειώδης: Όταν θα αρχίσετε να μπαίνετε στην ρουτίνα του έγγαμου βίου, τότε χρειάζεστε μια φίλη που δεν ξεχνάει να ζει. Όχι απλά θα σας ενημερώνει για τα νέα εστιατόρια και bar της πόλης, καθώς και τις θεατρικές παραστάσεις ή θα επιμένει να κάνετε μαθήματα zumba αλλά θα συμμετέχει μαζί σας. Επιμένοντας να την ακολουθείτε και θυμίζοντας σας πως πάντα έχετε δικαίωμα στο επιλέξετε πως θα ζήσετε την ζωή σας.
• Η έμπιστη: Είναι εκείνη η φίλη που τα έχει βρει με την ζωή της και είναι πάντα άνετη. Ξέρετε πως ότι και αν της πείτε θα σας καταλάβει και  θα σας αποδεχτεί χωρίς να σας κρίνει. Μπορείτε να τις εκμυστηρευτείτε τις πιο κρυφές σας σκέψεις και επιθυμίες χωρίς φόβο.
• Η σύμβουλος καριέρας: Η φίλη εκείνη που στο σχολείο ήταν τρελαμένη με τα μαθήματα και τους επαίνους. Ακόμα και τώρα ψάχνεται να είναι πρώτη στην δουλειά της, να ανακαλύψει σεμινάρια, νέες έρευνες και γενικότερα είναι το άτομο που θα μπορείς να εμπιστευτείς και να συμβουλευτείς στα θέματα καριέρας.
• Η παιδική φίλη: Όταν θα έχεις πρόβλημα με την μαμά σου, που σε έχει κάνει έξαλλη, είναι η πρώτη φίλη που θα σου έρθει στο μυαλό να πάρεις για να παραπονεθείς. Ξέρεις ότι δεν πρόκειται να την κατηγορήσει και την κρίνει άσχημα,αλλά θα σε ακούσει και θα σε βοηθήσει να δεις πιο σφαιρικά την κατάσταση. Ο λόγος είναι ότι σας ξέρει δεκαετίες τώρα και έχετε μεγαλώσει μαζί. Ξέρει τις αντιδράσεις σου, τις σκέψεις σου και τις αδυναμίες σου. Είναι εκείνη που δεν πρόκειται να βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα αλλά θα σε βοηθήσει να θυμηθείς παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος.
 Η αταίριαστη φίλη: Αν δεις όλες σου τις φίλες μαζί θα καταλάβεις, πως αυτή η φίλη είναι η μόνη που δεν σου ταιριάζει. Είναι τελείως διαφορετική από εσένα, ίσως έχετε κάποιο κοινό hobby ή κάτι που αρέσει και στις δύο. Και όμως αυτή ακριβώς η διαφορά είναι που σας ενώνει. Σε βοηθάει να ανακαλύψεις και να εκφράσεις πτυχές του εαυτού σου που οι άλλες φίλες σου δεν μπορούν να το δουν. Όταν είστε μαζί νιώθετε σαν να είστε με ένα κρυφό κομμάτι του εαυτού σας. Η αταίριαστη φίλη σας κάνει να νιώθετε μοναδική επιτρέποντας σας να είστε ο εαυτός σας.

4 πράγματα που μαθαίνουμε για τη φιλία στα 30 μας

tumblr_mfu7yub5tX1qjv22ro1_r1_500
Όλοι έχουμε ανάγκη τους φίλους στη ζωή μας. 
Ωστόσο, όσο μεγαλώνουμε όλα αλλάζουν. Εμείς, τα γεγονότα στη ζωή μας, οι άνθρωποι γύρω μας και φυσικά οι σχέσεις μας. Έρχομαστε λοιπόν στα 30 μας να κάνουμε έναν απολογισμό. Να δούμε τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα. Τι μας έχει μείνει για τις φιλίες;
Στα 30 μας λοιπόν:
 • Δεν έχουμε αρκετό χρόνο για εκείνους. Ο ελεύθερος χρόνος για διασκέδαση, επικοινωνία, μια βόλτα με φίλους, είναι πλέον σπάνιος. Υποχρεώσεις, δουλειά, παιδιά, σκυλιά, γατιά «ρουφούν» όλη σας την ενέργεια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως είναι δύσκολο να κρατήσουμε δυνατούς τους δεσμούς φιλίας. Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί τους έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Γι΄αυτό θα πρέπει να βρούμε χρόνο.
 • Ξέρουμε πλέον ποιοι είμαστε. Οι φίλοι για μια αρκετά μεγάλη περίοδο της ζωής μας, οριοθετούσαν σε μεγάλο βαθμό το ποιοι είμαστε. Η οικογένεια μας μάς επηρέαζε μέχρι την εφηβεία, μετά οι συνομήλικοι είχαν μεγαλύτερη θέση στη ζωή μας. Όσο όμως μεγαλώνουμε αποφασίζουμε εμείς. Ο λόγος είναι πως οι ανάγκες αλλάζουν και κατά συνέπεια αλλάζουν και τα κριτήρια μας. Αν η δουλειά μας δεν μας ικανοποιεί ή αν έχουμε προβλήματα με το γάμο ή τα παιδιά μας, δεν περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι φίλοι μας σε παρόμοιες καταστάσεις. Αντιδρούμε πλέον διαφορετικά.
 • Η αντίληψη περί φιλίας αλλάζει: Παλιότερα, πιστεύατε πως οι φίλοι που έχετε επιλέξει μέχρι τώρα στη ζωή σας είναι αυτοί θα μείνετε για πάντα μαζί. Τώρα, ξέρετε πως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εννοείται πως μπορείτε να μείνετε για πάντα φίλοι αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να έρθουν καινούρια άτομα στη ζωή σας. Για μία λανθασμένη πεποίθηση, δεν είναι σωστό να αφήσουμε έξω από τη ζωή μας καινούριους φίλους. Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε με νέους ανθρώπους. Μας μαθαίνουν πράγματα, ανταλλάσσουμε πληροφορίες, ιδέες.  Ανοίξτε τον κύκλο των γνωριμιών σας.
 • Όταν μεγαλώνουμε δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Θυμάστε τότε που ήμασταν μικρά και γράφαμε στους τοίχους BFFE (best friends for ever); Τότε το εννοούσαμε γιατί δεν είχαμε τίποτα να μοιράσουμε. Τι γίνεται όμως σήμερα; Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε χιλιάδες προβλήματα και η κρίση θολώνει το μυαλό μας. Ζηλεύουμε τον άλλον που έχει δουλειά, που έχει βρει τον τέλειο σύντροφο, που αγόρασε νέο σπίτι. Ξεχνάμε πως είναι ο φίλος μας. Που έχουμε ορκιστεί στα παγκάκια της γειτονιάς, πως θα είμαστε μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα για πάντα. Μεγαλώνοντας λοιπόν γίνεται το ξεκαθάρισμα και βλέπουμε ποιοι αξίζουν να είναι στη ζωή μας και ποιοι όχι.
Οι φίλοι είναι σημαντικό να υπάρχουν στη ζωή μας. Ειδικά, όταν μεγαλώνουμε και νιώθουμε τη μοναξιά να μας απειλεί.

Δείτε 25 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε…!!


1. Η PEPSI κόλα σαν εταιρεία έχει πτωχεύσει 2 φορές.

2. Το ένα από τα πλοκάμια του χταποδιού είναι το πέος του (Αλλά και τα 8 μπορούν να προσφέρουν απολαύσεις!)

3. Ο μέσος άντρας στη ζωή του παράγει 18 κιλά σπέρμα.

4. Τα μηριαία οστά στον άνθρωπο είναι πιο ανθεκτικά και από το τσιμέντο!

5. Το 98.5 % του DNA του ανθρώπου, είναι το ίδιο με του χιμπατζή! (έχω κάποιους φίλους που μπορούν να στο αποδείξουν αυτό!)

6. Ένα ανθρώπινο σώμα περιέχει 0.2mg χρυσού. (Για βάρος 70 kg- Το βάρος σου σε χρυσό που λέμε!).

7. Σύμφωνα με την Κομισιόν το όριο φτώχειας είναι τα 22 ευρώ την ημέρα. Ενώ ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 18 ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή 4 ευρώ χαμηλότερα από το όριο φτώχειας. (Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία!!!!!!)

8. O μέσος άντρας βγάζει ένα κιλό γένια σε περίπου 30 χρόνια.

9. Η κοκα κολα θα ήταν πράσινη αν δεν πρόσθεταν χρώμα μέσα της ( Χρώμα; Λες να την κάνει ανθυγιεινή;!!)

10. Ο πιο ακριβός καφές του κόσμου, ο Kopi Luwak, φτιάχνετε από κόπρανα ( Κι εσείς γκρινιάζετε που έχετε κάνει το σκατό σας παξιμάδι με τους μισθούς που παίρνετε! Κοίτα αξία το…παξιμάδι!)

11. 52 χιλιάδες αγγλικές λέξεις, είναι ελληνικές (Τότε τι γκρινιάζετε ότι οι νέοι δεν ξέρουν καλά ελληνικά; Όλοι σε φροντιστήρια αγγλικών πηγαίνουν!)

12. O ιδιοκτήτης της Αdidas και ο ιδιοκτήτης της Puma ήταν αδέρφια. (τσακωμένα)

13. H μαμά του Χίτλερ πήγε να κάνει έκτρωση, αλλά ο γιατρός δεν την άφησε και έτσι γεννήθηκε ο μικρός Αδόλφος. (Και μετά σου λέει ότι η έκτρωση είναι αμαρτία!)

14. Το Bacardi έχει σαν σύμβολό του την νυχτερίδα, γιατί τις νύχτες έμπαιναν στο αποστακτήριο παραγωγής του ποτού πάρα πολλές νυχτερίδες. (Κάπως έτσι φτιάχτηκε κι ο Μπάτμαν!)

15. Το λάμα εάν σε συμπαθήσει μπορεί να σε φτύσει. (Χλέπα το λάμα;)

16. Η Wall Street πήρε το όνομά της από έναν τοίχο ο οποίος κατασκευάστηκε με σκοπό να εμποδίζει τα γουρούνια από το να μπαίνουν στην πόλη. (Και μετά μπήκαν όλα μαζί τα γουρούνια στο Χρηματιστήριο)

17. Ο μικρότερος πίθηκος που υπάρχει είναι ο Cebuella pygmaea, ο οποίος έχει μήκος σώματος 13,6 εκατοστά με ουρά από 17 έως 23 εκατοστά. Το βάρος του είναι 120 γραμμάρια. (Αυτή είναι η έκδοση “τσέπης”; )

18. Τις αναλογίες της Barbie τις έχει μία στις 100.000 γυναίκες, ενώ τις αναλογίες του Ken ένας στους 50 άντρες.( Και μετά σου λένε ότι δεν βρίσκουν άντρα! Τι να πούμε κι εμείς γ@@ω τα παιδικά μας πρότυπα!)

19. Στην αρχή όλες οι ζώνες ήταν άσπρες. Με τον καιρό όμως οι άσπρες ζώνες γίνονταν μαύρες (από την βρωμιά). Έτσι ο παλιός καρατέκα είχε μαύρη ζώνη.(Το πλύσιμο δεν ήταν μέσα στις επιλογές τους;)

20. O λόγος που οι Μεξικανοί βάζουν μία φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να απωθούν τις μύγες.( Ο λόγος που οι Έλληνες βάζουν μια φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να δείξουν ότι ξέρουν πως πίνετε η μπύρα. Κι ας μην υπάρχουν μύγες σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων!)

21. Ο Marlboro man Ντέιβιντ Μακλίν πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων το 1995. ( Αλλά προς Θεού, δεν έφταιγε το τσιγάρο!)

22. Στον εμφύλιο πόλεμο της Αμερικής, όταν οι Βόρειοι κατέλαβαν την πόλη των Νότιων, όπου ζούσε ο Τζακ Ντάνιελ, δεν πείραξαν καθόλου τον Τζακ, γιατί δεν ήθελαν να ξεμείνουν από ουίσκι. ( Βίσμα ο Τζάκ!)

23. Ο Ian Hibbell, από τα πιο μεγάλα ονόματα στον χώρο της ποδηλασίας, είχε γυρίσει τα τελευταία 40 χρόνια όλο τον κόσμο με το ποδήλατό του. Από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την
Αλάσκα μέχρι την Ινδονησία. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2008 έπεσε θύμα ασυνείδητου οδηγού στην Εθνική οδό, στο ύψος της Βαρυμπόπης. Ο άτυχος Βρετανός άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ Κηφισιάς.( Και κάπου εδώ μένεις κόκκαλο κ συνειδητοποιείς πόσο χαζός λαός είμαστε. Πάντως αυτός κάτι ήξερε. Έκανε 40 χρόνια προπόνηση για να έρθει στην Ελλάδα, μήπως και καταφέρει να αποφύγει τους Έλληνες οδηγούς. Δυστυχώς δν τα κατάφερε…)

24. Οι Κινέζοι γιορτάζουν τα γενέθλια τους κάθε 10 χρόνια.(Δεν ψηλώνουν πολύ από χρόνο σε χρόνο, γι αυτό μάλλον!)

25. To 1989 ένας αστεροειδής με διάμετρο 300m και όνομα 4581 Asclepius πέρασε 700000km μακρυά από την γη. Ο αστροειδής πέρασε από το σημείο που η γη βρισκόταν 6 ώρες πριν. (Ωραία το παραδέχομαι. Γεννήθηκα το 1989 και έτσι ήρθα στη Γη. Μπορείτε να με λέτε Κλάρ Κεντ…)

…θα ξαναφάς χταπόδι;;;

Ακόμα δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις αυτό που διάβασες για τον ποδηλάτη.


http://www.newscity1.net

Τι λέει η χειραψία σας για το χαρακτήρα σας! (βίντεο)Η χειραψία λέει πολλά για εμάς. Ίσως είναι και η πρώτη επικοινωνία την ώρα που συστήνεστε. 

Η σωστή χειραψία δείχνει άτομο με αυτοπεποίθηση, που ξέρει ποιος είναι και τι θέλει, κάποιον αποφασισμένο να πετύχει.

Από την άλλη, μια αδιάφορη χλιαρή χειραψία δίνει κακή εικόνα και είναι πολλοί που θα σας αντιπαθήσουν εξαρχής.

Είτε είναι ένας υποψήφιος εργοδότης, είτε κάποιος που γνωρίζετε σε κοινή παρέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χειραψία σας για να κάνετε θετική εντύπωση από την πρώτη στιγμή (σε συνδυασμό με ένα χαμόγελο).

Μερικά DOs και DON’Ts για την πρώτη χειραψία λοιπόν.

DO
Σφίξτε το χέρι του προσώπου με το οποίο κάνετε τη χειραψία – δεν αρέσει σε κανέναν ένα χέρι που με το ζόρι κάνει την κίνηση!
Στο «χαίρω πολύ» κινήστε το χέρι δυο φορές. Όχι παραπάνω, γιατί καταντά εντελώς αμήχανο.
Χαμογελάστε και κοιτάξτε τον άλλο στα μάτια

DON’T
Μην είστε αδιάφοροι όταν ακούτε το όνομα του συνομιλητή σας.
Όταν κάνετε τη χειραψία, μην αφήσετε απότομα το χέρι του συνομιλητή σας.
Μην ξεπεράσετε τα 2–3 δευτερόλεπτα χειραψίας.


http://www.diaforetiko.gr/

Νάρκωσε τη 12χρονη κόρη του για να βιάσει τη φίλη της


Ο Ρόμπερτ Τσέστερς φέρεται να νάρκωσε τη 12χρονη κόρη του, για να βιάσει τη φίλη της.  

Ο 42χρονος πατέρας τριών παιδιών και χήρος, αρνήθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, νωρίτερα αυτόν το μήνα. Η δίκη του θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τη δικογραφία η σχέση του Τσέστερ με τη φίλη της κόρης του ξεκίνησε όταν ένα βράδυ το κορίτσι κοιμήθηκε στο σπίτι τους, τον περασμένο Αύγουστο.

Στο κινητό του παιδιού βρέθηκαν δύο μηνύματα από τον δράστη που έγραφαν:

“Είμαι χαμένος χωρίς εσένα. Η κόρη μου θα λείπει αυτό το Σαββατοκύριακο, οπότε θα μπορείς άνετα να ξαπλώσεις μαζί μου και να με αγαπάς”.

Στο δεύτερο μήνυμα έγραφε:

“Όταν κάναμε έρωτα χθες το βράδυ το μόνο που ήθελα ήταν η καρδιά σου. Η καρδιά σου είναι το μόνο που χρειάζομαι, το ότι σου κάνω έρωτα είναι απλά ένα υπέροχο μπόνους. Σε αγαπάω τόσο πολύ και δεν μπορώ να περιμένω πότε θα σε ξαναδώ και πότε θα σε κρατήσω ξανά στην αγκαλιά μου. Μπομπ”.

Τα μηνύματα εστάλησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου και ο Μπομπ Τσέστερ συνελήφθη στις 11 του περασμένου Σεπτέμβρη. 

Μία φίλη της κοπέλας είδε τα μηνύματα στο κινητό της 12χρονης και ειδοποίησε τις αρχές. Μόλις ο φερόμενος ως δράστης το έμαθε της έστειλε ακόμα ένα μήνυμα, στο οποίο την απειλούσε:

“Πες τους ότι αν φυλακιστώ η φίλη σου θα χάσει τον πατέρα της για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ό,τι και να γίνει εγώ θα ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ”.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του Τσέστερ, για να τον συλλάβει, τον βρήκε στο φορτηγό του, με ένα βλέμμα απαθές κι ένα σημείωμα αυτοκτονίας δίπλα του.

Ο Τσέστερ που είχε χάσει ένα χρόνο πριν την επί 20 χρόνια σύζυγό του, είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνος και η 12χρονη κόρη του ήταν πολύ κοντά, αλλά δεν είχαν σεξουαλική επαφή ποτέ. Το κορίτσι είπε ότι τον περασμένο Αύγουστο είχαν κάνει σεξ.

Το τελικό σχέδιο για τον φόρο ακινήτων: Ποιοι θα πληρώσουν διπλά

Το τελικό σχέδιο για τον φόρο ακινήτων: Ποιοι θα πληρώσουν διπλά
Στα χέρια βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκεται το τελικό σχέδιο Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Στις 11 το πρωί συνεδριάζει το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ και στην περίπτωση που υπάρξει ομόφωνη απόφαση τότε αναμένεται ακόμη και σήμερα να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τη ΝΔ αλλά το «γαλάζιο» στρατόπεδο εμφανίζεται λιγότερο διαφοροποιημένο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο εκφράζεται η εκτίμηση από κορυφαία κομματικά στελέχη ότι τελικά θα υπερψηφιστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει σήμερα ή το αργότερο αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Μπορεί επισήμως το θέμα να είναι οι εξελίξεις στο Εurogroup ωστόσο αναμένεται να τεθεί και το θέμα του φόρου στα ακίνητα.  

Διπλός φόρος – Πάνω από 300.000 ευρώ


Το οικονομικό επιτελείο μετά και τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης προχώρησε σε «λίφτινγκ» του νομοσχεδίου. Ωστόσο δεν άλλαξε ο μνημονιακός στόχος των εσόδων που είναι 2,9 δισ. ευρώ.

Η κατανομή των βαρών θα γίνει πλέον με ένα διπλό σύστημα που θα φορολογεί το ακίνητο αλλά και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας. Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να φορολογηθεί διπλά η μεσαία αστική ιδιοκτησία. Πρακτικά δηλαδή ένας φορολογούμενος που έχει ένα σπίτι θα φορολογηθεί για αυτό με χαμηλό συντελεστή. Το ίδιο και εάν έχει ένα εξοχικό. Στο τέλος, όμως, θα κληθεί να καταβάλλει και φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας εάν η συνολική ακίνητη περιουσία του ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μικρότερο φόρο θα πληρώσουν τα αγροτεμάχια και αγροτικά οικόπεδα, ενώ προτείνεται να ελαφρύνουν περαιτέρω ή να απαλλαγούν πλήρως τα αγροτικά κτίσματα.

Το σχέδιο του ενιαίου φόρου ακινήτων

• Η συνολική ακίνητη περιουσία που θα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ θα φορολογείται με έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
• Ο νέος φόρος θα συνδυάζει έναν φόρο ανά ακίνητο με χαμηλότερους συντελεστές από το αρχικό σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
• Ο στόχος είναι να μειωθεί η φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των αγροτικών οικοπέδων
• Εξετάζεται εάν θα ελαφρύνουν ή θα απαλλαγούν πλήρως τα αγροτικά κτίσματα (βοηθητικοί χώροι στα κτήματα, μαντριά κλπ.)
• Δεν ισχύει πλέον το αφορολόγητο
• Είναι ορατός ο κίνδυνος διπλής φορολόγησης των μεσαίων ιδιοκτησιών
Real.gr

EΠΙΒΙΩΣΗ: 10 ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΜΑΣ.Πολύ ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο για όσους ενδιαφέρονται να αποθηκεύσουν τρόφιμα για το διάστημα 1 έτους. 

Όλοι ετοιμάζονται για ...
την κρίση που έρχεται και δεν μιλάω για την οικονομική κρίση που έχει "χτυπήσει" την χώρα μας, αλλά για την παγκόσμια διατροφική κρίση που είναι στα πρόθυρα να ξεσπάσει.


Τί πρέπει νά αποθηκεύσετε στό κελλάρι σας;Τό κελλάρι σας θά πρέπει νά αποτελείται άπό τρεις βασικές κατηγορίες τροφίμων: ξηρά τροφή, κονσερβαρισμένη τροφή, καί βοηθητικά τρόφιμα. 


Γιά τά τρόφιμα σέ κονσέρβεςς, νά ακολουθείτε μονίμως τόν κανόνα Ότι Μπαίνει Πρώτο Βγαίνει Πρώτο, ώστε νά τά ανανεώνετε. Πάντα νά τοποθετείτε τις νεώτερες κονσέρβες στό πίσω μέρος τοϋ ραφιού, καί νά μετακινείτε τίς παλιότερες μπροστά. Νά τρώτε τά παλιότερα τρόφιμα πρώτα.
Είναι καλή ιδέα νά βάζετε ημερομηνία σέ κάθε αποθηκευμένο τρόφιμο. Έγώ χρησιμοποιώ έναν μαρκαδόρο μέ μύτη μέσου πάχους. 'Άν έχετε πολλές κονσέρβες νά σημαδέψετε, χρησιμοποιείτε μία σφραγίδα χρονολόγησης. Γιά νά είστε πάντα ενήμεροι, νά χρησιμοποιείτε ένα ημερολόγιο πολλαπλών ετών.


Πέρα άπό τά αντικείμενα πού αναφέρονται στό κεφά­λαιο 2, νά μερικά ακόμα πράγματα πού θά χρειαστείτε στό κελλάρι σας:...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έξυπνες διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείωνΕίναι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους διαφήμισης, καθώς είναι ορατές σε πολύ μεγάλο κοινό, πεζούς, οδηγούς και επιβάτες. Όταν μάλιστα επιπλέον οι διαφημίσεις είναι έξυπνες και δημιουργικές όχι μόνο έχουν καλύτερο αποτέλεσμα για το διαφημιζόμενο αλλά μας δημιουργούν και μερικές ευχάριστες στιγμές στη ρουτίνα της καθημερινότητας.Πηγή

Γνωρίστε το Λονδίνο σε 4 λεπτά! (VIDEO)Η βρετανική πρωτεύουσα είναι η μεγάλη αδυναμία του φωτογράφου Mattia Bicchi, ο οποίος δεν βαριέται ποτέ να την επισκέπτεται ξανά και ξανά. Από αυτά τα πολλά ταξίδια του λοιπόν έφερνε πάντα κατά την επιστροφή του έναν τεράστιο όγκο φωτογραφιών, ενώ αυτό που παρατηρούσε ήταν μικρές αλλαγές στην πόλη. Κάποια στιγμή αποφάσισε να συνθέσει όλες αυτές τις εικόνες σε ένα time lapse βίντεο… φόρος τιμής στην αγαπημένη του πόλη. Γνωστά αρχιτεκτονικά μνημεία, κατοικίες, δρόμοι και εναλλαγές ημέρας νύχτας προσδίδουν τη μαγεία που αρμόζει σε αυτή την πολύ όμορφη πόλη. Απολαύστε το.

Το φυτό που μπορεί να σκοτώσει τον καρκίνο σε 40 ημέρες !!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ!!!


Ενα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως... δολοφόνος του καρκίνου, με την ένωση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο του ...παγκρέατος. Γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο στην Μινεσότα www.cancer.umn.edu, η ένωση των φυτών δεν οδήγησε σε κανένα σημάδι όγκου μετά από μια περίοδο 40 ημερών - ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ένωσης. Περιέχει κάτι που είναι γνωστό ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες.

Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου εξήγησε στο Bloomberg:

 


Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, είπε. Οπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκούμη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι ακόμη αργά για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους.

Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng.

Το Turmeric (κουρκουμάς) και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι έχει καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες που είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα φάρμακα κατά του ουσίες και βασικό, χωρίς παρενέργειες! Παρ 'όλα αυτά, οι μεγαλοφαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές.

Ο ιδρυτής της δυναστείας των… αιλουροειδών!!!!!!!


Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε 
στα Ιμαλάϊα τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδους αιλουροειδούς. Τα απολιθώματα δείχνουν ότι το είδος αυτό έμοιαζε με τη λευκή λεοπάρδαλη (ή λεοπάρδαλη του χιονιού) που ζει σήμερα. Το είδος αυτό είναι το αρχαιότερο είδος των αιλουροειδών που γνωρίζουμε.Η αποκάλυψη

Ομάδα αμερικανών και κινέζων παλαιοντολόγων εντόπισε πριν από τρία χρόνια σε μια περιοχή του νοτιοδυτικού Θιβέτ περίπου 100 οστά τα οποία έδειχναν ότι ανήκουν σε κάποιο αρχαίο ζώο. Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες στα απολιθώματα αλλά και οι αναλύσεις του DNA που εντοπίστηκε σε αυτά και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Οπως διαπιστώνεται τα απολιθώματα προέρχονταν από τουλάχιστον τρία ζώα και δεύτερον - και πιο σημαντικό - ότι αυτά τα ζώα ανήκαν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος αιλουροειδούς που είναι και το αρχαιότερο που γνωρίζουμε. Οι ερευνητές ονόμασαν το άγνωστο είδος Panthera blytheae και οριοθετούν χρονικά την παρουσία του στον πλανήτη πριν από 4-6 εκ. έτη. To αρχαιότερα μέχρι σήμερα απολιθώματα αιλουροειδούς είχαν εντοπιστεί στην Τανζανία και ανήκουν σε ένα είδος που ζούσε πριν από 3,6 εκ. έτη.

Η μελέτη του κρανίου του αρχαίου είδους που εντοπίστηκε στα Ιμαλάϊα έδειξε ότι μοιάζει πολύ με εκείνο της λευκής λεοπάρδαλης

Ασία και όχι Αφρική

Οπως είναι ευνόητο η ανακάλυψη μεταβάλει τα δεδομένα ενισχύοντας τη θεωρία ότι τα μεγάλα αιλουροειδή πρωτοεμφανίστηκαν και εξελίχθηκαν στην Ασία και από εκεί μετανάστευσαν σε άλλες περιοχές. «Πρόκειται για ένα είδος που είναι κοντινός συγγενής της λευκής λεοπάρδαλης. Οι βιολόγοι, βασιζόμενοι σε αναλύσεις DNA, υπεδείκνυαν ως τόπο προέλευσης των αιλουροειδών την Ασία όμως τα ευρήματα, τα απολιθώματα, δεν συμφωνούσαν μαζί τους. Η ανακάλυψη όπως φαίνεται ‘δένει’ τη θεωρία των βιολόγων και την επαληθεύει» αναφέρει ο Τζακ Τσενγκ, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Royal Society Proceedings B».


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Φίδι με κεφάλι ανθρώπινο πιάστηκε στην Μαλαισία!!!!
Φίδι με κεφάλι ανθρώπινο πιάστηκε στην Μαλαισία, τρομακτική είναι η σκηνή όπου δείχνει το πρόσωπο του, τα συμπεράσματα είναι δικά σας...


πηγη
ΠΗΓΗ

ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το φάντασμα του παππού εμφανίστηκε στα βαφτίσια της εγγονής του!!! (φωτο)

diaforetiko.gr : 89 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το φάντασμα του παππού εμφανίστηκε στα βαφτίσια της εγγονής του!!! (φωτο)
Η Heather Sewell εμφάνιζε τις φωτογραφίες από τη βάφτιση της κόρης της όταν πρόσεξε μια περίεργη μορφή…Τις έδειξε αμέσως στη μητέρα της, η οποία υποστήριξε πως αυτή η περίεργη μορφή μοιάζει φοβερά στον άντρα της, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει 17 χρόνια πριν.
Αν οι οικογένεια θέλει να πιστεύει αυτό, ποιοι είμαστε εμείς που θα τους κατακρίνουμε…
diaforetiko.gr : 91 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το φάντασμα του παππού εμφανίστηκε στα βαφτίσια της εγγονής του!!! (φωτο)
diaforetiko.gr : 90 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το φάντασμα του παππού εμφανίστηκε στα βαφτίσια της εγγονής του!!! (φωτο)

Ποια είναι τελικά τα 7 θαύματα του κόσμου;Αξίζει να διαβαστεί!diaforetiko.gr : 7 8aumata Ποια είναι τελικά τα 7 θαύματα του κόσμου;Αξίζει να διαβαστεί!
Μετά το τέλος του μαθήματος ο δάσκαλος ζήτησε από τους μαθητές του να κάνουν μια εργασία:
Έπρεπε να γράψουν σε μια λίστα αυτά που κατά τη γνώμη τους ήταν…
τα σημερινά «επτά θαύματα του κόσμου». Όσα, δηλαδή, πίστευαν ότι υπερτερούν σε μέγεθος και αξία για τον άνθρωπο στη σύγχρονη εποχή. Το μυαλό όλων, βέβαια, -χωρίς να πολυσκεφτούν- πήγε αμέσως σε κτίρια και μνημεία που κατασκεύασαν σπουδαίοι άνθρωποι ανά τον κόσμο. Έτσι ο κάθε μαθητής ξεχωριστά ξεκίνησε την απαρίθμηση… Παρότι υπήρξαν κάποιες διαφωνίες μεταξύ των μαθητών, οι περισσότερες γνώμες των παιδιών έδειχναν να συγκλίνουν σε συγκεκριμένα «θαύματα» τα οποία αφορούσαν στα παρακάτω:
1. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου
2. Το Τaj Mahal
3. To Grand Canyon
4. Το κανάλι του Παναμά
5. To Εmpire State Building
6. Η βασιλική του Αγίου Πέτρου
7. Το Σινικό Τείχος…
Αρκετά ικανοποιημένος ο δάσκαλος από τις γνώσεις των μαθητών του άρχισε να μαζεύει τα γραπτά τους. Τότε μόνο πρόσεξε -προς μεγάλη έκπληξη όλων- ότι μια μαθήτρια δεν είχε τελειώσει ακόμη το γράψιμο. Τη ρώτησε, λοιπόν, αν είχε κάποιο πρόβλημα με τη λίστα της.
Το κορίτσι απάντησε: «Nαι, έχω ένα μικρό πρόβλημα. Δεν μπορώ να αποφασίσω, γιατί είναι τόσα πολλά…»
Ο δάσκαλος απορώντας με την απάντησή της είπε: «Πες μας, λοιπόν, τι έχεις γράψει, για να δούμε αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.»
Το κορίτσι στην αρχή δίστασε, μα μετά διάβασε με θάρρος: «Πιστεύω τα επτά θαύματα του κόσμου είναι…
1. Να βλέπεις…
2. Να ακούς…
3. Να αγγίζεις…
4. Να γεύεσαι…
5. Να αισθάνεσαι…
6. Να γελάς…
και
7. Να αγαπάς…»
Η ησυχία στην αίθουσα ήταν τέτοια, που θα άκουγες και μια καρφίτσα αν έπεφτε…

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!

diaforetiko.gr : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!
Με φόντο τον «πολύχρωμο» ουρανό της Νότιας Αφρικής και πρωταγωνιστές ζώα, ο φωτογράφος Andrew Schoeman κατέγραψε με το φακό του μοναδικές εικόνες….Ο 40χρονος έκανε φωτογραφικό σαφάρι στην χώρα της «Μαύρης Ηπείρου» και «αιχμαλώτισε» στιγμές λιονταριών, πτηνών ακόμη και ελεφάντων στο ηλιοβασίλεμα και την ανατολή.Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες:diaforetiko.gr : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!
diaforetiko.gr : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!
diaforetiko.gr : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!
diaforetiko.gr : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!
diaforetiko.gr : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!
diaforetiko.gr : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!
diaforetiko.gr : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!
diaforetiko.gr : ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Φωτογραφικό σαφάρι στη Νότια Αφρική!!

Το AIDS δημιουργήθηκε εργαστηριακά με στόχο την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού!!! (έγγραφο)

diaforetiko.gr : interesting wtf facts you didnt know06 Το AIDS δημιουργήθηκε εργαστηριακά με στόχο την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού!!! (έγγραφο)
Η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη, διαπίστωση που επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του ιού ΗIV. Το pentapostagma.gr μετά από έρευνα σας παρουσιάζει ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο μέσω του οποίου αποδεικνύεται ότι το AIDS δημιουργήθηκε σε εργαστηριακές συνθήκες και χρησιμοποιήθηκε για να καθυποτάξει την ανθρωπότητα στον φόβο και να οδηγήσει σε σταδιακή μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η παρακάτω φωτογραφία αποτελεί επίσημο έγγραφο που βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
diaforetiko.gr : %CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF %CE%B3%CE%B9%CE%B1 %CF%84%CE%BF AIDS Το AIDS δημιουργήθηκε εργαστηριακά με στόχο την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού!!! (έγγραφο)

Το έγγραφο αποδεικνύει ότι ο ιός του HIV δημιουργήθηκε σε εργαστηριακές συνθήκες από το Υπουργείο Αμύνης των Η.Π.Α.
Το πρόγραμμα Σκοπιμότητας (Feasibility program) ολοκληρώθηκε κατά τη διετία 1974-1975 και ο ιός δημιουργήθηκε μεταξύ 1974 και 1979. Το εμβόλιο που περιείχε AIDS ξεκίνησε να εγχέεται σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αφρικανούς το 1977. Επίσης, περισσότεροι από 2.000 λευκοί ομοφυλόφιλοι άνδρες (Επιχείρηση Δούρειος Ίππος) έλαβαν εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας τύπου Α που “τροποποιήθηκε” το 1978 στο Κέντρο Ελέγχου Μολυσματικών Παθήσεων στη Νέα Υόρκη..
Η ανάπτυξη του ιού, είχε προφανώς δύο κύριους στόχους: (1) Χρησιμοποιήθηκε ως Πολιτικό και εθνοτικό όπλο (2) Χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης μείωσης του πληθυσμού.
Στις 29 Ιουλίου του 1969, μερικές μόλις ημέρες αφότου το Υπουργείο Αμύνης ζήτησε ερευνητική επιχορήγηση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από το Κογκρέσο για την «δημιουργία ενός συνθετικού βιολογικού παθογόνου, μίας ουσίας που ουσιαστικά δεν υπάρχει στη φύση και στην οποία δεν είναι δυνατόν να αποκτηθεί φυσική ανοσία», ο Πρόεδρος της Ομάδας Δράσης των Ρεπουμπλικανών για τους Φυσικούς Πόρους και τον Πληθυσμό, ο George Bush ο πρεσβύτερος, τόνισε την άμεση ανάγκη ανάληψης δράσης για τον έλεγχο του πληθυσμού ώστε να αντιμετωπιστεί η “αυξανόμενη κρίση στον Τρίτο Κόσμο”..
Ο προγραμματισμός της επιδημίας του AIDS
Το 1972, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών του Αφρικανικού πληθυσμού κατά της ευλογιάς. Το συγκεκριμένο εμβόλιο μόλυνε με AIDS εκατομμύρια φτωχούς Αφρικανούς, με τους αριθμούς των μολύνσεων να αυξάνονται ραγδαία. Το συγκεκριμένο γεγονός «προβλημάτισε» τους ελίτ, όπως τον GHW Bush, τους Rockefellers, την Λέσχη της Ρώμης και τα Μέλη της Λέσχης Bilderberg από το 1969, και άδραξαν την ευκαιρία με την σκόπιμη πρόσθεση του ιού HIV στο εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β.
Οι μελέτες που αφορούν τα εμβόλια κατά της ηπατίτιδας B είναι άκρως απόρρητες, βρισκόμενες υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Washington όπου κανένας δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση.

Τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να λέμε στο παιδί μας

diaforetiko.gr : 7b56290c84afd005b6f1646926454286 M 300x225 Τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να λέμε στο παιδί μας
Τα 10 συχνότερα πράγματα που λέμε λάθος στα παιδιά μας. Τι καταλαβαίνει ο παιδικός εγκέφαλος… τρόποι αντίδρασης και αντιμετώπισης ανάλογα με την κατάσταση!
1. Πού χτύπησες; Θα το κάνω «ντα»Το παιδί καταλαβαίνει: Ό,τι δεν μου αρέσει το χτυπάω. Άρα δεν είναι κακό να χτυπάμε. Έτσι, μην απορήσετε όταν το παιδί θα αρχίσει να χτυπάει κι εσάς τις ίδιες. Σίγουρα αν θα το κάνει θα προσπαθήσετε να του δείξετε ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό. Ωστόσο, το παιδί λαμβάνει μπερδεμένα μηνύματα από εσάς. Δηλαδή βλέπει τον ίδιο άνθρωπο να του λέει δυο διαφορετικά πράγματα, αντίθετα μεταξύ τους. Αυτό του δημιουργεί σύγχυση και ανασφάλεια. Τα μπερδεμένα, διπλά μηνύματα συνδέονται με την εμφάνιση πολλών ψυχικών διαταραχών στο μέλλον.
Πώς να αντιδρούμε: Μπορούμε όταν θα χτυπήσει απλά να πούμε «Δεν πειράζει» ή «Δεν πειράζει, την επόμενη φορά θα προσέξεις πιο πολύ» ή απλά να αγκαλιάσουμε το παιδί και να το φιλήσουμε.2. Μπράβο! Καλό παιδί!
Το παιδί καταλαβαίνει: Δηλαδή, αν δεν κάνω αυτό που μου λέει είμαι κακό παιδί. Ωστόσο, σίγουρα το «κακός» το ακούει από εσάς να το χρησιμοποιείτε για να χαρακτηρίσετε κάτι πραγματικά κακό. Έτσι, όταν δεν κάνει αυτό που του ζητάτε νιώθει άσχημα για τον εαυτό του και όχι για την συμπεριφορά του. Αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, υπάρχει ο κίνδυνος να πληγώσουμε την αυτοεκτίμηση του παιδιού.
Πώς να αντιδρούμε: όταν κάνει κάτι όμορφο ή σωστό χρειάζεται να είμαστε συγκεκριμένοι. «Τι όμορφη ζωγραφιά που έκανες!» ή «Μπράβο που άκουσες τη μαμά και καθόσουν στην καρέκλα» «Μπράβο που μίλησες χαμηλόφωνα όταν ήθελες να μου ζητήσεις νερό».3. Τι θέλεις να κάνουμε μετά;Το παιδί σκέφτεται: Τι πρέπει άραγε να απαντήσω; Ποιο είναι το σωστό; Γιατί με ρωτάει; Η ίδια δεν ξέρει; Εγώ είμαι αυτός/η που αποφασίζω.
Αν όμως το παιδί πει για παράδειγμα, ότι θέλει να πάει στις κούνιες και εσείς το βάλετε τιμωρία για κάτι, θα σκέφτεται ότι φταίει εκείνο που ήθελε να πάει στις κούνιες. Όταν το παιδί νιώθει ότι έχει εκείνο την εξουσία αναπτύσσει έναν ψευτοδυναμισμό. Το αίσθημα ότι μπορεί να κάνει ό, τι θέλει, κάτι που δεν θα μείνει μόνο για την στιγμή που θα το ρωτήσετε, αλλά θα είναι μια γενική του αίσθηση. Έτσι, θα δυσκολεύεστε να θέσετε τα όρια, που είναι απαραίτητα για ανάπτυξή του. Επίσης, το παιδί μπερδεύεται όταν έχει πολλές επιλογές και νιώθει ανασφάλεια.
Τι να του λέτε: Να του ανακοινώνετε την επόμενη δραστηριότητά του με τόνο σίγουρο, ήρεμο και ευχάριστο.
4. Αν το ξανακάνεις η μαμά θα κλαίει (ή θα στεναχωρηθεί)
Το παιδί καταλαβαίνει: Κάνω την μαμά να κλαίει. Έχω την δύναμη να στεναχωρώ τη μαμά. Άρα όταν η μαμά θα είναι στεναχωρημένη, μάλλον θα έχω φταίξει εγώ.
Επειδή τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειρίζονται τις παρορμήσεις τους και σίγουρα δεν ξέρουν ακόμη να διαχωρίσουν το σωστό από το λάθος, σίγουρα όλο και κάτι θα κάνει το παιδί που δεν θα πρέπει. Άρα έτσι, το κάνουμε να σκέφτεται ότι στεναχωρεί τη μαμά ή τον μπαμπά του.
Το ζήτημα δεν είναι να επιβάλλουμε πειθαρχία στα παιδιά έχοντας την αίσθηση ότι το κάνουν για εμάς. Τα παιδιά δεν πρέπει να σκέφτονται τους γονείς τους! Πρέπει να γίνεται το ανάποδο! Επίσης, οι γονείς πρέπει να μαθαίνουν στα παιδιά να σκέφτονται το καλύτερο για τον εαυτό τους. Έτσι θα αναπτύσσουν υγιής προσωπικότητες.
Τα παιδιά δεν πρέπει να λυπούνται, να προβληματίζονται και να στεναχωριούνται για τους γονείς. Έχουν ήδη πολλά να διαχειριστούν: To μεγάλωμά τους!
Έχω δει πολλούς ενήλικες που ως παιδιά ήταν πιο ώριμα από την ηλικία τους έχοντας την ευθύνη να σκέφτονται για τους γονείς τους, που τελικά έμειναν συναισθηματικά ανώριμοι (Το σύνδρομο του Πήτερ Πάν/γονεϊκό παιδί).
5. Μην πιάνεις το τσουτσούνι (ή το πιπί) σου. Κακό! (ή Βρώμικο)
Το παιδί σκέφτεται: «Είναι κακό να ασχολούμαι μα τα γεννητικά μου όργανα. Είναι βρώμικα και κακά». Αν ενοχοποιούμε τον αυνανισμό ενοχοποιούμε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις και άρα την σεξουαλική ανάπτυξη και ωρίμανση του παιδιού.
Πώς αντιδρούμε: Σεβόμαστε τις σεξουαλικές ανάγκες του παιδιού (οι οποίες αρχίζουν από τα 2 χρόνια περίπου) και αν το κάνει σε δημόσια θέα, μόνο τότε του λέμε ήρεμα και ευγενικά να το κάνει μόνος/η του στο δωμάτιό του και ότι δεν είναι ευγενικό να το κάνει όταν είναι κάποιος άλλος μπροστά.
6. Θα έρθεις αγκαλίτσα; Όχι; Τότε κι εγώ θα φύγω
Το παιδί σκέφτεται: H Μαμά (ή ο μπαμπάς) θα με εγκαταλείψουν αν δεν κάνω αυτά που μου ζητάνε. Άρα είναι κάτι που μπορεί να κάνουν ανά πάσα στιγμή (γιατί ξέρει ότι δεν θα μπορεί πάντα να κάνει το σωστό). Έτσι, ζει με τον φόβο. Μπορεί επίσης να εκδηλώνει έντονο άγχος αποχωρισμού.
Πώς να αντιδρούμε: Αν το παιδί δεν θέλει να μας αγκαλιάσει ή να μας φιλήσει, δεν πρέπει να το πιέζουμε. Θα το κάνει όταν θελήσει το ίδιο. Γενικά τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ελεύθερα να εκφράζουν τα συναισθήματά τους όποια κι αν είναι αυτά. Έτσι, δεν θα φοβόμαστε ότι μας κρύβουν πράγματα που μπορεί να γίνονται και να τα στενοχώρησαν.
7. Πάρε το ποτήρι αλλά μην το ρίξεις στο πάτωμα και κάνει μπαμ
Το παιδί σκέφτεται: Ωραίο ακούγεται αυτό. Ας το κάνω να δω τι θα γίνει. Θα το δοκιμάσω!
Δεν πρέπει να μιλάμε για την αταξία στα παιδιά πριν την κάνουν! Είναι σα να τους γνωρίζουμε κάτι καινούριο που σίγουρα θα τους εξάψει την περιέργεια.
Πώς να τους μιλάμε: Όταν το παιδί, ετοιμάζεται να κάνει κάτι επικίνδυνο, τα προειδοποιούμε μια φορά ότι αν το ξανακάνει θα μπει στην τιμωρία. Μόλις το ξανακάνει, αμέσως το βάζουμε τιμωρία.
8. Έκανες την πιο ωραία ζωγραφιά στην τάξη; Ή ήσουν το καλύτερο παιδί στην τάξη;
Το παιδί σκέφτεται: Για να είναι ωραία πρέπει να είναι η πιο ωραία, για να είμαι καλό πρέπει να είμαι το καλύτερο. Αν δεν είμαι το καλύτερο, δεν είμαι καλό.Το παιδί μπαίνει συνεχώς στη διαδικασία να συγκρίνεται με τα υπόλοιπα παιδιά, κάτι πολύ αγχωτικό. Επίσης νιώθει μειονεκτικά για τον εαυτό του καθώς δεν αναπτύσσει αίσθημα υψηλής αυτοαξίας. Πάντα, το αν νιώθει άξιος ενήλικας, θα εξαρτάται από τους άλλους. Άρα θα γίνει ένας ενήλικας που θα ζητά συνεχώς την επιβεβαίωση από τους γύρω του καθώς κατά βάθος δεν θα πιστεύει στον εαυτό του. Έχω δει πολλούς ανθρώπους με διαταραχή πανικού, φοβίες και κατάθλιψη, οι οποίοι έχουν ακριβώς το παραπάνω σκεπτικό.
Πώς να αντιδρούμε: «Μπράβο!» (για την προσπάθεια, την δημιουργικότητα, την συγκέντρωση, την αφοσίωση, την υπακοή, την πειθαρχία, την συνέπεια) Λέξεις που μπορούμε να αναφέρουμε μετά το «μπράβο» ανάλογα με την περίσταση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην του πείτε μπράβο είσαι πολύ έξυπνος, γιατί είναι πολύ γενικό. Ειδικά ένα μεγαλύτερο παιδί που πηγαίνει σχολείο, χρειάζεται επιβράβευση για κάτι συγκεκριμένο που κάνει και όχι γενικό.
9. Μην κλαις. Μπράβο! Καλό παιδί!
Το παιδί σκέφτεται: Aν κλαίω είμαι κακός/ιά. Άρα είμαι κακός/ιά (γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα θελήσει να κλάψει για κάτι). Το πιθανότερο είναι να καταπιέζει το συναίσθημά του ή να το κρύβει όταν για παράδειγμα έγινε κάτι στον παιδικό σταθμό ή στο σχολείο και το έκανε να κλάψει.
Πώς να αντιδρούμε: Απλά προσπαθούμε να καταλάβουμε το γιατί κλαίει και ενθαρρύνουμε το παιδί να εκφράζεται με το λόγο. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε να σταματήσουμε το κλάμα του.
10. Την γιαγιά την πήρε ο Θεούλης
Το παιδί σκέφτεται: O Θεούλης είναι κακός, πήρε μακριά κάποιον που αγαπώ.
Αν θέλετε να καλλιεργήσετε την πίστη στο παιδί σας, καλό είναι να του μιλάτε ξεκάθαρα για τα θεία. Κάτι καλό δεν μπορεί να κάνει κάτι κακό.
Τι να του πείτε: Η γιαγιά θα είναι πάντα στην καρδιά σου και στο μυαλό σου. Έτσι, μπορείς να την βλέπεις όποτε θέλεις, αρκεί να κλείνεις τα μάτια σου και να την σκέφτεσαι.

Η τεχνολογία δίνει ώθηση στην… απιστία!

diaforetiko.gr : MediaAssets4 600x370 Η τεχνολογία δίνει ώθηση στην… απιστία!
Υπάρχουν πολλοί λόγοι και ακόμη περισσότεροι τρόποι να απατήσει κανείς, όμως φαίνεται πως η εξέλιξη της τεχνολογίας το κάνει ακόμη πιο εύκολο! 
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο δείχνει ότι το 25% των παντρεμένων ζευγαριών είχε κάποια στιγμή εξωσυζυγική σχέση, ενώ πρόσφατη έρευνα για τη Σεξουαλική Συμπεριφορά των Αμερικανών δείχνει ότι το 14% των παντρεμένων γυναικών έχει απατήσει τουλάχιστον μία φορά το σύζυγό του, με το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες να αγγίζει το 22%.
Αυτά τα ποσοστά αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Ένας από τους λόγους είναι οι μειωμένοι ηθικοί ενδοιασμοί απέναντι στην απιστία. Όμως ακόμη σημαντικότερο ρόλο παίζει η τεχνολογία, η οποία διευκολύνει τα ερωτικά παραστρατήματα.
Υπάρχουν μάλιστα και applications που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει! Ένα από αυτά, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί το GPS του τηλεφώνου προκειμένου να εντοπίσει άτομα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή και είναι ερωτικά διαθέσιμα! Μια άλλη εφαρμογή επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων και φωτογραφιών με δυνατότητα διαγραφής σε συγκεκριμένο χρόνο, ώστε να μην υπάρχει ανησυχία ποιος θα τα ανακαλύψει.
Υπάρχουν βέβαια και αντίστοιχες ιστοσελίδες, στις οποίες μπορεί να δημιουργήσει κάποιος ανώνυμο προφίλ και να… απατά ανενόχλητος!
http://www.onmed.gr/