Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

To σταυρόλεξο κάνει καλό στο μυαλό…το σεξ παντού


sex kanei kalo
Όσο κοινότυπο και αν σας ακούγεται, το σεξ κάνει καλό. 
Δεν είναι φήμη. Πράγματι ένα άτομο που έχει μία καλή σεξουαλική ζωή, τείνει να είναι πιο ευτυχισμένο, υγιές και να ζει περισσότερο. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι έρευνες, και για να το λένε κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Ωστόσο, οι δυσκολίες της καθημερινότητας, η έλλειψη χρόνου, έχουν κάνει το σεξ ακριβό «σπορ». Και χρησιμοποιούμε τη λέξη σπορ, γιατί είναι από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις. Πώς; Εξαιτίας των αυξημένων παλμών και των βαθιών αναπνοών, το σεξ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την καρδιά, αλλά και για την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο. Και όχι μόνο. Βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών,  αφού είναι μακράν η πιο διασκεδαστική γυμναστική, καθώς οι έλξεις αποκτούν άλλη διάσταση όταν γίνονται στο κρεβάτι.
Τι πιο ωραίο από το ερωτικό παιχνίδι με το σύντροφό σας; Το σεξ επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική ισορροπία. Είναι γνωστό ότι η αποχή προκαλεί άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. Αντιθέτως, η έντονη δραστηριότητα στο κρεβάτι καταπολεμά ελαφρές μορφές κατάθλιψης, αφού η απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο μειώνει το άγχος και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.
Δεν το συζητούμε πως δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία ομορφιάς. Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος οργανισμός διπλασιάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων στο σώμα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο λαμπερά και το δέρμα πιο απαλό.
Κερδίζεις χρόνια. Δεκαετής έρευνα έδειξε ότι οι τακτικές σεξουαλικές επαφές προσθέτουν χρόνια ζωής, με τους συχνούς οργασμούς να μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δραματική πτώση των ορμονών του άγχους, που παρατηρείται μετά το σεξ.
 Άδικα παιδεύεστε με δίαιτες. Το σεξ μπορεί να σας κάνει να κάψετε θερμίδες. Έρευνες λένε πώς κατά τη διάρκεια της πράξης μπορείς να κάψεις περίπου 200 θερμίδες, που ισοδυναμεί με 15′ γυμναστικής στον διάδρομο!
Τέλος, λειτουργεί και ως παυσίπονο. Η αναλγητική δράση του σεξ ξεπερνά κατά 10 φορές τα παυσίπονα του εμπορίου. Λίγο πριν από τον οργασμό, τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης πενταπλασιάζονται οδηγώντας στην έκλυση μεγάλης ποσότητας ενδορφινών που απαλύνουν τον πόνο χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το σεξ καταπολεμά τις ημικρανίες, καθώς πέφτει η πίεση του αίματος στις αρτηρίες του εγκεφάλου. Αν λοιπόν έχετε πονοκέφαλο, ξανασκεφτείτε το…

7 μαθήματα για τον έρωτα και το σεξ αλά Γαλλικά


sexy
Τι μας διδάσκουν οι Γαλλίδες επί του θέματος;
Ταξίδι ή προορισμός; Το 2012, ο ψυχίατρος και σεξολόγος Philippe Brenot στο βιβλίο του με τίτλο «Les Femmes, Le Sexe Et L’amour» αναφέρεται σε μια έρευνα που έγινε στη Γαλλία, σε 3.404 γυναίκες για τη σημασία του οργασμού στην ερωτική τους ζωή. Το 44% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν είχε πρόβλημα αν δεν έφτανε στην κορύφωση, αρκεί κατά τη διάρκεια του σεξ, να υπήρχε ένταση και πάθος, ενώ ένα μικρό ποσοστό θεωρούσε σημαντικό να φτάσει σε οργασμό κάθε φορά που έκανε σεξ. Συμπέρασμα, πως το ταξίδι πολλές φορές είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό.
Δεν παίζει ρόλο η ηλικία: Στην Γαλλία τουλάχιστον, δεν ισχύει η πεποίθηση πως όσο μεγαλώνεις πέφτει η ερωτική επιθυμία. Για το λόγο του αληθές, μια έρευνα που έγινε έδειξε πώς το 90% των Γαλλίδων άνω των 50 απολαμβάνουν το σεξ εξίσου με τις γυναίκες των 20.
Το φλερτ δίνει ζωή: Δεν είναι το παν το σεξ. Η επικοινωνία, το παιχνίδι, η επιστράτευση της γοητείας, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που σε ανεβάζει ψυχολογικά. Τονώνει την αυτοπεποίθησή σου και σε βάζει σε μια διαδικασία παιχνιδιού.
Η τέχνη του ρομαντισμού: Οι Γαλλίδες αγαπούν το ρομάντζο. Θέλουν να γοητεύσουν αλλά και να γοητευθούν από το άλλο φύλο. Σε μία έρευνα που έγινε ανάμεσα σε Γαλλίδες και Αμερικανίδες τα αποτελέσματα έδειξαν πως «Οι Γαλλίδες είναι μαραθωνοδρόμοι ενώ οι Αμερικανίδες είναι sprinters» με απλά λόγια είναι ωραίο μερικά πράγματα να παίρνουν το χρόνο που χρειάζονται για να «ωριμάσουν».
Ο γάμος δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δηλώσεις πίστη και αφοσίωση στο σύντροφό σου: Οι Γάλλοι πιστεύουν πως ο γάμος δεν είναι το άλφα και το ωμέγα σε μία σχέση. Όταν βρουν το άλλο τους μισό επιλέγουν να τα δώσουν όλα και να μείνουν αφοσιωμένοι σ΄αυτό αλλά χωρίς να τους δεσμεύει κάτι. Είναι καθαρά προσωπική επιλογή, δεν καθορίζεται από όρκους αιώνιας πίστης και «τελετές με μάρτυρες» για να επιβεβαιώσουν την αγάπη τους.
Κράτα κάτι κρυφό…είναι πιο σέξι: Η Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Arielle Dombasle, έχει πει εύστοχα «Never walk nude in front of your lover.» Όταν βρίσκεται κανείς σε μία σχέση, η οικειότητα και η άνεση που νιώθει με τον άλλον μετά από καιρό σαμποτάρει τον έρωτα και την μαγεία των πρώτων ημερών. Όταν αγωνιάς να ανακαλύψεις τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου. Προσπαθήστε λοιπόν να παρατείνετε το χρόνο αυτό. Γιατί όχι; Σηκωθείτε από το κρεβάτι και ρίξτε κάτι σέξι και ανάλαφρο πάνω σας. Θα είναι ορατά όσα εσείς θέλετε να δείξετε και όσα εκείνος χρειάζεται να δει. Η φαντασία ενεργοποιείται υπέρ και των δύο σας.
Είναι ωραίο όταν κινείτε τα νήματα: Μια έρευνα που διεξήχθη στη Γαλλία το 2008, έδειξε οι Γαλλίδες γίνονται όλο και περισσότερο διεκδικητικές στο σεξ. Δεν υπάρχουν ταμπού και στερεότυπα. Θες κάτι; Διεκδίκησε το.

Όταν οι γυναίκες την βρίσκουν με την μοναξιά τους

sex alone
Και όχι με το σεξ. Δεν πιστεύουμε πώς πέσατε απ” τα σύννεφα; 
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν τον προσωπικό χρόνο από το σεξ. Άδικο το δίλημμα, δεδομένου ότι και οι δύο ανάγκες είναι βασικές. Όμως, τη ζωή δεν την ενδιαφέρει.
Όταν μια γυναίκα ξυπνά το πρωί και τρέχει σαν ηλεκτρόνιο, χωρίς χρόνο να σκεφτεί καλά-καλά τι κάνει, είναι πολύ λογικό να αρνηθεί το σεξ όταν της δίνεται το δικαίωμα επιλογής, ηρεμία ή σεξ. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο που είναι συναισθηματικά φορτισμένος, αγχωμένος, με υποχρεώσεις που εκκρεμούν να μπορεί να απολαύσει μια ερωτική στιγμή με τον σύντροφό του. Δεν είναι ο εαυτός του. Μοιάζει με ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.
Ο προσωπικός χρόνος τον βοηθά ουσιαστικά να ρίξει τη συναισθηματική του ένταση. Να βρει τις ισορροπίες του. Να αναρωτηθεί για ποιο λόγο τρέχει. Nα καταλάβει τι θέλει. Δεν υπάρχει πια ο χρόνος αυτό γεγονός που κάνει τις ανθρώπινες σχέσεις δυσκολότερες. Μπλοκαριζόμαστε συναισθηματικά και υπερχειλίζουμε από δυσαρέσκεια και θυμό. Πώς λοιπόν να δεις ερωτικά τον άνθρωπο σου; Εχθρικά πιο εύκολα.
Σιγά σιγά λοιπόν οδηγούμαστε στην απομόνωση και στο συναισθηματικό κενό. Δεν θέλουμε να σας απελπίσουμε, απλά προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την πραγματικότητα όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Η επιλογή αλλά και η δράση είναι δικό σας θέμα. 

Ιδέες για να οργανώσετε το γραφείο σας

organize_tips
Ενώ ταυτόχρονα θα δείχνει όμορφα διακοσμημένο.
Η σωστή οργάνωση είναι πολύ σημαντική για το γραφείο. Τακτοποίηση, αρχειοθέτηση και λίγο φαντασία θα κάνουν το γραφείο σας κατάλληλο για εργασία. Για μία ακόμα πιο σωστή οργάνωση, φτιάξτε μία λίστα με ότι χρειάζεται να υπάρχει πάνω και γύρω από το γραφείο σας και βρείτε τα κατάλληλα αποθηκευτικά αντικείμενα. Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν, δίνοντάς σας πρακτικές αλλά και ωραίες αισθητικά ιδέες.

Πράσινος Καφές: Οι κάψουλες που αδυνατίζουν! 6 λόγoι να τον εντάξεις στην καθημερινότητα σουΟ Πράσινος Καφές, μη έχοντας υποστεί καμιά μορφή επεξεργασίας, προσφέρει μια σειρά από ευεργετικά αποτελέσματα στην γενικότερη υγεία του ανθρώπου. Η μη επεξεργασία του έχει αφήσει ανέγγιχτα τα θρεπτικά του συστατικά τα οποία μπορούν να προσφέρουν σημαντικά αποτελέσματα στην γενικότερη υγεία. Ο Πράσινος Καφές είναι ένα συστατικό γνωστό για την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στην απώλεια βάρους. Πέραν τούτου όμως έχει και μια σειρά από άλλα οφέλη τα οποία για τους περισσότερους είναι άγνωστα.

Ο Πράσινος Καφές έχει την δυνατότητα να μας προσφέρει τα ευεργετικά του αποτελέσματα εξαιτίας της πλούσιας σύνθεσης του σε θρεπτικά συστατικά. Βασικό του συστατικό το οποίο βρίσκεται και στη μεγαλύτερη ποσότητα είναι το chlorogenic acid, βασική ουσία που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του 
Πράσινου Καφέ.

Τα θετικά αποτελέσματα του Πράσινου καφέ μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Βοηθά στην απώλεια βάρους
ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ κατά μέσο όρο 17,7 λίβρες, δηλαδή περίπου 8 κιλά: Μία έρευνα που διεξήχθη το 2012 στο πανεπιστήμιο Scranton της Πενσυλβάνια , που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, συμμετείχαν 16 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα που πήραν κάψουλες που περιείχαν πράσινο καφέ. Οι συμμετέχοντες έλαβαν χαμηλές δόσεις του συμπληρώματος, υψηλότερες δόσεις του συμπληρώματος και εικονικά φάρμακα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 22 εβδομάδων. Ελάμβαναν 1050mg σε κάψουλες πράσινου καφέ 30 λεπτά πριν από το γεύμα, τρεις φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα λοιπόν ήταν μείωση του βάρους των ατόμων κατά 8.03 κιλά (17.7 λίβρες) μέσο όρο με το εύρος να είναι 10,34 κιλά (22,8 λίβρες) μέγιστη απώλεια έως 5,73 κιλά (12,6 λίβρες) ελάχιστη. Συμπληρωματικά παρατηρήθηκε μείωση του σωματικού λίπους κατά 4.4%, μείωση του καρδιακού παλμού κατά 2,5 bpm και μείωση του Δείκτη μάζας σώματος.

Ισχυρή Αντιοξειδωτική Δράση
Ο Πράσινος Καφές διαθέτει μια σειρά από πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Οι πολυφαινόλες έχουν πολύπλοκές ικανότητες καθώς ρυθμίζουν πότε συγκεκριμένα γονίδια ενεργοποιούνται, με αποτέλεσμα οι πολυφαινόλες να ρυθμίζουν πολλές από τις θεμελιώδεις διαδικασίες του κυττάρου. Το chlorogenic acid, μια ισχυρή πολυφαινόλη και αυτό, έχει σημαντικό ρόλο σε αυτή την λειτουργία, καθώς απαντάται σε μεγάλη ποσότητα στον Πράσινο Καφέ, το οποίο έχει άμεση σύνδεση με την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

Βοήθα στον Διαβήτη
Ο Πράσινος Καφές διαθέτει όλα τα θρεπτικά συστατικά του φυτού, τα οποία καταστρέφονται κατά το καβούρντισμά του και δεν υπάρχουν στον καφέ κόκκο παρά μόνος τον Πράσινο Καφέ. Δυο από τα βασικά συστατικά είναι το chlorogenic acid και το καφεϊκό οξύ τα οποία είναι στοιχεία που ωφελούν τα άτομα με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το chlorogenic acid έχει αποδειχτεί ότι αναστέλλει το ένζυμο γλυκόζη-6-φωσφάταση, με ένα δοσο-εξαρτώμενο τρόπο, με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής γλυκόζης, με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού απορρόφησης της γλυκόζης από την εντερική οδό. Ενώ και το καφεϊκό οξύ έχει οφέλη στην μείωση του σακχάρου στο αίμα. Ενώ το chlorogenic acid μπορεί να μειώσει την μετά το γεύμα αύξηση της γλυκόζης που είναι γνωστό ότι αυξάνεται στους διαβητικούς αλλά και άλλων καρδιαγγειακών κινδύνων. 

Χοληστερόλη
Όταν ο καφές έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή επεξεργασία εμφανίζει μια σειρά από ουσίες όπως είναι η cafestol και η kahweol, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Ο Πράσινος Καφές, μη έχοντας υποστεί καμία επεξεργασία, δεν περιέχει τις συγκεκριμένες ουσίες οπότε και δεν μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ υπάρχουν σημάδια ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδά της.

Ομορφιά δέρματος
Ο Πράσινος Καφές περιέχει μια σειρά από λιπαρά οξέα και εστέρες, τα οποία συστατικά βοηθούν στην διατήρηση της υγρασίας και στην αποκατάσταση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας. Ενώ η ποσότητα λινελαϊκού, ολεϊκού και αραχιδαϊκού οξέος που περιέχεται δρα μαλακτικά στην υφή του δέρματος. Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που περιέχονται σε υψηλό ποσοστό χάρις στην μη επεξεργασία του κόκκου καφέ μπορούν να προσφέρουν μια γενικότερη τόνωση στην υγεία του δέρματος καθώς και στην αντιγήρανση του.

Αντιγήρανση
Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που περιέχονται σε μεγάλο ποσοστό μπορούν να προσφέρουν μια ισχυρή αντιγήρανση καθώς συμβάλουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, οι οποίες οδηγούν το σώμα στην διαδικασία γήρανσης.

Ενέργεια και Ευεξία
Ένα από τα συστατικά του Πράσινου Καφέ είναι και η καφεΐνη, που παρόλο που βρίσκεται σε μικρή ποσότητα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην συνολική υγεία. Η προσεκτική χρήση της μπορεί να οδηγήσει στην γενικότερη ευεξία του οργανισμού. Η ουσία της καφεΐνης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πνευματική εγρήγορση και την μείωση ορισμένων τύπων πονοκεφάλου. Αυτά τα αποτελέσματα συμβαίνουν καθώς υπάρχει η χαλάρωση των μυών και η τόνωση του καρδιακού μυ. Πολλές φορές η καφεΐνη έχει απομονωθεί ώστε να δημιουργηθούν φάρμακα για τον πονοκέφαλο.
Αυτά είναι ορισμένα από τα θετικά στοιχεία που κανείς μπορεί να εντοπίσει στον Πράσινο Καφέ, καθώς όλα τα θρεπτικά συστατικά του παραμένουν ανέπαφα από οποιαδήποτε επεξεργασία.

Ο Πράσινος Καφές SuperDiet™ 2500mg είναι το μοναδικό προϊόν που μπορεί κανείς να βρει να περιέχει κατά 50% standard chlorogenic acid,και να προσφέρει όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα στην υγεία. 
/


Ο Πράσινος Καφές SuperDiet™ 2500mg είναι διαθέσιμος στα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.


*Οι πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες του χλωρογενικού οξέος επιβεβαιώνονται από έρευνες στην Αμερικάνικη Βιβλιοθήκη Ιατρικής, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας pubmed!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!!


Ντερ Σπίγκελ: «Βρετανοί κατάσκοποι σε πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον πλανήτη»

Ντερ Σπίγκελ: «Βρετανοί κατάσκοποι σε πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον πλανήτη»
Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν για πολλά χρόνια ξένους διπλωμάτες χάρη στις κρατήσεις τους στα μεγάλα ξενοδοχεία, αναφέρει σήμερα το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», επικαλούμενο πληροφορίες από τον πρώην σύμβουλο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η βρετανική υπηρεσία ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών GCHQ παρακολουθούσε για περισσότερο από τρία χρόνια τις κρατήσεις που γίνονταν σε τουλάχιστον 350 πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον πλανήτη.

«Ο στόχος αυτού του προγράμματος ήταν να ενημερώνεται η GCHQ τη στιγμή της κράτησης για το όνομα της πόλης και το όνομα του ξενοδοχείου στο οποίο σκόπευε να διαμείνει ο ξένος διπλωμάτης», γράφει το «Ντερ Σπίγκελ», κάτι που επέτρεπε στις υπηρεσίες να αναλαμβάνουν δράση πριν καν φθάσει ο διπλωμάτης.

Μπορεί να επρόκειτο για παρακολούθηση του δωματίου του ξενοδοχείου και του ενοίκου του ακούγοντας το τηλέφωνό του ή παρακολουθώντας το φαξ του, για απόκτηση πρόσβασης στον υπολογιστή του μόλις συνδεόταν με το δίκτυο του ξενοδοχείου, ακόμη και για παρακολούθηση των συζητήσεων του πελάτη στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Το πρόγραμμα, το οποίο έφερε την ονομασία «Royal Concierge» (Βασιλικός Θυρωρός), χρησιμοποιούσε ως λογότυπο ένα πιγκουίνο -κατ' αναλογία με τις μαύρες και άσπρες στολές που φοράει συχνά το προσωπικό αυτών των πολυτελών ξενοδοχείων-, ο οποίος φοράει κορώνα και βιολετί κάπα και κρατάει μια μπαγκέτα.

Το «Ντερ Σπίγκελ» προσθέτει πως δεν γνωρίζει πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε αυτό το πρόγραμμα και επικαλείται μια μη κατονομαζόμενη πηγή της GCHQ -τη βρετανική αντίστοιχη της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) της οποίας υπήρξε σύμβουλος ο Σνόουντεν πριν διαφύγει από τις ΗΠΑ- σύμφωνα με την οποία η υπηρεσία «δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τους ισχυρισμούς».

Η GCHQ, η οποία έχει την έδρα της στο Τσέλτενχαμ παρουσιάσθηκε ως ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές των μαζικών υποκλοπών τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο, κυρίως από την εφημερίδα «Γκάρντιαν», η οποία βασίσθηκε σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τον Σνόουντεν. Ο τελευταίος διέρρευσε το 2012 δεκάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της NSA και 50.000 της GCHQ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η NSA χρηματοδότησε την GCHQ με 100 εκατ. στερλίνες (118 εκατ. ευρώ) στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών.

Πηγή: kathimerini.gr

Πού υπάρχουν οι περισσότερες μέταλ μπάντες στον κόσμο - Σε τι φάση είναι η Ελλάδα

Πού υπάρχουν οι περισσότερες μέταλ μπάντες στον κόσμο - Σε τι φάση είναι η Ελλάδα
Δείτε τον Χάρτη!Ουαλία: 14χρονη πέθανε από σπάνιο «τοξικό σοκ» που της προκάλεσε ταμπόν

Ουαλία: 14χρονη πέθανε από σπάνιο «τοξικό σοκ» που της προκάλεσε ταμπόν
H οικογένεια της νεαρής Νατάσα από την Ουαλία ξεκινά τώρα μια καμπάνια για να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με αυτή την βακτηριακή λοίμωξη η οποία προσβάλλει μόλις 40 άτομα ετησίως στη Βρετανία.

Οι γονείς της πόσταραν μια ανακοίνωση στο facebook λέγοντας ότι το παιδί τους έκανε σωστή χρήση του ταμπόν και όλοι θα πρέπει να διαβάζουν καλά τις οδηγίες πριν το χρησιμοποιήσουν.

Το σύνδρομο του τοξικού σοκ είναι πολύ σπάνιο αλλά και πολύ θανατηφόρο. Τώρα η οικογένεια της 14χρονης ελπίζει στην ευαισθητοποίηση για τη συγκεκριμένη ασθένεια και επιθυμεί να υπάρξει ενημέρωση στα σχολεία.

«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την μνήμη της Νατάσα είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο… Είμαστε αποφασισμένοι να μάθουν όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα συμπτώματα του τοξικού σοκ» τονίζει η οικογένεια της Νατάσα Σκοτ.

Μια 14χρονη κοπέλα που ονειρευόταν να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση West End, πέθανε από σπάνιο «τοξικό σοκ» αφού χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ταμπόν!!!

Πηγή: star

Πες μου τι μέρα γεννήθηκες να σου πω τι είσαι και ποιο χρώμα σου ταιριάζει;

Πες μου τι μέρα γεννήθηκες να σου πω τι είσαι και ποιο χρώμα σου ταιριάζει;
Στη Βιρμανία, τη χώρα των μάγων και των αλχημιστών, η αστρολογία βασίζεται στις επτά ημέρες της εβδομάδας, που αντιστοιχούν στους επτά βασικούς πλανήτες: ...η Δευτέρα στη ΣΕΛΗΝΗ, η Τρίτη στον ΑΡΗ, η Τετάρτη στον ΕΡΜΗ, η Πέμπτη στο ΔΙΑ, η Παρασκευή στην ΑΦΡΟΔΙΤΗ, το Σάββατο στον ΚΡΟΝΟ και η Κυριακή στον ΗΛΙΟ.

Κάθε μέρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, αλλά και το χρώμα της. Τι θέλω να πω με αυτό; Το χρώμα είναι ενέργεια και εκείνη που εκπέμπεται από κάθε χρώμα διαφέρει, επειδή χαρακτηρίζεται από άλλο μήκος κύματος.

Αρκεί μια λεπτομέρεια του σωστού χρώματος για τον απόλυτο συντονισμό με τον πλανήτη της ημέρας, έτσι ώστε να προσελκύσετε τα δώρα του: τη διαίσθηση της Σελήνης τη Δευτέρα, τον δυναμισμό του Άρη την Τρίτη, τη συναισθηματικότητα του Ερμή την Τετάρτη, την αισιοδοξία του Δία την Πέμπτη, τη γοητεία της Αφροδίτης την Παρασκευή, τη σταθερότητα του Κρόνου το Σάββατο και, τέλος, τη χαρά της Κυριακής, μέρας του Ήλιου.


ΔΕΥΤΕΡΑ: Τρυφεροί και ονειροπόλοι. Γνωστοί για την πραότητα και την καλοσύνη σας. Έχετε την ικανότητα να προσαρμόζεστε εύκολα στις καταστάσεις, χωρίς να δημιουργείτε προβλήματα.Κάνετε παραχωρήσεις είτε για να αποδείξετε την αγάπη σας, είτε γιατί φοβάστε μη μείνετε μόνοι.

Επιθυμείτε να ζείτε αρμονικά και ο μόνος τρόπος, κατά τη γνώμη σας, για να το καταφέρετε είναι να ακολουθείτε πάντα το δρόμο της καρδιάς. Στην ημέρα της Σελήνης, αλλά και του Ποσειδώνα έρχεστε πιο εύκολα σε επαφή με τις μυστικές δυνάμεις σας, την ευαισθησία και την ικανότητα να ακούτε.

Το χρώμα της Σελήνης είναι το λευκό, που ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα και κυρίως με τα γκρι, αλλά όχι τα πολύ σκούρα, γιατί θα σας γειώνουν εκεί που εσείς πρέπει να ανοίξετε τα φτερά σας.


ΤΡΙΤΗ: Γενναιόδωροι και παθιασμένοι. Γοητεύετε με το σπινθηροβόλο πνεύμα σας, το χιούμορ, αλλά και την έντονη προσωπικότητά σας. Δύσκολα όμως θα κατακτηθείτε, καθώς έχετε μεγάλη ανάγκη από ανεξαρτησία. Πάνω από όλους αγαπάτε την ελευθερία σας και δε φοβάστε παρά ένα πράγμα: τη μονοτονία. Επιθυμείτε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, να ταξιδέψετε και να γνωρίσετε ό,τι πιο νέο κ παράξενο. Αφιερωμένη στη μαχητικότητα του Άρη, πλανήτη της πάλης και του έρωτα, αυτή η μέρα χαρακτηρίζεται από το κόκκινο. Σύμβολο ενέργειας, πάθους και ερωτισμού, θα δώσει ζωντάνια στη δράση σας.


ΤΕΤΑΡΤΗ: Ζηλευτοί για την τιμιότητα, την ευθύτητα και την απλότητα της σκέψης σας. Διακριτικοί και συγκρατημένοι, ξέρετε να κρατάτε τα προσχήματα όταν χρειάζεται και να τα βγάζετε πέρα με τις δυσκολίες ή τις ευθύνες που αναλαμβάνετε. Στην αγάπη θέλετε ασφάλεια και σταθερότητα.

Προτιμάτε να χτίζετε με υπομονή τις σχέσεις σας, διδάσκοντας στους άλλους ότι οι υποχωρήσεις είναι η καλύτερη συνταγή για μια επιτυχημένη συμβίωση. Την ημέρα του Ερμή, που αφιερώνεται στα ταξίδια, στις σπουδές και στα παιχνίδια, η σκέψη τρέχει γρηγορότερα και ο λόγος ρέει πιο αυθόρμητα και εύγλωττα. Δώστε, λοιπόν, προτεραιότητα στο πορτοκαλί. Όμως δεν χρειάζεται μονοχρωμία.


ΠΕΜΠΤΗ: Είστε ενθουσιώδεις και ανυπόμονοι. Συχνά χάνεστε μέσα σε όνειρα, κυρίως εξαιτίας του τρόμου που σας προκαλεί η οικογενειακή δέσμευση.

Σας έλκει η περιπέτεια και οι καινούριες εμπειρίες, και θέλετε συνεχώς να επαναπροσδιορίζετε τα σημεία αναφοράς σας. Συχνά γίνεστε ασταθείς, όχι όμως από επιπολαιότητα, αλλά από φόβο μην οδηγηθείτε στη ρουτίνα. Με ιδιαίτερη έφεση στις Τέχνες, ασκείτε στο άλλο φύλο ακαταμάχητη γοητεία.

Στη μέρα του Δία, βασιλιά των θεών, το ιδανικό χρώμα είναι το μοβ, σύμβολο μυστικισμού, βάθους, επιβολής και, σε πορφυρή απόχρωση, επιτυχίας. Άλλο ένα ισχυρό χρώμα είναι το βαθύ μπλε της νύχτας, που δείχνει αυτονομία, ιδεαλισμό και γαλήνη.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Θεωρείται η ελκυστικότερη μέρα της εβδομάδας. Όσοι γεννήθηκαν Παρασκευή είναι οι πιο τυχεροί και εκπέμπουν μια μαγνητική και ακαθόριστη γοητεία. Ρομαντικοί, συναρπάζονται από την ιδέα της ομορφιάς και δίνουν την αίσθηση με τον τρόπο που κινούνται, κοιτάζουν ή μιλούν πως έχουν την αρμονία μέσα τους.

Η τρυφερότητα, ο αισθησιασμός και η υπερευαισθησία είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους. Μεγαλύτερη φιλοδοξία τους είναι να ζήσουν μια πραγματικά γεμάτη με απολαύσεις ζωή.

Στην Αφροδίτη, κυρία του έρωτα και της ομορφιάς, είναι αφιερωμένη η Παρασκευή. Της ανήκει το πράσινο, που μιλάει για ελπίδα και αναγέννηση, ευημερία και αυθορμητισμό.


ΣΑΒΒΑΤΟ: Μυστηριώδεις και μυστικοπαθείς. Δεν εκφράζετε εύκολα τα συναισθήματά σας, παρά τα φιλτράρετε μέσα από τον ανεξιχνίαστο χαρακτήρα σας. Με έντονη φαντασία, αλλά και ευδιάκριτο εγωισμό. Στον έρωτα δυσκολεύεστε να βρείτε τις ισορροπίες, καθώς διχάζεστε από τη διάθεση να μοιραστείτε τα πάντα με τον άλλον ή να τα κρατήσετε όλα για εσάς. Καλό θα ήταν να αφήσετε μια ενδιαφέρουσα σχέση να δοκιμαστεί στο χρόνο και κατόπιν να περάσετε σε σοβαρότερη δέσμευση. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το μαύρο, που σημαίνει βάθος και σοφία, μελαγχολία και μυστήριο.
Εναλλακτικά, το καφέ, που μιλάει για σθένος, ορθολογισμό.


ΚΥΡΙΑΚΗ: Με ισχυρή, φωτεινή θέληση. Έχετε ανάγκη να νιώθετε περήφανοι για το σύντροφό σας, ενώ δυσκολεύεστε να συμβιβαστείτε ή να θυσιάσετε έστω και λίγη απ' την ελευθερία (επιλογών) σας. Δυναμικοί και γεμάτοι ενέργεια, συχνά γίνεστε η κινητήρια δύναμη στις σχέσεις σας. Γενικά, είστε απαιτητικοί με τους άλλους και με τον εαυτό σας, τελειομανείς και ακραία αυστηροί.

Έχετε μεγάλο απόθεμα αγάπης μέσα σας, που συχνά δεν ξέρετε πώς να εκφράσετε, με αποτέλεσμα να μοιάζετε απόμακροι και ψυχροί, χωρίς να είστε. Στη μέρα που δοξάζει τον Ήλιο, όλα πρέπει να είναι φωτεινά, δηλαδή, κίτρινα. Συμβολίζει την αυτοεκτίμηση, τη γενναιοδωρία, την εξωστρέφεια, την ειλικρίνεια.

kamikazi.gr

Μεγαλειώδης και ειρηνική η φετινή πορεία του Πολυτεχνείου

Μεγαλειώδης και ειρηνική η φετινή πορεία του Πολυτεχνείου
Πάνω από 15.000 πολίτες έδωσαν ισχυρό «παρών» στη μεγαλειώδη και ειρηνική πορείαγια την 40η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου δεν σημειώθηκε η παραμικρή ένταση, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία που μετρούσε πάνω από 9.000 άνδρες των ΜΑΤ. Μικροένταση στα Εξάρχεια, με ρίψη δακρυγόνων όταν μικρή ομάδα πέταξε πέτρες εναντίον της αστυνομίας.

Η πορεία ξεκίνησε στις 14:00 από το Πολυτεχνείο, όπου η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου βρέθηκε κατά την παράδοση στην κεφαλή της πορείας. Φοιτητές της ΠΑΣΠ κρατούσαν τη σημαία και ακολουθούσαν τα υπόλοιπα μπλοκ.

Η αστυνομία προχώρησε σε 149 προσαγωγές για προληπτικούς λόγους, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με την κατηγορία της κατοχής επικίνδυνων υλικών. Οι δύο συλληφθέντες, όπως έγινε γνωστό θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μικροένταση προκλήθηκε για πολύ λίγο όταν η σημαία έφτασε έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, ανάμεσα σε φοιτητές, ενώ οι αστυνομικοί προσήγαγαν έναν εξ αυτών που όμως αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα μετά.

Το κύριο μέρος της πορείας συναντήθηκε με το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με ιδιαίτερο παλμό και ένταση φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας, αλλά και υπέρ της μνήμης των νεκρών του Πολυτεχνείου.

Το μπλοκ των αναρχικών υπήρξε μεγάλο σε όγκο, ενώ περιφρουρείτο από άνδρες των ΜΑΤ, χωρίς όμως να προκληθούν επεισόδια.

Στην ουρά της πορείας βρέθηκε το μπλοκ του ΠΑΜΕ που είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια και έκλεισε την διαδήλωση αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Πέτρες εναντίον της Αστυνομίας στα Εξάρχεια 

Πριν διαλυθούν πλήρως και τελευταία μπλοκ της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια, αρχικά στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Αλεξάνδρας και συνεχίστηκαν για λίγη ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Συγκεκριμένα ομάδα διαδηλωτών , όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία , επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στη περιοχή.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενώ οι νεαροί απομακρύνθηκαν,προς τη πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίστηκε, για λίγο, η ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν στη πλατεία όπου παραμένουν μέχρι τώρα ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές.

Οι «ξεχωριστές» στιγμές της πορείας


Αξίζει να αναφερθεί η «γυμνή» διαμαρτυρία δύο διαδηλωτών οι οποίοι κατέβασαν τα παντελόνια τους μπροστά στους αστυνομικούς στην Πλατεία Συντάγματος, και οι οποίοι προσήχθησαν από τους άνδρες των ΜΑΤ. Τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν Γάλλοι υπήκοοι και άφέθησαν ελεύθεροι.Παράλληλα, μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκαψαν την αμερικανική σημαία αλλά και μια σημαία με σβάστικα έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ. 

Πηγή: nooz.gr

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω ποιο στιλ σου ταιριάζει!

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω ποιο στιλ σου ταιριάζει!
Μπορεί και να μην το πιστεύεις αλλά το τι σου ταιριάζει δεν το καθορίζει μόνο το σώμα σου αλλά και η ψυχοσύνθεσή σου. Κάπου εκεί λοιπόν επεμβαίνει και το ζώδιο και παίζει κι αυτό το ρόλο του...

Ποιό είναι άραγε το σωστό στιλ ντυσίματος αν είσαι Κριός, Παρθένος ή Ιχθείς; Ταιριάζουν όλα τα αξεσουάρ σε όλους; Προφανώς όχι!
Ξεκινά η διαδικασία εξερεύνησης του στιλ σου ανάλογα με το ζώδιό σου.

Kριός
Κόκκινο είναι το χρώμα της φωτιάς και ταιριάζει απόλυτα στη φλογερή προσωπικότητά σου. Χρησιμοποιήσε το λοιπόν ως βασικό χρώμα στα ρούχα σου ή ειδικά για τις γυναίκες, τονίστε τα μαλλιά σου με μερικές κόκκινες ανταύγειες.

Tip γυναίκας: Το πιο όμορφο χαρακτηριστικό του προσώπου σου είναι τα ζυγωματικά, τονίσε τα λοιπόν, φορώντας σκουλαρίκια-κρίκους.

Tip άνδρα: Ένα αξεσουάρ που θα σου δώσει περισσότερο στιλ είναι το καπέλο.Tαύρος

Σoυ αρέσει πολύ το απαλό άγγιγμα που έχουν τα πουλόβερ και τα μεταξωτά πουκάμισα. Προτίμησε αποχρώσεις του βιολετί, ροζ και κίτρινου, γιατί σου ταιριάζουν πολύ τα παστέλ χρώματα.

Tip γυναίκας: Απαραίτητο αξεσουάρ είναι τα κολιέ και τα μαντήλια, αφού θα τονίσουν το λαιμό σου, που είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του σώματός σου. Προτίμησε φορέματα που θυμίζουν άνοιξη, γεμάτα απόλουλούδια.

Tip άνδρα: Για τους άνδρες, οι γραβάτες θεωρούνται απαραίτητες.Δίδυμος

Θέλεις η εμφάνισή σου να είναι εντυπωσιακή, διαφορετική και να σου φτιάχνει τη διάθεση. Σου αρέσουν τα πολλά και ιδιαίτερα χρώματα.

Tips γυναίκας: Αυτό μπορεί να είναι ακόμα κι ένα φόρεμα σε ακανόνιστο σχήμα, με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ανέδειξε τα υπέροχα χέρια και δάκτυλα που διαθέτεις με δαχτυλίδια και βραχιόλια και φυσικά μην ξεχνάς ποτέ την τσάντα σου.

Tip άνδρα: Μια τσάντα σε απόχρωση του χακί ή ένας φάκελος, που να συνδυάζει το μέταλλο και το καστόρι, θα ξεχωρίζει σίγουρα πάνω σου αφού θέλεις τα αξεσουάρ σου να είναι τόσο εκλεκτικά όσο κι εσυ.Καρκίνος

Τα χρώματα που σoυ ταιριάζουν περισσότερο είναι αυτά του κυρίαρχου πλανήτη σου, της Σελήνης. Οτιδήποτε σε γκριζογάλανο, ασημί ή σπασμένο λευκό, σου πάει γάντι. Αγαπάς τα ρούχα που έρχονται από μια άλλη εποχή, παλιά και ρομαντική και ξέρεις να τα αναδεικνύεις.

Tip γυναίκας: Το σώμα σου είναι συνήθως λίγο γεμάτο στο μπούστο, οπότε μία σειρά από δαντελωτές μπλούζες και τοπ θα τονίσουν τη θηλυκότητά σου.

Tip άνδρα: Μπορείς να φορέσεις φανελάκια ή στενά T-shirt που αγκαλιάζουν το στήθος.Λέων

Ό,τι κι αν κάνεις έχει μία δόση μεγαλοπρέπειας και υπερβολής κι από τον κανόνα δε θα εξαιρεθούν τα ρούχα που επιλέγεις! Τα χρώματα που αγαπάς ακτινοβολούν, όπως οι ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου.

Tip γυναίκας: Προτίμησε λοιπόν το ανοιχτό κίτρινο, το πορτοκαλί ακόμα και το χρυσό. Μπορείτε ακόμη να τονίσετε λίγο και τη χαίτη των μαλλιών σου με μερικές χρυσές ανταύγειες. Επίσης οι χαριτωμένες Λιονταρίνες θα είναι υπέροχες μέσα σε κομψά φορέματα, που δένουν στο λαιμό.

Tip άνδρα: Οι άνδρες θα δείχνουν ιδιαίτερα κομψοί φορώντας πόλο μπλουζάκια σε φωτεινά χρώματα.Παρθένος
Προτίμησε τις γήινες αποχρώσεις, όπως το σκούρο πράσινο, σκούρο καφέ και το μαύρο.

Tip γυναίκας: Μία μακριά πουκαμίσα με μία φαρδιά δερμάτινη ζώνη, σε συνδυασμό με ένα σκουρόχρωμο σακάκι, είναι αυτό που ταιριάζει τέλεια στο στιλ σου. Μπορείς επίσης να εφαρμόσεις αυτές τις αποχρώσεις και στο μακιγιάζ σου.

Tip άνδρα: Αφού σου αρέσει πάντα να είσαι ακριβείς στα ραντεβού σου ένα κομψό ρολόι είναι απαραίτητο για να ολοκληρώσει την εμφάνισή σου.Ζυγός

Τα χρώματα που σoυ ταιριάζουν ιδιαίτερα είναι το απαλό γαλάζιο, το ροζ το κίτρινο και το πράσινο. Το σίγουρο είναι ότι όπου κι αν βρεθείς, με ένα απλό αλλά σικ ντύσιμο καταφέρνεις πάντα να εντυπωσιάσεις.

Tip γυναίκας: Η πρώτη σου επιλογή θα πρέπει να είναι σίγουρα τα θηλυκά, δαντελωτά φορέματα. Ένα κάπρι παντελόνι, μία μπλούζα που αφήνει ακάλυπτους τους ώμους κι όλα τα βλέμματα θα στραφούν πάνω σου με θαυμασμό.

Tip άνδρα: Το ρομαντικό στιλ δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου αφού δείχνεις λαμπερός μέσα σε πουκάμισα εποχής.Σκορπιός

Οι χρωματικοί συνδυασμοί που ταιριάζουν στα ρούχα σoυ είναι οι αποχρώσεις του μαύρου ή του καφέ-κόκκινου, όπως και το βαθύ κόκκινο του κρασιού.

Tip γυναίκας: Ο επίγειος παράδεισος για εσένα βρίσκεται σε ένα κατάστημα με sexy εσώρουχα. Μη διστάσεις να πειραματιστείς με μαύρα και κόκκινα δαντελωτά εσώρουχα!

Tip άνδρα: Τα γυαλιά ηλίου για εσένα δεν είναι απλά και μόνο για να προστατεύουν τα μάτια σου από τον έντονο ήλιο του καλοκαιριού, είναι τρόπος ζωής αφού έτσι δημιουργείς γύρω σου ένα μυστήριο! Ταυτόχρονα, θα κρύψεις το έντονο και καυτό βλέμμα σου, μέσα από φυμέ φακούς και μεγάλους σκελετούς.Τοξότης

Επέλεξε άφοβα τις κοντομάνικες μπλούζες, τα σορτσάκια και τα καπέλα τύπου μπέιζμπολ που τόσο σoυ αρέσουν! Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους άνδρες Τοξότες, αλλά θα τονίσει την ομορφιά και των γυναικών του ζωδίου.

Tip γυναίκας: Μπορείς να αναδείξεις τα υπέροχα, μακριά πόδια σου με κολλητά παντελόνια, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με στενές ψηλοτάκουνες μπότες, που ταιριάζουν απόλυτα στο casual στιλ σου.

Tip άνδρα: Σε εσένα ταιριάζουν τα αθλητικά ρούχα και το ανέμελο ντύσιμο.Aιγόκερως

Τα χρώματα που θα πρέπει να προτιμάς είναι το γκρι, το λευκό και το μαύρο. Δεν αποχωρίζεσαι το αγαπημένο σου τζιν, το οποίο φοράς εύκολα κάθε ώρα της μέρας.

Tip γυναίκας: Σε εσένα ταιριάζουν απόλυτα οι ριχτές φούστες και τα ριγέ κοστούμια. Όταν έρχεται η στιγμή να χαλαρώσεις, προτίμησε φούστες και μπλούζες κεντημένες με χάντρες.

Tip άνδρα: Οι άντρες δείχνουν υπέροχοι όταν στις εξόδους τους επιλέγουν απλά πουκάμισα. Στη δουλειά, προτιμούν τις λεπτές γραβάτες, ένα λευκό πουκάμισο και ένα σκουρόχρωμο κοστούμι, που προβάλει τη σοβαρότητά τους και την ικανότητά τους να κατακτήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο.Υδροχόος

Τα αγαπημένα σoυ χρώματα είναι τόσο φωτεινά όσο κι εσύ. Προτιμάς το ιδιαίτερο και ανορθόδοξο ντύσιμο, το οποίο όμως καταφέρνεις να υποστηρίξεις απόλυτα!

Τip γυναίκας: Οι αλυσιδίτσες στα πόδια είναι σαν να φτιάχτηκαν για εσένα, γι’ αυτό φόρεσε τις άφοβα, αφού προσθέτουν αίγλη και στιλ σε κάθε ντύσιμό σου.. Τέλος, μπορείς να ολοκληρώσεις την εμφάνισή σου με ένα μπλουζάκι με τιράντες.

Tip άνδρα: Δείχνεις άψογος μέσα σε ένα ρετρό τζιν, τύπου καμπάνα και πάνινα παπούτσια που αγκαλιάζουν τον αστράγαλο.Iχθείς

Τα γήινα χρώματα δεν είναι άδικα τα αγαπημένα σου μιας και δείχνει να σου ταιριάζουν πολύ. Η ζώνη τείνει να είναι φετίχ και των δύο φύλων και τραβούν τα βλέμματα σαν μαγνήτης σε κάθε έξοδο τους.

Tip γυναίκας: Τι πιο ωραίο από ένα ζευγάρι πάνινα παπούτσια ή ανοιχτά σανδάλια για να φαίνονται τα δαχτυλίδια στα δάκτυλα των ποδιών σου. Τα χρώματα της θάλασσας είναι αυτά που σου ταιριάζουν και μπορείς άφοβα να τα χρησιμοποιείς και στο μακιγιάζ σου, ειδικά στις σκιές ματιών, αφού τα μάτια σου είναι το πιο όμορφο χαρακτηριστικό σου.

Tip άνδρα: Απαλά υφάσματα σε βελούδο για τα σακάκια σου πάνω από φαρδιά παντελόνια, προσθέτουν μια νότα πολυτέλειας στην γκαρνταρόμπα σου.
tlife.gr

Αιγυπτιακή αστρολογία

Αιγυπτιακή αστρολογία
Η Αιγυπτιακή Αστρολογία γεννήθηκε μέσα από τη θρησκεία και τα έθιμα των Αρχαίων Αιγυπτίων.

Όπως και η δυτική αστρολογία, η Αιγυπτιακή χωρίζεται σε 12 ζώδια, αλλά πολύ διαφορετικά από ό,τι των άλλων αστρολογικών μεθόδων.

Τα 12 ζώδια της Αιγυπτιακής Αστρολογίας, αντιστοιχούν σε 12 μεγάλους Θεούς της αρχαίας Αιγυπτιακής θρησκείας, όπως ΄Ισις, ο Όσιρις, , ο Άνουβις και άλλοι, οι οποίοι έχουν ο καθένας τον δικό τους συμβολισμό.

Οι Αιγύπτιοι ιερείς, οι οποίοι έλεγχαν τις επιστήμες της Αρχαίας Αιγύπτου, χώρισαν σε 12 ισομερείς χρονικά εποχές σε κάθε ζώδιο, αλλά αστρολογικά οι μέρες επιρροής των Θεών δεν είναι στην ίδιο χρονικό διαστημα. Για παράδειγμα, ένας Θεός (και κατά συνέπεια ένα ζώδιο) μπορεί να κυριαρχεί ορισμένες ημέρες του Ιανουαρίου, αλλά και μερικές ημέρες του Ιουλίου.

Στην Αίγυπτο των Φαραώ και της Κλεοπάτρας, κάθε ανθρώπινο ον γεννιόταν κάτω από την προστασία μιας θεότητας, που ασκούσε επιρροή στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του αλλά και στην εξέλιξη της ζωής του. Σύμφωνα με έναν από τους θρύλους της, η Αίγυπτος υπήρξε η χώρα που προτιμούσαν οι θεοί και γι’ αυτό και την είχαν επιλέξει για μόνιμη κατοικία τους. Οι κάτοικοι της Αιγύπτου έπρεπε να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, έτσι ώστε οι θεοί που τους προστάτευαν να μη φύγουν ποτέ από κοντά τους.

Κάθε πρωί, λίγο προτού χαράξει, ο εκάστοτε Φαραώ, γιος του Φωτός, τιμούσε με σπονδές όλες της θεότητες. Πρόσφερε δώρα στον Όσιρη, το θεό της γονιμότητας και στη σύζυγό του, την Ίσιδα, που προστάτευε τις γυναίκες και τα παιδιά. Ευχαριστούσε τον Γκεμπ, τον πρόεδρο του θεϊκού δικαστηρίου και τον Ώρο, το μεγάλο μάγο των θεών. Ο Φαραώ τιμούσε όλους τους άρχοντες των ουρανών, που βασίλευαν στη γόνιμη κοιλάδα του Νείλου, του ποταμού που έδινε ζωή στη χώρα και αποτελούσε μια ακόμη θεότητα στο Αιγυπτιακό Πάνθεο. Οι θεότητες αυτές αποκαλύπτουν τα μυστικά τους και προσφέρουν τη σοφία τους, αρκετές χιλιάδες χρόνια μετά τη «βασιλεία» τους στη μυθική χώρα της Αιγύπτου!
ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Από 1η έως 7  ΝΕΙΛΟΣ
Από 8  έως 21  ΑΜΜΩΝΑΣ
Από 22 έως 31  ΜΟΥΤ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Από 1η έως 11  ΑΜΜΩΝΑΣ
Από 12 έως 29 ΓΚΕΜΠ

ΜΑΡΤΙΟΣ
Από 1η έως 10 ΟΣΙΡΙΣ
Από 11 έως 31  ΙΣΙΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Από 1η έως 19 ΘΩΘ
Από 20 έως 30 ΩΡΟΣ

ΜΑΙΟΣ
Από 1η έως 7   ΩΡΟΣ
Από 8  έως 27 ΑΝΟΥΜΠΙΣ
Από 28 έως 31 ΣΗΘ

ΙΟΥΝΙΟΣ
Από 1η έως 18 ΣΗΘ
Από 19 έως 28 ΝΕΙΛΟΣ
Από 29 έως 30 ΑΝΟΥΜΠΙΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ
Από 1η έως 13  ΑΝΟΥΜΠΙΣ
Από 14 έως 28 ΜΠΑΣΤΕΤ
Από 29 έως 31 ΣΕΧΜΕΤ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Από 1η έως 11 ΣΕΧΜΕΤ
Από 12 έως 19 ΩΡΟΣ
Από 20 έως 31 ΓΚΕΜΠ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Από 1η έως 7   ΝΕΙΛΟΣ
Από 8  έως 22 ΜΟΥΤ
Από 23 έως 27 ΜΠΑΣΤΕΤ
Από 28 έως 30 ΣΗΘ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Από 1η έως 2     ΣΗΘ
Από 3  έως 17  ΜΠΑΣΤΕΤ
Από 18 έως 29  ΙΣΙΣ
Από 30 έως 31  ΣΕΧΜΕΤ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Από 1η έως 7     ΣΕΧΜΕΤ
Από 8  έως 17  ΘΩΘ
Από 18 έως 26  ΝΕΙΛΟΣ
Από 27 έως 30  ΟΣΙΡΙΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Από 1η έως 18  ΟΣΙΡΙΣ
Από 19 έως 31  ΙΣΙΣ

myastro.gr

Ποιος καφές ταιριάζει σε κάθε ζώδιο;

Ποιος καφές ταιριάζει σε κάθε ζώδιο;
Aς σταματήσουμε για λίγα λεπτά κλεμμένης απόλαυσης να πιούμε αυτό το απίστευτα υγρό, κρεμώδες και εξωτικό «ελιξίριο» που λέγεται καφές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε συνδεθεί σε κάποιο κοσμικό επίπεδο με τα αγαπημένα μας ροφήματα και ξέρουμε ότι σαν ζώδιο έχουμε κι από ένα!

Ο Κριός, είναι ανυπόμονος και θέλει την καφεΐνη να τρέξει γρήγορα μέσα στο αίμα του. Η απλή πράξη του καφέ στον ατμό μέχρι το γάλα είναι καθυστέρηση, οπότε η λύση είναι Espresso σε διπλή δόση! Ξέρετε, από εκείνον τον υπέροχο espresso, που πρέπει να είναι ελαφρώς παχύρρευστος, με μια χρυσοκαφετιά κρέμα στην κορυφή, όχι πολύ ζεστό και χωρίς ζάχαρη...

Ο Ταύρος πάλι είναι κάποιος που αγαπάει τα φίνα πράγματα στη ζωή και είναι πρόθυμος να απορρίψει έναν ελληνικό καφέ, υπέρ μας γλυκιάς, κρεμώδης απόλαυσης. Μπορείτε με ασφάλεια να στοιχηματίσετε ότι ένας Ταύρος θα ζητήσει κάτι σαν τον caffe latte, που με την μπόλικη ζάχαρη θα τους κάνει να εκτιμήσουν την έννοια της «βάπτισης» και θα κάνει τον latte τους... «κολυμπήθρα» για μπισκότα και κέικ.

Οι Δίδυμοι από την άλλη, ήδη γεμάτοι με νευρική ενέργεια, δεν χρειάζονται πραγματικά έναν βαρύ καφέ και ο γαλλικός, με την γρήγορη παρασκευή του και την ανάρπαστη γεύση του, έχει εμπνεύσει χιλιάδες σκέψεις και δραστηριότητες. Εγγυημένο αποτέλεσμα.

Ο Καρκίνος ζητά μια συναρπαστική εμπειρία στη γεύση και μια πύλη για χαρούμενα συναισθήματα. Βανίλια, espresso, γάλα στον ατμό, αφρός και φυσικά πλούσια, κολλώδης, γλυκιά καραμέλα στην κορυφή. Και μιαμ... έτοιμο το Caramel Macchiato!

Λεων. Αυτή η δραματική, επιδεικτική ψυχή είναι πιο πιθανό να διαλέξει Dulce de Leche Latte. Το πλήρες γάλα, με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια πηχτή κρέμα καραμέλας θα κάνει την μεγάλη «γάτα» να γλείφει τα μουστάκια της, με ευχαρίστηση!

Η υψηλή ποιότητα και η αποτελεσματικότητα ενός καφέ, μπορεί να είναι μπελάς για έναν Παρθένο. Το να είναι ντεκαφεϊνέ, το γάλα αποβουτυρωμένο και η ζάχαρη χαμηλής γλυκαντικής αξίας είναι προαιρετικά, αλλά πιθανόν, θα προτιμήσει ένα πράσινο τσάι που είναι πιο υγιεινό και οικονομικό.

O Ζυγός θέλει πάνω απ' όλα εμφάνιση! Βιεννέζικος καφές, λοιπόν με ένα κουτάλι σαντιγί και ρευστή κρέμα γάλακτος, που μπορούμε να προσθέσουμε με συμμετρική χάρη μια τέλεια διαμορφωμένη μπάλα παγωτό βανίλια ...

Ο Σκορπιός θα αργήσει να διαλέξει, αλλά μόλις η επιλογή του γίνει, θα είναι μια εξαιρετικά επιλεκτική προτίμηση. Το Java Chip Frappuccino θα του επιτρέψει να σκάψει στα βάθη της παρακμής. Ο καφές με πάγο, σιρόπι σοκολάτας, σαντιγί και κομμάτια σοκολάτας, θα χρησιμεύσουν ως μικρές εκπλήξεις, διατηρώντας ακριβώς το σωστό επίπεδο της αγωνίας.

Ο Τοξότης δεν έχει χρόνο για χάσιμο μεχρι να εξερευνήσει την νέα περιπέτειά του. Ο φραπέ, μια γρήγορη, παγωμένη και αναζωογονητική απόλαυση σε ένα κυπελλάκι, πάει παντού - όπως κι αυτός!

Όσον αφορά στον πρακτικό Αιγόκερω, που γλιστρά μέσα στο καφέ-μπαρ για λίγα λεπτά μακριά από την εργασία, κατά πάσα πιθανότητα θα παραγγείλει ελληνικό καφέ. Εγγύηση ποιότητας στον χρόνο και σταθερός "σύμμαχος" για να έχει εγρήγορση στην εργασία του.

Ο γνωστός, για την ιδιόμορφη προσωπικότητα του, Υδροχόος, θα ζητήσει κάτι που σχεδόν δεν συναντάται πουθενά και είναι μοναδικό: Καφέ Americano λοιπόν για αυτόν, που είναι ένας μονός espresso μέσα σε μια κούπα βραστό νερό.

Οι Ιχθύες πιθανότατα έχουν αποσταλεί από την οικογένεια ή τους συναδέλφους τους, που θέλουν αυτήν την ονειρική ψυχή να ξυπνήσει με την οσμή του καφέ! Irish Coffee παρακαλώ, με την σωστή δόση από ουίσκι, μαύρη ζάχαρη και κρέμα γάλακτος!astrology.gr

Τι ξενερώνει τους άντρες, βάση του ζωδίου τους;

Τι ξενερώνει τους άντρες, βάση του ζωδίου τους;
Όλες μας έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές να «ψυχολογήσουμε» την συμπεριφορά των ανδρών και να καταλάβουμε τι μπορεί να σκέφτονται και τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν!

Ενώ όλα μπορεί να φαίνεται ότι πηγαίνουν καλά σε μία νέα γνωριμία ή σχέση, εντελώς ξαφνικά από μία ασήμαντη αφορμή, το όμορφο κλίμα αλλάζει και παρατηρείς ότι ο άνδρας που μέχρι πριν λίγο καιρό έδειχνε ερωτευμένος, τώρα αρχίζει σιγά – σιγά να απομακρύνεται και γίνεται αδιάφορος!

Αν λοιπόν βρίσκεσαι στη φάση που αναρωτιέσαι ΓΙΑΤΙ κάτι άλλαξε ανάμεσά σας, ή απλά θέλεις να προλάβεις το «κακό» και να μάθεις τί πρέπει να αποφύγεις για να μην «ξενερώσει», τότε διάβασε το ζώδιό του και μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις, για να τον κρατήσεις πάντα δίπλα σου!

Κριός
Αν προσπαθήσεις να του επιβληθείς και να του θέσεις τους όρους σου, τότε σίγουρα το παιχνίδι είναι «χαμένο»! Ο άνδρας Κριός είναι πολύ ενθουσιώδης τύπος, ωστόσο το ενδιαφέρον του φεύγει πάρα πολύ γρήγορα, όταν μία γυναίκα προσπαθεί να του περιορίσει την ελευθερία του, τον πιέζει ή έχει πολλές απαιτήσεις.

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

« Αν θέλεις να είσαι μαζί μου, τότε κομμένα τα νυχτοπερπατήματα με τα φιλαράκια σου» : Όσο και να προσπαθήσεις, δεν μπορείς να κόψεις τις συνήθειες του Κριού.

«Που πήγες; Με ποιον ήσουν; Εμένα γιατί δεν μου είπες να έρθω»; Έλεγχο δεν έδινε ούτε στη μαμά του, μην περιμένεις να δώσει σε σένα!

«Αχ πόσο περιμένω τη στιγμή που θα ζήσουμε για πάντα μαζί οι δυο μας, θα παντρευτούμε και θα κάνουμε πολλά όμορφα παιδάκια...»: Είναι σαν να του βάζεις τη θηλιά στο λαιμό με αυτή την ατάκα! Φυσικά και ο Κριός μπορεί να σκεφτεί το γάμο, αλλά καλύτερα να το κάνει από μόνος του, τη στιγμή που δεν το περιμένεις!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Άφησέ του χώρο και χρόνο, δείξε ότι είσαι άνετη και χαλαρή μαζί του και προσπάθησε να τον έχεις... μία κρύο και μία ζέστη. Ο Κριός πρέπει να αισθάνεται ότι είναι «κυνηγός»! Οσες περισσότερες αμφιβολίες έχει για τα αισθήματά σου, τόσο το καλύτερο!

Ταύρος
Ο άνδρας Ταύρος δεν ανέχεται τις επιπολαιότητες αλλά και την ασταθή, κυκλοθυμική συμπεριφορά! Αν λοιπόν αλλάζεις διαρκώς άποψη ή σε «πιάσει» να του λες ψέματα, τότε θα κάνει υπομονή, θα περιμένει να σε πιάσει και σε άλλη ατασθαλία και στη συνέχεια - αν επαναληφθεί αυτή η συμπεριφορά - θα μπει στη διαδικασία να «ξενερώνει»! Αν επιμείνεις ή του θέσεις τελεσίδικο χρόνο για να αποφασίσει για κάτι που αφορά τη σχέση σας, τότε και σε αυτή την περίπτωση, θα πιεστεί και θα χάσει το ενδιαφέρον του!

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

« Βλέπεις τη σχέση μας σοβαρά; Τι θα γίνει με μας ; Σου δίνω προθεσμία 3 μέρες για να μου απαντήσεις»: Ο Ταύρος θέλει το χρόνο του για να πάρει αποφάσεις.

«Δεν ξέρω τι θέλω αυτό τον καιρό και τι χρειάζομαι»: Ακόμα και αν δεν το εννοείς και το πεις απλά για να τον «πικάρεις» είναι μεγάλο λάθος. Ο Ταύρος αναζητά πάντα ένα άτομο σοβαρό, τίμιο, που να ξέρει τι ζητάει από τη ζωή!

«Το ξέρω ότι κάναμε σχέδια για σήμερα, αλλά τώρα δεν έχω κέφια για να βγούμε. Το κανονίζουμε για αύριο καλύτερα»: Η ασυνέπεια και τα ψεματάκια είναι το χειρότερο που μπορείς να του κάνεις!


Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Ο λόγος σου να είναι συμβόλαιο και η συμπεριφορά σου σταθερή. Μην σε πιάνει το άγχος και οι ανασφάλειές σου και προσπαθείς να του κρύψεις πράγματα για σένα ή ακολουθείς «κόλπα» για να τον εξιτάρεις! Τα μόνα που θέλει είναι 1) αισθησιασμός, 2) ασφάλεια, 3) σταθερότητα!

Δίδυμος
Σου μιλάει και τον ειρωνεύεσαι, τον αμφισβητείς ή απλά τον βαριέσαι και χασμουριέσαι; Προσπαθείς να του επιδείξεις τις γνώσεις σου και να τον συναγωνιστείς ότι ξέρεις πολλά περισσότερα; Ζηλεύεις και έχεις πολύ κτητική συμπεριφορά; Τότε ναι, ο άνδρας Δίδυμος σύντομα θα χάσει το ενδιαφέρον του! Να ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με έναν άνδρα, που θα μείνει για πάντα ένα μικρό παιδί!

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Νομίζω ότι δεν ξέρεις τι λες, άκουσέ με και μένα λίγο, κάτι παραπάνω θα ξέρω»: Διακόπτεις το Δίδυμο; Αμφισβητείς τις γνώσεις του; Τότε φεύγει το ερωτικό ενδιαφέρον....

«Πολύ μιλάς, με κούρασες ...άσε και κανέναν άλλον να πει καμιά κουβέντα»: Μην περιμένεις τον Δίδυμο να σταματήσει να μιλά. Αν δεν σε ενδιαφέρουν όσα σου λεει και του το δείχνεις, τότε σίγουρα αυτός θα βρεις γρήγορα κάποια άλλη, που θα του επαινεί την εξυπνάδα του!

«Δες επιτέλους τη σχέση μας λίγο πιο σοβαρά...Όλο άλλες κοιτάζεις, δεν νοιάζεσαι για μένα»: Γκρίνια, παράπονα, ζήλιες και απαιτήσεις;;; Προσοχή, θα φύγει μακριά!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Εκτός από ερωτική του σύντροφος, γίνε η καλύτερή του φίλη! Διατήρησε ένα ευχάριστο και ενδιαφέρον κλίμα επικοινωνίας μεταξύ σας και άφησέ του απεριόριστες ελευθερίες!

Καρκίνος
Ο άνδρας Καρκίνος, από τη στιγμή που ερωτευτεί είναι αρκετά δύσκολο να «ξενερώσει»! Θα πρέπει να γίνουν αρκετά «παρατράγουδα» για να χάσει το ενδιαφέρον του! Αν λοιπόν τον παραμελήσεις και δεν του δείχνεις πλέον το ενδιαφέρον σου, τον προσβάλεις και τον μειώνεις και αρχίζει να αμφισβητεί τα συναισθήματά σου, να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα βαρεθεί!

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Ρε παιδί μου είσαι πολύ “μαμάκιας”, γίνε άντρας επιτέλους»: Η αλήθεια είναι ότι ο άνδρας Καρκίνος έχει πολύ μεγάλη αδυναμία στη μαμά του. Αυτό είναι κάτι που πρέπει αναγκαστικά να αποδεχτείς, χωρίς να το κρίνεις...

«Εντάξει το ξέρω ότι με αγαπάς και ότι ενδιαφέρεσαι, δεν χρειάζεται να μου λες όλο τα ίδια και τα ίδια, με πιέζεις»: Αν προσβάλεις τον Καρκίνο, ενώ σου εκδηλώνει τα συναισθήματά του, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα..

«Δεν είσαι και ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου ..»: Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό, δεν χρειάζεται να του το ομολογήσεις έτσι ψυχρά ...

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Κάνε τη σχέση σας ένα ρομαντικό παραμύθι! Επιβεβαίωσέ του τα συναισθήματά σου, γιατί ο Καρκίνος είναι ο άνδρας που θέλει αγκαλίτσες, χαδάκια και φιλάκια!

Λέων
Θαύμασες κάποιον άλλον άντρα; Του κάνεις κριτική και τον μειώνεις; Θέλεις να έχεις εσύ τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη σχέση σας; Τότε ναι, ο άνδρας Λέων πολύ γρήγορα θα χάσει το ενδιαφέρον του, γιατί πολύ απλά θέλει να είναι αυτός ο αρχηγός της σχέσης.

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Δεν σου πάει αυτό που φοράς σήμερα, νομίζω ότι σε παχαίνει»: Εδώ καθόταν με τις ώρες για να ετοιμαστεί και να δει τι θα φορέσει για να σε εντυπωσιάσει και εσένα δεν σου αρέσει; Ο Λέοντας θέλει μόνο επαίνους.

« Μωρό μου αν μου έλεγαν να διαλέξω εσένα ή τον Ρουβά, φυσικά και θα διάλεγα τον Ρουβά»: Κάποια πράγματα δεν τα λέμε ούτε για αστείο σε έναν Λέοντα. Μα ποιος είναι ο Ρουβάς τέλος πάντων; Δεν μπορεί να είναι καλύτερος από τον Λιονταρίνο σου!

« Δεν γίνεται να αποφασίζεις εσύ συνέχεια για τα πάντα. Άσε με και εμένα να πάρω καμιά πρωτοβουλία»: Σημασία δεν έχει το τι θα του πεις του Λέοντα, αλλά ο τρόπος! Σίγουρα δεν ανέχεται τους τσαμπουκάδες και την αγένεια. Φυσικά και θέλει να παίρνει αυτός όλες τις αποφάσεις, αν όμως του ζητήσεις κάτι με τρόπο τρυφερό και γλυκό, τότε δεν θα σου χαλάσει χατίρι!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Θαύμασέ τον σαν να είναι ο βασιλιάς σου, κάνε του επαίνους και δώσε του την ευκαιρία να παίρνει πρωτοβουλίες!

Παρθένος
Ο άνδρας Παρθένος είναι πολύ σοβαρός και μετρημένος, θα αρχίσει λοιπόν να χάνει το ενδιαφέρον του, αν διαπιστώσει ότι η γυναίκα που έχει απέναντί του είναι ασταθής, δεν περιποιείται τον εαυτό της και δεν κρατά το λόγο της. Να θυμάσαι πως ο Παρθένος αν και ασκεί σκληρή κριτική, δεν μπορεί να την δέχεται από το ταίρι του!

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

« Έχω μεγάλη εμπειρία από σχέσεις, έχουν περάσει τόσοι άντρες από τη ζωή μου»: Μπορεί να το εννοείς αυτό που λες, όμως καλό είναι ο Παρθένος να μην ξέρει όλες τις λεπτομέρειες της ερωτικής σου ζωής. Αναζητά μία συνεσταλμένη γυναίκα, που σίγουρα θα έχει πολύ λιγότερες εμπειρίες από εκείνον.

«Τι δουλεύεις τόσες ώρες, νομίζεις ότι θα πάρεις περισσότερα λεφτά»; Ο Παρθένος είναι εργασιομανής, θέλει να προοδεύει και να εξελίσσεται επαγγελματικά. Αν ειρωνευτείς αυτή την ανάγκη του και τον μειώσεις, τότε σίγουρα θα «χαλαστεί»!

«Γιατί δεν μου εκδηλώνεσαι; Δείξε μου τα συναισθήματά σου ...πες μου μια γλυκιά κουβεντούλα»: Ο Παρθένος δεν είναι ο άνδρας που θα σου τάξει λαγούς με πετραχήλια και μετά από λίγο θα εξαφανιστεί. Μην περιμένεις να ακούσεις ρομαντικές ερωτικές εξομολογήσεις. Με το να τον πιέζεις και να του γκρινιάζεις να σου εκδηλωθεί, σίγουρα θα τον απομακρύνεις!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Ο Παρθένος δεν πρόκειται να αλλάξει το πρόγραμμά του για κανέναν, γι’ αυτό προσπάθησε εσύ να προσαρμοστείς στους ρυθμούς του. Δείξε σταθερή συμπεριφορά απέναντί του και απέδειξε τα συναισθήματά σου με έμπρακτο τρόπο!

Ζυγός
Ο άνδρας Ζυγός ξενερώνει με τις γυναίκες που «μουτρώνουν» με το παραμικρό, που ζηλεύουν και συμπεριφέρονται μίζερα. Δεν του αρέσουν οι εντάσεις, γι’ αυτό αν μία γυναίκα τροχίζει διαρκώς τα νύχια της για καβγά, τότε ο Ζυγός «την κάνει με ελαφρά...»!

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

« Δεν έχω καμία διάθεση να βγω πάλι για διασκέδαση, αν θέλεις να με δεις, τότε κανόνισε να κάνουμε κάτι οι δυο μας»: Ο Ζυγός είναι λάτρης της παρέας και της διασκέδασης. Αν εσύ προτιμάς να βρίσκεστε διαρκώς οι δυο σας στη «φωλίτσα» σας και δεν σου αρέσει να περνάτε και χρόνο με παρέα, τότε ναι, θα βαρεθεί!

«Αν νομίζεις ότι μπορείς εσύ να κοροϊδέψεις εμένα, τότε είσαι πολύ γελασμένος, αφού σε βλέπω πώς κοιτάζεις σαν «ξερολούκουμο» κάθε θηλυκό»: Ο Ζυγός είναι «φλερτατζής» και αρκετά κοινωνικός, όμως με την γκρίνια το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να τον ωθήσεις ακόμα περισσότερο σε αυτό, που τόσο πολύ σε εκνευρίζει σε αυτόν !

«Αποφάσισε επιτέλους τι θες από εμένα ...»: Μην περιμένεις να αποφασίσει, γιατί όσο πιέζεις τον Ζυγό και του βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρει μία απόφαση, τόσο τον απομακρύνεις!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Κάνε τη σχέση σας μία ατελείωτη διασκέδαση! Μην του θέτεις «τελεσίδικα» και προσπάθησε να μην είναι απότομη η συμπεριφορά σου απέναντί του, ακόμα και όταν το αξίζει! Με διπλωματία και ευγένεια μπορείς να κάνεις έναν Ζυγό ...ότι θέλεις!

Σκορπιός
Προσπαθείς με «τερτίπια» αδιαφορίας ή με ψεύτικες δηλώσεις να τον κάνεις να ζηλέψει; Τον αποφεύγεις ερωτικά; Του μιλάς διαρκώς για τον πρώην σου; Τότε ο Σκορπιός δεν θα ανεχτεί για πολύ τα παιχνιδάκια, γρήγορα θα βαρεθεί και θα ξεκινήσει να αναζητά νέες συγκινήσεις.

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Θυμάμαι ο πρώην μου ήταν απίστευτος στο σεξ»: Αν πεις αυτή την ατάκα στο Σκορπιό, τότε πολύ απλά θα σου απαντήσει “Τότε πήγαίνε στον πρώην σου” και θα φροντίσει να κάνει τα πάντα για να μετανιώσεις για την κουβέντα που ξεστόμισες.

«Μην με αγγίζεις, έχω τα νεύρα μου μαζί σου και δεν έχω όρεξη ούτε για αγκαλίτσες, ούτε και για χαδάκια»: Απορρίπτεις ερωτικά έναν Σκορπιό; Τότε να ξέρεις ότι θα έχεις να αντιμετωπίσεις τις ολέθριες συνέπειες...Οχι μόνο θα βαρεθεί, αλλά θα κάνει τα πάντα για να τον παρακαλάς εσύ και αυτός να σου λεει όχι!

«Δεν έχεις το δικαίωμα να θέλεις να τα ξέρεις όλα και εσύ να κρατάς μυστικά από μένα. Αν θες να τα πάμε καλά, τότε θα δίνεις και εσύ λογαριασμό σε μένα»: Ο άνδρας Σκορπιός δεν ανέχεται τελεσίδικα, ούτε διατακτικό υφάκι! Πρέπει να του δίνεις αναφορά για τα πάντα , αλλά να ξέρεις ότι αυτός πάντα θα κρατά μυστικά από εσένα!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Δείξε του με πάθος τα συναισθήματά σου, άφησέ τον να «εισβάλλει» στη ζωή σου και να μην έχει ποτέ καμία αμφιβολία, για το πώς σκέφτεσαι και πώς αισθάνεσαι!

Τοξότης
Ο αισιόδοξος, φιλόδοξος και δραστήριος άνδρας Τοξότης, βαριέται πολύ εύκολα την γυναίκα που δεν έχει προσωπική ζωή και ενδιαφέροντα, που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο μαζί του, τον πιέζει και του κάνει μούτρα όταν αυτός θέλει να νιώθει ελεύθερος!

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Καλά τέτοια ώρα με θυμήθηκες; Όλη μέρα περίμενα ένα τηλεφώνημά σου ...»: Μην προσπαθήσεις να βάλεις σε ένα πρόγραμμα τις επικοινωνίες σου με τον άνδρα Τοξότη, γιατί όχι μόνο θα αποτύχεις, αλλά θα τον κουράσεις κιόλας!

«Ακύρωσα το γυμναστήριο και τον καφέ με τις φίλες μου για να σε δω. Βρες επιτέλους και εσύ περισσότερο χρόνο για μένα »: Αν ο άνδρας Τοξότης καταλάβει ότι τα πάντα στη ζωή σου περιστρέφονται γύρω από αυτόν, θα χάσει το ενδιαφέρον του. Γιατί να αλλάξεις το πρόγραμμα σου και να αλλάξει τις δραστηριότητές σου, αφού αυτός ποτέ δεν θα το έκανε αυτό για σένα;

«Αυτός ο φίλος σου δεν μου αρέσει καθόλου, νομίζω ότι σε παρασύρει! Δεν θέλω να βγαίνετε οι δυο σας»: Όποια γυναίκα προσπαθήσει να του βάλει ηθικά διλήμματα και να τον ξεκόψει από τους φίλους του, θα το μετανιώσει πικρά! Ακόμα και δίκιο να έχεις, δεν πρόκειται να το βρεις, γιατί ο άνδρας Τοξότης βάζει τη φιλία πάνω από όλα!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Κάνε τη σχέση σας ένα ευχάριστο, διασκεδαστικό πάρτι! Προγραμμάτισε ταξίδια, βραδιές με φίλους και ζήσε στο πλάι του την κάθε στιγμή με ενθουσιασμό. Άφησέ τον κάποιες στιγμές να διατηρεί και τις αμφιβολίες του για τα αισθήματά σου, γιατί ο άνδρας Τοξότης λατρεύει τα «δύσκολα»!

Αιγόκερως
Ο άνδρας Αιγόκερως μπορεί εύκολα να «ξενερώσει» με μία γυναίκα που: 1) δεν έχει στόχους και φιλοδοξίες για τη ζωή, 2) προσπαθεί με τον τρόπο της να τον ανταγωνιστεί, 3) είναι αρκετά φιλελεύθερη και προοδευτική.

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Και που δουλεύεις τόσες ώρες τι καταφέρνεις; Εγώ και λιγότερο δουλεύω και περισσότερα λεφτά βγάζω»: Ακόμα και αν πάνω σε κουβέντα σου ξεφύγει και μειώσεις - άθελά σου - την δουλειά του, μην παραξενευτείς αν το τηλέφωνό σου δεν ξαναχτυπήσει!

« Γιατί δεν βγαίνουμε, γιατί δεν διασκεδάζουμε, σπάνια με κερνάς και ένα δωράκι μου κάνεις μόνο στη γιορτή μου»: Ο Αιγόκερως υπολογίζει το χρήμα, δεν του αρέσει να το σκορπά άσκοπα σε εξόδους και δώρα! Αν εμμέσως τον πεις τσιγκούνη, τότε δεν θα μπορέσει ποτέ να σε πάρει στα σοβαρά!

«Μίλησα σήμερα με τον πρώην μου τον Κώστα, θυμάσαι σου είχα πει ότι κρατάμε φιλικές επαφές. Κανονίσαμε να πάμε για καφέ, θέλεις να έρθεις μαζί»;: Μην περιμένεις ο άνδρας Αιγόκερως να έχει τόσο προοδευτικές ιδέες. Δεν του αρέσουν οι τόσο φιλελεύθερες γυναίκες, γι’ αυτό και αν δείξεις ότι είσαι τόσο προοδευτική, θα πάψει να σου έχει εμπιστοσύνη !

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Ο άνδρας Αιγόκερως θέλει αγάπη, φροντίδα, υποστήριξη αλλά και ...σεβασμό! Δείξε του πίστη, αφοσίωση αλλά και θαυμασμό για τα επιτεύγματά του και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!

Υδροχόος
Ο άνδρας Υδροχόος θα βαριόταν πολύ γρήγορα, μία γυναίκα που δεν έχει όνειρα, δεν προβληματίζεται για ότι συμβαίνει γύρω της και το μόνο που την νοιάζει είναι τα λούσα, η διασκέδαση και ο έρωτας! Επειδή είναι λάτρης της ελευθερίας, θα έτρεχε μακριά από την γυναίκα που θα προσπαθούσε να του τη στερήσει!

Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Τι θα κάνουμε το Σαββατόβραδο; Δεν μπορώ συνέχεια να κανονίζουμε τελευταία στιγμή, πρέπει επιτέλους να μπεις σε ένα πρόγραμμα»: Όχι μόνο δεν θα καταφέρεις να βάλεις τον άνδρα Υδροχόο σε πρόγραμμα, αλλά με μία τέτοια ατάκα σίγουρα θα τον απομακρύνεις, αφού βαριέται οικτρά να βάζει σε πρόγραμμα τη ζωή του!

«Ονειρεύομαι τη ζωή μου μαζί σου! Εγώ και εσύ στο σπιτάκι μας, με τα παιδάκια μας και τίποτα άλλο ...»: Φυσικά και ο άνδρας Υδροχόος κάποια στιγμή παντρεύεται, όμως τον πνίγει και μόνο η σκέψη και η κουβέντα περί αιώνιας αγάπης, γάμου και οικογένειας!

«Δεν μου αρέσει να μιλάς με άλλες γυναίκες, θέλω αν είμαι η μοναδική γυναίκα της ζωής σου»: Πρέπει να δεχτείς το γεγονός ότι ο άνδρας Υδροχόος είναι πολύ κοινωνικός, έχει σταθερές φιλίες με γυναίκες και δεν πρόκειται ποτέ να κόψει τις αγαπημένες του συνήθειες, για κανέναν και για τίποτα!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Γίνε το καλύτερο και πιο έμπιστο φιλαράκι του! Δείξε ενδιαφέρον για τις δραστηριότητές του και αιφνιδίασέ τον με εκπλήξεις που τόσο πολύ του αρέσουν!

Ιχθύς
Γρήγορα μπορεί να του φύγει ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον, όταν μία γυναίκα του μιλήσει απότομα, τον προσβάλει ή η συμπεριφορά της είναι αρκετά έκρυθμη και η σχέση είναι γεμάτη με καβγάδες και χωρισμούς!


Ατάκες που πρέπει να αποφύγεις

«Σε ποιον κόσμο νομίζεις ότι ζεις; Προσγειώσου λίγο στην πραγματικότητα...Νομίζεις ότι πιστεύω όλα όσα μου λες»; Ο άνδρας Ιχθύς όταν είναι ερωτευμένος, εκδηλώνει τα συναισθήματά του με τρόπο υπερβολικό! Παρόλο που θα ακούσεις πολλά λόγια που μέσα σου μπορεί να τα αμφισβητείς, αν λειτουργήσεις καχύποπτα απέναντί του και θελήσεις να τον προσγειώσεις, στην πραγματικότητα θα αδιαφορήσει!

« Μην με παίρνεις τόσα πολλά τηλέφωνα μέσα στην ημέρα, κουράστηκα να λέμε τα ίδια και τα ίδια, με πνίγεις με την αγάπη σου»: Ο άνδρας Ιχθύς θα θελήσει πολλές φορές μέσα στην ημέρα να σε ακούσει και να σου δείξει τα αισθήματά του, αν όμως καταλάβει ότι γίνεται ενοχλητικός ή ότι δεν του το ανταποδίδεις, θα πληγωθεί και θα μαζευτεί!

«Θέλω το χρόνο μου, μη με πιέζεις»: Μπορεί τα συναισθήματα του Ιχθύ να τα θεωρήσεις δεδομένα...σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι! Αν απομακρυνθείς και τον αφήσεις ελεύθερο, θα στεναχωρηθεί μερικές μέρες, όμως σύντομα θα αναζητήσει αλλού τον έρωτα!

Για να του κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον

Κάνε τη σχέση σας ένα μοναδικό παραμύθι με εκείνον πρωταγωνιστή! Ρομαντικές εκπλήξεις, πολλές τρυφερές εκδηλώσεις και συναίσθημα δίχως όρια, είναι μερικά από τα «συστατικά» για να τον έχεις πάντα κοντά σου

Έρευνα: Αυτοί είναι οι 24 νεκροί του Πολυτεχνείου

Έρευνα: Αυτοί είναι οι 24 νεκροί του Πολυτεχνείου
Το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των νεκρών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την επιχείρηση καταστολής της, παραμένει ακόμη και σήμερα ένα δισεπίλυτο πρόβλημα, προκαλώντας συζητήσεις, αλλά και ισχυρισμούς ανιστόρητους και πέρα από κάθε λογική.
Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιβρετάκης, Λεωνίδας, συγγραφέας και δημιουργός της έρευνας"Πολυτεχνείο '73: Το ζήτημα των θυμάτων: Νεκροί και τραυματίες" , "η χαώδης και ατεκμηρίωτη πληροφόρηση που υπάρχει γύρω από αυτό το ζήτημα, δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνει εσαεί αυτή την ιδιότυπη 'ασυλία', στο όνομα της δήθεν προστασίας της φήμης του Πολυτεχνείου".
Από τα μέσα του 2002 έχει ξεκινήσει μια ιστορική έρευνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με τίτλο "Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973". Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας επιχειρείται η συγκέντρωση και επεξεργασία με επιστημονικές μεθόδους τεκμηρίων που αφορούν σε πολλές παραμέτρους των γεγονότων, όπως το χρονικό της εξέγερσης, το επιχειρησιακό σχέδιο για την καταστολή της, η εξέλιξη των γεγονότων έξω από το Πολυτεχνείο κ.ο.κ. Ένα από τα ζητούμενα είναι, φυσικά, ο αριθμός και η ταυτότητα των θυμάτων. Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επιχειρείται στο σημείο αυτό μια συνοπτική παρουσίαση των πρώτων διαπιστώσεων, με έμφαση στη "γενεαλογία" του ζητήματος.
  • Προσωρινά αποτελέσματα της έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Η συγκέντρωση όλων των δεδομένων αποτέλεσε το πρώτο στάδιο της έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Κάθε στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια, οι επίσημες ανακοινώσεις του καθεστώτος, οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον παράνομο τύπο της εποχής, οι αγγελίες κηδειών στις εφημερίδες, οι κάθε προέλευσης λίστες που έκαναν την εμφάνιση τους μετά τη μεταπολίτευση, οι προανακριτικές και ανακριτικές έρευνες, οι συνεντεύξεις συγγενών, οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη του 1975, συγκεντρώνονται, αποδελτιώνονται, συσχετίζονται κριτικά, αναζητείται η γενεαλογία τους, εντοπίζονται οι αλληλοεπικαλύψεις, οι παρανοήσεις, τα λάθη στην αντιγραφή και οι μεταξύ τους παρεκκλίσεις.
Η έρευνα προχωρά έτσι στη συγκρότηση ενός καταλόγου, ο οποίος παραμένει προσωρινός, καθώς εξακολουθεί συνεχώς να εμπλουτίζεται και να διορθώνεται. Για κάθε περίπτωση συγκροτείται ένας ιδιαίτερος φάκελος, με βιογραφικά στοιχεία, τις συνθήκες θανάτου και αναλυτική παράθεση όλων των πηγών που χρησιμοποιήθηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία.
Μέχρι τη στιγμή αυτή, έχουν καταγραφεί εικοσιτέσσερις (24) πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις, όπως καταγράφονται συνοπτικά στον συνημμένο κατάλογο.
Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ένας κατάλογος δεκαέξι (16) ανωνύμων περιπτώσεων που είχε θεωρηθεί σε κάποια στιγμή της διαδικασίας ότι «προκύπτουν βασίμως» ως νεκροί, από επίσημες, επώνυμες και σχετικά αξιόπιστες καταθέσεις, με συγκεκριμένα στοιχεία.
Τέλος, η έρευνα έχει θέσει στο μικροσκόπιο τριάντα (30) επώνυμες περιπτώσεις, που εμφανίζονται επίμονα στους περισσότερους καταλόγους από το 1974 μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχουν ποτέ τεκμηριωθεί. Όλες αυτές οι ανώνυμες και οι αμφιλεγόμενες επώνυμες περιπτώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα, προκειμένου να διερευνηθούν περισσότερο, προτού αποφασιστεί οριστικά να υιοθετηθούν ή να απορριφθούν.


Δείτε το σχεδιάγραμμα σε μεγαλύτερες διαστάσεις

  • ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Οι 24 πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις
1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 20.30-21.00, ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση οδών Γεωργίου Σταύρου & Σταδίου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ & Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έρριξαν εναντίον του άνδρες της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (όπως λεγόταν τότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο).
3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.00 και 22.30, ενώ βρισκόταν μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Σόλωνος, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη της αριστεράς στεφανιαίας. Μεταφέρθηκε ημιθανής στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. (F Σεπτεμβρίου), όπου και πέθανε.
4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» και αργότερα, νεκρή ήδη, στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Αιγυπτία Τουρίλ Τεκλέτ» και η παρεξήγηση αυτή επιβιώνει ακόμη σε κάποιους «καταλόγους νεκρών».
5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών.
6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων), τραυματίστηκε θανάσιμα στον τράχηλο από πυρά της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο πρόχειρο ιατρείο του Πολυτεχνείου, όπου απεβίωσε. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Χαμουρλής».
7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος, από τα Καλάβρυτα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973 ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια και στη συνέχεια κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, συνεπεία των οποίων πέθανε, από οξεία ρήξη αορτής, τρεις ημέρες αργότερα, στις 19.11.1973, ενώ μεταφερόταν στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ.
8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από την Εξωχώρα Ζακύνθου. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοε-γκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Θεραπευτήριο Πεντέλης, όπου πέθανε τη Δευτέρα, 19.11.1973, από οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου στις 9.9.1974, έγινε τελετή στη μνήμη του.
9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης, από το Παρ-θένι Θεσσαλονίκης, κάτοικος Χρηστομάνου 67, Σεπόλια, Αθήνα, εργάτης. Κατά τις πρωινές ώρες της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στην πλατεία Βάθης, τραυματίστηκε στην κοιλιά από ριπή στρατιωτικής περιπόλου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε τη Δευτέρα 19.11.1973.
10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών, κάτοικος Κέννεντυ και Καλύμνου, Αγιοι Ανάργυροι Αττικής. Στις 10.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, τραυματίστηκε στην πλάτη από σφαίρα. Διακομίστηκε στην κλινική «Παμμακάριστος» (Κάτω Πατήσια), όπου νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα και κατόπιν μεταφέρθηκε στο σπίτι της, όπου πέθανε συνεπεία του τραύματος της μετά από ένα εξάμηνο (Μάιος 1974).
11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΑΩ» και «ΕΑΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έρριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε ενός τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου πέθανε μετά από 12 μέρες, στις 30.11.1973.
12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος, από τον Πειραιά, κάτοικος Χίου 35, Αιγάλεω. Στις 10.30 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της πλατείας Αιγύπτου 1, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Αυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Μεταφέρθηκε στην κλινική «Παντάνασσα» (πλατεία Βικτωρίας), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.
14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων, κάτοικος Αριστομένους 105, Αθήνα. Γύρω στις 11.30 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έριχνε η Αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, συνεπεία εμφράγματος.
15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος, κάτοικος Ελπίδος 29, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 12.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του στα Νέα Λιόσια, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά που διέσχισαν τον ουρανό του αυτοκινήτου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια, από τα Αμπελάκια Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Μεταγένους 8, Νέος Κόσμος. Στις 12.00 το μεσημέρι της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού της, τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα από πυρά. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό», όπου πέθανε αυθημερόν.
17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 52 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ διέσχιζε με τη μητέρα του τη διασταύρωση της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά στρατιωτικής περιπόλου με επικεφαλής αξιωματικό (πιθανόν ο ίλαρχος Σπυρίδων Σταθάκης του Κ.Ε.Τ/Θ), που βρισκόταν ακροβολισμένη στο λόφο του Αγίου Θεράποντος. Εξέπνευσε ακαριαία και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Παίδων, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, ταχυδακτυλουργός, κάτοικος Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ βάδιζε με τον 13χρονο γιο του στη διασταύρωση των οδών Χέϋδεν και Αχαρνών, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από ριπή μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε απευθείας στο νεκροτομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός, από το ΚεράσοΒο Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Νάξου 116, Αθήνα. Στις 13.30 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε με τις ανήλικες κόρες του στη διασταύρωση των οδών Δροσοπούλου και Κύθνου, απέναντι από το ΙΣΤ' Αστυνομικό Τμήμα, βρέθηκε εν μέσω πυρών, προερχομένων από τους αστυνομικούς του Τμήματος, με αποτέλεσμα να πάθει συγκοπή. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης, από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός. Γύρω στις 11.00 με 12.00 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου, τραυματίστηκε στη λεκάνη από πυρά μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και τέλος στο Κ.Α.Τ., όπου και πέθανε στις 30.1.1974.
21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. Στις 12.00 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου αξιωματικού του Στρατού (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλςος Ντερτι-λής). Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος, από την Κροκέα Λακωνίας, κάτοικος Φερρών 5, Αθήνα. Στις 12.00 με 12.30 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά διερχομένου άρματος μάχης. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου και πέθανε στις 27.12.1973.
23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά, κάτοικος Νικο-πόλεως 4, Καματερό Αττικής. Κτυπήθηκε στις 18.11.1973 από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία των οποίων πέθανε στις 21.11.1973.
24. Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Ανω Αλισσό Αχαΐας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πατρών. Κτυπήθηκε μετά τα γεγονότα, υπό συνθήκες που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Συνεπεία της κακοποίησης του υπέστη ρήξη του ήπατος, εξαιτίας της οποίας πέθανε στις 17.12.1973 στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν. Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, ο τραυματισμός του συνέβη στην Πάτρα, άλλες όμως πληροφορίες τον τοποθετούν στην Αθήνα. Η περίπτωση του παραμένει υπό έρευνα.
* Η μελέτη αυτή έχει υιοθετηθεί από τη σχετική βιβλιογραφία ως η πλέον έγκυρη επιστημονική προσέγγιση στο ζήτημα (βλ. ενδεικτικά Δημήτρης Παπαχρήστος, Το Πολυτεχνείο ζει, εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2004, σελ. 41-45, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Πολυτεχνείο ’73, εκδόσεις Πόλις, Αθήνα 2004, σελ. 176-177, 424-425, Βαγγέλης Αγγελής & Ολύμπιος Δαφέρμος, Όνειρο ήταν, έκδοση ΕΔΙΑ-Οδυσσέας, Αθήνα 2005, σελ.378-388).
Πηγή: news247.gr