Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Θα ‘θελα να ήσουνα εδώ Τώρα που σου τα ‘χω μαζεμένα Για να σου θυμίσω μια στιγμή όσα έχω κάνει εγώ για σένα...Θα ‘θελα να ήσουνα εδώ
ένα βράδυ ακόμα τελευταίο
Θα ‘θελα κι απόψε να σε δω
Της ζωής μου πρόσωπο μοιραίο
Είσαι το τσιγάρο που κρατώ
και να ανάψω σκέφτομαι
Είσαι η συνήθεια που μισώ
κι όλο επανέρχομαι
Είσαι το τσιγάρο που κρατώ
και σε θέλω ψέμα μου
σαν την νικοτίνη που περνά
μέσα από το αίμα μου
Θα ‘θελα να ήξερα γιατί
έκανες κομμάτια το όνειρο σου
θα ‘θελα να ξέρεις πως εσύ
πρόδωσες τρελή τον εαυτό σου
Είσαι το τσιγάρο που κρατώ
και να ανάψω σκέφτομαι
Είσαι η συνήθεια που μισώ
κι όλο επανέρχομαι
Είσαι το τσιγάρο που κρατώ
και σε θέλω ψέμα μου
σαν την νικοτίνη που περνά
μέσα από το αίμα μου
Θα ‘θελα να ήσουνα εδώ
Τώρα που σου τα ‘χω μαζεμένα
Για να σου θυμίσω μια στιγμή
όσα έχω κάνει εγώ για σένα
Είσαι το τσιγάρο που κρατώ
και να ανάψω σκέφτομαι
Είσαι η συνήθεια που μισώ
κι όλο επανέρχομαι
Είσαι το τσιγάρο που κρατώ
και σε θέλω ψέμα μου
σαν την νικοτίνη που περνά
μέσα από το αίμα μου

Γιατρέ μου, τι ζώδιο είστε;

Γιατρέ μου, τι ζώδιο είστε;
Αναρωτήθηκες ποτέ, όταν πηγαίνεις στον γιατρό, αν μπορείς να μαντέψεις το ζώδιό του;

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΚΡΙΟΣ αν…

Στην αίθουσα αναμονής του σπάνια υπάρχουν πλήθη που περιμένουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι του λείπει η πελατεία. Απλώς τελειώνει γρήγορα με το κάθε ραντεβού του. Ούτε κι αυτό σημαίνει ότι τα «ξεπετάει». Η όλη διαδικασία γίνεται σε… fast forward. Μπορεί να διακόπτει τον πελάτη, ιδίως αν πλατειάζει στις περιγραφές, και να αποτελειώνει ο ίδιος τη φράση του. Θα βγάλει τη διάγνωση στο πιτς-φιτίλι και τα φάρμακα που θα δώσει, θα προσφέρουν εγγυημένα γρήγορη, μα πολύ γρήγορη ανακούφιση.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΤΑΥΡΟΣ αν…

Η αίθουσα αναμονής και το γραφείο του είναι χώροι περιποιημένοι, με τα καλλωπιστικά φυτά τους και μια χαλαρωτική μουσικούλα, πιθανόν κλασική, να ακούγεται. Ακούει με προσοχή και σκέφτεται καλά πριν αποφανθεί (όχι, μην τρομάξεις πως έχεις κάτι τρομερό και προσπαθεί να σου το φέρει με τρόπο…). Η θεραπεία που θα σου δώσει, μπορεί να είναι από εκείνες που παίρνουν χρόνο. Τουλάχιστον όμως, δεν θα σε βάλει να κάνεις δίαιτα, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΔΙΔΥΜΟΣ αν…

Μιλάει ταυτόχρονα μαζί σου και με έναν άλλο πελάτη στο τηλέφωνο ή με έναν συνάδελφό του, με τον οποίο θα συμμετάσχει σε ένα διεθνές ιατρικό συνέδριο (διότι φυσικά δεν είναι κανένας γιατρουδάκος…). Μετά σου ξανακάνει τις ίδιες ερωτήσεις. Ταυτόχρονα ψάχνει μανιωδώς στο κομπιούτερ του. Πιθανόν και να συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη με συναδέλφους, αν το θέμα σου του φανεί σοβαρό. Σήμερα, γιατί στην επόμενη επικοινωνία σας, θα σε διαβεβαιώσει ότι δεν ήταν παρά μια ιωσούλα.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ αν…

Η αίθουσα αναμονής του έχει μια ζεστασιά και στο κέντρο του τραπεζιού υπάρχει ένα μπολ με κουλουράκια. Θα σε ρωτήσει αναλυτικά τα συμπτώματά σου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο ψυχολογικό. Ιδίως στις οικογενειακές σου σχέσεις, παρούσες και κυρίως παρελθούσες. Θα νιώθεις σαν να είσαι σε συνεδρία ψυχοθεραπείας. Θα δείξει απόλυτη συμπόνια για το πρόβλημά σου, σε τέτοιο βαθμό που να ανησυχήσεις και να θες να ρωτήσεις: «θα ζήσω, γιατρέ μου;». Θα ζήσεις, απλώς είναι τέτοιο το στιλ του.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΛΕΩΝ αν… 

Οι τοίχοι του ιατρείου του είναι ταπετσαρισμένοι με διπλώματα και διακρίσεις. Θα σου τονίσει πως είναι ο απόλυτος και διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στον τομέα του. Ο μόνος τρόπος να κρατάς την προσοχή του, είναι να ξεκινάς κάθε σου φράση με μια έκφραση θαυμασμού, για το πόσο σε τιμά το γεγονός ότι μια τέτοια ιδιοφυία θα ασχοληθεί με τον ταπεινό πυρετό σου των 39 εδώ και τέσσερις μέρες, συν πονοκέφαλο, συν αδυναμία και συν ό,τι άλλο σύμπτωμα προλάβεις να αναφέρεις μετά το κομπλιμάν.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΠΑΡΘΕΝΟΣ αν…

Το ιατρείο δείχνει τόσο καθαρό, που θα μπορούσε να είναι και χειρουργείο. Τα ραντεβού τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια. Ο γιατρός θα σου κάνει απίστευτα λεπτομερειακές ερωτήσεις. Πότε ακριβώς άρχισε ο πόνος; Σε πόση ώρα μετά το παυσίπονο περνούσε; Πυρετός; Πόσος ήταν ανά ώρα της ημέρας; Έπειτα, θα σε πλακώσει στις εξετάσεις. Αμέτρητες. Μάλλον είναι κρύωμα, αλλά πρέπει να είσαστε σίγουροι. Τουλάχιστον θα χαρείς όταν, μια βδομάδα αργότερα που θα ξεμπερδέψεις, θα αποδειχθεί ότι δεν είχες τίποτα φοβερό.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΖΥΓΟΣ αν…

Για κάθε σου σύμπτωμα αναφέρει καμιά εικοσαριά πιθανές αιτίες. Πονοκέφαλος; Μπορεί να είναι από άγχος, κάποιο πρόβλημα όρασης, γρίπη, ψύξη, αλλά ίσως και εγκεφαλικό (που κινδυνεύεις να το πάθεις εκείνη την ώρα, με όσα ακούς). Θα ασχοληθεί μαζί σου με ενδιαφέρον και ευγένεια αλλά, βγαίνοντας από το ιατρείο του, δεν θα έχεις καταλάβει… Χριστό για το τι ακριβώς (ή περίπου) είχες. Θα κάθεσαι μετά μόνος σου να διαβάζεις τις «ενδείξεις» που έχουν μέσα τα κουτιά από τα φάρμακα που σου έδωσε, ώστε να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΣΚΟΡΠΙΟΣ αν…

Στη διάρκεια της επίσκεψής σου αφήνει να πλανιέται ένα μυστήριο, που εσένα σε κάνει να κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα. Θα σε ακούσει μουρμουρίζοντας κατά διαστήματα «χμ… ώστε έτσι…». Θα σου αναφέρει ότι, πολλές φορές, τα πιο απλά συμπτώματα μπορεί να κρύβουν τις πιο τρομακτικές ασθένειες. Αλλά και η σεξουαλική σου ζωή παίζει σημαντικό ρόλο, αλήθεια, πώς πας σε αυτό τον τομέα; Τέλος πάντων, θα πρέπει να διερευνηθεί το θέμα. Καλή ασφάλιση να έχεις, και όλα τα άλλα βρίσκονται.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΤΟΞΟΤΗΣ αν…

Δεν είναι εύκολο να κλείσεις μαζί του ραντεβού, γιατί κάθε τρεις και λίγο βρίσκεται σε κάποιο συνέδριο, κατά προτίμηση στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Αν τον πετύχεις, θα σου δώσει ένα «καταπληκτικό» καινούργιο φάρμακο, λίγο ακριβό βέβαια (όπως και η επίσκεψη) αλλά μπροστά στην υγειά μας, τι είναι το κόστος; Και επίσης να έχεις θετική σκέψη. Με τη μεταδοτική αισιοδοξία του και τις όποιες ιατρικές του ικανότητες, έχει πολλούς πελάτες (και πελάτισσες, χμ, χμ…) , που πίνουν νερό στο όνομά του.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ αν…

Σου δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας. Θα ασχοληθεί επί μακρόν με το θέμα σου. Επί πολύ μακρόν. Οι εξετάσεις του φημίζονται για τη διάρκειά τους, όπως και για το γεγονός ότι περιλαμβάνουν πάντα και τα οστά (το τμήμα της ανατομίας που αστρολογικά συνδέεται με τον Αιγόκερω). Ό,τι θεραπεία και να σου υποδείξει, θα το κάνει με τέτοιο επιβλητικό ύφος, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην την ακολουθήσεις κατά γράμμα. Διαφορετικά, δεν θα έχεις μούτρα να τον ξαναδείς.

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΥΔΡΟΧΟΟΣ αν…

Κάθε φορά που πας στο ιατρείο του, ανακαλύπτεις ότι έχουν προστεθεί καινούργια μηχανήματα. Ή καινούργιες θεραπείες στο ρεπερτόριό του. Είναι πιθανόν να έχει στραφεί στην εναλλακτική ιατρική. Να, αυτά τα βότανα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και με λιγότερες παρενέργειες από τα συμβατικά φάρμακα. Φτηνά δεν τα λες, βέβαια. Κι ούτε τα καλύπτει η ασφάλισή σου. Κι όσο για τα καινούργια μηχανήματα, πώς θα αποσβεστούν, αν όχι με την αμοιβή του; Την ανέβασε λίγο. Αλλά γίνεσαι καλά, με προοδευτικό τρόπο …

Πιθανόν ο γιατρός σου να είναι ΙΧΘΥΣ αν…

Το πότε δέχεται είναι κάθε φορά ένα μυστήριο. Μπορεί να λείπει ταξίδι. Μπορεί να μην κάνει ιατρείο αυτή τη βδομάδα για αδιευκρίνιστους λόγους. Αλλά αν σε δει, θα πρόκειται για μια πολύ πνευματική εμπειρία. Η ανάλυση του προβλήματός σου θα αναχθεί σε φιλοσοφικό ζήτημα. Η διάγνωση θα προκύψει μάλλον από κάποιο ψυχανέμισμα, παρά από εξετάσεις με τη συμβατική έννοια. Κι όσο για την αμοιβή του, έτσι και υπονοήσεις πως έχεις οικονομική στενότητα, ε, δε χάθηκε κι ο κόσμος.

Οι τελευταίες σκέψεις των ζωδίων, πριν κοιμηθούν

Οι τελευταίες σκέψεις των ζωδίων, πριν κοιμηθούν
ΚΡΙΟΣ : «Βρε δεν με παρατάτε όλοι σας, τώρα θέλω να κοιμηθώ». Θα  κατεβάσει τα τηλέφωνα (αλλά και πολλά καντήλια),  θα κάνει πολλές σβούρες στο κρεβάτι, θα τον πιάσουν τα ερωτικά του, θα τσαντίζεται που δεν μπορεί να κοιμηθεί…. Στο τέλος όμως έρχεται αυτή η στιγμή που ο λύκος γίνεται αρνάκι και το Κριάρι αφήνεται στην αγκαλιά του Μορφέα. Αν κοιμάσαι μαζί του μην παραξενευτείς αν καταλάθος βρεθείς κάτω από το κρεβάτι  …. Το Κριάρι φημίζεται για τις άγαρμπες κινήσεις του αλλά και για τον άτσαλο ύπνο του!

ΤΑΥΡΟΣ:  Αφού βάλει τα φρέσκα μυρωδάτα και  trendy πιτζαμάκια του, θα σκεφτεί: «Ουφ πολλή κούραση και σήμερα, εξαντλήθηκα» (άσχετα αν όλη μέρα βάραγε μύγες). Ενώ λοιπόν ξαπλώνει χαλαρός στο κρεβατάκι του και χουχουλιάζει στα σκεπασματάκια του ξαφνικά του έρχεται μία λιγούρα … «Ε, δεν γίνεται, κάτι πρέπει να τσιμπήσω, δεν γίνεται να κοιμηθώ με άδειο στομάχι»… και ξαφνικά ξεκινά την νυχτερινή επιδρομή στο ψυγείο… Το Ταυράκι σε γενικές γραμμές λατρεύει τον ύπνο, οπότε αν σχεδιάζεις να κοιμηθείς μαζί του, είναι βέβαιο ότι θα περάσετε πολλές ώρες μαζί κάτω από τα σκεπάσματα…

ΔΙΔΥΜΟΙ: «Η μέρα δεν θα έπρεπε να έχει 24 ώρες αλλά τουλάχιστον 36, εγώ βαριέμαι να κοιμηθώ … δεν πάμε καλύτερα καμιά βόλτα»; Αν περιμένεις τον Δίδυμο να κλείσει μάτι, τότε θα περιμένεις πολύ …  είναι νυχτόβιος, δεν τα πάει καλά με τον ύπνο  και αν δεν μιλήσει, δεν διαβάσει, δεν επικοινωνήσει ή δεν διασκεδάσει …  ο ύπνος δεν πρόκειται να τον πάρει εύκολα… Αν κάποιο βράδυ κοιμηθείς με έναν Δίδυμο, τότε μην σου φανεί περίεργο αν κατά την διάρκεια της νύχτας σε ξυπνήσει  απότομα επειδή θυμήθηκε κάτι να σου πει …

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: «Έλααααα κάνε μου μία αγκαλίτσα για να κοιμηθώ, πες μου μ’ αγαπάς λιγάκι; Αν  δεν μου δώσεις ένα γλυκό φιλάκι εγώ δεν πρόκειται να κοιμηθώ γλυκά»…. Ένα Καρκινάκι όταν νυστάζει αρχίζει τις ζουζουνιές, το πιάνουν οι ανασφάλειες και ζητά το χάδι, την αγκαλιά, την τρυφερότητα για να μπορέσει να κοιμηθεί ήσυχα. Αν πάλι, σχεδιάζεις να κοιμηθείς με ένα Καρκινάκι τότε να ξέρεις ότι όλη τη νύχτα θα είναι κολλημένο πάνω σου, κουρνιασμένο στην αγκαλιά σου,  σαν να ζητά προστασία.

ΛΕΩΝ:  Θα μπει στο μπάνιο, θα κάνει το ντουζ  του με τα  ακριβά του αφρόλουτρα, θα αλειφτεί με τις κρέμες του, θα βάλει ακόμα και κολόνια (δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να τύχει… και αν χτυπήσει κάποιος το κουδούνι απρόβλεπτα;). Ενώ λοιπόν τελειώσει αυτή η κούρα ομορφιάς, θα ρίξει μία τελευταία ματιά στον καθρέφτη και θα σκεφτεί: «χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, όσο πάω και ομορφαίνω»! Αν κοιμηθείς με ένα Λιοντάρι, τότε να ξέρεις πως θα σε στριμώξει σε μία μικρή γωνίτσα του κρεβατιού, θα σου πάρει όλα τα σκεπάσματα και όταν ξυπνήσετε …. Θα περιμένει πώς και πώς να φάτε μαζί  ένα βασιλικό πρωινό!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: «Γρήγορα στο μπάνιο, πλένουμε χεράκια, πλένουμε δοντάκια, βάζουμε ξυπνητήρι, τσεκάρουμε αν όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειδωμένες αααα και να μην ξεχάσω να δω αν στάζει καμιά βρύση, ελπίζω να έχω αλλάξει σεντόνια….». Μέχρι να πέσει στο κρεβάτι ο Παρθένος, θα τον πιάσουν τα νευροφυτικά του, θα σκεφτεί αν έχει προγραμματίσει σωστά τα πάντα για να μπορέσει να κοιμηθεί ήσυχος. Αν κοιμάται με παρέα, τότε γίνεται ακόμα πιο δύσκολος, θέλει την ησυχία του, το χώρο του και τον πιάνει το άγχος του!

ΖΥΓΟΣ: «Να κοιμηθώ ή να μην κοιμηθώ; Και αν κοιμηθώ και χτυπήσει το τηλέφωνο; Θα καταφέρω να ξυπνήσω αύριο στην ώρα μου ή να το πάω σερί χωρίς ύπνο;»! Ο Ζυγός είναι πάντα με την απορία στο στόμα, ακόμα και για την υπόθεση του ύπνου θέλει «σπρώξιμο» για να πάει στο κρεβάτι του! Ωστόσο αν σκοπεύεις να κοιμηθείς μαζί του, να ξέρεις ότι θα σε τρελάνει με τα αστεία του, με τα γέλια του αλλά και με τα χάδια του! Κοιμάται σαν αρνάκι και του αρέσει απίστευτα το χουζούρι και η τεμπελιά στο κρεβάτι!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Με το που ξεκινήσει να βραδιάζει και ο Σκορπιός βρίσκεται στο σπίτι να χουχουλιάζει, το μυαλό είναι κολλημένο μόνο σε ένα πράγμα … και αυτό δεν είναι άλλο από το σεξ! Καλά άκουσες …  οι τελευταίες σκέψεις  του Σκορπιού πριν αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα, είναι πικάντικες, ερωτικές και άκρως ακατάλληλες για ανηλίκους! Ένας Σκορπιός, εκτός από τις ερωτικές του διαθέσεις, πριν κοιμηθεί μπορεί να τον «πιάσει» και αυτή η περίεργη ιδέα ότι άκουσε κάποιο θόρυβο, ότι κάποιος μπορεί να βρίσκεται στο μπαλκόνι του. 

Θα  ξυπνήσει αρκετές φορές μέσα στη νύχτα για να δει αν όλα είναι σε τάξη και θα τσεκάρει πόρτες και παντζούρια αν είναι κλειδωμένα ! Αν έχει περάσει μία δύσκολη ημέρα, κατά την οποία τον αδίκησαν ή δεν του φέρθηκαν τίμια και σωστά, τότε το μάτι του δεν θα κλείνει και θα κάνει τα δικά του εκδικητικά σχέδια για το τι θα πει και τι θα κάνει για να πάρει το αίμα του πίσω.

ΤΟΞΟΤΗΣ: «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε, να πάμε κατευθείαν για δουλειά …», ακόμα και αν δεν ακούσεις τον Τοξότη να σου τραγουδά αυτό το στίχο, είναι βέβαιο ότι τα περισσότερα βράδια, θα σε παρασύρει με τους ενεργητικούς ρυθμούς του και θα σας βρει παρέα το ξημέρωμα. «Βαριέμαι τον ύπνο», είναι μία κλασική ατάκα του, αφού πάντα θέλει να διασκεδάζει, να μελετά, να ασχολείται με τις αγαπημένες δραστηριότητές του αλλά και να περνά καλά. Αν κοιμηθείς μία βραδιά μαζί του, είναι σίγουρο ότι οι ώρες ύπνου θα είναι περιορισμένες και καλύτερα βγάλε από το μυαλό σου τις αγκαλίτσες και τα χαδάκια, γιατί πολύ απλά μπορεί να πάρει το μαξιλάρι του και να την βγάλει στον καναπέ. Ακόμα και στον ύπνο ο Τοξότης θέλει να νιώθει ….  Ε λ ε υ θ ε ρ ί α!!!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: «Τα ολοκλήρωσα όλα; Τσέκαρα τα emails μου; Ουφ… τι θα γίνει αύριο στην δουλειά, έχω πλέον κουραστεί με τις απολύσεις αλλά και με την κρίση…. Όμως εγώ θα τα καταφέρω»! Μην σου φαίνεται υπερβολή,  πριν κοιμηθεί, η τελευταία σκέψη του Αιγόκερω, δεν είναι άλλη από την δουλειά, αφού είναι αρκετά αγχώδης σε ζητήματα που αφορούν την πρόοδο και την εξέλιξή του. Μπορεί δίπλα από το κρεβάτι του να αφήσει το laptop ανοιχτό, απλά για να τσεκάρει πού και πού την αλληλογραφία του, ενώ είναι δεδομένο ότι το κινητό παραμένει ανοιχτό και διαθέσιμο για επικοινωνία ακόμα και τις πιο ακατάλληλες ώρες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει στο πλευρό ενός Υδροχόου! Υπάρχουν μερικές βραδιές που μπορεί να έχει διάθεση για χουχούλιασμα, αγκαλιές και ύπνο και άλλες πάλι στιγμές που δεν κλείνει το μάτι του και τον πιάνει η «λογοδιάρροια» και έχει ανάγκη από ατελείωτες συζητήσεις μακράς διαρκείας. Ποια λοιπόν μπορεί να είναι η τελευταία σκέψη ενός Υδροχόου αγκαλιάζοντας το μαξιλάρι του; «Αύριο είναι μία καινούρια ημέρα και θα κάνω τα πάντα για να είναι ακόμα πιο συναρπαστική»!

ΙΧΘΕΙΣ: «Μα βλέπω κάτι όνειρα που με τρομάζουν και ξυπνάω, βλέπω κάτι όνειρα και βλέπω πόσο σ' αγαπάω»!Μέρα και νύχτα το Ψαράκι ονειρεύεται, φαντάζεται και δίνει στη ζωή την δική του ξεχωριστή γλυκιά γεύση της ελπίδας αλλά και του οράματος!Ο ύπνος θα τον πάρει ενώ φαντάζεται, σκέφτεται και ονειρεύεται πώς θέλει να είναι η ζωή του, τι θέλει να του συμβεί και θα προσπαθήσει να διώξει την πίκρα που μπορεί να έχει δημιουργώντας τον δικό του τρυφερό κόσμο της φαντασίωσης. Αν κοιμηθείς μαζί του, προετοιμάσου για αγκαλίτσες, χαδάκια, τρυφερότητες και ζουζουνίσματα…. Ωστόσο να περιμένεις πως μπορεί εντελώς ξαφνικά κατά την διάρκεια της νύχτας, το Ψαράκι να σε ξυπνήσει έντρομο, επειδή είδε κάποιον εφιάλτη που το αναστάτωσε.

4 τρόποι για να εκνευρίσεις κάθε ζώδιο

4 τρόποι για να εκνευρίσεις κάθε ζώδιο
ΚΡΙΟ

Στη δουλειά: Κάνε οτιδήποτε έχει σχέση μαζί του σε slow motion. Όταν σε ρωτάει αν έγινε κάτι, π.χ. ήρθε κάποιο χαρτί ή κάνατε ένα σημαντικό τηλεφώνημα, θα απαντάς «όχι ακόμα», τις δυο λέξεις που… τον σκοτώνουν.

Στο αυτοκίνητο:

Με το πρόσχημα ότι ζαλίζεσαι, βαλ’ τον να πηγαίνει με 50 χιλιόμετρα. Αν τολμήσει να επιταχύνει, ούρλιαζε: «Πιο σιγάαα!!!»

Στο τραπέζι: Κάθισέ τον στο στρωμένο τραπέζι, όπου υπάρχουν μόνο σερβίτσια και ψωμί, και ανακοίνωσέ του ότι το φαγητό θα είναι έτοιμο σε ένα εικοσαλεπτάκι.

Στο κρεβάτι: Ενώ σε περιμένει (ανυπόμονα ως συνήθως), πήγαινε στο μπάνιο και περιποιήσου τον εαυτό σου για μια αιωνιότητα. Για χάρη του, φυσικά.


ΤΑΥΡΟ

Στη δουλειά: Παίρνε του πράγματα από το γραφείο του (συρραπτικό, σελοτέιπ, στιλό) χωρίς να τον ρωτάς. Ξέχνα να τα επιστρέψεις.

Στο αυτοκίνητο: Ρώτησε τον ανέμελα αν το δίπλωμα οδήγησης το πήρε νόμιμα ή με «λάδωμα». Αν ρωτήσει προς τι η απορία σου, απάντησε αόριστα «Α, έτσι ρώτησα».

Στο τραπέζι: Εκεί που είναι έτοιμος να φάει, πες πως το φαϊ είναι ανάλατο και άδειασέ του μέσα τη μισή αλατιέρα, πριν προλάβει να βάλει μπουκιά στο στόμα του.

Στο κρεβάτι: Όταν τελειώσετε, ρώτα «Αυτό ήτανε; Να σηκωθούμε τώρα;». Και σήκω χωρίς να περιμένεις απάντηση.ΔΙΔΥΜΟ

Στη δουλειά: Για ό,τι και να μιλάει, διέκοπτέ τον συνέχεια με χαζές ερωτήσεις, όπως «δηλαδή; Τι εννοείς;», λες και μιλάει αλαμπουρνέζικα.

Στο αυτοκίνητο: Σχολίασε για το πώς, εκτός από το ντύσιμο, πρέπει και το αυτοκίνητο που οδηγεί κανείς να συμβαδίζει με την ηλικία του. Θα «τσιμπήσει» σίγουρα.

Στο τραπέζι: Φάε πρώτος (εύκολο, εκείνος θα καθυστερεί με τη φλυαρία) και μετά πρήξε τον με τα «Ακόμα; Άντε, τελείωνε καμιά ώρα.».

Στο κρεβάτι: Πες του να μη μιλάει καθόλου κατά τη διάρκεια, γιατί αποσυντονίζεσαι.ΚΑΡΚΙΝΟ


Στη δουλειά: Ανακοίνωσέ του ότι μια δουλειά που εκείνος είχε προθεσμία να την τελειώσει σε μια βδομάδα, πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα. Αφού πανικοβληθεί για τα καλά, πες του ότι τελικά ήταν λάθος πληροφορία.

Στο αυτοκίνητο: Γραπώσου από κάθε χειρολαβή και βγάζε πνιχτές κραυγούλες ή κοφτούς αναστεναγμούς, όποτε φρενάρει ή διασταυρώνεται με άλλο αυτοκίνητο.

Στο τραπέζι: Πες του ότι καλό είναι να κάνει και λίγη δίαιτα, γιατί έχει ψιλοπαχύνει τελευταία. Σέρβιρέ του κοτόπουλο με κολοκύθια, όλα νερόβραστα εννοείται.

Στο κρεβάτι: Αν σου ζητάει διαβεβαιώσεις για την αγάπη σου ή για το πώς σου φαίνονται όσα διαδραματίζονται στην ερωτική φάση, απάντησε μονολεκτικά ή με υπεκφυγές.ΛΕΟΝΤΑ

Στη δουλειά: Παίξε τον κουφό όταν μιλάει. Αγνόησέ τον μέχρι να το ξαναπεί και μετά κοίτα τον απλανώς, χωρίς να απαντήσεις.

Στο αυτοκίνητο: Κάνε του συνέχεια υποδείξεις, λες και μόλις πήρε δίπλωμα οδήγησης: «Κόκκινο, πάτα φρένο!», «Περίμενε, θα σου πω εγώ πότε να βγεις στη διασταύρωση».

Στο τραπέζι: Σέρβιρέ του τη μισή ποσότητα φαγητού απ’ ό,τι σε εσένα και, όταν παραπονεθεί, πες ένα κρύο αστειάκι ότι θέλει «τη μερίδα του λέοντος».

Στο κρεβάτι: Κλείσε όλα τα φώτα, κατέβασε τα παντζούρια, σβήσε τα κεριά και απαίτησε να γίνουν όλα στο απόλυτο σκοτάδι.ΠΑΡΘΕΝΟ

Στη δουλειά: Ανακάτεψέ του το γραφείο, ψάχνοντας τάχα κάτι επείγον ενώ έλειπε.

Στο αυτοκίνητο: Τρώγε τσιπς, μπισκότα και άλλα ρυπογόνα, αναφωνώντας πότε πότε «Αχ μου’ πέσε, δεν το βρίσκω». Γίνεται ωραία και με παγωτό ξυλάκι στο κατακαλόκαιρο.

Στο τραπέζι: Ενώ έχει φάει δυο-τρεις μπουκιές από τη σαλάτα, αναρωτήσου μήπως ξέχασες να πλύνεις το μαρούλι, που όχι μωρέ, δεν ήταν βιολογικό.

Στο κρεβάτι: Μετά το σεξ, πρότεινε να κάνετε ένα ντους μαζί, γιατί κι εσύ έχεις να πλυθείς από προχτές.ΖΥΓΟ


Στη δουλειά: Ανακάτευε τον σε όλες τις άσχετες διαφωνίες σου με τρίτους που προκύπτουν, λέγοντας «Να, και ο Κώστας συμφωνεί μαζί μου, έτσι δεν είναι Κώστα;»

Στο αυτοκίνητο: Με ανοιχτά παράθυρα, βάλε να ακούγονται στη διαπασών σκυλάδικα, σκυλοδημοτικά και ό,τι άλλο προσβάλλει τη δημόσια εικόνα του.

Στο τραπέζι: Σέρβιρε μόνο τον εαυτό σου και παίρνε προς το μέρος σου όλα τα πιάτα, σαλάτες, ορεκτικά κλπ.

Στο κρεβάτι: Όταν τελειώσουν όλα, απλώς μείνε σε απόλυτη ακινησία και απόλυτη σιωπή, ατενίζοντας το ταβάνι.ΣΚΟΡΠΙΟ

Στη δουλειά: Σε ό,τι και να σε ρωτάει, δίνε του την απάντηση «Δεν μπορώ να σου πω».

Στο αυτοκίνητο: Κοίταζε ανήσυχα πίσω σου, μέσα από τον πλαϊνό καθρέφτη, μέσα από τον μεσαίο καθρέφτη κι αν ρωτήσει τι τρέχει, απάντησε «Τίποτα».

Στο τραπέζι: Άρχισε να βρίσκεις περίεργες όλες τις γεύσεις των φαγητών, ρωτώντας μήπως είναι χαλασμένο ή έχει τίποτα μέσα. Είναι μεταδοτικό, ιδίως σε ένα Σκορπιό.

Στο κρεβάτι: Ρώτα πόση ώρα υπολογίζει να πάρει η «φάση», γιατί αύριο πρέπει να σηκωθείς νωρίς.ΤΟΞΟΤΗ

Στη δουλειά: Εκθείασε πόσο ωραία είναι τα γραφεία-σταθμοί εργασίας, με τα χωρίσματα σαν κουτιά. Πες ότι θα εισηγηθείς να σας βάλουν τέτοια.

Στο αυτοκίνητο: Σταμάτησέ τον σε τρία διαδοχικά περίπτερα γιατί χρειαζόσουν επειγόντως χαρτομάντιλα, μετά θυμήθηκες ότι δίψασες και έπρεπε να πάρεις νερό και τέλος ήθελες ένα περιοδικό.

Στο τραπέζι: Φάε απελπιστικά αργά, χαζολογώντας και φλυαρώντας, και άσε τον καθηλωμένο στην καρέκλα να περιμένει να τελειώσεις.

Στο κρεβάτι: Αγκάλιασέ τον όσο πιο σφικτά μπορείς και πες του «Αχ, τι ωραία να μπορούσαμε να μείνουμε έτσι ενωμένοι για πάντα».ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Στη δουλειά: Ρώτα διαρκώς τη γνώμη του και τη βοήθειά του και μην τον αφήνεις στιγμή να συγκεντρωθεί στη δική του δουλειά.

Στο αυτοκίνητο: Βλέπε διαρκώς ότι κάνει οδικές παραβάσεις: «Μα, δεν είχε Stop η διασταύρωση; Σίγουρα είχε ανάψει πράσινο όταν πέρασες; Μήπως αυτός ο «Ζητάς» σου έκανε νόημα να σταματήσεις;»

Στο τραπέζι: Σε ό,τι σχόλιο κάνει για το φαγητό, εσύ ισχυρίσου επίμονα το αντίθετο. Αν βρίσκει κάτι ωραίο πες πως είναι χάλια και αντίστροφα.

Στο κρεβάτι: Άρχισε να υπολογίζεις φωναχτά πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε σεξ και σχολίασε ότι το διάστημα ήταν «τόσο πολύ; Και δεν μου φάνηκε…».ΥΔΡΟΧΟΟ

Στη δουλειά: Ανάλυσέ του το πώς η κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων θα βγάλει την οικονομία από την κρίση.

Στο αυτοκίνητο: Άρχισε να ψαχουλεύεις τις θήκες και να σχολιάζεις ό,τι υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο, από τα cd μέχρι το κρεμαστό γούρι του καθρέφτη.

Στο τραπέζι: Σέρβιρέ του κάτι απροσδιόριστο ως «εξωτική έκπληξη» και αφού δοκιμάσει, πες του πως ήταν κρέας δελφινιού.

Στο κρεβάτι: Ρώτα τον συνέχεια αν σ’ αγαπάει «μέχρι τον ουρανό» και αν σου υπόσχεται ότι θα είστε για πάντα μαζί.ΙΧΘΥ

Στη δουλειά: Ρώτησέ τον αν έχει έτοιμο κάτι που δεν του ζητήθηκε ποτέ. Καθυστέρησε να λύσεις την παρεξήγηση όσο περισσότερο γίνεται.

Στο αυτοκίνητο: Πες του για ένα μαγαζί που πουλάει διακοσμητικά για το αυτοκίνητο και λούτρινα ζωάκια με βεντούζες, όλα εμπνευσμένα από ταινίες της Disney.

Στο τραπέζι: Ενώ είναι έτοιμος να απολαύσει το λαχταριστό φαγητό του, κάνε ένα κήρυγμα για τα παιδάκια που λιμοκτονούν «ενώ ευτυχώς εμείς έχουμε απ’ όλα».

Στο κρεβάτι: Απλώς μην τον εκθειάζεις σε τίποτα, καθ’ όλη τη διάρκεια. Κράτα… σιγήν ιχθύος.

asterisko

Δημιούργησαν σοκολάτα με βιταμίνες!

Δημιούργησαν σοκολάτα με βιταμίνες!
Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για να δημιουργούν σοκολάτα που να περιέχει τα μισά λιπαρά από ό,τι τώρα και, στη θέση τους, να ενσωματώνουν υγιεινά συστατικά, όπως φρουτοχυμό και βιταμίνη C. Αν οι εταιρείες παραγωγής σοκολάτας υιοθετήσουν τη νέα μέθοδο, η σοκολάτα, ιδίως η μαύρη, που ήδη θεωρείται ότι κάνει καλό στην υγεία αν καταναλώνεται με μέτρο, θα γίνει ακόμα πιο υγιεινή. Από την άλλη όμως, η ίδια τεχνική θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την εισαγωγή αλκοόλ στις σοκολάτες. Στη θέση του φρουτοχυμού, κατά τους Βρετανούς ερευνητές, θα μπορούσε να εισαχθεί ακόμα και αλκοόλ στη σοκολάτα, οπότε ανοίγει η προοπτική για σοκολάτες με γεύση βότκα! Φυσικά σε αυτή την περίπτωση, η σοκολάτα δεν θα είναι το ίδιο υγιεινή.
Σύμφωνα με το BBC, η έρευνα, με επικεφαλής τον Στέφαν Μπον του πανεπιστημίου του Γουόργουικ, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας στη Νέα Ορλεάνη. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, ο χυμός μπορεί να εισαχθεί με τη μορφή μικρο-φυσαλίδων, χωρίς η σοκολάτα να χάνει καθόλου τη γνωστή «γεμάτη» γεύση της. Ακόμα, η νέα τεχνική αποτρέπει το «ζαχάρωμα» της σοκολάτας, δηλαδή τη δημιουργία ενός άσπρου «φιλμ» που επικαλύπτει την επιφάνεια της, όταν έχει μείνει για καιρό στο ράφι.
«Η νέα μέθοδος διατηρεί εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τη σοκολάτα ‘σοκολατένια’, όμως, με το φρουτοχυμό πλέον στη θέση του λίπους. Τώρα ελπίζουμε ότι η βιομηχανία τροφίμων θα αναλάβει τα επόμενα βήματα και θα χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία για να παράγει γευστικές σοκολάτες και άλλα γλυκά με λιγότερα λίπη» δήλωσε ο Στέφαν Μπον. Όπως τόνισαν οι ερευνητές, τα υψηλά λιπαρά και σάκχαρα σε μια σοκολάτα συνιστούν την αρνητική πλευρά της, σε αντίθεση με τη θετική πλευρά που αποτελούν τα υψηλά επίπεδα των φυτικών αντιοξειδιωτικών ουσιών ή φλαβονοειδών. Μια μερίδα μαύρης σοκολάτας βάρους περίπου 55 γραμμαρίων μπορεί να περιέχει 13 γραμμάρια λίπους, δηλαδή το 20% του συνολικού ημερήσιου λίπους, το οποίο συνίσταται σε ένα άτομο που καταναλώνει 2.000 θερμίδες ημερησίως.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του λίπους ανήκει στην ανθυγιεινή κατηγορία των κορεσμένων λιπών. Η αντικατάστασή του με φρουτοχυμό θα μειώσει επίσης το περιεχόμενο της σοκολάτας -ή όποιου άλλου γλυκού βασίζεται σε αυτήν- σε σάκχαρα. Η νέα μέθοδος υποκατάστασης λίπους με φρουτοχυμό είναι εφικτή σε όλα τα είδη σοκολάτας (μαύρη, γάλατος, λευκή). Ο φρουτοχυμός μπορεί να είναι διαφόρων ειδών και οι βρετανοί ερευνητές έχουν ήδη με επιτυχία ενσωματώσει στη σοκολάτα φρουτοχυμό μήλου και πορτοκαλιού. Όπως ανέφερε ο Στέφαν Μπον, η προσθήκη φρουτοχυμού δημιουργεί μια «υβριδική» γεύση στη σοκολάτα ή όποιο άλλο γλυκό, όμως ο χυμός, επειδή διαχέεται σε όλη τη σοκολάτα, δεν «σκεπάζει» την χαρακτηριστική γεύση της, αντίθετα προσδίδει τη δυνατότητα δημιουργίας προϊόντων με μια ποικιλία έξτρα γεύσεων.
Μέχρι σήμερα, υπήρχε η δυνατότητα δημιουργίας σοκολάτας με χαμηλότερα λιπαρά, όμως η γεύση της αλλοιωνόταν. Τα λιπαρά είναι αυτά που σε μεγάλο βαθμό βελτιώνουν τη γεύση της σοκολάτας. Βρίσκονται διασκορπισμένα σε μικροσκοπικά σφαιρίδια μέσα στα υπόλοιπα υλικά της σοκολάτας και η μεγάλη δυσκολία των ερευνητών της χημείας τροφίμων έως τώρα ήταν οτιδήποτε αντικαθιστά τα λίπη, θα έπρεπε επίσης να παραμένει διάσπαρτο μέσα σε όλο το διάλυμα της σοκολάτας, καθώς αυτό αρχικά θερμαίνεται και στη συνέχεια ψύχεται για να στερεοποιηθεί και να αποκτήσει τη γνωστή μορφή της «μπάρας». Για να μην αλλοιώνεται η «σοκολατένια» γεύση, πρέπει τα σφαιρίδια να είναι μικρότερα σε διάμετρο από 30 μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου), δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του πλάτους μιας ανθρώπινης τρίχας. Η νέα τεχνική επιτυγχάνει να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.

Εσείς πίνετε το νερό σας με λίγο λεμόνι;

Εσείς πίνετε το νερό σας με λίγο λεμόνι;
Είναι γεγονός ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, στον οργανισμό είναι πάρα πολλές. Καθαρίζει και μας γεμίζει με δύναμη και ευεξία.
Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν πως πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα και όλα θα λειτουργούν καλύτερα μέσα στο σώμα μας. Τι θα συμβεί όμως εάν σε αυτά τα ποτήρια νερό, προσθέταμε και κάποιες σταγόνες λεμόνι; Θα εκπλαγείτε…

Τα οφέλη για την υγεία και γενικότερα στον οργανισμό μας, όταν πίνουμε νερό να προσθέτουμε και λίγες σταγόνες (ή και περισσότερες σταγόνες) λεμόνι, είναι πολλά και ανεβάζουν το επίπεδο της υγείας μας, ενώ βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία πολλών οργάνων.

Όταν πίνουμε νερό με λίγο λεμονάκι μέσα τότε καθαρίζουμε καλύτερα τον οργανισμό μας αφού το λεμόνι λειτουργεί σαν “αντι- σκορβουτικό”, και ένας καθαρός οργανισμός μπορεί να καταπολεμήσει ευκολότερα τις ασθένειες.

Επίσης οι αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού απομακρύνουν τα παθογόνα βακτήρια και αποτρέπουν την αποσύνθεση των ιστών. Όταν για παράδειγμα πονάει ο λαιμός μας οι γαργάρες με νερό και λεμόνι είναι ανακουφιστικές.

Αν έχουμε φάει πολύ και νιώθουμε το στομάχι μας βαρύ, τότε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι, θα μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα δυσπεψίας. Το νερό με λεμόνι διαθέτει αλκαλοποιητική επίδραση, και έτσι τα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε όξινα περιβάλλοντα δεν μπορούν να αναπυχθούν. Μακροπρόθεσμα βοηθάει και στην απώλεια βάρους.

Το νερό με το λεμόνι επίσης τονώνει την λειτουργία του ήπατος και ταυτόχρονα ελέγχει την υπερβολική χρήση χολής. Ενισχύει τα ηπατικά ένζυμα και ρυθμίζει τα επίπεδα οξυγόνου και ασβεστίου στο ήπαρ.

Το νερό με λεμόνι καθαρίζει το αίμα καλύτερα από το σκέτο νερό ενώ καθιστά ευκολότερη και την διαδικασία της αναπνοής. Ταυτόχρονα ρίχνει την πίεση.

Στις έγκυες γυναίκες που πίνουν νερό με λεμόνι έχει παρατηρηθεί ότι τα οστά του μωρού που θα γεννήσουν, έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα και είναι και πιο εύκαμπτα και πιο δυνατά.

iatropedia.gr

Η γεύση της μπίρας ερεθίζει τον εγκέφαλο!

Η γεύση της μπίρας ερεθίζει τον εγκέφαλο!
Ακόμη και μια γουλιά από την αγαπημένη σας μπίρα μπορεί να εξιτάρει τον εγκέφαλό σας και να αυξήσει την επιθυμία για ποτό, χωρίς αυτό να προέρχεται από την επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό. 
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Neuropsychopharmacology, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 49 άνδρες και διαπίστωσαν ότι η γεύση της μπίρας προκαλεί την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ουσία η οποία έχει σχετιστεί με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή.
Μάλιστα, η επίδραση αυτή ήταν εμφανέστερη στα άτομα που είχαν οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ετέθησαν υπό ιατρική παρακολούθηση κατά την κατανάλωση διαφόρων μικρών ποσοτήτων υγρών, που δοκίμαζαν με ψεκασμό. Η εγκεφαλική δραστηριότητα καταγραφόταν με εγκεφαλική απεικόνιση και συγκρίθηκαν τα πρότυπα λειτουργίας μετά από ψεκασμό νερού, ενεργειακών ποτών και της αγαπημένης μπίρας των εθελοντών.
Κάθε ψεκασμός περιείχε 15 ml υγρού, το οποίο χορηγούνταν ανά 15 λεπτά. Η ποσότητα επιλέχθηκε ώστε το αλκοόλ που περιείχε η μπίρα να μην έχει οργανική επίδραση στους συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η περισσότερη ποσότητα ντοπαμίνης εκκρίθηκε από τον εγκέφαλο μετά τον ψεκασμό μπίρας στο στόμα και οι άνδρες ήταν πιθανότερο να δηλώσουν ότι ήθελαν να καταναλώσουν αλκοολούχο ποτό.
«Πιστεύουμε ότι είναι το πρώτο πείραμα σε ανθρώπους που αποδεικνύει ότι η γεύση και μόνο ενός αλκοολούχου ποτού, χωρίς την επίδραση της μέθης από το αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει την επίδραση της ντοπαμίνης στα κέντρα ανταμοιβής του ανθρώπινου εγκεφάλου», εξηγεί ο Δρ Ντέιβιντ Καρεκεν, επικεφαλής των ερευνητών. Και επισημαίνει ότι η επικρατέστερη επίδραση που καταγράφηκε στους άνδρες με οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού μπορεί να είναι ένας ακόμη κληρονομικός παράγοντας αλκοολισμού.

Τι είναι το σύνδρομο Asperger και ποια τα συμπτώματα του;

Τι είναι το σύνδρομο Asperger και ποια τα συμπτώματα του;
Με αφορμή τον 14χρόνο Τζέικομπ Μπάρνετ (που πάσχει από το σύνδρομο Asperger) και είναι ο νέος που βρίσκεται ένα βήμα πριν καταρρίψει τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν κάναμε μια σχετική έρευνα για το τι είναι αυτό το σύνδρομο, πώς μπορεί να το αντιληφθεί η οικογένεια αλλά και ποια είναι τα προτερήματα που κρύβουν αυτά τα παιδιά!

Πώς γίνεται ένα παιδί να έχει ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά, στη μουσική, στις ξένες γλώσσες, στη μετεωρολογία, να έχει ξεχωριστές ικανότητες και ενδιαφέροντα, αλλά να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σχολείου; Τα παιδιά με σύνδρομο Αsperger αντιλαμβάνονται τον κόσμο διαφορετικά από εμάς τους άλλους. Συχνά πιστεύουν ότι όλα κινούνται μ' ένα παράξενο ρυθμό. 

Γιατί άλλα λέμε και άλλα εννοούμε; Γιατί οι κοινωνικές σχέσεις είναι τόσο περίπλοκες και τόσο συναισθηματικά φορτισμένες; Το σύνδρομο Αsperger πήρε το όνομά του από τον Αυστριακό παιδίατρο Ηans Asperger . Ο Asperger, το 1944, παρατήρησε μια ομάδα παιδιών και εφήβων τα οποία, παρόλο που είχαν πολλά θετικά χαρακτηριστικά, όπως υψηλό επίπεδο ανεξάρτητης σκέψης και ικανότητα για, εξαιρετικά επιτεύγματα, δυσκολεύονταν ν' ανταποκριθούν κοινωνικά, και παρουσίαζαν δυσκολίες στην κοινωνική χρήση του λόγου, καθώς και επαναληπτικές - στερεοτυπικές συμπεριφορές και εμμονές με συγκεκριμένα αντικείμενα. Το σύνδρομο αγνοήθηκε για χρόνια από τους ειδικούς και μόλις το 1981 η Lorna Wing με ένα άρθρο της παρουσίασε παιδιά με παρόμοια χαρακτηριστικά και δημιούργησε ένα νέο πεδίο ερευνών που τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί σημαντικά και έχει βοηθήσει στην κατανόηση. Συνήθως το παιδί με σύνδρομο Αsperger έχει νοημοσύνη πάνω από το μέσο όρο και δεν παρουσιάζει καθυστέρηση ούτε στο λόγο ούτε στη γνωστική του ανάπτυξη.

Το σύνδρομο εντάσσεται στην κατηγορία των αναπτυξιακών διαταραχών. Συχνά χαρακτηρίζεται ως αυτισμός υψηλής λειτουργικότητας και είναι νευροβιολογικής αιτιολογίας. Συναντάται περισσότερο στα αγόρια με πιθανή αναλογία 4 αγόρια σε κάθε κορίτσι (κατ' άλλους η αναλογία είναι 10 προς 1).

Ανάμεσα στους ενήλικες μ' αυτό το σύνδρομο, συναντάμε επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων, κατόχους Νόμπελ. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο Νεύτων, ο Albert Einstein , ο Βill Gates και ο Steven Spielberg είναι κάποιοι από αυτούς.
Το σύνδρομο Αsperger συμπεριλαμβάνεται από το 1992 στη Διεθνή Ταξινόμηση των Νόσων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ΙCD-10 και από το 1994 στo DSΜ-ΙV της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρίας.

mothersblog

Ποιο χυμό πρέπει να πίνεις ανάλογα με το πρόβλημα υγείας σου

Ποιο χυμό πρέπει να πίνεις ανάλογα με το πρόβλημα υγείας σου
Πολυάριθμες μελέτες το έχουν επιβεβαιώσει. Ας τα γνωρίσουμε σιγά-σιγά κατά ομάδες:
Χυμός μήλου: για την καρδιά μας, για το συκώτι, για να ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου και να βοηθά στην χώνεψη των πρωτεϊνών των τροφών. Για να μεγιστοποιεί την αντοχή μας στις μολύνσεις, για να επιταχύνει την ανάρρωση, να κρατά μακρυά μας τον πυρετό, την γρίπη, την ιγμορίτιδα, τον βήχα, την ατονία. Για την ουρική αρθρίτιδα, για την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού, ακόμη και για την υγεία του δέρματός μας.
Χυμός ροδιού: η πιο ισχυρή μας ασπίδα, για όλο μας τον οργανισμό, για την αύξηση της αιματικής παραγωγής, για τον πυρετό, για τον μεταβολισμό της LDL-χοληστερόλης, για τα αγγεία μας, για την καρδιά μας, ακόμα και για την πρωινή ναυτία των εγκύων. Πολύτιμο για τα παιδιά.
Χυμός πορτοκαλιού: για να μην μας επισκεφτούν αρθρίτιδες, για να μην αποκτήσουμε αναιμία, για να απομακρύνουμε την αναιμία, για να δυναμώσουμε και να προστατεύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Γιατί κάθε μέρα έρχονται στο φως έρευνες που υποστηρίζουν ότι μειώνει την πίεση και την χοληστερίνη, ότι βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, και ότι προστατεύει από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια .
Χυμός λεμονιού: για το ανοσοποιητικό μας, για να καταπολεμήσουμε κρυολογήματα, γρίπη, πυρετούς και λοιμώξεις. Είναι άψογο διουρητικό, καθυστερεί την γήρανση, καταπολεμά και προλαμβάνει τον καρκίνο.
Χυμός ντομάτας: για τα τριχοειδή αγγεία, για την παχυσαρκία, για την υγεία του δέρματος μας, για την βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου. Γιατί καθυστερεί την γήρανση.
Χυμός ανανά: για την δυσπεψία, για τις εντερικές διαταραχές, για τις διουρητικές του ιδιότητες. Για την προστασία της καρδιάς και του κυκλοφοριακού συστήματος και για την διατήρηση του ιδανικού μας βάρους.
Χυμός γκρέιπ-φρουτ: για την μείωση του λίπους και της χοληστερίνης, για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, για την καταπολέμηση της ουλίτιδας, για την τόνωση και αναζωογόνηση του οργανισμού, για το στρες και την νευρική εξάντληση. Για την κυτταρίτιδα, για να απαλλαγούμε από την παχυσαρκία, για την μείωση της ινσουλίνης στο αίμα, για να βοηθήσει στην θεραπεία του έλκους του στομαχιού. Για την προστασία των κυττάρων μας και του DNA από τις ελεύθερες ρίζες.
Και εδώ μία ΣΥΜΒΟΥΛΗ για όσα άτομα παίρνουν φάρμακα: ενημερώστε τον γιατρό σας σε περίπτωση που καταναλώνετε πολύ συχνά γκρέιπ-φρουτ γιατί ενδέχεται κάποιες ουσίες του να αλληλεπιδρούν με κάποια φάρμακα
ΠΗΓΗ: botanologia.gr

Έλληνες ερευνητές πιο κοντά στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

Έλληνες ερευνητές πιο κοντά στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου
Η επιστημονική εργασία θα δημοσιευθεί στο έγκριτο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS). Στην έρευνα, με επικεφαλής τον δρ. Ευστράτιο Στρατίκο του Εργαστηρίου Χημείας Πρωτεϊνών του Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας του «Δημόκριτου», συμμετείχαν επίσης οι Έλληνες ερευνητές Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευθαλία Ζερβούδη, Εμμανουήλ Σαριδάκης, Π. Κοκκάλα και Ειρήνη Μαυρίδη.

Η χρήση του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενούς (ανοσοθεραπεία) αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική θεραπευτική οδό σε σχέση με την επικρατούσα σήμερα χημειοθεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου, η οποία είναι συχνά αναποτελεσματική λόγω της χαμηλής εκλεκτικότητας και της υψηλής τοξικότητας των ουσιών που χρησιμοποιούνται.

Μέχρι στιγμής όμως οι ανοσολογικές θεραπευτικές προσεγγίσεις δεν έχουν φέρει ακόμα τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε κλινικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο χαμηλό επίπεδο κατανόησης που οι επιστήμονες έχουν για το πώς ακριβώς το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να διακρίνει ποια κύτταρα είναι καρκινικά και πώς ο καρκίνος μαθαίνει να αποφεύγει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κατά τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί από διάφορες έρευνες, ότι τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να αποφύγουν το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφοντας τα «σήματα» που «εκπέμπει» το κάθε κύτταρο, όταν είναι άρρωστο. Τέτοια σήματα, που ονομάζονται αντιγονικά πεπτίδια, σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να καταστρέφονται από ένζυμα μέσα στο κύτταρο, που ονομάζονται αμινοπεπτιδάσες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αμινοπεπτιδάση ERAP1.

Όπως έχει ήδη αποδειχθεί, το μπλοκάρισμα αυτού του ενζύμου μπορεί να οδηγήσει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων και, τελικά, στην πλήρη ανάρρωση πειραματόζωων από καρκινικούς όγκους. Αν και θεωρητικά το μπλοκάρισμα της αμινοπεπτιδάσης ERAP1 μπορεί να επιτευχθεί από φαρμακευτικές ουσίες που ονομάζονται αναστολείς, η ανάπτυξη τέτοιων αναστολέων για την ERAP1 έχει αποδειχθεί στην πράξη ιδιαίτερα δύσκολη.

Αν και έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από την ανακάλυψη της ERAP1, καμία ερευνητική ομάδα στον κόσμο δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την ανάπτυξη αποτελεσματικών αναστολέων για αυτό το ένζυμο. Η επιτυχία των Ελλήνων ερευνητών και των ξένων συνεργατών τους είναι ότι, μετά από πολυετείς μελέτες του εν λόγω ενζύμου, κατάφεραν να αναπτύξουν χημικές ουσίες που το μπλοκάρουν αποτελεσματικά και, έτσι, μπορούν να ενεργοποιήσουν την παραγωγή των αντιγονικών πεπτιδίων.

Μάλιστα, οι επιστήμονες απέδειξαν πειραματικά, ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούσαν, παρουσία αυτών των αναστολέων, να αναγνωρίσουν αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα που κανονικά διαφεύγουν του ανοσοποιητικού συστήματος και δημιουργούν καρκινικούς όγκους σε πειραματόζωα.

Τα ερευνητικά αυτά αποτελέσματα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Δημόκριτου», «εδραιώνουν για πρώτη φορά, ότι η φαρμακολογική αναστολή ενζύμων που καταστρέφουν αντιγονικά πεπτίδια, μπορεί να αποτελέσει μια νέα πολλά υποσχόμενη διέξοδο για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου. Με αυτό τον τρόπο ανοίγουν τον δρόμο σε μελλοντικές μελέτες για τη βελτιστοποίηση και την αξιολόγηση πιθανών κλινικών εφαρμογών αυτής της κατηγορίας αναστολέων».

Τριήμερο λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

Τριήμερο λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ
Οι γιατροί  του Οργανισμού φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις επικείμενες απολύσεις των γιατρών και στη διαθεσιμότητα. Να σημειωθεί ότι στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι υγειονομικοί υπάλληλοι!    Έτσι κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τα ιατρεία του ΕΟΠΟΥΥ θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.   Όπως και να'χει ο κύβος φαίνεται ότι ερρίφθη για 2246 γιατρούς.Γιατροί που είναι επί ξύλου κρεμάμενοι καθώς  κατά την Task Force πρέπει να μεταφερθούν στα νοσοκομεία. Ειδικότητες που θεωρούνται όμως μη χρήσιμες για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας.    Είναι: 16 Αλλεργιολόγοι, 85 Γαστρεντερολόγοι, 147 νευρολόγοι, 272 γυναικολόγοι, 88 ενδοκρινολόγοι, 393 ορθοπεδικοί, 145 ουρολόγοι, 12 πλαστικοί, 255 πνευμονολόγοι , 52 ρευματολόγοι, 168 δερματολόγοι, 200 ΩΡΛ, 290 οφθαλμίατροι, 123 λοιπές ειδικότητες.    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την απεργία που ανακοινώθηκε δήλωσε:    «Η Ελλάδα είναι σε μια στιγμή αλλαγής. Έχει έρθει η ώρα να φτιάξουμε επιτέλους αυτό που συζητάμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δηλαδή ένα ενιαίο δημοσίου χαρακτήρα θεσμό. Μια ενιαία, δημοσίου χαρακτήρα δομή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.   Καλό είναι αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει με τη συνεργασία και την παρουσία του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και όχι με το να είναι απέναντι. Τους καλώ λοιπόν να έρθουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Όταν ολοκληρώσει η Επιτροπή την απόφασή της για την αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ, θα τους την παραδώσω και σε πνεύμα διαλόγου να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για τους πολίτες.   Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα συστήματα δεν τα φτιάχνουμε για να ικανοποιήσουμε κλαδικά αιτήματα του ενός ή του άλλου αλλά όλα αυτά υπάρχουν για την ωφέλεια του ελληνικού Λαού».

Η Δύναμη της Θέλησης και οι Τεχνικές της... ΑυθυποβολήςΌταν η δύναμη εκδηλώνεται στον άνθρωπο, μπορεί να πάρει πολλές όψεις, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο αναφέρεται. Ανάμεσα στους δυο άγνωστους και άπειρους κόσμους, των φυσικών δυνάμεων που εκδηλώνονται στον άνθρωπο σαν ένστικτα και του πνεύματος που εκδηλώνεται σαν βούληση, υπάρχει ο χώρος που ανήκει στον άνθρωπο, ο ανθρώπινος κόσμος, ο κόσμος που συλλαμβάνεται με το νου και εκεί η Δύναμη γίνεται γνωστή σαν «θέληση». Σε αυτόν τον κόσμο, ο άνθρωπος έχει άμεση πρόσβαση και είναι σε θέση να τον διαμορφώσει. Η «θέληση» του λοιπόν αναπτύσσεται, καλλιεργείται, υποβάλλεται και ελέγχεται μέσα από τεχνικές. Οι τεχνικές αυτές είναι οι λεγόμενες «τεχνικές αυθυποβολής», μέσα από τις οποίες αυτός που τις εξασκεί γίνεται κύριος της προσωπικότητας του μέσω του νου, μέσω της χρήσης της φαντασίας.
ΘΕΛΗΣΗ
Αναζητώντας τον ορισμό της θέλησης διαπιστώνει κανείς ότι είναι ένας από τους όρους που είναι πολύ δύσκολο να δοθούν. Στη βιβλιογραφία που υπάρχει, υπάρχουν κάποιοι λογοτεχνικοί ορισμοί, αλλά ελάχιστοι από αυτούς δίνουν το βάθος της ιδέας. Ίσως επειδή η αρχή των πραγμάτων δύσκολα μπορεί να μπει σε καλούπι, δύσκολα μπορεί ο δημιουργός να γίνει αντιληπτός από το ίδιο του το δημιούργημα. Και η θέληση, απ’ ότι φαίνεται είναι στο βάθος ο δημιουργός κάθε ανθρώπινης δράσης, κι ακόμα, αν μεγεθύνουμε τα πράγματα, είναι ο δημιουργός και η κινητήρια δύναμη του Σύμπαντος. Είναι η σπίθα εκείνη που πυροδοτεί τα αποθέματα ενέργειας, «καυσίμων», που χρειάζεται κάθε δράση για να εκδηλωθεί.
Στα ανθρώπινα πλαίσια, είναι το σύνολο των νοητικών και συναισθηματικών ωθήσεων (αιτίες και κίνητρα) που οδηγούν προς ένα αντικείμενο-σκοπό. Η θέληση προϋποθέτει συνείδηση, δηλαδή γνώση του εαυτού, γνώση του πεδίου στο οποίο βρίσκεται ο εαυτός, και γνώση του πεδίου όπου θέλει να οδηγηθεί, δηλαδή του μέλλοντος. Αυτό δένει αναπόσπαστα την ικανότητα της θέλησης με την ικανότητα της φαντασίας. Μπορεί ο άνθρωπος να βρεθεί μόνο εκεί όπου μπορεί να φανταστεί ότι θα πάει, αλλιώς δεν θα ξεκινήσει ποτέ, ακόμα κι αν πρακτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει τη δυνατότητα να το κάνει.
Δεν πρέπει να ταυτιστεί η θέληση με την επιθυμία, πράγμα που συχνά συμβαίνει, γιατί στον κόσμο των επιθυμιών, στο συναισθηματικό κόσμο δηλαδή, το χαρακτηριστικό είναι η μεταβλητότητα, η αστάθεια, η σύγκρουση μεταξύ παράλληλων αλλά αντίθετων επιθυμιών. Η θέληση αντίθετα χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα και καθαρότητα σκοπού, από διάρκεια, από έλεγχο, από υπέρβαση της σύγκρουσης αντίθετων επιθυμιών, από συνείδηση.
Η θέληση, έχει τη δυνατότητα να επιβάλλεται σε όλους τους ανθρώπινους φορείς. Με τη θέληση ελέγχουμε το σώμα μας, ακόμα και ζωτικές μας λειτουργίες, με τη θέληση ελέγχουμε τα συναισθήματα μας, με τη θέληση ελέγχουμε ακόμα και τις σκέψεις μας. Ταυτίζεται λοιπόν η ύπαρξη της θέλησης και είναι ανάλογη με τη συνειδητότητα του καθενός, εφόσον πρόκειται για τη δύναμη του όντος πέρα από φυσικές δυνατότητες, προτιμήσεις ή γνώσεις. Παρόλαυτα, αφού το κέντρο με το οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας είναι ο νους, η φυσική έδρα της συνείδησης, αλλά και της θέλησης είναι ο νους. Η δυνατότητα ελέγχου του νου, από τη θέληση, συνειδητά και αποφασισμένα, είναι και η δυνατότητα ελέγχου όλης της ανθρώπινης προσωπικότητας.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ
Χρησιμοποιούμε τη λέξη «υποβολή» για να περιγράψουμε την επίδραση στη συμπεριφορά μας ενός μηνύματος του νου, που η δύναμη του εξαρτάται από την άμεση επιρροή που έχει στα συναισθήματα και στη φαντασία μας. Έχει πολύ μικρή ή ανύπαρκτη σχέση με τη λογική. Είναι μια κατηγορηματική δήλωση που δεχόμαστε χωρίς σκέψη, χωρίς κριτική, αφού ανταποκρίνεται σε κάποια αισθήματα, που έχουν ήδη καλλιεργηθεί μέσα μας, πιθανό στο χώρο του υποσυνείδητου.
Η δύναμη της υποβολής δεν βρίσκεται στην ίδια αλλά στη δύναμη των συναισθημάτων που ξυπνάει, χωρίς απαραίτητα να τα δημιουργεί η ίδια, αλλά οι εικόνες που μας βομβαρδίζουν. Η επανάληψη εντυπώνει μέσα μας την υποβολή, τόσο ώστε και μια αδύνατη υποβολή, με την επανάληψη να γίνεται δυνατή.
Η φαντασία που λειτουργεί κατά τη διάρκεια της υποβολής καθορίζει την συμπεριφορά, πολύ περισσότερο από ότι η θέληση. Αυτή είναι που διεγείρεται από τις όποιες ιδέες μας βομβαρδίζουν και αυτή είναι που ουσιαστικά ελέγχεται, είτε από τη δική μας θέληση, είτε από τη θέληση των άλλων που μας υποβάλλουν.
Η διαφορά ανάμεσα στην υποβολή και αυθυποβολή είναι πολύ μικρή. Η πρώτη γίνεται από έξω, ή από άλλους, ενώ η αυθυποβολή είναι η υποβολή που κάνουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Μια υποβολή για να γίνει αυθυποβολή, πρέπει πρώτα να έχει τη συναισθηματική μας «έγκριση».
Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την υποβολή και την αυθυποβολή σαν βλαβερές ή ωφέλιμες. Θα πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τα πλαίσια στα οποία γίνονται. Όλα εξαρτούνται από το πόσο μπορεί κάποιος να ελέγχει τα συναισθήματα του και να τα κατευθύνει εκεί που πρέπει. Οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει τα αισθήματα μας μπορεί να μας οδηγήσει σε δράση ακόμα και ενάντια στη λογική. Η λογική μας βοηθάει να αποφασίσουμε που και πότε θα εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, δεν είναι σε θέση όμως να τα εξαφανίσει ούτε να τα καταπνίξει, πράγμα όχι μόνο δύσκολο αλλά ακόμα και επικίνδυνο.
Η ανθρώπινη συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από υποβολές ή και αυθυποβολές που έχει υποστεί ο άνθρωπος από την ώρα που ήρθε στον κόσμο. Η πεποίθηση μας για τον κόσμο και κυρίως για τον εαυτό μας, δημιουργήθηκε με βάση τα μηνύματα που κατ’ αρχή δεχτήκαμε με το συναισθηματικό μας φορέα, μηνύματα-σοκ ή μηνύματα αδιόρατα αλλά με τη δύναμη της επανάληψης. Οτιδήποτε θα προσπαθήσει αργότερα να διαλύσει αυτή την εικόνα που μας έχει υποβληθεί θα πέσει πάνω σε ένα τοίχο.
Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες η υποβολή μπορεί να πετύχει πολλά, σε όλο το φάσμα της προσωπικότητας μας.
Δηλαδή:
* Να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε το σωματικό μας ρυθμό
* Να μας βοηθήσει να κυριαρχήσουμε στις διαθέσεις μας
* Να μας βοηθήσει να αλλάξουμε τις λαθεμένες μας πεποιθήσεις και τις έμμονες ιδέες μας
* Να μας βοηθήσει γενικά να αλλάξουμε συμπεριφορά.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
Όταν αναφερόμαστε στη φαντασία, μιλάμε για την ικανότητα να ξεφεύγουμε από το χώρο του πραγματικού και να βρισκόμαστε στο χώρο του φανταστικού, δημιουργώντας νέες
καταστάσεις, βρισκόμενοι στο ήδη υπάρχον υλικό που υπάρχει στη μνήμη μας, ανασυνθέτοντας το σε νέες μορφές. Συνήθως υποθέτουμε ότι αυτό συμβαίνει σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές και υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν φαντασία. Όμως στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε ούτε να μετακινήσουμε μια καρέκλα χωρίς να ακολουθήσουμε μια διανοητική εικόνα, που σχηματίστηκε στο μυαλό μας λίγο πριν αρχίσει η πράξη.
Συνεχώς πράττουμε σύμφωνα με εικόνες που σχηματίζονται από πριν στο νου μας, με τη βοήθεια της φαντασίας μας. Αυτό που διαφέρει όμως από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι η ικανότητα ελέγχου αυτής της λειτουργίας. Όταν υπάρχει αυτός ο έλεγχος αυξάνεται η ενέργεια, ή ισχυροποιείται το κίνητρο για μελλοντικές ενέργειες. Αλλιώς η παρόρμηση της στιγμής καθορίζει τη συμπεριφορά.
Η φαντασία χρησιμεύει σαν το κιάλι του ναυτικού ή του οδοιπόρου. Για να προβλέψει δηλαδή τι είναι πιθανό να συμβεί στο μέλλον και να προετοιμαστεί. Ακόμα συχνά και για να αλλάξει αυτό που πρόκειται να έρθει.
Εφόσον τα συναισθήματα μας καθορίζουν τις περισσότερες φορές τις δράσεις μας, με τη φαντασία μπορούμε να δημιουργήσουμε εικόνες, που θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους τα ανάλογα συναισθήματα, και με συνέπεια να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε ή να ελέγξουμε τη συμπεριφορά μας. Αυτό συμβαίνει γιατί με τη φαντασία μας φτιάχνουμε κάποιες καταστάσεις, όπου ξανά και ξανά μπορούμε να παίξουμε ένα ρόλο που θα έχει σαν σκοπό τη δημιουργία μιας καλής (αν το επιδιώξουμε) συνήθειας, μιας εμπειρίας που θα έχει προέρθει έστω και με τη φανταστική μας εξάσκηση.
Τη φαντασία μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε είτε για να μας προετοιμάσει για μια χρήσιμη, σωστή και εποικοδομητική δράση είτε για να προσφέρουμε στον εαυτό μας την ηδονή και την ασφάλεια ενός ελεγχόμενου κόσμου, όπου θα αποφύγουμε τις δυσκολίες του πραγματικού. Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε βέβαια για φαντασιοπληξία. Όσο η φαντασία είναι κάτω από τον έλεγχο της συνείδησης μας, είναι η λεγόμενη «δημιουργική φαντασία».
Σε αυτή την περίπτωση η φαντασία είναι μια διανοητική μέθοδος προετοιμασίας του εαυτού μας για τη δράση, και όχι σαν υποκατάστατο της. Έτσι η ενέργεια αυξάνεται, γιατί η φαντασία μας βοηθάει να αποθηκεύουμε ενέργεια και ενθουσιασμό για ότι έχουμε αποφασίσει να κάνουμε.
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γεγονότα με τη δημιουργική φαντασία, αλλά μπορούμε να αποκτήσουμε μια εντελώς διαφορετική στάση για να τα αντιμετωπίζουμε, πράγμα το οποίο μπορεί να αλλάξει ακόμα και το μέλλον μας, αφού θα είμαστε σε θέση να οδηγηθούμε αλλού, με δική μας επιλογή.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ
Η υποβολή και η αυθυποβολή, κάθε άλλο παρά μαγικές και μυστηριώδεις δράσεις είναι. Υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο έρευνας ακόμα, πίσω από αυτές τις μεθόδους, όμως είναι κάθε άλλο παρά θαυματουργές. Για να λειτουργήσει όμως χρειάζεταινα ακολουθηθούν σωστά οι οδηγίες.
Ο πρώτος βασικός κανόνας είναι να θυμόμαστε πάντα ότι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στον εαυτό μας με επιτυχία τίποτα που δεν το επιθυμούμε αληθινά, κάτι που στο βάθος δεν θέλουμε να το δούμε να πραγματοποιείται. Δεν έχει σημασία τι θέλει να υποβάλει στον εαυτό του κανείς, αν πρόκειται για μια αλλαγή συνήθειας, ή για αλλαγή απόψεων ή του χαρακτήρα, ή κάποια υγιεινή του σώματος για την καλυτέρευση της φυσικής κατάστασης. Εφόσον η υποβολή έχει επίδραση καταρχήν στον συναισθηματικό κόσμο, αν εκεί υπάρχει ένα συναίσθημα αντίθετο από αυτό που δημιουργούμε με την τεχνική της αυθυποβολής, τότε στο τέλος θα αναρωτιόμαστε τι δεν πήγε καλά, αφού θα έχουμε ένα αντίπαλο «εκ των έσω». Όταν ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά, μπορεί να είμαστε σίγουροι ότι η λογική είναι με το μέρος μας. Αυτό είναι πολύ καλό, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μας να εκπληρώνει το σκοπό του και να χαίρεται γιʼ αυτό, τότε η υποβολή δεν θα βοηθήσει καθόλου.
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗΣ
Για τη χρησιμοποίηση της τεχνικής της αυθυποβολής, καλό είναι να χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω βήματα με τη σειρά που προτείνεται, όποιο κι αν είναι το αντικείμενο του στόχου.
* Φέρνουμε στο μυαλό μας την καθαρή εικόνα του τι θέλουμε να κάνουμε ή να γίνει. Σχηματίζουμε την πιο απλή και θετική πρόταση που εκφράζει την επιθυμία μας και την γράφουμε έτσι ώστε να μην την ξεχάσουμε. Ασχολούμαστε αρκετή ώρα με αυτή τη διαδικασία. Δεν σταματάμε παρά όταν αυτό που γράφουμε λέει με απόλυτη σαφήνεια και ακρίβεια αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.
* Σκεφτόμαστε προσεκτικά τους λόγους που μας εμπόδισαν μέχρι τώρα να πετύχουμε το στόχο που βάλαμε. Ποια είναι τα συνηθισμένα συναισθήματα που το ανέτρεψαν, ή μας ανάγκασαν να κάνουμε άλλα πράγματα, διαφορετικά από αυτό που τώρα επιθυμούμε. Πως λειτούργησε μέχρι τώρα η φαντασία μας, ώστε να ικανοποιείται με το να μην κάνει αυτά που σκοπεύαμε η θέλαμε να κάνουμε; Η πρώτη και αυθόρμητη απάντηση θα είναι πως δεν παίρναμε καμία ικανοποίηση, έστω ενδόμυχη. Εμείς είμαστε που θα βρούμε ποια ακριβώς.
* Ρωτάμε τον εαυτό μας ειλικρινά αν η ικανοποίηση που θα νιώσουμε πραγματοποιώντας αυτό που επιθυμούμε είναι μεγαλύτερη (ή υγιέστερη, ή πιο ολοκληρωμένη…) από αυτήν που είχαμε μέχρι τώρα, κάτι που εντοπίσαμε στο σημείο 2.
* Εφόσον, μετά από αυτό εξακολουθούμε να βρίσκουμε τα θετικά σημεία της επιλογής μας, σκεφτόμαστε τον αυτοσεβασμό που θα ενισχύσουμε πραγματοποιώντας την, καθώς και το ενδιαφέρον και την ευχαρίστηση που θα έχουμε. Φανταζόμαστε τον εαυτό μας να συμπεριφέρεται σε διάφορες καταστάσεις έχοντας σαν δεδομένο την εικόνα μας με κατακτημένο το στόχο μας. Συνεχίζουμε μέχρι να αισθανθούμε πρόθυμοι και έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε αυτό που ως τώρα υποβάλαμε στον εαυτό μας
* Όταν σιγουρευτούμε, και μόνο τότε, φτιάχνουμε το οριστικό πλάνο της υποβολής μας. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, τότε ψάχνουμε κάτι άλλο που να είναι σύμφωνο με τις δυνατότητες μας και τις πραγματικές επιθυμίες μας. Μέχρι τότε θα πρέπει να αλλάξουμε ξανά και ξανά το γραπτό πλάνο της υποβολής του σημείου 1. Όταν οριστικοποιηθεί το γράφουμε με κατηγορηματικό τρόπο, που να βεβαιώνει στον εαυτό μας ότι «μπορούμε και θέλουμε να πραγματώσουμε το στόχο μας».
Πρέπει να θυμόμαστε ότι καμία υποβολή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις παλιές που έχουν ριζώσει με τη συνήθεια και αποτελούν τις βαθύτερες πεποιθήσεις μας. Καμία υποβολή δεν μπορεί να μας επηρεάσει αν είναι αντίθετη με το βασικό αίσθημα αυτοσεβασμού μας. Έτσι πριν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάτι στον εαυτό μας με την υποβολή, πρέπει να προσπαθήσουμε προσεκτικά να καταλάβουμε τον εαυτό μας και τα βαθύτερα αισθήματα και προβλήματα μας.
Αφού αποφασίσουμε ποιο είδος υποβολής θα εφαρμόσουμε, πρέπει να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο και σταθερό χρόνο για τις ασκήσεις μας. Και να διατηρήσουμε το πρόγραμμα αυτό μέχρι να φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα.
Και θα πρέπει να θυμόμαστε πάνω απʼ όλα πως η υποβολή, που λειτουργεί μέσω της φαντασίας, μπορεί να μας δημιουργήσει ευχάριστα συναισθήματα επιτυχίες και νίκες, χωρίς να το αξίζουμε ακόμα χωρίς να έχουμε πετύχει τίποτα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι προτιμότερη μια πραγματική και συνειδητοποιημένη αποτυχία από μια φανταστική επιτυχία, που θα μας αφήσει σε ψεύτικες δάφνες, και χωρίς προοπτική βελτίωσης, αφού θα πιστεύουμε ότι την έχουμε πετύχει ήδη.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗΣ
Το επόμενο και κύριο βήμα είναι η εφαρμογή στην πράξη της αυθυποβολής μας . Χρειάζεται να αφιερώσουμε δέκα λεπτά πριν αρχίσουμε τη μέρα μας το πρωί, και δέκα λεπτά το βράδυ πριν κοιμηθούμε. Βρίσκουμε ένα μέρος που στα λεπτά αυτά θα φροντίσουμε να είμαστε μόνοι μας και να μπορούμε να χαλαρώσουμε, σε μια αναπαυτική θέση, ξαπλωμένοι ανάσκελα αν είναι δυνατό. (Η χαλάρωση θα πρέπει να είναι πραγματική, αλλά γι αυτό το σκοπό υπάρχουν ειδικές ασκήσεις, γνωστές).
Ήσυχα και αναπαυτικά, χωρίς καμία διανοητική ένταση αφήνουμε τη σκέψη μας να συγκεντρωθεί στην υποβολή που έχουμε γράψει. Αφήνουμε τον εαυτό μας να σχηματίσει με τη φαντασία εικόνες μας, καθώς κάνουμε αυτό που θέλουμε να κατορθώσουμε στο μέλλον σαν να γίνεται τώρα.
Αισθανόμαστε έντονα τη χαρά και την ικανοποίηση από τις εμπειρίες μας αυτές που τις φανταζόμαστε όσο πιο ζωντανά μπορούμε. Φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε κάθε περίσταση, στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, οπουδήποτε, να συμπεριφέρεται σύμφωνα με την υποβολή μας. Το κάνουμε αυτό διασκεδάζοντας και με όσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον μπορούμε για εννέα λεπτά. Το τελευταίο λεπτό επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας αργά και με όση συνείδηση διαθέτουμε τις λέξεις της υποβολής, μιλώντας φωναχτά και με σιγουριά, σαν να έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο στόχος μας.
Στο τέλος του δεκάλεπτου, σηκωνόμαστε, βγάζουμε το σώμα μας και το μυαλό μας από την κατάσταση της χαλάρωσης και ξεχνάμε καθετί που αφορά τις εικόνες της φαντασίας μας και της υποβολής μας και τις αποφάσεις μας, μέχρι την επόμενη άσκηση υποβολής μας. Το να το ξεχάσουμε είναι τόσο σημαντικό όσο και η ίδια η υποβολή. Πολλοί καταστρέφουν την υποβολή τους γιʼ αυτόν ακριβώς το λόγο. Η φαντασία και το υποσυνείδητο πρέπει να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να επεμβαίνει ο κοινός νους, και να δημιουργεί περίπλοκες εικόνες, άγχος, στρες, αγωνία, ψευδαισθήσεις, κ.λ.π, που θα δημιουργήσουν ένα φράγμα στη δράση μας. Η αλλαγή θα έρθει ανεπαίσθητα, χωρίς άλλη επέμβαση. Δεν το καταλαβαίνουμε στην αρχή, αλλά θα παρατηρήσουμε σιγά-σιγά τη συμπεριφορά μας να αλλάζει σύμφωνα με την υποβολή μας.
Πρέπει να τηρηθεί το πρόγραμμα κανονικά, χωρίς παραλήψεις , μέχρι να πετύχουμε την αλλαγή που θέλουμε.
Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο στόχος μας. Οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα, με την ίδια ευκολία. Γιʼ αυτό και δεν έχει μεγάλη σημασία να έχουμε ξεχωριστές οδηγίες για κάθε περίσταση. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να αποφασίσουμε με βάση τις δικές μας δυνατότητες και τις δικές μας ειλικρινείς επιλογές, ώριμα, υπεύθυνα και επιβεβαιωμένα. Το επίπεδο συνειδητότητας μας είναι που θα καθορίσει το πόσο ωφέλιμη ή βλαβερή ήταν η υποβολή που αποφασίσαμε να κάνουμε στον εαυτό μας.
Και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: «Μια μικρή νίκη, είναι το καλύτερο και σταθερότερο βήμα για τη βελτίωση του εαυτού μας από ένα μεγάλο πόλεμο που θα τον χάσουμε επειδή δεν
ήμασταν έτοιμοι να τον κάνουμε».
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Η δύναμη της θελήσεως» του P.L.Jagot, Εκδόσεις «Βιβλιοθήκη για όλους», Αθήνα 1960
Η δύναμη της αυθυποβολής» του Πήτερ Φλέτσερ, Εκδόσεις «Θυμάρι», Αθήνα 1982
Η δύναμη της σκέψης» της AnnieBesant, Εκδόσεις «Τηλορείτης», Αθήνα 1987
Έλεγχος του νου με τη μέθοδο Σίλβα», του Χοσέ Σίλβα, Εκδόσεις «Κονιδάρη», Αθήνα 1979Ψυχολογία Α΄»,

Top 10: Τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου! [Video]
 
Αν σας αρέσουν τα μυστήρια και οι ιστορίες για στοιχειωμένα μέρη και τρομακτικούς μύθους,τότε πρέπει να δείτε οπωσδήποτε το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω...
Πρόκειται για πραγματικά μέρη σε όλο τον κόσμο,όπου η ιστορία τους συνδέεται με αληθινά περιστατικά και γεγονότα τα οποία έχουν σημαδέψει τα μέρη αυτά...

Φρίκη: Γονείς έδεσαν 11χρονο αγόρι και του κρέμασαν ένα ψόφιο κοτόπουλο στο λαιμό του!!!Γονείς τέρατα βασάνιζαν τα πέντε παιδιά τους στη Βόρεια Καρολίνα. Το τραγικό περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένας αστυνομικός που βρισκόταν τυχαία στην περιοχή,


είδε στη βεράντα του σπιτιού ένα 11χρονο παιδάκι αλυσοδεμένο, με ένα ψόφιο κοτόπουλο κρεμασμένο στο λαιμό του. Ο σερίφης Έντι Κάθι χαρακτήρισε σοκαριστική την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το αγόρι, που έτρεμε από το κρύο.

Ο νοσοκόμος, Ντόριαν Λι Χάρπερ και η σύντροφός του, κοινωνική λειτουργός, Γουάντα Σου Λάρσον, ήταν ανάδοχοι γονείς τεσσάρων παιδιών ηλικίας 8-14 ετών που τα βασάνιζαν κατ' εξακολούθηση, ενώ είχαν αναλάβει να φιλοξενήσουν το παιδί που βρέθηκε αλυσοδεμένο.

Οι γονείς-τέρατα συνελήφθησαν αμέσως, ενώ σύμφωνα με τις αρχές ανάλογα βασανιστήρια είχαν υποστεί και τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ οι συνθήκες που ζούσαν μέσα στο σπίτι ήταν τριτοκοσμικές. Μάλιστα εκτός από την κακοποίηση των παιδιών τους, ο Χάρπερ και η Λάρσον βασάνιζαν και τα κατοικίδιά τους.

Έκθεση - ΣΟΚ για την ακριβή ελληνική αγορά (!)
Έκθεση-σοκ του ΟΟΣΑ φέρνει στο φως το σύνολο των στρεβλώσεων που κρατούν την ελληνική αγορά ακριβή και
κάνουν τη ζωή του μέσου Ελληνα δύσκολη, εν μέσω κρίσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι νομοθετικοί περιορισμοί που κρατούν ψηλά τις τιμές στ χώρα μας φτάνουν τους 555. Και έτσι, τα συμπεράσματά της είναι αποκαλυπτικά γι τον λόγο που μεταξύ άλλων οι τιμές στο ψωμί, το γάλα, τα απορρυπαντικά, τα φάρμακα, τα καύσιμα, τα βιβλία και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εξακολουθούν να μη μειώνονται.

Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση, μέσα στον Δεκέμβριο, το υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει με νόμο στην κατάργηση όλων των περιορισμών, που ξεκινούν από τα τρόφιμα, περνούν από τις υπηρεσίες κ φτάνουν ώς τις εισφορές υπέρ τρίτων. Μέσα στις επόμενες μέρες, το υπουργείο αναμένεται να λάβει από τον ΟΟΣΑ τη Μελέτη Αξιολόγησης Ανταγωνισμού (όπως ονομάζεται) την οποία ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είχε αναθέσει, από τον Νοέμβριο του 2012, στον Οργανισμό, προκειμένου να γίνει λεπτομερής εξέταση της νομοθεσίας σε τέσσερις τομείς της ελληνικής οικονομίας: στην επεξεργασία τροφίμων, το λιανεμπόριο, τα δομικά υλικά και τον τουρισμό. Οι εν λόγω τομείς αντιπροσωπεύουν περίπου το 21% του ΑΕΠ, με τζίρο που αγγίζει συνολικά τα 44,26 δισ. ευρώ, διασφαλίζοντας πάνω από 1 εκατ. θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν στο 24% περίπου της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της Μελέτης είναι εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα, εξέτασε ένα σύνολο 1.053 νομοθετικών κειμένων με βάση τη σχετική «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και ύστερα από ανάλυση, προχώρησε στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων σε 329 σημεία, για τν αντιμετώπιση της ζημιάς σε θέματα ανταγωνισμού.

Αν οι προτάσεις αυτές εφαρμοστούν, θα υπάρξει, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, σημαντικό όφελος σε επίπεδο παραγωγικότητας, ανάπτυξης, απασχόλησης, αλλά και επιλογών για τον καταναλωτή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το όφελος αυτό μπορεί να αποτιμηθεί στα περίπου 5 δισ. ευρώ. Θετική επίπτωση, όμως, εκτιμάται ότι θα προκύψει και από την αναβάθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στον βαθμό που η κατάργηση απαρχαιωμένων ή περιττών νομοθετικών ρυθμίσεων θα ενισχύσει τη διαφάνεια, θα μειώσει τη διοικητική επιβάρυνση και θα περιορίσει τη νομική αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις.

Ως παράδειγμα θετικής επίδρασης στην οικονομία, απ τν απομάκρυνση των ρυθμιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό, αναφέρεται η περίπτωση της Αυστραλίας και το πρόγραμμα ανάλογων μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε στη δεκαετία του 1990. Το 2005, η Επιτροπή Παραγωγικότητας εξέτασε τα αποτελέσματα επιλεγμένων μεταρρυθμίσεων υπέρ του ανταγωνισμού και υπολόγισε ότι, μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας σε συγκεκριμένους τομείς, οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν ενισχύσει το ΑΕΠ της Αυστραλίας κατά 2,5% περίπου πάνω από τα επίπεδα που θα είχαν επιτευχθεί κάτω από άλλες συνθήκες. Αυτό το εγχείρημα θα επιχειρήσει να επαναλάβει τώρα η Ελλάδα.

Πιπέρι, αλάτι και ρυζόγαλο

Οπως θα περίμενε κανείς, μεταξύ των ρυθμιστικών εμποδίων που εξέτασε ο ΟΟΣΑ, εντοπίστηκαν και πολλά ευτράπελα, με τη μορφή απαρχαιωμένων ή άχρηστων διατάξεων, που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι υπήρχαν. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εντοπίζονται στον τομέα της επεξεργασίας τροφίμων, όπου οι μελετητές διαπίστωσαν ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται, για παράδειγμα, η εισαγωγή ελαφρού πιπεριού... PiHead, καθώς και η εισαγωγή και ανάμειξη γαρυφάλλων Radja King Size.

Επίσης, απαγορεύεται η αποθήκευση αλατιού με άλλα τρόφιμα ή η πώληση χύμα μαγιονέζας - η οποία, μάλιστα, σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να έχει περιεκτικότητα σε έλαιο μικρότερη του 60%. Το δε... μηλόξυδο μπορεί να συσκευάζεται μόνο σε μπουκάλια που έχουν χωρητικότητα μέχρι 1 λίτρο. Ειδικοί περιορισμοί ισχύουν έως και για την παρασκευή ρυζόγαλου...

Τι κοινό έχουν το διαδίκτυο ο ανθρώπινος εγκέφαλος και το σύμπαν;
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι πρόκειται για τρία τελείως διαφορετικά πράγματα. Σύμφωνα ωστόσο με τους επιστήμονες, το διαδίκτυο, ο ανθρώπινος εγκέφαλος και το σύμπαν μοιάζουν να εξελίσσονται με παρόμοιες διαδικασίες υπακούοντας σε κάποιους κοινούς νόμους.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν φυσικοί του University of California San Diego μετά από έρευνα που στόχο είχε την κατανόηση του τρόπου με τον οποίον επεκτείνεται το σύμπαν.

Άγνωστοι νόμοι

Οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου προσπάθησαν να προσομοιώσουν την εξέλιξη του σύμπαντος με τη βοήθεια υπολογιστή. Όπως παραδέχτηκαν, δεν έχουμε ακόμα κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η φύση. Όμως ένα πράγμα μοιάζει να είναι σίγουρο:


Το σύμπαν μεγαλώνει σαν ένας γιγάντιος εγκέφαλος, που εξελίσσεται συνεχώς αυξάνοντας τα νευρωνικά του δίκτυα, ενώ εξαπλώνεται όπως ακριβώς και το διαδίκτυο.

Σύμπτωση; Μάλλον όχιΣύμφωνα με τους ερευνητές, οι ομοιότητες που παρουσιάζει η δικτύωση του εγκεφάλου, του διαδικτύου και του σύμπαντος είναι απίθανο να οφείλονται σε σύμπτωση. Το μικρότερο κύτταρο του εγκεφάλου φαίνεται να αναπτύσσεται και να αλλάζει με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και ένας μέγα-γαλαξίας. Έτσι οι Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να συμφωνήσουν με την άποψη πολλών συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας, ότι δηλαδή το σύμπαν συμπεριφέρεται σαν ένας εγκέφαλος απείρων διαστάσεων.

πηγή

LI DL: Μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ !


Θα ήθελα να κάνω... γνωστή την εμπειρία μου. Πήγα Ολλανδία. Επισκέφθηκα λοιπόν ένα κατάστημα της γνωστής γερμανικής αλυσίδας LIDL.Σας πληροφορώ λοιπόν ότι οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα είναι από 25% έως και 50% φθηνότερα!!! Που? Στην Ολλανδία που που δεν έχουν ιδέα από κρίση!

Το Έψαξα λίγο στο Internet και είδα ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες! Τσεκάρετε και μόνοι σας! Μπείτε στο site του Lidl Ελλάδα‚ και μπείτε και στα site του σε άλλες χώρες και θα το δείτε και μόνοι σας... Μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ LIDL πoυ κοιτα να βγαλει οφελος στις πλατες του Ελληνα!