Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΕΛΕΙΟ...
Δεν σ' άφηναν τα πέλαγα
να 'ρθείς στα δυο μου χέρια
πιανόσουν απ'τα σύννεφα
σκαρφάλωνες στ'αστέρια
και μου λεγες..και μου λεγες

Να 'σουν θάλασσα,να μην σ'άλλαζα
Να ΄σουν πάντοτε δική μου
Και ΄γω τα 'βαλα
με την θάλασσα
Και 'συ θύμωσες μαζί μου(Χ2)

Δεν ήθελες απάνεμο
λιμάνι για ν'αράξεις
περίμενες τον άνεμο
μαζί του να πετάξεις
και μου λεγες..και μου λεγες

Ποια αγάπη ποιο λιμάνι ποια παρηγοριά θα χεις αγκαλίά το κύμα χάδι το νοτιά για πού το βαλες καρδιά μου μ' ανοιχτά πανιάΓια πού το βαλες καρδιά μου μ' ανοιχτά πανιά
για ποια πέλαγα ουράνια άστρα μαγικά
για πού το βαλες καρδιά μου μ' ανοιχτά πανιά

Για ποια μακρινή πατρίδα έρμη ξενητειά
θάλασσα ουρανός μ' αστέρια πουθενά στεριά
για πού το βαλες καρδιά μου μ' ανοιχτά πανιά

Ποια αγάπη ποιο λιμάνι ποια παρηγοριά
θα χεις αγκαλίά το κύμα χάδι το νοτιά
για πού το βαλες καρδιά μου μ' ανοιχτά πανιά

Μπορείτε να βρεθείτε στο «εδώ και τώρα»;

moment
Δύσκολο. Για την ακρίβεια πολύ δύσκολο. 
Όλοι έχουμε μάθει να είμαστε στο μέλλον ή το παρελθόν. Να ζούμε τη στιγμή δεν μπορούμε και πολύ εύκολα να το πετύχουμε. Ζούμε επιφανειακά. Όμως, υπάρχουν και κάποιες στιγμές που μας θυμίζουν πως η μαγεία της ζωής κρύβεται στην στιγμή. Στο εδώ και τώρα. Οι στιγμές αυτές μπορούν να σημειωθούν σε καταστάσεις όπως:
  • Ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο που μας συγκίνησε.
  • Το χαμόγελο των παιδιών μας.
  • Η θέα ενός τοπίου.
  • Το άρωμα που μας φέρνει κάτι από το παρελθόν.
  • Κάποιο τραγούδι από τα παλιά, που θα μας θυμίσει πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια.
Όταν καταφέρνουμε να αγκαλιάσουμε τη στιγμή, ελεύθεροι από προβολές συναισθημάτων, τότε υπάρχει χώρος για ψυχική ηρεμία. Είναι μια στιγμή πλήρης διαύγειας όπου κατανοεί κανείς την ουσία των πραγμάτων αλλά και του εαυτού του. Τότε συγκεντρωνόμαστε στο παρόν και συνειδητοποιούμε πόσο εύκολο είναι τελικά να βρει κανείς την ευτυχία. 

Όσα λέμε με ένα χαμόγελο

smile
Τι μπορεί να κρύβει; 
Συναισθήματα χαράς, αμηχανία, αγάπη, συμπαράσταση, λύπη μπορούν να κρύβονται πίσω από αυτό.
1. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, επειδή to πλαίσιο δεν μας επιτρέπει. Επιλέγουμε λοιπόν ένα μειδίαμα ή ένα χαμόγελο. Φυσικά, από πίσω κρύβονται συναισθήματα πικρίας, δυσαρέσκειας, αδικίας κτλ. 
2. Μπορεί να είναι μεταδοτικό. Ακόμα κι αν είναι ασυνείδητο μπορεί να δημιουργήσει όμορφα συναισθήματα στους γύρω σας, οι οποίοι μάλλον θα χαμογελάσουν κι αυτοί.
3. Μπορεί να είναι πονηρό. Να κρύβει μια σκανταλιά ή ζαβολιά. Το χαμόγελο αυτό ξεγελά. 
4. Το χαμόγελο ενθαρρύνει την έκφραση συναισθημάτων. Βοηθά να συνδεθούμε με τον άλλον και να νιώσουμε οικειότητα. 
5. Το χαμόγελο καταφέρνει να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Μπορεί το φταίξιμο να είναι δικό σας αλλά ένα χαμόγελο αληθινό που παραδέχεται την ενοχή και σηματοδοτεί μια νέα αρχή, μπορεί να σας κάνει να ξεγλυστρίσετε.
6. Αυθόρμητο ή ψεύτικο χαμόγελο; Ένα ψεύτικο χαμόγελο μπορείτε να το καταλάβετε από το γεγονός ότι μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φυσικό, αυθόρμητο χαμόγελο κρατάει λίγο και είναι επαναλαμβανόμενο.
7. Ένα χαμόγελο μπορεί να σας δείξει αν πρόκειται για αληθινό έρωτα ή στιγμιαία σεξουαλική έλξη. Οι ερωτευμένοι χαμογελάνε φυσικά ο ένας στον άλλο πολύ συχνά, ενώ όταν το ενδιαφέρον περιορίζεται στη σεξουαλική όρεξη τότε το χαμόγελο αντικαθίσταται με άλλες κινήσεις των χειλιών, όπως το δάγκωμα.
Με αλλά λόγια το χαμόγελο είναι μέσα στη ζωή μας. Ας γελάμε περισσότερο μεταδίδοντας στους άλλους συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας. Όσο δύσκολα κι είναι τα πράγματα το γέλιο το έχουμε ανάγκη.

Ξέρετε για τον «νόμο του καθρέφτη»;

mirror
Όταν κοιτάζουμε την πραγματικότητα την βλέπουμε με τον τρόπο θέλουμε εμείς. 
Ωστόσο, σε όποιον κοιτάζει τον κόσμο με δυσπιστία, τα πάντα φαίνονται ύποπτα και απρόβλεπτα. Αυτός που περιμένει την περιφρόνηση του διπλανού, τελικά, την έχει επειδή είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει αυτό το είδος της αρνητικής αντίδρασης. Όπως όμως έχουμε την ικανότητα να μεταφέρουμε την κόλασή μας όπου γυρίζουμε το βλέμμα μας, εξίσου ανθρώπινη είναι και η δυνατότητα να βάζουμε ένα θετικό φίλτρο ανάμεσα σ” εμάς και στην πραγματικότητα.
Αν κοιτάζουμε τους άλλους με αγάπη και εμπιστοσύνη, θα αποσπάσουμε αντιδράσεις στην πλειονότητά τους θετικές, όπως διαβεβαιώνει ο λεγόμενος «νόμος του καθρέφτη», που όταν εφαρμόζεται στον κόσμο των επιχειρήσεων σημαίνει: «Αντιμετώπισε με σαν υπάλληλο τρίτης διαλογής και θα συμπεριφερθώ σαν υπάλληλος τρίτης διαλογής, αντιμετώπισε με σαν υπάλληλο πρώτης διαλογής και θα συμπεριφερθώ σαν υπάλληλος πρώτης διαλογής».
Σε μεγάλο βαθμό, είμαστε αυτό που περιμένουν οι άλλοι να είμαστε. Και οι άλλοι καταλήγουν να είναι αυτό που περιμένουμε από εκείνους. Επομένως, αξίζει τον κόπο να τους προσφέρουμε έναν καθαρό και λαμπερό καθρέφτη που να τους δείχνει όχι μόνο αυτό που είναι, αλλά και αυτό που μπορεί να γίνουν.

Ισχυρά αντιοξειδωτικά στις φλούδες των φρούτων. Δείτε πως μπορούμε να τις καταναλώσουμε!


Βρείτε τρόπο να τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη η φλούδα τους συνιστούν τώρα κάποιοι ειδικοί, διότι περιέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Όπως εξηγεί η δρ Μέριλιν Γκλένβιλ, τέως πρόεδρος του Φόρουμ Διατροφής & Υγείας της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής της Βρετανίας, «όλα τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μια “βιοσυνέργια”, δηλαδή τα θρεπτικά οφέλη του ενός τμήματός τους ενισχύονται από εκείνα των υπολοίπων». Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει να προσπαθούμε να τρώμε ολόκληρα;


Ακτινίδιο
Το τριχωτό κέλυφός του είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που πιστεύεται ότι διαθέτουν αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες, κατά την δρα Γκλένβιλ. «Η φλούδα του ακτινίδιου περιέχει τριπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από τον καρπό του», τονίζει. «Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να καταπολεμά μικρόβια, όπως ο σταφυλόκοκκος και το e. coli, που είναι υπεύθυνα (και) για τις τροφικές δηλητηριάσεις».
Πως να την καταναλώσετε: Εάν νομίζετε ότι είναι πολύ σκληρή η φλούδα του ακτινίδιου, περιμένετε να ωριμάσει καλά το φρούτο για να το φάτε. Όταν μαλακώσει (και) η φλούδα, στίψτε ολόκληρο το φρούτο και πιείτε τον χυμό.

Ανανάς
Μην πανικοβάλεστε. Δεν χρειάζεται να φάτε το σχεδόν… ξύλινο περίβλημα, αλλά τον κεντρικό, σκληρό πυρήνα του.
Εκτός από τις φυτικές ίνες και τη βιταμίνη C, ο ανανάς είναι πλούσιος σε ένα ένζυμο που λέγεται βρωμελίνη και το οποίο διασπά γρήγορα τα εναπομείναντα τρόφιμα στο πεπτικό σύστημα, προστατεύοντας έτσι το στομάχι.
«Ο πυρήνας του ανανά περιέχει διπλάσια ποσότητα βρωμελίνης απ’ ό,τι ο καρπός που συνήθως τρώμε», διευκρινίζει η δρ Γκλένβιλ.
Πως να τον καταναλώσετε: Λιώστε τον πυρήνα και προσθέστε τον σε smoothies, σε σούπες ή σε βραστά κρέατα.

Μπρόκολο
Αν και τα ανθύλλιά του μοιάζουν πιο ελκυστικά, έχετε κάθε λόγο να τρώτε πρώτα τους μίσχους του.
«Οι μίσχοι του μπρόκολο μπορεί να είναι λιγότερο εύγευστοι απ’ ό,τι τα ανθύλλιά του, αλλά περιέχουν σημαντικά υψηλότερες συγκεντρώσεις ασβεστίου και βιταμίνης C», λέει η δρ Γκλένβιλ. Οι μίσχοι περιέχουν επίσης περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες, οπότε θα αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.
Πως να το καταναλώσετε: Κόψτε τους μίσχους σε λεπτές λωρίδες και φάτε τους βραστούς, μαζί με τα ανθύλλια.

Μπανάνες
Επιστήμονες από την Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα από την φλούδα της μπανάνας μπορεί να καταπραϋνει την κατάθλιψη, διότι είναι πλούσιο σε σεροτονίνη – την χημική ουσία που εξισορροπεί την ψυχική διάθεση. Διαπίστωσαν επίσης ότι η φλούδα κάνει καλό στα ματιά, διότι περιέχει την αντιοξειδωτική ουσία λουτεϊνη, η οποία προστατεύει τα κύτταρα των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου που με τη σειρά της αποτελεί κύρια αιτία καταρράκτη.
Πως να την καταναλώσετε: Οι ερευνητές της Ταϊβάν συνιστούν να βράσετε σε νερό την φλούδα επί 10 λεπτά και στη συνέχεια να πιείτε το νερό (αφού πρώτα κρυώσει). Μια άλλη λύση είναι να περάσετε την φλούδα από τον αποχυμωτή και να πιείτε τον χυμό.


Σκόρδο
Η φλούδα του σκόρδου περιέχει έξι διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, σύμφωνα με έρευνα στην Ιαπωνία. «Το ξεφλούδισμα του σκόρδου αφαιρεί τις αντιοξειδωτικές ουσίες του, οι οποίες καταπολεμούν την γήρανση και προστατεύουν την καρδιά», εξηγεί η δρ Γκλένβιλ.
Πως να το καταναλώσετε: Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε μισό ή ένα κεφάλι σκόρδο και προσθέστε το σε ψητά κρέατα ή σε λαχανικά που ψήνονται στον φούρνο.

Εσπεριδοειδή
Οι φλούδες του πορτοκαλιού και του μανταρινιού είναι πλούσιες σε μια ομάδα πανίσχυρων αντιοξειδωτικών ουσιών, που λέγονται φλαβονοειδή και μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα της επιζήμιας για την καρδιολογική υγεία «κακής» (LDL) χοληστερόλης, δίχως να ελαττώνουν αυτά της «καλής» (HDL) που είναι καρδιοπροστατευτική. Σύμφωνα με μία αμερικανική μελέτη, οι αντιοξειδωτικές ουσίες από την φλούδα των εσπεριδοειδών είναι 20 φορές πιο ισχυρές από εκείνες του χυμού τους.
«Το ίδιο ισχύει για όλα τα εσπεριδοειδή», λέει η δρ Γκλένβιλ. «Επιπλέον, οι λευκές ίνες στον καρπό τους περιέχουν υψηλά επίπεδα πηκτίνης – ενός συστατικού των φυτικών ινών που είναι γνωστό ότι ελαττώνουν την χοληστερόλη και βοηθούν το έντερο να αποικιστεί από ωφέλιμα βακτήρια».
Πως να τα καταναλώσετε: Να προσθέτετε ξύσμα εσπεριδοειδών σε όλα τα κέικ και τα γλυκίσματά σας – και να βάζετε στον αποχυμωτή ολόκληρα τα φρούτα, ώστε να πίνετε όλα τα συστατικά τους.

Κολοκύθα και κολοκύθια
Όλων των ειδών τα κολοκύθια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι πολύτιμος για την υγεία του δέρματος και των νυχιών, καθώς και σε βήτα-καρωτίνη η οποία προστατεύει από την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο.
«Η φλούδα της κολοκύθας είναι πολύ σκληρή για να την φάει κανείς, αλλά όσο πλησιέστερα προς αυτήν μένει ο καρπός που θα καταναλωθεί, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα προσλάβει», λέει η δρ Γκλένβιλ. «Ο καρπός της κολοκύθας έχει πιο έντονο χρώμα προς την φλούδα της – και αυτό το έντονο χρώμα είναι ενδεικτικό της πληθώρας των θρεπτικών συστατικών που περιέχει».
Μην πετάτε επίσης τους σπόρους, διότι αποτελούν θαυμάσια πηγή ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν τον εγκέφαλο να διατηρείται υγιής.
Πως να την καταναλώσετε: Πλύνετε τους σπόρους σε ζεστό νερό και ψήστε τους για 20 λεπτά στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε τους για να πασπαλίσετε σαλάτες και σούπες.
Σημείωση: Δυστυχώς στις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών βρίσκουμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών. Γι αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνετε φλούδες μόνο από βιολογικής προέλευσης φρούτα και λαχανικά


enallaktikidrasi.com

4 παράδοξα σημάδια που…φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες!!!Η πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι ο κύριος στόχος των καρδιολόγων, αν και επιμένουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη μέθοδος.

Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες.

Στυτική δυσλειτουργία
Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μίας επικείμενης καρδιακής προσβολής.

Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός, για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψη των καρδιακών ζητημάτων.

Φαλάκρα
Σε μια νέα εμπεριστατωμένη μελέτη, που διεξήχθη σε σχεδόν 37.000 άνδρες, η έντονη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού προέβλεψε την παρουσία σιωπηλών ενδείξεων για φραγμένες αρτηρίες σε οποιαδήποτε ηλικία.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη, που έγινε σε περισσότερα από 7.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και 4.000 γυναικών), η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασίαζε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.


Πτυχή του αυτιού
Μια πτυχή στο λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που υπάρχει διαγώνια από το κανάλι μέχρι το κατώτερο άκρο του λοβού) έχει αναφερθεί σε ιατρικές εκθέσεις ως ένδειξη σιωπηλής στεφανιαία νόσου. Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών της καρδιάς.

Αν και μερικοί ειδικοί έχουν υποστηρίξει ότι μια πτυχή είναι μόνο μια γενική ένδειξη της γήρανσης του πληθυσμού, οι ερευνητές πρόσφατα χρησιμοποίησαν την πιο εξελιγμένη μέθοδο αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της σιωπηλής στεφανιαία νόσου και διαπίστωσαν ότι σε μία προβλεπόμενη καρδιοπάθεια το αυτί τσαλακώνεται. Φυσικά συνυπολόγιζαν και άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το κάπνισμα κ.λπ.

Πόνος στην κνήμη
Ο πόνος στην κνήμη μπορεί να σημαίνει ότι έχουν μπλοκάρει οι αρτηρίες των σκελών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των καπνιστών, πριν ακόμα διαγνωστεί η στεφανιαία νόσος. Ένα τέτοιο σύμπτωμα απαιτεί αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση όμως, ώστε ο γιατρός σας να εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας, να εκτελέσει απλές μετρήσεις της πίεσης του αίματος (στα πόδια) και τη ροή του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας .

Είναι ζωτικής σημασίας οι καρδιακές παθήσεις να διαγιγνώσκονται όσο το δυνατόν νωρίτερα, διότι υπάρχουν πολλές διατροφικές και ιατρικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή του προβλήματος.


clickatlife.gr

ΣΟΚ! Τουλάχιστο 2 εκ. Έλληνες έκαναν εμβόλιο με…καρκίνο χωρίς να το ξέρουν!


Πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις του εμβολίου της πολιομυελίτιδας μέσα σε μια 8-ετή διάρκεια όταν ένα μέρος του εμβολίου ήταν μολυσμένο με καρκίνο προκαλώντας τον αποκαλούμενοpolyomavirus SV40. Αυτό παραδέχεται το CDC σε σελίδα που κατέβασε και που αναφέρει σε δημοσίευμα του το e-rodios.

Αλήθεια ή μήπως σενάριο φαντασίας;

Έχει υπολογιστεί ότι 10-30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια μολυσμένη δόση του εμβολίου SV40. Ο SV40 είναι μια συντομογραφία για τον ιό Simian, ή ιός του πιθήκου 40, ένας Ιός Πολυώματος που βρίσκεται στους πιθήκους και στους ανθρώπους.

Όπως και άλλοι Ιοί Πολυώματος, ο SV40 είναι ένας ιός DNA που έχει βρεθεί ότι προκαλεί όγκους και καρκίνο.

Ο SV40 πιστεύεται ότι καταστέλλει τις μεταγραφικές ιδιότητες των καρκινικών γονιδίων στον άνθρωπο μέσω του Μεγάλου SV40 Τ-αντιγόνου και του SV40 Μικρού Τ-αντιγόνου.

Τα μεταλλαγμένα γονίδια συμβάλουν στον ανεξέλεγκτο κυτταρικό πολλαπλασιασμό , σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, που οδηγεί σε καρκίνο.

http://www.makeleio.gr/

Τρώτε μουστάρδα; Κι όμως δεν φαντάζεστε...Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι είναι το ιδανικό υποκατάστατο για κέτσαπ και μαγιονέζα, όταν θέλετε να χάσετε βάρος, ενώ η χρήση της ως μπαχαρικό, τουλάχιστον με τη μορφή σκόνης, αναφέρεται σε ινδικά και σουμεριακά κείμενα ήδη από το 3.000 π.Χ...

Αργότερα αναφορές της γευστικής μουστάρδας υπάρχουν σε ελληνικά, ρωμαϊκά κείμενα αλλά και στη Βίβλο, όπου ο σπόρος της μουστάρδας αναδεικνύεται ως σύμβολο πίστης. Ο Ιπποκράτης από την άλλη, χρησιμοποιούσε τους σπόρους της ως φάρμακο και έφτιαχνε έμπλαστρα από μουστάρδα για να θεραπεύσει το κρύωμα. Τελικά, η μουστάρδα πόσες άλλες ανεξερεύνητες χρήσεις έχει; Διαβάστε σύμφωνα με το clickatlife:
Μειώνει τον πονόλαιμο
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο, αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό και αφού το αφήσετε να «καθίσει» για 15 λεπτά κάντε γαργάρες.
Μυοχαλαρωτική…δράση
Για να χαλαρώσετε τους μυς σας, ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (καλό θα ήταν να προτιμήσετε δεντρολίβανο) και μερικές πρέζες αλάτι.
Ανακουφίζει από τα καψίματα
Εάν πάθετε ένα ήπιο έγκαυμα ενώ μαγειρεύετε, αφήστε να τρέξει κρύο νερό στην πληγείσα περιοχή και έπειτα τοποθετήστε λίγη μουστάρδα πάνω της. Η μουστάρδα εξασθενεί τον πόνο και συνήθως εμποδίζει το σχηματισμό των φυσαλίδων.
Για το δέρμα μωρού
Η μουστάρδα μπορεί να είναι η απάντησή σε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα, καθώς πολλοί ισχυρίζονται, ότι μπορείτε να φτιάξετε μία υπέροχη μάσκα προσώπου. Απλά, τρίψτε λίγη ποσότητα στο δέρμα σας και αφήστε τη να καθίσει για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε και θα δείτε ότι έχετε αποκτήσει την πολυπόθητη απαλότητα. Ωστόσο, επικοινωνήστε με το δερματολόγο σας, πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε, καθώς ενδέχεται να σας προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
Αντί για… conditioner
Το λάδι της μουστάρδας μπορεί κάλλιστα να γίνει το νέο σας conditioner. Για καλύτερα μάλιστα αποτελέσματα, κάντε μασάζ στα μαλλιά σας και αφήστε τη μουστάρδα όλη την ημέρα, πριν λουστείτε.
Spa ποδιών
Μετά από μία κουραστική μέρα, ένα ποδόλουτρο είναι μαγική λύση για να χαλαρώσετε. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας. Μουλιάστε για περίπου μισή ώρα και απλά απολαύστε.
Καθαρίστε τα κατσαρολικά από τα λίπη
Η σκόνη μουστάρδας είναι ένας πολύ καλός και φτηνός τρόπος για να καθαρίσετε τα γεμάτα λίπη κουζινικά σας σκεύη, καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφά το λίπος. «Ψεκάστε» ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη μουστάρδας σε ένα λιπαρό τηγάνι και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να την απλώσετε σε όλη την επιφάνεια. Τρίψτε ελαφρά και ξεπλύνετε.
Aφαιρέστε τις μυρωδιές από τα μπουκάλια
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά ένα μπουκάλι, αλλά δε θέλετε να μυρίζει σαν το υγρό που περιείχε πριν, η σκόνη μουστάρδας είναι ένα μεγάλο κόλπο. Ρίχτε λίγη ποσότητα μέσα στο μπουκάλι, προσθέστε ζεστό νερό και ανακινείστε. Ξεπλύνετε τη μουστάρδα πολύ καλά και η η μυρωδιά θα αποτελεί παρελθόν.
Αποσμητικό… πιάτων
Φτιάξτε μια πάστα με σκόνη μουστάρδας και νερό, τρίψτε τη στα πιάτα σας και ξεπλύνετε. Η μουστάρδα απορροφά όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές με απλές, καθημερινές κινήσεις.
Extra tip: Επειδή κανείς δε θέλει να γεμίσει ο κήπος του, ζιζάνια, φυτέψτε σπόρους μουστάρδας. Οι σπόροι έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, συμβουλευτείτε έναν γεωπόνο πριν το επιχειρήσετε.


- See more at: http://www.gkourou.com

8 συνήθειες των πολύ έξυπνων ανθρώπων


Οι καθημερινές συνήθειες είναι μεγάλη υπόθεση, η σημασία της οποίας πολλές φορές παραβλέπεται. Η αλήθεια είναι πως σπάνια αναγνωρίζουμε πώς μια συνήθεια μπορεί πραγματικά να φέρει ριζοσπαστική αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε και, κατά συνέπεια, να μας οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, οι έξυπνοι άνθρωποι διαχωρίζουν τη θέση τους. Επιλέγουν έτσι έναν συγκεκριμένο, και πολύ ουσιαστικό, τρόπο σκέψης που τους βοηθά στην επίτευξη των στόχων τους.

Έχουν καλούς φίλους

Οι φιλίες δεν είναι μόνο ένα μέσο για να κοινωνικοποιείται κάποιος, αλλά και να διευρύνει τον κύκλο του, για να εξασκεί τα ενδιαφέροντά του, για να ζητά βοήθεια όποτε κάτι χρειάζεται. Οι καλοί φίλοι τρέφουν το μυαλό, προκαλούν συναισθήματα ευφορίας, οξύνουν το νου, δημιουργούν αισθήματα ασφάλειας και αποτελούν κατάλληλη συνθήκη για υπέροχες συζητήσεις με τη συντροφιά ενός ποτηριού κρασί! Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πώς πρέπει να διατηρούν τις φιλίες τους και επενδύουν ουσιαστικό χρόνο σε αυτές.
Φροντίζουν τη διατροφή τους

Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι "είναι αυτό που τρώνε". Έχουν την ευφυΐα να αποφεύγουν συγκεκριμένες τροφές και να συμπεριλαμβάνουν στο διατροφολόγιό τους τρόφιμα που τους δίνουν ενέργεια, που τους εξοπλίζουν με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και που δεν τους επιβαρύνουν με επιπλέον λίπη. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πως για να φάνε καλά δε χρειάζεται ούτε να σκάσουν, ούτε να πέσουν με τα μούτρα στην πρώτη πίτσα με μπέικον που θα βρεθεί στον δρόμο τους.
Θυμούνται να γελούν

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν πραγματικά να κάνουν την πιο φυσιολογική λειτουργία: Να γελούν. Σήμερα και εν μέσω άγχους, κατάθλιψης, στενοχώριας, θυμού (και άλλων πολλών «όμορφων» συναισθημάτων) το γέλιο θεωρείται πολυτέλεια ή ακόμα χειρότερα μια ενοχική συμπεριφορά μιας και πολλοί νομίζουν πως πλέον δεν έχουν δικαίωμα να χαίρονται και να γελούν. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Θυμούνται να χαμογελούν και κυρίως να γελούν, με άμεσες επιδράσεις στη ψυχολογία τους.
Ταξιδεύουν

Οι άνθρωποι μεγάλης ευφυΐας εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να ταξιδέψουν. Δε βολεύονται σε καταστάσεις, δε μένουν ψυχαναγκαστικά στο ίδιο μέρος, δε φοβούνται τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Θέλουν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους, να βλέπουν καινούργια μέρη, να μαθαίνουν για διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτό τους γεμίζει εμπειρίες, τους ανοίγει το μυαλό και τους κάνει πολίτες του κόσμου.
Ασκούνται

Κοινότυπο; Είναι! Αλλά είναι και η μεγάλη αλήθεια. Όσοι πραγματικά σέβονται τον εαυτό τους, σέβονται και το σώμα τους και βρίσκουν χρόνο για να το φροντίσουν. Οι αναβολές και οι καθυστερήσεις είναι σημάδια εκείνων που δεν έχουν την απαραίτητη αυτοεκτίμηση προκειμένου να σταθούν απέναντι στη ζωή με θάρρος και δυναμική. Οι έξυπνοι άνθρωποι, όσο πολυάσχολοι και αν είναι, βρίσκουν χρόνο για να πάνε γυμναστήριο ή για να κάνουν κάποιο άθλημα. Έτσι φροντίζουν και το σώμα αλλά και την ισορροπία του μυαλού τους.
Κάνουν λάθη

Οι έξυπνοι άνθρωποι δε φοβούνται να κάνουν λάθη. Για την ακρίβεια μερικές φορές το επιδιώκουν κιόλας. Γνωρίζουν πως από τα λάθη τους θα μάθουν και θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Δεν έχουν την ανασφάλεια πως τα λάθη τους πηγαίνουν πίσω... όχι, αυτό δεν το σκέφτονται καν! Ξέρουν πως με τα λάθη θα οδηγηθούν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.
Κάνουν θετικές σκέψεις

Κάτι τόσο ασήμαντο με μια πρώτη ματιά, μπορεί να είναι και το επίκεντρο μιας ολόκληρης (και καθόλα επιτυχημένης) κοσμοθεωρίας. Οι θετικές σκέψεις λειτουργούν με τον πιο δημιουργικό τρόπο απέναντι στον άνθρωπο, που συνήθως μέσω μια ανασφαλούς και άρα διαστρεβλωμένης απεικόνισης των πραγμάτων μπλοκάρει μόνος του την καθημερινότητά του. Οι θετικές σκέψεις απελευθερώνουν όλες τις εσωτερικές δυνάμεις, βάζοντας τις βάσεις για μια λιγότερο αγχωμένη και κατά συνέπεια περισσότερο ωφέλιμη καθημερινότητα.
Δε σταματούν ποτέ να μαθαίνουν

Από μικρά παιδιά μάθαμε ότι στόχος μας είναι να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο. Τι γίνεται όμως μετά από αυτό; Πολλοί άνθρωποι σταματούν να διαβάζουν, να μαθαίνουν, να μορφώνονται έχοντας την εικόνα ότι έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πως αυτό δεν ισχύει! Συνεχίζουν να μαθαίνουν για όλη τους τη ζωή, είτε πρόκειται για ένα χόμπι, για μια δραστηριότητα, για ένα βιβλίο, για μια ξένη γλώσσα, για ένα σεμινάριο. Η διαρκής μάθηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους ίδιους.

Οι πιο έξυπνοι celebrities!

Η Shakira πέρα από φωνή διαθέτει και μυαλό, καθώς φημίζεται για την τρομερή της επιχειρηματική διορατικότητα, ενώ λέγεται πως έχει IQ 140.

O Matt Damon ήταν πρώτος στη βαθμολογία στην τάξη του, σε όλα τα χρόνια του σχολείου. Σπούδασε δε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η Natalie Portman είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και θεωρείται από τις πιο έξυπνες ηθοποιούς της γενιάς της. Έχει κάνει και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Hebrew University της Ιερουσαλήμ.

Οι Hugh Grant υπήρξε στα φοιτητικά του χρόνια ο αγαπημένος των καθηγητών του. Το 1979 κέρδισε μία υποτροφία για να σπουδάσει Αγγλική Λογοτεχνία στην Οξφόρδη.

Η Emma Watson απέρριψε μια σειρά κινηματογραφικών ευκαιριών, προκειμένου να σπουδάσει στην Αμερική. Αφού κατάφερε μόνο άριστες βαθμολογίες, η Έμα σπουδάζει πλέον στο Brown University.

Ο Quentin Tarantino είναι γνωστός για την τρομερή του νοημοσύνη (έχει IQ 160).

Η Jodie Foster, η οποία αποφοίτησε με άριστα από το γαλλόφωνο Lycee Francais του Λος Άντζελες πριν συνεχίσει τις σπουδές της στο Γέιλ, έχει IQ 132.


- See more at: http://www.mamasynhtheies-ton-poly-exypnon-anthropon.html

Πώς νικιέται η απαισιοδοξία; Τα 4 βήματα που αλλάζουν τη ζωή μας!


Ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Yale, Robert Leahy, παρουσιάζει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να φέρετε ξανά την αισιοδοξία στη ζωή σας, ακολουθώντας 4 απλά βήματα.

Ίσως νιώθετε ότι έχετε «χάσει» το χαμόγελό σας με όλους αυτούς τους αναγκαστικούς περιορισμούς που βιώνετε εσείς και οι άλλοι γύρω σας. Ίσως ακόμη, έχετε φτάσει σε σημείο να σκέφτεστε να παραιτηθείτε από την προσπάθεια για να βελτιώσετε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τη ζωή σας. Τότε, το πιθανότερο είναι πως διανύετε μια περίοδο απαισιοδοξίας, που σας «κρατάει» σε στασιμότητα σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς σας και έχετε την ανάγκη να ανακτήσετε την χαμένη σας αισιοδοξία προκειμένου… να συνεχίσετε τη ζωή σας.

Ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Yale, Robert Leahy, συστήνει 4 βήματα προκειμένου να απομακρύνετε την απαισιοδοξία που έχει «σωρευτεί» στις σκέψεις σας και να καταφέρετε να γίνετε ξανά αισιόδοξοι.

Βήμα 1ο: «Πρώτα από όλα είναι απαραίτητο να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να ανακαλέσετε στη μνήμη σας τις απαισιόδοξες σκέψεις που έχετε κάνει τον τελευταίο καιρό ώστε να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε» αναφέρει ο Robert Leahy.

Μπορεί να έχετε σκεφτεί: «Μεγάλωσα πια και δεν αξίζει να προσπαθήσω για…», «Ό,τι και να κάνω, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει», «Δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω ευτυχισμένη», ή ακόμα, «Με έχουν “καταραστεί”, τίποτα δεν μου πάει καλά».

Οποιεσδήποτε σκέψεις σάς έχουν ωθήσει στην παραίτηση και στην αδράνεια, σύμφωνα με τις συμβουλές του ειδικού, αυτές χρειάζεται να φέρετε στο μυαλό σας για να μπορέσετε να τις «θεραπεύσετε».
Βήμα 2ο: «Αφού έχετε ανακαλέσει στο νου σας τις απαισιόδοξες σκέψεις, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό: αμφισβητείστε τες!» σημειώνει ο καθηγητής ψυχολογίας.

«Απλά, “παίξτε” με την ιδέα ότι αυτές οι θέσεις μπορεί να είναι και λανθασμένες» συμπληρώνει ο ίδιος.Και προσπαθήστε να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι οι σκέψεις που εσείς δημιουργείτε κινούνται προς άλλη κατεύθυνση από την επιθυμητή και αυτό είναι που χρειάζεται να αλλάξετε.

Παραδείγματος χάριν, σκεφτείτε: «Δεν έχω μεγαλώσει και τόσο πια, μπορώ να κάνω…» αντί για «Μεγάλωσα πια και δεν αξίζει να προσπαθήσω για…».

Βήμα 3ο: «Και τώρα, έχοντας αντικαταστήσει τις αρνητικές σκέψεις με άλλες πιο αισιόδοξες, μπορείτε να αναλογιστείτε και τις εκατοντάδες άλλες επιλογές που έχετε». Αξίζει να αναλογιστείτε τις εναλλακτικές λύσεις που σας παρέχονται για οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας.

«Κι αν ακόμη σκέφτεστε ότι “δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό”, σκεφτείτε πώς ζούσατε μια χαρά στο παρελθόν, χωρίς να το έχετε» αναφέρει ο ειδικός. Η αδράνεια δεν μπορεί να επιφέρει λύση στο πρόβλημά σας, παρά μόνο η δράση.

Γι αυτό είναι απαραίτητο να ανοίξετε τα μάτια σας, να σηκωθείτε από την καρέκλα της απαισιοδοξίας και να κάνετε κάτι για εσάς – οτιδήποτε θεωρείτε ότι μπορεί να «λειτουργήσει» υπέρ σας.

Βήμα 4ο: «Πετάξτε… από το παράθυρο την απαισιοδοξία που έχει “στοιχειώσει” στο οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον». Μην αφήνετε τους άλλους να σας «τραβάνε» προς τα πίσω, αλλά εμμείνετε στη νέα κατεύθυνση που έχετε επιλέξει: να κοιτάζετε γύρω σας για εναλλακτικές λύσεις και φυσικά μπροστά σας, με στόχο τη βελτίωση του άμεσου μέλλοντός σας.

«Ακούστε μόνο τη φωνή μέσα σας. Αυτή που προσπαθείτε με τόσο κόπο να “απελευθερώσετε” από τα δεσμά της απαισιοδοξίας. Μην αναλώνεστε στο να απολογείστε για τον δρόμο της αισιοδοξίας που διαλέξατε. Απλά ακολουθήστε τον και καλέστε τους οικείους σας, να ακολουθήσουν εσάς» καταλήγει ο Robert Leahy


http://www.psixologikosfaros.gr

Πως διακρίνετε πως το μέλι είναι νοθευμένο!


Νοθευμένο μέλι
Η μελάσα (σάκχαρα και νερό) είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιείται μερικές φορές στην νοθεία του μελιού.
Εάν ένα φιτίλι βαμβακιού βυθιστεί σε καθαρό μέλι, και μετά προσπαθήσεις με έναν αναπτήρα να το ανάψεις, τότε έστω και δύσκολα θα πάρει φωτιά.
Εάν όμως αυτή η δοκιμή γίνει με το αλλοιωμένο μέλι, η παρουσία νερού στο μέλι δεν επιτρέπει στο μέλι να καεί, και έτσι θα παραγάγει έναν ήχο τριξίματος.
Αυτό συμβαίνει γιατί το νοθευμένο μέλι είναι
λιγότερο πυκνό και έχει αρκετή υγρασία.

Αν μια σταγόνα μελιού βουτηγμένη σε κρύο νερό παραμένει συγκρατημένη και δε διαλυθεί αμέσως, τότε το πιθανότερο είναι να πρόκειται για καθαρό μέλι.
Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί καλύτερα κοιτάζοντας προς το φως.
Αν οι άκρες της σταγόνας αρχίζουν να ανοίγουν κατά τη βύθιση στο νερό, τότε το μέλι πολύ πιθανό να έχει νοθευτεί με ουσίες που φέρουν αρκετή υγρασία.
Για την ακρίβεια σε ένα ποτήρι κρύο νερό:
α) το καθαρό μέλι χύνεται στον πυθμένα χωρίς να διαλύεται εύκολα.


β) και γ) μέλι αναμειγμένο με 70% σιρόπι ζάχαρης.
Δε χύνεται όπως το μέλι και δημιουργεί αναταραχή και θόλωση σχεδόν στιγμιαία, ειδικά όταν ρίχνουμε μεγάλη ποσότητα και ανακινούμε ελαφρά το νερό.
Το σιρόπι εναποθέτεται ανομοιόμορφα στον πάτο.


δ) σε σκέτο σιρόπι ζάχαρης, η θόλωση είναι ακόμα πιο έντονη και δεν υπάρχει εμφανής εναπόθεση στον πάτο.


Το μέλι μπορεί επίσης να αλλοιωθεί με την προσθήκη ενός συγκεκριμένου ποσοστού αλευριού ή αμύλου, με σκοπό την αύξηση του βάρους και της λευκότητας του.

Αυτού του είδους νοθεία μπορεί να ανιχνευθεί εύκολα με τη μίξη του μελιού με λίγο κρύο νερό.
Εάν το μέλι περιέχει το αλεύρι ή το άμυλο, θα πέσουν στο πάτο του σκεύους, ενώ το ίδιο το μέλι διαλύεται γρήγορα.
Όταν το μέλι που αναμίχθηκε με το αλεύρι ή το άμυλο θερμανθεί, το μέλι υγροποιείται στην αρχή, και όταν ψυχθεί γίνεται πιο σκληρό.

Η προσθήκη της εμπορικής γλυκόζης στο μέλι μπορεί να ανιχνευθεί με μια δοκιμή ιωδίου.
Ένα μικρό δείγμα του μελιού είναι αραιωμένο σε ίση ποσότητα νερού, 1g ιώδιο και 3g του ιωδιούχου καλίου αναμιγνύονται με 50ml νερού και αυτό το διάλυμα προστίθεται έπειτα στο αραιωμένο μέλι.
Εάν το μέλι περιέχει την εμπορική γλυκόζη, το μείγμα θα γίνει κόκκινο ή ιώδες λόγω της παρουσίας των αποκαλούμενων κόκκινων δεξτρινών που βρίσκονται στο τεχνητό προϊόν γλυκόζης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αν υπάρχει ένα ύποπτο μέλι, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες ποσότητες (που σημαίνει μεγάλο κόστος) θα πρέπει να μένει χωριστά από άλλα μέλια μέχρι να του γίνει έλεγχος σε κάποιο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και χημικών αναλύσεων, με γνώσεις στα μελισσοκομικά προϊόντα.

Προσοχή λοιπόν στο τι πληρώνουμε και τι παίρνουμε.
Και να θυμάστε πως το Ελληνικό μέλι είναι το καλύτερο


http://www.diaforetiko.gr/

Απαλλαγείτε από τα καφέ στίγματα και τις κηλίδες με λεμόνι και μέλι!


Υλικά:

Μισό λεμόνι και 3-4 σταγόνες μέλι .

Πως θα το χρησιμοποιήσετε

Τρίψτε το λεμόνι στο πρόσωπό σας, τονίζοντας τις επιρρεπείς περιοχές όπως είναι η μύτη, το πηγούνι, κλπ. Αφήστε το λεμόνι και το μέλι στο πρόσωπό σας για 5 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Θα δείτε τα αποτελέσματα σύντομα. Επιπλέον, ο χυμός του λεμονιού θα εξασθενίσει και άλλα σημάδια όπως είναι οι κηλίδες, πανάδες κλ στο πρόσωπο και το μέλι θα το ενυδατώσει.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή αρκετά συχνά, έως μέρα παρά μέρα μέχρι να δείτε σημαντική διαφορά. Αν το δέρμα σας κοκκινίσει πολύ γρήγορα, τότε σταματήστε τη χρήση της συνταγής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λάιμ αν δεν έχετε λεμόνι. Προτιμήστε βιολογικά λεμόνια και μέλι. Όπως και να ‘χει η συνταγή δεν είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος. Αν δεν δείτε διαφορά μέσα σε 2 ή τρεις εφαρμογές, τότε πιθανότατα δεν μπορεί να σας βοηθήσει…


http://enallaktikidrasi.com/

Ο άντρας μου ξενοκοιτάζει. Πώς να συμπεριφερθώ;

Ο άντρας μου ξενοκοιτάζει. Πώς να συμπεριφερθώ;
Τον βλέπω να κοιτάζει άλλες και με ενοχλεί. Γιατί το κάνει αυτό; Πώς να το διαχειριστώ; Η ψυχολόγος Εύα Λύχρου απαντά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μου κάνουν αυτή την ερώτηση και πραγματικά πιστεύω οτι υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να αντιδράσετε απέναντι σε αυτό.

Αρχικά θα σας συμβούλευα απο μόνη σας να αξιοποιήσετε την «αφορμή» αυτή και να αναρωτηθείτε αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία στην σχέση σας, και απο τις 2 πλευρές, όχι μόνο απο την δική του, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να δικαιολογήσει αυτή την διαφορετική συμπεριφορά. Για παράδειγμα αν εσείς απο την μεριά σας έχετε πέσει με τα μούτρα στην δουλειά παραμερίζοντας άθελα σας ενδεχομένως για λίγο τον σύντροφο σας, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα εκείνος να αντιδρά κατά αυτό τον τρόπο.

Αν δυσκολευτείτε να καταλήξετε απο μόνη σας σε κάποιο συμπέρασμα θα σας πρότεινα να κάνατε μια απευθείας κουβέντα με τον σύντροφο σας και να μοιραστείτε μαζί του την διαφορά στην συμπεριφορά του, τονίζοντας όχι τόσο το περιστατικό αλλά αντιθέτως το τι συναίσθημα σας προκαλείται όταν βλέπετε οτι η προσοχή του δεν είναι στραμένη πάνω σας, (για παράδειγμα άγχος, ανασφάλεια, φόβο, θυμό, κτλ). Ο στόχος σας μέσα απο αυτή την κουβέντα είναι να μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά και να επικοινωνήσετε περισσότερο ουσιαστικά το συναίσθημα σας, και εκείνος απο την δική του πλευρά, έτσι ώστε να καταλάβετε και οι δύο τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά την επόμενη φορά.

Επίσης με αυτό τον τρόπο θα έχετε καταφέρει να βελτιώσετε το κλίμα που επικρατεί στην σχέση σας, και να δείξετε οτι είστε έτοιμοι να κάνετε οτι καλύτερο μπορείτε για να διαφυλάξετε αυτή την σχέση. Θα ήταν πολύ χρήσιμο στην προκειμένη περίπτωση να είστε έτοιμη και πρόθυμη να ακούσετε οτιδήποτε έχει να σας πει, και να του δείξετε ουσιαστικά με την στάση σας οτι έχει πολύ μεγάλη σημασία για εσάς να κατανοήσετε την στάση του όπως αντίστοιχα ζητάτε και εσείς απο την μεριά σας να καταλάβει οτι σας ενοχλεί η συμπεριφορά του τελευταία.


Τέλος αν αισθάνεστε οτι δυσκολεύεστε να κάνετε αυτή την κουβέντα μαζί του, και εφόσον είναι μια σχέση που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, θα σας συμβούλευα να ζητούσατε την βοήθεια κάποιου ψυχοθεραπευτή, σύμβουλου γάμου, κτλ.

5 τροφές που είναι καλό να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια της περιόδου

5 τροφές που είναι καλό να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια της περιόδου
Η διατροφή σίγουρα επηρεάζει την εμμηνόρροια μιας γυναίκας. Οι παρακάτω τροφές είναι καλό μην υπάρχουν στο μενού σου κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Καφεΐνη

Απέφυγε την καφεΐνη σε τρόφιμα όπως η σοκολάτα, τα αναψυκτικά, το τσάι και ο καφές κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Η καφεΐνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αφυδατώνει το σώμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους και πιθανόν να αυξήσει τη νευρικότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου προκαλώντας δυσφορία εμμηνόρροιας.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν αραχιδονικό οξύ, κάτι που μπορεί να αυξήσει την παραγωγή προσταγλανδινών.  Οι προσταγλανδίνες είναι χημικές ουσίες, που παράγονται στη μήτρα. Στην αρχή της περιόδου, το επίπεδο των προσταγλανδινών είναι υψηλό και στη συνέχεια μειώνεται. Για αυτό το λόγο ο πόνος μειώνεται μετά τις πρώτες μέρες της περιόδου .Δεδομένου ότι οι  προσταγλανδίνες απελευθερώνεται στο σώμα, η μήτρα ανταποκρίνεται με σπασμούς. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να αναστείλουν την απελευθέρωση των προσταγλανδινών. Τροφές όπως ο σολομός, ο λιναρόσπορος και τα καρύδια ανακουφίζουν τον οργανισμό από τις κράμπες.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και αλάτι

Η μείωση της πρόσληψης νατρίου θα μειώσει την κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα. Απέφυγε τα κονσερβοποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως και τα προϊόντα με τυριά, σάλτσες και τυχόν συσκευασμένες τροφές που περιέχουν περισσότερο από 200 mg νάτριο ανά μερίδα.

Λιπαρές τροφές και τηγανιτά

Τροφές με υψηλά ποσοστά λιπαρών όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα τηγανιτά φαγητά, αυξάνουν τα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό.  Ο Neal Bernard, μέλος της Επιτροπής Παθολόγων  εξηγεί πως οποιοδήποτε είδος λιπαρών (είτε αυτό είναι φυτικό είτε ζωικό) θα αυξήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων. Αντίθετα, αν καταφέρεις να κρατήσεις σταθερό το επίπεδο των οιστρογόνων, οι αλλαγές στη μήτρα δεν θα είναι σημαντικές με αποτέλεσμα να μειώσεις τις κράμπες και τους πόνους.

Ζάχαρη

Αυτό που πρέπει να προσέξεις κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Προσπάθησε να μην καταναλώνεις πολλή ζάχαρη. Περιόρισε τρόφιμα όπως κέικ, καραμέλες, δημητριακά και λευκό αλεύρι, τα οποία ο οργανισμός τα μετατρέπει σε  ζάχαρη. Κάνε μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί να τρως τρία μεγάλα γεύματα, ώστε να κρατήσεις σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης.

Σύσφιξη στήθους: 2 απλές συμβουλές για να δεις πραγματική διαφορά!

Μάθε εναλλακτικούς τρόπους για να τονώσεις το στήθος σου, με φυσικό τρόπο.
Πιο στητό και σφριγηλό χωρίς νυστέρι; Και όμως γίνεται και δεν θα χρειαστεί καν να επισκεφθείς κάποιον ειδικό…

Σου προτείνουμε 2 εναλλακτικές, φυσικές θεραπείες που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να δεις αποτελέσματα από την 1η μόλις εβδομάδα:

Επιλογή Νο1: Κομπρέσα

Άφησε όλο το βράδυ λίγοχαμομήλι και λίγα άνθη τσουκνίδας σε 1 λίτρο νερό και την επόμενη ημέρα, κάνε κομπρέσες με αυτό το μείγμα στο στήθος για 5-10 λεπτά.

Επιλογή Νο2: Μασάζ


Ανακάτεψε στην παλάμη σου λάδι χαμομηλιού και πολύ λίγο λάδι λεβάνταςκαι κάνε ελαφρύ μασάζ 3- 5 λεπτάκια σε καθημερινή βάση.

Οι άντρες ή οι γυναίκες κοιμούνται πιο γρήγορα μετά το σεξ;

Οι άντρες ή οι γυναίκες κοιμούνται πιο γρήγορα μετά το σεξ;
Μη βιαστείτε να απαντήσετε καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Journal of Social, Evolutionary, and Cultural Psychology, έρχονται να ανατρέψουν το στερεότυπο....
Σίγουρα του έχεις γκρινιάξει και εσύ. Λίγο μετά το σεξ, ξεραίνεται δίπλα σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να ανατρέψει τον πιο μεγάλο αστικό μύθο που θέλει τους άντρες να κοιμούνται πρώτοι μετά το σεξ. Σύμφωνα με αυτή άντρες και γυναίκες αποκοιμιώνται πρώτοι στο ίδιο ποσοστό.  Και όχι μόνο αυτό...  Οι γυναίκες κοιμούνται πιο γρήγορα όταν το ζευγάρι πέφτει στο κρεβάτι και δεν έχει προηγηθεί η ερωτική πράξη.
«Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί οι άντρες ενστικτωδώς παραμένουν ξύπνιοι, ως άλλοι φύλακες, για να μην χάσουν το ταίρι τους ή γιατί προσπαθούν να την δελεάσουν ώστε να κάνουν σεξ», αναφέρει η αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας του Albright College , Susan Hughes «Το να πέφτεις για ύπνο πριν τον σύντροφό σου ίσως είναι ένας μη συνειδητός τρόπος να αποφύγεις τις κουβέντες τις δέσμευσης μετά το σεξ», δήλωσε λίγο αργότερα η Susan Hughes, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και βάζοντας πολύ κόσμο σε σκέψεις.
Η έρευνα όμως, που πραγματοποιήθηκε από εξελικτικούς ψυχολόγους του πανεπιστημίου του Michigan και του Albright College της Πενσυλβάνια, δεν μελέτησε μόνο το συγκεκριμένο τομέα αλλά ανέλυσε και το πώς η επιθυμία του ενός συντρόφου να κοιμηθεί είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιθυμία του άλλου για  μια τρυφερή αγκαλιά.
«Όσο πιο πολύ θέλει κάποιος να κοιμηθεί μετά το σεξ τόσο πιο πολύ ο σύντροφος του θέλει να αγκαλιάσει και να ανταλλάξει τρυφερές στιγμές μαζί του», εξηγεί ο Daniel Kruger υπεύθυνος της  έρευνας στο πανεπιστήμιο του  Michigan.
Οι συμμετέχοντες (456 άτομα και των δύο φύλων), εκτός από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν απάντησαν και σε δύο απλές ερωτήσεις, «Ποιος κοιμάται μετά το σεξ;» και «Ποιος πέφτει πρώτος για ύπνο όταν πάτε στο κρεβάτι χωρίς να έχει προηγηθεί σεξ;». Τα αποτελέσματα έδειξαν πως  όσοι είχαν δηλώσει ότι οι σύντροφοί τους προτιμούν τον ύπνο μετά από τη συνεύρεση, είχαν περισσότερη ανάγκη από αγκαλιές και τρυφερές στιγμές.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών μελετά το χρονικό διάστημα που οδηγεί στο σεξ, αν και η ανάλυση των συμπεριφορών που ακολουθούν τη συνουσία είναι εξίσου σημαντική!


Υ.Γ.: Μετά από αυθόρμητη ερώτηση του συντάκτη, σε κοπέλα συνάδελφό του, την ώρα που έγραφε το άρθρο, η απάντηση που δόθηκε ήταν η εξής: «Ύπνος στην αγκαλιά του!». Αλήθεια εσείς τι προτιμάτε; Περιμένουμε τη γνώμη σας με σχόλια…

Ποιες είναι οι τροφές που «σκοτώνουν» τη libido;

Ποιες είναι οι τροφές που «σκοτώνουν» τη libido;
Ποιες θα πρέπει να αποφύγεις;
Όστρακα, μαύρη σοκολάτα, μπαχαρικά, ρόδια… είναι μερικές από τις αφροδισιακές τροφές που κάνουν τα σεντόνια να πάρουν φωτιά. Ποιες όμως είναι οι «όχι σήμερα καλέ μου» τροφές, κοινώς αντι-αφροδισιακές, που «σκοτώνουν» κάθε διάθεση για ερωτικά παιχνίδια?
√ Κι όμως η σόγια και τα προϊόντα της, όσο θρεπτική μπορεί να θεωρείται, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή αν θες παθιασμένες νύχτες, αφού μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και ρίχνει τη διάθεση για σεξ.
√ Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης και λιπαρών, φράζει τις αρτηρίες και εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα.
√ Oι νιφάδες καλαμποκιού ( corn flakes) είναι άλλη μία αντι-αφροδιασική τροφή. Μάλιστα ο John Harvey Kellogg, ο δημιουργός τους (γιατρός στο επάγγελμα), τα έφτιαξε γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, αφού πίστευε πως το πολύ σεξ και ο αυνανισμός βλάπτουν την υγεία.
√ Το κόλιαντρο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ρίχνει τις σεξουαλικές ορμές. Μήπως λοιπόν να ξανασκεφτόσουν εκείνο το Μεξικάνικο εστιατόριο?
√ Το τόνικ περιέχει κινίνο που μειώνει αισθητά την τεστοστερόνη. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί επίσης προβλήματα στη στύση . Συμπέρασμα: κομμένα τα πολλά gin tonic, αν θες να δεις « άσπρη … νύχτα » .
√ Τέλος η μέντα είναι άλλη μία libido- killer τροφή.