Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΟΥ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Πηγή

Τα σπήλαια του Αγίου Όρους- Ένα μοναδικό βίντεο!Η θέση του Άθω μετά από την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους...
καθορίστηκε στη διάσκεψη του Λονδίνου του 1912: το Άγιο Όρος δηλώνεται ως ανεξάρτητη πολιτεία, η οποία βρίσκεται κάτω από την προστασία της Ρωσίας.

Με τη συνθήκη της Λοζάνης το 1923 αποφασίστηκε η ένωση του Άθω στο ελληνικό κράτος. Από το 1926 το ιερό βουνό έγινε συστατικό μέρος της Ελλάδας. Κατά τη Χιτλερική περίοδο τα μοναστήρι του Άθω διατήρησα την αυτονομία τους και δεν υπέφεραν από την έλλειψη υλικών. Σοβαρή ζημιά προκλήθηκε αργότερα, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα (1946 - 1949), όταν μεταφέρθηκαν οι στρατιωτικές ενέργειες στο έδαφος της χερσονήσου του Άθω.

Τώρα ο Άθως και πάλι δέχεται τους προσκυνητές και τους μοναχούς. Σε αυτό βασίζεται και η μεγάλη ελπίδα για την πνευματική αναγέννηση της ορθοδοξίας. Τον Ιούλιο του 2011 μια διεθνής ομάδα σπηλαιολόγων εξερεύνησε 26 σπήλαια του Αγίου Όρους. Πρόσφατα δημοσιοποίσαν μικρή περίληψη των εργασιών τους.πηγή

Οι 13 πιο γνωστές δεισιδαιμονίες και η καταγωγή τους!
Από την μαύρη γάτα μέχρι το σπασμένο καθρέπτη, αυτές είναι οι 13 πιο γνωστές δεισιδαιμονίες στον κόσμο.. Δείτε από που προήλθαν:1. Μαύρες ΓάτεςΤις μαύρες γάτες τις θεωρούσαν από παλιά στις Δυτικές κουλτούρες ως σημάδι κακής τύχης και τις έχουν συνδέσει με μάγισσες, ενώ πολλές κουλτούρες πιστεύουν πως όταν μία μαύρη γάτα διασχίζει το δρόμο σου, αυτό σημαίνει πως θα σε βρει κάποια καταστροφή ή ακόμα και θάνατος. Οι τζογαδόροι φοβούνται ιδιαίτερα την κατάρα της μαύρης γάτας, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν πως εάν δουν μία μαύρη γάτα ενώ πηγαίνουν στο καζίνο, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα πλάνα τους να παίξουν εκεί. Ωστόσο οι μαύρες γάτες δεν σημαίνουν μόνο άσχημα νέα. Σε κάποιους πολιτισμούς βέβαια, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, ισχύει το αντίθετο, δηλαδή οι μαύρες γάτες θεωρούνται πως φέρνουν τύχη.

2. ΜάκβεθΟι ηθοποιοί μπορoύν να γίνουν μία πολύ προληπτική ομάδα. Και πουθενά αυτό δεν είναι πιο προφανές από το έργο Μάκβεθ, του Σαίξπηρ (στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τον Ίαν ΜακΚέλεν και την Τζούντι Ντενς σε μία παραγωγή του έργου το 1976). Η δεισιδαιμονία έχει να κάνει με το γεγονός πως λέγοντας «Μάκβεθ» στο θέατρο (εκτός φυσικά από την ώρα που παίζεται το έργο) αυτό θα φέρει ατυχία στην παραγωγή, γι” αυτό και οι ηθοποιοί το λένε απλώς «The Scottish Play». Παραγωγές του Μάκβεθ λέγεται πως υπήρξαν σκέτος μαγνήτης καταστροφών, με το μύθο να λέει πως μία φορά ο πρωταγωνιστής σκοτώθηκε όταν χρησιμοποιήθηκε ένα αληθινό σπαθί αντί για ένα ψεύτικο.
Η άλλη πιο γνωστή πρόληψη των ηθοποιών είναι πως εάν ευχηθείς σε κάποιον «καλή τύχη» πριν βγει στην σκηνή, αυτό θα του φέρει στην πραγματικότητα το αντίθετο. Γι” αυτό οι ηθοποιοί εύχονται ο ένας στον άλλον «break a leg», υπό την έννοια πως με το να εύχονται κακή τύχη, αυτό θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η ακριβής καταγωγή αυτής της δεισιδαιμονίας δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά πιστεύεται πως έχει τις ρίζες της στα 1920.

3. GargoylesΈχοντας μία σειρά από γκροτέσκ αγάλματα και πρόσωπα έξω από το κτίριό σου, μπορεί να μην είναι το πλέον προφανές πράγμα να κάνεις, όμως η συχνότητα με την οποία τα συναντά κάποιος -από τα «Hunky Punks» και τα αρκετά άσεμνα «Sheela na gigs» της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, μέχρι τα πραγματικά Gargoyles, όπως εκείνο πάνω από τον καθεδρικό της Notre Dame στο Παρίσι- αποδεικνύει το αντίθετο. Για να μπούμε σε τεχνικά θέματα, είναι ένα είδος «αποτροπαϊκής» μαγείας, κάτι που έχει ως πρόθεση να τρομάξει το κακό. Και τα πραγματικά gargoyles υπηρετούν επίσης έναν άλλον πιο πρακτικό σκοπό, αφού τα στόματά τους είναι στόμια απ” όπου φεύγει το νερό της βροχής από τις στέγες των εκκλησιών.

4. Dead Man’s HandΤο Dead Man’s Hand – ένα ζευγάρι από μαύρα οκτάρια και ένα ζευγάρι από μαύρους άσσους, συν ένα οποιοδήποτε πέμπτο χαρτί- θεωρείται ένα άτυχο χαρτί στο πόκερ (έστω κι αν στην πραγματικότητα είναι ένα αρκετά καλό). Γιατί αυτό; Επειδή ο μύθος θέλει πως αυτά ήταν τα χαρτιά που κρατούσε ο Wild Bill Hickok, ο διάσημος σερίφης και πιστολάς της Άγριας Δύσης, όταν τον πυροβόλησαν και σκότωσαν ενώ έπαιζε πόκερ στο Deadwood το 1876. Υπάρχουν πολύ λίγες έστω ενδείξεις πως η ιστορία είναι αληθινή -δεν υπάρχει καμία αναφορά της εποχής για τα χαρτιά που κρατούσε- αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τους προληπτικούς τζογαδόρους να το πιστεύουν. Εάν δείτε ποτέ έναν χαρακτήρα σ” ένα φιλμ να έχει αυτό το χαρτί, υπάρχει μία καλή πιθανότητα πως θα έχει ένα πολύ δυσάρεστο τέλος πολύ σύντομα.

5. Σταυρώνοντας τα δάχτυλαΤο να σταυρώνουμε τα δάχτυλα για καλή τύχη (ή, κάνοντάς το στα κρυφά, για να ξεφύγουμε να κρατήσουμε μία υπόσχεση) είναι κάτι που συνηθίζεται παγκοσμίως, ωστόσο η καταγωγή αυτής της πρόληψης είναι ασαφής. Μοιάζει πως είναι πιο συνήθης στις Χριστιανικές χώρες, κάτι που υποδεικνύει πως σχετίζεται με το Χριστιανικό σήμα του σταυρού. Ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία παλιά Παγανιστική ή Σκανδιναβική χειρονομία, ή πιθανόν μία πρόληψη καλής τύχης που προήλθε από τους τοξότες κατά την διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου ανάμεσα στην Βρετανία και την Γαλλία (οι τοξότες χρησιμοποιούσαν τα δύο βασικά τους δάχτυλα για να τραβήξουν το τόξο).

6. Σπασμένοι καθρέφτεςΕίναι συνηθισμένη πρόληψη πως ένας σπασμένος καθρέφτης θα φέρει επτά χρόνια κακής τύχης. Πιστεύεται ως αυτή πεποίθηση έχει τη βάση της στην ιδέα πως ένας καθρέφτης μπορεί να «παγιδεύσει» ένα μέρος της ψυχής σου. Έτσι όταν ένας καθρέφτης σπάει, μέρος από την ψυχή σου σπάει κι αυτή. Αυτός είναι και ο λόγος που σε ορισμένες κουλτούρες καλύπτουν όλους τους καθρέφτες και τις επιφάνειες που αντανακλούν σ” ένα σπίτι όταν κάποιος έχει πεθάνει, έτσι ώστε η ψυχή τους να μπορεί να φύγει από το κτίριο χωρίς να παγιδευτεί στον καθρέφτη.

7. Η Ημέρας της Μαρμότας
Η πρόληψη πως ένα μεγάλο τρωκτικό μπορεί να προβλέψει τον καιρό (εάν δει την σκιά του, τότε η άνοιξη θα έρθει νωρίς. Εάν δεν το κάνει τότε o χειμώνας θα συνεχίσει για έξι ακόμα εβδομάδες) μπορεί να μοιάζει γελοία. Αυτό όμως δεν την σταματά από το να είναι απίστευτα δημοφιλής στην Αμερική και στον Καναδά, τόσο πολύ που μία από τις πιο διάσημες μαρμότες, ο Punxsutawney Phil της Πενσιλβανίας, αποθανατίστηκε στο φιλμ που έφερε το ίδιο όνομα (παραπάνω φωτο). Η παράδοση που θέλει τις σκιές των ζώων να προβλέπουν τον ερχομό της άνοιξης, κρατάει από την παλιά Γερμανική δεισιδαιμονία της «Candlemas Day», έθιμο που το έφεραν στην Αμερική οι Γερμανοί μετανάστες.

Όμως πόσο καλός είναι ο Punxsutawney Phil ως μετερεωλόγος; Πολύ κακός είναι η αλήθεια. Σύμφωνα με το Stormfax Weather Almanac, ψάχνοντας το ρεκόρ του για ένα διάστημα πάνω από ένα αιώνα, η πρόβλεψή του αποδείχθηκε σωστή μόνο κατά ένα ποσοστό 39%.

8. Χυμένο αλάτιΕίναι μία παλιά δεισιδαιμονία αυτή που θέλει όταν χύνεις κατά λάθος αλάτι να είναι ένα κακό σημάδι. Πιστεύεται πως η καταγωγή της κρατάει από την Χριστιανική παράδοση, επειδή ο Ιούδας ο Ισκαριώτης είχε ρίξει επίτηδες αλάτι στο Μυστικό Δείπνο λίγο πριν προδώσει τον Ιησού. Στην πραγματικότητα, οι ρίζες της είναι πολύ πιο… ρεαλιστικές. Μέχρι πρόσφατα, το αλάτι ήταν πολύ ακριβό, έτσι το να χύνεις ήταν κάτι μία ιδιαίτερη γρουσουζιά. Επίσης χρησιμοποιήθηκε ως ένα δείγμα φιλίας και φιλοξενίας. Το να χύνεις το αλάτι που σου προσέφερε ο οικοδεσπότης σου ήταν ένα κακό σημάδι.
Όπως σχεδόν με τις μαύρες γάτες, το να χύνεις αλάτι μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα. Μία άλλη συνηθισμένη δεισιδαιμονία είναι πως εάν ρίξεις λίγο αλάτι πίσω από τον αριστερό σου ώμο αυτό φέρνει τύχη και κρατάει μακριά τον διάβολο.

9. 666Hexakosioihexekontahexaphobia – αυτός είναι ο τεχνικός όρος για το φόβο στον αριθμό 666, αλλιώς γνωστό ως Ο Αριθμός του Διαβόλου. Αυτή η πρόληψη σαφέστατα προέρχεται από τον Χριστιανισμό. Το νούμερο αναφέρεται στο Βιβλίο της Αποκάλυψης πως είναι ο εκπρόσωπος του Σατανά. Κέρδισε δημοτικότητα από την συχνότατη αναφορά του σε ταινίες όπως η Προφητεία (φωτό), και το πήρε πολύ στα σοβαρά ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν, ώστε όταν μετακόμισε σ” ένα ιδιωτικό σπίτι προς το τέλος της προεδρίας του, έβαλε να αλλάξουν τον αριθμό του δρόμου από 666 σε 668.
Ωστόσο, μπορεί και όλοι να κάνουν λάθος όλο αυτό το διάστημα. Το 2005, μία ομάδα από σπουδαστές ανακάλυψε αποδείξεις πως ο αριθμός αρχικά ήταν ο 616 και όχι ο 666…

10. Περπατώντας κάτω από σκάλεςΠερπατώντας κάτω από μία σκάλα θεωρείται ευρέως πως είναι γρουσουζιά. Πάρα κάποιες θεωρίες που υποστηρίζουν πως αυτό έχει να κάνει με το τρίγωνο που σχηματίζεται από τη σκάλα που αντιπροσωπεύει την Αγία Τριάδα της Χριστιανοσύνης, η πιο πιθανή εξήγηση είναι πολύ πιο απλή και προφανής. Περπατώντας κάτω από σκάλες είναι πραγματικά επικίνδυνο. Στην πραγματικότητα έχει να κάνει με την κοινή λογική να προστατευτεί η υγεία, ουσιαστικά μία συμβουλή ασφαλείας που απλώς έχει μεταμορφωθεί σε δεισιδαιμονία.

11. Γράμματα αλυσίδεςΤα γράμματα αλυσίδας (chain letters) είναι ένα παλιό φαινόμενο, που φτάνει πίσω μέχρι το 1888. Πρόκειται για γράμματα που ζητούν από τον αποδέκτη τους να τα αντιγράψει και να τα μεταβιβάσει, συχνά προειδοποιώντας τους προληπτικούς πως κάποια τρομερή μοίρα θα τους περιμένει εάν δεν το κάνουν (συχνά δίνουν παραδείγματα από άσχημα πράγματα που έτυχαν σε ανθρώπους που δεν συνέχισαν να τα προωθούν).

Η άφιξη του email και μετά των social networks, που έκαναν ακόμα πιο εύκολη τη μεταβίβασή τους, φυσικά αύξησε την δημοφιλία του «chain mail». Ενώ πολλά «chain letters» είναι απάτες που θέλουν να κλέψουν χρήματα, οι λόγοι πίσω από τα πιο προληπτικά είναι ασαφή… Πέρα από μία απλή επιθυμία να δει κανείς μέχρι πόσο πολύ μπορεί να εξαπλωθεί κάτι.

12. Η Μαύρη ΧήραΗ νυχτοπεταλούδα, Μαύρη Χήρα (Ascalapha odorata) θεωρείται ένας οιωνός θανάτου και ατυχίας, κατά μήκος της Καραϊβικής και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Στο Μεξικό πιστεύεται πως όταν μία Μαύρη Χήρα πετάξει στο σπίτι κάποιου που είναι άρρωστος, αυτό σημαίνει πως ο θάνατός του είναι κοντά. Στην Τζαμάικα, που είναι γνωστή ως «duppy bat», πιστεύεται πως είναι μία χαμένη ψυχή και φέρνει μαζί της κακή τύχη. Ενώ αυτή η νυχτοπεταλούδα θεωρείται υπεύθυνη για δεισιδαιμονία, δεν είναι και η μόνη. Πεταλούδες κάθε είδους έχουν από παλιά συσχετιστεί με τον θάνατο σε πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής.
Η Μαύρη Χήρα αναφέρθηκε με έναν ιδιαίτερα μακάβριο τρόπο στο μυθιστόρημα Σιωπή των Αμνών, αλλά αντικαταστάθηκε με την Death’s Head πεταλούδα της νύχτας στην κινηματογραφική έκδοση, πιθανότατα επειδή αυτή η πεταλούδα δείχνει πιο τρομακτική.

13. Ο αριθμός 13Η πεποίθηση πως το νούμερο 13 είναι άτυχο είναι τόσο διαδεδομένη, που οι ρίζες της είναι ασαφής. Διαφορετικές θεωρίες την συνδέουν με την Χριστιανική παράδοση (για μία ακόμα φορά σχετίζοντάς την με το Μυστικό Δείπνο, όπου ο Ιούδας λέγεται πως κάθησε στην δέκατη τρίτη θέση στο τραπέζι), την λαϊκή παράδοση των Βίκινγκ (ο κατεργάρης θεός Λόκι που είναι ο δέκατος τρίτος) και το Περσικό ζωδιακό κύκλο (στον οποίο υπάρχουν δώδεκα ζώδια, αφήνοντας το νούμερο δεκατρία να αντιπροσωπεύει το χάος).

Ο συγκεκριμένος φόβος της Παρασκευής και 13ης κρατάει από τον 19ο αιώνα, συνδυάζοντας δύο παλιές προλήψεις: το φόβο του αριθμού 13 και την πεποίθηση πως οι Παρασκευές είναι άτυχες μέρες.

Ο νοσηρός φόβος του αριθμού 13 είναι γνωστή με τον τεχνικό όρο «triskaidekaphobia«, και είναι τόσο κοινή που πολλά κτίρια δεν έχουν 13ο όροφο, πηγαίνοντας κατευθείαν από το 12 στο 14

Το ήξερες; Μάθε τι σημαίνουν οι αριθμοί στην πιστωτική κάρταΈχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς οι εταιρείες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες βρίσκουν τους αριθμούς που βάζουν πάνω στις κάρτες;

Οι εταιρείες πιστωτικών καρτών έχουν συμφωνήσει σε μια ομάδα κανόνων.
Ορίστε λοιπόν τι σημαίνουν οι αριθμοί.

Το πρώτο ψηφίο είναι ο Major Industry Identifier (κύρια ταυτότητα της βιομηχανίας). Προσδιορίζει την κατηγορία της οντότητας που εξέδωσε την κάρτα.

1 και 2 είναι αερογραμμές
3 είναι ταξίδια και διασκέδαση
4 και 5 είναι τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα
6 είναι εμπορικά και τράπεζες
7 είναι πετρελαϊκές εταιρείες
8 είναι τηλεπικοινωνίες
9 είναι εθνική ανάθεση

Τα πρώτα έξι ψηφία φανερώνουν τον εκδότη της πιστωτικής κάρτας Issuer Identification Number (INN). Προσδιορίζουν το ίδρυμα που εξέδωσε την κάρτα.
Visa: 4xxxxx
Mastercard: 51xxxx – 55xxxx
Discover : 6011xx , 644xxx , 65xxxx
Amex : 34xxxx , 37xxxx

Oι κάρτες μπορούν να αναγνωριστούν από τον αριθμό ΙΙΝ. Μια κάρτα που αρχίζει από 376211 είναι μια American Express Gold της Singapore Airlines Krisflyer. To 529962 σημαίνει ότι είναι μια προπληρωμένη MasterCard της Much-Music.

To 7o και τα ακόλουθα ψηφία χωρίς το τελευταίο είναι ο προσωπικός λογαριασμός. Αυτό δημιουργεί συνολικά ένα τρισεκατομμύριο πιθανούς συνδυασμούς.

Το τελευταίο ψηφίο είναι το ψηφίο επαλήθευσης. Χρησιμοποιείται για να επαληθευτεί η γνησιότητα της κάρτας με τον αλγόριθμο Luhn.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! ΧΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ!!!.Επαληθεύοντας έτσι τους γέροντες της ορθοδοξίας!!!!ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ Δημοσιεύθηκε στις 26/11/ 2013


Το 2014 μέσα σε τρείς ημέρες θα στηθεί ο ναός του Σολoμώντα
Αντίγραφο του ναου του σολομώντα εχει φτιαχτεί στη Βραζιλία κοστίζει γύρω στα 20 εκατομμύρια δολλάρια ζυγίζει 666 τόνους, στη περιοχή του σάο πάολο και είναι ακριβές αντίγραφο του ναου του σολομώντα και χρόνος για να φτιαχτεί 4 χρόνια.
Ο ναός έχει σχεδόν χτιστεί στη Βραζιλία θα αποσπαστεί και θα μεταφρεθεί στο ισραήλ όταν δεν θα υπάρχει πλέον το τέμενος του ομάρ από τους βομβαρδισμούς του ψευδοπολέμου για να τοποθετηθεί εκεί μέσα σε 3 μέρες θα γίνει η μεταφορά και έτσι θα βγεί και το γεγονός ότι ο αντίχριστος θα χτίσει σε 3 μέρες το ναό.Επαλήθευοντας έτσι και τους γέροντες της ορθοδοξίας ότι θα γίνουν επι των ημερών μας .

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο μεγαλύτερος καρχαρίας εξαφανίστηκε λόγω... μεγέθους!!!!!!


Ο μεγαλόδοντας, ο μεγαλύτερος καρχαρίας που έζησε στους ωκεανούς,
με την πάροδο των χρόνων άρχισε να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, κάτι που τελικά οδήγησε στην εξαφάνισή του. Αυτό προκύπτει από έρευνα που παρουσιάστηκε στο 73ο συνέδριο παλαιοντολογίας σπονδυλωτών. Ο μεγαλόδοντας έφτανε σε μήκος τα 18 μέτρα και είχε δάγκωμα ισχυρότερο από αυτό του τυραννόσαυρου ρεξ. Το θαλάσσιο τέρας τρομοκρατούσε τους ωκεανούς πριν 16 ως 2 εκατ. χρόνια. Αν και θα νόμιζε κανείς πως ο μεγαλόδοντας έζησε για αρκετά χρόνια, υπάρχουν άλλα ήδη καρχαριών που επιβίωσαν για περισσότερα από 50 εκατομμύρια χρόνια.

«Αυτό το είδος καρχαρία δεν είναι τόσο πετυχημένο όσο νομίζουμε. Πολλοί καρχαρίες που υπήρχαν από την εποχή του μεγαλόδοντα συνεχίζουν να ζουν σήμερα», δήλωσε η Catalina Pimiento, υποψήφια διδάκτωρ βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα και μια εκ των συντακτών της μελέτης.

Η σύντομη ιστορία του μεγαλόδοντα έκανε την ερευνήτρια να αναρωτηθεί αν το υπερβολικό μέγεθος επηρέασε την εξελικτική του ιστορία. Για να λύσει το μυστήριο επισκέφτηκε πολλά μουσεία παγκοσμίως και ανέλυσε το μέγεθος των δοντιών 400 δειγμάτων μεγαλόδοντα. Βάσει των μετρήσεων, η ερευνήτρια κατάφερε να υπολογίσει το μέγεθος του ζώου πριν εξαφανιστεί.

Όπως διαπίστωσε στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα άτομα του είδους είχαν παραδοσιακά το ίδιο μήκος, για μια περίοδο που διήρκεσε 14 εκατ. χρόνια το μήκος των γιγάντιων καρχαριών άρχισε να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, μέχρι που εξαφανίστηκαν.

Ακόμα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι προκάλεσε την ανάπτυξη του μεγαλόδοντα και σχεδιάζουν να αναλύσουν κλιματικά στοιχεία από την εποχή, καθώς επίσης και να συγκεντρώσουν πληροφορίες από άλλα είδη, προκειμένου να λύσουν το μυστήριο. Όπως και να έχει, εκτιμούν πάντως πως το υπερβολικό μέγεθος του ζώου το κατέστησε πιο ευάλωτο στον κίνδυνο εξαφάνισης.

Όπως εξήγησε η Pimiento, τα μεγαλύτερα ζώα τρέφονται με πολλά θηράματα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ανταγωνιστούν πολλούς αντιπάλους για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Εκτός αυτού, επειδή λόγω του μεγέθους τους χρειάζονται περισσότερους πόρους και χώρο, το οικοσύστημα δεν μπορεί να υποστηρίξει μεγάλους πληθυσμούς των συγκεκριμένων ζώων.

«Όταν τα αποθέματα τροφίμων άρχισαν να μειώνονται, πιθανότατα οι μεγαλόδοντες δεν ήταν πλέον σε θέση να εξασφαλίσουν τροφή», κατέληξε η Pimiento.

Π. Κωστόπουλος: θα πληρώσω όλα μου τα χρέη – Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο παρουσιαστής

 Χωρίς χειροπέδες οδηγήθηκε στα δικαστήρια λίγο μετά τη μία ο Π. Κωστόπουλος
- Για χρέη στο ΙΚΑ και προς τρίτους ύψους σχεδόν 400.000 ευρώ η δίωξη σε βάρος του
- Υποστηρίζει πως έχει κάνει ρύθμιση για να πληρώσει τα χρέη
- Δικηγόρος Κωστόπουλου: "Ο πελάτης μου είναι ο μόνος έλληνας που πλήρωσε τα χρέη του αξιοποιώντας την προσωπική του περιουσία"Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκε όπως αναμενόταν λίγο μετά τη μία ο γνωστός παρουσιαστής Πέτρος Κωστόπουλος.
Ο παρουσιαστής δεν εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του, αλλά στην ΓΑΔΑ όπου και παραδόθηκε για χρέη προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον του έχουν κινηθεί διαδικασίες για χρέη προς το ΙΚΑ και προς τρίτους ύψους σχεδόν 400.000 ευρώ από την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον εκδοτικό χώρο τα περασμένα χρόνια.
Ο Π. Κωστόπουλος οδηγήθηκε στα δικαστήρια χωρίς να φορά χειροπέδες και μιλώντας με τους δημοσιογράφους είπε πως έχει κάνει ρύθμιση των χρεών του και πως προτίθεται να πληρώσει.
Δεν "βγήκε" σήμερα στην εκπομπή ο παρουσιαστής
Ο Π. Κωστόπουλος, όπως ήταν φυσικό, δεν εμφανίστηκε σήμερα στις οθόνες, δεν έκανε την εκπομπή όπως κάθε μέρα, στο πλατό εμφανίστηκε μόνο η σύζυγός του.
Η Τζένη Μπαλατσινού πάντως δεν άφησε να εννοηθεί ότι συμβαίνει κάτι κακό, λέγοντας απλά ότι ο Π. Κωστόπουλος είχε μια δουλειά.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους η δικηγόρος του Πέτρου Κωστόπουλου, Ιωάννα Καλαντάκη, είπε ότι ο κ. Κωστόπουλος, είναι ο μοναδικός Έλληνας που πλήρωσε τα χρέη του αξιοποιώντας την προσωπική του περιουσία. Εχει οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 190.000 ευρώ οι οποίες τρέχουν ακόμα και αυτή την περιόδο διότι, υπάλληλοι της εταιρείας δεν έχουν αποζημιωθεί και άρα τρέχουν οι εισφορές. Ο κ. Κωστόπουλος, δουλεύει σκληρά όπως και η σύζυγός του για να ζήσουν τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Είσαι έγκυος; Δες ποια συνήθειά σου μπορεί να κάνει το μωρό σου εξυπνότερο και πιο υγιές...

Κρήτη: Γέννησε και έγινε μάνα χωρίς να ξέρει πως ήταν έγκυος - Η πιο ευχάριστη είδηση της ημέρας!

Τα οφέλη της επαφής μας με τη φύση είναι πολλά, αυτό το γνωρίζουμε. Το να περνάμε χρόνο σε πάρκα ή δάση βελτιώνει, όχι μόνο τη σωματική μας υγεία, (οξυγονώνεται ο εγκέφαλος, μειώνονται τα επίπεδα άγχους κ.α.) αλλά, συμβάλλει και στην ψυχική και πνευματική μας ισορροπία.

Ήξερες, όμως, πως οι γυναίκες που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση γεννούν εξυπνότερα και πιο υγιή παιδιά; Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν Ισπανοί γιατροί.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.400 εγκύους οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, οι γυναίκες που, κατά τη διάρκεια της κύησης, περνούσαν περισσότερο χρόνο σε δασώδεις περιοχές, γέννησαν μωρά με μεγαλύτερο σωματικό βάρος και περίμετρο κεφαλής.

Τα ευρήματα αυτά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς η μεγάλη περίμετρος κεφαλής συχνά αποτελεί ένδειξη για μεγαλύτερο εγκέφαλο, και κατά συνέπεια υψηλότερο IQ (νοημοσύνη). Το βάρος του νεογνού, είναι, επίσης, πολύ σημαντικό, καθώς, το χαμηλό σωματικό βάρος, συνδέεται με προβλήματα υγείας, όπως αρτηριακή πίεση και καρδιοπάθειες.

Εάν, λοιπόν, είσαι έγκυος, προσπάθησε να περνάς περισσότερο χρόνο στη φύση. Κάνε μια βόλτα στο πάρκο, απόλαυσε ένα πικνίκ στο γκαζόν, χαλάρωσε στη σκιά ενός δέντρου. Το να είσαι περιτριγυρισμένη από δέντρα, φυτά και λουλούδια, θα σε βοηθήσει-όχι μόνο- να βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία και τη διάθεση σου, αλλά …επενδύεις και στο μέλλον του παιδιού σου!

Η καλύτερη ευχή από το στόμα του Γούντυ Άλεν

Τιμητικό βραβείο για τον Γούντι 'Aλεν

“Την επόμενη ζωή μου θέλω να τη ζήσω ανάποδα.
Ξεκινάς από νεκρός κι έτσι το γλιτώνεις αυτό.
Μετά ξυπνάς σε ένα γηροκομείο κι αισθάνεσαι
κάθε μέρα και καλύτερα.
Σε πετάνε έξω από το γηροκομείο, γιατί δεν είσαι πλέον τόσο γέρος.
Πηγαίνεις και εισπράττεις τη σύνταξή σου και μετά όταν αρχίζεις να δουλεύεις σου δίνουν δώρο ένα χρυσό ρολόι και κάνουν πάρτι για σένα την πρώτη μέρα στη δουλειά.
Δουλεύεις τα επόμενα 40 χρόνια μέχρι να γίνεις αρκετά νέος για να χαρείς την ζωή.
Κάνεις πάρτι, πίνεις αλκοόλ και γενικά είσαι ‘ατακτούλης’.
Μετά είσαι έτοιμος για το γυμνάσιο.
Στη συνέχεια πας στο δημοτικό, γίνεσαι παιδί, παίζεις.
Δεν έχεις ευθύνες, γίνεσαι βρέφος μέχρι την στιγμή που γεννιέσαι.
Μετά περνάς 9 μήνες κολυμπώντας σε ένα πολυτελές
σπα με όλα τα κομφόρ, κεντρική θέρμανση
και πλήρη εξυπηρέτηση,
κάθε μέρα και μεγαλύτερο χώρο και νάτο…
Τελειώνεις σαν…ένας οργασμός…”

Συνταγή: Πεντανόστιμος χυμός που εξαφανίζει το λίπος της κοιλιάς

diaforetiko.gr : ximos lipos grigorakis orig Συνταγή: Πεντανόστιμος χυμός που εξαφανίζει το λίπος της κοιλιάς
Ο διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης προτείνει έναν εύκολο στην παρασκευή χυμό με τον οποίο μπορείς να κάψεις το λίπος στην κοιλιά.
Ο χυμός αυτός καίει το λίπος καθώς είναι εξαιρετικά ενεργειακός και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.
Ο χυμός καίει το λίπος εκεί που το συσσωρεύουμε. Αν εσύ συσσωρεύεις το λίπος στην κοιλιά, θα κάψεις λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
Φουντούκια – σούπερ αντιοξειδωτικά και πλούσια σε βιταμίνη E
Χυμός πορτοκάλι – πλούσιος σε βιταμίνη C
Μήλο- Πλούσιο σε πηκτίνη και φυτικές ίνες
Μπανάνα- πλούσια σε κάλιο
Μέλι- χαρακτηρίζεται ως αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο
Κανέλλα- αντιοξειδωτικό με μηδέν θερμίδες
Πάγος
Ο χυμός δεν υπερβαίνει τις 150 θερμίδες/ ποτήρι. Δοκίμασέ τον ως πρωινό ή δεκατιανό γεύμαΕις Υγείαν

Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;


diaforetiko.gr : world2000 1 Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
Η αλήθεια είναι ότι σε μερικές εικόνες έπεσαν αρκετά κοντά, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν γνώριζαν τι είναι ο υπολογιστής τότε.
Πάμε να δούμε πως φαντάζονταν το έτος 2000 οι άνθρωποι του 1910…
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;
diaforetiko.gr : Πως φαντάζονταν το 2000 οι άνθρωποι του 1910;;;

ΣΟΚ – ΙΝΔΙΑ: Έκαψαν ζωντανή 11χρονη γιατί…

diaforetiko.gr : 210413134927 7636 jpg 600x415 ΣΟΚ  ΙΝΔΙΑ: Έκαψαν ζωντανή 11χρονη γιατί...
Φρικτό θάνατο βρήκε μια 11χρονη από δύο άντρες στην Ινδία!
Εκατοντάδες γυναίκες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν στη δυτική Βεγγάλη, μετά την είδηση του φρικτού θανάτου ενός 11χρονου κοριτσιού, από δύο άντρες που αποπειράθηκαν να τη βιάσουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of India οι γείτονές της στην περιοχή Salkia κοντά στην Καλκούτα βρήκαν την ανήλικη πεταμένη στο δρόμο, ουρλιάζοντας από τους πόνους… ενώ ακόμη οι φλόγες έκαιγαν το κορμί της.
Δύο άντρες τής είχαν ρίξει κηροζίνη και τής έβαλαν φωτιά επειδή αντιστάθηκε, όταν αποπειράθηκαν να τη βιάσουν.
Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως άφησε την τελευταία του πνοή τέσσερις ημέρες μετά.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, λίγο πριν πεθάνει αναγνώρισε τους δύο δράστες, οι οποίοι τής είπαν ότι θα την κάψουν επειδή απείλησε να πει στους γονείς της ότι αποπειράθηκαν να τη βιάσουν.
Δύο ντόπιοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονία.
Οι γιατροί που τήν ανέλαβαν, ανέφεραν ότι είχε υποστεί εγκαύματα στο 70% του σώματός της.

Κάποτε ήμασταν μία χώρα σοφών και ηρώων… τώρα…

diaforetiko.gr : kapote hmastan mia xwra sofwn kai hrwwn twra Κάποτε ήμασταν μία χώρα σοφών και ηρώων... τώρα...
«Κάποτε ήμασταν μία χώρα εύφορη και ηλιόλουστη, στην οποία κατοικούσαν σοφοί, ευφυείς και ήρωες.Οι σοφοί «γέννησαν» τις επιστήμες, οι ευφυείς την τεχνολογία και οι ήρωες έδωσαν το αληθινό νόημα στις λέξεις στρατηγική, θάρρος και αυτοθυσία!
Οι επιστήμες και η τεχνολογία χαρίστηκαν απλόχερα σε όλους τους λαούς.Οι ήρωες απώθησαν πολυπληθέστερους ζηλόφθονους βάρβαρους που επιτέθηκαν στην ηλιόλουστη χώρα αλλά και στις χώρες κάποιων που παρίσταναν τους «συμμάχους» της.
Οι «σύμμαχοι» ζήλεψαν την δόξα και σχεδίασαν δεινά τα οποία υπέστησαν οι σοφοί, οι ευφυείς και οι ήρωες γιατί εν τω μεταξύ εμφανίστηκε εκ των έσω και ένας άλλος εχθρός που κατασκεύασαν οι «σύμμαχοι». Μια συμμορία χαμογελαστών κακοποιών που τους ονόμασαν πολιτικούς.
Έφτιαξαν κατά παραγγελία κανόνες για να τους προστατεύουν που τους ονόμασαν Σύνταγμα. Και ένα πολίτευμα που κατ’ επίφαση το ονόμασαν Δημοκρατία.
Αλλά και πάλι έκριναν ότι δεν ήταν αρκετό, γιατί εν τω μεταξύ ανακάλυψαν ότι η ηλιόλουστη χώρα είχε στα εδάφη και στην θάλασσά της τεράστιο πλούτο!
Έτσι σχεδίασαν ένα μακρόπνοο σενάριο οικονομικής υποδούλωσης
Κορόιδεψαν τους κατοίκους της ηλιόλουστης χώρας και τους παραπλάνησαν να εκλέξουν για αρχηγούς τους δικούς τους συνεργάτες-προδότες. Από τότε οι οικογένειες των προδοτών συνεχίσουν να κοροϊδεύουν και να κυβερνάνε οι ίδιοι και οι επίγονοί τους την ηλιόλουστη χώρα. Την οδήγησαν στην χρεοκοπία και κατάκλεψαν τους κατοίκους.
Η χώρα με κατοίκους πρότυπο ηρώων έγινε χώρα επαναστατών του καναπέ.
Παντού έχουν βάλει ανθρώπους τους στους οποίους έχουν παραχωρήσει ισχύ προκλητικά προνόμια.Σήμερα οι ήρωες προτιμούν να αυτοκτονούν αντί να αντισταθούν,οι σοφοί και οι ευφυείς αποδιώχνονται αφήνοντας την χώρα έρμαιο των «συμμάχων» και των συμμαχόφιλων πολιτικών.
Και έζησαν οι σύμμαχοι καλύτερα και οι σοφοί, οι ευφυείς και οι ήρωες έπαψαν να υπάρχουν.
Η ηλιόλουστη χώρα κατοικείται πλέον από βαρβάρους, προδότες και δούλους!«Καημένη πατρίδα!»
Ιων Πολιάδης

Τα μυστικά της Ακρόπολης…! Τι κρύβεται κάτω απ’ τον Ιερό Βράχο;

diaforetiko.gr : Διαφάνεια1 600x450 Τα μυστικά της Ακρόπολης...! Τι κρύβεται κάτω απ τον Ιερό Βράχο;
Οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον μία φορά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι περισσότεροι όμως απ’ όσους πήγαν εκεί δεν ήξεραν το παραμικρό για τα μυστικά που κρύβονταν κάτω από τα πόδια τους.
Η Ακρόπολη δεν είναι μόνο ένα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου που στολίζεται από μερικά από τα ομορφότερα κτίσματα της ελληνικής αρχαιότητας, αλλά είναι παράλληλα και ένας τόπος που κρύβει πολλά και σημαντικά μυστικά…
Σύμφωνα με την συμβατική ιστορία, δεν είναι γνωστό το πότε η Ακρόπολη κατοικήθηκε για πρώτη φορά. Οι απόψεις σχετικά με τους πρώτους οικισμούς στην Ακρόπολη ποικίλουν σε ένα φάσμα που αρχίζει από την 3η και τελειώνει στην 6η χιλιετία προ Χριστού. Οι αρχαιολόγοι παραδέχονται ότι στην Ακρόπολη υπάρχουν πολλά οικοδομικά επίπεδα, κάποια από τα οποία παραμένουν άγνωστα ακόμα και σήμερα. Αυτό συμβαίνει επειδή, κάθε φορά που κτιζόταν η Ακρόπολη, τα νέα οικοδομήματα χτίζονταν πάνω στα προηγούμενα. Και δεν θα ήταν επιτρεπτό για κανέναν λόγο, για να βρούμε τι κρύβεται στις αρχαιότερες στρώσεις, να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα στις νεότερες. Η Ακρόπολη λοιπόν έχει πολλά μυστικά ακόμα που περιμένουν να ανακαλυφθούν.
Στην νότια πλευρά της Ακρόπολης μάλιστα έχουν βρεθεί μεγάλα κομμάτια πέτρας. Αυτό γέννησε την υποψία ότι έχουν αφαιρεθεί με κάποιον τρόπο από το εσωτερικό του βράχου. Ως εκ τούτου θα ήταν πολύ πιθανό κάτω από την Ακρόπολη να υπάρχουν υπόγειοι θάλαμοι και στοές.
Ερευνώντας το θέμα, μπορούμε με ασφάλεια να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάτω από την Ακρόπολη υπάρχουν υπόγειες δίοδοι οι οποίες καταλήγουν σε πολλά σημεία της Αττικής. Αν και η πρόσβαση σήμερα σε τέτοιες στοές είναι πολύ δύσκολη, σε άλλες εποχές κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και έτσι έχουμε διάφορες μαρτυρίες οι οποίες μας μιλούν για ένα εκτεταμένο δίκτυο στοών στην Αττική με κέντρο την Ακρόπολη.
Μία αρχαία αναφορά που αποκαλύπτει όχι απλά ότι υπήρχαν στοές κάτω από την Ακρόπολη, αλλά και πως – τότε τουλάχιστον – υπήρχε υπόγεια επικοινωνία με κάποιο παραθαλάσσιο μέρος, είναι αυτή του Παυσανία του περιηγητή που έζησε τον 2ο μετά Χριστόν αιώνα. Έγραψε λοιπόν ο Παυσανίας: «ἔστι δὲ καὶ οἴκημα Ἐρέχθειον καλούμενον· πρὸ δὲ τῆς ἐσόδου Διός ἐστι βωμὸς Ὑπάτου, ἔνθα ἔμψυχον θύουσιν οὐδέν, πέμματα δὲ θέντες οὐδὲν ἔτι οἴνῳ χρήσασθαι νομίζουσιν. ἐσελθοῦσι δέ εἰσι βωμοί, Ποσειδῶνος, ἐφ᾽ οὗ καὶ Ἐρεχθεῖ θύουσιν ἔκ του μαντεύματος, καὶ ἥρωος Βούτου, τρίτος δὲ Ἡφαίστου· γραφαὶ δὲ ἐπὶ τῶν τοίχων τοῦ γένους εἰσὶ τοῦ Βαυταδῶν καὶ —διπλοῦν γάρ ἐστι τὸ οἴκημα—[καὶ] ὕδωρ ἐστὶν ἔνδον θαλάσσιον ἐν φρέατι. τοῦτο μὲν θαῦμα οὐ μέγα· καὶ γὰρ ὅσοι μεσόγαιαν οἰκοῦσιν, ἄλλοις τε ἔστι καὶ Καρσὶν Ἀφροδισιεῦσιν· ἀλλὰ τόδε <τὸ> φρέαρ ἐς συγγραφὴν παρέχεται κυμάτων ἦχον ἐπὶ νότῳ πνεύσαντι. καὶ τριαίνης ἐστὶν ἐν τῇ πέτρᾳ σχῆμα· ταῦτα δὲ λέγεται Ποσειδῶνι μαρτύρια ἐς τὴν ἀμφισβήτησιν τῆς χώρας φανῆναι.» (Ελλάδος περιήγησις, Αττικά, 26, [5]). Σύμφωνα με τον Παυσανία λοιπόν, στο Ερεχθείο υπάρχει ένα «φρέαρ» που έχει σχήμα τρίαινας, μέσα από το οποίο, κάθε φορά που έπνεε νότιος άνεμος, ακούγονταν ήχοι κυμάτων. Το χάσμα αυτό όντως υπάρχει στο Ερεχθείο και, κατά τους αρχαίους χρόνους είχε λατρευτική σημασία καθώς οι αρχαίοι απέδιδαν την δημιουργία του στον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας. Ο ήχος των κυμάτων που ακουγόταν μέσα από αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να συνεπάγεται πως υπήρχε – αν δεν υπάρχει ακόμα – υπόγεια επικοινωνία της Ακρόπολης με την θάλασσα.
diaforetiko.gr : HPIM2804%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7 620x463 Τα μυστικά της Ακρόπολης...! Τι κρύβεται κάτω απ τον Ιερό Βράχο;
Μια άλλη σημαντική πηγή που μας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν διάφορες υπόγειες σήραγγες κάτω από την Αττική είναι και το γεγονός ότι η Ιστορία παραδέχεται ότι οι στοές αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τους Έλληνες κατά τον καιρό της επανάστασης του 1821. Και μετά όμως την απελευθέρωση της Ελλάδος, τα σπήλαια δεν ξεχάστηκαν, αλλά έγιναν λημέρια ληστών, όπως του περιβόητου λήσταρχου Νταβέλη, ο οποίος με ορμητήριο το σπήλαιο της Πεντέλης που πήρε το όνομά του, μέσα από τις υπόγειες στοές, μπορούσε να εμφανίζεται σχεδόν σε όποιο σημείο της Αττικής ήθελε και μετά να εξαφανίζεται πάλι μέσα από τα σπήλαια αυτά.
Αργότερα, τον καιρό της γερμανικής κατοχής και συγκεκριμένα την νύχτα μεταξύ 30 και 31 Μαΐου 1941, λέγεται ότι ο Λάκης Σάντας και ο Μανώλης Γλέζος ανέβηκαν στον φυλαγμένο από τους Γερμανούς βράχο της Ακρόπολης κρυφά μέσα από σπήλαιο, κατέβασαν την γερμανική σημαία και έφυγαν απαρατήρητοι πάλι με τον ίδιο τρόπο. Δεδομένου του ότι οι Γερμανοί φύλαγαν τα Προπύλαια ώστε κανείς να μην μπορεί να μπει από εκεί και του ότι ο βράχος της Ακρόπολης είναι απροσπέλαστος από κάθε άλλη πλευρά, ο μόνος τρόπος για να ανέβουν στην Ακρόπολη ήταν μέσα από τα σπήλαια. Το ότι η σημαία των Γερμανών κατέβηκε μέσα στην νύχτα κρυφά λοιπόν, αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης των στοών αυτών.
Εκτός όμως από τα ιστορικά στοιχεία για την ύπαρξη στοών κάτω από την Ακρόπολη και κάτω από την Αττική γενικότερα, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι γεωλογικά αποδεδειγμένο πως κάτω από την Ακρόπολη υπάρχει νερό. Το νερό αυτό αποδεδειγμένα δεν είναι στάσιμο αλλά κινείται· έρχεται από κάπου και καταλήγει κάπου αλλού. Το νερό όμως δεν θα μπορούσε να κινηθεί με την μορφή υπόγειων ποταμών, σε περίπτωση που η γη ήταν απολύτως συμπαγής. Αυτό λοιπόν ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψη ότι κάτω από την Αττική υπάρχουν στοές, σήραγγες και σπήλαια.
Σημαντικές μαρτυρίες για την ύπαρξη διάφορων υπογείων στοών κάτω από την Αττική, είναι και αυτές των εργατών που εργάστηκαν για την κατασκευή του μετρό στην Αθήνα. Λέγεται ότι, κατά την διάρκεια των εργασιών, οι εργάτες εντόπισαν πληθώρα υπογείων σηράγγων, άλλες από τις οποίες ήταν υπόγειοι χείμαρροι και άλλες από τις οποίες είχαν αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς μέσα τους βρέθηκαν χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, πολλών από τα οποία αγνοείται η τύχη. Εικάζεται δε πως αν κάποιος που δεν ξέρει τις υπόγειες στοές της Αττικής καταφέρει και διεισδύσει σε αυτές, κινδυνεύει προχωρώντας να βρεθεί να περπατάει στις ράγες του μετρό! Δεν αποκλείεται λοιπόν η πρόσβαση σε ορισμένες από τις στοές αυτές να είναι δυνατή και από κάποια σημεία του υπόγειου σιδηροδρομικού δικτύου του μετρό Αθηνών. Όπως και να ‘χει όμως, κανείς, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαψεύσει τα όσα λέγεται πως βρέθηκαν κάτω από την επιφάνεια της γης, τον καιρό των εργασιών για την διάνοιξη των σηράγγων του μετρό.
Αν υπάρχει όμως ένα τέτοιο υπόγειο δίκτυο στοών κάτω από την Αθήνα και αν οι αρχαίοι ήξεραν για την ύπαρξή του, γεννιέται η απορία ως τι τα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι. Το γεγονός ότι κοντά σε κάθε μεγάλη έξοδο του υπογείου δικτύου στοών βρίσκεται και κάποιο μεγάλο αρχαίο ελληνικό ιερό, ενώ σε μικρότερες εισόδους υπάρχουν κι εκεί αρχαίοι βωμοί, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι στοές χρησιμοποιούνταν από τους ιερείς των μεγάλων ιερατείων της αρχαιότητας, όπως για παράδειγμα το ιερατείο της Αθηνάς στην Ακρόπολη και το ιερατείο της Δήμητρας στην Ελευσίνα…

Εργαζόμενοι σε Fast Food αποκαλύπτουν τι δεν θα έτρωγαν ποτέ από το μενού!

diaforetiko.gr : mac 600x396 Εργαζόμενοι σε Fast Food αποκαλύπτουν τι δεν θα έτρωγαν ποτέ από το μενού!
της Κλειώς Ιωάννου
Οι εργαζόμενοι σε γνωστά Fast-Food γνωρίζουν πολύ καλά την ποιότητα και σε τι συνθήκες προετοιμάζεται το φαγητό που καταναλώνεται στις αλυσίδες αυτές.
Σε μιά έρευνα – δημοσκόπηση στο διαδίκτυο χιλιάδες εργαζόμενοι γνωστών αλυσίδων επί το πλείστον γρήγορου φαγητού απάντησαν σε έρευνα – δημοσκόπηση στο διαδίκτυο με θέμα “ Τι δεν θα έτρωγες σε καμιά περίπτωση από  το μενού  και γιατί;
Πολλοί ονόμασαν τα υλικά του καταλόγου τελείως ανθυγιεινά , ενώ κάποιοι άλλοι  ανέφεραν ότι τους  έρχεται να κάνουν εμετό σκεπτόμενοι σε τι συνθήκες προετοιμάζεται το φαγητό
Ας δούμε παρακάτω κάποια από τα γεύματα που δεν θα έτρωγαν ποτέ οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες Fast Food και πως τα σχολιάζουν
Subway’s Crab meat
diaforetiko.gr : subways crab meat Εργαζόμενοι σε Fast Food αποκαλύπτουν τι δεν θα έτρωγαν ποτέ από το μενού!
Πολύ γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού ιδιαίτερα στο εξωτερικό
«Φτιάχνεται παίρνοντας απομίμηση καβουρόψυχας την οποία την αναμιγνύουν με τεράστια ποσότητα μαγιονέζας, Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να παραγγείλει ένα σάντουιτς μόνο με μαγιονέζα»
γράφει ο statisicalhornist.
McDonald’s McRIB
diaforetiko.gr : mcdonalds mcrib Εργαζόμενοι σε Fast Food αποκαλύπτουν τι δεν θα έτρωγαν ποτέ από το μενού!
“Η όψη του πριν βάλουμε σε αυτό την σάλτσα είναι εντελώς αποκρουστική. Δεν μοιάζει με κρέας σε καμμιά περίπτωση. Θυμίζει περισσότερο απλή κρούστα”
γράφει ο lioninacoma
Oreo Madness  στα TGI Friday’s
diaforetiko.gr : oreo madness at tgi fridays Εργαζόμενοι σε Fast Food αποκαλύπτουν τι δεν θα έτρωγαν ποτέ από το μενού!
“Κοστίζει περίπου 6,50 δολάρια και κυριολεκτικά είναι  είναι ένα πολύ μικρό Oreo δηλαδή ένα απλό παγωτό, όπου το βγάζουν  από την συσκευασία και το σερβίρουν στο πιάτο σου με λίγη ζάχαρη άχνης και σος σοκολάτας”
γράφει ο somethingboring
Fish sandwiches στα Burger King
diaforetiko.gr : fish sandwiches at burger king Εργαζόμενοι σε Fast Food αποκαλύπτουν τι δεν θα έτρωγαν ποτέ από το μενού!
«Έχεις τέσσερις δεξαμενές λαδιού που μαγειρεύεις  τις πατάτες. Μετά όμως από δύο μέρες το λάδι  έχει γίνει πολύ σκούρο για τις πατάτες. Τότε παίρνουμε αυτό το λάδι και το χρησιμοποιούμε για το κοτόπουλο. Με το ίδιο λάδι τηγανίζουμε μεγάλες ποσότητες κοτόπουλου για μια βδομάδα. Το λάδι είναι μαύρο σαν πετρέλαιο κινητήρα μετά από μια βδομάδα μαζικού τηγανίσματος. Σε εκείνο το σημείο μετά τηγανίζεται το φιλέτο ψαριού»
γράφει ο JohnnyDollar.
McDonald’s Big Macs
diaforetiko.gr : mcdonalds big macs Εργαζόμενοι σε Fast Food αποκαλύπτουν τι δεν θα έτρωγαν ποτέ από το μενού!
“Ίδια ποσότητα κρέατος με ένα double cheeseburger , και  λίγοτερο τυρί. Η αξία του είναι όμως τρεις φορές πιο πάνω από ένα Double cheeseburger”
γράφει οiBuzzKill
KFC Pot Pies
diaforetiko.gr : kfc pot pies Εργαζόμενοι σε Fast Food αποκαλύπτουν τι δεν θα έτρωγαν ποτέ από το μενού!
“82 διαφορετικά υλικά. Δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ γιατί ο διευθυντής μου λειτουγεί ένα πολύ καθαρό εστιατόριο.”
γράφει ο Qp1029384756
McDonald’s Filet-O-Fish sandwich  
diaforetiko.gr : mcdonalds filet o fish sandwich Εργαζόμενοι σε Fast Food αποκαλύπτουν τι δεν θα έτρωγαν ποτέ από το μενού!
«Πρόκειται  για μια απάτη σχετικά με το κόστος του. Παίρνεται το ίδιο ψωμί σαν το cheeseburger,  με πολύ λίγη βρώμικη σάλτσα με ένα τηγανιτό ψάρι και δεν έχετε μια ολόκληρη φέτα τυριού»
(Υποσημείωση: To diaforetiko δεν μπορεί να επαληθεύσει την ανώνυμη έρευνα που έγινε από το reddit)
Πληροφορίες από reddit.com και businessinser.com