Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Τα 13 "ΔΕΝ" των επιτυχημένων ανθρώπων!Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες ικανούς να ανταποκρίνονται και να αντεπεξέρχονται σε οποιαδήποτε δυσκολία βρεθεί μπροστά τους;


Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στο Forbes, πέρα από την καλή κατάσταση της υγείας, η ψυχική και διανοητική δύναμη κρίνεται πιο σημαντικός παράγοντας, καθώς οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι καταφέρνουν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις τους και τη συμπεριφορά τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.


Δείτε, λοιπόν, τι ΔΕΝ κάνουν οι «ισχυροί» άνθρωποι:

- Δεν χάνουν χρόνο με το λυπούνται για λάθος κινήσεις, αλλά αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και αντιλαμβάνονται ότι η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη.


- Δεν επιτρέπουν σε άλλους να κλέψουν τον έλεγχο των καταστάσεων από τα χέρια τους και δεν επιτρέπουν σε κανένα να ασκεί εξουσία πάνω τους.


- Δεν προσπαθούν να αποφύγουν τις αλλαγές, αλλά πιστεύουν στις ικανότητές τους να προσαρμόζονται στις καταστάσεις.


- Δεν σπαταλούν ενέργεια σε οτιδήποτε δεν μπορούν να ελέγξουν και επικεντρώνονται σε ό,τι περνάει από το χέρι τους.


- Δεν προσπαθούν να ευχαριστούν τους πάντες και δεν φοβούνται να εκφράσουν ανοιχτά τη γνώμη τους.


- Δεν φοβούνται να ρισκάρουν όταν έχουν υπολογίσει όλους τους κινδύνους.


- Δεν μετανιώνουν για το παρελθόν, αλλά προσπαθούν να μάθουν από τα λάθη.


- Δεν επαναλαμβάνουν ξανά τα ίδια λάθη και φροντίζουν να παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις στο μέλλον.


- Δεν ζηλεύουν την επιτυχία των άλλων και αναγνωρίζουν όταν αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.


- Δεν τα παρατάνε αν αποτύχουν, αλλά το βλέπουν σαν ευκαιρία για βελτίωση.


- Δεν φοβούνται να μείνουν μόνοι, αλλά αξιοποιούν τον χρόνο αυτό για να γίνουν πιο παραγωγικοί.


- Δεν θεωρούν ότι τους «οφείλεται» τίποτα. Αντίθετα, αναζητούν ευκαιρίες, ανάλογες των ικανοτήτων τους.
- Δεν περιμένουν άμεσα αποτελέσματα. Γνωρίζουν ότι η επιτυχία απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

η αγάπη έχει μια πλευρά που πληγώνει
Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Αγάπη είναι συναίσθημα, ηπιότητα, τρυφερότητα, γλυκύτητα ή επικοινωνία. Κι όμως, το φως της Αγάπης έχει την ιδιότητα να καταφέρνει βίαια και ισχυρά ρήγματα στη σκοτεινιά των ανθρώπων, ρήγματα που αυτοί τα ερμηνεύουν σαν σκληρότητα, τραχύτητα, οργή, απονιά, σαν πλήγματα ενάντια στην τρυφερή αισθαντικότητά τους. Κι όμως αυτή ακριβώς η «τραχύτητα», είναι μια πλευρά Αγάπης, που παίρνει τη μορφή της «επίθεσης» ενάντια στο σκοτεινό, αδρανές, αντιδραστικό στοιχείο μέσα τους.

Η Αγάπη, λοιπόν, έχει μια πλευρά που λαβώνει, σαν βέλος, σαν σπάθη, σαν ρομφαία. Λαβώνει τον δράκο, το κτήνος, το φίδι, όπως ο Αι-Γιώργης λάβωσε και σκότωσε το δράκο. Η Αγάπη φέρεται αυστηρά, επιθετικά, μαχητικά στον σκοτεινό παράγοντα και μαλακά και τρυφερά στον φωτεινό. Αλλά οι άνθρωποι, βουτηγμένοι καθώς είναι στον σκοτεινό, εγωκεντρικό παράγοντα, απαιτούν τρυφερή μεταχείριση του εγωκεντρισμού τους. Και αυτό το λένε αγάπη. Αν η Αγάπη επιτεθεί σ’ αυτόν, τότε δεν την αναγνωρίζουν για Αγάπη. Δεν βλέπουν ότι ζουν στο ψεύτικο, ούτε ότι η Αγάπη δεν ανέχεται το ψεύτικο, ότι ο σκοπός της είναι να το χτυπά και να το διαλύει όπου το συναντήσει. Θυμάμαι τον Χριστό και τη δόνηση της ιερής οργής που τον κατέκλυσε όταν κατηγορούσε του υποκριτές Φαρισαίους, ή όταν έδιωχνε τους εμπόρους από τον Οίκο του Θεού.

Σοφία Άντζακα

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (Ντοκιμαντέρ)Η πληρότητα που εκπέμπουν τα λαμπερά προσωπά τους, η απόλυτη ηρεμία και γαλήνη μαρτυρούν ότι σε αυτό τον άγριο τόπο κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει.

Η έρημος του Αγίου Όρους ''μιλά'' σε όσους την επισκέπτονται.

Τα απόκρυμνα μέρη με τα πυκνόφυτα δάση αλλά και τα γυμνά τοπία χωρίς να ακούς τον παραμικρό θόρυβο παρά μόνο το κελαϊδημα των πετεινών του ουρανού, σε ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους.


Ντοκιμαντέρ...πηγή

Πράσινο φως για τον σολομό Φρανκενστάιν


Λίγο πιο κοντά στα πιάτα των βορειοαμερικανών (διότι οι Ευρωπαίοι είναι σαφώς πιο εχθρικοί...)καταναλωτών μοιάζει να φέρνει τον γενετικά τροποποιημένο σολομό η απόφαση της Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας του Καναδά να επιτρέψει στην αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίαςAquaBounty Technologies Inc να παράγει σε εμπορική κλίμακα τα μεταλλαγμένα αυγά σολομού που παράγει πειραματικά εδώ και χρόνια. Με τη δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής αναζωπυρώθηκε και η γνωστή μεγάλη συζήτηση: είναι τα μεταλλαγμένα ζώα η λύση για την πείνα στον πλανήτη; Ή είναι ένας μέγας κίνδυνος για το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο, συνέπεια της αλαζονικής του τάσης να σφετεριστεί τον πλανήτη;

Η AquaBounty παλεύει εδώ και 20 χρόνια για την άδεια να φέρει τον μεταλλαγμένο σολομό στα πιάτα των Αμερικανών.

Η απόφαση της Περιβαλλοντικής Υπηρεσίας του Καναδά είναι η πρώτη, μικρή έστω, νίκη της. Εφεξής, η εταιρεία θα μπορεί να εξάγει κάθε χρόνο έως και 100.000 γενετικά τροποποιημένα αυγά σολομού από το εκκολαπτήριο που διαθέτει στη Νήσο του Πρίγκιπα Εδουάρδου, στις (ετοιμόρροπες, πάντως, σύμφωνα με την «Γκάρντιαν»)εγκαταστάσεις που διαθέτει κάπου μέσα στο τροπικό δάσος του Παναμά.

Μεταλλαγμένα αυγά της εταιρείας κάνουν την ίδια διαδρομή εδώ και χρόνια, απλώς η παραγωγή τους γινόταν σε πειραματική κλίμακα. Το τέλος της διαδρομής τους ωστόσο θα παραμείνει υποχρεωτικά το ίδιο, ακόμα και αν δώσει και ο Παναμάς στην εταιρεία, όπως απαιτείται, άδεια για παραγωγή σε εμπορική κλίμακα: αφού πάρουν το πλήρες τους μέγεθος μέσα στις δεξαμενές, τελικά θα καταστραφούν.

«Κανένα γενετικά τροποποιημένο ψάρι ή αυγό δεν έχει εγκριθεί επί του παρόντος στον Καναδά για κατανάλωση από τον άνθρωπο», επεσήμαναν οι Αρχές της χώρας. Οσο για την αρμόδια Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, αυτή αναμένεται να αποφανθεί επί του μεταλλαγμένου σολομού «στο εγγύς μέλλον».

ΑΓΡΙΟ... ΚΕΡΔΟΣ. Τι σημαίνει όμως «μεταλλαγμένος σολομός»; Η AquaBounty αφαιρεί από τον σολομό Σινούκ του Ειρηνικού το γονίδιο που παράγει μια αυξητική ορμόνη και τροποποιεί την έκφρασή του με τη βοήθεια ενός αντιψυκτικού γονιδίου από το προβατόψαρο (Zoarces americanus).

Κατόπιν, εγχύει το αποτέλεσμα σε αυγά σολομού του Ατλαντικού ο οποίος, κανονικά, δεν παράγει την αυξητική ορμόνη παρά μόνο όταν βρίσκεται σε ζεστά νερά. Η μεταλλαγμένη εκδοχή του την εκκρίνει όλο τον χρόνο. Ως εκ τούτου, ο μεταλλαγμένος σολομός AquAdvantage αναπτύσσεται δύο φορές πιο γρήγορα από τον απλό σολομό του Ατλαντικού και μπορεί να φτάσει στην αγορά μέσα σε 16 με 18 μήνες έναντι τριών ετών για τον μη μεταλλαγμένο σολομό.

Είναι προφανές ότι το κόστος παραγωγής του μεταλλαγμένου σολομού είναι πολύ μικρότερο και το περιθώριο κέρδους πολύ μεγαλύτερο. Επιπλέον, άγριος και μεταλλαγμένος σολομός έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση. Αν πιστέψουμε την AquaBounty, έχουν και την ίδια γεύση.

Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι τα αυγά που παράγει είναι θηλυκά και στείρα - είναι το μήνυμά της στους οικολόγους ότι, ακόμα και αν διαφύγουν στο φυσικό περιβάλλον, δεν υπάρχει κίνδυνος διασταύρωσης των ειδών.

ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ.
Σύμφωνα πάντως με τον καναδό βιολόγο δρα Ρόμπερτ Ντέβλιν, άγριος και μεταλλαγμένος σολομός έχουν διαφορετική συμπεριφορά και διαφορετικό οργανισμό. Οπως λέει, ο μεταλλαγμένος σολομός χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο από το άγριο ψάρι. Και είναι επιθετικός, σε σημείο να νοιάζεται περισσότερο για το φαγητό παρά για τον κίνδυνο.

«Ο μεταβολισμός τους είναι ιδιαίτερα αυξημένος, πεινούν συνέχεια» και πρέπει να ταΐζονται έως και 20 φορές την ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο γαλλικός εξειδικευμένος ιστότοπος Terra Eco θεωρεί την άδεια εμπορευματοποίησής του AquAdvantage στη Βόρεια Αμερική «υπόθεση μηνών». Εφόσον έχει δίκιο, θα είναι το πρώτο μεταλλαγμένο πλάσμα που παίρνει το«ΟΚ» να διατεθεί για ανθρώπινη κατανάλωση.

Παίρνουν σειρά γουρούνια και κοτόπουλα
Ο σολομός AquAdvantage δεν είναι το μόνο μεταλλαγμένο ζώο που περιμένει άδεια να διατεθεί στην αγορά.

Από κοντά περιμένουν μεταξύ άλλων ο χοίρος Enviropigs, τα λιγότερο πλούσια σε φωσφορικά άλατα περιττώματα του οποίου είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και ένα κοτόπουλο που δεν μεταδίδει τη γρίπη των πτηνών.