Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

11 καθημερινά πράγματα που σαμποτάρουν την ποιότητα της ζωής μας

tumblr_lra9s4quVX1qkkiywo1_500
Μήπως ζούμε κάπως μίζερα; 
Υπάρχουν αρκετές στιγμές στη ζωή μας που ακροβατούμε ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Αποφεύγουμε να ασχοληθούμε ουσιαστικά με το εδώ και τώρα. Σαμποτάροντας τελικά τη ζωή μας.
Για παράδειγμα:
  • Αναζητάμε τον τέλειο σύντροφο. Ψάχνουμε να βρούμε την αγάπη χωρίς να υπολογίζουμε τελικά πόσο καιρό είμαστε μόνες μας. Έχουμε μια λίστα με χαρακτηριστικά και προσπαθούμε να δούμε ποιος συγκεντρώνει τα περισσότερα. Ποιος όμως μας λέει πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος επιλογής. Η μοναξιά που νιώθουμε μήπως σημαίνει κάτι;
  • Καθόμαστε σε μια καρέκλα τις περισσότερες ώρες της μέρας. Οι περισσότερες απασχολούμαστε σε εργασίες γραφείου και δεν σηκωνόμαστε μέχρι να σχολάσουμε. Έπειτα μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και μεταφερόμαστε στο σπίτι, όπου εκεί πάλι καθόμαστε. Καμία κίνηση, καμία προσπάθεια για να δραστηριοποιηθούμε λίγο.
  • Έχουμε πάνω από 200 φίλους στα διάφορα social media αλλά στην πραγματικότητα νιώθουμε τόση μοναξιά. Δεν επικοινωνούμε ουσιαστικά με κανένα παρά μόνο παρακολουθούμε τη ζωή τους μέσα από καθημερινά posts. Η διαπροσωπική επικοινωνία δεν είναι πια το δυνατό μας σημείο.
  • Τις ώρες που δεν κατασκοπεύουμε τις ζωές των άλλων στο facebook, παρακολουθούμε τηλεόραση. Συγκεντρώνεται το βράδυ η οικογένεια στο σπίτι και σπάνια μοιράζονται πάνω από 2-3 κουβέντες. Τα νέα τα λένε σε τίτλους πλέον.
  • Ποιος έχει κουράγιο να μαγειρέψει μετά από τόσες ώρες δουλειάς; Το έτοιμο φαγητό είναι η λύση.
  • Η ανεργία. Από τους πιο δύσκολους εχθρούς της ζωής μας. Σε ακινητοποιεί, σε μειώνει, σε αχρηστεύει. Κανένα κίνητρο, καμία διάθεση για δημιουργία.
  • Η κοινωνία και η ανοχή που καλούμαστε να δείξουμε. Ποιος μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει την τρέλα, τη μιζέρια, τη θλίψη του συνανθρώπου του; Η πόλη αρχίζει και γίνεται όλο και πιο ασφυκτική. Φασαρία, καυσαέριο, μόλυνση καμία ποιότητα ζωής.
  • Αποχή από το σεξ και όχι εκ πεποιθήσεως.
  • Καθημερινά καλείσαι να αντιμετωπίσεις επιθετικούς συνεργάτες.
  • Αϋπνία.
  • Ζούμε με τον φόβο πως δεν ζούμε σωστά τη ζωή μας. Πώς δεν έχουμε χρόνο να ευχαριστηθούμε πράγματα.
Εννοείται πώς είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε όλα. Μπορούμε να βάλουμε την ποιότητα που ψάχνουμε δίνοντας σημασία στα απλά καθημερινά πράγματα. Να σηκωθούμε απ΄το καναπέ και να πάμε για ένα περίπατο με τα παιδιά μας ή το σύντροφό μας, να κλείσουμε την τηλεόραση και να κουβεντιάσουμε, να παίξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και να διασκεδάσουμε. Παρά την κούραση μας κάποιες μέρες μπορούμε να μαγειρέψουμε και να ανακαλύψουμε την χαρά της δημιουργίας. Να συναντήσουμε φίλους και να μάθουμε από κοντά τα νέα τους. Δυστυχώς, δεν ζούμε αιώνια αλλά μπορούμε να ζήσουμε μια γεμάτη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...