Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αλλάξτε για μια στιγμή τον κόσμο σας

painting
Από την στιγμή της γέννησής μας, υπάρχουν μέσα μας τα βασικά συναισθήματα, εκείνα που φέρουμε γενιές τώρα και βοηθούν στην επιβιώση μας. Ο θυμός, ο φόβος, είναι μερικά από αυτά. Τί γίνεται όμως με τα υπόλοιπα συναισθήματα;
Πόσο εύκολα μπορούν τα  παιδιά μας να πουν ότι νιώθουν αδικία ή ντροπή. Να μας μιλήσουν για όλα εκείνα που φοβούνται ή ονειρεύονται. Δύσκολο για εμάς πόσο μάλλον για εκείνα. Ειδικά, όταν η λεκτική επικοινωνία δεν είναι ανεπτυγμένη τα πράγματα είναι χειρότερα. Ένας τρόπος λοιπόν έκφρασης είναι η ζωγραφική. Είναι ο πιο οικείος τρόπος έκφρασης των παιδιών. Μέσα από την ζωγραφική νιώθουν λιγότερη αμηχανία και περισσότερη ασφάλεια να μιλήσουν για το πως βιώνουν μια κατάσταση.
Βοηθήστε τα παιδιά σας λοιπόν να έρθουν πιο κοντά με το πως νιώθουν και να αναπτύξουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Μπορείτε να πάρετε χαρτόνια και δημιουργήσετε διάφορους ήρωες. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας και φτιάξτε διαφορετικά πρόσωπα με αστεία μαλλιά ή περίεργα χαρακτηριστικά. Κάθε ήρωας θα εκφράζει και ένα συναίσθημα. Προτείνετε λοιπόν στα παιδιά σας την επόμενη φορά που θα νιώσουν χαρά, φόβο, λύπη να σας πουν ή να σας δείξουν πως νιώθουν. Με τον τρόπο αυτό η σχέση σας και η αυτοπεποίθηση του παιδιού σας δυναμώνει.
Ακόμα, η επαφή με τα χρώματα και το χαρτί βοηθάει και εμάς να ξεχαστούμε και νιώσουμε αυτό το παιδικό ενθουσιασμό. Την χαρά της δημιουργίας. Είναι σαν να έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο για μια στιγμή. Μπορούμε να επιλέξουμε τα χρώματα που θέλουμε, να δώσουμε τη μορφή που έχουμε στο μυαλό μας και να φτιάξουμε μια άλλη πραγματικότητα. Τι δική μας. Γι” αυτό, τις μέρες αυτές δημιουργήστε και ελάτε σε επαφή μέσα από έναν αλλιώτικο τρόπο. 
Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...