Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Παιδιά και μαγειρική

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μαγειρεύοντας με τα παιδιά σας.
Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα τις γιορτές να περάσετε χρόνο μαζί με τα παιδιά σας και να διασκεδάσετε. Ζητήστε τους να σας βοηθήσουν με το Χριστουγεννιάτικο μενού. Η κουζίνα είναι ένας χώρος που ενθαρρύνει την φαντασία και τη δημιουργικότητα. Ακόμα, θα τους προσφέρει ένα πραγματικό αίσθημα επιτυχίας. Με την μαγειρική τα παιδιά χαίρονται να αναμειγνύουν τα υλικά, να φτιάχνουν γλυκά και φαγητά με βάση τη ζύμη ανυπομονώντας να γευτούν το αποτέλεσμα.
Η μαγειρική δεν είναι απλώς η προετοιμασία για ένα γεύμα αλλά είναι μια διαδικασία πιο σύνθετη. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γευτούν γεύσεις και αρώματα, να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό άλλων χωρών καθώς επίσης να μάθουν μαθηματικά, χημεία και γεωγραφία με ένα ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά και να έχουν στόχο. Σαφώς, η κουζίνα είναι ένας χώρος που τρομάζει τους γονείς αλλά αν πάρετε σωστά μέτρα ασφάλειας δεν έχετε κάποιο λόγο να ανησυχείτε, εξάλλου όλα θα γίνονται υπό την επίβλεψη σας. Είναι μια τέλεια ευκαιρία να επικοινωνήσετε με τα παιδιά σας και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Τα παιδιά σίγουρα θα ξετρελαθούν αλλά και θα νιώσουν ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση για το δημιούργημα τους. Ακόμα, μην ξεχνάτε πως είναι και ένας έξυπνος τρόπος να βάλετε στο μενού τους τροφές που πριν απέφευγαν να δοκιμάσουν καθώς τώρα θα έχουν κίνητρο να φάνε όλο τους το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...