Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πολλοί φίλοι, καλύτερη υγεία

Πολλοί φίλοι, καλύτερη υγεία
Οι φίλοι είναι ένα στήριγμα για τα δύσκολα, μια καλή παρέα για να γελάμε και το βασικό συστατικό για να γίνει η ζωή μας πιο όμορφη. Μπορούν όμως να γίνουν το ελιξίριο της νεότητας και της καλύτερης υγείας; Μια έρευνα εξηγεί.

Αν έχουμε πολλού φίλους τους οποίου βλέπουμε τακτικά, είναι πιθανό να είμαστε πιο υγιείς μεγαλώνοντας. Αυτή η διαπίστωση φέρνει τη σφραγίδα της Αγγλικής Επιθεώρησης της Επιδημιολογίας και της Κοινωνικής Υγείας. Η έρευνα έγινε σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 42, 45 και 50 ετών. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που έδινε πολλές λεπτομέρειες για την ψυχολογία τους, την επαγγελματική τους κατάσταση αλλά και την κοινωνική τους ζωή. Εκείνοι οι οποίοι είχαν ένα πολύ στενότερο κύκλο φίλων δήλωναν λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και πιο ευάλωτοι σε θέματα υγείας σε αντίθεση με τους πιο κοινωνικούς που αποδεικνύονταν πιο υγιείς σωματικά αλλά και ψυχολογικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...