Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Θύματα bullying το 10% των μαθητών

Θύματα bullying το 10% των μαθητών
Θύματα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών γίνεται το 10% του συνόλου των μαθητών σύμφωνα με έρευνα σε σχολεία της επικράτειας.

Το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, αγοριών-κοριτσιών, είναι 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε στη Βουλή με έγγραφό του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τσαμπίκας Ιατρίδη, με θέμα «Σχολική βία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο υπουργός έδωσε στοιχεία και για το φαινόμενο της διαδικτυακής αποπλάνησης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού», σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εφήβων 15-16 ετών από επτά ευρωπαϊκές χώρες, διαπιστώθηκε ότι 12,7% εμφανίζουν «οριακή διαδικτυακή συμπεριφορά», ενώ 1,2% εμφανίστηκαν να παρουσιάζουν «συμπεριφορές εξάρτησης».

Σε σχέση με το ζήτημα της διαδικτυακής αποπλάνησης, αν και η Ελλάδα εμφανίστηκε να παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό κινδύνου, 5,4% του συνόλου του δείγματος ανέφεραν ότι η επικοινωνία με αγνώστους on-line τους έβλαψε με κάποιον τρόπο.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου