Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

H τέχνη της ευγνωμοσύνης

H TEXNH THΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ
Μήπως κάποιες φορές ξεχνάει κανείς να πει ευχαριστώ γι΄όσα έχει; 
Η ευγνωμοσύνη προς τη ζωή είναι απαραίτητος όρος για να εκτιμήσει κανείς την ομορφιά του κόσμου. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να τα έχουν όλα αλλά να αισθάνονται μίζερα. Άλλοι πάλι, μπορεί να μαγεύονται από τα μικρά μεγάλα δώρα που τους φέρνει η κάθε μέρα. Η Hellen Kelen προσπάθησε να εξήγησει τη σήμασια της ευγνωμοσύνης για ότι είχε, ενώ η ίδια έμεινε τυφλή και κωφάλαλη. Προσπάθησε λοιπόν να αναπτύξει και να καλλιεργήσει τις αισθήσεις που της απόμεναν απολαμβάνοντας εμπειρίες σχεδόν μυστικιστικές: «Χρησιμοποίησε τα μάτια σαν να πρόκειται αύριο να μείνεις τυφλός…Άκου τη μουσική των φωνών, το τραγούδι του πουλιού, τις δυνατές νότες μιας ορχήστρας, σαν να πρόκειται αύριο να μείνεις κουφός. Άγγιξε κάθε αντικείμενο, σαν να πρόκειται η αίσθηση της αφής να σου λείψει αύριο. Μύρισε το άρωμα των λουλουδιών, γεύσου κάθε μπουκιά, σάμπως αύριο να μην μπορέσεις να μυρίσεις ή να γευτείς ξανά».
Σκέφτειτε λοιπόν την τέχνη της ευγνωμοσύνης και προσπαθήστε να την εφαρμόζετε κάθε φορά που τα πράγματα είναι δύσκολα. Προσπαθήστε να βρείτε μια ισορροπία που θα σας επιτρέπει να ξεπερνάτε τις σκληρότερες δοκιμασίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...