Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Νέα πλατφόρμα για τηλεοράσεις της LG

Νέα πλατφόρμα για τηλεοράσεις της LG

Ακόμη πιο «έξυπνες» γίνονται οι οθόνες της εταιρείας

Η LG δεν είχε την υπομονή να περιμένει έως την επίσημη έναρξη της CES 2014. Με αναλυτικό δελτίο Τύπου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, αποκάλυψε τα πλάνα της σχετικά με τη webOS TV πλατφόρμα με την οποία θα προικίσει το 70% των τηλεοράσεων που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014.

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω Linux-based λειτουργικό αναπτύχθηκε από την Palm ως mobile OS, στη συνέχεια αγοράστηκε από την HP και τελικά πωλήθηκε σε τιμή ευκαιρίας στην LG για να μετατραπεί σε λειτουργικό για smart TVs.

Οι τρεις βάσεις στις οποίες στηρίζεται το webOS είναι οι εξής: simple connection, simple switching και simple discovery. Η λειτουργία simple connection είναι ένα σύνολο από τεχνολογίες που θα βοηθήσουν το χρήστη να σετάρει για πρώτη φορά την τηλεόρασή του. Αποκορύφωμα αυτών των βοηθημάτων αποτελεί ο animated χαρακτήρας Bean Bird, που λειτουργεί σαν ξεναγός στα μενού της TV!

Με τον όρο simple switching, η LG εννοεί την εύκολη μετάβαση από εφαρμογή σε εφαρμογή στην οθόνη της τηλεόρασης. Ήδη οι υπηρεσίες Twitter, Netflix, Hulu Plus, Amazon Instant Video, Vudu, CinemaNow και MLB.tv έχουν εφαρμογές για τις webOS TVs της LG.

To simple discovery ένα σύνολο από εργαλεία αναζήτησης: Ενσωματωμένος web browser, φωνητικές εντολές και φωνητική αναζήτηση, αλλά και χειρισμός μέσω gestures.

Οι πρώτες webOS TVs θα κυκλοφορήσουν στη Νότια Κορέα και αργότερα μέσα στο 2014 θα καταφθάσουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.





Πηγή: thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...