Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Tέλειο ΕΚΜΕΚ καταΐφι για πολυάσχολους!

diaforetiko.gr : IMG 5993 600x400 Tέλειο ΕΚΜΕΚ καταΐφι για πολυάσχολους!
Γλυκάκι για σήμερα εύκολο, πεντανόστιμο και οικονομικό!!!
Απολαύστε το!!
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλο για καταϊφι
250 γρ καλό φρέσκο βούτυρο
150 γρ φυστίκι Αιγίνης ανάλατο καθαρισμένο
2 φάκελλα σαντιγύ γκαρνί
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
γάλα όσο λένε πάνω τα φακελάκια της σαντιγύ και της κρέμας ζαχαροπλαστικής
Για το σιρόπι:
800 γρ ζάχαρη
1 κιλό νερό
τον χυμό ενός μέτριου λεμονιού, περίπου 1 κουταλιά της σούπας και κάτι ακόμα
την φλούδα του λεμονιού
Πως το κάνουμε:
Φτιάξτε πρώτα πρώτα το σιρόπι βράζοντας το για 7 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ανοίξτε το φύλλο και κάντε το όσο πιο αφράτο γίνεται σε ένα μεγάλο πυρέξ. Περιχύστε το με καυτό βούτυρο.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς σε αντιστάσεις περίπου 1,5- 2 ώρες έως ότου χρυσίσει το καταϊφι παντού. Βγάζουμε απο το φούρνο και πασπαλίζουμε παντού με τριμμένο φυστίκι, προσοχή όχι όλο αφήστε λίγο, περίπου 50 γρ, για να γαρνίρετε στο τέλος. Σιροπιάζουμε το καυτό καταϊφι μας με όλο το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε τώρα στην άκρη το γλυκό μας για να ρουφήξει το σιρόπι αλλά και να κρυώσει τελείως. Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής χτυπώντας με κρύο γάλα την σκόνη. Φτιάχνουμε και τον ένα φάκελλο σαντιγύ.
Αναμιγνύουμε την σαντιγυ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα απλώνουμε πάνω στο καταϊφι που έχει κρυώσει τελείως. Φτιάχνουμε και τον δεύτερο φάκελλο σαντιγύ και τον απλώνουμε και αυτό απο πάνω. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο φυστίκι και βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιρόπι δεν είναι πολύ μην ξεγελαστείτε και δεν το βάλετε όλο γιατί δεν θα γίνει καλό το καταϊφι. Αφήστε το καταϊφι αφου το σιροπιάσετε να κρυώσει καλά, εγώ το ψήνω και το σιροπιάζω το βράδυ και βάζω τις κρέμες απο πάνω την άλλη μέρα το πρωί, οπότε το μεσημέρι είναι έτοιμο για φάγωμα, εξάλλου όσες φορές το έφτιαξα δεν κρατηθήκαμε να μην το κόψουμε το μεσημεράκι.
Είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη εκδοχή για εκμέκ καταϊφι και πάντα στις γιορτές που το φτιάχνω μου ζητάνε συνταγή! Μην τσιγκουνευτείτε το βούτυρο ποιοτικά, αξίζει να είναι καλό και ας είναι λίγο ακριβό γιατί μοσχοβολάει το σπίτι και το γλυκό γίνεται τέλειο. Το έφτιαξα στην γιορτή του άντρα μου 8-10 αλλά δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία γιατί δεν περίσσεψε ούτε ψίχουλο!!!
http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...