Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Πότε και γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;



Συνήθως τα παραμύθια τελειώνουν με τους ερωτευμένους να παντρεύονται, να κάνουν πολλά παιδιά και να ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Στην αληθινή ζωή όμως  τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα έτσι αφού ο χωρισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.
Μέχρι πρότινος τα ζευγάρια νόμιζαν ότι η σχέση τους βαλτώνει στα επτά χρόνια εξ και η φράση επτά χρόνια φαγούρα. Πλέον η κατάσταση άλλαξε άρδην και τα ζευγάρια οδηγούνται στο διαζύγιο στα τρία χρόνια εξαιτίας του κακού σεξ αλλά και των σόσιαλ μίντια!
Νέα βρετανική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το www.VoucherCodesPro.co.uk, απέδειξε ότι η σχέση των περισσότερων ζευγαριών στηρίζεται αποκλειστικά από τις επιδόσεις του συντρόφου τους στο σεξ ενώ ο μέσος χρόνος που διαρκεί μια σχέση είναι τα δυο χρόνια και εννέα μήνες. 
 
Συγκεκριμένα, η μελέτη που έγινε σε 3.800 άνδρες και γυναίκες έδειξε ότι ένας στους τέσσερις άνδρες και μια  στις πέντε γυναίκες απάντησαν ότι θεωρούν πως ο συχνός οργασμός είναι πιο σημαντικός για τη σχέση τους από το να είναι ερωτευμένοι!
 
Την ίδια στιγμή έχει αλλάξει ο μέσος όρος που διαρκεί μια σχέση λόγω των κοινωνικών δικτύων.
 
Όπως απέδειξε η ίδια έρευνα τα ζευγάρια που χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ήταν εκείνα που επλήγησαν περισσότερο και νωρίτερα όσον αφορά τη σχέση.
 
Ένα ποσοστό που άγγιζε το 79% των χωρισμένων ερωτηθέντων χρησιμοποιούσαν ενεργά τα κοινωνικά δίκτυα όπως: Facebook, Twitter and Instagram ενώ το 36% παραδέχτηκε πως είχε γνωρίσει τον/ την πρώην σε κάποιο δίκτυο ή σελίδα γνωριμιών.
 
Αξιοσημείωτο είναι πως το 54% δεν δίστασε να παραδεχθεί  πως τα δίκτυα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο χωρισμό του.
 
Μάλιστα το 34% αποκάλυψε πως ο/η πρώην γνώρισε νέο πρόσωπο στο ίντερνετ κι έτσι επήλθε ο χωρισμός.
 
Έτσι ένα ποσοστό που άγγιζε το 23% είχε μπει γρήγορα σε διαδικασία σχέσης επειδή ένιωθε πως γνωρίζει ήδη καλά το άλλο πρόσωπο μέσω ίντερνετ ενώ το 12% πιστεύει πως ξέρει πόσο καλά είναι ένα άλλο ζευγάρι στη σχέση του, βάσει της δραστηριότητάς του στα social media (με αποτέλεσμα να νιώθουν πως η δικιά τους χωλαίνει).
 
Χαρακτηριστικά ο George Charles, εκπρόσωπος της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα επισήμανε πως ''παραδοσιακά, τα ζευγάρια ένιωθαν να βαλτώνουν στα επτά χρόνια. Πλέον, η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εισβάλλει τόσο στη ζωή μας, που καταστρέφουν και τις σχέσεις μας νωρίτερα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...