Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί το σούσι κάνει κακό στην επιδερμίδα; Τι μπορείς να κάνεις κάθε μέρα για να δείχνεις νεότερη;

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο καθημερινά για να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας βάζοντάς του κρέμες, σέρουμ και κάνοντάς του μάσκες. Οι ειδικοί, όμως, λένε πως αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι τι μπαίνει μέσα στο σώμα μας και πώς αυτό φαίνεται στην επιδερμίδα μας. 
Πόσο κακές είναι οι επεξεργασμένες τροφές για την επιδερμίδα σου; 

Οι επεξεργασμένες τροφές είναι συνήθως γεμάτες υδατάνθρακες, γλυκαντικές ουσίες και χημικά, πράγματα που είναι πολύ κακά για την επιδερμίδα σου αλλά και γενικότερα την υγεία σου. 

Τι γίνεται, όμως, με τις διάφορες διάσημες δίαιτες που κυκλοφορούν; Καταστρέφουν την επιδερμίδα; 

Το να ξεκινάς μία δίαιτα επειδή είναι στη μόδα είναι μεγάλο λάθος. Αυτό που θέλεις είναι να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες έτσι ώστε να μάθεις να τρως σωστά και να συνηθίσεις σε μία νέα διατροφή. 

Ποια είναι η πιο σωστή διατροφή για την επιδερμίδα; 

Μία τέλεια μέρα θα περιελάμβανε ένα καθαρό πρωινό το οποίο θα αποτελούνταν από ένα χυμό λαχανικών, μία χούφτα αμύγδαλα και μερικά φρέσκα μούρα. Το ιδανικό μεσημεριανό θα αποτελούνταν από πρωτεϊνη και λαχανικά και το βραδινό από μία σούπα με λαχανικά και ψητό κοτόπουλο. Αν πεινάς ανάμεσα στα γεύματα μπορείς να τρως φρούτα, όπως ένα μήλο ή ένα αχλάδι. 

Γιατί το σούσι κάνει κακό στην επιδερμίδα; 

Παρόλο που πολλά είδη ψαριών κάνουν πολύ καλό στην επιδερμίδα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε Ωμέγα-3 λιπαρά, το σούσι δεν κάνει καλό λόγω του ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες αλατιού και συνήθως σερβίρεται με πολύ ρύζι. Και το αλάτι και το ρύζι σε μεγάλες ποσότητες είναι εχθροί για την επιδερμίδα καθώς την αφυδατώνουν και την κάνουν θαμπή και ξηρή. 

Πέρα από το φαγητό ποιοι άλλοι παράγοντες είναι πολύ σημαντικοί για τέλειο δέρμα; 

Η ευτυχία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τέλειο πρόσωπο. Η πνευματική σου κατάσταση και τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής σου φαίνονται στην επιδερμίδα σου. Διώχνοντας το περιττό άγχος από τη ζωή σου και δίνοντας μεγάλη σημασία στη θετική σκέψη θα δεις τη διαφορά. 

Τι θα μπορούσες να κάνεις κάθε μέρα για να δείχνεις πιο νέα; 


Πιες ένα χυμό λαχανικών και βγες μία βόλτα (φορώντας αντηλιακό). Η χαλαρή άσκηση και οι φρέσκες βιταμίνες θα αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειάς σου και θα βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματός σου. Υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια και θα αρχίσεις να δειχνεις πιο νέα σε χρόνο ρεκόρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...