Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Smartphone των 25 δολαρίων με λειτουργικό Firefox αλλάζει τα δεδομένα

Το Firefox OS έχει βαλθεί να ταράξει για τα καλά τα νερά στο ψηφιακό σύμπαν, καθώς η προοπτική διασύνδεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές της Ασίας, της Αφρικής και της Νοτίου Αμερικής δημιουργεί την ανάγκη για smartphones πολύ χαμηλού κόστους.
Το Mozilla ανακοίνωσε στο Mobile World Congress ότι συμφώνησε και συνεργάζεται με τη Spreadtrum Communications, μια εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών με έδρα τη Σαγκάη, στον σχεδιασμό ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου με κόστος μόλις 25 δολάρια. Στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη συσκευή, που αν τελικά μπει στην παραγωγή μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην αγορά των entry level smartphones.
Αρωγοί στη συγκεκριμένη προσπάθεια, όπως και στη συνολικότερη ανάπτυξη του νέου οικοσυστήματος, είναι και κάποιοι μεγάλοι κατασκευαστές, όπως η Alcatel (παρουσίασε το OneTouch Fire S, το πρώτο LTE smartphone με Firefox και ανακοίνωσε το OneTouch Fire 7, το πρώτο tablet), η LG, η Huawei και η ZTE -αναμένεται να δείξει σύντομα δυο νέες συσκευές με το ίδιο λειτουργικό ανοικτού κώδικα.
Επίσης, αρκετές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν από την αρχή την όλη προσπάθεια και στα μέχρι πρότινος γνωστά ονόματα (AméricaMóvil, ChinaUnicom, DeutscheTelekom, Etisalat, HutchisonThreeGroup, KDDI, KT, MegaFon, Qtel, SingTel, Smart, Sprint, TelecomItaliaGroup, Telefónica, Telenor, Telstra, TMNκαι VimpelCom) ήρθαν να προστεθούν αυτά των Telkomsel και Indosat από την Ινδονησία.
Πληροφορίες: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου