Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Προφορικά θα δίνουν στο εξής εξετάσεις όσα παιδιά κάτω των 15 ετών διατηρούν έντονο χνούδι πάνω από το χείλος τους

Mustache

Ειδική μέριμνα για όσα παιδιά μέχρι και την ηλικία των 15 ετών διατηρούν έντονο χνούδι πάνω από το χείλος τους,  λαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Το πρόβλημα της πρόωρης τριχοφυϊας είχε απασχολήσει πολλές φορές το ελληνικό κοινοβούλιο και το θέμα είχαν φέρει κατά καιρούς στη Βουλή με επερωτήσεις βουλευτές πολλών κομμάτων. Φαίνεται ωστόσο πως ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι και έτσι ήρθε η ώρα για δράση. Το ειδικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος και θα περιλαμβάνει σειρά μέτρων για τα άτυχα παιδιά τα οποία καλλιεργούν υποψία μουστακιού από τόσο ευαίσθητες ηλικίες.
Πρώτη σκέψη του Υπουργού ήταν η δημιουργία ειδικών τμημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν μόνο μαθητές -αγόρια και κορίτσια- που έχουν μουστάκι. Τα τμήματα αυτά θα λειτουργούσαν διαφορετικές ώρες απ’ότι τα κανονικά τμήματα με τα αμούστακα παιδιά ώστε να μην έρχονται σε επαφή οι δυο πλευρές. Ειδικοί παιδοψυχολόγοι ωστόσο παρενέβησαν, εκφράζοντας έντονη ανησυχία πως ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να περιθωριοποιήσει δια παντός όσα παιδιά διατηρούν μουστάκι, οδηγώντας τα ακόμη και σε παραβατικές συμπεριφορές, με αποτέλεσμα αυτή η οδός να εγκαταλειφθεί.
Έτσι, προκρίθηκε τελικά η λύση τα παιδιά που διατηρούν χνούδι πάνω από το χείλος τους να δίνουν προφορικά εξετάσεις ώστε να μην οδηγούν τους υπόλοιπους μαθητές σε απώλεια της συγκέντρωσης τους. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό θα προσφέρουν και μια μορφή διασκέδασης στους εξεταστές, οι οποίοι έχουν ανάγκη μια απόδραση από τη ρουτίνα της έδρας και των παραδόσεων. Επίσης, τα «χνουδωτά παιδιά» θα μπορούν να προμηθεύονται από την καντίνα αναψυτικά μόνο με καλαμάκι, για να μην λερώνουν το μουστάκι τους ενώ τέλος θα παρακολουθούνται διαρκώς από ψυχολόγους που θα τους ορίζει το σχολείο.
«Όλοι ήμασταν ή γνωρίζαμε στα νιάτα μας παιδιά που είχαν μουστάκι χωρίς να το θέλουν. Δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ρατσισμό ούτε να τα περιθωριοποιούμε. Το Υπουργείο Παιδείας είναι εδώ για τα παιδιά αυτά, για να τους προσφέρει μάθηση, στοργή και ξυράφια», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Υπουργός ενώ παράλληλα η εταιρεία ξυριστικών ειδών Gillette ανακοίνωσε πως θα προσφέρει δωρεάν σε 15.000 οικογένειες παιδιών με χνούδι ξυριστικά είδη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.
Τέλος την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης καταδίκασε τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΚΝΕ, κάνοντας ανεπίσημα λόγο για «αήθη πόλεμο του κεφαλαίου και των προτύπων ομορφιάς που αυτό επιβάλει κατά των μουστακιών και της τριχοφυϊας γενικότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...