Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

4 λόγοι να πάτε νωρίτερα στο κρεβάτι απόψε

4 λόγοι να πάτε νωρίτερα στο κρεβάτι απόψε

Κατά κοινή ομολογία, δεν είναι και πολύ εύκολο για μια μαμά να καταφέρει να κοιμάται κάθε μέρα όσο πρέπει. Ωστόσο, έρχονται κάποιες έρευνες να μας υπενθυμίσουν γιατί θα ήταν πολύ καλή ιδέα να συμπεριλάβουμε στην ημερήσια λίστα μας την πολυπόθητη λέξη «ύπνος»
1. Θα διατηρήστε πιο αδύνατες
Πρόσφατες έρευνες έχουν συνδέσει την έλλειψη ύπνου με την παχυσαρκία. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές από τοΠανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, ο λόγος είναι ότι, όσο λιγότερο κοιμάστε το βράδυ, τόσο περισσότερο μειώνονται τις ώρες εκείνες τα επίπεδα της γκρελίνης στον οργανισμό σας, της ορμόνης που ελέγχει την όρεξή σας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως, τα επίπεδά της επανέρχονται απότομα, με αποτέλεσμα να νιώθετε πολύ περισσότερη πείνα.
2. Θα γλιτώσετε από τις ιώσεις
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερες από 7 ώρες κάθε βράδυ, έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να αρπάξουν ένα κρύωμα, συγκριτικά με εκείνους που συμπληρώνουν 8+ ώρες ύπνου. Για όσους πάλι κοιμούνται ακόμα λιγότερο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά: Οι πιθανότητες να αρρωστήσουν εξαπλασιάζονται!  
3. Θα γίνετε «εξυπνότερες»
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, όταν δεν κοιμάστε επαρκώς το βράδυ, οι πρωτεΐνες συσσωρεύονται στον εγκέφαλό σας και το πρωί ξυπνάτε με το λεγόμενο «βαρύ» κεφάλι. Αυτές οι πρωτεΐνες, επίσης, παρεμβαίνουν στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός σας πρόκειται να επεξεργαστεί τις προσλαμβανόμενες πληροφορίες και επηρεάζουν την ικανότητά σας να μάθετε οτιδήποτε την επόμενη μέρα.
4. Θα ενισχύσετε την καρδιά σας
Όσο λιγότερες από τις ενδεδειγμένες ώρες κοιμάστε, τόσο μεγαλύτερο καρδιακό κίνδυνο αντιμετωπίζετε, αναφέρει σχετική έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Οι αϋπνίες σε συνδυασμό με τη μικρή διάρκεια ύπνου αυξάνουν τόσο τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα όσο και τους καρδιακούς παλμούς, τα οποία μπορούν εξίσου να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...