Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Γιατί οι ευσυνείδητοι ζουν περισσότερο.

Τους… ευσυνείδητους φαίνεται πως προτιμά η… μακροζωία, καθώς, παρά το γεγονός ότι «φορτώνονται» πολλές ευθύνες, φαίνεται πως βρίσκουν και το χρόνο να φροντίζουν καλύτερα την υγεία τους και επομένως να ζουν περισσότερο.
Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα μίας νέας έρευνας, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Duke, στη Βόρεια Καρολίνα.

 Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες αξιολόγησαν τα ιατρικά δεδομένα 1.037 ανθρώπων από τη Νέα Ζηλανδία, που ήταν γεννημένοι το διάστημα από τον Απρίλιο του 1972 έως τον Μάρτιο του 1973. Επιπλέον, έλαβαν υπόψη τους στοιχεία που αφορούσαν το εισόδημα, το επίπεδο εκπαίδευσης, το σωματικό βάρος, καθώς και το ιατρικό οικογενειακό ιστορικό
του κάθε υποψηφίου.

 Όπως εξηγούν, σε θέματα υγείας η προσωπικότητα αποδεικνύεται εξίσου σημαντική με το ιατρικό οικογενειακό ιστορικό και το κάπνισμα.

 Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως ο χαρακτήρας καθορίζει, μεταξύ άλλων, το πόσο καλά θα προσέξει κάποιος την υγεία του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

 Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι έντιμοι στην ηλικία των 26 ετών, όταν φτάνουν στα 38, έχουν καλύτερη υγεία σε σχέση με όσους δεν είναι ευσυνείδητοι, αφού είχαν υιοθετήσει πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ήταν περισσότερο εγκρατείς απέναντι σε κακές συνήθειες.

 Αντιθέτως, η πλειοψηφία των «επιπόλαιων» ήταν υπέρβαροι, είχαν υψηλή χοληστερίνη και υπέρταση, υπέφεραν από ασθένειες στα ούλα και γενικότερα εμφάνιζαν περισσότερες φλεγμονές.

 Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα νέα ευρήματα θα βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους να αποφύγουν σοβαρά προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου