Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τι μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τη σεξουαλική απόλαυση!

Τι μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τη σεξουαλική απόλαυση!
Είναι καλό να προσπαθείς συνεχώς να βελτιώνεις και να εμπλουτίζεις τη σεξουαλική σου ζωή έτσι ώστε να αυξάνονται τα ποσοστά της απόλαυσης και της ικανοποίησης. Συχνά χρειάζεται να αναζητήσεις νέους τρόπους προκειμένου να ανακτήσεις το χαμένο ενδιαφέρον για το σεξ ή για να ανανεώσεις τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι. Τα παρακάτω ίσως σου φανούν χρήσιμα!

1. Βεβαιώσου πως ο άντρας που έχεις δίπλα σου ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα και αξίζει το χρόνο σου.

2. Συζήτησε με τον σύντροφό σου πώς νιώθεις κατά τη διάρκεια της σωματικής επαφής σας και εάν θέλεις ό,τι κι εκείνος. Θυμήσου ότι το σεξ είναι σημαντικό να είναι πάντα συναινετικό, όπως και το να εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου. Διασφαλίζοντας πως δεν θα προχωρήσει περισσότερο από όσο θέλεις εκείνη τη στιγμή, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την επαφή.

3. Άδειασε το μυαλό σου από αρνητικές σκέψεις και δείξε πίστη στα δυνατά σου σημεία. Εάν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και έχεις αυτοπεποίθηση θα φαίνεσαι πιο ελκυστική και ποθητή στον σύντροφό σου.

4. Κράτα το στρες σε χαμηλά επίπεδα. Το χρόνιο στρες συνήθως οδηγεί σε μειωμένη επιθυμία για σεξουαλική επαφή. Κυρίως το εργασιακό και το περιβαλλοντικό στρες (π.χ. καθημερινή έκθεση σε μποτιλιαρισμένους δρόμους, συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια κλπ) φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση και κατ’ επέκταση τη σεξουαλική ζωή. Ενσωμάτωσε στο καθημερινό σου πρόγραμμα τεχνικές χαλάρωσης (π.χ. αναπνοές, διαλογισμός), φρόντισε η διατροφή σου να είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μην αμελείς τη φυσική σου κατάσταση.

5. Μην υποτιμάς τον ψυχολογικό παράγοντα. Η σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση έχει να κάνει με αισθήσεις. Φρόντισε, λοιπόν, να τις οξύνεις δημιουργώντας τις κατάλληλες εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Άναψε αρωματικά κεριά, βάλε την αγαπημένη σου χαλαρωτική μουσική (φαίνεται πως ο ήχος μιας γνώριμης μελωδίας διεγείρει μια φυσιολογική αντίδραση βαθιάς χαλάρωσης που με τη σειρά της συντείνει στην ερωτική ικανοποίηση) και βέβαια φρόντισε να απομακρύνεις από το χώρο φωτογραφίες των γονέων ή των παιδιών σου (ο σύντροφός σου μπορεί να νιώσει σαν να «παρακολουθείται»), αλλά και τυχόν στοίβες επαγγελματικών εγγράφων που θα σου θυμίζουν την δουλειά που έχεις φέρει για το σπίτι.

6. Νιώσε άνετα με την εικόνα του σώματός σου. Οι γυναίκες έχουμε την τάση να νιώθουμε ανασφάλεια για τις αναλογίες μας, με αποτέλεσμα η ντροπή και το άγχος να εμποδίζουν την ευχαρίστηση κατά τη σωματική επαφή. Άνοιξε το δρόμο για αυτοπεποίθηση κάνοντας καλή διατροφή και άσκηση μαζί με τον σύντροφό σου. Κάνοντας μαζί του γυμναστική θα αρχίσεις να νιώθεις όλο και πιο άνετα σχετικά με το πώς φαίνεται το σώμα σου.

7. Ανακάλυψε πια «σενάρια» ανάβουν την ερωτική φλόγα ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου. Η σεξουαλική επιθυμία τείνει να σχετίζεται με διαφορετικές φαντασιώσεις για τον καθένα από μας. Πάρε την πρωτοβουλία για ένα παιχνίδι ρόλων και άσε τη συστολή για λίγο στην άκρη.

8. Ανανέωσε τη σχέση σου. Το προγραμματισμένο σεξ δεν είναι απαραίτητα χειρότερο από το αυθόρμητο. Ωστόσο, φρόντισε να μην ξεχνάς να φλερτάρεις με τον σύντροφό σου, ακόμα κι αν είστε χρόνια μαζί. Βγείτε για ένα ποτό και προσποιήσου ότι δεν γνωρίζεστε καλά, διεκδίκησε την προσοχή του και φτάσε τον ενθουσιασμό του στα ύψη!

9. Μην αμελείς την εξωτερική σου εμφάνιση. Μπορεί η άνεση της XL χουζούρικης πιζάμας σου να είναι δελεαστική για σένα, αλλά σίγουρα όχι και για τον σύντροφό σου!

10. Αφέσου στη στιγμή. Προκειμένου να απολαύσεις τις ερωτικές επαφές με τον σύντροφό σου θα πρέπει να αφήσεις -έστω και για λίγο- στην άκρη τον ρόλο της μαμάς, της υπεύθυνης γραφείου, της νοικοκυράς. Βάλε σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες τις δικές σου και του συντρόφου σου.


Θυμήσου πως υπάρχει κάποιος εκεί έξω που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις συμφιλιωμένη με τον εαυτό σου, που θα σε βοηθήσει να δεις πόσο υπέροχος άνθρωπος είσαι και που θα ανεβάσει την ερωτική σου διάθεση στα ύψη! Εάν είσαι με κάποιον που σε υποτιμάει και σε κάνει να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου, σταμάτα να προσπαθείς να τον πείσεις για το αντίθετο και άλλαξε αμέσως σελίδα!

πηγή:tlife.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...