Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Όπου φυσάει ο… άνεμος «Το Ποτάμι»




«Το Ποτάμι» δεν θα «κατεβάσει» κανέναν υποψήφιο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του νέου κόμματος.

«Κυβέρνηση είκοσι ανθρώπων», χωρίς αναπληρωτές υπουργούς αλλά με μόνιμους υφυπουργούς Παιδείας και φορολογίας, καθώς και κάλπες κάθε τέσσερα χρόνια βάσει γερμανικού μοντέλου, προτείνει «Το Ποτάμι», σύμφωνα με τις θέσεις του νέου πολιτικού φορέα τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Το Ποτάμι» δεν θα στηρίξει υποψήφιους στις αυτοδιοκητικές εκλογές.

Ειδικότερα, οι προτάσεις του νεοσύστατου κόμματος περιλαμβάνουν:

-Σύστημα διακυβέρνησης με ολιγομελείς κυβερνήσεις το πολύ 20 υπουργών, με ταυτόχρονη κατάργηση θέσεων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών.

-Τα υπουργεία να καλύπτουν συγκεκριμένους τομείς και όχι τις φιλοδοξίες υπουργών και κομματικής ιεραρχίας.

-Εθνικές εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.

-Η χώρα να χωριστεί σε πολλές μονοεδρικές περιφέρειες και οι πολίτες να μπορούν να ψηφίζουν το κόμμα τους, αλλά και τον τοπικό υποψήφιο, ανεξαρτήτως κόμματος που θεωρούν ότι τους αντιπροσωπεύει. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ελληνική παραλλαγή του γερμανικού συστήματος με τις διπλές κάλπες.

-Διεκδίκηση κατοχικού δανείου και αποζημιώσεων/αντισταθμιστικά μέτρα για θύματα ή μαρτυρικές κοινότητες.

-Επαναπατρισμός συγκεκριμένων κλεμμένων αρχαιοτήτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...