Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ξεφεύγοντας από τη λογική πού και πού

πραγματικότητα
Γιατί το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη; 
Κάθε ανθρώπινο ον χρειάζεται τη δική του μερίδα κοινοτοπίας σαν αντίδοτο στη σοβαρότητα των ημερών. Ορισμένοι καταφεύγουν στα αθλητικά προγράμματα που μιλάνε για μεταγραφές οι οποίες δε θα πραγματοποιηθούν ποτέ, άλλοι στα πονήματα του ροζ τύπου ή στην παρακολούθηση εξωγήινων διαστημόπλοιων πάνω από κάποιο θέρετρο στις Μπαχάμες. Όλες αυτές οι ιστορίες και οι ανούσιες ενασχολήσεις έχουν κάποιο νόημα.
Είναι καλό να ξεφεύγουμε πότε πότε από τη σοβαρότητα και την κοινή λογική. Είναι υγιές να διακόπτουμε για μια μέρα τις καταστροφολογικές ειδήσεις και να αφιερωνόμαστε σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη φαντασία ή το απλό κουτσομπολιό, πράγματα που πραγματικά δίνουν χρώμα σ΄ένα βαρετό κυριακάτικο απόγευμα. Μας συναρπάζει να μιλάμε, πολύ περισσότερο αν το κάνουμε χωρίς να κουβαλάμε συνεχώς ένα τσουβάλι με πέτρες. Γι΄ αυτό χειροκροτάμε τις ατάκες και τις τούρτες που τρώνε στα μούτρα οι ηθοποιοί στις βουβές ταινίες. Όλα αυτά μας βοηθούν κατά ένα περίεργο τρόπο να ανακουφιστούμε από τη συναισθηματική φόρτιση που μας δημιουργούν τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις. Μας βοηθούν να ξεχαστούμε και να χαλαρώσουμε. Κάτι που έχουμε πολύ ανάγκη στις μέρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...