Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

χειροποίητα κεριά στη Βέροια


Βρεθήκαμε για καφεδάκι στο σπίτι των φίλων μας Ντίνου και Χριστίνας πριν από λίγες μέρες για να γνωρίσουμε το μικρό εργαστήριο κηροποιείας που έχουν δημιουργήσει. Ένα εργαστήριο που στήθηκε με μεράκι για να ικανοποιήσει την ανάγκη τους  για δημιουργία.
Κουβεντιάσαμε για την απόφαση τους να ασχοληθούν με την δημιουργία διακοσμητικών κεριών, αλλά και για τις μελλοντικές τους βλέψεις όσων αφορά την ενασχόληση τους με το αντικείμενο. Ο αρκετός ελεύθερος χρόνος, αφού ο Ντίνος ήταν άνεργος εκείνο το διάστημα, ήταν σύμμαχος στην απόπειρα τους αυτή.
Όλα ξεκίνησαν, όπως μας διηγούνται ο Ντίνος και η Χριστίνα, έπειτα από ένα ταξίδι στην Ρώμη και την επίσκεψη τους σε ένα κατάστημα με είδη διακόσμησης. Η απόφαση για ενασχόληση με κάποιο χόμπι ήταν ειλημμένη, ωστόσο τα διακοσμητικά κεριά του συγκεκριμένου μαγαζιού έδωσαν την οριστική ιδέα.
Χωρίς να χάσουν καιρό, αρχές Ιουνίου άρχισαν να οργανώνουν το μικρό τους εργαστήρι με τα απολύτως απαραίτητα. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποίησαν από την αρχή ήταν η παραφίνη και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα με μόνη αλλαγή αυτή του προμηθευτή. Από εκεί και πέρα… το μόνο που έβαλαν είναι η φαντασία!
Δεν παρακολούθησαν κανενός  είδος σεμινάρια, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να πειραματίζονται με αυτοσχέδια καλούπια προσπαθώντας για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές δοκιμάζοντας το ίδιο σχέδιο κεριού δύο και τρεις φορές. Όσο περνούσε ο καιρός τα αποτελέσματα ήταν όλο και καλύτερα και πιο κοντά σε επαγγελματικά πρότυπα.
Η επόμενη σκέψη του Ντίνου και της Χριστίνας ήταν πως θα μπορούσαν να δούνε πιο επαγγελματικά την όλη τους δραστηριότητα και γιατί όχι να αποκομίσουν και οικονομικά οφέλη. Το να ανοίξουν δικό τους κατάστημα με είδη κηροποιείας μόνοι τους, όπως και η συνεργασία τους με άλλους εργοτέχνες πέρασε σαν σκέψη από το μυαλό τους. Τα έξοδα της όλης απόπειρας στην πρώτη περίπτωση και η δυσκολία στο να συνεταιριστείς με άλλους ήταν αποτρεπτικοί παράγοντες.
Έτσι προσπάθησαν να προωθήσουν την δουλειά τους μέσω των social media, κυρίως μέσω της σελίδας τους στο Facebook: ώστε να προσελκύσουν ανθρώπους να δούνε την δουλειά τους και γιατί όχι να συνεργαστούνε μαζί τους. Στην σελίδα αυτή μπορεί οποιοσδήποτε να ρθει σε επαφή μαζί τους, να ανταλλάξει ιδέες ή να ζητήσει συμβουλές για το πως δημιουργούνται τα κεριά.
Όπως μας τόνισαν ο μεγάλος «αντίπαλος» κάθε τέτοιας απόπειρας είναι οι μεγαλοεταιρείες που έχουν την δυνατότητα να παράγουν μεγάλες ποσότητες σε χαμηλές τιμές, ασχέτως αν το αποτέλεσμα είναι κατώτερο ποιοτικά. Άλλωστε ο περισσότερος κόσμος πλέον ψάχνει να βρει πρωτίστως το οικονομικό και μετέπειτα το ποιοτικό.
Ο Ντίνος και η Χριστίνα ωστόσο δεν το βάζουν κάτω και έχουν σκοπό να συνεχίσουν την ενασχόληση τους με τα κεριά, αφού πρωτίστως με αυτό τον τρόπο καλύπτουν την ανάγκη τους για δημιουργία. Όπως μας εξομολογούνται με μια φωνή, είναι το απίστευτο συναίσθημα χαράς κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα κερί και το αποτέλεσμα είναι όπως ακριβώς το ήθελαν.
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω email ή κάνοντας like στη σελίδα τους στο Facebook. Δε ξέρω για εσάς, εμείς πάντως κάναμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...