Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τελικά βάζουμε μυαλό όσο μεγαλώνουμε;

zwi
Δυστυχώς, η φύση, η κοινωνία, δεν ξέρουμε ποιος αλλά η γνώση έρχεται με τον καιρό. Πρώτα παθαίνεις και μετά μαθαίνεις. 
Επειδή όμως εμείς μάθαμε, αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε μήπως και προλάβουμε τίποτα. Όταν είσαι μικρός νομίζεις πως θα μείνεις έτσι για πάντα. Αφήνεις τον εαυτό σου στη ψευδαίσθηση αυτή και τελικά δεν κάνεις focus στις σωστές εμπειρίες.
  1. Μη φοβηθείτε να κάνετε λάθη. Μην έχετε το «σύνδρομο της καλής μαθήτριας». Μας έχει μείνει το κατάλοιπο αυτό απ΄τις πανελλήνιες μάλλον. Θα πρέπει να το αποβάλλετε το συντομότερο δυνατόν. Ζήστε τη ζωή και κάντε όσα πιο πολλά λάθη μπορείτε. Μόνο έτσι θα γεμίσετε εμπειρίες και μάθετε.
  2. Οι φίλοι είναι σημαντικοί: Όσο μεγαλώνετε γίνονται η οικογένεια σας. Δένεστε περισσότερο γιατί όσο κοινωνικός κι αν είσαι, όσο καινούριους ανθρώπους γνωρίζεις, πραγματικούς φίλους σπάνια βρίσκεις.
  3. Διαβάστε, πηγαίνετε σε εκθέσεις, φεστιβάλ, μπιενάλε, συναυλίες: Η έμπνευση κρύβεται σε περίεργα μέρη, όσο πιο πολύ εκτίθεστε σ’αυτά τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να ανακαλύψετε κάτι.
  4. Μην παιδεύεστε να ξεπεράσετε ανθρώπους και καταστάσεις: Κοιτάξτε τη ζωή σας και βρείτε διεξόδους. Οι πληγές θέλουν καιρό για να επουλωθούν. Όσο για τα σημάδια τους είναι χρήσιμα για να θυμάστε τι να αποφεύγετε.
  5. Ταξιδέψτε. Όσο πιο πολύ μπορείτε. Είναι δύσκολο λόγω οικονομικής κρίσης αλλά πάντα υπάρχουν ευκαιρίες. Ένας φίλος που σπουδάζει, ένας γνωστός, ένα θαρραλέος φίλος που έχει όρεξη για περιπέτεια και σας προτείνει το γύρο της Ευρώπης με τρένο. Μπορείτε επίσης να μείνετε σε hostel ή ακόμη και να κάνετε ανταλλαγή σπιτιού, το όποιο είναι μόδα και στην Ελλάδα τελευταία.
  6. Ξενυχτήστε. Γυρίστε ξημερώματα στο σπίτι σας. Αν δεν το κάνετε τώρα πότε θα το κάνετε;
  7. Μην μαγνητίζετε την μιζέρια. Αποβάλλετε τη συνήθεια να το παίζετε ο ψυχολόγος της παρέας. Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει τα δικά του ζόρια, εσείς γιατί θέλετε να τα υιοθετήσετε; Δεν σας φτάνουν τα δικά σας;
  8. Μην μετανιώνετε. Μπορεί να βιώνετε αυτό το απαίσιο συναίσθημα που σας δένει το στομάχι κόμπο αλλά ότι έγινε-έγινε, πάμε παρακάτω.
  9. Χορέψτε. Να χορεύετε πολύ.
  10. Μην αφήσετε πότε κανένα να αμφισβητήσει την μοναδικότητά σας.
  11. Ερωτευτείτε με τρέλα. Και μετά όσο πιο πάτο φτάσετε τόσο το καλύτερο. Μην το φοβάστε. Θυμάστε το τραγούδι που λέει «ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό…» ακριβώς αυτό. Μαθαίνετε τον εαυτό σας και καταφέρνετε να γίνετε πιο δυνατοί. 
  12. Γελάστε, όσο πιο πολύ και όσο πιο δυνατά μπορείτε.
  13. Προσοχή, μείνετε μακριά από ανθρώπους που κουτσομπολεύουν και είναι γνώστες γι΄όλα. Έχουν τόση αρνητική ενέργεια που σας ροφούν τη δική σας σαν βαμπίρ.
  14. Αγωνιστείτε για όσα θέλετε. Μην περιμένετε να σας χαριστούν. 
  15. Διεκδικήστε αυτά που σας αξίζουν.
  16. Να μην είστε βιαστικοί. Απολαύστε την κάθε στιγμή στη ζωή σας.
  17. Φροντίστε το σώμα σας τώρα που μπορείτε. Αφήστε το κάπνισμα είναι πλέον démodé. Δεν μπορείτε να καταλάβετε το κακό που κάνει στον οργανισμό σας.
  18. Μην φοβάστε τα συναισθήματά σας. Μιλήστε γι΄αυτά. Επικοινωνήστε τα. Εκφράστε τα. Οι άλλοι δεν γνωρίζουν τις σκέψεις σας αν δεν τους τις πείτε.
  19. Όταν κοντεύετε τα 30 δείξτε ψυχραιμία και ξεκινήστε να ψάχνετε έναν καλό πλαστικό.
 Χαρείτε την κάθε ώρα, μέρα, τη ζωή σας. Δεν θα είμαστε για πάντα εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...