Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Αγαπάς τον εαυτό σου;

ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Είναι απόλυτα αναγκαίο να αγαπάει κανείς τον εαυτό του. 
Μπορείς να μείνεις για λίγο μόνος σου, να σκεφτείς και να νιώσεις εντάξει με τον εαυτό σου; Όσο συμφιλιωμένος και αν είσαι με τον εαυτό σου υπάρχουν 5 βήματα που μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σου.
  • Ζήσε για σένα και όχι για τους άλλους: Τα άτομα που δεν ξέρουν να αγαπούν τον εαυτό τους, συνεχώς στρέφουν την προσοχή τους στους άλλους και περιμένουν μια επιβεβαίωση. Η ιδέα της απόρριψης μπορεί να τους κάνει να υποφέρουν, έτσι προσπαθούν να ζήσουν την ζωή τους με τα θέλω των άλλων, ξεχνώντας τα δικά τους. Για να σπάσει κάποιος την εθιστική αυτή δυναμική, πρέπει να αποδεχτεί ότι δεν γίνεται να τους ικανοποιεί όλους, επαναφέροντας στο προσκήνιο και τις δικές του ανάγκες.
  • Αποφυγή συγκρίσεων: Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Έχει τα δικά του προτερήματα και ελλατώματα. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε συγκρίσεις μ” άλλους ανθρώπους, εστιάστε στον εαυτό σας και στις δικές σας δυνατότητες.
  • Μην αναζητάς την τελειότητα: Η τελειότητα δεν υπάρχει, όποτε μην κοιτάς ούτε στους άλλους αλλά ούτε και στον εαυτό σου. Αυτό που υπάρχει είναι ένα απέραντο περιθώριο για βελτίωση.
  • Συγχώρα στον εαυτό σου τα λάθη: Είναι ωραίο πράγμα τα λάθη. Μην χάνετε τον χρόνο σας σκεπτόμενοι τι δεν έπρεπε να έχει γίνει, αλλά μάθετε από αυτά, ώστε στο μέλλον να μην τα επαναλάβετε.
  • Η ανάλυση: Και άμα δεν είχα κάνει εκείνο έτσι τότε, τώρα θα ήμουν αλλιώς. Η ζωή προχώρα μην την ψάχνεις πίσω αναλύοντας πράγματα που έχουν γίνει. Ενέργησε, η κίνηση είναι ζωή και επομένως εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...