Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τι ρόλο παίζουν οι αισθήσεις στη ζωή μας;

aisthiseis
Μπορείτε να επιτύχετε ισορροπία στον τρόπο που τις χρησιμοποιείτε;
Οι 5 αισθήσεις μάς δόθηκαν για να τις τρέφουμε με όμορφες και ευχάριστες εμπειρίες. Ωστόσο, οι πιο πολλοί ευνοούν περισσότερο ορισμένες αισθήσεις σε βάρος άλλων. Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που προτιμούν να ακούν μουσική κλείνοντας τα μάτια τους. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που λατρεύουν τα βιβλία, διαβάζουν με τις ώρες αγνοώντας πως υπάρχουν κι άλλες τέχνες που θα μπορούσαν να αγγίξουν τη ψυχή τους. Από την άλλη υπάρχουν οι φανατικοί της ζωγραφικής. Όσοι ζωγραφίζουν βλέπουν τον κόσμο στον καμβά τους. Οι γευσιγνώστες από την άλλη προτιμούν να δοκιμάζουν υπέροχες γεύσεις.
Για να μάθει κανείς τις αισθήσεις τους, θα πρέπει να μελετήσει ποια είναι αυτή που τον ηρεμεί και έτσι την αναπτύσσει περισσότερο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τις υπόλοιπες, προκειμένου να φέρει την ισορροπία. Για να καταλάβετε καλύτερα τη σκέψη αυτή, σας παραθέτουμε μια συμβουλή του  λόγιου και ταξιδευτή,Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, που μιλά για τη δική του συνταγή ευτυχίας:
«Πρέπει ν΄ακούει κανείς κάθε μέρα ένα τραγουδάκι, να διαβάζει λίγη καλή ποίηση και να βλέπει έναν όμορφο πίνακα. Έτσι, οι εγκόσμιες σκοτούρες δε θα εξαλείψουν την αίσθηση της ομορφιάς που στάλαξε ο Θεός μέσα στην ανθρώπινη ψυχή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...