Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Οι single γονείς και οι νέοι σύντροφοι

single goneis
Ένας άτυχος γάμος ή ένα περιστατικό, που σας οδήγησαν να είστε single γονιός, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παραιτηθείτε από την προσωπική σας ζωή. Μπορείτε να βρείτε ένα νέο σύντροφο. Το θέμα είναι να το χειριστείτε σωστά με τα παιδιά σας.
Τα μικρά σας θα πρέπει να νιώσουν ασφάλεια. Η παρουσία ενός νέου προσώπου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη ψυχολογία του παιδιού σας. Θα πρέπει να μιλήσετε μαζί τους και πρωτίστως να ακούσετε προσεχτικά τις ανησυχίες τους. Επίσης, θα πρέπει να έχετε την προσοχή σας αν το παιδί σας παρουσιάσει αλλαγές στη συμπεριφορά του. Για παράδειγμα, μπορεί η παρουσία του νέου σας συντρόφου να του προκαλέσει άγχος και αγωνία, εκδηλώνοντας συμπτώματα όπως διαταραχή ύπνου, διατροφής, επιθετικότητα, απομόνωση κ.α
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσετε τα συμπτώματα αυτά ή να τιμωρήσετε το παιδί για μια μη επιθυμητή συμπεριφορά του. Αντιθέτως, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και να μπείτε στη θέση του, ώστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που το τρομάζει και το προβληματίζει.
Τα παιδιά έχουν την τάση να παρερμηνεύουν τα γεγονότα και να παίρνουν τα πράγματα προσωπικά. Υπάρχει περίπτωση το μικρό σας να νομίζει πώς ο νέος σύντροφος έχει έρθει ως αντικαταστάτης του γονιού που απουσιάζει από τη single οικογένεια. Ακόμα, αν η σχέση του παιδιού με το νέο σύντροφό σας είναι καλή, πιθανότατα να νιώθει ανησυχία και φόβο μήπως σας εγκαταλείψει. Όταν βιώνουν ένα χωρισμό, συχνά πιστεύουν πως εκείνα είναι η αιτία. Κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από την αρχή. Επίσης, καλό είναι στην αρχή μέχρι να σιγουρευτείτε για την προσωπική σας ζωή πριν γνωστοποιήσετε τη σχέση σας στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...