Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

VW eco up! και με φυσικό αέριο



Του Σπύρου Ρέκκα

Tο πιο οικονομικό καύσιμο για το αυτοκίνητο, με τα σημερινά δεδομένα τιμολόγησης της ΔΕΠΑ, είναι το φυσικό αέριο. 

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα δώρα της φύσης, γιατί εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του κινητήρα και επιπλέον περιορίζει σημαντικά την έκλυση επικίνδυνων ρύπων στο περιβάλλον. 

Επίσης, έχει καλύτερα χαρακτηριστικά καύσης και απόδοσης από το υγραέριο, ενώ τα σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισής του εγγυώνται την ασφαλή χρήση ακόμη και από μικρά αυτοκίνητα. 

Η Kosmocar VW ξεκίνησε τη διάθεση του eco up! διπλού καύσιμου (βενζίνη και φυσικό αέριο). 

Ο κινητήρας

Εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 CNG BlueMotion Technology 68 ίππων. Κατανάλωση 2,9 κιλά φυσικού αερίου/100 χλμ., εκπομπές CO2 79 γραμ./χλμ.

Με τη σημερινή τιμή του φυσικού αερίου 0,97 ευρώ/κιλό, το γερμανικό μίνι απαιτεί μόλις 2,8 ευρώ για να καλύψει 100 χλμ.

Η Kosmocar VW, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη ΔΕΠΑ, το ονόμασε eco up! by FISIKON. Οι τιμές καθορίστηκαν στα 12.640 ευρώ το 3θυρο και 13.020 ευρώ το 5θυρο.
 
Η ΔΕΠΑ επιδοτεί (για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων) κάθε αυτοκίνητο με 2.190 ευρώ (ισχύει για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων), οπότε, οι τιμές διαμορφώνονται στα 10.450 ευρώ και 10.830 ευρώ, αντίστοιχα. 

Λειτουργούν μόνο τρία πρατήρια φυσικού αερίου (Ανθούσα, Νέα Ερυθραία και Θεσσαλονίκη - Πυλαία). 

Μέχρι το Πάσχα θα προστεθούν αλλά δύο, στη Λάρισα και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο τέλος του 2014, στόχος είναι να λειτουργούν συνολικά 10 πρατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...