Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;

anapnoes.gr : y1pUe4n2pZAqm8LG6aGBQy 1g6FxcA6DWnBZUWVqXHosa X3jDZDOMrM 3MEF3eTPBfbOZeO8pKpE0 Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
Η ευτυχία δεν είναι ένας μακρινός στόχος, αλλά ακόμα μια από τις πολλές επιλογές που καλούμαστε όλοι να πάρουμε σε καθημερινή βάση στη ζωή μας. Ο τρόπος ζωής που επιλέγουμε, οι αποφάσεις που λαμβάνουμε και ο τρόπος που διαλέγουμε να βλέπουμε τον κόσμο, μας κάνει λιγότερο ή περισσότερο ευτυχισμένους.
anapnoes.gr : lupimeni Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
Η ευτυχία, λοιπόν, δεν είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό και η δυστυχία δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται. Όταν νιώθετε πως έχετε χάσει το χαμόγελό σας, μην περιμένετε να έρθει μόνο του ένα πρωί, αλλά προσπαθήστε οι ίδιοι να το επαναφέρετε στα χείλη σας και θα δείτε πως τελικά είναι όλα θέμα επιλογής. Ακόμα και η διάθεσή σας.
Τις περιόδους λοιπόν, που νιώθετε πως κάτι δεν πάει καλά, δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα και ίσως διαπιστώσετε πως τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο.
1. Κάντε ένα διάλειμμα
Ένα από τα πρώτα πράγματα που συστήνεται να κάνετε όταν νιώθετε πως δεν διάγετε μια ευτυχισμένη ζωή είναι να πατήσετε το pause και να κάνετε ένα διάλειμμα. Σε κάθε στιγμή της ζωής μας η πνευματική μας υγεία και διαύγεια είναι πρωτίστης σημασίας, γι’ αυτό όταν δεν νιώθετε καλά, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ανακτήσει τις δυνάμεις του, επικεντρωθείτε σε εσάς και μην αποσπάστε από εξωγενείς παράγοντες.
2. Σταματήστε ό,τι είναι αυτό που σας κάνει δυστυχείς
Μπορεί να είναι εύκολο στα λόγια και αδιανόητο στην πράξη, αλλά έτσι πρέπει να γίνει, αν  θέλετε να βρείτε πάλι το χαμόγελό σας. Ξεκόψτε από τα άτομα που σας χαλάνε τη διάθεση, παραιτηθείτε από τη δουλειά που σας κάνει όλο και πιο δυστυχισμένους και μόλις νιώσετε καλύτερα θα νιώσετε και πιο δυνατοί να ανταπεξέλθετε στις προκλήσεις της ζωής.

anapnoes.gr : filoi Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
3. Περάστε χρόνο με όσους σας κάνουν καλό
Όταν η διάθεσή σας είναι στα τάρταρα, αποζητάτε γύρω σας άτομα που εμπιστεύεστε και θα καταφέρουν να σας κάνουν να ξεχαστείτε και να χαλαρώσετε. Όταν κάποιος καταφέρει να σας φτιάξει τη διάθεση και να δείτε τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα, τότε βρίσκετε και την ενέργεια να καταπολεμήσετε όσα σας ρίχνουν την ψυχολογία τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.
4. Δείτε μια κωμωδία
Μην υποτιμάτε την αξία ενός κωμικού ηθοποιού και μιας αστείας ταινίας, γιατί όταν όλα τα σοβαρά προβλήματα έχουν κατακλύσει τις σκέψεις σας είναι η αφορμή που πραγματικά μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας κάνει να γελάσετε, ακόμα και αν πρόκειται για το πεπερασμένο των 90 λεπτών που διαρκεί η ταινία. Μην ξεχνάτε πως ακόμα και ένα βεβιασμένο χαμόγελο έχει θετικές επιδράσεις στην ψυχολογία μας.

anapnoes.gr : gunaika grafeio Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
5. Αποστασιοποιηθείτε
Εάν η κατάσταση που βρίσκεστε και οι συνθήκες της ζωής σας δεν σας ευχαριστούν, κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε ποιες είναι οι λάθος επιλογές σας και βρείτε το κουράγιο να τις αλλάξετε, ώστε να βρείτε το χαμένο νόημα στη ζωή σας. Ίσως να χρειαστούν ριζικές αλλαγές, ίσως και όχι, σε κάθε περίπτωση αξίζει να δοκιμάστε όλα τα πιθανά σενάρια, για να βρείτε πάλι τη διάθεση και το χαμόγελό σας.
6. Ονειροπολήστε
Μην πιέζετε τον εαυτό σας να συγκεντρωθεί όταν απλά αδυνατεί. Κάντε ένα διάλειμμα από την πραγματικότητα και αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί σε τόπους και καταστάσεις που θέλετε να ζήσετε και θα νιώσετε αμέσως καλύτερα. Εκτός από το σώμα, έτσι και το μυαλό χρειάζεται το διάλειμμα του από τη δουλειά και τις υποχρεώσεις.

anapnoes.gr : eutuxia Πώς θα πάψετε να είστε δυστυχείς;
7. Κάντε τους άλλους ευτυχισμένους
Αν δεν μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας να γελάσει, προσπαθήστε να κάνετε τους άλλους και θα διαπιστώσετε πως αυτό έχει άμεση επίδραση και στη δική σας διάθεση. Αν δεν μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας, προσφέρετε στους άλλους και να είστε σίγουροι πως η καλή ενέργεια θα επιστρέψει σε εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...