Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πρώτη με διαφορά η Ελλάδα σε υπέρβαρα παιδιά

Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν επωφελούνται από τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, καθώς έρχονται πρώτοι στην παιδική παχυσαρκία ξεπερνώντας ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ, 44% των αγοριών και 38% των κοριτσιών ηλικίας 5-17 ετών στην Ελλάδα, είναι υπέρβαρα (στα ποσοστά περιλαμβάνονται και τα παχύσαρκα παιδιά). Δεύτερη στον κατάλογο με τα πιο υπέρβαρα παιδιά είναι η Ιταλία.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η παχυσαρκία έχει εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο τα τελευταία πέντε χρόνια αν και τα ποσοστά αυξάνονται με βραδύτερο ρυθμό από πριν. Η οικονομική κρίση έχει συμβάλλει κι αυτή στην εξάπλωση της παχυσαρκίας καθώς παρατηρείται ότι τα πιο φτωχά νοικοκυριά συνηθίζουν να αγοράζουν φαγητά με εύκολη ενέργεια και πολλές θερμίδες, που είναι πιο φθηνά όπως πατάτες ή ζυμαρικά.
«Η οικονομική κρίση μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της παχυσαρκίας, αλλά οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Michele Cecchini υπεύθυνη για θέματα υγείας στον ΟΟΣΑ.
Ακολουθεί αναλυτικά όλο το διάγραμμα:

n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...