Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Μπορεί μια οικονομολόγος να δώσει συμβουλές για το σωστό "ταίρι"

Μπορεί μια οικονομολόγος να δώσει συμβουλές για το σωστό "ταίρι"

H μέρα των ερωτευμένων πέρασε (αισίως και φέτος). Οι παρακάτω συμβουλές ανήκουν στη Rebekka Grun, η οποία είναι κάτοχος PhD στα οικονομικά και εργάζεται ως διευθύντρια του τμήματος οικονομικών σε μεγάλη διεθνή εταιρία. Έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στη συμβουλευτική τόσο σε προσωπικό όσο και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο. Όσα γράφει τα αφιερώνει στους μη δεσμευμένους και καταρρίπτει (πανηγυρικά!) μερικούς μύθους.

1. Θα (τον/την) βρεις όταν σταματήσεις να ψάχνεις. Δεν ισχύει ! Κάθε άλλο, καλό θα ήταν να ψάχνετε συνεχώς και προσεκτικά. Αρχικά αποφασίστε τι ψάχνετε και μετά αναζητήστε "το" στα σωστά μέρη (π.χ. οι άντρες ενδιαφέρονται για αυτοκίνητα, ποδόσφαιρο και αθλητισμό γενικότερα, υπολογιστές, ταχύπλοα σκάφη και ό,τι έχει να κάνει με την ταχύτητα, οι γυναίκες για τις τέχνες, φιλανθρωπικές δραστηριότητες, yoga, zumba). Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι πολύ σημαντικό προτού ξεκινήσετε την αναζήτηση να κάνετε μια λίστα 3-8 κριτηρίων που πρέπει να πληροί το προς εύρεση άτομο [π.χ. θέλει παιδιά, έχει μια σταθερή δουλειά, δεν είναι κοντό(ς)].

Couples-love
2. Δεν μπορείτε να βρείτε την ευτυχία σε μια σχέση αν πρώτα δεν τα βρείτε με τον εαυτό σας. Εν μέρει αληθεύει, από την άλλη βέβαια υπάρχουν και πολλοί αδέσμευτοι που είναι πολύ ευχαριστημένοι όπως είναι. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι να καθορίσετε τι θα σας κάνει ευτυχισμένους μέσα σε μια σχέση προτού φτάσετε εκεί. Οι άνθρωποι συχνά αναζητούν διαφορετικά πράγματα οπότε ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς.

3. Είστε ακόμη νέοι, ο χρόνος είναι με το μέρος σας. Οπότε λοιπόν χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο. Δεν θα χρειαστεί αιώνες για να βρείτε το σωστό άτομο. Κάνοντας περίπου 12 απόπειρες/δοκιμές το πιθανότερο να έχετε αποτέλεσμα.

4. Αξίζετε κάποιον που θα σας προσφέρει τα πάντα. Τι σημαίνει "τα πάντα"; Ξεκαθαρίστε μέσα σας τι θέλετε, κάντε και μια λίστα και υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα βγείτε τρίτη φορά με κάποιον που δεν ανταποκρίνετε στη λίστα.

5. Ψάχνετε σε λάθος μέρη. Το "μέρος" δεν είναι ποτέ λάθος. Εκείνο που έχει σημασία είναι τα ποσοστά παρουσίας του αντίθετου φύλου. Οπότε αν είστε άντρας μη συχνάζετε σε μέρη όπου πλειοψηφούν οι άντρες και το αντίστροφο για τις γυναίκες.Online-Dating

6. Δοκιμάστε το online ραντεβού. Αυτό μας βρίσκει σύμφωνους! Οι παραδοσιακοί τρόποι (προξενήτρες...) ίσως γνωρίζουν πιο σημαντικές λεπτομέρειες από τα διαδικτυακά sites αλλά υπάρχουν και κάποια που συμπεριλαμβάνουν στοιχεία σημαντικά για την αποτελεσματική αναζήτηση.

7. Είστε πολύ δύσκολοι. Κι όμως...όταν τελικά βρείτε το άλλο σας μισό θα νιώθετε πολύ ικανοποιημένοι που υπήρξατε δύσκολοι και δεν συμβιβαστήκατε!!

8. Δεν συμβιβάζεστε. (βλ. 7).

9. Πρέπει να βγαίνετε συχνότερα. Να βγαίνετε πού; Μάλλον είναι σημαντικότερο να κάνετε πράγματα μαζί με άλλους, να μπείτε σε ομάδες όπου οι συμμετέχοντες έχουν ανάλογα πιστεύω με τα δικά σας και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να βρείτε πρόσωπα που πλησιάζουν στα κριτήριά σας. 

10. Αρραβωνιάζομαι! Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά σκεφτείτε ότι πρόκειται να αρραβωνιαστείτε σε μερικούς μήνες και δεν θα έχετε ποτέ ξανά τον απόλυτο έλεγχο του χρόνου σας. Γι' αυτό απολαύστε το! Φαντάζεστε πόσο θα σας κάνει να εκμεταλλευτείτε τους τελευταίους μήνες ως αδεσμεύτοι; Όλοι όσοι είναι πλέον σε σχέση θα ήθελαν να έχουν περάσει την περίοδο που δεν είχαν σχέση πιο ήρεμα. 



Μετάφραση /Επιμέλεια κειμένου : Λία Μαλλίδου

Thessaloniki Arts and Culture  http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...