Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Mπορεί η όσφρηση σου να επηρεάσει τις...επιδόσεις σου στο σεξ;

Mπορεί η όσφρηση σου να επηρεάσει τις...επιδόσεις σου στο σεξ;
Πως συνδέεται η αίσθηση της μυρωδιάς με τη σεξουαλική σου ζωή;
Η όσφρηση είναι μια από τις δυνατότερες και σημαντικότερες αισθήσεις μας! Μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, προκαλώντας άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα συναισθήματα.

Μάλιστα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν έχεις μειωμένη όσφρηση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις και μειωμένη ερωτική διάθεση…

Πώς συνδέεται η… μύτη σου με τη σεξουαλική σου ζωή;

Όπως δηλώνουν οι ειδικοί, η όσφρηση αποτελεί ένα ακόμα μέσο επικοινωνίας μεταξύ δύο ερωτικών συντρόφων και έχει καταλυτική σημασία στο να έρθουν δύο άτομα σε σεξουαλική επαφή!

Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι η επιλογή του ερωτικού συντρόφου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την όσφρηση και εξηγείται επιστημονικά : «Μας ελκύουν οι άνθρωποι που διαθέτουν διαφορετικά ανοσογονίδια από εμάς – ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει να περάσουμε την ποικιλία των γονιδίων στους απογόνους μας. Η μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτά τα γονίδια της ανοσοαπόκρισης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...