Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

10ήμερες οικογενειακές διακοπές με 300€ !

Αυτές είναι διακοπές! Φρέντο κάθε πρωί, άραγμα στην παραλία μέχρι το απόγευμα και μετά βόλτες, μουσική, σινεμά και bbq κάθε βράδυ. Ολα τα παραπάνω με σχεδόν μηδενικό κόστος
Αυτές είναι διακοπές! Εσπρεσσάκι ή καπουτσίνο φρέντο κάθε πρωί, άραγμα στην παραλία με τις ώρες μέχρι το απόγευμα και μετά βόλτες, μουσική, σινεμά και bbq κάθε βράδυ. Και το κυριότερο; Ολα τα παραπάνω με σχεδόν μηδενικό κόστος για όλη την οικογένεια.
Μπαίνοντας για τα καλά στο καλοκαίρι, έχετε ήδη διαβάσει στο theTOC.gr το πως θα περάσετε ένα οικονομικό καλοκαίρι. Σήμερα θα διαβάσετε και το πως θα καταφέρετε να το κάνετε παράλληλα, και απόλυτα διασκεδαστικό.
Εχοντας λοιπόν κλείσει το εξαιρετικά φθηνό δωμάτιο ή την πολύ οικονομική βίλα για όλη την οικογένεια για τα οποία γράψαμε πριν μερικές εβδομάδες, φτάνετε στον πολυπόθητο προορισμό.
Πρόβλημα 1ο Πρωινό/Καφές
Κόστος: 360 ευρώ/10 ημέρες
Ξυπνάτε και όλη η οικογένεια κατευθύνεται προς την κοντινή καφετέρια για τον απαραίτητο καπουτσίνο η εσπρέσσο, χυμό για τα παιδιά και τοστάκι ή ομελετίτσα. Μετά αγοράζετε και άλλους δύο καφέδες για τους ενηλίκους στην παραλία. Ολα τα παραπάνω κοστίζουν τουλάχιστον 360 ευρώ για 10 ημέρες.
Λύση: 80 ευρώ/10 ημέρες
Αγοράζετε οποιαδήποτε καφετιέρα εσπρέσο ή καπουτσίνο με μερίδες (από 48 ευρώ) την συνδέετε σε πρίζα στο δωμάτιο και έχετε ανά πάσα στιγμή καφέ με κόστος 35 λεπτά ανά καφέ αντί 3 ευρώ στην καφετέρια.
Αγοράζετε -αν δεν έχετε- και μία τοστιέρα (από 9 ευρώ) και με συνολικό κόστος αναλώσιμων για όλο το δεκαήμερο μόλις 15 ευρώ, έχετε όσα τοστάκια θέλετε.
Στο τέλος σας μένουν και οι δύο συσκευές!
Πρόβλημα 2ο Παραλία/ομπρέλες
Κόστος 100-150ευρώ/10 ημέρες
Δύο ενήλικες και δύο παιδιά σε ελληνική παραλία χρειάζονται δύο ομπρέλες οι οποίες ανάλογα με τον προορισμό που έχετε επιλέξει έχουν κόστος από 10 έως 15 ευρώ κάθε μέρα. Το συνολικό κόστος των 100-150 ευρώ είναι δυσβάσταχτο για τις σημερινές καταστάσεις αλλά τα παιδιά και φυσικά και οι ενήλικες πρέπει να προστατεύονται συνεχώς από τον ήλιο.
Λύση: 15 ευρώ/10 ημέρες
Αντί λοιπόν πληρώνετε τα κερατιάτικα, αγοράστε μία εκδρομική τέντα/ημίσκηνο. Με κόστος μόλις 15 ευρώ, μπορείτε να το στήνετε εύκολα όπου θέλετε και να ξαπλώνετε με άνεση σε κάθε παραλία, οργανωμένη ή μη. Θέλετε μεγαλύτερη άνεση; Αγοράστε και δύο σπαστές ξαπλώστρες παραλίας προς 6.60 ευρώ έκαστη για απόλυτη εμπειρία.
Πρόβλημα 3ο Μεσημεριανό
Το μεσημέρι, οι περισσότερες οικογένειες προτιμούν να το περνούν στην παραλία με φρούτα και σάντουιτς.
Εσείς έχετε ήδη την τοστιέρα στο σπίτι οπότε μπορείτε να αγοράσετε και μερικά φρούτα και να την περάσετε φίνα. Με κόστος μόλις 6 ευρώ την ημέρα για αγορασμένα φρούτα και home made τοστάκια. Αν παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν σας καλύπτει, θα “σας αφήσουμε” να επενδύσετε ελεύθερα σε μία ταβέρνα της περιοχής περίπου 60 ευρώ κάθε μεσημέρι ή ...600 ευρώ το δεκαήμερο! Στο κάτω-κάτω, δικά σας είναι τα λεφτά!
Πρόβλημα 4ο Βραδυνό
Κόστος 350-500 ευρώ/10 ημέρες
Οι διακοπές για μία οικογένεια είναι ένας τρόπος για να βρεθούν όλοι μαζί και να περάσουν διασκεδαστικά αλλά και ξεκούραστα. Τι πιο ωραίο από ένα βράδυ στο τοπικό σινεμά με αναψυκτικά και σνακ; Η΄μερικά ωραία σουβλάκια; Ωραίο μεν ακριβό δε.
Με 5-10 ευρώ για κάθε εισιτήριο και σνακ με συνολικό κόστος περίπου 15 ευρώ η ταινία, αντί κωμωδία, μπορεί να προκύψει “οικονομικό δράμα” κάθε βράδυ.
Λύση 100 ευρώ/10 ημέρες
Η λύση έρχεται από την φθηνή τεχνολογία. Ενας φορητός προτζέκτορας έχει κόστος μόλις 100 ευρώ! Μετατρέψτε λοιπόν το δωμάτιο ή το σπίτι που έχετε νοικιάσει, σε σινεμά. Επιλέξτε εσείς την ταινία και απολαύστε κάθε βράδυ χωρίς καθόλου κόστος! Με τον ίδια συσκευή μπορείτε και τα απογεύματα να παίζετε τα παιδικά που αρέσουν στους μικρούς ενώ φυσικά ο προτζέκτορας θα σας μείνει και μετά την επιστροφή στην πόλη για χειμωνιάτικο σινεμά στο σπίτι!Για τα σουβλάκια σας, μπορείτε να αγοράσετε είτε ένα φορητό BBQ με 9 ευρώ είτε BBQ μίας χρήσης που περιλαμβάνουν και τα κάρβουνα, με κόστος 3 ευρώ!
Πρόβλημα 5ο Διασκέδαση
Κόστος: εκατοντάδες ευρώ!
Οι οικογένειες συνήθως μετακινούνται σε παρέες, προκειμένου οι γονείς να μπορούν να κάνουν παρέα και τα παιδιά να έχουν μαζί τους τους φίλους τους. Συνήθως, όταν βραδιάσει, και εκ περιτροπής, κάποιος γονιός φιλάει τα παιδιά και οι υπόλοιποι παίρνουν σβάρνα τα μπαράκια, ξοδεύοντας μία περιουσία με τα ποτά να ξεκινούν από 8 ευρώ το καθένα. Δεν θέλουμε καν να υπολογίσουμε το κόστος αφού όλοι γνωρίζετε πως μπορεί να ξεφύγει ο λογαριασμός... και φυσικά δεν θα σας πούμε να κάτσετε μέσα.
Λύση: 50 ευρώ/10 ημέρες
Ωστόσο, μερικές ημέρες μπορείτε να μην βγείτε σε επίσημα μπαρ. Είτε στην βεράντα του δωματίου σας, είτε σε μία παραλία, μπορείτε με ένα φορητό ασύρματο ηχείο μπορείτε να μοιραστείτε τη μουσικη σας κάτω από το φεγγάρι και να μαζευτείτε όλοι μαζί για να συζητήσετε και να χορέψετε με κόστος μόλις 50 ευρώ για το ηχείο και μπύρες ή αλκοόλ από το σούπερ μάρκετ.
Αν έχετε μεγάλα παιδιά μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας στην παραλία και να απολαύσετε μαζί τους την εμπειρία που είναι καλύτερη από οποιοδήποτε μπαρ!
Ολες οι παραπάνω προτάσεις είναι ήδη πολύ οικονομικές. Μπορούν όμως να γίνουν εντυπωσιακά πιο οικονομικές αν μοιραστείτε το ούτως ή άλλως μικρό κόστος των συσκευών με την παρέα σας και διαλέξετε ποιός θα κρατήσει τι μετά το τέλος του καλοκαιριού. Καλή ξεκούραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...