Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Κάντε οικονομία 60% στο λογαριασμό νερού

Μπορείτε και να έχετε καταπράσινο κήπο και να μην ανακηρυχτείτε εθνικοί ευεργέτες της ΕΥΔΑΠ.
Το καλοκαίρι εκτός από φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού λόγω της χρήσης των κλιματιστικών, έχει και αυξημένη χρήση νερού για το πότισμα των κήπων είτε είναι αποκλειστικής είτε κοινής χρήσης και για αυτό ακριβώς το λόγο το άρθρο σας αφορά είτε έχετε δικό σας κήπο είτε μένετε σε πολυκατοικία με κοινόχρηστο κήπο και οι λογαριασμοί το καλοκαίρι ξεπερνούν κάθε όριο!
Ευτυχώς μπορείτε και να έχετε καταπράσινο κήπο και να μην ανακηρυχτείτε εθνικοί ευεργέτες της ΕΥΔΑΠ ακολουθώντας δύο απλές συμβουλές.
Εκπτωση 30% από την ΕΥΔΑΠ
Αν έχετε είτε κοινόχρηστο κήπο είτε προσωπικό κήπο (με ξεχωριστό ρολόι) ο οποίος υπερβαίνει τα 200 τετραγωνικά μέτρα, δικαιούστε έκπτωση 30% στο λογαριασμό του νερού αφού μπορείτε με μία δήλωση στην ΕΥΔΑΠ να μην επιβαρύνεστε με τα έξοδα αποχέτευσης. Λογικό, αφού τα νερα του ποτίσματος δεν επιβαρύνουν το δίκτυο αποχέτευσης.
Για να εκμεταλλευτείτε αυτό το νόμο, πρέπει απλά να κάνετε αίτηση στην ΕΥΔΑΠ.
Θα έρθει στο χώρο σας ο ελεγκτής της εταιρίας ύδρευσης, θα μετρήσει το εμβαδόν του κήπου και θα γλυτώσετε 30% από το λογαριασμό!
Να γνωρίζετε ότι ίδια ρύθμιση ισχύει και για τον κοινόχρηστο κήπο. Η διαδικασία είναι ίδια, απλά την κάνει ο διαχειριστής σας και εσείς μετά τον αγαπάτε πολύ γιατί τα καλοκαιρινά κοινόχρηστα θα είναι πολύ χαμηλά.
Ο δεύτερος τρόπος απαιτεί τη βοήθεια του κηπουρού σας.
Εκπτωση 30% με ρύθμιση στο σύστημα ποτίσματος
Ο δεύτερος τρόπος για οικονομία στο νερό αφορά και πάλι κοινόχρηστους αλλά και ανεξάρτητους κήπους και μπορεί να σας προσφέρει επιπλέον έκπτωση στους λογαριασμούς.
Στους μεγάλους κήπους, τα αυτόματα ποτίσματα έχουν αρκετές «ζώνες» για να ποτίζουν ξεχωριστά, την πρασιά, τα διάφορα κομμάτια του γκαζόν κλπ.
Σε ένα κήπο με έξι ζώνες ποτίσματος, το σύστημα ενεργοποιείται 6 φορές κάθε ημέρα (κάθε ζώνη ξεχωριστά) για πέντε με έξι λεπτά (το καλοκαίρι) αντλώντας τα αντίστοιχα κυβικά νερού.
Αν ενώσετε τις έξι ζώνες σε τρεις θα ποτίσετε σχεδόν με την ίδια επιτυχία (κοντά στο 90%), αλλά θα μειώσετε τον όγκο νερού περίπου στο μισό, εξοικονομώντας σημαντικές ποσότητες νερού και μειώνοντας το λογαριασμό μέχρι και 30%!
Αν εφαρμόσετε και τις δύο συμβουλές μας, οι λογαριασμοί νερού για τον ατομικό ή κοινόχρηστο κήπο σας, μπορούν να μειωθούν συνολικά μέχρι και 60% χωρίς να χάσετε τίποτα από το πράσινο που τόσο έχετε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...