Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Σταγόνες ευεξίας

anapnoes.gr : 412BEBC16E55B5355A994667E3663 Σταγόνες ευεξίας
Βάλτε στο σπίτι, στο γραφείο, στην καθημερινότητά σας αιθέρια έλαια που θα σας τονώσουν στη στιγμή.
Υπάρχουν αιθέρια έλαια που μας γεμίζουν ενεργητικότητα. Ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας; Η αρωματοθεραπεύτρια
κ. Καλλιόπη Κανά μάς δίνει συνδυασμούς που θα αποβάλουν την κούραση και θα μας χαρίσουν μια πρωτόγνωρη αίσθηση ευεξίας.
Πρωινό μυστικό 
Δεν μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, η κούραση μας έχει καταβάλει και παράλληλα άλλη μια αγχωτική ημέρα μας περιμένει. Λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων θα μας χαρίσουν την ενεργητικότητα που χρειαζόμαστε. Μπαίνοντας στην μπανιέρα για το πρωινό μας ντους, δεν έχουμε παρά να ρίξουμε πάνω στο σφουγγάρι μικρή ποσότητα από το αφρόλουτρό μας μαζί με 4 σταγόνες (συνολικά) από τα παρακάτω αιθέρια έλαια (ένα ή περισσότερα): λεμόνι, πορτοκάλι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο. Προσοχή! Δεν βάζουμε ποτέ αιθέρια έλαια κατευθείαν πάνω στο δέρμα. Πρώτα τα αναμειγνύουμε λίγο με το αφρόλουτρο.
Ο υπάλληλος του μήνα 
Μπορεί να μη σας απασχολεί να διεκδικήσετε τον τίτλο του… υπαλλήλου του μήνα, αλλά υπάρχουν μέρες που θα θέλατε να βρείτε τον τρόπο να συγκεντρώσετε τη σκέψη σας στη δουλειά και να κατεβάσετε νέες ιδέες. Οι αρωματοθεραπευτές μάς συμβουλεύουν να ρίξουμε σε έναν λύχνο 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικού και να αφήσουμε τα αρώματά τους να κατακλύσουν τον εργασιακό μας χώρο.
Τόνωση μπροστά στον Η/Υ
Η κανέλα και η μέντα είναι δύο αιθέρια έλαια που τονώνουν τον οργανισμό, ενώ μας προστατεύουν παράλληλα από τις ιώσεις. Αν, λοιπόν, εργαζόμαστε σε περιβάλλον με πολλά άτομα, καλό είναι να έχουμε πάνω στο γραφείο μας έναν λύχνο, στον οποίο θα ρίχνουμε κάθε φορά συνολικά 6 σταγόνες (τρεις από κάθε αιθέριο έλαιο) για να γεμίζουμε ενέργεια.
Όχι πια κούραση!
Εξαιρετικά τονωτικά αιθέρια έλαια θεωρούνται τα εξής: κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο. Ρίχνοντας σε έναν λύχνο 6 σταγόνες (δύο από το καθένα) και αφήνοντας τα αρώματά τους να πλημμυρίσουν το σπίτι μας, θα επωφεληθούμε από την ισχυρή τους δράση. Προσοχή, όμως. Είναι προτιμότερο να μην τα χρησιμοποιούμε τις βραδινές ώρες, γιατί μπορεί να προκαλέσουν αϋπνία. Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα αιθέρια έλαια χρειάζονται ανανέωση κάθε 30΄.
Ανδρική υπόθεση 
Συνήθως τους άνδρες τούς ξενίζουν οι περίεργες μυρωδιές, αλλά τους αρέσουν οι οικείες οσμές. Γι’ αυτό και ιδανικά αιθέρια έλαια γι’ αυτούς θεωρούνται τα κιτροειδή, όπως το πορτοκάλι και το λεμόνι. Για άμεση ενεργητικότητα, λοιπόν, σε… ανδρικό περιβάλλον, δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μέχρι 6 σταγόνες από τα κιτροειδή αιθέρια έλαια της προτίμησής μας σε έναν λύχνο.
Νους υγιής 
Για ανθρώπους που κάνουν πνευματική εργασία θεωρούνται ιδανικά τα αιθέρια έλαια μαύρο πιπέρι και δεντρολίβανο. Τρεις σταγόνες από το καθένα μέσα σε έναν λύχνο βοηθούν στη συγκέντρωση της σκέψης και συμβάλλουν στην εγρήγορση του νου.
Party time
Έχουμε καλεσμένους και θέλουμε να επικρατεί αίσθημα ευεξίας και ενεργητικότητας στο σπίτι μας; Μια ωραία και αποτελεσματική ιδέα είναι να ρίξουμε στον λύχνο 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.
Ενέργεια σε 1΄
Κάθε φορά που αισθανόμαστε την κούραση να μας καταβάλλει, όπου κι αν βρισκόμαστε, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να τονωθούμε στη στιγμή. Ρίχνουμε σε ένα χαρτομάντιλο 1-2 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο κιτροειδούς (το οποίο μπορούμε να έχουμε πάντα στην τσάντα μας) και το μυρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Τονωτικό μασάζ
Στην κούραση του συντρόφου μας μπορούμε -τουλάχιστον μια φορά στο τόσο- να απαντάμε με ένα απολαυστικό τονωτικό μασάζ. Σε 30 ml έλαιο βάσης (π.χ. αμυγδαλέλαιο) ρίχνουμε από 6 σταγόνες αιθέριων ελαίων φασκόμηλου και δεντρολίβανου και ανακατεύουμε το μείγμα. Το αμυγδαλέλαιο ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, αν όμως πρόκειται για λιπαρό δέρμα, προτιμάμε το σταφυλοκουκουτσέλαιο και για ξηρό δέρμα επιλέγουμε αβοκάντο ως έλαιο βάσης. Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και τρίβουμε με αυτό τα δάχτυλά μας για να το ζεστάνουμε. Οι κινήσεις μας στο μασάζ πρέπει να είναι πάντα ανοδικές (προς την καρδιά). Όταν ανεβαίνουμε προς τα πάνω, ασκούμε μεγαλύτερη πίεση, ενώ όταν η κίνηση είναι καθοδική, η πίεση γίνεται πιο απαλή. Προσοχή! Δεν βάζουμε ποτέ αιθέρια έλαια απευθείας πάνω στο δέρμα. Είναι απαραίτητο να τα διαλύουμε προηγουμένως σε κάποιο έλαιο βάσης, ώστε να αποφεύγουμε τον ερεθισμό του δέρματος.
Προσοχή!
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις δοσολογίες των αιθέριων ελαίων. Περισσότερες σταγόνες μέσα στο λύχνο μπορεί να απελευθερώσουν επιβλαβείς ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...