Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Πίτσα, μπύρα και... μουρμούρα: Κορίτσια, αυτός ο οδηγός σας αφορά!

Ο Dr.Love έφτιαξε τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης του Μουντιάλ, τόσο για εμάς αλλά, κυρίως, για τους άντρες μας!

Πίτσα, μπύρα και... μουρμούρα: Κορίτσια, αυτός ο οδηγός σας αφορά!

Στα μάτια ενός θηλυκού απλά είναι ένα κάτι σαν παιχνίδι, που κρατάει 90 λεπτά, με 22 τύπους να τρέχουν πίσω από μια μπάλα και εκατομμύρια άνδρες να ουρλιάζουν. Όμως στα μάτια ενός αρσενικού το ποδόσφαιρο είναι απόλαυση. Είναι μια ένοχη απόλαυση, όπως το γυναικείο shopping.

Είναι η βραδιά που ένας άνδρας ξαναγίνεται παιδί, θέλει να βλέπει τους κολλητούς του, να λέει καφρίλες και κακόγουστα αστεία και να ουρλιάζει σε μια οθόνη. Και ναι, να πίνει μπύρες και να τρώει junk food. Δεν σου λέω ότι έχει λογική, αλλά όπως και να το κάνεις, πολλές απολαύσεις της ζωής δεν έχουν λογική.

Και η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική τρέλα είναι το Μουντιάλ. Εκεί που κάθε αρσενικό που σέβεται τον εαυτό του έχει κάνει ήδη τον προγραμματισμό του για το πώς, που και με ποιους θα δει τα ματς έως τις 13 Ιουλίου. Κι αν μένει μόνος του, δεν έχει και άγχος ιδιαίτερο. Όμως τη γίνεται με τη συγκατοίκηση; Εκεί που εσύ (ο άνδρας) θέλεις να λιώσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας και εσύ (η γυναίκα) δεν θέλεις;

Εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Και για να μην μετατραπεί η σχέση σας σε... πεδίο μάχης χούλιγκαν, καλό είναι να γνωρίζεις μερικά πράγματα. Κοίτα λοιπόν τι πρέπει να ξέρεις και τι δεν πρέπει να λες. Ένας οδηγός με ανδρική ματιά (δεν είπαμε ότι θα σου αρέσει).


Τι να κάνεις
* Ok, το καλύτερο -και με διαφορά- είναι μέσα στον επόμενο μήνα να κανονίσεις ό,τι θέλεις με τις φίλες σου. Βόλτες, βραδιές διασκέδασης, ακόμα και διήμερο σε κανένα κοντινό νησί. Πίστεψέ με. Δεν υπάρχει άνδρας που να πει «που πας μωρό μου και με αφήνεις μόνο;». Μάλλον χαμπάρι δεν θα πάρει, αφού κάθε βράδυ το σπίτι θα είναι σαν κερκίδα.

* Σε περίπτωση όμως που θέλεις να κάνεις συμπαράσταση και να περάσεις κανένα βράδυ μαζί με τους φίλους του, τότε καλό είναι να ξέρεις μερικά πράγματα. Τα βασικά βρε παιδί μου, δεν σου είπα να μάθεις τη Βίβλο του ποδοσφαίρου μέσα σε ένα βράδυ. Ξέρεις, τύπου τι είναι οφσάιντ, για να μην είσαι με την απορία «γιατί δεν τον άφησαν να βάλει γκολ, μόνος του ήταν, είναι σωστό τώρα αυτό, εχμ, δεν ξέρω, τελικά δεν μου φαίνεται δίκαιο παιχνίδι». Ξέρω ότι ακούγεται κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Και σπαστικό.

* Μάλλον σε τρόμαξα με τα παραπάνω, για αυτό να σε χαλαρώσω λίγο. Σίγουρα ο άνδρας της ζωής σου δεν θα γίνει (εντελώς) ερημίτης για έναν μήνα. Θα υπάρχουν πάντα αυτά τα παιχνίδια, που και ένα αρσενικό βαριέται να βλέπει, όπως το Ιράν-Νιγηρία, το Ονδούρα-Εκουαδόρ και αρκετά ακόμα ματσάκια. Εκμεταλλεύσου το. Δεν θα χάσεις

* Μπορεί να μην καταλαβαίνεις αυτή την μανία και τρέλα, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που ο άνδρας θα εκτιμήσει - όπως το ψυγείο να είναι πάντα γεμάτο με μπύρες και να μην έχεις πετάξει τα φυλλάδια από τα ντιλίβερι της γειτονιάς. Αυτά τα δύο, μαζί με το σωστό ματς, κάνουν τη βραδιά ξεχωριστή.


Τι να ΜΗΝ κάνεις
* Και ναι, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Με τίποτα, μα με τίποτα, μην αρχίσεις τις γκρίνιες. Γκρίνιες τύπου «πάλι ματς θα δεις σήμερα;» και «πάλι αυτοί οι κάφροι φίλοι σου θα έρθουν;» και άλλα τέτοια ωραία. Καλή μου, έχει βγει μαζί σου με τις βαρετές φίλες σου από τη δουλειά, έχει έρθει στο in μπαράκι που τον ξενερώνει, έχει δει την ερωτική κομεντί ένα βράδυ γιατί εσύ το ήθελες. Άρα κάνε του τη χάρη. Στις 13 Ιουλίου τελειώνει το Μουντιάλ. Υπομονή.

* Επειδή το σπίτι μετατρέπεται σε boys night in, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις το ίδιο. Δηλαδή δεν μπορείς να φωνάζεις και εσύ τις φίλες σου και η μία παρέα να ουρλιάζει για το ματς στον καναπέ και η άλλη να λέει για το τελευταίο φορεματάκι στην τραπεζαρία. Δεν δένει αυτή η χημεία σε νύχτες με μπάλα. Άφησέ το για μετά το Μουντιάλ.

* Θέλω να καταλάβεις κάτι. Ποδόσφαιρο και γκουρμέ πιάτα δεν πάνε! Άρα αν αποφασίσεις να μείνεις με τα αγόρια, να είσαι έτοιμη να φας και σουβλάκι. Από όλα! Άσε το περιδέραιο ελαφιού με σος κράνμπερι και τη σαλάτα με φράουλες για μια άλλη βραδιά.

* Με τίποτα, μα με τίποτα μην κανονίσεις κάτι για τη βραδιά που έχει αγώνα η Εθνική Ελλάδος. Με τίποτα. Όχι, δεν είμαστε τόσο πωρωμένοι. Ούτε πιστεύουμε ότι θα σηκώσουμε την κούπα. Αλλά μας αρέσει να ελπίζουμε. Να ελπίζουμε ότι ακόμα γίνονται θαύματα όπως το 2004 στην Πορτογαλία. Κι αν η Εθνική προχωράει όλα καλά. Αν παίζει χάλια, θα γκρινιάζουμε. Και αυτό μας αρέσει. Είμαστε Έλληνες.


Το συμπέρασμα από τα παραπάνω; Ναι, το Μουντιάλ είναι η περίοδος του άνδρα, σου αρέσει δεν σου αρέσει. Άσ' τον να το απολαύσει και εκμεταλλεύσου τα καλοκαιρινά βράδια μετά το τέλος της διοργάνωσης. No worries, θα περάσει το δικό σου μετά. Άλλωστε το ξέρει ότι σου χρωστάει - κι αν το ξεχνάει ξέρεις πώς να του το θυμίζεις. Θηλυκό είσαι άλλωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...